Keskustelu

PVKHO kaatoi Juankosken prosessin1.9.2015 17.02
Moro,
ja taas kerran YLE: "
Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Korkein hallinto-oikeus on todennut Juankosken kaupungin tekemän biolämpöyhtiön osakekaupan kuntalain vastaiseksi. KHO piti voimassa hallinto-oikeuden aiemman päätöksen lopputuloksen.

Sekä hallinto-oikeuden että KHO:n mukaan kaupunginhallituksen päätöksessä yhtiön osakkeiden myynnistä ei noudatettu valtiontukea koskevia määräyksiä. Lisäksi korkeimman hallinto-oikeuden mukaan luottamus kaupunginjohtajan toimintaan vaarantui kaupunginhallituksen yhtiötä koskevassa päätöksenteossa ja hän oli kuntalain perusteella esteellinen osallistumaan päätöksen valmisteluun kaupunginhallituksessa.

Päätöksenteossa mukana ollut Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko oli toiminut biolämpöyhtiön hallituksessa, mutta eronnut siitä neljä kuukautta ennen osakkeiden myyntipäätöstä. Juankosken kaupunki myi syksyllä 2011 biolämpöyhtiön osakkeet toiselle yhtiölle, Primary Energylle 13 200 eurolla.

KHO:n mukaan kaupunginhallituksen päätöksiä tehtäessä ei ollut luotettavasti selvitetty valtiontukea koskevien määräysten ja säännösten soveltuvuutta osakkeiden myyntiin. Kun päätelmää tukimääräysten ja säännösten soveltumattomuudesta ei ollut olemassa, päätökset syntyivät kuntalain kannalta virheellisessä järjestyksessä.

Aiemmasta hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen valitti Juankosken kaupunki. Se vaati valituksessaan, että päätös kumotaan niiltä osin kun se koski kaupunginjohtajan esteellisyyttä ja valtiontukea koskevien määräysten ja säännösten noudattamatta jättämistä.

Euroopan komissio on todennut kaupunkia koskevan valtiontukikantelun peruutetuksi ja asian loppuun käsitellyksi.



Lue myös


Biolämpöyhtiön kauppa venyy yhä Juankoskella ? hallinto-oikeus kumosi myyntipäätöksen 20.1. "

PVRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin1.9.2015 17.47
Moro,
ja tässä myös Savon sanomien uutinen: "
KHO: Kaupunginjohtaja oli jäävi valmistelemaan osakkeiden myynti

Korkein hallinto-oikeus (KHO) katsoo tiistaina antamassaan ratkaisussa, että Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko oli esteellinen osallistumaan Juankosken Biolämpö Oy:n osakkeiden myynnin valmisteluun Primary Energy Oy:lle. Myyntipäätös syntyi myös virheellisessä järjestyksessä, koska järjestelyssä rikottiin EU:n valtiontukia koskevia määräyksiä ja säännöksiä.

KHO piti voimassa tuolloisen Kuopion hallinto-oikeuden ratkaisun joulukuulta 2012. Päätöksellä kumottiin Juankosken kaupunginhallituksen päätökset osakkeiden myynnistä.

Juankosken kaupunginhallitus päätti vuonna 2011 myydä Juankosken Biolämpö Oy:n osakkeita Primary Energy Oy:lle 13 200 eurolla. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi muun muassa yhtiölle myönnettyjen osakaslainojen muuntamisen sijoitukseksi yhtiön sijoitettuun vapaaseen omaan pääomaan.

Kaupunginjohtaja Kangasperko toimi kaupunginhallituksessa asian esittelijänä, vaikka hän oli jättänyt Juankosken Biolämpö Oy:n hallituksen jäsenyyden vain neljä kuukautta aikaisemmin. Oikeus arvioi, että luottamus kaupunginjohtajan toimintaan Juankosken Biolämpö Oy:tä koskevassa päätöksenteossa oli vaarantunut.

Lisäksi oikeus katsoi, että kaupunki jätti selvittämättä, sisältyikö rahoitusjärjestelyyn mahdollisesti kiellettyä valtiontukien siirtämistä yksityiselle yritykselle. Mikäli rahoitusjärjestely sisältää valtiontukea, on tuesta ennen sen täytäntöönpanoa ilmoitettava EU:n komissiolle.





Antti Launonen

Antti Launonen"

ikkunapöydän raatiRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin1.9.2015 19.55
Erittäin epärehellistä ja korruptoitunutta touhua. Asialliset oikaisuvaatimukset ja hallinto-oikeuden päätökset jätettiin huomiotta.
Paljonko kaupunginjohtaja käytti tähänkin lainvastaista asianajoapua luottamushenkilöiden selän takana?
Veijo ja Heimo, nyt pitäisi ryhdistäytyä kuntalaisten edun takia. Pankaa vastuulliset maksamaan. Onneksi viranomaiset ovat alkaneet tutkia kepumafiamme tekosia.

Ykä KRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin1.9.2015 20.06
New Ströms voitti taas. Ja Juankosken maine persläpenä kasvaa. "Luottamus Juankosken kaupunginjohtajan toimintaan vaarantui..." Eikö jo voisi olla syy kaupunginjohtajan erottamiseen, kun KHO huomioi, että luottamus kaupunginjohtajan toimintaan on vaarantunut.

Eiköhän se luottamus ole jo viimein kadonnut.Re: KHO kaatoi Juankosken prosessin1.9.2015 20.27
Näin tässä jälleen kävi. On aivan selvää, että aikansa voi laittomuuksia piilotella, mutta nyt alkaa kaikki purkautua. Ei ihme jos aikoinaan eriäväkin katosi kokouksen ja tarkastuksen välillä hummeripoikien toimesta ja pajuvitsan roiskeen lomassa. Mutta ei huijaamalla kovin pitkälle pääse. Totuus paljastuu ajan mittaan ja nyt totuudet ovat alkaneet paljastua. Pitää olla vaan tomeroita henkilöitä jotka eivät uuvu uhkailujen alla vaan pistävät asiat etten päin. Jos olisi ollut löperöistä henkilöistä kyse, niin he olisivat musertuneet ajojahdin myllerryksessä ja mustamaalajien ajojahdin seurauksena. Onneksi ei niin käynyt niin ja näin asioiden selvittyä oikeuden kautta vastuulliset saadaan vastaamaan kuntalaisten rahojen ja omaisuuden hävittämisestä. Kyllä monessa kaupungissa tällaiset johtajat olisivat saaneet aikoja päiviä siten kengän kuvan persuuksiin niille ei järjesteltäisi suojatyöpaikkoja.

alan kolmas miesRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin1.9.2015 22.36
Pieni ja ketterä New Stroms selätti tänään Goljatin.

KHO on määrännyt purettavaksi 5 milj. euron laitonta takausta koskevan päätöksen ja biovoimalaan liittyvät järjestelyt 22.5.2015

Juankosken Monopolissa kaupunginjohtaja nosti Sattuma-kortin, jossa luki: "Palaa lähtöruutuun", mutta se ei taida enää olla mahdollista.

Oikeus on voittanut.

Nyt on aika etsi laittomien päätösten valmistelijat ja vastuuhenkilöt ja laittaa heidät vastuuseen laittomista teoistaan ja Juankosken kyrsiintyneiden veronmaksajien kyykyttämisestä.

4.1 milj. euron verovarojen laiton pumppaus Samovaari-yhtiön lainoihin takauksen johdosta ja JBOY:n menetetyt pari milj. euroa on iso raha Juankosken pienessä kaupungissa. Tuolla rahalla olisi esim. Säyneisen lakkautettua koulua pyörittänyt tulevat 20-30 vuotta.

Luottamus kaupunkinjohtajan toimintaan on mennyt ja todettu jo KHO:ta myöten. Luottamuksen menetyksen myötä meni myös toimintakyky kaupunginjohtajana.

Luottamus voidaan menettää vain kerran.

Nyt olisi jo viimeinkin aikaRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin2.9.2015 9.04
Kaupungin pilalle tupeloineiden päättäjien kannattaisi hakeutua sairaslomille ja sitä kautta eläkkeelle. Se on totta, että kun on mennyt luottamus, niin se ei palaa useiden miljoonien eurojen menetyksen vuoksi. Ovathan laittomat päätökset maksaneet kuntalaisille niin paljon, että tosiaan Säyneisen kolua olisi noilla rahoilla pyörittänyt hamaan tulevaisuuteen vaikka viiden opettajan voimin. Nyt laittomien päätösten ja hummeriveljesten toimien vuoksi ovat kuntalaiset ja etenkin Säyneiseläiset joutuneet kärsimään laittomien päätösten vuoksi. Olisi kuitenkin varsin suurta kärsimystä se aika jos joutuisi kyyhöttämään täydellisessä eristyksessä muiden kollegojen silmissä jossakin huoneessa liitoksen aiheuttamaa viisivuotista suojatyöpaikkaa täyttäessä tai sitten jossakin pusikossa pää pensaassa. Nyt kun on mennyt kaikki mahdollinen tulevaisuus Juankoskelta niin eiköhän se nyt ollut tässä. Helpotusta tilanteeseen kyllä on luonut se, että päättäjät ovat ymmärtäneen painaa päänsä jo aikoja päiviä sitten syvälle pensaaseen ja siellä lymyilevät piilossa tuikeilta kuntalaisten katseilta pajuvitsakin on jo kuivanut ja heilutteleminen ja vetreys on siitäkin hiipunut.

alan kolmas miesRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin2.9.2015 12.59
KHO on pannut pisteen Juankosken Neron venkoilulle laittoman 5 milj. euron takausasiassa ja myös Neron biovoimalajärjestelyille.

Viileästi KHO totesi eilen, että luottamus Neron toimintaan kaupungin johtajana on vaarantunut, siis mennyt. Neron pahvitehdas- ja bioenergiamissio on näin tullut päätepisteeseen.

Nero käytti perustuslain vastaisesti tämän älyttömäm ja pitkän missionsa hoitamiseen perustuslain 124 §:n vastaisesti yksityisiä asianajotoimistoja, josta Juankosken kyrsiintyneille veronmaksajille on aiheutunut noin 500 000 euron aiheeton lasku, turhasta.

Takaus on maksettu suoraan kaupungin kassasta ja biovoimala on sössitty seisovaksi muistomerkiksi Römssyn entisen jenkkisylinterin viereen. Entinen vauras Juankoski on luottamuksensa menettäneen Juankosken Neron aikana muuttunut autioituvaksi museokyläksi, mutta Neron palkkapussissa ei tihutöiden jäljet ole näkyneet.

Koska Nero ei enää voi jatkaa epäonnistuneita ja kalliita juridisia venkoilujaan, niin nyt kaivattaisiin kipeästi viisaan Juankosken keskustan virallisen äänen neuvoja asiassa.

Virallinen ääni ehti jo käydä vihkimässä urheilukentän ja lupasi palata takausasian hoitoon myöhemmin. Nyt on jo erittäin myöhään, kohta on viisi vuotta mennyt, kun laiton takaus myönnettiin valtuustossa ja laitettiin KHO päätöksen vastaisesti voimaan hallituksessa, joten nyt on jo korkea aika esittää ratkaisut, miten takausasia hoidetaan ja vahinkoa kärsineiden tahojen vahingot korvataan.

Enää ei ole epäselvyyttä kenen piikkiin kalliiksi tullut seikkailu menee. Asiat on valmistellut ja esitellyt luottamuksensa menettänyt Juankosken Nero ja laittomista päätöksistä on vastannut Juankosken kaupungin hallitus ja valtuusto.

Onko virallinen ääni mennyt liian pitkälle, kun hän on todennut, että keskusta vastaa aina huutoonsa?

Nyt hyvät neuvot ovat kalliita. Niistä voisi jopa ymmärtämättömät Veijo ja Heimo saada jotain vinkkiä, miten tulee toimia, koska sekin on tullut selväksi, että myös Tratta PBF:n ja JBOY:n yrityssaneerauksilta näyttää pohja pudonneen kokonaan pois.

Luottamuksensa menettänyt Nero valittiin yrityssaneerauksenkin velkojaintoimikuntaan kaupungin edustajaksi hallituksen taannoisella päätöksellä. Neron edustuskulut ovat tulleet Juankosken veronmaksajille kalliiksi.

Ikkunapöydän raatiRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin2.9.2015 13.13
Isänmaallinen Vapaa Juankoski ymmärtää, että virheitä sattuu tekeville. Tarjoamme osaavaa apuamme Juankosken kaupunginhallitukselle, jotta kuntalaisten tappiot saadaan minimiinsä.
Valitettavasti apu ei enää ole ilmaista, kuten se on ollut viime vuosina.

Adam / Radio JerevanRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin2.9.2015 17.39
Kangasperko ei uskalla erota, koska sen jälkeen hänen puuhansa selvitettäisiin avoimesti ja perusteellisesti viranomaisten voimin.
Onko muita syitä? Puuhamiehet ovat panneet kaupunginjohtajan valvomaan heidän etujaan ja pitämään lupauksiaan.
Tieto ja osaaminen on kuitenkin kaupunginhallituksen ulkopuolella, mikä on hyvä muistaa.

reviisoriRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin3.9.2015 21.46
Heimon tehtävä on esittää tilapäisen lautakunnan perustamista arvioimaan kaupunginjohtajan asemaa. Siihen ei tarvita kenenkään lupaa. Sitten vain valtuuston päätös.
Pyytäkää apua Vapaan Juankosken osaajilta. Osaamisestamme on rajut näytöt.

JakeRe: KHO kaatoi Juankosken prosessin4.9.2015 21.56
Kun kaupunginjohtaja ei tunne esteellisyys-säännöksiä, olisi hänet pistettävä ensin sairaslomalle ja lopuksi erotus.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: