Keskustelu

PVKaavilla menee lujaa8.10.2015 12.49
Moro,
ja terveiset Kaavin johdolle: ONNEA toiminnan johdosta.
-"
Elemenco Oy siirtää tuotantonsa entisen kirjekuoritehtaan tiloihin Kaavilla. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kaavin hiljentynyt kirjekuoritehdas saa uuden omistajan. Elemenco Oy siirtää rakennuselementtien tuotantonsa paikkakunnalla Luikonlahdesta kirjekuoritehtaan vapautuneisiin tiloihin. Kaupasta on allekirjoitettu esisopimus.

Tuotanto alkaa uusissa tiloissa vuodenvaihteessa joulu?tammikuussa, kertoo Elemencon toimitusjohtaja Antero Vartiainen. Uudet tilat parantavat yhtiön tuotantokapasiteettia: Luikonlahdessa tilaa oli noin 1 600 neliömetriä, kirjekuoritehtaalla yli 7 000 neliömetriä.

? Vanhoissa tiloissa aikataulujen kanssa oli ongelmia. Pystyttiin tekemään vain yhtä projektia kerrallaan, ja sitäkin useammassa osassa. Uusissa tiloissa voimme tehdä kahtakin projektia kerrallaan, Vartiainen sanoo.

Tämä tarkoittaa Vartiaisen mukaan uusia työpaikkoja ja liikevaihdon kasvamista.

? Vanhoissa tiloissa kasvu tuli vastaan. Uusia työpaikkoja tulee mahdollisesti kymmenen ja 3?4 miljoonan euron liikevaihtomme voi jopa tuplaantua, Vartiainen arvioi.

Elemenco työllistää kaiken kaikkiaan 25?30 henkilöä tehtaan väen, asentajat, suunnittelijat ja aliurakoitsijat mukaan luettuna.

Koulu Ukrainaan

Elemenco Oy:n toiminta laajenee myös ulkomaille. Yhtiö rakentaa koulun eteläisessä Ukrainassa sijaitsevaan Kherson-nimiseen satamakaupunkiin.

Hankkeen suuruus on noin 2,5 miljoonaa euroa ja se on ulkoministeriön rahoittama.

? Vierailemme 19. päivä tätä kuuta Ukrainassa allekirjoittamassa urakkasopimuksen, Vartiainen kertoo.

Elemencon siirtymisestä uusiin tiloihin kertoi ensimmäisenä Koillis-Savo-lehti. Kaavin kirjekuoritehtaan tuotanto loppui syyskuun lopussa."

PVRe: Kaavilla menee lujaa8.10.2015 13.00
Moro,
ensin Kaavi rakensi keskustaan markkinaväylän, sitten se kehitti omia palvelujaan, kehitti ruokahuoltoaan, lainasi rahaa ja rakentaa uudet koulut ja liikuntapaikat, pysyi vakaasti itsenäisenä ja erosi Juankosken yhteistyöstä. Ja siellä on johto, joka toimii. Myös avoimesti. Hyvä Kaavi.

alan kolmas miesRe: Kaavilla menee lujaa8.10.2015 13.54
Pieni ja ketterä Kaavi menestyy itsenäisenä, koska Kaavilla on hyvä ja täyspäinen kunnanjohtaja.

Kepun tai demujen jäsenkirja ei tee ihmisestä hyvää ja täyspäistä johtajaa.

Vuorineuvos Matti Alahuhta kertoo hyvän johtajan ominaisuuksista tuoreessa kirjassaan. Alahuhdan hyvän johtajan 40 ominaisuuksien listassa ei mainita kepun eikä demujen jäsenkirjaa.

Nykyään hyvällä johtajalla täytyy olla myös tynneälyä.

Tunneälyyn liittyy avoimuus päätöksenteossa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100620476157_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100620476157_uu.shtml

Eero KekäläinenRe: Kaavilla menee lujaa8.10.2015 15.28
Minäkin rakennusalaa tuntematon henkilö voin vain onnitella Elemencon yrityshistoriaa. Kaavin peräkylällä, synnyinkyläni naapurissa, Rovevaarassa syntytnyt Antero Vartiainen on monen yrityksen ja erehdyksen myötä saanut vihdoinkin menestyvän yrityksen.
Kaavilla on helppoa olla yrittäjä, Alaa katsomatta. Kaavin kuntajohto on kuin negatiivinen peilikuva koillispaperin toimittaja terävän mielikuva ketterästä paperinvalmistajasta. Kaavin kuntajohdon puolelta on aina täysimääräinen, faktoihin perustuva tuki puolellasi.
Kaikki yrittäjähenkiset !!! Tervetuloa Kaaville rakentamaan yhteiskuntaa !!!

IloharjulainenRe: Kaavilla menee lujaa9.10.2015 23.42
No eero, me kaikki kaavilaiset tunnemme sinut ja sinun juttusi Kaavilla.

OnervaRe: Kaavilla menee lujaa10.10.2015 23.25
Jos Ukrainainaan rakenettava koulu saa Suomen Ulkoministeriöltä (meidän verorahoista ) 2.5 miljoonaa euroa rahoitusta. Paljonko Suomeen rakennettava koulu saa valtion rahoitusta...?

Kaavin koulu saa 0,4 miljoonaa...!

Herää kysymys, onko Ukrainalainen koululainen tärkeämpi Ulkoministeriölle (Suomen Valtiolle) ??



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: