Keskustelu

erikoisasiantuntijaPremium Boardin koe-erät9.12.2015 17.41
Tänään Yle-Savo uutisoi tehtaan ajamista koe-eristä, jotka eivät ole vielä johtaneet tuloksiin. Tehtaalla on palkattuna 3 henkilöä. Ilmeisesti Krister on kertonut tässä avoimesti tehtaan hyvistä näkymistä.
Valot on päällä 15 ikkunassa klo 8-16.
Tiedote oli melko vähäsanainen, eikä tulevaisuudesta ja velkasaneerauksen onnistumisesta tullut uutta tietoa. Juankoski on typerä, kun ei hae tehdasta konkurssiin.

valekonsulttiRe: Premium Boardin koe-erät10.12.2015 8.48
Samoriz oli persaukinen kuten hänen yhtiönsäkin. Hän olikin "isojen poikien" bulvaani. Kahden tutkinnon kans.väl. liikemies... hah-hah, Pete.
New Stroms Oy:n kanssa Juankoski ei ole tehnyt mitään sopimuksia, joten ei kannata spekuloida. Ongelman nimi on Juankosken johto ja veronmaksajien menettämät n. 16 milj. euroa.
Patiksessa tunnutaan luettavan Aku Ankkaa ja Koillis-Pravdaa kartonkiteollisuuden asiantuntijalehtinä. Mehän ne maksamme. Akkarista on kuitenkin paljon iloa.

Ikkunapöydän raatiRe: Premium Boardin koe-erät11.12.2015 8.56
Uusia, asiakkaiden maksamia tuotantoeriä ei ole näköpiirissä edes kaukoputkella tarkasteltuna. Mitähän se saneerausmies oikein odottaa?
Saneerauksen tarkoitus on tehdä yhtiöstä elinkelpoinen. Näin ei kuitenkaan ole Premium Board Finlandin kohdalla ollut koko aikana, vaan uusi liiketoimintasuunnitelma on entisen bluffin jatkoa. Ihmettelemme Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksiä.
Juankosken Biolämmön osalta tilanne on vielä huonompi.
Onneksi meillä on yhtä jämerät puheenjohtajat kuin viimeksi Rane ja Joke. He ovat kuntalaisen tuki ja turva. Palkitsemme Heimon ja Veijon ensi vaaleissa.

juristin alkuRe: Premium Boardin koe-erät11.12.2015 13.15
Premium Board Finland Oy:n (PBFOY) hyväksyttiin yrityssaneerauksen piiriin 13.1.2014 ja Römssyn Mersu on seissyt yhtäjaksoisesti jo syksystä 2012 lähtien.

22.5.2015 KHO totesi, että Juankosken kaupunki antoi PBFOY:lle kiellettyä valtion tukea 5 milj. euroa ja määräsi tukipäätöksen purettavaksi. Koska kysymyksessä oli kielletty valtiontuki, kaupungin on perittävä kielletty tuki PBFOY:ltä takaisin. Takaisinperinnästä seuraa PBFOY:n välitön konkurssi.

17.1.2014 Juankosken Biolämpö Oy:n yrityssaneeraus aloitettiin ja sitä koskeva ohjelma vahvistettiin 3.9.2014. Biolämpö on seissyt koko saneerausohjelman ajan.

1.9.2015 KHO totesi, että Juankosken kaupunki oli antanut Biolämmölle (JBOY) kiellettyä valtiontukea pääomitusjärjestelyissä vuonna 2011 ja määräsi järjestelyt purettavaksi ja siis myös kielletyn valtiontuen takaisin perittäväksi.

Juankosken kaupunki on molemmissa yrityssaneerauksissa antanut lisää kiellettyä valtiontukea sekä PBFOY:lle että JBOY:lle. Näistä yrityssaneerauspäätöksistä ei ole informoitu EU:n komissiota etukäteen, joten nämäkin kielletyt valtiontuet Juankosken kaupungin on perittävä tuensaajilta takaisin.

Yristyssaneerauksesta huolimatta PBFOY:n oma pääoma oli 31.5.2015 ngatiivinen (noin -2.2 milj euroa) ja yritys tuotti tappiota noin 1.4 milj. euroa. PBFOY on siis yhä edelleen konkurssitilassa, eikä pahvitehdas lähde koskaan käyntiin koska pahvitehtaalla ei ole ainuttakaan asiakasta, joten tilanne heikkenee koko ajan.

Juankosken kaupunki ja Savon Voima pääomittivat JBOY:tä laittomasti vuonna 2011 noin kahdella milj. eurolla ja 51%:a JBOY:n osakkeista lahjoitettiin lainvastaisesti Primary Energy Finlandille.

JBOY:n saneerausohjelma hyväksyttiin kyseenalaisin perustein Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 3.9.2014. Yrityssaneerauksessa Juankosken kaupungin myöntämiä lainoja leikattiin 825 372 eurolla, joten kielletty valtiontuki Juankosken ja Savon Voiman osalta nousi jo noin 2.9 milj. euroon, jonka päälle tulee vielä noin 1.5 milj. euron arvoiset lahjana Primary Energylle annetut JBOY:n osakkeet.

Nämä kielletyt valtiontuet joudutaan perimään takaisin. Juankosken kaupungin osalta minimisään takaisin perittävä kielletty valtiontuki on 932 230 euroa, josta on KHO:n lainvoimainen purkupäätös.

Seisovalla biolämmöllä ei voi olla minkäänlaista kassavirtaa, joten yhtiön täytyy tehdä joka vuosi tappiota. Saneerausmies Nyyssösen saneerausohjelmassa JBOY:n liikevaihto vuosina 2015-2016 on arvioitu nollaksi ja kumulatiivien tappio noin 550 000 euroksi. Vieraan pääoman sekä oman pääoman tarpeeksi on arvioitu 1.2 milj. euroa.

Ei ole mahdollista, että ainutkaan rahoittaja lähtee rahoittamaan sellaista höyryvoimalaa, jolla ei ole ainuttakaan maksavaa asiakasta. Sitä paitsi Juankosken kaupungilla on velvoite periä JBOY:ltä kielletty valtiontuki takaisin.

Mikäli Veijo ja Heimo vain seuraavat katseella vierestä seisovaa biovoimalaa, niin heille tulee vastuu JBOY:n ilmeisen konkurssin pitkittämisestä sama koskee myös PBFOY:n kielletyn valtiontuen perintää, josta on lainvoimainen KHO päätös.

Jos taas yrityssaneerauksia jatketaan sillä perusteella, että esim. JBOY:n kohdalla koko laitos luovutetaan yhtenä kokonaisuutena jollekin, niin olisi kai luonnollista, että laitos laitettaisiin julkiseen huutokauppaan. Silloin seisovalle laitokselle saadaan käypä markkinahinta.

Alla yrityssaneerauslain säädöksiä:

?Esteet ja keskeyttämisperusteet (Yrityssaneerauslaski)
Saneerausmenettelyä ei voida aloittaa, jos:

1) velallinen on maksukyvytön ja on todennäköistä, että maksukyvyttömyyttä ei saneerausohjelman avulla voida poistaa tai että sen uusiutumista ei voida torjua muuten kuin lyhytaikaisesti;

2) on todennäköistä, että velallisen varat eivät riitä saneerausmenettelystä aiheutuvien kustannusten kattamiseen eikä kukaan muu ole sitoutunut vastaamaan näistä kustannuksista;

Jos menettelyn aloittamisen jälkeen käy ilmi 1 tai 2 momentissa tarkoitettu seikka, menettely voidaan 8 §:ssä tarkoitetun selvittäjän taikka velkojan tai velallisen vaatimuksesta määrätä lakkaamaan.

Tilanne, jota tarkoitetaan 1 momentin 1 kohdassa, ei kuitenkaan estä menettelyn jatkamista, jos on todennäköistä, että yrityksen varallisuus tai olennainen osa siitä voidaan luovuttaa tämän lain mukaisessa järjestyksessä yhtenä kokonaisuutena.?

JukiRe: Premium Boardin koe-erät12.12.2015 0.34
Ei päivääkään mene ihmettelemättä.
Miten saneeraus voi jatkua kummassakin yrityksessä?
Eihän yritys joka ei tuota mitään, paitsi kuluja, voi olla yrityssaneerauslain mukaan...
Yrityssaneerattava!!
Selittäkää viisaammat mulle tyhmälle, miten tämä
voi jatkua, eikä kaupunki vaadi senttiäkään takaisin.

Kuntalain 27 §Re: Premium Boardin koe-erät12.12.2015 8.33
Moniin tapauksiin vastaus on korruptio ja julkisten varojen puhallus.
Sääliksi käy niitä kepumafian rivitukijoita, jotka eivät saa osuuttaan puhalletuista rahoista, n. 16 milj. eurosta.
Soittakaa Veijolle ja Heimolle, ja kysyvä saa vastauksen. Jututtakaa heitä kaupassa, jos heitä näkyy Juankoskella.

huijareista varoittanutRe: Premium Boardin koe-erät12.12.2015 9.37
Pojat ovat aloittaneet ajoissa tänään.
Ajatelkaa niin, että Premium Boardin puuhamiehillä oli lainarahaa 6 milj. euroa lyhytaikaista sijoittamista varten, ja meiltä pöllittiin 16 milj. euroa vähän yli vuodessa. Rehellisellä pohjalla ollut New Stroms Oy ei pyytänyt Juankoskelta lainaa eikä takausta eikä jättänyt laskuja maksamatta.
Ottakaa pojat pari tuoppia lisää, niin Premium Board Finland maksaa velkansa ja työllistää 200 juankoskelaista... eikö vain?

alan kolmas miesRe: Premium Boardin koe-erät12.12.2015 12.23
Milloinkahan Hiomon miehet käynnisää hiomon?

Vuonna 2024, kun ansiosidonnainen loppuu?

Ranskassa olen tavannut toisenlaista meininkiä. Jos johto ei ole pystynyt käynnistämään tehdasta, niin työtekijät ovat käynnistäneet tehtaan.

NS tiedoteRe: Premium Boardin koe-erät12.12.2015 20.08
Kaupungin biovoimalan osuuksista haluttiin neuvotella kiinteistövaihtokauppa.

Juankosken Nero ei halunnut keskustella asiasta.

Nero oli sopinut osuuksien lahjoittamisesta "kansainväliselle liikemiehelle".

Loppu onkin sitten historiaa.

veronmaksajaRe: Premium Boardin koe-erät14.12.2015 9.11
Ainakaan tänään ei tehdä mitään. Aamulla klo 7,30 ei tehtaalla ollut ristin sielua.
Mitä siitä on ajateltava? Mitä pitäisi kertoa kuntalaisille?
Kuntalain 27 §:n raiskaamisesta voitaisiin Juankosken johto panna jalkapuuhun Kuopion torille, kunhan liitos on toteutunut.

Utelias KuopiostaRe: Premium Boardin koe-erät14.12.2015 14.08
Tekikö New Stroms Oy tarjouksen myös pesän osuudesta biovoimalaitoksesta? Pesänhoitaja ei ole vahvistanut tällaista tarjousta.

NS tiedoteRe: Premium Boardin koe-erät14.12.2015 15.41
Utelias Kuopiosta kysyy asiaa.

Kyllä teki. Kiinteähintainen 4 milj. euron tarjous koski koko pesän lunastusta mukaan lukien 30% JBOY:n osakkeista.

Juankosken kaupunkihan on omasta puolestaan jo useampaan kertaan väittänyt jopa KHO:een, että JBOY:n osakkeet olivat arvottomat. Primary Energylle kaupunki myi 8.8.2011 11% osakkeitaan hintaa 13 200 euroa ja Savon Voima näyttää myyneen 27.7.2011 Primary Energylle 40% JBOY:n osakkeista enintään yhden euron hinnalla.

Utelias voi tarkistaa tämän tiedon paikkansapitävyyden Primary Energyn tilinpäätöksestä per 31.12.2011 ja myöhemmistäkin.

Pyydä pesänhoitajalta NS:n tarjous niin voit siitä lukaista, jos osaat englantia.

Utelias KuopiostaRe: Premium Boardin koe-erät14.12.2015 17.09
Pesä ei ole enää olemassa, joten sieltä en saa tietoja. Voisiko NS julkaista tarjouksen tässä foorumissa kaikkien nähtäviksi?

NS tiedoteRe: Premium Boardin koe-erät14.12.2015 17.37
Valitettavasti en nyt voi lähteä tarjousta tässä foorumissa käsittelemään tarkemmin.

Mutta totean, että tarjous oli ns. stalking horse-tarjous eli NS oli vielä valmis korottamaankin tarjottua hintaa (4 milj. euroa), jotta laajempaan kartonkiteoliisuuden kehistysohjelmaan sopinut Römssy ja sen kyljessä oleva uusi biovoimala olisi saatu lunastettua.

Pidimme tarjoustamme kuitenkin edullisena, koska pelkästään uusi biovoimala oli maksanut lähes 9 milj. euroa ja Römssyn koutteri oli juuri kunnostettu useilla milj. euroilla. Tietysti biovoimalalla oli vain purkuarvo, jos joku ei olisi lunastanut seisovaa kartonkitehdasta.

Pesänhoitaja Makkosen pyynnöstä lähetimme tarjouksemme myös kaupunginjohtaja Petri Kangasperkolle 25.2.2011.

Kaupungille lähetetty asiakirja on tiettävästi julkinen dokumentti, joten kyllä tarjouksen pitäis varmaan löytyy myös Juankosken kaupungin kirjaamosta.

Tai sitten ei löydy, koska Kangasperko laverteli valtuustolle 4.3.2011, ettei kukaan muu kuin Premium Boardin hazardi-porukka ole osoittanut kiinnostusta pesän lunastusta kohtaan.

Viimeistään asian tutkinnassa kaikki salaiset kansiot avataan myös Juankosken kaupungin osalta.

tarkkailijaRe: Premium Boardin koe-erät15.12.2015 13.26
Vanha Volvo on poistunut / viety pois. Tuskinpa siitä on saatu uuden koe-erän kustannuksia kassaan.
Miten on tehtaan laitteiden pakkasenkesto? Nyt alkaa olla taas viileää sisällä.
Voisivatko jämerät johtajamme kertoa, missä mennään? Sen verran kalliiksi on tehdasseikkailu tullut, että päivän tilanne kiinnostaa kaikkia maksajia.

lentomatkustajaRe: Premium Boardin koe-erät16.12.2015 8.52
Valot paistaa tehtaan pihalla, mutta ei ollut yhtään johtajien autoa pihalla, muista puhumattakaan. Ei siis ainuttakaan klo 7.30. Varkauden lentoasemallakin on vilkasta verrattuna Premium Board Finland Oy:hyn.

kyselijäRe: Premium Boardin koe-erät16.12.2015 12.36
Onko kaupungin ilmoitustaululla varoitus vilkkaasta rekkaliikenteestä tehtaan alueella?

Joulupukkia odotellessa koululaiset voivat helposti unohtaa vilkaan liikenteen ja jäädä vaikka rekan alle.

Jaksan odottaaRe: Premium Boardin koe-erät17.12.2015 22.58
Oli ilmeisesti rokulipäivä tehtaalla. Mitä seuraavaksi? Joko konkurssianomus on kirjoitettu ja odottamassa lähettämistä? Tehtaan kotipaikka on Helsinki, ei Juankoski. Kai se on tiedossa?

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät17.12.2015 23.48
PBF:n sivuilla on kaikenlaisia hauskoja kommentteja kuten seuraava:

"Please let us know on the ways to save material and energy in your production process or logistics. We would like to hear, help and learn about it."

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 18.24
Totuus on vaikea laji monille diktaattoreille. Akmlle totuus myös vaikea asia, kuten myös alan Kim Il Jongille:.

http://edition.cnn.com/2015/12/15/opinions/bennett-north-korea-hydrogen-bomb-claim/index.html

Onneksi tämäkin viesti on poistettavissa.

ErikaRe: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 18.35
New Stromsin Heikki J.W. Saloselle totuus on aina ollut vaikea laji.

Pena T.Re: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 18.42
Kepumafialle totuus on ollut aina myrkkyä. Olemme maksaneet 0,5 milj. euroa Juankosken virkamies- ja poliittisen johdon totuuden pakoilusta ja välttelystä pelkästään laitomina asianajokuluina 2010 jälkeen.
Tietty trolliporukka auttaa näköjään heitä, mutta ilmaiseksi, ellen erehdy. Säälittäviä.

ErikaRe: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 18.47
Ne ovat sinun ja Heikin aiheuttamia kustannuksia. Säälittäviä.

Pena T.Re: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 19.21
Erika on ottanut mallia ulkoministeri Lavrovista: Selvä totuuskin kielletään aina, jos se on itselle epäedullinen. Kun minä toin julkisuuteen faktat Premium Boardin puuhamiesten taustoista ja persaukisuudesta, nämä samat trollit hyökkäsivät kimppuuni ja kertoivat Koillis-Pravdan ja muiden medioiden palstoilla, että valehtelen. Vain Pete, Rane, Joke ja demarijohto valehtelivat, kuten nyt tiedämme. He myös auttoivat "puuhamiehiä" Premium Boardin puhdistamisessa ja toimien salaamisessa. Nyt he suojelevat näitä puuhamiehiä. "Erikat" ja muut haluavat johdatella tämän palstan keskustelun pois asiasta.

alan mies se ainoa oikeaRe: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 20.52
Täällä trollit jylläävät. Minunkin nimimerkillä kirjoitellaan mitä sattuu.

Minä en usko, että tuo nimimerkki Erika on mikään oikea henkilö. Eihän kukaan voi noin tyhmä olla. Taitaa olla vain trolli, joka tekeytyy Erikaksi.

Miten sitten jotkut oikeat henkilöt ovat niin tyhmiä, että uskovat nimimerkkien kirjoitusten olevan henkilöiden itsensä kirjoittamia.

alan kolmas miesRe: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 22.16
Trollien kirjoittelu on raukkamaista.

Se on selvä merkki siitä, että vellit on lurahtaneet trolleilla ja päättäjillä jo housuun.

Jopa alan miestä on ruvettu häiriköimään panemalla kriittisen alan miehen suuhunkin täyttä potaskaa.

Väkkäräkin poistui takavasemmalle Säyneisen kouluriitojen aikaan, kun trollien hyökkäys johti siihen, että väkkäränkin täytyi jo kirjoittaa kommenttejaan nimimerkillä "väkkärä se ainoa oikea."

Yksi on mikä pysyy: Moro Pekka, Tollonen (Pena T) ja alan kolmas mies eli Lahjomattomat.

Sääli, että guiguri on myös vetäytynyt VAPAAsta.

guigurilla oli Onnen Kyynelten aikaan aina niin posittivista kerrottavaa kaupungin myöntämästä takauksesta, joka on nyt todettu KHO:ssa laittomaksi ja laiton takaus on vielä laitettu täytäntöön kuntalain vastaisesti.

Voi, voi sentään!!

Miten tässä nyt näin kävi. Kaikenhan piti mennä kuin rasvattu, mutta sitten tuli se saamarin New Stroms Oy, joka tarjosikin pesästä peräti 4 milj. euroa riihikuivaa rahaa. Tämä oli se pommi, mikä sotki Juankosken Neron suunnitelmat ja jouduttiin rikollisille teille. Kyllähän kaikki tiesi, että tyhjän Faroconin hallin vakuusarvo oli korkeintaan 200 000 euroa.

Kuitenkin Juankosken Nero ja hänen Vision Huntersin luottokonulttinsa ilmoittivat Juankosken päätäjille, että tyhjän hallin vakuusarvo on ainakin 7.6 milj. euroa.

Nyt on kuitenkin käynyt niin ikävästi, että mitään takausta tai vastavakuutta ei ole ollutkaan. On ollut vain kaupungin omavelkainen sitoumus maksaa Tratta PBF:n puolesta 5 milj. euroa.

Tällaista ei voi tapahtua missään muualla kuin Hölmölässä ja tieteysti Juankosken Neron johtamassa Juankosken kuolemantuomion saaneessa kaupungissa..

Miksi guiguri ei nyt ota kantaa tähän takausasiaan, koska sillä piti olla kaupungin työllisyyden ja verokertymän kannalta niin runsaasti positiivia vaikutuksia?

Positiiviset vaikutukset olivat niin merkiittävät, että ELY-keskuksen johtaja määräsi keskuksen laatiman raportinkin salaiseksi.

Alkaa tuntua siltä, että salatussa ELY-keskuksen raportissa kerrottiin, että pahvitehtaalle tulee kolme pysyvää työpaikkaa: Risteferi, sihteeri ja porttivahti. Kerannaisvaikutuksia tulee yksi osapäiväinen homma myrkkytynnyrien hävitykseen biolämmön tontilta.

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät25.12.2015 22.57
No taitaa näköjään nimimerkki Erika olla verta ja lihaa, kun vastailee toisella nimimerkillä. On siis yhtä tyhmä kuin vastauksistaan voi päätellä.

On alalla, jossa pitäisi tuntea ainakin Journalistin ohjeet, vaikka niitä ei ole pakko noudattaakaan pikkuruisessa lehdessä. Niihin olisi kuitenkin syytä tutustua ja tapani mukaan annankin linkin:

http://www.jsn.fi/ohjeet_kautta_aikain/journalistin-ohjeet-2011/

alan kolmas miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 1.51
alan mies on maininnut kommentissaan "pikkuruisen lehden".

Mikä mahtaa olla tällainen "pikkuruinen" aviisi? Jostain luin aivan äsken, että nämä "pikkuruiset puoluelehdet" alkaa meillä Suomessakin olla vähitellen historiaa.

Ellei käy sitten niin, että Julma Juha määrää jokaisen AVI:n julkaisemaan kepuloisten Maito Sanomia. Saadaan taas 18 kappaletta uusia "pikkuruisia" kepuloislehtiä markkinoille.

Pastori Laaninen alkaa olla joutava mies konsultoimaan tätäkin nousevaa mediabisnestä. Toinen mainio kandidaatti tälle alalle on kirjailija ja tutkija Jarmo Korhonen, joka on selvästi työtä vaille.

Kepuloiset ovat aina pitäneet huolta omistaan. Kalliiksi tullut huussikonsultti Paulakin on jo yksi valtakunnan tärkeimpiä virkamiehiä.

Siellä ollaan Paulankin kotiseudulla huolissaaa Talvivaaran juoksutuksista.

Nythän on jo todettu, että nämä kepun juoksutukset ylittää ympäristöluvan normit kirkkaasti ja eiköhän tässä talven mittaan saada juoksutettua Talvivaarankin liotusvedet Oulujärveen asti. Ilmatieteen laitos on jo kertonut, että Pohjois-Suomessa kaikki altaat alkaa olla ääriään myöten täynnä.

Minua ihmetyttää, miksi kepuloiset firmat saa aina ylittää nuo ympäristölupien normit mennen tullen.

Tratta PBF:kin ajeli jätevedet suoraan Akonveteen ja vesi vaahtosi Kallavettä myöten, mutta ELY-keskuksen virkamiehet eivät ehtineet Juankoskelle tilannetta seuraamaan, kun oli kiireellisempiä kehityskeskusteluja virastossa.

Toistaiseksi tämä Talvivaaran kepuloisten hanke on tullut maksamaan yhteiskunnalle luokkaa 1 miljardi euroa, mutta Oulujärven puhdistus on sitten tietysti kokoluokkaa suurempi talkoo.

Mutta mitäs sitä kepupoliitikko ei työpaikkojen vuoksi olisi valmis uhraamaan. Kysymyksessä on maan ja maakunnan etu.

Jarmo on äskettäin vaatinut kokoomusta paljastamaan 10 vuotta vanhojen lahjoittajien nimet ja Ben Z on sanonut, että siitä vaan.

Yksikään lahjoittaja ei ole vielä kertonut, montako euroa annettiin tukea johonkin kokoomuksen rahastoon.

Pääasia on, että meillä on vielä sentään jotenkin oikeistolainen Presidentti.

PesänhoitajaRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 11.24
Miten tässä nyt näin kävi. Kaikenhan piti mennä kuin rasvattu, mutta sitten tuli se saamarin New Stroms Oy, joka tarjosikin pesästä peräti 4 milj. euroa riihikuivaa rahaa

Maksuhetkellä ei ollutkaan rahaa, mutta Ukrainalaisella oli, peräti 6,25 milj. ? riihikuivaa rahaa. Siis kuka oli köyhä ja kenellä oli varallisuus, konsultti Heikki J.W. Salonen ja muut tollot?

ErikaRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 12.33
Miten on mahdollista, että vastavalmistunut lakimies Moro Pekka sekä Tollonen eivät käsitä, että kaikki Heikin tarjoukset ovat vailla substanssia. Alan mies on ymmärtänyt tämän aikoja sitten. Väkkärä ja Guiguri taisivat jossain vaiheessa myös havaita tämän tosiseikan.

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 13.37
Erikalle sen verran selvennystä, että Heikin taustavoimillahan oli ensimmäisen tarjouksen aikoina enemmän substanssia kuin voittaneella toimijalla, mutta nyt sen määrä on kylläkin vähentynyt, kun taustavoimat ovat vaihtuneet.

Sitä en ole missään vaiheessa käsittänyt, että kukaan lähti kartonkitehdasta käynnistämään.

Toisaalta en ole käsittänyt sitä, että Juankoskella ei ole pystytty nopeampiin toimenpiteisiin, on vaan vitkuteltu ja vatuloitu ja annettu kaikkien vastuullisten kaapata, kuluttaa ja kätkeä massinsa. Me veronmaksajat olemme jo kaiken menettäneet ja karvan verran päällekin.

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 15.36
Heikillehän ei annettu tarkoituksella mahdollisuutta näyttää, vaan oli hirveä kiire ratkaista asia pitkän odotuksen jälkeen.

Ei pelkästään raha ratkaise, vaan se on juurikin se luottamus, johon rakas Sipilämme vetoaa. Ei ole tehty muodollista virkavirhettä vaan virheellinen kokonaisarvio investorista, kun ei ole ollut asiantuntemusta. Ja selusta on turvattu konsulttien lausunnoilla, joita ei ole pystytty kriittisesti arvioimaan.

Minusta tämä on virkavirheeksi katsottava asia, vaikka muodollisesti päästäisiinkin luikertelemaan niin kuin nyt on tapahtunut. Se vain osoittaa, ettei kaupunginjohtajalla ja muilla piilekselijöillä ole mitään moraalia eikä vastuuntuntoa.

Sitä minä vain ihmettelen, että jos olet journalisti, niin kuinka kehtaat edes puolustella tämmöistä. Pyydän toistamiseen lukemaan ne journalistin ohjeet.

Ja kirjoita lehdessäsi aiheesta äläkä täällä heittele asiattomuuksia. Näyttäähän nyt siltä, että kaikki Heikki-trollit ovatkin samalta tehtaalta.

PVRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 15.41
Moro,
Erikalle: en ole vastavalmistunut lakimies, vaan sain hallintojuristin tutkinnon ja oikeusnotaaritukinnon suoritettua muutama vuosi sitten.
Ja siitä substansista , sain tiedon Heikki Saloselta jo vuonna 2011, että erään maailmanpankin virkamies oli allekirjoittanut 15 miljoonan euron rahanvarmistuksen NS:lle. Samalla selvisi, että NS ei myöskään pyytänyt Juankosken kunnalta lainkaan kuntatakausta, vaan takaus oli saatu jo pankilta. Oli siten selvää, että NS oli varteenotettava kilpailija kartonkitehtaan käynnistämisessä, mutta Juankoski oli hylännyt sen, luultavimmin siksi, että NS ei olisi halunnut kaatumassa olevaa Biolämpö Oy:tä hoidettavakseen. Hallinto-oikeuden valituskirjelmissä ovat kaikki nämä faktat liitteinä.
Ja tässä oli sitten se yhteys Kangasperkon, Biolämpö Oy:n, Energiaholding ja Savon voiman kanssa. Tämä asia minua erittäin paljon epäilytti.Kyse ei mielestäni ollut vain Juankosken edusta, vaan yksityisten yritysten edusta. Tämän asian toin myös esille varsin näyttävästi.

PVRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 15.59
Moro,
ja muistellaan taas kerran, kun Juankoski aloitti New Strömsiä vastaan todellisen kiusanteon, jossa esim. tehtiin tutkintapyyntö poliisille, joka kylläkin palautettiin tutkimattomana takaisin heti>: "


Stromsdalin kartonkitehtaan omistajuudesta kilpaillut New Stroms -yhtiö ei ymmärrä, miksi Juankosken kaupunginhallitus sotkeutui asiaan, jossa se ei ole asianomistaja.




Kauppalehdelle toimittamassaan kirjallisessa vastineessa New Stromsin edustaja Heikki Salonen pitää Juankosken kaupunginhallituksen tekemää tutkintapyyntöä aiheettomana. Salosen allekirjoittamassa vastineessa ihmetellään kaupungin toimintaa, sillä se ei ole kiistassa asianomistaja.

Tutkintapyynnön mukaan New Stroms on mahdollisesti pyrkinyt vahingoittamaan kilpailijaansa Premium Board Finlandia, joka valittiin kartonkitehtaan jatkajaksi. Tutkintapyynnön mukaan New Stroms on käynnyt negatiivista pr-kampanjaa kilpailijaa vastaan.

Juankosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Lösönen kertoi Kauppalehdelle, että kaupunki päätti tehdä tutkintapyynnön, koska valitusprosessista on syntynyt sille kuluja.

Kaupunginhallitus haluaa poliisin tutkivan, onko yritys syyllistynyt vahingontekoon, kilpailumenettelyrikokseen tai muuhun rikokseen.

New Stroms valitti hallinto-oikeuteen takauksesta, jonka kaupunki myönsi Premium Boardille tehtaan uudelleenkäynnistämiseen tarvitulle lainalle. Kuopion hallinto-oikeus ei nähnyt takaukselle estettä.

- New Stroms Oy on käyttänyt Suomen lain sille suomia oikeuksiaan, joihin kuuluu valitusoikeus kunnallisessa päätöksenteossa. Lisäksi EU:n direktiivit antavat oikeuden tehdä kantelun EU:n kilpailuvirastoon, jos on epäilys laittomasta julkisesta ja valikoidusta kilpailua vääristävästä tuesta, vastineessa todetaan.

Kaupunki närkästyi myös siitä, että New Stroms kirjelmöi muun muassa Finnveralle, pankille ja medialle. Kaupungin mukaan kilpailijan väitettiin olevan konkurssikypsä ja mahdollisesti syyllistyneen rahanpesuun, mikä haittasi sen toimintaa ja tahrasi mainetta.

Vastineen mukaan kaikki New Stromsin lähettämät kirjelmät eri tahoille "koskivat informaatiota New Stromsin tekemistä valituksista".

Tutkintapyynnössä mainittuja syytöksiä kilpailijan rahanpesusta ja heikosta taloudellisesta tilanteesta vastineessa ei kommentoida."

alan kolmas miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 16.06
Lopeta Erika tyhjän jauhaminen.

Tarjouksen tekeminen ei ole uskon asia. Käytäntöhän on, että tarjous joko hyväksytään tai ei. Pesänhoitaja oli ilmoittanut NS:lle, millä hinnalla pesä voidaan lunastaa.

Ei kukaan huvikseen tarjoudu ostamaan jotain tehdasta 4 milj. eurolla, kun oli tutkinut ostokohdetta monelta kantilta jo yli 5 vuotta, kun sitova tarjous tehtiin.

New Stroms Oy:n taustavoimilla oli riittävät rahavarat ostaa Römssyn koko pesä milloin vain, eikä mitään kaupungin takauksia olisi tietenkään tarvittu.

Erikan pitäisi tietää, että taustavoimien rahavaroista lähetettiin jopa kaupungin hallitukselle pankin referenssitodistus. Kyllä Kangasperkolla on kaikki paperit mapissaan, mutta ei ole nähtävästi uskaltanut niitä esittää julkisuuteen.

NS:n tarjous olisikin pitänyt esittää Juankosken valtuustolle vaihtoehtona, mutta tätä Kangasperko ei jostain henkilökohtaisesta syystä kuitenkaan tehnyt, koska kaupunginhallitus oli antanut Kangasperkolle periaatteessa vapaat kädet junailla kaupungin puolesta pesän realisointi.

Kaupunginjohtaja siis hylkäsi NS:n paremman tarjouksen ja toiminnallaan aiheutti taloudellista vahinkoa myös Römssyn konkurssipesälle.

Hallituksen puh.johtaja Lösönen antoi pesän lunastuksen jälkeen Kohti Nousua seminaarissa 16.6.2011 erityiskiitokset Kangasperkolle sitkeästä työstä ja totesi, että pesän realisointi oli tullut haasteelliseksi jo syksyllä 2010, jolloin kaupunki oli päättänyt avittaa Krister Björkqvistin 2500 eurolla 28.12.2010 ostamaa Hansaro Oy:tä (myöhemmin Premium Board Finland Oy) 5 milj. euron laittomalla kaupungin takauksella, jotta PB pystyy lunastamaan pesän.

Takaus oli sovittu hallituksessa ns. vihreän veran alla ja virallinen valtuustopäätös asiasta tehtiin sitten vasta pikavauhdilla 4.3.2011, koska muussa tapauksessa pesänhoitaja olisi joutunut myymään pesän NS:n 25.2.2011 tekemän paremman tarjouksen perusteella.

Kangasperkohan oli esteellinen asiassa, kun takauksesta päätettiin virallisesti ensimmäisen kerran 4.3 2011.

Ei New Stroms Oy niin tyhmä ole, että jauhaa potaskaa tekemänsä vakavan tarjouksen osalta. Kyllä kaikki tarjouspaperit on tallessa.

Premium Boardin veroeurojen kuppaus ja muut rötökset olisivat menneet sukkana läpi Juankosken puuhamiesten nuottien mukaan, ellei NS olisi katsonut oikeuksiaan loukatun pesän lunastuskilpailussa.

Juankosken Neron junailemaa kuppausta ei mikään voima Suomessa olisi voinut pysäyttää, ellei KHO olisi antanut takauksesta ja biolämmön järjestelyistä sellaisia päätöksiä, joita NS oli perustuslaillisissa kunnallisvalituksissaan vaatinut.

NS:ä ihmetyttääkin, miksi KHO antoi Juankosken kaupungin jatkaa takauksen vatulointia kesästä 2011 lähtien aina 22.5.2015 saakka, kun asiassa oli tullut jo heti NS:n tekemän kunnallisvalituksen osalta ilmi, että takaus oli myönnetty SEUT sopimuksen 3 kodan mukaan virheellisessä järjestyksessä. Kysymys oli kielletystä valtiontuesta.

Mitä taas tulee NS:n tarjoamaan 4 milj. euron hintaan, niin NS oli katsonut, että se on sopiva hinta. Se oli pesänhoitajan NS:lle ilmoittama hinta ja pesästä oli käyty luottamuksellisia neuvotteluja pesänhoitajan kanssa jo vuoden 2009 keväästä lähtien. Kysymys oli koko ajan ollut rahoituksen varmistamisesta ja NS sai varmistuksen joulukuussa 2010.

Tiedossa oli, että pesänhoitaja ei tingi hinnasta ja toisaalta haluttiin käynnistää tehdas.

Ei NS niin taukki ole, että silloin tekee pesänhoitajalle esim. 3 milj. tarjouksen, kun pesänhoitaja oli ilmoittanut, että joku toinenkin on kiinnostunut tehtaasta ja on käynyt neuvotteluja pesän lunastuksesta.

Nythän se on paljastanut, että tämä kiinnostunut taho oli käytännössä varaton Premium Board, joka ei olisi koskaan pystynyt lunastamaan pesää ja vielä käynnistämään tehdasta ilman kaupungin myöntämää 5 milj. euron laitonta takausta.

Lunastettuaan pesän Premium Boartdilla oli lainarahaa jäljellä voin noin 2 milj. euroa, jolla tehdasta ei voinut käynnistää. Koska käyttöpääomaan tarvittiin noin 8.5 milj. euroa. Tuossa vaiheessa Premium Board tarjosi osakkeitaan NS:lle 20 milj. euron hinnasta. NS ei kuitenkaan ollut kiinnostunut maksamaan tuollaista hintaa.

PB ja hankkeen puuhamiehet olivat siis kesällä 2011 pakkotilanteessa, jossa kaikkia mahdollisia ja myös erittäin kyseenalaisa keinoja oli käytettävä, jotta laiton takaus pantiin 12.11.2011 täytäntöön kuntalain vastaisesti.

Takauksen avulla PB nosti sitten Handelsbankenin ja Finnveran lainoja 12.5 milj. euroa, jotka nähtävästi hujahti Maltalle jo jouluun 2011 mennessä.

Erika voisikin nyt alkaa selvittämään, minne ne veronmaksajien rahat oikein hujahti noin puolessa vuodessa?

Nyt on vihdoin tullut se hetki, että takaukseen liittyvät laittomuudet selvitetään.

Erika voi puolestaan jauhaa omaa postaskaansa, kuinka huvittaa, mutta Erika ei voi enää jauhamisellaan tai uskomuksillaan muuttaa tosiasioita miksikään.

alan kolmas miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 19.39
Ei ole ihme, että Erikan "pikkuriikkisen" aviisin levikki laskee.

Erika on taaskin unohtanut ottaa lääkkeensä.

Erikan kannattaa olla varovainen lausunnoissaan. alan miehen googlaamat Journalistin ohjeet on hyvä Erikankin pitää mielessään.

Isommatkin lehdet ovat joutuneet Julkisen Sanan neuvoston hampaisiin, kun ovat levitelleet perättömiä tietoja.

Erikan on parasta varata jo etukäteen "pikkuriikkisen" aviisinsa etusivu, kun tulee langettava tuomio Julkisen Sanan Neuvostolta ja Erika joutuu korjaamaan perättömät ja loukkaavat puheensa.

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 21.10
Vieläkin ihmettelen, onko nimimerkki Erika sama henkilö, jonka kuva rävähtää useimmiten silmille, kun avaa tuon pikkuriikkisen paikallislehden. Minua korpeaa, vaikka en maalla asukaan, tuo Erikan päähänpinttymä, että alan kolmas mies on Heikki.

Ei siinä ole journalistilla paljon psykologista silmää, kun ei erota noita kirjoittajia toisistaan. No ei voi kyllä paljon odottaakaan, kun katselee tuota groteskia habitusta. Pitäisi todellakin mölyt mahassaan, jonne ne kyllä mahtuvat.

alan kolmas miesRe: Premium Boardin koe-erät26.12.2015 23.34
Alla alla pari kommenttia, kun Erikan "pikkuriikkinen" aviisi oli hyökännyt Pena T ja Pohjolaisen Masan kimppuun, kun kepuloisten takauspäätös törmäsi perustuslain mukaiseen New Stromsin kunnallisvalitukseen.

Samoihin aikoihin valokuvausliike tmi Plakkarin pyörittäjä eli Erika uhkasi laittaa myös Heikin kuvan biovoimalan kellarin seinälle.

Erika ajatteli varmaan etsintäkuuluttavansa Heikin, koska New Stroms oli esittänyt Römssyn pesästä korkeamman tarjouksen kuin ukrainalainen huijariyrittäjä, joka on nyt putsannut Juankosken kaupungin kassan ja vienyt veronmaksajien rahat. Lisäksi Juankoski on jo menettänyt itsenäisyytensä.

Kysynpä vaan, millaiset avustukset Kangasperkokin ohjasi kaupungin kassasta Erikan tuottamalle Koillis-Savolle, että Koillis-Savon toimittajakunta aloitti lehdessä mm. New Stromsin ja takausta vastustaneiden parjauskamppanjan?

Huh, huh!! "Pienen ja ketterän Premium Boardin ei tarvitse tonnikaupalla tuottaa kartonkia".

Taloustoimittaja Pirjolle M:lle on tuottaja sanellut ihan oikeat sanat suuhun. Tehtaasta ei ole tullut tuon lausunnon jälkeen tonniakaan kelvollista kartonkia.

Erikaa mahtaa nyt ottaa päähän, kun hän oli "pikkuriikkisessä" lehdessään demonisoinut New Stromsin ja sen kunnialliset hankkeet tehtaan pelastamiseksi.

Nyt totuus on paljastunut ja on nähty mihin Erikan kansankiihotus on vienyt. Pahvitehdas ja uusi voimala ovat seisseet yhteen putkeen jo syksystä 2012 lähtien.

Vielä keväällä 2011 NS oli tarjonnut tehtaasta 4 milj. euroa riihikuivaa rahaa Römssyn konkurssipesälle.

Nyt NS tai kukaan muukaan ei tule tarjoamaan seisovasta pahvitehtaasta yhtä euroa suurempaa summaa. Premium Boardin osakkeet eivät ole edes yhden euron arvoisia nykyään.

Erikan paskan jauhaminen "pikkuriikkisessä" kepun kylälehdessä on myös ollut varmin tae sille, että aviisin julkaiseminen tulee loppumaan lähiaikoina emoyhtiön toimesta.

Kommentteja Erikan herjauskirjoituksiin Koillis-Savossa.

"Pena T. Re: Tähän on puututtava 17.2.2012 10:55
Voisitko, Erika, kertoa tällä palstalla nimillä, ketkä ovat tehtaan vastustajia? Takauksen vastustus on siis tehtaan vastustusta?

Mielestäni kirjoituksesi 16.2.2012 lehdessä oli asiaton, ja tarkoituksesi oli leimata joitain henkilöitä perusteettomasti, mutta kieltämättä tarkoitushakuisesti.

Miten olisi tätä asiaa koskevan kirjoitukseni julkaiseminen Koillis-Savo -lehdessä? Hyvä tapahan edellyttää toisellekin puheenvuoron tarjoamista.

Kaikki tietävät, että luet Vapaan Juankosken sivuja saadaksesi sinäkin tietää, mitä Juankoskella tapahtuu ja mitä ihmiset ajattelevat, joten nyt näppäimistö vinkumaan."

"Martti Pohjolainen Re: Tähän on puututtava 17.2.2012 12:24

Oli pöyristyttävää lukea Koillis- Savo lehden tuottajan Erika Suomisen väittämää, että takauksen vastustaminen olisi ollut samalla tehtaan vastustamista.

Ei kai muut ajattele siten kuin Koillis- Savo lehden tuottaja Erika Suominen viimeksi ilmestyneessä to. 16.02.2012 lehdessä väittää.

Että ne henkilöt ja ryhmä joka vastusti tehtaaseen annettavaa viidenmiljoona kuntatakausta olisivat tosiasiassa vastustaneet tehtaan toiminnan käynnistymistä. Todella röyhkeä ja moraaliton väite suunnattuna suoraan ryhmää kohtaan, joka vastusti kuntatakausta.

Vapaa Juankoski ryhmä ja sen jäsenet todellakin olivat sitä mieltä, että kuntatakausta ei olisi pitänyt antaa olemattomien vakuuksien perusteella, sen voi jokainen voi tämän sivuston etusivulta todeta.

Lehden tuottajan väittämä perustuu pelkästään haluun mustamaalta ryhmää ja sen jäseniä.

Olisi kuitenkin ollut hänen parempi ottaa esiin se tosiasia, että KHO:n lakimiehet ovat olleet sitä mieltä, että takausta ei olisi pitänyt pistää toimeksi, koska asia on eri oikeusasteissa kesken.

Joten odotamme rauhassa päätöstä kuinka tässä kuntatakausasiassa todellakin käy.

Samalla haluan toivotaan kaikkea menestystä tehtaalle ja mutta myös sille, että kuntatakauksen antajat eivät koskaan joutuisi maksumieheksi.

Uskon, että lähes kaikki kuntalaiset ovat kanssani tässä asiassa täysin samaa mieltä.

Paikallislehden tuottajan linja kun on minkä hänellä on, siihen hänellä on tietysti oma näkemys.

On hyvä, että itse en ole kyseisen paikallislehden tilaaja ja näin en ole rahoittamassa lehteä ja kyseisen tuottajan toimintaa.

Tuottaja joka arvostelle täysin perusteettomasti sellaista ryhmää ja sen jäseniä, jotka eivät ole olleet kannattamassa hänen edustamansa keskustapuolueen kanssa kuntatakauksen antamista ilman riittävää vastavakuutta.

Martti Pohjolainen
kuntapäättäjä
Vapaa Juankoski"

Pesä tiedottaaRe: Premium Boardin koe-erät27.12.2015 11.26
New Stroms Oy ei pystynyt lunastamaan tehdasta, koska New Stroms Oyllä ei ollut rahaa eikä pystynyt määräajalla järjestämään rahoitusta.

Herra Val Samorizilla oli heti tarvittavat riihikuivat, ja näin ollen hän pystyi lunastamaan tarjouksensa ja sai tehtaan. Miten hän on sen jälkeen hoitanut asiansa, ei kuulu pesälle.

PVRe: Premium Boardin koe-erät27.12.2015 14.41
Moro,
nimimerkki--pesä tiedottaa-- on samasta osoitteesta, trolliasemalta, kuin lähes kaikki samanlaiset paskakirjoitukset.

Nyt tulee faktatietoa: Olen tutkinut hallinto-oikeuteen, korkeimpaan hallinto-oikeuteen saatetut NS:n tiedot , kuten varallisuustiedot, tiedot omasta rahoituksesta kartonkitehtaan ostotarjoukseen liittyen ym. virallistietoa, ja on selvää, että NS olisi ollut selkeästi parhain vaihtoehto kartonkitehtaan käynnistämiseen ja sen käynnistämisja käyttökulujen maksuun. Myös oli selvää, ettei Juankosken kaupunki olisi joutunut takaamaan mitään tai lainoittamaan mitään, joten olisimme nyt n. 10 miljoonaa euroa vaurakkaampi kunta.
Sain myös ennen kartonkitehtaan uutta takauspäätöstä NS:n kirjeen, kutebn kaikki muutkin valtuutetut ja johtavat viranhaltijat. Ihmettelin, miksi kerrottiin julkisuuteen, että oli vain yksi ja ainoa ehdotus kartonkitehtaan käynnistämiseksi, vaikka NS oli alusta lähtien mukana kaupanteossa. Jo tästä syystä ryhmämme oli erittäin kriittinen kuntatakauksen myöntämiselle. Meillehän valtuutetuille kerrottiin satuja NS:stä ja kerrottiin venäläisten olevan NS:n takana, mutta tosiasiassa PB oli venäläisen pääoman velallisena, hallituksen varapuheenjohtaja oli venäläisen pankinjohtajia ja kaikki rahoituspiirit lähes tyystin venäläisen rahoittajapiirin maksamia.

Ja nyt on tosiasia myös se, että PB oli lähes varaton jatkamaan kartonkitehtaan ylläpitämistä sen jälkeen kun valtion rahoitus oli rahoittanut tehdasta n. 10 miljoonalla eurolla ja Juankoski 5 miljoonalla eurolla. Seurauksena tuomioistuimen kumotun takauspäätöksen jälkeen Juankoski on menettänyt miljoonia euroja suoraan ja välillisesti ympäristöhuolto Oy:n ja Juankosken muiden omistamien yhteisöjen menetysten jälkeen. Juankosken kaupungin menettämien varojen syystä on kuntalakiin onneksi kirjattu takauskielto yksityisille yrityksille, joten kunnat ja kuntien tietämättömät virkamiespäättäjät ja luottamusjohdot eivät kykene samaan, kuin Juankoskella.

NimetönRe: Premium Boardin koe-erät27.12.2015 18.07
Anonymous Alcoholics kokoontuu Juankosken vanhalla kirkolla sunnuntaisin ja torstaisin klo 19. Tervetuloa mukaan nimettömänä.

AnonymousRe: Premium Boardin koe-erät27.12.2015 18.18
Kyllä Heikki J.W. Salonen on myös tervetullut kirkkoon. Muista hakea Kelalta kilometrikorvaukset mistä saat kaikki muutkin käyttörahojasi.

päättelijäRe: Premium Boardin koe-erät28.12.2015 2.03
Anonymousilla näyttää olevan ruotsinsuomalainen kirjoitustapa yllä, kuten on ollut monesti aiemminkin.

Kirkonmiehestä ei ole kysymys.

alan miesRe: Premium Boardin koe-erät28.12.2015 3.51
Tarkoitat kai päättelijä suomenruotsalainen. Minäkin tunnen harvinaisen paljon noita rantaruottalaisia, jotka pääsivät nykyisestä Topeliuksen lukiosta ylioppilaaksi 1970-luvun puolivälissä. Ne asuivat keskenään koulun internaatissa ja menivät sitten Åboon opiskelemaan.

Kun nuo kummajaiset valmistuivat työelämään, eivät osanneet juuri lainkaan suomen kieltä. Helsingissä sitten oppivat hiukan Hesan slangia.

Niillehän on tyypillistä, että tekevät alkeellisia virheitä sijamuodoissa, eivät niinkään sanoissa.

Ovat tosiaan kepulaisten lisäksi toinen hyvä-veli -yhteisö, mutta eivät missään nimessä kepuloisia siitä huolimatta, että ovat maalta kotoisin. Alkavat nyt olla kuuskymppisiä eli lähestyvät eläkeikää.

päättelijäRe: Premium Boardin koe-erät28.12.2015 12.12
Tarkoitin juuri noita suomenruotsalaisia, joilla on hoono soomi.

alan mies on taas tehnyt oikean analyysin.

Minähän en kyllä ole itsekään mikään kielinero, mutta kyllä koiran aina karvoistaan tuntee.

Ikkunapöydän raatiRe: Premium Boardin koe-erät29.12.2015 22.40
Päällystykseen tarvitaan osaamista taloudessa ynnä pääomaa, tekijöitä, markkinointia ja teknologia-osaamista.
Näissä kaikissa on puutteita Premium Board Finland Oy:ssä.
Riippumatta hyvästä suomen kielen taidosta voi mennä syteen kaikki, kuten on mennytkin.
Trollien on turha kirjoitella joutavia, sillä heidät tunnetaan.



Vastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!