Keskustelu

PVMielipiteeni8.11.2015 0.09
Kirjoitin FB :en eilen yönä tämän:





Pekka Vartiainen

12 t ·



.

Sipilän uusi johtamistapa ihmetytti minua kovastikin, sillä olen joutunut tottumaan politiikassa, kunnallisessa ja maakunnallisessa, juuri siihen pitkittyvään, suomettumisen ajan vatulointiin, jota on myös kutsuttu päätöksenteoksi.
Isoja ratkaisuja on pitkitetty vuosikausiksi Demareiden ja Keskustan ja vasureiden vääntäessä kättä pienistäkin muutospäätösasioissa. Oikeastaan mitään "deadlaineja" ei ole ollut ja päätökset syntyvät usein myöhässä ja jo vanhentuneina. Rahaa on palanut hukkaputkessa.
Myös kansan kuunteleminen ja päätösten muuttaminen kansan kuulemisen myötä paremmiksi, on myös uusi kokemus ja tuntui vieraalta julkishallinnon alalla.Nyt se on osa uutta Sipilän johtamiskulttuuria ja olen todella positiivisesti yllättynyt.
Olen tyytyväinen, että eri hallituspuolueilla on edelleen selkeästi erillaiset mielipiteet, jotka on päätöstä tehtäessä leivottava yhteen ja politiikan kuorolaulua, konsensusta, ei vaadita. Sipilää on Suomi kaivannut ja myös historiallista porvarihallitusta. Ja juuri oikeaan aikaan. Historia tulee kertomaan vielä siitä, kun Suomen taloutta nostettiin suosta. Ja tietenkin muistelemaan sitä tosiseikkaa, että median, lähinnä YLE:n, tehtävänä oli ainoastaan saada aikaan sekaannusta, kun sen olisi pitänyt pysyä objektiivisena kansan mediana. Nyt se on toiminut täysin punakoneena ja demareiden subjektiivisena "lähteenä".

MKRe: Mielipiteeni8.11.2015 11.00
Tutkija: Sipilän häikäilemättömyys tuotti ison voiton

Helsinki

Sote-sopu oli merkittävä voitto pääministeri Juha Sipilälle ja keskustalle, arvioi Turun yliopiston erikoistutkija Erkka Railo (kuvassa).

Keskusta saa vietyä maakuntiin paljon valtaa, ja pystynee pitämään vallan näissä maakunnissa. Toisaalta hallitus pysyi kasassa.

- On vaikea keksiä mitään muuta hallituskokoonpanoa, jossa tämäntyyppinen voitto olisi ollut mahdollinen. Ja tässäkin hallituskokoonpanossa se vaati Sipilältä kovien keinojen käyttämistä, Railo kuvailee.

Pääministeri sanoi torstai-iltana, että hallitus hajoaa, jos sopua ei löydy.

- Sipilä on osoittanut, että hän on aika häikäilemätön. Hän ei epäröi käyttää todella järeitä aseita.

Railo huomauttaa, että hallituksen kaatuminen olisi ollut iso tappio kaikille hallituspuolueille. Etenkin kokoomus saattoi säikähtää.

- Hallitus tekee hyvin talousoikeistolaista, kokoomuslaisia miellyttävää talouspolitiikkaa. Kokoomukselle oli tosi tärkeää saada tämä paketti kokoon.

Perussuomalaiset vaikutti olevan asiassa hieman syrjässä, mutta päätetty malli on kuitenkin sen tavoitteiden mukainen, Railo huomauttaa. Sen tuki oli tärkeää Sipilälle.

Railo ei usko, että mitään korjaamatonta olisi tapahtunut hallituspuolueideen yhtenäisyydelle.

- Luulen että pitkällä tähtäimellä hallitus pysyy koossa, koska hallituspuolueet yksinkertaisesti häviävät tosi paljon, jos hallitus kaatuu.

Tässä näkyi todellisen johtajan, ei insinöörin, ote.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: