Keskustelu

alan kolmas miesLakkoilusta ei ole apua20.3.2024 2.57
HESARIN VERIANILTA tilaama puolueiden kannatuskysely julkaistiin tänään.

Viime kevään vaalissa REFORMIHALLITUSPUOLUEIDEN KANNATUS oli seuraava:

□ Kokoomus 644 555 ääntä, 20.8%
□ PERSUT 620 981 ääntä 20.1%
□ RKP 133 518 ääntä 4.3%
□ KD 130 694 ääntä 4.2%
□ Yhteensä 1 529 748 ääntä, 49.4%

Paikkaluku
□ Kokoomus 48 paikkaa, 24.0%
□ PERSUT 46 paikkaa 23.0%
□ RKP 10 paikkaa 5.0%
□ KD 5 paikkaa 2.5%
□ Yhteensä 109 paikkaa, 54.5%

Eduskuntavaali järjestettiin 2.4.2023 ja vaalien tuloksen selvittyä Suomen VALTAMEDIA aloitti välittömästi 20.6.2023 tapahtuneen REFORMIHALLITUKSEN kaatoyrityksen käynnistämällä etenkin PERSUJA koskevan totaalisen parjauskampanjan, jossa VALTAMEDIASSA ja SOMESSA PERSUISTA yritettiin tehdä ÄÄRIOIKEISTOLAINEN NATSI & RASISTIEN PUOLUE.

ILTALEHDEN toimittaja MARKO-OSKARI LEHTONEN aloitti heti UNILUKKARIN nimitettyä REFORMIHALLITUKSEN klo 15:18 levittää uusnatseihin viittaavia kuvia juuri UNILUKKARIN nimittämästä elinkeinoministeri Vilhelm Junnilasta (PS) ja asiaa alettiin käsitellä laajasti somessa.

Persujen ja myös muiden REFORMIHALLITUKSEN parjauskampanja sai Vilhelm Junnilan erottua vain suurempia kierroksia, jonka jälkeen Petteri Orpo sai rauhoitetuksi tilanteen käynnistämällä 18.7.2023 Rasismia ja Syrjintää koskevan TIEDONANNON, joka hyväksyttiin Eduskunnassa 31.8.2023.

Ammattiyhdistysliike päätti kuitenkin heti TIEDONANNON hyväksymisen jälkeen, että REFORMIHALLITUS on saatava kaadettua viimeistään vuodenvaihteeseen mennessä.

Tämän tavoitteen demujen KIMMO KILJUNEN vahvisti mm. väitellessään YLE:n rahoituksesta persujen Joakim Vigeliuksen kanssa SOME portaaleissa.

Toistaiseksi KIMMO KILJUSEN ja SAK:n johtohenkilöiden toiveet REFORMIHALLITUKSEN kaatamiseksi eivät ole onnistuneet, vaikka kaikissa VALTAMEDIOISSA joka ikinen päivä on aamusta iltaan jankutettu, että PERSUT ON ÄÄRIOIKEISTOLAINEN PUOLUE.

Jopa Juankosken Virallinen äänikin on kaiken aikaa yrittänyt todistaa mm., ettei KOKOOMUKSESTA ole johtavaksi puolueeksi.

Kylmät faktat kuitenkin ovat seuraavat:

□ HALLITUS SEISOO TUKEVASTI PYSTYSSÄ
□ PUNATULKKU PARVI ON PYRÄHTÄNYT
MUUTTOMATKALLE, VAIKKA NYTHÄN
PITÄISI ETSISKELLÄ PESÄPAIKKAA

□ SANNA MARINISTA sai 2023 Eduskuntavaalissa 35 628 ääntä, petti kannattajansa, luopui DEMUJEN puheenjohtajan paikastaan, hajotti perheensä ja ryhtyi Instagram tähdeksi, ilman mitään todellista vaikutusvaltaa. Mutta viime aikoina SANNA näyttää kiihottaneen SAK:n rasvanahkoja jatkamaan ulkoparlamentaarista kumoustoimintaansa.

□ LI ANDERSSONISTA sai 2023 Eduskuntavaalissa 18 007 ääntä, eikä hänestä tullut myöskään Presidenttiä, luopui Vassarien puheenjohtajuudesta, mutta näyttää tavoittelevan tyhjänpäiväistä MEPIN virkaa.

□ ANNA-MAJA HENRIKSSON sai 2023 Eduskuntavaalissa 12 657 ääntä. Pelastautui REFORMIHALLITUKSEEN, mutta tuhosi lopullisesti poliittisen uransa ja innostui RASISMI POLIISIKSI, menetti puolueensa puheenjohtajuuden ja siirtyy vähin äänin jäähdyttelemään MEPPINÄ, mutta saattaa jäädä vielä rannalle ruikuttamaan.

□ MARIA OHISALO sain 2023 Eduskuntavaalissa vain 6 937 ääntä ja ilmoitti eroavansa VIHREIDEN PUHEENJOHTAJAN PAIKALTA ja näyttää häviävän tavallisen kaduntallaajan massaan.

□ ANNIKA SAARIKKO sain 2023 Eduskuntavaalissa vain 8 572 ääntä ja on ilmoittanut luopuvansa KEPUN puheenjohtajuudesta ja ryhtyi ÄIDIKSI tuhottuaan KEPUN perinnön vehkeiltyään Krista Kiurun kanssa maahan kaikkien aikojen YLILEVEÄHARTEISEN SOTEN, jossa sadat terveyskeskukset ympäri maata joudutaan sulkemaan rahojen ja hoitohenkilökunnan puutteessa.

Vuoden 2023 Eduskuntavaalien ylivoimainen ÄÄNIKUNIGATAR oli tietysti PERSUJEN RIIKKA PURRA.

Riikkaa keräsi peräti 42 589 äänen saaliin ja nyt RIIKKA laittaa sitten Suomen asioita kuntoon karmean PUNATULKKUKAUDEN jälkeen.

RIIKAN apuna näyttää olevan hieno joukko muitakin tarmokkaita naisia ja miehiä, jotka eivät pelkää haasteita, mutta eivät esiinny ALASTI PUNAISILLA MATOILLA tai PARIISISSA HOTELLIN SÄNGYSSÄ MAKOILEMASSA.

HESARIN viimeisimmässä gallupissa kaikki asiat edelleen hallituspuolueilla hyvin reilassa:

□ Kokoomus 20.7%, muutos Eduskuntavaalista
+-0.0%
□ PERSUT 18.9%, muutos Eduskuntavaalista vain
-1.2%
□ RKP 3.8%, muutos Eduskuntavaalista -0.5%
□ KD 3.9%, muutos Eduskuntavaalista -0.3%
□ Yhteensä 47.3%, muutos Eduskuntavaalista
2.1%
Kun katsotaan keskeisten oppositiopuolueiden kannatuksen muutosta Eduskuntavaalista HESARIN viimeisimpään gallupiin verrattuna, niin mitään merkittävää edistystä ei ole OPPOSITIOSSA tapahtunut:

□ SDP 19.9%, nyt 19.6%, muutos -0.3%
□ KEPU 11.3%, nyt 11.7%, muutos +0.4%
□ VAS 7.1%, nyt 9.0%, muutos +1,9%
□ VIHR 7.0%, nyt 8.1%, muutos +1.1%
□ LIIK 2.4%, nyt 2.3%, muutos -0.1%

Tutkimuksen virhemarginaali on 2.0% suuntaansa, josta voidaan päätellä, että mitään merkittävää muutosta ei kansan keskuudessa ole tapahtunut, vaikka VALTAMEDIA on jo lähes vuoden ajan joka ikinen päivä yrittänyt väittää, että PERSUT on ÄÄRIOIKEISTOLAINEN ja RASISTINEN PUOLUE.

Totuus on, että SDP ja KEPUN generoima YLILEVEÄHARTEINEN SOTE maksaa vuodessa tänä vuonna noin 24.0 miljardia euroa ja kasvaa joka vuosi ainakin 2-3%:n vauhdilla ja upottaa Suomen kansantalouden suohon, mikä tullaan kyllä sitten näkemään huomattavasti pahempana terveys- ja psykiatrisena ongelmana kuin konsanaan KORONA.

Kyllhän sen tietää, mitöä siitä seuraa, kun satoja teveyskeskuksia suljetaan syrjäseuduilla.

SITÄ SAA, MITÄ TILAA!!!

Suomen vaihtotase on ollut pitemmän aikaa negatiivinen, eikä Suomen reaalinen BKT ole 17 vuoteen kasvanut yhdelläkään eurolla, joten jakovaraa ei vain ole.

Tästä syystä DEMUJA ei tulla näkemään hallituksessa ainakaan tällä tai seuraavalla hallituskaudella, koska DEMUISTA ei löydy sellaista vastuunkantoa, että Suomen BKT saataisiin kasvuun lähivuosina.

Veroja kasvattamalla kansantalouden kakku ei kasva!!!

KEPUA saattaisi kiinnostaa takin kääntö ja ryhtyminen maatalouden akuuttien ongelmien hoitoon, jolloin oikeistolainen suuntaus vain vahvistuisi Suomen hallituspolitiikassa!!!

PERSUJEN syrjäyttäjäksi KEPUSTA ei näytä olevan ja kaiken lisäksi Kristillisten SARI ESSAYAH on hoitanut erinomaisesti maatalousministerin pestinsä!!!

VIHREIDEN kantoaalto on jyrkässä laskussa ympäri maailmaa, eikä Suomi tule tässä olemaan mikään poikkeus.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Lakkoilusta ei ole apua20.3.2024 8.33
Äkkiä luulisi, että ammattiyhdistysjohtaja Hurja Lehtonen on työnantajapuolen edustaja ja Minna Helle punaisissaan työntekijäpuolen edustaja. Ulkoinen habitus ei enää kerro koko totuutta. Hurjan mahdollisuus oman tulevaisuutensa turvaamiseksi vaatii näkyvillä oloa. Miehen vahvuudesta ei ole epäilystäkään. Lievä ylipaino ei ole este vastuullisen tehtävän hoitoon. Rùuan jälkeen päiväunet ovat paikallaan. Paikallinen sopiminen mahdollistaa järjestelyt.

alan kolmas miesRe: Lakkoilusta ei ole apua3.4.2024 4.37
Niin vain luiskahti SSAB:n Raahenkin terästehtaan modernisointi hamaan tulevaisuuteen, kun SSAB:n johtajat ja omistajat päättivät, että yhtiö rakentaakin ns. VIHREÄN TERÄKSEN TEHTAANSA LUULAJAAN.

SSAB:n taholta on ilmoitettu, että SUOMEN LAKKOILULLA ei ollut välitöntä vaikutusta asiassa, mutta olihan SSAB:n kohdalla tehty Luulajan ja Raahen tehtaiden modernisointien osalta ns. KOKONAISARVIO ja tietysti vaakakuppi oli Ruotsin puolella taas raskaampi, eikä lakkoilu ainakaan parantanut Raahen tehtaan mahdollista investointia.

Noin puolitoista vikkoa sitten Raahen tehtaan luottamusmieskin oli YLE:n uutisissa haastateltavana ja kaveri kertoi, että lakkoja jatketaan vaikka maailman tappiin, jotta saadaan kaadettua kaikki REFORMIHALLITUKSEN työmarkkinauudistukset ja muu mahdollinen tuleva lainsäädäntö.

Iltalehti raportoi tästä tappiosta seuraavasti:

"Turpaan tuli - Ruotsi sai teräsjätin megainvestoinnin ennen Suomea
Raahen tehtaan modernisoinnin ajankohta on epäselvä.

SSAB modernisoi Luulajan tehtaansa ennen Raahen tehdasta.

Onni Kari
Eilen klo 9:44 (päivitetty eilen klo 12:26)

Ruotsalainen teräsjätti SSAB tiedottaa päättäneensä rakentaa "huippumodernin fossiilivapaan" terästehtaansa Ruotsin Luulajaan.

Samalla Luulajan nykyinen masuuneihin perustuva tuotantojärjestelmä poistetaan käytöstä.

Raahen terästehdas jäi kakkoseksi, kun SSAB päätti modernisoitavasta terästehtaastaan.

Vielä marraskuussa SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist sanoi Talouselämälle Raahen olevan vahvoilla.

Luulajan kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 4,5 miljardia euroa, SSAB kertoo.

Uuden tehtaan kapasiteetti on noin 2,5 miljoonaa tonnia terästä vuodessa.

SSAB kertoo, että vanhan tehtaan korvaaminen uudella poistaa jopa seitsemän prosenttia Ruotsin hiilidioksidipäästöistä.

Luulajan uuden tehtaan suunnitellaan käynnistyvän vuoden 2028 lopulla."

Tunnettu tosiasia on, että Suomessa jo Sanna Marinin aikaan valmisteltiin askelmerkit siihen malliin, että SSAB kuuluu Suomen strategisiin yhtiöihin, joista pieni omistuksellinen siivu siirrettiin SOLIDIUMISTA suoraan Valtioneuvoston alaisuuteen seuraavasti:

"Valtion täysin omistama erityistehtäväyhtiö Solidium Oy omistaa 6,3 prosenttia teräsyhtiö SSAB AB:n osakkeista ja 8,0 prosenttia äänivallasta.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi kokouksessaan 14.9.2021 SSAB:n osakkeiden siirtämistä Solidium Oy:stä valtion suoraan omistukseen, sekä SSAB:n omistukseen liittyvää valtion strategisen intressin määritelmää.

Omistus siirretään valtion suoraan omistukseen ja valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen pääoman palautuksena.

Hallitusohjelman ja omistajapoliittisen periaatepäätöksen yhtenä keskeisenä tavoitteena on Suomen hiilineutraaliuden saavuttaminen vuoteen 2035 mennessä.

Teollisuudessa tehtävien päästövähennysten merkitys tavoitteen saavuttamiseksi on merkittävä.

Valtio-omistajan näkökulmasta on tärkeää, että Suomen suurin teollinen hiilidioksidipäästäjä konvertoi toimintansa vähähiiliseksi.

Tämän vuoksi työ- ja elinkeinoministeriö on nyt määritellyt omistukselle strategisen intressin, ja omistus siirretään Solidiumista valtion suoraan omistukseen.

SSAB on hiilivapaan teräksen valmistuksen kehittämisessä johtava yritys maailmassa.

Raahen terästehtaan siirtyminen hiilivapaaseen tuotantoon mahdollistaa Suomen suurimman yksittäisen hiilidioksidipäästölähteen (4 milj. tn/v) korvaamisen ilmastoneutraalilla ratkaisulla ja edistää hiilivapaan teräksen käyttöönottoa myös globaalisti.

Strateginen intressi on vaikuttaa yhtiön vähähiilistämistrategian nopeaan toteuttamiseen sekä laajemmin alan osaamisperustan kehittymiseen Suomessa.

"Valtio-omistaja tekee hallitusohjelman mukaisesti pitkäjänteistä, dynaamista ja valtion strategiset intressit turvaavaa omistajapolitiikkaa.

Nyt tehty päätös siirtää valtion SSAB-osakkeet Solidiumista valtioneuvoston kanslian suoraan omistukseen tukee osaltaan tavoitetta hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymisestä.

Työ- ja elinkeinoministeriön määrittelemän strategisen intressinmukaisesti Suomen valtiolla on halua vauhdittaa SSAB:n siirtymää kohti fossiilivapaata teräksenvalmistusta yhdessä yhtiön ruotsalaisomistajien kanssa.

Toimimme tässä aktiivisen ja vastuullisen omistajuuden keinoin?, toteaa valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri TYTTI TUPPURAINEN.

SSAB valmistaa erikoisteräksiä.

Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 6,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 14 000.

Solidium on yhtiön kolmanneksi suurin omistaja 6,3 prosentin osuudella osakkeista ja 8,0 prosentin osuudella osakkeiden tuottamista äänistä.

SSAB:n Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Raahessa ja Hämeenlinnassa. Yhtiön osake on noteerattu Tukholman ja Helsingin pörsseissä."

AKM:n käsityksen mukaan ruotsalaiset päättäjät ovat kyllä olleet hyvin tietoisia siitä, kuinka PEKKA LUNDMARK, SARI BALDAUS, MIKA LINTILÄ & TYTTI TUPPURAINEN sekä muut tekivät koko Suomen valtiota heiluttavia tappiollisia UNIPER kauppoja Saksan demaripomo Olof Scholzin kanssa vuonna 2022.

Joten Ruotsissa on kyllä aina osattu rahat laskea näissä investointihankkeissa, joten ei ole sitten mikään ihme, että hankkeen KOKONAISARVIO on puoltanut LUULAJAN tehtaan modernisointia.

Suomen poliittiset päättäjät ovat eläneet TERRA SIPILÄN vuonna 2015 käynnistämästä täysin kannattamattomasta KAINUUN IHMEESTÄ ns. VIHREÄÄN SIIRTYMÄÄN, jopa perustuu ajatukseen, että narulla voi työntää.

Narulla työntäminen oli loistava idea vielä silloin, kun EKP piti vuosikaudet rahan hinnan eli siis korot nollan pinnassa tai jopa sen alle.

Reaalimaailmassa rahalla ja rahan käyttöön liittyvillä rikseillä on kuitenkin lopulta aina hintansa ja niinpä PELKKÄ RAAHEN TEHTAAN HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJEN VÄHENEMINEN ei osoittautunut riittäväksi motiiviksi sijoittaa varmaankin ym. noin 4.5 miljradia euroa Raaheen, kun otetaan sitten huomioon kaikki VIHREÄN TERÄKSEN VALMISTUS ja JAKELUKUSTANNUKSET SUOMESTA MAAILMAN MARKKINOILLE.

SSAB:han on jo ilmoittanut, että yhtiön tarkoituksena on myydä VIHREÄTÄ TERÄSTÄ etenkin USA:han ja tiedossahan meillä on jo sekin, kuinka NOKIA menetti muistaakseni 14 miljardin euron tukiasemakaupat AT&T:n kanssa ruotsalaiselle Ericssonille.

Kun tässä pohdiskellaan näitäkin menetettyjä kauppoja amerikkalaisten suuryritysten kanssa, niin on hyvä ottaa myös esille Suomen VALTAMEDIASSA koko ajan toitotettu mahdollisen tulevan Yhdysvaltain Presidentti TRUMPIN jatkuva parjauskampanja, jolla aivan varmasti on negatiivisia vaikutuksia amerikkalaisessa yhteiskunnassa ja myös yritysmaailmassa.

NOKIAHAN menetti AT&T:n kaupat sen tekia, että Ruotsin kruunun edullinen kurssi antoi ERICSSONILLE pitäaikaiseen toimitukseen muistaaakseni ainkin 13%:n edun, kun NOKIASSA tarjous oli tehty EURO-pohjalta.

Samat valuuttakurssisäännöt ne ovat voimassa myös VIHREÄN TERRÄKSEN ja myös TERRAFAMEN tappiollisessa akkumateriaalien sekä muiden kaivannaistuotteiden valmistuksessa, vaikka TEM:n laskelmissa ne voidaan strategisista syistä unohtaa niin kauan kuin VALTIO saa kohtuuhintaista lainaa ulkomaisilta sijoittajilta ja pankeilta.

alan kolmas miesRe: Lakkoilusta ei ole apua4.4.2024 21.28
Pitihän se arvata, että VIHREÄÄ SIIRTYMÄÄ PELATTAESSA Suomelle tulee käteen MUSTA PEKKA.

JARKKO ELORANTA oli agitoinut Raahen terästehtaalle YLE:n toimittajan haastatteluun, jossa lakkovahtina toiminut pääluottamusmies vakuutti, että JARKON johdolla hypätään vaikka jäiseen avantoon.

Nyt tuli kuitenkin yllättäen noutaja RUOTSISTA ja voidaan taas todeta, että "DEN GLIDER IN", mutta valitettavasti se liukui OMAAN MAALIIN!!!

JARKKO ja PÄÄLUOTTAMUSMIES luulivat, että 4.5 miljradin investointi sen eteen, että Suomen päästöistä voidaan laikata muistaakseni noin 8%, on välttämätön ja siten pakotetaan REFORMIHALLITUS POLVILLEEN.

Toisin kuitenkin kävi.

JARKKO JOUTUU JUOMAAN KATKERAA KALKKIVETTÄ ja pääsee vielä VALTAKUNNAN OIKEUTEENKIN KAPINAN LIETSONNASTA!!!!

Kuitenkin toinen vaihtoehto on koko ajan ollut, että RAAHEN heikosti kannattava terästehdas suljetaan, jolloin päästöt menee siltä osin tietysti NOLLAAAN.

Tosia asiahan on, että SSAB:n osakeenomistajat katsoivat, että massiivinen 4.5 miljardin investointi VIHREÄÄN SIIRTYMÄÄN on iso riski ja siksi SSAB:n osakkeen hintakin on tippunut selvästi vuoden 2024 alkuvuoden aikana.

Helmikuun 12, 2024 osake maksoi 85.36 EUR ja Huhtikuun 4, 2024 maksoi vain 72.46 EUR. Lakua siis -15.1%.

Tosiasiahan tietysti on, että VIHREÄSSÄ SIIRTYMÄSSÄ ei siis tarvitse investoida mitään - RAAHENKIN tapauksessa säästetään 4.5 miljardia ja laitetaan säästyneet valtionkin rahat LEVEÄHARTEISEEN SOTEEN, jonka pääarkkitehtina hääri SANNA MARININ TYÖVÄEN HALLITUS KRISTA KIURUN johtaessa SOTE uudistusta ja, jota KEPUN ANNIKA SAARIKKO parhaan kykynsä mukaan avitti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: