Keskustelu

alan kolmas mieskepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää11.4.2015 1.00
Vaikka galluppien mukaan Sipilä on suosituin pääministeriehdokas, niin Sipilä ei kuitenkaan sovi pääministeriksi.

Kyllä pääministerillä pitää sentään joku ryhti olla. Eikä sovi, että pääministeri syöttää kansalle täyttä pajunköyttä ja on muka valitsemassa jo hallituskumppaneitakin.

Mari Kiviniemikin puhui jo kuin valtiomies jopa Kiviniemen II:sta hallituksesta, mutta naama meni pitkäksi, kun oikeita ääniä laskettiin.

Sipilä on myös todennut, että nyt riittää lyhyet hallitusneuvottelut, kun tehdään vain lyhyt viiden kohdan strategiaohjelma, jolla Suomi yksinkertaisesti pannaan kuntoon.

Sipilän ja kepun strategiaohjelma nojaa seuraaviin tavoitteisiin vuodelle 2025:
 Kodeissa voidaan hyvin, hyvinvointierot kapenevat
 Suomi osaamisen ja uusien oppimisympäristöjen kärkimaaksi
 Suomi julkisen sektorin johtamisen, byrokratian purkamisen, digitalisaation ja kokeilujen mallimaaksi
 Suomi biotalouden, kiertotalouden ja kestävän kehityksen edelläkävijäksi
 Koko Suomeen 200 000 työpaikkaa lisää, talous 2 prosentin kasvu-uralle työntekoa ja yrittäjyyttä vahvistamalla ja velaksi eläminen loppuu

Kepu on mainostanut Sipilää sillä, että Sipilä on poikkeuksellinen politikko, kun hän on insinöörimiehiä ja vielä menestynyt yritysjohtaja.

Minua ihmetyttääkin tässä se, miksi noin poikkeuksellisen taitava johtaja on voinut laatia noin typerän kehitysohjelman Suomelle.

Jokainen insinööri, joka on toiminut esimiestehtävissä ja laatinut esim. yritykselleen kehitysohjelmia voi todeta, että Sipilän ohjelma näyttää olevan rakennettu erittäin huteralle pohjalle.

Pohja vaikuttaa vielä huterammalta, jonka kepulaiset rakentelivat Juankoskella kaupungin 5 milj. euron takauksen avulla konkkaan ajautuneen kunnallisen pahvitehtaan uudelleen käynnistämiseksi.

Monet Sipilän esittämistä tavoitteista ovat tietysti positiivisia, mutta kepun esittämistä hyvistä tavoitteista puuttuu totaalisti mitattavuus ja samalla siis konkretia. Kysymys on haaveilusta.

1) Siis jos puhutaan hyvinvoinnista kodeissa, niin miten Sipilä aikoo esim. mitata hyvinvoinnin etenemistä esim. kodeissa?

Sipilähän ei aio puuttua esim. verotuksen epäkohtiin, joiden johdosta Suomen kilpailukyky on totaalisti mennyt ja kepu demu menolla kansankunnan hyvinvointia kuvaava bruttokansantuote Suomessa vain laskee lähivuosina ja on laskenut jo kohta 10 vuotta peräjälkeen.

Kaikki suomalaiset tietävät senkin, että syynä on Suomen korkea verotusaste ja vanhentunut verojärjestelmä ja joustamattomat työmarkkinat.

Miksi Sipilä ja kepu ei uudista näitä keskeistä ja aivan olennaista epäkohtaa?

Työn tekemisen täytyy aina kannattaa. Ilman näitä uudistuksia mikään ei meillä voi muuttua. Narulla ei kepulainenkaan voi työntää.

2) Suomi osaamisen ja oppimisympäristöjen kärkimaaksi! Miten Sipilä tekee Suomesta osaamisen kärkimaan, kun kepu demu opetusministerienkin aikana Suomesta on lopettu esim kyläkouluja luokkaa 1200 kappaletta ja lopetuksiin on päädytty useimmiten kepuvetoisissa kunnissa.

Suomen korkeakoulukapasitteetti on täysin riittämätön tarjolla oleviin opiskelijoihin nähden. Vain kolmannes hakijoista pääsee opiskelemaan ja nuoret joutuvat esim. lääkikseen, oikeustieteelliseen tai kauppatieteiden opiskeluun pyrkimään keskimäärin kolme kertaa ennen kuin ovet avautuvat.

Tällainen vuodesta toiseen pyrkiminen voi maksa opiskelijalle jopa 9000 euroa.

Suomalaisia ei paljon auta, jos meillä on yli 50 vuotta vanha kepulainen peruskoulukonsepti, mutta opetusmenetelmissä ollaan valovuosien päässä kilpailijamaista.

Tässäkin kohtaa Sipilältä on kohtuullista kysyä, kuinka monta miljardia Sipilä aikoo käyttää tulevan 4 vuoden aikana, jotta alkaa häämöttää tuo kepun tavoitteeksi asettama osaamisen kärkimaarooli?

Toiseksi on kysyttävä salliiko kepu vihdoin sen, että valinnanvapauksia pitää olla, eikä oppilaita voida käsitellä tasapapäisesti kuin lehmiä haassa?

3) Suomi julkisen sektorin johtamisen, byrokratian purkamisen ja digitalisaation mallimaaksi.

Tässäkin ohjelmakohdassa kepulaiset voivat käydä tutustumismatkalla vaikka Kittilän tai Juankosken mallikunnissa, joissa kepulaiset kuntien itsehallintoon nojaten ovat ottaneet käyttöönsä ihan oman lainsäädännönkin, jotta kepulien katastrofaaliset ja laittomatkin lehmänkaupat saadaan hoidettua tehokkaasti salassa.

Sipilä ei myöskään enää virka mitään sulle mulle "maan tavasta", jonka varjolla mm. poliittiset virkanimitykset ja muu rakenteellinen korruptio voi edelleen rahassa rehottaa, kun kepu laittaa byrokratiat kuntoon.

Sipilän digitaaliohjelman avulla tietysti jokaisen kunnallisen virkailijan tuottavuus tehostuu 7 minuutilla viikossa eli 6.5 tuntia vuodessa.

Digitalisaation osalta voin kuitenkin todeta Sipilälle ja kepun digitalisoijille, että tällä saralla Suomessa ei ole taatusti mitään annettavaa, koska jo nykyäänkin meidän virkamiehet ovat joutuneet lähtemään jopa Viroon opintomatkalle, miten byrokratia digitalioidaan nopeammassa ajassa kuin 50 vuotta.

Sipilän haaveileman mahdollisesti kahden ministerin tehtävien yhdistäminen ei vielä osoita mitään merkkejä tehostetusta byrokratiajohtamisesta.

Sipilä näyttää kokonaan unohtaneen byrokratialistastaan kärkihankkeensa Sote:n, jossa Sipilä ratsastelee jälleen ns. kepun maakuntamallilla, joka tietysi taas nojaa lähes 100%:sti julkisiin palveluihin.

Nythän näissä julkisissä palveluissa on ainakin 10 miljardin euron säästötarve.

Kokoomuksen kuntaministeri Henna Virkkunen oli tämän tarpeen tietysti huomannut kustannuksia laskiessaaan ja pyysi kuntia laatimaan listan vain yhden miljardin euron kustannussäästöitä.

Kepulaisten pitkälle hallitsemasta kuntakentästä löytyi kuitenkin säästöjä vain 300-400 milj. euroa.

Vaikka Juha Sipilä tekisi tuon saman säästölistakysymyksen pääministerinä kepukunnille, niin vastaus on, että säästettävää ei ole.

Koska Suomen hyvinvointi Sipilänkin ollessa pääministerinä tulee lähivuosina laskemaan, niin ainoa keino tuntuu olevan se, että sote-palvelut avataan kilpailulle, jolloin alkaa kyllä tapahtua sekä tehostumista että myös kustannussäästöjä.

Me kaikki olemme tämän havainneet jo aivan konkreettisesti päivittäistavarakaupassa tänä vuonna, kun Lidl on aloittanut vahvan rynnistyksen Suomen oligopolistille.

Tuo rynnistys on jo koitunut kuluttajille hydylliseksi, kun S- ja K-kaupan kohdalla monissa tuotteissa hintoja on pudotettu jopa 40%:a.

Aivan sama tapahtuu tietysti myös käytännössä täysin monopolisoituneissa julkisissa sote-palveluissa, kun kilpailu joudutaan pakosta silläkin sektorilla meillä avaamaan.

4) Bio- ja kierrätystalouden sekä kestävän kehityksen työmaa: Innokkaana biotalouden ystävänä Sipilä on linjannut, että kepun johdossa Suomi siirtyy vuoteen 2050 mennessä 100%:sti uusiutuvan energian käyttöön.

Koska Sipilä mainostaa olevansa insinööri, niin hänen ei olisi pitänyt kepulaisten tapaan lähteä taas esittelemään noita prosenttilukuja, joita aina Neuvostoliitossakin rakastettiin.

Vähimmäisvaatimus Sipilälle olisi, että Sipilä esittäisi edes kepun puoluetoimistossa tai jossain muualla laaditun asiantuntijaselvityksen siitä, kuinka paljon Suomessa tarvitaan energiaa vuonna 2050.

Koska nykyisistäkin voimaloista aika moni voi olla pyörimässä vielä vuonna 2050, niin kyllä tässä joutuu kepun bioinsinsiööriltä kysymään, meinaako hän ajaa sitten alas kaikki nykyisinkin toiminnassa olevat ja viritetyt voimalat mahdollisesti jopa Fennovoiman uutta ydinvoimalaa myöten?

Minä luulen, että kepun pastori Laaninen eikä myöskään Paula Lehtomäki tai edes Mauri Pekkarinen pysty sanomaan, kuin paljon Suomi tarvitsee energiaa vuonna 2050.

Sitä paitsi Sipilän bioenergiaskenaario, johtaa siihen, että kaikki Suomessa kasvava biopolttoaine näyttää menevän meillä vähäarvoiseen polttoon ja Suomessa joudutaan lopullisesti lahtaamaan koko metsäteollisuussektori, jos Sipilä vain päästetään johtamaan Suomen bioenergia-ohjelmia.

Sipilän uusiutuvan energian ohjelmassa peräti kolmannes uusiutuvan energian lisäyksestä nojaa Mauri Pekkarisen suuressa suosiossa olevaan tuulivoimaan.

Kepulaiset ovat syytämässä tuulivoimaan tukieuroja tyvenessä maassa jo tulevan 12 vuoden aikana peräti 11.5 miljardia euroa.

Samaan aikaan bioinsinööri Sipilä on julistanut, että Suomessa luovutaan turve- ja ydinenergiasta tykkänään.

Sipilän olisi pitänyt esittää näidenkin visioidensa tuoksi arvio siitä, kuin monta sataa miljardia euroa tämä hänen bioenergiaskenaarionsa tulee veronmaksajille kaikkiaan maksamaan.

Koska tuulienergiaa voidaan Suomessa tuottaa vain valtion tukirahojen turvin, voidaan todeta, että tuulivoiman ympärille rakennettava tuotannonala on vain osa julkista sektoria, mutta modernimmalla nimellä.

Kärkihankkeina Sipilä on esittänyt mm. 200 000 uuden työpaikan luomista etenkin biotalouden palvelukseen.

Kun tuo luku on jo osoittautunut täysin vastuuttomaksi heitoksi, niin nyttemmin Sipilä on pudottanut tavoitteensa vuoteen 2025 mennessä tasolle 50-80 000 uutta työpaikkaa biosektorille.

Massiivisten tukien vuoksi tuokin sektori näyttää Sipilän bioskenaarioissa olevan julkinen energiasektori.

Mitä lähemmäksi lopullinen vaalipäivä tulee, sitä tiuhempaan Sipilä näköjään joutuu löyhiä puheitaan perumaan ja takkiaan käntelemään.

Kepun strategiapaperi on siis täydellinen unelmahöttö, jonka avulla Sipilä vain pyrkii varmistamaan sen, että kepu ja demut voivat kaikessa rauhassa jatkaa punamultayhteistyötään suomalasisessa lintukodossa.

10 vuoden päästä me näköjään kaikki istutaan työttöminä nuotion äärellä ja ihmetellään ympärillämme ole hiljaista hyvinvointia ja luonnonrauhaa sekä sitä miksi helkkarissa me uskottiin tuota kepun utopisti Sipilää, joka vei meidät takaisin luontaistalouteen.

alan miesRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää11.4.2015 7.42
Kiitokset alan kolmannelle miehelle seikkaperäisistä ja pitkistä kirjoituksista. Olisi kuitenkin viimein syytä sopeutua siihen, että Juankoski liitetään Kuopioon.

Minä ääripessimistinä ja vanhempana tieteenharjoittajana ennustin Juankosken tarun lopun heti, koska ei ole muuta keinoa päästä eroon Juankosken kykenemättömästä johdosta ja valtuustosta.

Pieni neuvo myös kirjoituksiin eli spellaa nyt ihmeessä kirjoituksesi ja korjaa punaiset kohdat elleivät ne ole tarkoituksella kuten minulla tämä spellaaminen. Ei näytä hyvältä, jos politiikan asiantuntija kirjoittaa sanan poliitikko jatkuvasti väärin.

PVRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää11.4.2015 14.36
Moro,
Juankosken liittäminen Kuopioon on katsottava lhjaksi. Mutta silti tiedän, että pienetkin kunnat pärjäävät itsenäisinä, jos kunnan johtajana on edistyksellinen henkilö, hallitus ymmärtää kunnanjohtajan esitykset ja valtuusto toimii hallitusohjelman mukaisesti.
Ajoin itse ryhmäni kanssa viime valtuustokaudella tiukan talouden politiikkaa, mutta nyt kuitenkin muut ryhmät kreikkalaista elvytyspolitiikkaa ja tulos on nähtävissä: konsernivelka Suomen korkeimpia (n. 7100 euroa/asukas), kuntavelka suoraa (lähelle 5000 euroa/asukas, kumulatiivinen ja kolmen vuoden qaaikana maksettava alijäämä 12 miljoonaa euroa, veroprosentti korkeimpia Suomessa ja kiinteistöverotus nousussa. Olemme kaikilla mahdollisilla tavoilla kriisikunta. Ja pitää muistaa, että vuonna 2008 Juankoskella oli velkaa vain n. 1500 euroa/asukas ja kate positiivine ja kumulatiivista ylijäämää vielä n. 1 miljoona euroa. Neljässä vuodessa Lösösen kaupunginhallitus ja Kettusen valtuusto tuhosi Juankosken täydellisesti ja nämä faktat ovat todistettavissa. Tämän hallituksen aikana kumulatiivinen alijäämä on vain kasvanut muutamalla miljoonalla ja nekin ovat suoraan Lösösen ja kettusen hallinnon takia. Tätä voidaan sanoa KEPU-hallinnoksi ja kuntataloudeksi, joka mukamas pelastaa sitten Suomen Sipilän johtaessa Suomea. Voi voi.

alan kolmas miesRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää11.4.2015 19.07
Minä ajattelin ensin kirjoittaa kepun vaaliohjelmasta lyhyesti ja terävästi. Ja itse asiassa sanoinkin jo olennaisen otsikossa, mutta onnistuin siihenkin saamaan yhden teen liikaa.

Pyydän nöyrimmästi anteeksi alan mieheltä, joka kirjoittaa aina virheettömästi.

Kun sitten tuli kiire, niin jouduin kirjoittamaan taas pitkästi.

Muistaakseni kepujen suurmies Kekkonenkin pyyteli joskus anteeksi pitkiä myllykirjeitään. Joten ehkä minäkin voin kirjoitella omalla tyylilläni - kiireessä, vaikka olenkin vain alan kolmas mies.

Mitä tulee alan miehen pessimistiseen mainintaan Juankosken kunnan nolosta lopusta, olen tietysti samaa mieltä siitä, että päätäntävalta vaihtuu. Ja harmittelen sitä, että muutaman kyvyttömän henkilön toimesta hyvä kunta menetti itsenäisyytensä

Siitä en ole varma tapahtuuko muutosta parempaan, koska Kuopiosta tulee Suomen suurin maitokaupunki.

Siinä kohtaa olen alan miehen kanssa taas eri mieltä, että pienikin kunta pärjää Suomessa erinomaisen hyvin, jos pitää huolta taloudestaan. Esimerkkejä löytyy.

Kunnissa pitää talousarviokeskustelu aloittaa aina sillä, että asetetaan ensin veroprosentti ja sen jälkeen todetaan lautakunnille, että sopeuttakaa budjettinne tämän mukaan.

Kaikkiin kuntiin täysin riittävä veroprosentti on 18.15%, joka oli kaikkien kuntien veroprosenttien keskiarvo vuonna 2000.

Jos noudatetaan jatkuvan parantamisen periaatetta, niin veroprosentti voi jopa laskea. Yrityksissäkin tapahtuu näin, kun tuottavuus paranee jatkuvasti.

Kepun Vanhanenhan havaitsi vuonna 2007, että meillähän on 5 miljardia euroa ns. "jakovaraa", kun keskimääräinen veroprosentti oli noussut jo 19.0%:iin.

Nyt keskimääräinen veroprosentti kunnissa on 20.53%.

Nostamalla veroprosentteja vuosi vuodelta kunnallinen maho lehmä on saatu jo kepun toimesta lihotettua teurastuskuntoon.

Vuodesta 2000 tähän päivään menessä jakovara (=pahoinvointi/hyvinvointi) on kasvattanut kuntien vuotuiset menot 15 vuodessa peräti 20.8 miljardilla eurolla.

Ja kaiken päälle valtio vielä joutuu tukemaan mahoja kuntia jo 8.0 miljardilla eurolla vuosittain.

Sipilä aloittaa verorahojen syytämisen sillä, että aluksi valtion rahaa laitetaan bioenergiaan tulevan 12 vuoden aikana peräti 11.5 miljardia euroa. Kannattamaton tuulivoima on tietysti kepun kärkihankkeena.

Kuntien jakovaraa, siis tarpeettomia kuntamenoja, Sipilä ilmeisesti aikoo maksattaa tyhmillä veronmaksajilla kahdentoista vuoden aikana siis 12 X 20.8 = 249.8 miljardia euroa.

Tuokin iltalypsy ylittää jo reippaasti yhden vuoden koko Suomen bruttokansantuoteen.

Kyllä joku tolkku kepun iltalypsyssäkin pitää olla.

Vaalitenteissä kepun vaalikäkkärän kehitellyt talousnero Sipilä ei edes tiedä sitä, mikä on Suomen maataloustuen määrä ja kuka sen maksaa.

Kun maataloustuen kokonaismäärä on 3-4 miljardin euron välissä, niin kepun talousnero arvelee sen olevan vain korkeintaan kaksi.

Kun Suomessa kaikista muista EU maista poikkeavasti Suomen valtio maksaa tuesta 65%, niin talousasioista lumiukon lailla ulkona oleva Sipilä menee ilmoittamaan tyhmyyksissään, että kun EU maksaa Suomen maataloustuen, niin siitä ei tarvitse välittää.

Ei ole mikään ihme, että tällainen mies aloittaa esim. sote-keskustelun siitä, kuinka monta kepulaista kunnanjohtajaa ja virkamiestä istutetaan kepun maakuntamallin hallintoelimiin.

Sipilä varmaan olettaa, että kyllä valtio taas viulut maksaa.

Suomen nykyinen taloustilanne on onneksi sitä luokkaa, että riippumatta vaalituloksesta kepun vuosikymmeniä harjoittamalle "iltalypsy - jakovara"-politiikalle tulee nyt loppu.

Tämä merkitsee sitä, että sotessakin aloitetaan keskustelu vähitellen oikeasta päästä eli siitä kuka viulut maksaa.

Sipilä toitottaa ohjelmassaan myös, että velaksi eläminen pitää lopettaa. Sipilä tarkoittaa sillä ilmeisesti valtion räjähdysmäisesti kasvanutta velkaa.

Sitä Sipilä ei tietenkään sano, että iso osa valtion ottamasta velasta on valtion kautta lapioitu suoraan kepujohtoisten mahojen kuntien pohjattomiin laareihin.

Koska Sipilä ei näköjään aio puuttua kuntien tähtitieteellisiksi kasvaneisiin kustannuksiin, niin Sipilän ohjelma tarkoittaa sitä, että kuntien keskimääräinen veroprosentti täytyy nostaa tasolle ainakin 25% jo aivan lähivuosina.

Sipilän kaatuneessa sote-ehdotuksessahan jo tuokin luku ylitettiin reippaastii mm. Itä-Suomen kunnissa.

Aivan oikein perustulakivaliokunta tyrmäsikin tämän kepun Juha Rehulan sosiaalivaliokunnan hyväksymän hölmöilyn,

Rehulahan yritti vielä siinä eduskunnan loppumetreilläkin varsinaista soten iltalypsyä, mutta onneksi sekin tyrmättiin kylmästi perustuslakivaliokunnassa.

Kun Sipilä on insinööriopeillaan ja yritysjohtajan ottein laittanut Suomen kuntoon vuoteen 2025 mennessä, niin meillä kaikki asukkaat on maaseudulta sirretty pääkaupunkiseudulle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Tampereelle ja Kuopioon.

Minä vaan ihmettelen millainen lasku tästäkin mielettömästä operaatiosta Suomen veronmaksajillle tulee.

Kepuhan pakkosijoitti jo lääkelaitoksenkin Kuopioon ja nyt on käynytkin ilmi, että laitoksessa ei ole enää ammattimiehiä eikä naisia.

Kuopion "lääkelaitos" (narkoleptialaitos) on hyvä esimerkki siitä, miten kepu rakentaa osaamiskeskuksia ympäri Suomea.

Tässäkin kepujen (Liisä Hyssälä) hankkeessa asiantuntijana kuultiin kepun nyt eduskuntaan pyrkivää legendaarista ja THL:stä äskettäin eläköitynyttä televisiotähteä Pekka Puskaa.

Sipilän sunnitelmissa on myös järjestää ennen hallituksen pystyttämistä keskustelu uudesta yhteiskuntasopimuksesta AY-liikkeen kanssa.

Täytyy aivan ääneen ihmetellä, mitä miehellä on mielessään.

Tarkoitus on näköjään sinetöidä se, että hallituksen ja Suomen eduskunnan kädet on entistä tiukemmin sidottu AY-liikkeen määräysvaltaan ja yleissitoviin työehtosopimuksiin.

Sipilän käkkärässään kehittelemä malli on täydellisessä ristiriidassa sen kanssa, että Suomesta tulisi kepun keinoilla joskus osaamisen kärkimaa.

Sipilän toimet ja suunnitelmat muistuttavat epäilyttävästi kommunistien taannoisia vallankumoushankkeita.

Em. syidenkin vuoksi Sipilä ei sovi pääministeriksi. Eikä Suomi pelastu häkäpönttöautoja rakentelemalla.

Pikapuoliin EU kieltää hiukkaspäästöjen vuoksi jopa takkatulet, nuotiot ja saunankiukaatkin, joten siitä tulee lopullinen niitti Sipilän biotalousvouhotukselle.

Todettakoon vielä lopuksi biotaloudesta, että Metsä Fibre biotuotetehdas maksaa muistaakseni 1.1 miljardia euroa, eikä tehtaalle synny suoria työpaikkoja kuin vain noin 150. Koko arvoketju työllistää 2500 ihmistä.

Mikäli Sipilä aikoo polkaista tällaisilla hankkeilla Suomeen 200 000 työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä, niin vastaavia tehtaita tarvitaan 80 kpl ja rahaa palaisi näissäkin hankkeissa 88 miljardia euroa.

Noissa hankkeissa kysymys on kuitenkin suurimmaksi osaksi sellunteosta.

Puuta tuo MetsäFibren biotuotetehdas syö noin 8.3 milj. kuutiota kuoripäälistä havupuuta vuodessa.. 80 vastaavaa yksikköä tarvitsee puuta 6.6 kertaa Suomen puuston nykyisen vuotisen kasvumäärään.

Tämäkin osoittaa, että kepun insinööri Sipilä ei kuulu järkeä käyttävien alan miesten harvalukuiseen joukkoon.

ekRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää11.4.2015 21.00
ihmettelen että kepua syytellään vaikka kokoomus ja demarit on myös juonessa mukana, kyllähän itäsuomessa ei kokoomuspolitiikalla hoideta alueen asioita,keskittäminen vain kehä kolmoseen heillä

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää12.4.2015 7.38
Pienten kuntien olemassaolo on keskustan elinehto. Sanoipa alan kolmas mies mitä tahansa, kunhan hän vain puolustaa penten kuntien olemassaoloa, se on tärkeintä.

Pienten kuntien valtuutetuista yleensä yli puolet on keskustalaisia. Ei meidän kyliin pohjautuvaa paikallisosatoja olisi, jos kylä ei saisi omaa valtuutettua.

Ilman tätä järjestelmää keskusta olisi kohta pieni puolue.

Mitä olisi minunkin elämäni ollut ilman puoluetta. Puku olisi pölyttynyt komerossa, salkku olisi ollut tarpeeton. Lentokoneen kyydistä en olisi voinut nauttia. Konjakin maku olisi jäänyt tuntemattomaksi. Ja ennen kaikkea yhteiskunnallinen arvostus ja asema olisi jäänyt saamatta.

Kaltaisteni ihmisten varassa Suomen maaseutu elää tai kuolee. Ja maksaahan se kyyti ja eläminen uusillekin herroille, kun käyvät meitä Helsingistä tai Kuopiosta käsin katsomassa.

Olen aina pitänyt keskustaan nojaavasta paikallishallinnosta. Olen nauttinut vallan käyttämisestä rahojaan levittelevien nousukkaiden ja muualta tulleiden oppineiden ylitse.

Arvostan insinöörien taitoja ja koulutusta, mutta paikalliseen päätöksentekoon heistä ei ole. On muitenkin mukavaa, että he osallistuvat politiikkaan. Juuri siitä olen aina pitänyt, että insinööri lähestyy isäntämiestä kunnioituksella ja tervehtii kädestä. Pidän siitä, että herra on herrallakin.

Sipilä on keskustalainen insinööri. Hän kyllä osaa laskea puun riittävyyden Suomessa. Voit olla aivan huoleti, me emme rakenna 80 kpl Metsä Fibren kaltaisia laitoksia. Mutta me rakennamme sen verran monta, että puusta tulee niukkuusraaka-aine ja sen hinta nousee oikealle tasolle.

Insinöötitaidot ovat nopeasti uusiutuva luonnonvara puuhun verrattuna. Insinöörejä on koulutettava niin paljon, että työn hinta pysyy kilpailijamaita alempana.

Arvostan alan miehen ymmärrystä ja teräväkatseisuutta. Etenkin pienten kuntien puolustamisen vuoksi annan hänelle monta asiaa anteeksi

MyötäkarvaanRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää12.4.2015 11.43
Seppo Kääräinenkin kannattaa maakuntien varaan rakentuvaa Sote-mallia, koska siinä peruskuntien valtuustot jäävät ennalleen.
Talousarviosta 70% siirtyy maakunnille, mutta kuntien luottamusmiesten määrä pysyy ennallaan.
Kokoomus ja demarit pitävät maakuntamallia byrokratian lisäyksenä ja rahojen haaskauksena, mutta Kepu demokratian toteutumisen kannalta parhaana.
Kepu on valmis maksamaan demokratian toteutumisesta eli vahvasta luottamusmiesten määrästä.

Alan kolmas mies on pienten kuntien puolustaja ja demokratian puolustaja. Hän ei ole kaukana keskustalaisesta ajattelusta.

Olen taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla. Jos Suomessa maakuntien väellä menee hyvin ja rahaa jaetaan tänne enemmän, niin kaikkihan siitä hyötyvät. Pystymme ostamaan uusia koneita, rakentamaan taloja ja tukemaan tehtaita, luomaan työpaikkoja insinööreille ja ekonomeille. Niin, ja pitämään yllä kyläkouluja.

Pena T.Re: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää12.4.2015 15.21
Kepu ja demarit ovat tunnettuja siitä, että puheilla ja teoilla ei ole paljon tekemistä keskenään. Muistakaa "turvaava vastavakuus" ja laajakaista kaikille. Heh-heh..
Puhetta tulee kyllä aina roppakaupalla, mutta sellaiset tarkastajat ja totuuden kyselijät, kuten minä, tuomitaan "ikäviksi ihmisiksi". Tätä mielipidettä levitetään sitten koko kepun propagandakoneiston voimalla. Rane kertoi suureen ääneen, että Vapaa Juankoski valehtelee. Nyt tiedämme tarkasti, ketkä ovat valehdelleet ja auttaneet kotikuntamme tuhoamisessa.
Muistellaan vielä Erikan mahtipontista lausumaa, että "kaikki koulupalvelut säilytetään" (syksy 2008). Nyttemmin koko kepumafia on tehnyt töitä Säyneisen koulun lakkauttamiseksi ja jo aiemmin amiskan lopettamiseksi ja hiljentämiseksi. Tämä on ollut se TODELLINEN kepun vaaliohjelma, joka on toteutettu Juankoskella.

Nussbaum.Re: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää12.4.2015 17.45
Kepu-Demari akseli hirveimmillään on Juankoskella varavaltuutettujen Andy angry Atkinsonin ja Kaisa Karjalaisen esittämänä. Kun haukkuivat ensin vapaita koulujen lakkauttajina ja totuus on se, että molemmat olivat päällepäsmäreinä Säyneisen koulun lakkauttajina ja samalla omiin projekteihinhakemassa rahoitusta sivistyslautakunnassa ja nyt Juankosken kaupunki joutuu maksumieheksi stiks and stones- pelleilyn takia. Taas joudutaan leikkaamaan Juankosken peruspalveluista parikymmentä tuhatta euroa näiden projektin ylittämisen takia.

alan kolmas miesRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää12.4.2015 19.10
Olen otettu, kun keskustan virallinen ääni on antanut minulle monta asiaa anteeksi, vaikka olenkin suhtautunut kriittisesti Sipilän ja kepun utopistiseen vaaliohjelmaan.

Kepulla on ylivoimainen puoluekone, joka varmaan johtaa nyt vaalivoittoon.

Olisi toivottavaa, että Sipilä löytää yhteisen sävelen Alexin kanssa vaalien jälkeen. Silloin voitaisiin saada ripaus lisää realismia Sipilän ohjelmaan ja ohjelmasta voisi tulla toteuttamiskelpoinen.

Suomi tarvitsee nyt ihan oikeasti korjausliikettä, siinä suhteessa sekä Alex että Sipilä ovat täysin samoilla linjoilla.

Demuista ei valitettavasti ole uudistajiksi.
Kysymyksessä on jarrupuolue, joka elää menneessä maailmassa. Sellaista maailmaa ei enää ole ollut pitkään aikaan.

Virallinen ääni ja myös myötäkarvaan ovat tulkinneet kirjoitukseni oikein, kun olen usein korostanut pienten kuntien ja myös pienten innovatiivisten yritysten olemassaolon oikeutusta.

Suomesta täytyy purkaa isot monopolikorporaatiot, jotka ovat ulottaneet lonkeronsa kaikkialle yhteiskuntaan kaupoista kuntien terveydenhuoltoon asti.

Jokainen vähänkään liiketalous- tai kansantaloustiedettä opiskellut tietää, että monopolit ja kartellit ovat aina johtaneet tehottomuuteen sekä hintojen ja kustannusten nousuun.

Siinä suhteessa olen virallisen äänen kanssa eri linjoilla, että puusta ei pidä tehdä sellaista niukkuustuotetta, että puun jalostaminen käy kannattamattomaksi.

Virallisen äänenkin olisi hyvä mietiskellä esim. sellunkeiton tai sahaamisen heikkoja hyötysuhteita.

Sellunkeitossa sellusaanto on vain alle 50%, kun yli puolet arvokkaasta bioraaka-aineesta nykymenolla poltetaan soodakattiloissa.

Olen jo vuosikymmeniä yrittänyt saarnata, että ligniinille on löydettävä polttoa arvokkaampi loppukäyttö.

Tässäkin asiassa meillä Suomessa ollaan jo pahasti jälkijunassa.

Ligniinistä voidaan polkaista mahtava liiketoimintapotentiaali, jos asia otetaan kansalliseksi ohjelmaksi.

Harmillista on, että suomalainen työ on tullut liian kalliksi painopapereissa, koska mekaanisissa massoissa saanto on yli kaksinkertainen kemiallisen sellun saantoon verrattuna.

Kun Suomen puuvarat ovat kuitenkin rajalliset, niin olisi tietysti järkevää valmistaa niistä mahdollisimman paljon tuotteita, jos niiden tuottaminen vain olisi kannattavaa meillä.

Sahaamistakin olisi hyvä miettiä uudesta näkökulmasta, koska yhtä sahattua sahatavarakuutiota kohti tarvitaan kaksi kuutiota tukkeja.

Hulluinta sahaamisessa on se, että tukki maksaa sahalla ilmeisesti 60-70 euroa per motti ja puolet ostetuista tukeista sahurit myy nykyään sellutehtaille alle puolen hinnan.

Ay-liikkeen kynsin hampain ajama yleissitovuus on selvä merkki siitä, että Ay-liike haluaa ja on itse asiassa meillä jo vuosikymmeniä monopolisoinut kohtuutomilla työehtosopimuksillaan työnteon ja siksi suomalainen työ on tullut kilpailukyvyttömäksi kansainvälisillä markkinoilla.

Jos Sipilä pystyy tämän työn monopolisoinnin purkamaan, niin silloin nostan kyllä auliisti Juhalle hattua. Vanhanen yritti tätä taannoin, mutta törmäsi demujen ja änkyrä kommareiden kiviseinään.

Ainoa tapa uudistaa suomalaista yhteiskuntaa tuntuu olevan kokoomuksen ja kepun tiivis ja reilu yhteistyö

Parhaillaan kuuntelen France 24h kanavaa, jossa haastatellaan Siilijärven Suurta Poikaa eli Jyrki Kataista.

Kun Jyrki lähti Brysseliin, niin suomalainen lehdistö hyökkäsi heti haukkana hänen ja kokoomuksen kimppuun, vaikka demujen luutuneet asenteet ja jarrumiehen rooli lamautti hallituksen toiminnan vuosiksi.

Minusta on kuitenkin hienoa, että suomalainen esiintyy hyvällä englannninkielellä kansainvälisillä foorumeilla ja puhuu vielä vakuuttavasti selvää asiaa.

Ei ole kauan siitä, kun samalla kanavalla haastateltiin myös Alexia, joka oli myös yhtä vakuuttava ja edustava.

Samaa ei valitettavasti voi sanoa koppavasta kepun Austerity Ollista, joka kansantaloudessakin on näköjään lukenut täysin väärät kirjat - ainakin useimpen kansantaloustieteen nobelistien mielestä.

Koppavaa ja itsepäistä Austerity Ollia ei pidä päästää mestaroimaan ainakaan Suomen kansantaloutta.

Kysyn vaan...Re: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää13.4.2015 6.54
Onko kepussa ymmärretty esittää kunta-alan 5 vuoden suoja-ajan purkamista? No, siinä se kansantalouden suurin syöpä onkin. Entä harmaa talous? Kepulaiset väittävät, etteivät ole koskaan sellaista nähneet.
Ajaako kepu tiukkaa suhtautumista korruptioon? Vastaus: Ei aja.
Tässä ne tärkeimmät puheiden ja tekojen kilometrin mittaisesta välistä.

alan kolmas miesRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää13.4.2015 10.48
Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen on puuttunut oikeaan asiaan.

Suomelle ollaan valitsemassa neljäksi vuodeksi laivalle kapteenia, mutta kukaan ei tiedä millaisen kapteenin Suomi-niminen laiva Sipilässä mahdollisesti saa.

Parkkonen kyselee kolumnissaan, mitä mieltä Sipilä on muista asioista kuin taitetusta indeksistä ja kotikunta-maakuntamallista?

Parkkonen toteaa edelleen, että Sipilältä on ollut vaikea saada vastauksia oikeastaan juuri mihinkään.

Näinhän se asianlaita Sipilän ja kepun ohjelmissa valitettavasti on ollut.

Ohjelmista ja Sipilän puheista puuttuu täydellisesti konkretia. Tästä syystä Sipilä vaikuttaa rintamakarkurilta.

Parkkosen mukaan "Sipilä on selvästi pakoillut muun muassa Iltalehden ja YLE:n haastatteluista, joissa olisi puhuttu taitetun indeksin ja kotikunta-maakuntamallin sijasta elämänarvoista, asenteista ja suhtautumisesta vaikkapa eutanasiaan. Muilla mukaan pyydetyillä puoluejohtajilla ei ollut mitään ongelmaa puhua henkilökohtaisista arvoistaan ja jopa siviilielämän asioistaan."

Sipilää ei näkynyt myöskään suositussa ja puolivakavassa Uutisvuoto-ohjelmassa, jossa muista puolueista poikkeavasti Sipilä oli lähettänyt varapuheenjohtajansa ja keppana projektinjohtaja Annika Saarikon runoilemaan Paavo Väyrysen taannoiselta Venäjän matkalta saadusta hattulaatikosta elämää suurempana asiana.

Aiheellisesti Parkkonen peräänkuuluuttaa myös tarkempaa selkoa Sipilän elämänarvoista, joihin on toistaiseksi saatu vain muutamalla lauseella selvitystä Sipilästä imelän vaalikirjan kirjoittaneen Risto Uimosen kirjan kautta.

Sekin on hämmästyttävää, että Sipilä palkkasi juuri oululaisen Kaleva-lehden entisen päätoimittajan ja nykyisen Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan kirjoittamaan tällaisen Sipilää nuoleskelevan vaalikirjan.

Parkkonen on pannut merkille, että nuoleskelevassa vaalikirjassa Sipilä valottaa vain muutaman rivin verran mm. uskonnollista taustaansa tai elämänsä arvovalintoja.

Nämä henkilökohtaiset arvovalinnat ovat äänestäjille aivan keskeisiä kysymyksiä. Kyllä äänestäjien on tiedettävä, mitä mieltä Sipilä on äänestäjille tärkeistä asioista.

Vaikka Sipilän perheessä sattui valiettava tragedia, niin sen varjollakaan pääministeriksi pyrkivä henkilö ei vain voi välttyä vastuustaan.

Otan tässä esille vaikka taannoisen sankaripresidenttimme Risto Rytin, joka vastuuta kantaessaan laitetttiin Suomessa myös maalaisliiton Urho Kekkosenkin myötävaikutuksella kuritushuoneeseen 10 vuodeksi. Ei Rytiltä kysytty, miltä vastuunkanto silloin tuntui.

Parkkonen oli pannut merkille myös torstain YLE:n vaalitentissä meille kaikille niin tutut Sipilä-kommentit:

"meidän kaikkien täytyy kantaa vastuumme" (= mitä vastuuta Sipilä on valmis kantamaan, jos Suomen itsenäisyys tarvitsee esim. NATO sopimuksen?)

"ne kysymykset jätämme myöhemmin katsottaviksi" (= mitkä kysymykset ratakaistaan myöhemmin ? Suomen kilpailukykyongelmako?)

"yksittäisiin kysymyksiin ei kannata ottaa kantaa" (= näköjään yhteenkään kysymykseen ei kannata Sipilän mielestä ottaa kantaa)

"kantoja ei kannata lyödä etukäteen lukkoon" (= Sipilällä ei näytä olevan mihinkään konkreettiseen kysymykseen henkilökohtaista kantaa. Hänestä ei siis ole esimerkki- ja koko kansan arvojohtajaksi)

Aborttilaistakin koskevaan kysymyksen Sipilä kiersi YLE:n tentissä useampaan kertaan toteamalla "en ole tutustunut aloitteeseen"

Äskettäin Suomen Kuvalehden haastattelussa kysyttäessä kepuvetoisen Kittilän kunnan hallinnossa tapahtuneesta vallitsevan lainsäädännän täydellisestä piittaamattomuudesta Sipilä toteaa vain, ettei "kiireiltään ole ehtinyt tutustumaan asiaan", vaikka kysymyksessä on aivan perustavaa laatua olevasta lähes kaikkia kepuvetoisia Suomen kuntia koskevasta perustuslaillisesta vakavasta ongelmasta.

Näyttää siltä, että ainoa asia johon Sipilä on ehtinyt kiireiltään tutustumaan on häkäpönttöautot.

Kepun vaaliohjelmaan oli myös Sipilän ja Annika Saarikon toimesta kehitelty ajatus keppanan myynnin viemisestä Alkoon.

Savua ei ole ilman tulta, joten tällainenkin ajatus on siis kytenyt jo pitkän aikaa myös Sipilän mielessä, vaikka hän hankkeen tultua julki rauhoittelinkin ihmisiä, että hän ei vie keppanaa Alkoon. Keppanan saattaakin viedä Alkoon vaikka demujen ministeri Keppana Huovinen.

Nyt olisikin hyvä kuulla Sipilän suusta konkreettinen vastaus, kun kokoomuksen Äänekoskella syntynyt sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty on esittänyt, että mietojen viinien jakelua voitaisiin vapauttaa muiden länsimaiden tyyliin ja pikkuhiljaa opettaa suomalaisia kohti kansanvälistä kohtuullista alkoholin käyttöä ja juomatapoja.

Mikäli Sipilä aikoo Suomi-laivan kapteeniksi, niin äänestäjien on vain saatava tietää, millainen kapteeni laivaan on tulossa.

Italiassa äskettäin laitettiin linnaan muistaakseni ainakin 10 vuodeksi Costa Concordian kapteeni, joka naisystävälleen näyttääkseen kapteenintaitojaan karautti loistoristeilijän tuhoisin seurauksin rantakiville.

Ja vähän haaksirikon jälkeen kapteeni hävisi vähin äänin ensimmäisten joukossa laivansa komentosillata.

On alkanut vaikuttaa siltä, että Sipilästä ei ole vastuunkantajaksi. Minä ainakaan en anna koskaan ääntäni sellaiselle ihmiselle, jonka ajatusmaailmasta ja arvoista minä en tiedä mitään.

Koska kepua ei ole vielä pakko äänestää, niin minä kehotan kaikkia äänioikeutettuja ihmisiä kyselemään lisää Sipilän ja kepun arvovalinnoista ja tekemään äänestyspäätöksen vasta sitten, kun selkeät ja konkreettiset vastaukset on saatu.

Pena T.Re: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää13.4.2015 12.57
Jos isoille korruptiopuolueille haluaa lähettää viestin, se on tehtävä äänestämällä pienten puolueiden ehdokkaita: esim. 103, korruption vastustaja nro 1. Pentti Tolvanen.

alan kolmas miesRe: kepun vaaliohjelmassa ei päätä ei hänttää13.4.2015 20.29
Nyt se on tehty ja raskas taakka putosi harteilta.

Painava ääni tuli annettua. Sen voin vakuuttaa, että ääneni ei mennyt tälläkään kertaa epäluotettavalle kepulle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: