Keskustelu

NariseeKoulujen kohtalo Juankoskella5.5.2024 9.28
Nyt on selvinnyt, että Juankoskelta lakkautetaan lukio, Muuruveden alakoulu, terveyskeskuspäivystys ja siten myös röntgen. Myös tietääkseni JUankosken peruskoulukin lakkautetaan ja siten oppilaat valitsevat joko Kaavin tai Nilsiän koulun. Kaikki peruja vuoden 2016 kepu/vasemmisto demari mafialle, joka on hoitanut Juankosken asiat niin vitulleen kuin se on kyetty.

alan kolmas miesRe: Koulujen kohtalo Juankoskella5.5.2024 21.22
AKM oli ainoa, joka Juankoskellakin ajoi sitkeästi Säyneisen kyläkoulunkin asiaa jopa 29.1.2015 tekemänsä kunnallisvalituksen arvoisesti, mutta hallinto-oikeus torppasi valituksen.

Hallinto-oikeus myönsi kuitenkin valitusluvan KHO:een, mutta AKM ei saanut tietenkään tukea hyvälle asialle, joten AKM lopetti asian ajamisen siihen, kun kävi ilmi, että hallinto-oikeuden päätökset eivät perustu tosiasioihin, vaan paikallispoliittiseen ja kansalliseen keskusjohtoiseen päätöksentekoon, joka on vuosien saatossa tuhonnut koko Suomen hyvän kyläkolujärjestelmän.

Kunnallisvalitusta laadittaessa AKM perehtyi huolellisesti koko Juankosken koulutoimeen ja sen sisällä tapahtuvaan poliittiseen kähmintään, joka näyttää nyt siis lopulta johtavan siihen, että Juankoskella saadaan koulutoimenkin osalta keskittyä vain talkootyönä tehtävään museokylän polkujen ruohonleikkuuseen.

AKM taisteli aikoinaan kaveriporukan kanssa LUKION PYHÄSALMEN nukkuvaan kyläänkin jo vuonna 1962 ? MEILLÄ OLI JO SILLOIN TIETYSTI OMA LEHMÄ OJASSA.

Ei LUKIOTA olisi koskaan PYHÄSALMEN kyläänkään saatu, ellei lukioon olisi saatu riittävästi oppilaita, mutta poikaporukalla päätettiin yhdessä, että nyt lähdetään rakentamaan kylään kunnon koulua, kun ei haluttu lähteä lukioon Haapajärvelle, jonne olisi joutunut matkustamaan junalla edes takaisin n. 50 km tai sitten muuttamaan evakkoon opiskelemaan.

Lukio vietti vuonna 2022 60-vuotisjuhliaan ja koulun yli 90-vuotias rehtori oli tietysti kunniavieraana mukana juhlissa.
Lukio on edelleen hyvissä voimissa keväällä 2023 valmistui 18 ylioppilasta ja 22 uutta lukiolaista ilmoittautui opintielle.

Vaikka Juankoskella on ollut runsain mitoin KEPUN kannattajia, niin kuitenkaan ei ole jostain syystä koskaan autettu OMAA LEHMÄÄ OJASSA.

Liike-elämässä johtavat kansainväliset konsultitkin ovat aina korostaneet, ETTEI LYPSÄVÄÄ LEHMÄÄ KANNATA LOPETTAA!!!

Miksi sitten JUANKOSKELLA on aina toimittu PÄINVASTOIN.

Tulee mieleen Vänrikki Stoolin tarinoista urhoollinen SVEN TUUVA.

Kun SIVISTYS KYLÄSTÄ HÄVIÄÄ, niin samalla häviää vähitellen myös KOKO KYLÄ!!!

Eihän nämä kaupunkien ja kuntien asiat itsestään tapahdu, koska niissä on Suomen Perustuslaissa turvattu ITSEHALLINTO, jolloin päättäjät voivat siis yhdessä hoitaa asiat siihen malliin, ettei ole autettu OMAA LEHMÄÄ OJASSA.

Itsenäisyys siis vaatii sitä, että asiat hoidetaan yhdessä mallikkaasti, eikä lähdetä kaiken maailman hullutteluihin mukaan.

Mikä järki oli siinäkin, kun Savon Voima Oyj:n omistajat eli 29 kuntaa ja kaupunkia päättivät 12.10.1999 jostain syystä myydä 45% yhtiön osakkeista englantilaiselle TXU Finland Holdings Ltd.:lle, joka kuului englantilaiseen TXU Europe Group Plc:een.

Tunnetustihan TXU Finland Holdings Ltd. kuitenkin ajautui konkurssiin vain noin 1-1.5 vuotta em. osakekaupan jälkeen, jonka jälkeen 13.1.1999 perustettu Savon Energiaholding Oy (SEH) joutui ostamaan kyseiset osakkeet takaisin TXU Finland Holdings Ltd.:n konkurssipesältä 3.6.2003.

Tästäkin osakeseikkailusta aiheutui Pohjois-Savon kunnille n. 22.6 milj. euron tappio ja SEH:lle yhteensä n. 62.6 milj. euron tappio.

Tällainen tappiollinen osakeseikkailu Englannin sähkömarkkinoilla ei taatusti ole kuulunut yhdenkään Pohjois-Savon kunnan toimialaan.

Energiayhtiöillehän tällaisten tappioiden kattaminen käy kuin leikki, kun tariffeja voidaan tarvittaessa nostaa, niin aina kyllä löytyy maksaja, kun sähköjohto on seinään kytketty

Stromsdal Oyj kartonkiseikkailussa ei Juankosken kaupungin johdolle tällaista monopoliasemaa kuitenkaan löytynyt ja niinpä tämä kartonkiseikkailu johti sitten koko kylän tuhoutumiseen.

AKM on arvioinut, että pelkästään Juankosken kartonkiseikkailu aiheutti Juankosken veronmaksajille yhteensä lähes 50 milj. euron tappiot, joten ei ole sitten ikään ihme, että siinä sivussa nyt näyttää tuhoutuvan myös koko Juankosken sivistystoimikin.

On käsittämätöntä, että toistaiseksi vain VAL SETÄ ja hänen liikekumppaninsa MOOSEBERG sekä NEMEA PANKKIIRI LEHTO on saatu käpälälautaan tästäkin katastrofista.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Koulujen kohtalo Juankoskella5.5.2024 22.48
Kyllähän tämä palvelujen loppuminen on suora seuraus siitä, että äänestäjät hylkäsivät keskustan ja äänestivät persuja. Meillä ei ole enää puolustajaa. Kuopion kaupungin kokoomuslaiset muistavat ainoastaan märkiä halkoja tuoneen Juankosken ja maksavat potut pottuina.
Jos keskustan asema olisi säilynyt, hakisivat niin nilsiäläiset kuin riistavetisetkin palvelunsa Juankoskelta. Säästötkin olisivat olleet tällä tavalla toteutetuna kaksikertaiset. Markku Rossikin näyttää meille pitkän nenän ja syystäkin.

JORMAARe: Koulujen kohtalo Juankoskella18.5.2024 1.12
Jos mennään vuoteen 2009 , Jorma räsänen sanoi irti yhteistyön Juankosken kanssa, Kaavin kunnanhallituksen ensimäinen päätös 2009. Tämä on seurausta Juankosken kuihtumisesta. Joka päättyy koulujen sulkemiseen Juankoskella. Kiiitos JORMA RÄSÄNEN

mualainenRe: Koulujen kohtalo Juankoskella18.5.2024 15.16
Sitaatti " Kyllähän tämä palvelujen loppuminen on suora seuraus siitä, että äänestäjät hylkäsivät keskustan ja äänestivät persuja .........." sitaatti päättyy.

Virallinen ääni ??
Miksi kepuloisilla ei ole ennää puolustajia ??

Kepuloisten politiikkaideologia on se syy.
Naapurikunnassa Kaavilla on hyvin tuoreena nähtävänä mitä ideologinen kepupolitiikka Jorma Räsäsen toteuttamana Kaavin kunnassa on saanut aikaan kojaamatonta tuhoa

alan kolmas miesRe: Koulujen kohtalo Juankoskella19.5.2024 0.14
AKM:llä on tuossa edessään Juankosken tilinpäätös vuodelta 2009, jonka edesmennyt kunnioitettava TOLVASEN PENA oli lähettänyt AKM:lle, kun NS oli käynnistänyt hankkeen RÖMSSYN käynnistämiseksi uudelleen.

Kaupunginjohtaja Kangasperko on kirjoittanut toimintakertomuksen alkuun katsauksensa.

Alla muutama sitaatti katsauksesta:

"Talousarvioesitys oli jo tehtäessä tulokseltaan alijäämäinen 815 000 euroa. Valtuustossa kriittisimmät arviot ennustivat alijäämän paisuvan useaan miljoonaan euroon.

Nyt kun tarkastellaan talousarvion toteutumaa tähän todella hankalaan lähtökohtaan peilattuna, on todettava, että talousarvio on toteutunut kokonaisuutta ajatellen erittäin hyvin. Loppulaskelmat ovat melkein täsmälleen alkuperäisen talousarvion mukaiset.

Tilikauden alijäämä on 9 000 euron tarkkuudella alkuperäisen mukainen, vaikka vuoden mittaan talouaarvion muutosten perusteella laskettiin alijäämän jopa yli kaksinkertaistuvan yli 1.7 miljoonaan euroon.

Juakosken haasteet talouden suhteen ovat edelleen erittäin suuret.

Kunnassa on käynnissä sen historian ylivoimaisesti suurimmat inestoinnit.

Pitkään siirretyt suuret peruspalveluihin liittyvät investoinnit kuten terveysaseman peruskorjaus ja Juantehtaan ala-asteen peruskorjaus ovat käynnissä.

Vuonna 2010 Juankoski käytti investoihin liki 16 miljoonaa euroa eli yli 3 000 euroa asukasta kohden.

Investoinnit tehdään kokonaan VELALLA. Asiantuntijat ovat melkoisen yksimielisiä siitä, että korkotaso tulee lähiaikoina nousemaan merkittävästi.

Talouden taspainon saavuttaminen tulee olemaan äärimmäisen haastavaa, sillä kaupungin aiempi strategia etsiä kustannustehokkuutta kuntapalveluissa NAAPURIKUNTAYHTEISTYÖLLÄ näyttää oleva umpikujassa JUANKOSKESTA RIIPPUMATTOMISTA SYISTÄ.

Keskeinen tekijä Juankosken talouden ja tulevaisuuden suhteen on kuitenkin se, millaisen tulevien vuosien työpaikkakehitys paikkakunnalla tulee olemaan.

Tätä kirjoitettaessa on edelleen epäselvää onnistutaanko kartonkitehtaan toiminnalle saamaan jatkaja.

Kaupunki on pyrkinyt tekemään kaiken mahdollisen asian edistämiseksi.

Tällääkin hetkellä käydään asian tiimoilta runsaasti neuvotteluja.

Muusta työpaikkakehityksestä on mainittava positiivisena kehityksenä Juankosken HOIVA Oy:n hoitokodin rakennustöiden alkaminen. Yksikkö tulee valmistuttuaan työllistämään 30-46 työntekijää ja yksikölle on myös suunniteltu laajennusmahdollisuutta tulevina vuosina."

AKM muistaa hyvin, kuinka kaupunginjohtaja ei halunnut keskustella vakavasti NS:n ns. EL DORADO hankkeesta, jonka avulla RÖMSSY olisi saatu käynnistettyä ilman kaupungin kahteen kertaan laittomaksi KHO:ssa todettua 5 milj. euron takausta, jonka vastavakuudeksi TUNNETUT RAHANPESIJÄT asettivat Hangosta nollan euron arvoisen purkukuntoisen varastohallin.

Mikäli kaupunginjohtaja ei oli torpannut NS:n hanketta, niin Juankoskella pyörisi vielä tänäkin päivänä RÖMSSY, joka olisi suoraan työllistänyt lähes 200 henkilöä ja heidän myötä ei olisi ollut mitään tarvetta lähteä karsimaan pienen kaupungin palvelurakenteita.

Samalla tavalla Juankosken kaupunki keplotteli laittomasti myös lähes 10 milj. euron arvoisen Juankosken uuden biovoimalan samaisten rahanpesijöiden käsiin käytännössä korvauksetta.

AKM:lle kaupungijohtaja valitteli yhteistyön vaikeutta naapurikuntien kanssa ja muisti aina mainita, kuinka RÖNTGEN asiaa ei saatu järjestykseen KAAVIN kanssa.

Kaavihan oli irtisanonut yhteisen koulutussopimuksenkin.

Kaupungin hallituksessa oli vuonna 2010 7 jäsentä. Puheenjohtajana toimi Jouko Lösönen (KEPU) ja varapuheenjohtajana Leena Partanen (SDP).

Hallituksessa oli heidän lisäkseen seuraavat alla varsinaiset jäsenet (AKM merkinnyt rastin nimen perään, jos allekirjoitus on tunnistettavissa tilinpäätöksestä):

- Lösönen Jouko (KEPU) X
- Partanen Leena (SDP) X

Muut varsinaiset jäsenet:
- Hartikainen Riitta (VAS) X
- Konttinen Eeva (KEPU) epäselvä
- Nykänen Juha (KEPU) X
- Pohjolainen Martti (PS) X
- Riekkinen Maarit (KEPU) X
- Romppainen Martti (KEPU) X
- Tirkkonen Veijo (SDP) X

- Yksi tuntematon (allekirjoittus epäselvä)

Hallituksen esittelijänä toimi Petri Kangasperko.

Tilinpäätös allekirjoitettiin 6.4.2010 Juankoskella ja tilit oli tarkastanut Oy Audiator AB.n JHTT-tilintarkastaja Tapani Laitinen.

Hallituksessa on siis ollut yksi ylimääräinen allekirjoittaja.

AKM toivoo, että KESKUSTAN VIRALLINEN ÄÄNI selvittää tämän tuntemattoman henkilön, joka on näköjään Juankosken puolesta hallituksessa allekirjoittanut tilinpäätöksiä!!!!

Toivottavasti kysymyksessä ei ole ole ollut virallinen ääni.

Tilinpäätöksen oli siis AKM:n laskujen mukaan kuitenkin allekirjoittanut 10 henkilöä eli siis yksi enmmän kuin näyttää olleen vastuullisia jäseniä hallituksessa.

Kyllä tästä vuoden 2009 tilinpäätöksestä selvästi on nähtävissä, että JUANKOSKEN VAURAS KAUPUNKI tuhoutui siksi, että ym. henkilöt kaupungin hallituksessa lähtivät typerästi harjoittamaan erittäin pääomaintensiivistä kartonkiteollisuutta ja vielä sen rinnalla on rakennettu velkarahalla hoitokoteja, keskuskeittiöitä terveyskeskuksia jne, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet mitään vaan ainostaan lisäsivät väestökadosta kärsineen kaupungin kustannuksia.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Koulujen kohtalo Juankoskella19.5.2024 13.55
Saattaahan se ylimääräinen nimi olla allekirjoittaneen. Kaupunginjohtaja halusi kertoa hallituksen varsinaisille jäsenille, että olen hyväksynyt tilinpäätöksen.
Me emme takertuneet hallituksessa muodollisuuksiin, vaan tahdomme kertoa jälkipolvillekin, että nämä hyvät vuodet elettiin keskustan johtamassa kunnassa.

alan kolmas miesRe: Koulujen kohtalo Juankoskella20.5.2024 14.02
No sitähän minä tässä ajattelinkin.

Siis onko Keskustan Virallinen Ääni ollut se, joka on halusi torpata NS:n El Dorado hankkeen, joka olisi tehnyt Juankoskesta vastaavan bisneskeskuksen Koillis-Savoon kuin Tuurin pienessä kylässä on Keskisen Vesan Kyläkaupalla.

Kun AKM näytti Petrille NS:n El Dorado suunnitelman, niin me allekirjoitimme 500 000 euron NSA:n sopimuksen hankkeesta.

Allekirjoitustilaisuudessa Petri kysyi, että voiko hän näyttää suunnitelmaa hallituksen puheenjohtajalle?

AKM totesi, että on hyvä näyttää, mutta nyt näyttääkin, että Petri on rikkonut salassapitosopimuksen ja ilmeisesti näyttänyt suunnitelmaa myös sellaisille tahoille, jotka ovat halunneet estää Juankosken kehittymisen hyvinvoivaksi pikkukaupungiksi.

Nähtävästi juuri tästä syystä RÖMSSYN pelastusyritys lähti rikollisille raiteilleen, josta on sitten seurannut koko hienon Juankosken vauraan kaupungin tuhoutuminen.

Petrillä on siis piikissä pelkästään tästä NSA sopimuksen rikkomuksesta 500 000 euron piikki odottamassa suoritusta NS:lle!!!

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Koulujen kohtalo Juankoskella20.5.2024 19.06
New Stromsin rahanpyyntö oli tuttu juttu. Olen tainnut siitä jo kertoa. Lupasin avata asiaa Akm:lle, kun hän tulee Juankoskelle tarjoamaan vedonlyönnissä häviämänsä kahvit. Saa nähdä toteutuuko tämä milloinkaan.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Koulujen kohtalo Juankoskella21.5.2024 8.31
Markku Rossi on ilmoittanut keskustan vastustavan koulujen lopettamista jyrkästi. Markku Rossi on se edustaja, joka aikanaan esitti Airakselan risteykseen linja-autopysäkkiä, joka myös tehtiin. Luulen, että nyt on sellaiset voimat pelissä, että huoli Juankosken koululaisten ajattamisesta Nilsiään on aiheeton. Juankoski on valmis ottamaan myös kaavilaisia yläasteen kouluun. Hyvää käytöstä edellytämme heiltä tietysti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: