Keskustelu

Eero KekäläinenEUn uusi asekielto26.10.2015 17.21
Tuore YLEn uutinen
EU saattaa kieltää puoliautomaattiset aseet yksityishenkilöiltä.!!!!!
Voi pyhä yksinkertaisuus. Tätäkö me suomalaiset halusimme ko liityttiin EUhun ??
Minä en ole mikään asefanaatikko, mut kyrsii, et minunkin, ostaessani silloin arvokas beretta puoliautom.haulikko on täysin arvoton.
Romurautaa perkele.....

turvaa lapsen opintieRe: EUn uusi asekielto27.10.2015 10.58
Muuta Eero jenkkilään, siellä on vapaus ja siksi aseet turvallisissa ja osaavissa käsissä, kouluissa, kampuksilla ja kaduilla...

alan miesRe: EUn uusi asekielto27.10.2015 11.23
Aseet on sotaa varten. Ei kannata Eero haikailla. Minäkin myin melkein käyttämättömän vanhan Valmetini ja sain aseliikkeestä kovan tinkimisen jälkeen 50 EUR. Samalla annoin aseenkantolupani pois.

PVRe: EUn uusi asekielto27.10.2015 14.31
Moro,
ja vähän mietietittävää:
Washington Post: "Yhdysvalloissa on noin 9 asetta 10 asukasta kohti. Kun vertailuun otetaan mukaan vain OECD:n määrittelemät kehittyneet maat, tulee vertailun hopeatilalle Sveitsi ja pronssitilalle Suomi.

Sveitsissä suuri asemäärä saattaa ainakin osittain selittyä maan asevelvollisuusjärjestelmällä, jossa reserviin kuuluvat kansalaiset pitävät henkilökohtaista asetta kotonaan. Artikkeli ei tosin kerro, lasketaanko nämä aseet tilastossa yksityisaseiksi.

Washington Post julkaisi myös toisen jutun, jossa vertailtiin aseilla tehtyjen henkirikosten määrää suhteessa maan väkilukuun kehittyneissä maissa. Huumesotien riivaama Meksiko oli jätetty pois luvuista. Tässäkin tilastossa Yhdysvallat komeili kyseenalaisessa kärjessä, sillä maassa tehdään aseilla yli 3 henkirikosta 100 000 ihmistä kohti."

Miksi Kanada on kärjessä, vaikka siellä on tiukka aselaki. Miksi Belgia, vaikka erittäin tiukka aselaki. Ei ole aina yksi yhteen.

turvaa lapsen opintieRe: EUn uusi asekielto27.10.2015 20.53
Kyllähän aseita tarvitaan.

Ei kannata Eero myydä pyssyäsi. ISIS saattaa tulla tännekin.

http://edition.cnn.com/2015/10/27/middleeast/inside-syria-front-line-against-isis/index.html

alan miesRe: EUn uusi asekielto27.10.2015 21.24
Alan kolmas mies taas unelmoi tämän tyyppisestä aseesta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Next-Generation_Bomber

alan kolmas miesRe: EUn uusi asekielto27.10.2015 22.32
Minulla ei ole ollut aseenkantolupaa kymmeniin vuosiin.

Aikoinaan hankin aseenkantoluvan metsästystarkoituksiin. Minusta Valmetin haulikko on mainio metsätysase, mutta minulla ei enää sellaista ole.

Minulta meni into metsästykseen, kun epäonnistuin teerimetsällä. Ylitseni lensi suon laidassa passipaikan yli iso teeriparvi. Ammuin molemmat piiput tyhjiksi ja oletin, että ainakin viisi tipahtaa.

Ei tipahtanut yhtään. Paluumatkalla harjoiteltiin sitten, miten saa osumaan ilmaan heitettyyn hatuun. Sekään ei mennyt ihan putkeen.

Tein pikaiset johtopäätökset ja lopetin metsästyksen, enkä ole katunut.

Minua ihmetyttää, miksi Eerolla on puoliautomaattinen Beretta haulikko?

Onko sinullakin yhtä huono sihti kuin minulla oli aikoinaan?

Eero KekäläinenRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 8.30
Beretta tuli joskus silloin aikoinaan hankittua kun se oli in. On mulla päällekköispiippunen Tikkakin, valinta aina fiiliksen ja käyttötarpeen mukaan. Ja mikäpä sen mukavampi harrastus kuin samoilla syksyisellä metsäpolulla ja jos sattus onnekkaasti vielä saamaan vaikkapa teeripaistin vaimolle. Onhan paljon ihmisiä, jotka samoilee poluillansa aseenaan kamera, hienoa sekin. Akm:lle sihdistä tai sen huonoudesta. Ainkin syön sihtileipää jokapäivä.

alan kolmas miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 13.34
EU saattaa taas asekiihkoilussaan mennä äärimmäisiin ratkaisuihin. Direktiivi-intoilijat eivät ole tarpeeksi perehtyneet väkivaltatilostojen ja aselupien väliseen yhtälöön.

Hyvänä esimerkkinä käy kiihkoilu kaiken maailman päästödirektiiveistä ja rikollisesta päästökaupasta, jotka tulevat ylivoimaisen kalliiksi veronmaksajille. Jopa Volkkarikin näyttää menevän konkurssiin noiden direktiivien kanssa.

Minun on vaikea ymmärtää esim. sitä, miksi banaanin oikea muoto on pitänyt Brysselin direktivimestareiden määritellä. Edullisia ja terveellisiä geenimanipuloituja eväitä ei saisi syödä, Saksassa koko ydinenegiateollisuus on ajettava alas ja aloitettava sähkön kehitys kannattamattomilla tuulimyllyillä.

Pelkästään Saksassa tämä tuulimyllyteollisuuden paluu tulee maksamaan vuoteen 2050 mennessä noin 1000 miljardia euroa, eikä päästöt siitä huolimatta laske mihinkään. Vuotuinen lasku Saksassa kuuluu olevan 25 miljardia euroa, joka on jo puolet Suomen valtion budjetista. Tämä vaikuttaa EU:n kaikkien kärkihankkeiden Äidiltä.

Ei ole ihme, että EU:ssa talous sakkaa jo kohta 10 vuotta.

Helsingissä on Seurassaressa muistomerkkinä yksi hirsistä tehty vanha tuulimylly. Viherpipertäjät voisivat joskus mennä retkelle Seurasaareen ja odotella, milloin tulee sellainen myräkkä, että myllyn siivet pyörähtää edes millin verran. Toivottavasti insinööri Juha Sipilä ei ole liittänyt Seurasaaren tuulimyllyn käynnistystä kärkihankkeidensa joukkoon.

Mitä taas noihin asedirektiiveihin tulee, niin kannattaa lukea, mitä maailmaa nähnyt Olli Virtanen on kirjoittanut aseista vuonna 2012 (alla suora lainaus):

"Hyvin yleisen väitteen mukaan aseilla tehdään sitä enemmän rikoksia, mitä enemmän kansa niitä omistaa. Argumentin tueksi esitetään yleensä toisaalta Yhdysvallat, jossa on paljon aseita ja paljon aserikollisuutta, ja toisaalta Japani, jossa on vähän aseita ja vähän aserikollisuutta. Tutkitaanpa tarkemmin.

Yksikään missään päin maailmaa käytävä asekeskustelu tuskin välttyy viittaukselta Yhdysvaltoihin, joten aloitetaan sieltä. Usein kuulee väitettävän, että "Yhdysvaltain" aselaki on löysä. Tämä on kuitenkin karkea yksinkertaistus, sillä aselainsäädännöllisestä näkökulmasta ei ole olemassa sellaista paikkaa kuin "Yhdysvallat". Aselait vaihtelevat jenkkilässä eri osavaltioiden välillä vähintään yhtä paljon kuin ne vaihtelevat Euroopassa eri valtioiden välillä. Joissain osavaltioissa aseita ei säädellä juuri mitenkään, joissain lait taas ovat lähellä esimerkiksi Suomen vastaavia.

Jos salliva aselaki = paljon rikollisuutta -yhtälö pitäisi paikkansa, osavaltion aselain laadun tulisi ainakin jossain määrin korreloida rikollisuuden määrän kanssa. No, onko näin? Eipä oikein siltä vaikuta.

Esimerkiksi Vermont, jonka laki suo kansalaiselle oikeuden hankkia aseen ja kantaa sitä mukanaan julkisella paikalla ilman minkäänlaista lupaa miltään viranomaiselta (!), on samalla eräs Yhdysvaltain turvallisimmista osavaltioista. Sen sijaan Maryland ja Washington D.C., joiden aselait ovat Yhdysvaltain tiukimpien joukossa, kuuluvat väkivaltarikostilastoissa maan synkimpiin kolkkiin. Ei näytä lupaavalta yhtälön kannalta.

Amerikan jälkeen suuntaamme katseen Eurooppaan. Maanosamme liberaalein aselaki löytyy Sveitsistä, jossa armeijan käyneet henkilöt säilyttävät asettaan kotonaan. Vaan virtaako veri puroina Sveitsin kaduilla? Ei, maa kuuluu Euroopan rauhallisimpiin. Väkivaltarikollisuus ei ole ongelma aseisiin myötämielisesti suhtautuvassa T?ekissä, mutta hyvin tiukan aselain Britanniassa tilanne ei ole yhtä valoisa.

Millainen verrannollisuus aselain tiukkuuden ja rikoslukujen välillä siis oikein vallitsee? Tilastojen perusteella ei oikeastaan minkäänlainen. Aserikollisuuden määrä ei korreloi aseiden määrän vaan muun rikollisuuden määrän kanssa."

Minulla on toistaiseksi vakaa käsitys, että Suomessa väkivaltarikoksia tehdään enemmän puukolla ja kirveellä kuin esimerkiksi käsiaseilla puhumattakaan metsästysaseista.

Olen melkoisen varma, että kohta kunnon kauhavalainen pukko julistetaan Brysselissä erittäin vaaralliseksi tappoaseeksi. Miten me sitten lastut vuollaan nuotion tai saunan kiukaan sytykkeeksi? Ai niin, unohdin, että direktiivien mukaan klapien polttohan se on kaikkein vaarallisin hiukkaspäästölähde ihmiselle.

Nykyäänhän klapikin pitää ensin tehdä pelletiksi, jotta sitä voi vaaratta polttaa. Minä vaan en ymmärrä sitä, minne ne puun vaaralliset hiukaspäästöt puupelletissä oikein häviää (aineen häviämättömyyden laki).

alan miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 15.08
Eikö insinööri ymmärrä sitä perusasiaa, että eksotermiset kemialliset reaktiot tapahtuvat nopeammin, kun lämpötila on korkeampi ja reagoivien aineiden tiheys on suurempi. Ainakin herra Arrhenius näin aikoinaan kertoi.

Pelletti on kuivempi ja tiiviimpi kuin klapit ja siksikin se palaa puhtaammin, jos hapen saanti on sopiva.

Omakotivaltaiset asuinalueet ovat vaarallisia terveydelle ja niissä pitäisi ulkoilu ja saunan lämmittäminen talviaikaan kieltää.

Vihreät ja kepuloiset harjoittavat väärää politiikkaa, kun suosivat puupolttoaineita kritiikittömästi.

http://www.vihrealanka.fi/forum/puun-polttaminen-lisaa-vaarallisia-pienhiukkasia

alan kolmas miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 18.00
Tämä insinööri ei valitettavasti ole käynyt Arrheniuksen luennoilla, joten tiedoissani voi olla aukkoja noiden eksotermisten kemiallisten reaktioiden kohdalla.

Sen ymmärrän, että pelletti on kuivempi ja tiiviimpi, mutta minusta se ei vastaa vielä kysymykseeni pienhiukkasista.

Minusta vaikuttaa nyt siltä, että herra Arrhenius ei tainnut aikoinaan vielä oikein tietää, mitä nuo vahingolliset pienhiukkaset ovat.

TEKESin Iiris Lappalainen on toimittanut 2007 puun pienpoltosta hyvän näköisen selvityksen. Siinä näyttää olevan selostettu myös nuo vahingolliset pienhiukkaset melko tarkkaan:

https://www.tekes.fi/globalassets/julkaisut/puupolttoaineet.pdf

Minusta puun poltossa syntyy myös epäorgaanisia pienhiukkasia. Poltettavan puun olomuodolla (pilke & pelletti) on jonkin verran merkitystä, mutta enemmän taitaa olla merkitystä polttotavalla kuten kattiloilla jne.

Pienhiukkasista päässee eroon sähkösuotiminen avulla. Siis nopeasti kehittamään pienpuupolttoon sopivia sähkösuotimia, niin Suomessa voidaan vielä huoletta saunoa entiseen tyyliin.

alan mies on mielestäni oikeassa, kun mainitsee viherpipertäjien ja kepuloisten kritiikittömän puun polttamisen. Pienhiukkasten aiheuttama syöpä on vakava tauti. Asbestoosikin on vakava keuhkotauti, niinpä Asbestin käyttö pantiin totaalikieltoon EU:ssa vuonna 2005.

alan miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 18.28
Svante August Arrhenius (19. helmikuuta 1859 Uppsala, Ruotsi ? 2. elokuuta 1927 Tukholma, Ruotsi) oli ruotsalainen fyysikko ja kemisti. Arrheniuksen yhtälö on empiirinen yhtälö, joka kuvaa kemiallisen reaktion nopeusvakion riippuvuutta lämpötilasta.

Minä tietysti tarkoitin, kuten tutkijatkin, että palaminen on korkeammassa lämpötilassa täydellisempää ja puupelletti palaa korkeammassa lämpötilassa kuin klapit.

TEKESin raportti on jo vanha. Tällä sivustolla enemmän ajantasatietoa, joka on mielenkiintoista.

https://www.thl.fi/fi/web/ymparistoterveys/ilmansaasteet/puunpoltto

alan kolmas miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 19.32
Kiitos alan miehelle pienpäästöjen tarkennuksista.

Yllä viittasin vähän vastaavaan asiaan eli asbestiin. Siinä tarvittiin aikoinaan Johns-Manvillen konkussi USA:ssa vuonna 1984 asbestihaittojen vuoksi.

Sen jälkeen asbestioikeudenkäynnit on muodostuneet kaikkein kalleimmaksi oikeusprosessiksi USA:ssa. Hintalappu on noussut siellä jo noin 275 miljardiin taalaan ja Euroopassakin on mäiskitty 18 vuoden vankeustuomioita asbestihaittojen vuoksi.

Nyt asbestipannan piirissä on jo yli 50 maata ympäri maailmaa.

Toivotaan, että pellettiteollisuus ei joudu samaan ahdinkoon pienhiukkasten vuoksi.

Ei ihme, että Volkkarikin säikähti, kun päästöjä oli näpelöity USA:ssa.

Mitä tulee Arrheniuksen yo. yhtälöön, luulen sen joskus kauan sitten nähneeni.

TEKESin raportissa oli kyllä jo viitattu noihin korkeampiin lämpötiloihin, joissa palaminen on täydellisempää, mutta jäljelle taitaa silti jäädä ainakin mm. joitakin kaliumyhdisteiden pienhiukkasia.

Päästötön pelettien ja pienpuun poltto näyttää edellyttävän melko kalliit vermeet, jotta hiukkaspäästöjä ei synny.

Viherpipertäjien ja kepuloisten on hyvä varoa tätäkin sudenkuoppaa.

Käytettäköön mahdollisimman suuri osa uusiutuvista raaka-aineista (puusta) esimerkiksi ligniiniperäisten tuotteiden valmistukseen, ei polttoon.

Tässähän meillä on miljoonien tonnien potentiaali muuttaa rahaksi ja kansantaloudellisessa katsannossa raaka-aine on meillä vielä käytännössä ilmaista (=vettä ja lämpöä).

Pelkkä digitalisointi ei tässä kärkihankkeessa kuitenkaan auta.

alan miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 19.54
Hanki kuule akm Sydänkiuas ja puhdistin kiukaan savukaasuille:

http://tassuesp.com/domestic-wood-combustion

alan kolmas miesRe: EUn uusi asekielto28.10.2015 22.13
alan miehelle taas kiitos.

Mikkelissä ollaan näköjään jo ajan hermolla.

Tassulla näyttää olevan mielenkiintoiset tuotteet. Luulisi olevan kysyntää.

Harmilisesti Tassu ESP:n liikevaihto ja tulos ovat kehittynyt viime vuosina heikonlaisesti, vaikka pääomasijoittajakin tuli mukaan kai 2008.

Tarvitaan näköjään taas kepuloista huussikonsultti Lehtomäen tapaista neuvonantajaa ympäristöministeriöön, niin saadaan suodattimien ja Sydänkiukaiden kauppa kunnolla käyntiin.

Eero KekäläinenRe: EUn uusi asekielto31.10.2015 10.57
Haloo helsinki !!!!!
Alan mies sekoitti jo akm nimimerkin kommentin jälkeen haulit ja pelletin. En minä tarkoittanut esilletuomani kommentin johtavan energiateollisuuteen. HALOO !!
Minä lapsuudestani alkaen olen ollut erämies, mut tämmönen EUn suunnitelma koskettaa minua ja satojatuhansia gollekoittani ympäri suomen ja euroopan erämailla. Se et mitä amerikoissa tapahtuu, kuin myös euroopassa, aseitten väärinkäyttö, toisen henkilön vahingoittamiseen, on aivan eri asia. Niin kauan kuin aseita valmistetaan, oliko se armeijoitten käyttöön, vaiko siviilikäyttöön, koskaan ei voida mitenkään estää tämänmoisia tapahtumia, mitä maailmassa tapahtuu.
Metsästysaseitten haltijat, kaikki sadattuhannet erämiehet ympäri euroopan kärsivät tästä suunnitellusta kiellosta. Katsotaampa mitä tahansa harrastusalaa taikka työalaa, aina on niitä poikkeuksia, jotka joskus pimahtaa. Ei saa eriarvoistaa meitäkään metsästysharrastuksen piirissä olevia, aseitten omistavia. Toivon alan harrastukseen, meidän ukkoutuvien hirviporukoitten joukkoon lisää nuoria tyttöjä ja poikia. Me emme kaikki 99,999 prosenttia aseitten omistajista suomessa ole rikollisia.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: