Keskustelu

alan kolmas miesKanadan proaktiivinen malli11.12.2015 18.13
Kansainvälisisssä uutisvälineissä on laajasti tänään raportoitu, kun ensimmäinen erä syyrialaisia pakolaisia tuotiin valtion koneelle Kanadaan.

Kanadahan on luvannut ottaa vastaan 25 000 syyrialaista pakolaista. Kun pakolaiset astui koneesta ulos, niin äskettäin valittu Kanadan pääministeri Justin Trudeau toivotti heidät lämpimästi tervetulleiksi ja ilmoitti heti, että kaikki pakolaiset saavat heti Kanadan kansalaisuuden.

Heille on jo varattu sosiaaliturvatunnukset ja otettu mukaan kaikkiin terveysohjelmiin. Kanadassa ei vettä ja leipää tarjota.

Trudeau totesi myös, että pakolaiset ovat tervetulleita Kanadaan uskonnollisesta taustastaan riippumatta.

Näin toimitaan sivistyneissä maissa. Sanoisin, että kysymyksessä on mitä parhain esimerkki siitä, kun toimitaan proaktiivisesti.

Nuorta Justin Trudeauta onkin pidetty ehkä maailman parhaana valtionjohtajana kansainvälisessä mediassa.

Kun pakolaisvirta Suomeen alkoi, minä totesin, että meidän täytyy suorittaa valintaa jo pakolaiskeskuksissa ja suosia työperäistä maahan muuttoa. Ehdotin myös, että mamuille voidaan järjestää valtion maista oma maapläntti vaikka vuokralle, niin kyllä mamut asiansa hoitaa. Taisinpa ehdottaa jopa valittujen mamujen lentokonekyytiä Suomeen

Tietenkin alan mies tyrmäsi heti tuoreen ajatukseni, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että Halla-ahokin puhuu hajauttamisen puolesta ja mm. Vaasan Yliopiston professorit ovat jo todenneet, että Suomessa on paljon mahdollisuuksia maaseudulla mamuille ja tilaa löytyy tyhjässä maassa.

Maaseudulla kotoutuskin on helpompi järjestää kuin isoissa kaupungeissa. Työn kautta kotouttaminen on kuitenkin parasta mamulääkettä ja oma maapläntti sitouttaa mamut kaikkein parhaiten suomalaiseen yhteiskuntaan ja maan tapohin.

Pudasjärvelläkin mamuja kiinnostaa jopa kalastus. Miksi ei sitten maatalous ja muut elinkeinot laajemminkin?

Pudasjärvellä on tämäkin asia tajuttu jo kauan sitten, mutta Savossa mamuprojektit ovat tietysti tyypillisessa savolaisessa vaiheessa ja on keskitytty lähinnä tilastoimaan mamujen tekemiä raiskauksia.

Iltalehti raportoi Kanadan mamuista lyhyesti seuraavasti:

" Kanadan pääministeri Justin Trudeau oli Toronton lentokentällä vastassa ensimmäistä kanadalaiskonetta, joka toi 163 syyrialaispakolaista maahan. Hän toivotti turvapaikanhakijat lämpimästi tervetulleiksi.

 Tämä on upea ilta, jolloin saamme näyttää lentokoneelliselle uusia kanadalaisia, mitä Kanada todella on, ja saamme näyttää maailmalle, miten avaamme sydämemme ja toivotamme tervetulleiksi ihmiset, jotka pakenevat äärimmäisen vaikeita tilanteita, Trudeau totesi.

Valtion omistama lentokone, jolla normaalisti kuljetetaan kanadalaissotilaita, oli lähtenyt Libanonin Beirutista ja lentänyt Saksan kautta Kanadaan.

IL:n valokuvassa Trudeau katseli talvivaatteita, jotka syyrialaisille turvapaikanhakijoille annetaan.

Kanadan suurin sanomalehti Toronto Star toivotti turvapaikanhakijat tervetulleiksi maahan kirjoittamalla etusivullaan englanniksi ja arabiaksi "tervetuloa Kanadaan".

Arabiankielisessä tekstissä kerrottiin uusille asukkaille asioita uudesta kotimaasta kuten säästä ja siitä, mitä jääkiekkojoukkuetta heidän kuuluu kannattaa."

VAPAAn raiskaustilastoijien palstalla alla oleva kommenttini jätettiin kylmästi pois.

"Juutas rupee jo kiihtymään, kun vähän analysoin raiskaustilastoja Suomessa.

Juutas voisi perustaa väitteensä faktoihin eikä uskomuksiin. Juutas taitaa olla niitä miehiä, joka pelkää, että mamua kätellessä tumma väri tarttuu Juuttaan käteen. Kuten tänään kuultiin jollekin Turun Mufalle käyneen kerran Lapin reissulla.

Minullakin oli joku aika sitten hyvä Senegalista tullut ystävä, mutta valitettavasti hän kuoli pari vuotta sitten. On minulla kyllä muitakin mamuystäviä.

Aina kun tapasin tuon ystäväni, minä tervehdin häntä kädestä pitäen. Aina huomautin, että hänellä on kylmä käsi, mutta lämmin sydän.

Hänen ammattinsa oli senegalilaisen kansanmusiikin lähettiläs. Tuota sanomaa hän vei kouluhin ympäri Suomea ja jopa Ahtisaari oli osallistunut videohavaintojeni mukaan noihin esityksiin.

Ystäväni joutui usein perisuomalaiten pahoinpitelemäksi, eikä varmasti koskaan riitaa haastanut.

A-talkissa oli tänään Jan Anderssonilta jo kohtalainen keskustelu. Persujen Juho Eerolalta ei mennyt putkeen. Juho oli ilmeisesti samalla jankutuslinjalla kuin Juutaskin. Tällä kertaa annoin ihan kohtalaiset pisteet myös demujen Sanna Marinille ja TEM:in Kristina Stemanille.

Pudasjärven kehitysjohtaja Jorma Pietiläinen esiintyi kiihkottomasti ja mielestäni todella fiksusti.
Täytyi ihailla myös selväjärkistä ja kaunista kurdityttöä, joka kertoi, miten mamu pääsee integroitumaan suomalaisen yhteiskuntaan.

Sellaiseen yhteiskuntaan, jossa on Juuttaan tapaisia ajattelijoita, ei pysty integoitumaan, vaikka olisi itse Ukko Ylijumala - valitettavasti.

Täytyy nostaa hattua Pudasjärven päättäjille. Jos kuulin oikein, niin 8000 asukkaan kylässä on valittu kehitysstrategiaksi se, että kylään tulee noin 10% mamuja. Nyt siellä on 180 mamun vastoonottokeskus.

Pudasjärvellä onkin isoat talkoot edessä mm. maantaloudessa. Maitotilojakin on vain 51 kpl ja tilakohtainen maidontuotanto on 225 808 litraa. Koko maan keskituotanto on 261 248 litraa ja Juankoskellakin 251 745 litraa 74 tilalta.

Jorma ei varmaan valehdellut, mutta kertoi, että mamut nähdään heillä investointina ja mamut on pantu töihin. Mamuille sopii mm. kalastus ja nuotanveto sekä monet muut työt, joita ylpeä suomalainen työtönkään ei suostu tekemään kirveelläkään.

Pudasjärven Jormia ei Savon sydänmailla valitettavasti näy."

PVRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 18.52
Moro,
tarkoittaako sivistysvaltiollinen proaktiivinen turvapaikkapolitiikka tätä:
"Kanada ei ota vastaan yksin tulevia pakolaismiehiä Syyriasta

Kasperi Summanen
23.11.2015 klo 10:03 (päivitetty 23.11.2015 klo 11:34)

Kanada aikoo ottaa peräti 25 000 pakolaista Syyriasta vuoden loppuun mennessä. Yksin matkustavia miehiä ei kuitenkaan hyväksytä maahan. Kyseessä on turvallisuuskysymys."

Minäkin kannatan tätä selkeää ja turvallisuuteen pyrkivää turvapaikkapolitiikkaa.

Eero KekäläinenRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 18.59
Hah hah ja hah hah.
Kanadaan saapuvat ählämit sijoitetaan salaisen suunitelman mukaisesti alaskaan, koska siellä on parhaat työllistymismahdollisuudet. Vapaata hylkeenpyyntiä, jopa tultuaan hyväksytyksi alkuperäisalaskalaiseksi, voisivat jopa pyydystää yhden valaakin, ym.luontoaktivitteettiä siellä olisi tarjolla, jota Pudasjärvenkin haihattelija kuvittelee olevan koillismaalla.
Siellä ählämit voivat toteuttaa itseään.
Haluaisin nähdä sen ählämin, joka haluaa asettua asumaan Pudasjärvelle.
Talvisin ammattipilkkijä, kesällä ammattimato-onkija, koska muulla kalastusvälineillä ei ole oikeutta kalastaa. Eikä muutakaan työtä ole tarjolla, ja vaikka olisikin, omalla kylällä olevat kantasuomalaiset otetaan ensin, ähläm ei pääse maaseudulla työhön. Kalastajana ähläm nyt pari vuotta elättää itsensä ja sitten myöhemmin vähintään kymmenen "perheenjäsentä"
Alan kolmannen tarvis tutustua nykyiseen kalastuslainsäädäntöön ja sen määräyksiin, kenellä on oikeus kalastaa ammattimaisesti, taikka edes harrastelijana.
Tämäniltaisen A studion eräänä aiheena on, onko turvapaikanhakijan pakko ottaa vastaan mitä tahansa työtä millä palkalla tahansa.
Voi pyhä yksinkertaisuus. Tottakai heidänkin on pakko ottaa vastaan mitä tahansa työtä, koska sama pakko on kantasuomalaisellakin työttömällä, vai onko 11 teloitusta tehneillä kaksosveljeksillä peruisteet kieltäytyä työstä, joka kantasuomalaisen työttömän on
pakko ottaa vastaan, päivärahan katkeamisen uhalla.
Maahanmuutoviraston uudessa strtegiassakin jo huomioidaan se et ählämiä ei ole järkevää sijoitta maaseudulle, koska siellä ei ole mahdollisuuksia työllistyä.
Sijoitetaan alaskaan ja vielä enemmän siperiaan, siellä on tilaa heidänlaisilleen luonnonystäville. Voisivat käyttää hyväkseen susia ja jääkarhuja, ei tuu rikostutkintaa.

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 19.39
Minusta on hyvä asia, että Kanadaan otetaan kokonaisia perheitä.

Suomessa on idioottimaista ottaa joutilaita nuoria miehiä maastopatjoille makoilemaan vedellä ja leivällä ravittuina. Siinä nuorelle miehellekin voi tulla monenlaisia ajatuksia mieleen.

Minä en tajua, kuka on se neropatti, joka on keksinyt, että Suomessa perheet pitää hajoittaa.

Meillähän viranomaiset hajoitti myös kantasuomalaisten hoitokodissa Hegulin ja Marja Korhosen parisuhteen.

Tuollaisesta käytöksestä saisi varmasti tuomion esim. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Suositan ystävälleni Eerolle puhelinsoittoa Pudasjärven fiksulle Jorma Pietiläiselle. Hän voinee kertoa, mitä mamut voivat tehdä.

Jo nyt voidaan todeta, että EU:n pakolaispolitiikkakin on epäonnistunut. EU:n piti olla rauhan liike, mutta EU on keskittynyt saksalaisten pankkien taseiden ja roskalainojen hoitoon.

Eero KekäläinenRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 20.07
Hyvä akm.
Ei ole oikein ottaa vastaan vain näitä naisenpuutteessa saapuvia nuoria miehiä.
Me emme puhu nyt esim suomalaisesta hegulista, vaan me puhumme koko maailmaa koskettavasta pakolaisongelmasta. Olen samaa mieltä kanssasi, onko oikein ottaa vastaan parhaimmassa iässä olevia nuoria miehiä isänmaanpuolustajia, jotka ovat mielestään turvapaikanhakijoita.
Kysymys ei ole siitä tarviiko perheet erottaa, vaan on kysymys siitä, onko suomi oy:llä taloudelliset mahdollisuudet ottaa vastaan jo tämän syksyn rajoittamattoman ns. turvapaikanhakijoitten virran lisäksi mukanaantuomaa seuraavien vuosien kymmenientuhansien perheenkokoamistulvaa.
Ihmetyttää suuresti jo se, et mm. pohjoisella rajalla päästetään rajanyli jo semmoisia ns. turvapaikanhakijoita, joilla on jo lupa asua venäjällä.
Ja se on fakta, jos edes yksi prosentti ns. turvapaikanhakijoista haluaa asua Pudasjärvellä.
Siinäon alan kolmannelle haastetta etsiä perusteita ja tilastoja miksi ahläm haluaa asua Pudasjärvellä.

JopperiRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 21.49
AKM on todella tietämätön: turvapaikoissa on omat huomeet, mahdollisesti kahdelle ja ihan oikeissa hotellisängyissä. Vain hätämajoituksissa voi olla patjoja lattioilla, mutta ne ovat yleensä lapsia ja naisia varten.
Ruoka ei ole vettä ja leipää, vaan Amiga-ravintoloiden ruokaa, jota esim. opiskelijat ja sairaalat käyttävät. Myös Fazer on mukana einesbisneksessä ja lisäksi erikoisruoat uskonnon takia.
Joten kyllä turisteille hyvät paikat on ja esim. iraqilainen mies kertoi naureskellen lehdistölle ja televisiolle, että täällä ollaan turistimatkalla ja ilmaisella sellaisella. Viimeisten laskelmien mukaan yksi turvapaikanhakija maksaa veronmaksajille n. 15000 euroa vuodessa ja lisäksi sitten kuntien sosiaalipalvelut, koulutus ja sairaanhoito lisäksi. Joten yritäppäs AKM pitää jotain tolkkua paskakirjoituktuksissasi.
Kanada ei halunnut miehiä kanadaan siksi, että luku- ja kirjoitustaidottomuus on lähes 75 prosenttisesti näillä immeisillä ja se tarkoittaisi, että vain lapsista voidaan kouluttaa yhteiskunnalle kelpoja veronmaksajia. Muut ovat lähes 100 prosenttisesti sosiaaliturvan alaisia.

PromotorRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 21.51
Onko tämä proaktiivista:"
HS: Lähes 100 karkotetaan rikoksen takia


Kotimaa Julkaistu 11.12.2015 20:56

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli11.12.2015 22.34
Kolmas mies on parantumaton suvakki. On saanut päähänsä, että mamut ratkaisevat Suomen ongelmat ja sitten etsii vain todisteita omalle kannalleen ja kuuntelee ahkerasti YLE:n tv-ohjelmien propagandaa. Lukisi mieluummin Halla-ahon vanhoja viisaita ajatuksia.

Pudasjärvikin on jo ja tullee olemaan suuri katastrofi. Siellä nyt vaan peitellään kaikki negatiivinen. Kaupungin johto on korruptoitunut ja hankkii valtion avustuksella lyhytaikaista omaa hyötyä mamuista.

Nyt alkaa tulla realistinen tutkimuskin esiin. Luepa akm tämä Kalevan uutinen ja jutun jälkeinen keskustelu, niin ymmärrät, mitä mieltä ollaan Oulussa ja Pudasjärvellä aikuisten oikeasti:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tutkijat-maahanmuuton-riskeja-on-vahatelty-tarvetta-kansalliselle-itsekkyydelle/714745/

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli12.12.2015 0.14
alan miehelle totean, että olen luonteeltani kosmopoliitti, joka tarkastelee asioita hieman ulkopuolisena ja tekee kysymyksiä tarvittaessa.

Tällä asenteella ei tarvitse sotkeutua lillukanvarsiin. Kyllä minusta kerran tuli persona non grata Ruotsissakin, kun minulta pyydettiin lausuntoa eräästä yritysfuusiosta.

Totesinpa vaan herroille, että minusta nämä teidän "hyvät" suunnitelmat johtaa konkurssiin. Ja niinhän siinä sitten tietysti kävikin

Totuuden kuuleminen ja sen hyväksyminen on joskus helvetin vaikea juttu.

Kun totean, että raiskaustilastoja tutkimalla ei mamuongelmia ratkota, niin minun ei tarvitse sitä sen enemmälti perustella. Se tullaan näkemään. Niitä tilastoja jauhamalla Suomen mamu- eikä myöskään taloudellinen tilanne parane. Sekin tullaan näkemään.

Nytkin oli MTV:n uutisissa, että mm. irakilaiset ovat jo nostamassa sankoin joukoin kytkintä Suomesta. Ja nostaisin minäkin pakolaisena, jos Suomessa vastaanotto tapahtuu poliiisivoimin ja polttopulloin, kun esim. Kanadassa mamuja on vastaanottamassa lentokentällä pääministeri.

A-studiossa oli taas pohjanoteeraus persujen edustajalta, joka oli kyllä innokkaasti äänessä, mutta sanoma oli vettä ja leipää mamuille.

Kyseinen persu on ennekin ollut A-studiossa esittämässä kapeakatseisia ideoitaan. Silloin taisi esiintyä varhaiskasvatuksen ja mamumaiden asiantuntijana. Silloinkin kultivoitunut koulutettu somalimies, jolla oli jopa rusetti kaulassa, totesi, että ainakaan hän ei laittaisi lapsiaan tämän gradun tehneen "koulutusekspertin" kouluun.

Hävetti suorastaan suomalaisten puolesta, kun nyt persun vieressä istui taas selvästi fiksu 26 vuotta Suomessa ollut somaliyrittäjä, joka vuosikymmeniä on työllistänyt mamuja sellaisille aloille, jonne suomalaisia ei saa kirveelläkään.

Kyllä SAK:n änkyrät sohvissa makaa ja keppanaa juo, mutta työ ei maistu ellei persunkin korostamia yleissovia TES palkkoja tule. Ensi vuonnakin työttömyys vain kasvaa, mutta Lylyn mainitsemat "neuvottelujärjestöt" vain neuvottelee ja uhkailee lakkosumalla ja vielä pelotellaan mamujen vievän suomalaisten työpaikkoja.

Joku järki pitäisi noissakin puheissa olla. Meillä sohvissa makaa lähes 500 000 työtöntä, joista varmaan noin 200 000 on sellaisia, että he eivät töihin mene, koska työnteko ei kannata.

Meille on nyt tullut ilmeisesti noin 6 000 mamua, jotka saavat mahdollisesti työluvan 3-6 kuukauden jälkeen. Tälla asialla ei ole mitään vaikutusta Suomen kasvavaan työttömyyteen, joten tällaisia epä-älyllisiä kommenteja ei mielellään kuuntele kansanedustajien suusta.

Täytyy ihmetellä miten vähäisellä älyllä SAK:n änkyrät toimii. Hyvin syöneet ja juoneet neuvottelijat vaan neuvottelee millaisilla ehdoilla tulipaloa ruvetaan sammuttamaan, kun talo palaa ilmi liekeissä vieressä. Tällaista ei tapahdu edes lastentarhassa, mutta se on tosiasia Suomen sairailla työmarkkinoilla.

Somaliyrittäjä oli aivan oikeassa, kyllä pakolaisllekin täytyy jonkinlaista kohtuullista palkkaakin maksaa. Ei heitä voida orjina pitää ruokapalkalla, jota persu piti kohtuullisena korvauksena, mutta ei heille tietenkään maisterin, paperimiehen tai tohtorin palkkoja pidä mennä maksamaan, jos eivät ole vastaavissa töissä.

Jotain hitautta oli taas persun kohdalla mm. työkarenssien osalta. Olisi voinut selvästi todeata, kuten Kanadassa ja Ruotsissa sanotaan: tervetuloa töihin saapumispäivästä lähtien ja yhdessä viemään kontallaan olevaa Suomea eteenpäin.

alan miehelle voin todeta vielä, että minä olen erittäin kriittinen YLE:n ja myös Hesarin tarinoiden suhteen. Tästä syystä katsonkin uutiset ja keskusteluohjelmat pääasiassa ulkomaisilta kanavilta.

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli12.12.2015 0.45
Ystävälleni Eerolle voin kertoa, että ensi viikolla aikomukseni onkin soittaa Pudasjärven Jorma Pietiläiselle ja keskustella vähän hänen kanssaan, miten mamuja Pudasjärvellä työllistetään. Minulla riittää kyllä ideoita, joita voin testata Jorman kanssa.

Minua kiinnostaa myös kuulla lisää Pudasjärven kehitysstrategiasta, jossa tavoitteena on mamuille asetettu 10%:n osuus väestöstä. Minä luulen, että Jorma mielellään levittää tietoa hyvistä käytännöistä. Kysymys on yhteisestä asiasta.

Savon kunnissa ei kannata mitään ideoita testata, koska kyllä Juankoskellekin on vaikka mitä ehdotettu, mutta Nero on todennut, että seisovaa pahvitehdasta ja biovoimalaa paremapaa liikeideaa ei Juankoskella voi olla.

Saa nähdä vieläkö Römssyn raato seisoo pystyssä kyrsiintyneiden veromaksajien riesana vuoteen 2024, kuten Nero ja Nyyssönen ovat Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomarille luvanneet?

Römssystä taitaa tulla maailman pisimpään seissyt pahvitehdas. Huoltoseisokin pituus peräti 22 vuotta.

Saa nähdä herättääkö Juankosken elinkeinoasiamies Hyrrällä vielä pahvitehtaankin henkiin? Työpaikkojahan Römssyssä syntyy kolme: Risteferi, porttivahti ja kirjanpitäjä. Biolämmössä on 0.5 työpaikkaa. Kaikki päivävuorossa.

Ikkunapydän raatiRe: Kanadan proaktiivinen malli12.12.2015 9.40
Juankosken johto ei ole tässäkään asiassa ottanut yhteyttä osaajiin.
Nautimme tuloksista ja viime vuosien töppäyksistä. On se niin helppoa kepumafialle, kun ei koskaan tarvitse maksaa omista rahoista...

Eero KekäläinenRe: Kanadan proaktiivinen malli12.12.2015 19.14
Edelleenkin painotan kaikille, et maahanmuuttajat eivät voi tehdä mitään ansiotyötä, ainoastaan vain talkootyötä, ennenkuin ovat saaneet oleskeluluvan.
Suomen lainsäädäntö estää tämän.

Puhun kokemuksen suurella rintaäänellä oman vaimoni kohdalla asian todettuani. Vaimollenikin olisi ollut työtä Tahkolla juuri silloin kun vielä ennen ruplan kurssin romahtamista, venäläisiä oli vuodenvaihteen juhlissa tuhatmäärin. Mut kuten aiemmin olen kertonut vaimoni oleskeluluvan saanti kesti 2 v 3kk. Työhalut olisi ollut ja työtä olisi ollut tarjolla, mut ko ei saa tehdä niin ei saa.

Joten on aivan turhaa, kuten Joel Hallikainen laulaa, aivan turhaa, kenenkään kuvitella ja luoda erilaisia visioita mamujen pikaisesta työllistämisestä.

HeimoRe: Kanadan proaktiivinen malli12.12.2015 21.11
Salmelle onnittelut

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli16.12.2015 15.18
Tiedote ystävälleni Eerolle.

Kuten lupasin olen käynyt hyvän keskustelun Pudasjärven kehitysjohtaja Jorma Pietiläisen kanssa koskien mamujen työllistämistä Pudasjärvellä. Kiitin häntä esimerkillisestä esiintymisestä telkkarissa.

Palaan myöhemmin näihin asioihin yksityiskohtaisemmin.

Vastaanottokeskus on siellä ollut jo vuodesta 2008 lähtien ja todellakin heidän strategiansa pitää sisällään sen, että väestöstö noin 10% on tulevaisuudessa matuja/mamuja tai miten se nyt halutaan sanoa. 8 800 asukkaan kaupungissa se merkitsee siis suunnilleen 800-900 ulkomaalaista. Haasteellista, mutta haasteita pitää nykypäivänä olla.

Jorma oli kovasti kiinnostunut kuulemaan ajatuksiani ja olemme jo sopineet tapaamisesta lähitulevaisuudessa.

Pudasjärvellä ei ole ollut mitään ongelmia mamujen/matujen kanssa, mutta viime aikojen rasistiset kirjoittelut aiheuttaa huolta jonkin verran.

Sikäläinen kirjo matuista/mamuista on laaja lähtien kauppiasta, käsityölaisistä ja akateemisesti koulutetuista ihmisistä. Kaikilla on kova halu tehdä töitä.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli16.12.2015 15.44
Yleensä kaikilla ihmiseksi sanotuilla on halu tehdä töitä. Montakohan somalia siellä on?

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli16.12.2015 16.00
Pudasjärvi on useiden tutkimusten mukaan Suomen surkeimpia kuntia. Maahanmuuttajista saatava hyöty on siellä kaikista pienin koko Suomeni maassa. Tämä on tutkittua tietoa ja on hulluutta koota sinne matuja:

www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-460-5.pdf

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli16.12.2015 19.30
alan mies on vähän hätäinen mies, mutta kiitos kuitenkin tuosta Vaasan tutkimuksesta.

Minä tulen tekemään omia havaintojani, kun saadaan keskustelu käyntiin selvästi fiksun Pudasjärven Jorma Pietiläisen kanssa lähiviikkoina. Minua kiinnostaa kovasti tutustua Pudasjärven asioihin, kun pikkupoikana tuli asuttua sen naapurikunnassa Puolangalla, joka paljon Pudasjärveä pienempi kunta, mutta kuitenkin vireä.

Mitä tulee somaleihin, niin tapasinpa eilen nuoren somalin Espooon Lippulaivassa. Oli myymässä Helenin (Helsingin Energia) palveluita.

Totesi selvällä suomen kielellä, että suomalaiset ovat huonoja myymään tuotteitaaan ulkomaille. Olin hänen kanssaan täysin samaa mieltä. Kaveri totesi myös, että suomalaiset firmat eivät mielellään ota esim. somaleita töihin, joka on täysin käsittämätöntä.

Meiltä meni noin 5 minuuttia sopia yhteistyöstä vientisektorilla. Saa nähdä mitä saadaan aikaan, kun pannaan hihat heilumaan.

Afrikastakin voidaan todeta, että sikäläisillä markkinoilla on kaikesta pulaa. Afrikka ei ole pystyyn kuollut EU vaan erittäin voimakkaasti kasvava vientimarkkina-alue. Kiinalaisetkin ovat luvanneet investoida Afrikkaan vaatimattomasti 60 miljardia taalaa, eikä USA tule varmaan jäämään kauas taakse.

Alla 8:n johtavan Afrikan talouden kehitysnäkymät lähivuosina (bruttokansantuote 2014 ja sen kehitys, % per vuosi vuosina 2015-2020) (miljardia US taalaa):

 Nigeria 569 7.1%
 Etelä Afrikka 350 2.7%
 Algeria 214 3.9%
 Angola 131 6.2%
 Marokko 107 6.2%
 Sudan 74 4.8%
 Kenia 61 5.9%
 Etiopia 55 7.8%
 8 Joht. yht. 1 560 5.4%
 Muu Afrikka 598 4.8%
 Koko Afrikka 2 158 5.2%
 Suomi 205 0.5-1.0% max

Afrikan 8:ssa johtavassa taloudessa on asukkaita suunnilleen yhtä paljon kuin EU:ssa ja Afrikassa kaikkiaan yli miljardi ihmistä, mikä ei jää kovin paljon jälkeen Kiinasta ja Intiasta.

Suomalaisia vientiyrityksiähän on toistaiseski kiinnostanut oikeastaan vain EU ja Kiina, jossa kysynnän kasvu on valitettavasti sakannut eikä mitään ripeätä kasvua ole odotettavissa lähivuosina.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli29.12.2015 20.27
Norja on saamassa tosi proaktiivisen turvapaikkapolitiikan mallin. Norjahan on selvästi pohjoismaiden rikkain valtio, jossa työttömyys on vähäistä ja työvoiman tarve tietyillä aloilla ja alueilla on suuri.

Siitä huolimatta tuleva turvapaikkapolitiikka on tosi tiukkaa verrattuna Ruotsiin ja Suomeen. Kaunis nuori nainen hoitelee asiat niin, ettei maahan pääse sosiaalipummeja millään verukkeilla ja perheen yhdistämiselle on tosi tiukat säännöt:

http://www.finlandtimes.fi/europe/2015/12/29/23712/Norway-to-tighten-asylum-policy

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli30.12.2015 6.05
Tässäpä suomen kielellä noita Norjaan tulevia turvapaikkapolitiikan määräyksiä:


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/turvapaikkapolitiikastamme%20tulee%20yksi%20euroopan%20tiukimmista%20norja-44906

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli31.12.2015 0.01
EU on tuhoon tuomittu korttitalo.

Alueella on asukkaita yli 500 miljoonaa ja nyt 28 valtion pää- ja ulko- ja sisäministeriä jauhaa kuukaudesta toiseen, miten Eurooppa suhtautuu noin miljoonaan pakolaisen ja turvapaikan hakijaan.

Kysymys on 2 promillesta uusista asukkaista EU:n alueella. Sellaisten sijoittaminen EU:n alueelle ei voi olla mahdoton tehtävä, koska suurin osa noista ihmisistä tulee kuitenkin EU:n alueellakin vain lisäämään alueen työvoimaa ja siten myös hyvinvointia.

EU:n kohdalla ongelmana on, että alueen nykyinen työttömyysaste on yli 10%, jolloin EU:ssa on yli 50 milj. työtöntä ja joutilasta ihmistä. On selvää, että tässä tilanteessa vastustetaan yhtäkin uutta EU:n alueelle tulevaa arabia, neekeriä tai afganistanilaista. Kysymys on kuitenkin laajamittaisesta hävettävästä rasismista ja tekopyhyydestä.

Pakolaispolitiikka ei ole ainut asia, missä Eurooppa ja EU ovat epäonnistunut. EMU ja Euro on niistä ilmeisesti pahin, joka on luonut massiivisen työttömyyden alueelle. Toiseksi pahin lienee oman puolustuksen täydellinen unohtaminen ja toisen maailmansodan jälkeen puolustuksen jättäminen aivan täysin USA:n huoleksi.

Marshall-apuakin jenkit joutuivat antamaan toisen maailmansodan jälkeen lähes kaikkiin EU maihin peräti 100 miljardia taalaa nykyrahassa, jotta kommunismin uhka ja sekasorto Länsi-Euroopassa saatiin jotenkin järjestykseen II maailmansodan jälkeen.

EU on siis ollut ja on yhä edelleen hampaaton tiikeri, kun puhutaan niistä syistä, jotka ovat nykyisen massiivisen pakolaisvirran taustalla.

Kysymys on jo muutaman vuoden ollut yhden diktaattorin pullistelupolitiikasta aivan Suomen naapurissa. Ilman tuota pullistelupolitiikkaa ei olisi Ukrainan kriisiä, ei olisi Venäjän tukikohtaa Syyriassa suojaamassa massamurhaaja Basar al-Assadia eikä mitään pakolaiskriisiä tietenkään olisi.

EU:n epäonnistunut talouspolitiikka ja myös muut eri EU maiden sovittamattomat ristiriidat ovat EU:n sisällä synnyttäneet paineita ja luoneet hedelmällisen kasvualaustan erilaisille populistisille aatteille ja myös intohimoja kansallisten lyhytnäköisten etujen yksisilmäiselle ajamiselle. Erinomainen kasvualusta kaikille terroristeille.

Pitkässä juoksussa monikulttuurisuus on kuitenkin positiivinen asia. Tämä kosken erityisesti Suomen kaltaisia pieniä maita, joissa turmiollinen sisäsiittoisuus ja sulle-mulle korporatismi ovat syvempään juurtuneita kuin pahimman laatuinen rintasyöpä.

EU:n pakolaispolitiikkaa tulee siis tarkastella lähinnä epäonnistuneen talous- ja geopolitiikan näkökulmasta. Siksi ei ole ihme, että raja-aitojen pystyttäminen EU:n itäisissä osissa on yleinen kansanhuvi. Rajojen pystyttämien on kuitenkin EU:n poliittisten paineiden johdosta levinnyt myös EU:n läntisiin osiin kuten esim. Raskaan, Englantiin, Tanskaan jne.

alan mies raportoi yllä myös Norjan kiristyneestä maahanmuuttopolitiikasta. Tanskassa kiristynyt maahanmuuttopolitiikka on jo pitempään herättänyt kovaa kritiikkiä. Ja Tanska onkin saanut jo huomautuksia komissiolta pakolaispolitiikkaan liittyvästä rasismistaan.

Tanskassa näyttää tilanne menevän siihen suuntaan, että pakolaisilta takavarikoidaan jo poliisien toimesta pakolaisilla mukanaan oleva omaisuuskin. Tässä ajattelussa ei ole mitään eroa Natsi-Saksassa harjoitettuihin juutalaisvainoihin ja holokausteihin. Populistit ovatkin nyt edesvastuuttomasti viemessä EU:takin jo kovaa vauhtia kohti kolmatta maailmansotaa.

www.hs.fi/ulkomaat/a1450755380875

Kanadassa asiat on toisin. Siellä johtoon on noussut uuden polven poliitikko, joka uskaltaa ajatella monikulttuurista positiivisesti. Tällaista ajattelua Eurooppaan ei valitettavasti voi vanhojen traumojen vuoksi tulla. Kanada on itsenäinen valtio, joka voi noudattaa myös verrattain itsenäistä talous- ja muuta politiikkaa. Tästä syystä Kanada voi valita oman tiensä.

Suomella on periaatteessa hyvin samanlainen maantieteellinen asema kuin Kanadalla. Tosin Venäjän talous on sortunut. Kuitenkin meillä on hyvät yhteydet EU:hun ja tietysti myös ruotsalaiseen hyvinvointivaltioon.

Pitkässä juoksussa meidän tulisi hyödyntää tämä asema, mutta se edellyttää sitä, että meillä säilyy itsenäinen päätöksentekokyky ja taju siitä, että ikääntyvä Suomi tarvitsee kipeästi uutta työtä tekevää verta ja yritteliäisyyttä.

Suomi on valitettavasti jälleen ajautunut siihen kuuluisaan ajopuun rooliin.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli31.12.2015 11.45
On kummallista, että kolmas mies myöntää Euroopan suuret ongelmat, mutta silti järjettömästi esittää suvakkia. Peruskysymys on, onko maahanmuuttokriittisyys hyve vai pahe. Suvakkien mielestä se on kaikissa muodoissaan pahe. Tämä asenne johtaa järjettömään lopputulokseen.

Jo Manu aikoinaan sanoi, että liike on tärkeämpi kuin tila. Juankoskellakin olisi ollut syytä seurata, mihin suuntaan kartonkitehtaan kannattavuus hiljalleen hiipii, että katastrofi olisi vältetty.

Sama se on matuissa, on väärin puolustella promilleissa asioita, koska promillekasvukin on eksponentiaalista ja johtaa viimein tuhoon.

Kanadaa on turha ottaa esimerkiksi. Ei Kanadan rajoilla ole mitään islamistisia maahanmuuttopaineita. Kanada on huono esimerkki, koska se on ollut erämaata ja sinne muutto on ollut vilkasta jo vuosisadan ajan. Ei ole matuja vaan on mamuja. Euroopassahan on päin vastoin. Kanadan sijaan olisikin parempi ottaa esimerkiksi toinen kaukainen maa eli Australia tai vaikka Singapore.

Järjen käyttö lisääntyy kaikissa Euroopan maissa ja vapaa liikkuvuus on kohta vain kaukainen unelma. Siksihän Orpo onkin niin suosittu.

Sossujen suosion syynä ei ole maahanmuuttopolitiikka, vaan kaiken vastustaminen, joka kumpuaa ihmisen luontaisesta muutosvastarinnasta vai pitäisikö sanoa muutosvastarinteestä.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli31.12.2015 17.35
Kun otetaan Kanadasta oppia, niin pitäisi muistaa, että Kanada tekee nyt juuri päin vastoin kuin Suomi.

Suomen turvapaikan hakijoista on alle 3% syyrialaisia, Kanadan hehkuttamasta 25 tuhannen kiintiöstä kaikki ovat Syyriasta.

Valtaosa Suomeen tulevista on irakilaisia kouluttamattomia nuoria miehiä. Suomeen tulevat ne jämät, jotka eivät muualle kelpaa.

"Yksin liikkeellä olevia miehiä Kanada ei sisällytä 25 000 ihmisen kiintiöön lainkaan. Nämä yksinäisetkin syyrialaismiehet voivat kuitenkin hakea Kanadan hallituksen erilliseen pakolaisohjelmaan."

Kanada siis poimii rusinat pullasta. Syyriassahan on nimenomaan kristittyjä. Irakissa taas ei ole.

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli1.1.2016 19.28
Minä totesin jo muutama kuukausi sitten, että meidän olisi pitänyt valita Suomeen muuttajat vähän samaan tapaan kuin Kanadan nuori ja selvästi fiksu uusi ja nuori pääministeri Justin Tudeau on tehnyt.

Taisinpa sanoa senkin, että valitut voidaan tuoda tänne hotspoteista vaikka valtion kyydillä.

Silloin ei olisi ollut mitään rikollistakaan lenkkiä välissä. Mutta eihän meillä osata ajatella proaktiivisesti.

Meillä maahanmuuttokysymykset ovat olleet lähinnä Maahanmuuttoviraston hoidossa ja sieltä Päivi Nerg olikin pitkin syksyä melkein suosituin YLE:n haastattelema suomalainen virkamies.

Minusta Päivi selviytyi haastatteluista kuitenkin ihan kohtuullisesti ja hän pääsi tanssimaan myös Presidentin Linnaan Itseppäisyyspäivänä. Silti en voi olla yhdistämättä Maahanmuuttovirastoa sen entiseen legendaariseen sihteeriin ja johtaja Eilä Kännöön, joka kymmeniä vuosia valvoi, ettei Suomen ihanille Impivaaran maisemilla tule vierasta kulttuuria ja ihonväriltään arjalaisesta vaaleasta väristä poikkeavaa vahingollista ainesta.

Uuden vuoden Iltalehdessä oli nyt laaja artikkeli nimellä "Muuttunut maa". Iltalehti oikein kartan avulla kertoo, miten maahanmuuttajat ovat Suomessa asettuneet ja mistä heitä on tullut.

Samassa selonteossa on esitetty myös myös muutamia maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä, jotka ovat alkaneet askarruttamaan meitä impivaaralaisia, joita tätä nykyä on meillä kaikkiaan vain vähän yli 5.4 miljoonaa tavan tallaajaa.

Iltalehti oli myös selvittänyt, että jossain määrin maahanmuutajat ovat selvästi yli edustettuina joissakin rikostilastoissa, mutta Helsinkin Yliopiston kriminologian tutkijat ovat havaineet, että näihin koholla oleviin rikoksiin vaikuttaa myös muut tekijät kuin ihmisten etninen tausta.

Oleellisin asia lienee kuitenkin se, että impivaaralaisessa Suomessa työmarkkinat ovat sellaiset, että ulkomaalainen ei millään saa Suomesta ainakaan koulutustaan vastaavaa työtä. Joutilaisuus ja yksinäisyys ei ole hyväksi kenellekään ihmiselle.

Suomi on ilmeisesti Euroopan kaikkein harvaan asutuimpia maita ja meillä on suuri tarve pitää huolta kaikkien suomalaisten hyvinvoinnista.

Koska Suomi on todellakin harvaan asuttu maa, niin nykyisiä hyvinvointipalveluja ei voida ylläpitää tasapuolisesti syrjäseuduilla, koska palvelujen tuottaminen Juhan Sipilän prosessikaavioista johdetun 18 aluehallintokeskuksen avulla ei ole mitenkään mahdollista, vaikka asiaa selvittämään on taas kutsuttu Lauri Tarasti.

Laurihan Suomessa kutsutaan aina apuun, kun pitää saada jotain aikaiseksi. Laurikin saattaa pian jäädä eläkkeelle, niin herää tietysti kysymys, miten Suomelle käy, kun ei ole enää ainuttakaan suoraselkäistä virkamiestä valtion hallinnossa.

Maassa harjoitetun keskittämis-ja talouspolitiikan seurauksena on syntynyt jatkuva maan sisäinen muuttoliike ns. kasvukeskuksiin ja sinne muuttaneiden ihmisten hyvinvoinnin lasku, koska käytettävistä tuloista valtaosa menee kasvukeskusten kalliisiin asumiskustannuksiin ? siis ahneiden rakennus- ja kiinteistöfirmojen ja myös kuntien ja AY-liikkeen omistamien kalliiden ja jättiläisvoittoja (esim. VVO voittoprosentti yli 30%:ia lama-aikana) takovien vuokra-asuntoyhtiöiden pohjattomiin kitoihin.

Vuoden 2015 aikana Suomeen tuli turvapaikan hakijoita yhteensä 31 826 kappaletta ja tulijoita oli seuraavista maista:
 Irak 20 245
 Afganistan 5 053
 Somalia 1 961
 Syyria 824
 Albania 758
 muut 2 975

Myönteinen turvapaikkapäätös annettiin seuraavasti:

 Irak 453
 Afganistan 116
 Somalia 413
 Syyria 108
 Albania 0
 muut ei tiedossa
 Yhteensä 1090

Kielteinen turvapaikkapäätös annettiin seuraavasti:

 Irak 89
 Afganistan 33
 Somalia 17
 Syyria 1
 Albania 317
 muut ei tiedossa
 Yhteensä 457

Tutkimatta jätettiin turvapaikkahakemus eli siirrettiin ns. Ö-mappiin seuraavasti:

 Irak 303
 Afganistan 94
 Somalia 128
 Syyria 32
 Albania 10
 muut ei tiedossa
 Yhteensä 567

Nykyvauhdilla kaikki maahan turvapaikkaa vuonna 2015 hakeneet ja myönteisen päätöksen mahdollisesti saavat turvapaikanhakijat voivat siis saada turvapaikan alla olevan aikaennusteen mukaisesti:

 Irak 45 vuotta
 Afganistan 44 vuotta
 Somalia 5 vuotta
 Syyria 8 vuotta
 Albania ääretön
 muut ei tiedossa
 Keskimäärin kaikki määritellyt 26 vuotta

Kun Suomessa kukkahattuiset SAK:n ja muiden ay-järjestöjen kaikkien asioiden vastustajat puhuvat suu vaahdossa kotouttamisen tärkeydestä, niin aika vaikeata on ketään Suomeen kotouttaa, jos pelkästään esim. irakilaisten tai afgaanien turvapaikan hyväksymiseen näyttää menevän Maahanmuuttoviraston nykysysteemeillä lähes koko ihmisikä.

Tässä kohtaa sopii myös muistaa, että Suomessa on vielä kohtalaisen hyvin toimivat Puolustusvoimat.

Joka vuosi noin pari päivää kestävissä kutsunnoissa pystytään ilman mitään ongelmia tarkistamaan 23-25 000 alokasta. Maahanmuuttovirasto ja Petteri Orpo voisi Timo Soinin kanssa käydä keskustelun Jussi Niinistön kanssa, josko Päivi Nergillä olisi kuitenkin jotain opittavaa puolustusvoimien hyvistä vuosikymmeniä voimassa olleista "kotoutuskäytännöistä".

Alla vielä muutamia tietoja Euroopan eri maiden asukastiheyksistä:

 Suomi (338 435 k-m2) 16 per k-m2
 Ruotsi (438 574 k-m2) 22 per k-m2
 Irlanti (69 797 k-m2) 66 per k-m2
 Itävalta (83 879 k-m2) 101 per k-m2
 Ranska (632 833 k-m2) 104 per k-m2
 Portugali (92 225 k-m2) 113 per k-m2
 Puola (312 679 k-m2) 123 per k-m2
 Sveitsi (41 290 k-m2) 197 per k-m2
 Italia (302 073 k-m2) 201 per k-m2
 Saksa (357 340 k-m2) 226 per k-m2
 UK (248 528 k-m2) 259 per k-m2
 Hollanti (41 540 k-m2) 405 per k-m2

Koska minäkin olen insinööri Juha Sipilän tapaan, niin minulla on usein mielessä erilaiset ns. luonnonlait.

Kollegani alan mies on kuitenkin usein moittinut minua siitä, että en hallitse esim. Ohmin lakia. Nyt kuitenkin näissä kiihkeissä mamu/matu-asioissa minulle on tullut mieleen nykyisenä globalissatio-aikana myös ns. yhtyvien astioiden laki. Tämän lain perusteella näyttäisi siltä, että ajan oloon Suomen väkiluku voi ruveta jopa tuplautumaan tai triplautumaan, jos emme pystytä Eric Honeckerin tapaan muureja Suomen ympärille.

Tällä tempullaan Erichän sai Itä-Saksan jäämään ainakin 50 vuotta jälkeen Länsi-Saksan kehityksestä. Itsekin kävin tämän kehityskuilun tsekkaamassa vuonna 1971, kun Berliinin Friedrichstrassen asemalla tuimailmeinen Itä-Saksan rajavartija tähtäili minua rynnäkkökiväärillään, kun ihmeteli normaalia dödö-purkkia ja Newsweek-lehteä. Piti opiskelijapoikaa varmaan vieraan vallan agenttina.

Ja mikä olisi harvaanasuttujen seutujen hyvinvointipalvelujen järjestämisen kannalta meillä parempi kuin lisääntynyt asukasmäärä.

Mallia voitaisiin ottaa vaikka pinta-alaltaan pienestä Sveitsistä, jossa BKT per capita on lähes kaksinkertainen Suomeen verrattuna ja Sveitsissä on ulkomaalaisia muistaakseni yli 400 000 ihmistä. Suomestakin kaikki kellosepät ovat muuttaneet Sveitsiin ja tekevät täyttä häkää satojen tuhansien arvoisia kelloja rikkaille.

Siinä on pirunmoinen ero Suomeen verrattuna. Kuopion maitokaupungissakin yritetään vain hampaat irvessä kirnuta voita, josta on joka paikassa mahtava ylitarjonta, eikä vienti Venäjälle vedä.

Suomessa ei ole edes sitä ongelmaa, joka on varakkailla hollantilaisilla, jotka nykyään joutuvat valloittamaan lisämaata jopa valtamerestä.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli14.1.2016 23.28
Nyt se sitten lienee varmaa, että Merkeliä ei valita uudestaan ja EU:n ulkorajat pannaan kunnolla tukkoon. Soini on puhunut tästä alusta alkaen, mutta EU ei ole saanut asiaa aikaiseksi.

Suvakit ovat yrittäneet puuttua Puolan oikeutettuihin toimiin, mutta eivät pystyne.

Norjassa näyttää olevan oikeita professoreja eikä mitään tilattuja lausuntoautomaatteja. Tähän ennustukseen luotan ja se on ainoa Euroopan toivo pitemmän päälle:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nyt-se-on-sanottu-aaneen-euroopan-ulkorajat-kiinni/5689954

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli15.1.2016 7.51
Sveitsi on oikein mamu-politiikan mallimaa. Sveitsi takavarikoi mamujen ylimääräisen omaisuuden. Tanska valmistelee samanlaista käytäntöä.

Kun nyt on mamujen kohdemaista selvä kilpailu, pitää Suomen olla etunenässä rajoittamassa matu-tulvaa. Nytkin näyttää siltä, että Norja kippaa Venäjältä tulleet matut Suomeen, tosin Venäjän kautta.

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli15.1.2016 18.18
Nytkö vasta alan mies huomaa, että Merkelillä ei olekaan vaatteita. Minä olen huomauttanut tästäkin asiasta jo varmaan ainakin pari vuotta sitten.

Kuitenkin hänet on kansainvälisessä mediassa julistettu jo vuoden naiseksi.

Maailmassa on siis nykyään kaksi vaikutusvaltaista "styrankia" nimeltään Angel ja Volodja, joilla on yhteinen kielikin. Ja ilmeisesti myös yhteinen kassa samaan tapaan kuin Juankoskelle on ollut yhteinen kassa vuosikaudet Juankosken Nerolla ja ukrainalaiselle Val Sedällä.

Angel on hoidellut ihan muita asioita kuin matukoihin liittyviä tärkeitä proaktiivisia kysymyksiä. Esim. Frontex on unohtunut kokonaan, kun keskeiset kysymykset Angelin listalla ovat olleet kaasun osto Volodjan ja hänen kavereidensa firmalta ja tietysti saksalaisten pankkien pitäminen pystyssä kynsin hampain.

Kun Angel sai kaadettua Berliinin muurin kavereidensa kanssa, niin Angel varmaan ajatteli, että samalla voidaan kaikki Euroopankin rajat unohtaa, koska kaikilla on yhteinen Euro-onni, eikä rajanylittäjien enää tarvitse vaihtaa valuuttaa rajoja ylittäessään. Neuvostoliitossakin kaikille kelpasi hyvin arvoton rupla, eikä rajoista tarvinnut sen kummemmin välittää.

Volodja on myös todennut Bild-lehden haastattelussaan, että "minulle rajat ja valtiot eivät merkitse mitään, vaan ihmisten onni".

Volodjan mukaan Venäjä ei ole rikkonut kainsainvälistä oikeutta liittäessään esim. Krimin alueisiinsa. Angelkin näyttää olleen Minskissäkin jo melko lailla samoilla linjoilla.

Volodja viittasi Bild-lehden haastattelussa myös historiallisiin esikuviinsa seuraavastI:

"Napoleonkin sanoi aikoinaan, että oikeus on Jumalan inkarnaatiota maan päällä. Sanon teille, että Venäjän ja Krimin jälleenyhdistyminen oli oikein"

Volodja on puhut ja kaikki asianomaiset tätä noudattakoot, todetaan aina Suomenkin hallinto-oikeuksien päätösten alla sinetin kera.

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli15.1.2016 19.33
alan mies on yllä kiiniittänyt huomiota Sveitsin ja Tanskan kiristyvään maahanmuutopolitiikkaan, joka ei tietenkään ole mikään yllätys.

Kyllähän maailmassakin herättiin erilaisiin toimiin vasta, kun Aasiassa tapahtui maanjäristys ja tsunami iski rantaan esim. Thaimaassa.

Siihenkään ei osattu varautua ja jopa Suomen tuleva Presidentti joutui roikkumaan muistaakseni puhelinpylväässä poikansa kanssa.

alan mies nyt vähän turhaan ilkamoi sillä, että Sveitsissä ja Tanskassa turvapaikanhakijoille halutaan asettaa joitakin normeja matukoille.

Tanskan suosittu 75-vuotias keltahampainen ketjupolttaja-kuningatar on todennut, että tervetuloa vain Tanskaan.

Tulijoiden ei tarvitse tykätä lihapullista, mutta muutoin täytyy elää maan sääntöjen mukaisesti ja tulijoille voidaan asettaa myös vaatimuksia.

Sveitsissä ollaan samoilla linjoilla ja niille, jotka saavat turvapaikan on asettu velvoite maksaa tulevaisuuden työpalkoista 10%:a, kunnes arvioitu 15 000 frangin maahantulokustannus on maksettu takaisin.

Sveitsissähän turvapaikan hakijoille maksetaan muistaakseni lähes 1100 euroa per kk. Luku on ilmeisesti yli kolminkertainen Suomeen verrattuna. Sveitsiläisten keskipalkatkin taitaa olla yli 6000 euro/kk.

Minähän olen jo kauan sitten ehdottanut, että Suomeen tulevat matukat velvoitetaan heti maahantulon jälkeen töiden tekoon.

Olen myös ehdottanut, että valtion maista voidaan valituille matukoille vuokrata maita, jotta pystyisivät itse vastaamaan kuluistaan.

Matukoiden vuokrissa Suomen valtionomaisuuden (voi olla muutakin kuin metsiä) käytöstä voidaan silloin periä kohtuullinen vuokra.

Tällainen järjestely voi olla osa proaktiivista matukkapolitiikkaa. Eikä sanottavasti poikkea myöskään sveitsiläisten kiristryneistä ajatuksista.

Ilmaisia lounaita ei ole, mutta myös hädänalaisista pakolaisista on pidettävä parempi huoli, kun on toistaiseksi nähty valitettavan rasistisessa Suomessa.

Katupartiot eivät kuulu proaktiiviseen matukkapolitiikkaan.

Porkkana on matukkapolitiikassakin parempi keino kuin Suomessa yleinen keppi ja "management by perkele".

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli15.1.2016 20.56
Vaeltavat ihmismassat arvioivat reaaliajassa minne kannattaisi mennä. Minä olen koettanut tuoda esiin sen, että Suomen ei pidä olla jälkijunassa näissä maahanmuuton kiristyksissä, koska se aiheuttaa suhteettoman ryntäyksen tänne.

Pitää muistaa, että nyt on saapunut runsas miljoona turvapaikanhakijaa EU:n alueelle, mutta ulkopuolella tulemassa on vähintään kymmenkertainen määrä.

Juuri tuli suvakkikanavalta Pressiklubi, jossa pari viisasta oululaista kommentoi maahamuuttoasioita. Oli hauska todeta, kuinka Joonas Hytönen kritikoi Kanadan proaktiivista maahanmuuttopolitiikkaa.

Sebastian Tynkkynen oli jälleen ajatuksenjuoksultaan ylivoimaisen etevä. Osasi erotella käsitteet rasismi ja maahanmuuttokriittisyys.

Keneltäkään julkisuuden henkilöltä, lukuunottamatta muutamia punavihreitä, en ole kuullut niin perustelemattomia maahanmuuttomielipiteitä, joita suvakki akm edustaa ja kehtaa vielä esittää.

Jos yrittää jotakin kritisoida, hän alkaa kertoa juttujaan asian vierestä. Tai muuttaa mielipidettään, jos esimerkiksi Sveitsi osoittautuukin realistiseksi oman pesän puolustajaksi.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli15.1.2016 21.58
Vanha sekoilee, kun oli kiire. Tuossa Pressiklubissahan esiintyi nimenomaan Tuomas Enbuske, joka on hiukan samannäköinen kuin Hytönen. Missähän muuten Hytönen on nykyisin, ei siis ainakaan Oulussa, kun ei ole oululainenkaan.

alan miesRe: Kanadan proaktiivinen malli15.1.2016 22.31
Näin kysyvä on otsikko linkin artikkelissa: "Maahanmuuttopolitiikka epäonnistui - kuka enää haluaisi yksin tulevia miehiä?"

Minä tiedän kuka haluaa. Se on suvakki-akm.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/eu_saannot_siirtolaiset_koln-45415

alan kolmas miesRe: Kanadan proaktiivinen malli16.1.2016 0.20
Onko alan anti-suvakin laseissa vikaa, vai onko Hytönen kasvattanut parran?

Minusta herroissa ei ole koskaan ollut mitään yhdennäköistä, mutta voin erehtyä, kun en ole minäkään Hytöstä nähnyt aikoihin.

alan anti-suvakille totean asian vierestä, että olen jo ilmeisesti kuukausia sitten todennut, että pakolaisperheiden yhdistämisen estäminen on yksi EU:n pakolaispolitiikan isoja virheitä.

Suomessa meidän kannattaa jo ottaa huomioon, että pakolaisvirta on kääntynyt aika jyrkkään paluumuuttoon ? ilmeisesti jo tuhansia lähtijöitä on ollut.

En katsonut suvakkien Pressiklubia, joten en pysty kommentoimaan keskusteluja. Olisi kiinnostavaa kuulla Enbusken esittämä kritiikki Kanadan politiikkaan.

Olen myös kuukausia sitten todennut, että koko EU pakolais- ja turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut ja päivittäin saamme kuulla koko ajan tuota käsitystä vahvistavia tietoja.

En pysty nyt myöskään kommentoimaan Seb Tunkkasen mietelmiä, mutta minun mielestäni Seb on kyllä intoillut näissä matukka-asioissa ja muissa listoissaan liikaa.

Tunkkasen intoilun perusteella olen tullut sellaiseen käsitykseen, että Seb Tunkkasen poliittinen liikumavara on käynyt ahtaaksi ja siten on joutunut marginaaliin.

Jos Seb Tunkkanen vähänkään kuuntelisi niitä ajatuksia, joita vanha piru akm-suvakki on esittänyt, niin kuka tietää, vaikka löytyisi Seb Tunkkasellekin taas uusi poliittinen kantoaalto.

akm-suvakki ei ole niin jyrkkä ja tyhmä, ettei se kuuntelisi myös herkällä korvalla, mitä järkeviä ajatuksia Seb Tunkkasella on.

akm-suvakki on kyllä tutustunut myös Halla-ahonkin ajatuksiin, joissa on myös paljon ajattelemisen aihetta, mutta mihinkään hysteriaan ei ole kuitenkaan syytä mennä.

Nykyään mediassa liikkuu paljon kaikenlaista loiskiehuntaa, mutta minusta tärkeätä on koettaa löytää oikeat reimarit, koska EU on selvästi pahassa kriisissä monien valuvikojensa vuoksi.

Hajoaminen ja puolustuksen järjestäminen ovat todellisia uhkia.

Miljoona pakolaista EU:ssa ei kuitenkaan ole mikään taloudellinen tai sosiaalinen ongelma, jos asiat halutaan järjestää. Ongelmana on järjestäjien suuri lukumäärä ja kansojen itsekkäät edut.

Keskeinen ongelma kokonaisuuden kannalat on erittäin korkea työttömyys ja hidastunut talouden kasvu.

On lähes mahdotonta saattaa 28 maan intressit samansuuntaisiksi mm. pakolaiskysymyksissä, kun vielä maiden väestöissäkin on valtavat erot:

 Koko EU noin 502 423 000 asukasta
 Saksa noin 82 000 000 asukasta
 Ranska noin 65 330 000 asukasta
 UK noin 63 300 000 asukasta
 Italia noin 59 400 000 asukasta
 Espanja noin 46 200 000 asukasta
 Puola noin 38 540 000 asukasta
 Ruotsi noin 9 500 000 asukasta
 Suomi noin 5 400 000 asukasta
 Luxemburg noin 525 000 asukasta
 Malta noin 417 500 asukasta

Selvää on, ettei Suomen ääntä EU:ssa tarvitse kovin paljon kuunnella.

Ajopuuna ollaan nyt, kuten on oltu aina ja tullaan aina myös olemaan. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

Suurena vaarana tietysti on mahdolliset pakolaisvirrat mm. Afrikasta, jolloin tulokkaita voi olla kymmeniä miljoonia. Kaikkia näitä ei tietenkään voida rajoille tai muualle lahdata, vaikka unionilla olisi tiukka rajavalvontakin.

Tehokkaan unionin rajavalvonnan kautta muuttoliikkeeseen saadaan ryhtiä, mutta se ei auta, ellei tule satojen miljardien eurojen kansainvälistä satsausta kriisialueiden sivistystason nostoon.

Kriisialueilla sorretuilla naisilla on tässä avainrooli.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: