Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääni Neuvoja valtion rahoitusongelmaan12.4.2024 9.56
Mikä on oikea tapa kerätä rahaa valtion kassaan? Meillä on keksitty verotus tätä varten. Oikeudenmukainen tapa on verotuksen progressiivisuus. Mitä enemmän tienaat sitä kovemmalla prosentilla sinua verotetaan. Ei tarvitse kysellä oletko eläkeläinen tai ovatko tulosi työstä tai sijoituksista.
Tulojen noustessa moni maksaa lisääntyvästä tulostaan jo yli puolet veroa. Näin paljon tienaavalla on maksukykyä. Jotkut ovat nostamassa kytkintä ja muuttamassa kevyemmin verottamaan maahan. Tämä on sallittua.
Löysinpä kerrankin aiheen, josta voimme akm:nkin kansa olla samaa mieltä.
Tahdomme pitää Suomen maana, jossa kadulla voi kävellä rauhassa. Tiedämme, että olemme veroja maksamalla huolehtineet osuudestamme jokaisen hyvinvointiin.

alan kolmas miesRe: Neuvoja valtion rahoitusongelmaan12.4.2024 17.03
AKM on vähän työstänyt tätäkin aihetta varmuuden vuoksi jo REFORMIHALLUTUKSEN ohjelmaa varten, joten asiasta kyllä riittää keskusteltavaa.

Oikeudenmukaisin tapa on tietysti tasavero, joka Suomessa on ollut jokaisessa kunnassa voimassa vuosikymmenet.

Kirkonkin vero on tasavero eikä siinäkään ole sanottavasti moitittavaa, ellei meille aleta kirkon tolimesta syöttämään jotain modernia kulttuurimaxilaista agendaa, kuten sitä, että Suomeen voi kuka tahansa marssia maahan ja alkaa makoilla tällä hyvän sosiaaliturvan varassa.

Ei Suomi voi olla mikään koko maailman sosiaalihuoltolaitos.

Tämä suomalainen verotusjärjestelmä on kuitenkin äärimmäisen monimutkainen ja johtaa moniin epäoikeudenmukaisuuksiin, joten koko suomalainen verotusjärjetselmä kaipaisi kokonaisuudistuksen.

Tähän ei kuitenkaan Suomessa ole rohkeutta etenkään Eduskunnan vasemman laidan puolella.

En nyt ala avaamaan koko verotuksen Pandoran lipasta, koska tietysti AKM taas tuomitaan pannaan veneenkeikuttajana, jonka ajatukset eivät missään tapauksessa sovi vihervasemmistolaisten pirtaan.

Pienenä yksityiskohtana otan esille nyt kuitenkin ne ongelmat, jotka YLILEVEÄHARTEINEN SOTE, joka tunnetusti on ollut KEPUn ja SDP:n luomus, on aiheuttanut Suomen veronmaksajille.

Alla olevat tiedot olen kopioinut vuoden 2024 budjettikirjasta.

Valtion progressiivinen tulovero (milj. euroa):

□ 2022: 6 283
□ 2023: 20 584
□ 2024: 21 804

Pääomatulovero (milj. euroa):

□ 2022: 3 705
□ 2023: 3 668
□ 2024: 3 812

Yleisradiovero (milj. euroa):

□ 2022: 519
□ 2023: 540
□ 2024: 551

Tässä kohtaa kiinnitän nyt huomiota vain tuohon progressiiviseen valtion veroon, jota virallinen äänikin tuntuu pitävän hyvin onnistuneena.

Jonkinlainen progressiiviuus on tietysti perusteltavissa, mutta se ei ole perusteltavissa, että pienessä vientiorientoitunessa ja pääomaköyhässä maasa, kuten Suomikin on, verotusprogressio on nostettu maailman kärkimaiden joukkoon.

Ainakin AKM:n mielestä olisi toivottavaa, että Suomessa mahdollisimman monelle kertyisi pääomia, joiden avulla ihmiset voisivat syhtyä riskinotoon ja siten kasvattamaan kansantalouden kakkua.

Erityisen tärkeätä olisi, että meillä satsattaisiin ja syntyisi nimenomaan monipuollista pienyritystoimintaa, mikä meiltä selvästi näyttää puuttuvan.

Pääomaköyhässä maassa on lähes hullun puuhaa pyrkiä rakentamaan joitakin vihreän teräksen tehtaita, joiden suunnitteluun, rakentaminen ja kannattavan toiminnan käynnistämiseen voi hyvin mennä vaikka enemmän kuin 15 vuotta ja sitten koko maa ja kaikki poliitikot näyttävät olevan puuhastelemassa tällaisten utopiahankkeiden kimpussa, kun samalla rahalla saataisiin perustettua satoja ellei tuhansia pikku yrityisiä, jotka voidaan polkaista käyntiin käytännössä vuodessa kahdessa.

Kuten yo. luvuista nähdään, niin YLILEVEÄHARTEINEN SOTE tulee siirtämään kunnilta kovan työn tuloksena tienattuja veroeuroja vuosina 2023-2024 kaikkiaan suunnilleen 29.9 miljardia euroa.

Luku on moninkertainen verrattuna koko Suomen maatloustukeen.

Kun meillä tuo valtion verotus on siis vahvasti progressiivien, kuten VIRALLINEN ÄÄNIKIN nyt näyttää ymmärtävän, niin tästä mekanismista voi kuka tahansa otsaluulla nähdä, millaisiin vaikeuksiin yksittäiset kunnat joutuvat tämän mielettömän "UUDISTUKSEN" seurauksena ja kuinka raskaaksi progressiivinen verotus muodostuu valtaosalle Suomen veronmaksajista.

Suomi on nyt jo ainakin 15 vuotta pelastanut maailmaa ns. VIHREÄN SIIRTYMÄN avulla, jolloin ihmisten normaalia elämää on pyritty kaikin mahdollisin keinoin vaikeuttamaan kasvattamalla julkisia menoja milloin milläkin hyvällä syyllä.

Tässä menohelvetissä meiltä on kokonaan unohtunut, että Suomen kansantalouden kakku ei ole 16 vuoteen kasvanut oikeastaan killingin kilinkiäkään reaalisesti.

Kun kansantalouden kakku on kasvanut nimellisesti korkeintaan vain noin 1.5-2.0% vuosittain ja inflaatiovauhti on ollut vähintään kaksinkerainen, niin kyllä siitä kuka tahansa näkee, että verojakin ollaan ihan "ilomielin" maksettu vain inflaatiosta eli siis tyhjästä.

Tämä on se syy, että tiet on huonossa kunnossa ja Juankosken entisessä kaupungissakin ainoa inhimilinen työ on nykyään ilmeisesti homehtuvien rakennusten purkaminen.

AKM on täysin samaa mieltä, että Suomessa pitää voida kävellä kadullakin rauhassa.

Kuitenkin AKM:kin on joutunut monta kertaa kaduilla tai parkkipaikoilla kävellessään täysin tuntemattomien ihmisten hyökkäysten ja sormen heristelyjen uhriksi.

ISON OMENAN parkkipaikallakin oli hengen lähtö lähellä, kun eräskin huoltofirman työtekijä parkkeerasi autonsa niin lähelle, etten päässyt sisään ja jouduin tästä huomauttamaan.

Kaveri vaan naureskeli ja yhtäkkiä alkoi kävellä kohti kuin kovinkin vapaapainija.

Onneksi itsellä oli sen verran tajua päässä, että vetäännyin taaksepäin ja varmaan siinä henkikin saattoi säästyä.

Tunnetustihan R-kioskin ja S-Marketin jonot ovat myös niitä, jossa herkimmin voi päästä hengestään, jos innostuu joillekin huomauttamaan mitään.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Neuvoja valtion rahoitusongelmaan12.4.2024 23.05
Kannatan progressiivisen verotuksen maksimointia, kuitenkin niin, että ihmisen luontaiselle ahneudelle jää tilaa. Valtion ei tule ottaa aivan kaikkea, koska ahne ihminen lopettaa ahkeroinnin, jos työstä ei jää jotakin myös tekijälle.
Itse olen oppinut iloitsemaan työteliään naapurin menestyksestä, koska hänen ahkerointinsa hyödyttää meitä kaikkia.
Itse en harrasta ylen määrin ansioiden keruuta, koska nautin aineettomien elämysten keruusta. Moukarinheitto on esimerkki tästä, samoin kirjojen lukeminen ja muu älyllinen ponnistelu.
Tällainen harrastelu tuottaa kaiken itselleni, verottajalle ei tarvitse antaa mitään.
Akm puolustelee tasaveron paremmuutta. Itse tarkastelen verotusta aina yhteisön näkökulmasta. Sellainen verotus on hyvä, joka tuottaa maksimaalisen hyödyn yhteisölle. Keskustassa osasimme aina leipoa tämän verolla leivotun kakun ja me osasimme jakaa kakun oikein. Meillä keskustassa oli tämä kakun jakamisen armolahja. Nyt voimme ainoastaan muistella näitä hyviä aikoja.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Neuvoja valtion rahoitusongelmaan13.6.2024 22.04
Tiheäasutuksen haittavero kehäkolmosen sisäpuolella asuville ja tullimaksu jokaiselle kehäkolmosen yrittäjälle. Maksun saaja voisi valtion sijasta olla myös kunnat, jotka sijaitsevat itärajaan rajoittuvissa lääneissä. Nämä kunnat ovat ilman omaa syytään kärsineet Venäjäpakotteista ja tuulivoiman rakennuskiellosta.

alan kolmas miesRe: Neuvoja valtion rahoitusongelmaan14.6.2024 17.11
Virallinen ääni alkaa vähitellen lähestyä AKM ajatuksia verotuksen haitallisista vaikutuksista.

KEPU ja Demarithan ne olivat etunenässä ajamassa ns. HYVINVOINTIALUEIDEN SOTEA, jossa kunnilta siirrettiin verotuloja valtiolle progressiivisen verotuksen piiriin jopa yli 25 miljardia.

Mihinkä tämäkin vero sitten meni: tietysti siihen, että HYVINVOINTIALUEIDEN johtajille alettiin maksamaan pörssiyhtiöiden johtajien tasoisia palkkoja, vaikka työt vain väheni.

Itä-Suomen kehitystä ei pidä tietenkään rakentaa kannattamattoman ja epävarman tuulivoiman varaan, mutta se on selvää, että Itä-Suomessa tulisi yhteisövero tietysti laskea enintään 10%:iin, jolloin saataisiin koko Itä-Suomen talous nousu-uralle.

Kun tämän lisäksi otetaan vielä käyttöön kunnille tuloutettava tasavero TVL:ssa esim. 5% tasavero, joka on valtion verotuksessa vähennyskelpoinen, niin verovarat saadaan jäämään sinne, missä ne syntyvät.

Näillä pienilla verolakien uudistuksilla Itä-Suomesta tulee hyvin helposti Suomen EL DORADO, jota tulevaisuudessa tulee vielä tukemaan se, että Itä-Suomi on ilman muuta Suomen parasta turistialuetta ja kohta jopa ikivanhat lohijoetkin voidaan taas valajastaa kalamiesten ja turistienkin käyttöön.

EERONKAAN ei enää tarvitsisi lähteä TENOLLE tai NORJAAN MERTA ETEMMÄKSI KALAAN.

Kyllä Itä-Suomessa bisnes jo nykyäänkin kannattaa, kun vain tehdään asiat oikein ja keskitytään oikeille aloille.

Otetaan esimerkiksi vaikka perheyritys Pielisen Kala Oy:

Liikevaihto, 1000 EUR:
- Vuosi 2020: 2 130
- Vuosi 2023: 4 391

Liiketulos, 1000 EUR
- Vuosi 2020: 138
- Vuosi 2023: 884

Käyttökateprosentti:
- Vuosi 2020: 11.4%
- Vuosi 2023: 30.6%

Tulos, 1000 EUR
- Vuosi 2020: 71
- Vuosi 2023: 649

Henkilöstö:
- Vuosi 2020: 24
- Vuosi 2023: 26

Tulos per henkilö:
- Vuosi 2020: 2 958 EUR
- Vuosi 2023: 24 961 EUR

Pielisen Kalassa liikeidea on kohdallaan ja niinpä tulosta syntyy.

TERRAFAME on taas yritys, jossa LIIKEIDEA ei ole kohdallaan, eikä sellaiseksi tule.

Kysymys on maailaman köyhimmästä malmiesiintymästä ja sen lisäksi vielä prosessi on pielessä ja tulos on sen mukainen!!!

Terrafamen tulokset:

Liikevaihto, milj. EUR
- Vuosi 2020: 338.3
- Vuosi 2023: 560.9
- Q1/2024: 130.0

Käyttökate, milj. EUR
- Vuosi 2020: 23.8
- Vuosi 2023: 100.6
- Q1/2024: 39.9

Liiketulos, milj. EUR
- Vuosi 2020: -16.9
- Vuosi 2023: 100.6
- Q1/2024: 39.9

Vapaa kassavirta, milj. EUR
- Vuosi 2020: 13.8
- Vuosi 2023: -52.5
- Q1/2024: -29.6

Henkilöstö:
- Vuosi 2020: 870
- Vuosi 2023: 842
- Q1/2024: 853

Vapaa kassavirta per henkilö:
- Vuosi 2020: 15 862
- Vuosi 2023: -62 352
- Q1/2024: -34 701

Tunnettu tosiasia on, ettei näiden akkukemikaalitehtaiden avulla Suomen hyvinvointi näytä nousevan, mutta arvokkaat vesitö- ja kalastusalueet kyllä pystytään tuhoamaan kiitettävää vauhtia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: