Keskustelu

alan kolmas miesYLE:n outo Galluppi9.10.2015 0.11
YLE näyttää suorittaneen puolueiden kannatusta koskeva galluppinsa jostain syystä AKT:n toimiston edessä lakkopäivänä.

Tuloksissa näkyy voimakas kannatuksen siirtymä lähinnä persuista demuihin.

Siirtymä on täysin ymmärrettävä. Kuitenkaan YLE:n toimintaa ja uutisointia ei voi millään hyväksyä. Uutisoinnissa kysymys ei ole hyvästä lehtimiestavasta.

En kuitenkaan lainkaan ihmettele uutisointia, koska Isokallio kiinnitti jo aiemmin huomiota siihen, että YLE näyttää olevan myös YLE:n tapaan verovaroin ylläpidetyn ja demuvetoisen SAK:n Pasilan sivukonttori, jotka pitäisi fuusioida toisiinsa yhteisen rahoituksenkin johdosta.

Tänäänkin YLE on jatkanut vastuutonta "uutisointiaan" mm. toimittaja Päivärinnan toimesta jossain A-talkissa ja tietenkin kaikissa uutislähetyksissään pitkin päivää maailman tärkeimpänä asiana.

Viimeisimmän tiedotteen kuulin varmaan noin tunti sitten, kun YLE;n uutistenlukija lateli omituista teksitiä eetteriin.

Uutistenlukija totesi vakuuttavalla ja vakavalla äänellä, että persujen puolue on tippunut jo viidenneksi ja demut ovat nouseet jo toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

YLE:n ilmoitushan aivan tuulesta temmattu.

Minun tietääkseni eduskunnan nykyinenkin paikkajako on johtavien puolueiden osalta edelleen seuraava:

- kepu 49 paikkaa
- persut 38 paikkaa
- kokoomus 37 paikkaa
- demut 34 paikkaa

Persuilla on ollut vähän vaikeuksia, kun tunari Olli Immonen luuli olevansa hyvä lehtimies, mutta lähettikin onnettoman mätäkuun juttunsa kesällä someen ja joutui jo eroamaan ryhmästä pariksi kuukaudeksi.

Nyt Ollillakaan ei ole enää varaa tällaiseen sooloiluun, koska seuraavissa vaaleissa Ollikin ura on selvästi katkolla.

Mitään muutoksia ei siis ole tapahtunut, vaikka YLE jostain syystä näin yrittää virheellisesti väittää.

PekuRe: YLE:n outo Galluppi9.10.2015 11.32
Kannattaa kuunnella Soinin haastattelu--- vaalit ovat vasta neljän vuoden kuluttua. YLE:n toiminta muutenkin erittäin kyseenalaista myös pakolaisohjelmassa.

Ikkunapöydän raatiRe: YLE:n outo Galluppi9.10.2015 18.59
Pojat pelaavat tilannetta valmiiksi yllätysvaaleille. Trust me...
Persut ovat maalanneet itsensä nurkkaan, joten ei kannata odotella maalin kuivumista.
Luonnollisesti on toisarvoista, että kansa maksaa viulut... maksoi, mitä maksoi.

alan kolmas miesRe: YLE:n outo Galluppi10.10.2015 1.17
Timo Soinin kannattaa pitää nyt pää kylmänä ja keskittyä oleelliseen, koska hillotolppa jo häämöttää. Tulossa on Jytkyjen Äiti.

Demujen Antti Rinne ja puoluesihteri Paananen ovat jo kertoneet, että oudon YLE-gallupin 18.3% on demujen uuden nousun lähtölavetti.

Iltalehti kuitenkin raportoi tänään Eurothinktankin raportin tulokset.

Suomen ehkä arvostetuimman kansantaloustieteen prof. Vesa Kanniaisen johdolla on nyt ensi kertaa Suomessa esitetty laskelma siitä, mikä on hintalappu sille, että Suomi eroaa jo vuosikymmeniä kuristaneesta hirttoköydestä eli poliittisesta eurosta.

Ansioituneet kansantalosutieteilijät ja pankkiirit sekä valtion seniori-virkamiehet ovat laskelmissaan todenneet, että eroaminen poliittisesta eurosta maksaa enitään 20 miljardia euroa, joka on siis alle 10%:ia Suomen nykyisestä brottokansantuotteesta.

Suomen bruttokansantuotehan ei ole kasvanut käytännössä mitään vuodesta 2008 lähtien.

Normaalisti terveessä maassa BKT kasvaa noin 2-3% vuosivauhtia. Suomen BKT:n menetys pääasiassa SAK:n ehdoilla sovitulla nykymenolla on ollut vuosien 2008-2015 aikana suunnilleen 25-33 miljardia euroa.

Eurothinktank-työryhmä on arvioinut, että pienikin pysyvä lisäys bruttokansantuotteeseen tai sen kasvuvauhtiin ylittää suuretkin kertaluotoiset erokulut.

Yksinkertainen havainto on tietysti täyttä totta, koska esim. 4%:n BKT kasvu lyhellä tähtäyksellä sataa Suomen laariin jo yli 8 miljardia euroa vuodessa.

Suomen nykyinen velka lienee vielä alle 60% BKT:stä, joka on kansainvälisen mittapuun mukaan alhainen taso.

Kuitenkin nykymenolla kaikkia kansantalouden asiantuntijoita hirvittää Suomen nykyinen posketon velkaantumistahti, kun velkaa otetaan koko ajan syömiseen. Suomen kilpailukyky ei voi syömävelkaa ottamalla mitenkään parantua edes yhden miessukupolven aikana, vaikka säästäisimme itsemme kuoliaiksi.

Vesa Kanniainen on jo vuosia sitten kirjoittanut, että valtionvelkaa ei pidä pelätä, jos velka kohdistuu muuhun kuin syömiseen. Samaa mieltä ovat monet nobelistit, joille Suomen ekonomistit yleensä lähinnä Nalle Wahlroosia ja Juhana Vartiaista lukuun ottamatta näyttävät nauravan.

Itsepäinen Austerity Olli on ollut myös vielä muiden konsensus-ekonomistien laulukuorossa, mutta Ollihan ei olekaan mikään nobelisti.

Suomi voi siis milloin tahansa ottaa esim. 10-20 miljardia euroa lisävelkaa ja panna pyörät pyörimään, jos Suomi vain irtautuu eurosta. Timo Soinikin on tästä puhunut paljon ja pitkään, mutta Timo ei ole vielä tiennyt manööverin hintaa. Nyt hinta tiedetään.

SAK:n änkyrät ovat pakottaneet Juha Sipilän, Alexin ja Timon ottamaan lainsäädännölliset keinot käyttöön, kun uutta yhteiskuntasopimusta ei änkyrät näytä hyväksyvän, vaikka kaikki tietävät, että ollaan kauloja myöten suossa.

Jokainen suomalainen tietää varmasti sen, että 30 vuoden nolla-tupotkaan eivät voi palauttaa Suomen kilpailukykyä, joten nyt tarvitaan akuutisti ratkaisu Suomen kilpailukukyongelmiin.

Muistaakseni viisas tri Johannes Virolainenkin (vai oliko se Kekkonen) totesi aikoinaan, että parempi kerta rysäys kuin jatkuva narina.

Eurothinktank-työryhmä on todennut, että me voidaan eduskunnan päätöksellä viikonvaihteen yli siirtyä omaan markkaan, kun hallitus eli Juha, Alex ja Timo niin päättävät.

Uusi markka olisi aluksi yhtä suuri kuin euro, mutta se devalvoituisi nopeasti ja korot jonkin verran meillä tietysti nousisi. Mutta mitään dramatiikka siinä ei ole odotettavissa, koska EKP:n korot ovat käytännössä vielä monta vuotta nollatasolla.

Asiantuntijoiden mukaan Suomi saisi velkaa suunnilleen samalla korolla kuin Ruotsi. Koska oman valuutan johdosta Suomi tekisi yli yön Sipilän toivoman lähes 10 vuoden kilpailukykyloikan, niin tietysti se vain entisestään tukisi sitä, että Suomen korkotaso säilyy kohtuullisella tasolla.

Paikallisesta sopimisesta on syytä kuitenkin pitää tiukasti kiinni myös uudessa markka-ajassa. Se takaa sen, että myös sote-sektorille sadaan hengitysaikaa, jotta sekin sektori saadaan vähitellen avattua normaalille kilpailulle.

Timo ei voi hypätä pois tästä hallituksesta ennenkuin on päästy hillotolpalle, jolloin kaikilla suomalaisilla ja myös maahan tulleilla työteliäillä mamuillakin on vihdoin taas töitä.

Demut sen sijaan voidaan lähettää Antti Rinteen ja puoluesihteeri Paanasen ohjaamalla raketilla 18.3%:n lähtölavetilta muutamaksi vuodeksi maatakiertävälle radalle miettimään, mitä tarkoittaa joustavat työmarkkinat ja niitä kahlitsevat perustuslain vastaiset TES-sopimukset.

Eero KekäläinenRe: YLE:n outo Galluppi10.10.2015 11.06
Akm on pitäytynyt lupauksissaan pyyteettömästi. Hän puhui aiemmin työehtokeskusteluissa TESSEISTÄ ja TISSEISTÄ, mut heikkona hetkenään hän lupautui olla puhumatta TISSEISTÄ !!!!!!
Ei ole kuultu akm suusta enää sana tissi.
Hyvä Akm. tai onko se hyvä ?????



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: