Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniKertyneet takausprovisiot14.12.2015 19.20
Olemme kunnallisjärjestössä laskeskelleet keskustalle takauksesta lankeavaa korvausvastuuta.

Takausprovisio on sopimuksen mukaan maksettu Juankosken kaupungille, joten tämä summa pitää huomioida takaisin maksussa.

Emme ole saaneet tarkkaa selvyyttä kertyneistä takausprovisioista, koska on oletettavaa, että vaikeuksiin ajautunut PBF-yhtiö ei maksanut takausprovisota viime aikoina sopimuksen mukaisesti.

Voisiko kunnan johto tai luottamusmies, jolla on tiedonsaantioikeus asiassa, vastata kysymykseen.

Oma ehdotukseni tähän sekaannusta aihettavaan kysymykseeni on, että kaupunki tilittäisi keskustalle kuuluvan suhteellisen osuuden kunnallisärjestön tilille ja mieluummin niin, että Muuruveden keskustalaisten edustajien osuus tulisi suoraan Muuruveden paikallisosastolle.

Tilitettävälle summalle on luonnollisesti laskettava normaali pankkikorko, vaikka se ei viime vuosina ole kovin korkea ollutkaan.

virallinen perintätstoRe: Kertyneet takausprovisiot14.12.2015 21.16
Silkkaa asiaa viralliselta ääneltä.
Kun maksettu takaus muuttui saamiseksemme Premium Board Finland Oy:ltä kamreerin maksettua n. 4 milj. euroa PBF:n puolesta Handelsbankenille , voimme velkakirjan ehtojen mukaisesti velkoa 18 prosentin viivästyskoron yhteisvastuullisesti Krister Björkqvistiltä, Petri Kangasperkolta ja Kaija Kähköseltä.
Katsotaan sitten paljonko jää kuntalaisten maksettavaksi, ellei löydy muitakin maksajia.

alan kolmas miesRe: Kertyneet takausprovisiot14.12.2015 22.49
Nyt on mukava kuulla, että Juankosken keskustan virallinen ääni on vihdoin kunnallisjärjestössä ottanut puheeksi keskustalle lankeavan takausvastuun.

Takausvastuu on omavelkaisen takauksen osalta noin 4 milj. euroa. Sen lisäksi tulee tietysti laittomat valtiontuet biolämmön osalta, joita kokonaisuudessaan taitaa tulla pari - kolme milj. euroa, koska kiellettyä valtiontukea on annettu kahteen kertaan: ensimmäisen kerran biolämmön pääomituksessa 8.8.2011 ja toisen kerran 17.1.2014 alkaneessa yrityssaneerauksessa.

Virallisen äänen on syytä pitää kiirettä asiassa, koska Premium Board ja biolämpö ovat erittäin heikossa hapessa, joten kielletyn valtiontuen takaisinperintä voi olla vaikea.

Koska takaus on kuitenkin laitettu voimaan KHO:n kielloista huolimatta, niin tietysti takaisinperintä täytyy kohdistaa hallituksen jäsenille, jotka ovat vastoin KHO:n päätöstä laittaneet takauksen voimaan.

Kyllä jokaisen päättäjän tulisi tiedostaa, mitkä riskit siihen littyy, kun takauksia myönnetään ilman turvaavia vastavakuuksia.

Lohdullista on tietää, että Tratta PBF on jo maksanut kaupungille takauprovisiota yhteensä tiettävästi kamreeri Kähkösen antaman tiedon mukaan 345 108 euroa.

Takausprovision perintä tulee kuitenkin ongelmalliseksi, koska KHO:n tekemän lopullisen takauspäätöksen purkumääräys johtaa siihen, että mitään takausta ei juridisesti ole ollutkaan, joten kaupunki on perinyt laittomasti myös kyseisen takausprovision.

Tästä näyttää vastuu lankeavan kaupunginjohtajalle, kamreerille ja hallitukselle.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kertyneet takausprovisiot15.12.2015 7.33
Kiitos tiedosta.Jos olisimme heti saaneet osuutemme takausprovisioista Muuruvedelle, meillä alkaisi olla puoli miljoonaa kasassa.
Laiska raha makaa kunnan tilillä toimettomana.

kohtuuden ystäväRe: Kertyneet takausprovisiot15.12.2015 9.07
Virallinen ääni on oikeassa. Eihän se niin käy, että Keskustapuolue kantaa riskin ja maksaa tappiot ja kunta pitää tuotot.

valekonsulttiRe: Kertyneet takausprovisiot15.12.2015 9.42
Nythän se meni päinvastoin, kuten aina ennenkin, esim. Nivala Timberin tapauksessa. Pääasia, ettei rahoja tarvinnut tuhlata kuntalaisten palveluihin.
"Me" tarkoittanee yleensä kuntalaisia tai veronmaksajia.
Sanonpa vielä kerran, että New Stroms ei ole tehnyt mitään kauppoja Juankosken kanssa, vaikka meidänkin puolesta sitä suositeltiin. Nyt on iso lasku erääntynyt kuntalaisille, sillä "puuhamiehet" eivät halua keskustella omasta osuudestaan, mikä on akkamaista.

JuhaniRe: Kertyneet takausprovisiot15.12.2015 12.41
Kun takausprovisiota ei ole maksettu ajallaan, eikä takaustakaan, on viranhaltija ja kaupunginhallitus vastuussa julkisten varojen antamisesta, lahjoittamisesta, yksityiselle, jopa kavalluksesta voi olla kyse. Ainakin poliisi saisi tutkia kaupunginjohtajan, kamreerin ja kaupunginhallituksen jäsenten virkavastuun ja mahdolliset virkarikokset. Ks Multian tapaus, jossa kunnanjohtaja ja kunnahallituksen jäsenet syytteessä n. 60000 euron virheestä--törkeästä laiminlyönnistä, virkavirheistä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kertyneet takausprovisiot9.4.2019 8.15
Multian tapaus ratkesi. Unto Murto voitti. Tämän vuoksi Juankosken takausasian tutkimuksia ei sitten jatkettu. Parempi näin.
Päätöksenteko Kuopiossa onnistuu muuten paremmin. Ei ole näitä jälkipuheita.
Takausprovisioita ei muuten koskaan tilitetty keskustalle. Päätöksentekovastuusta sensijaan muistutettiin vuosia.
Takana ovat nämä riitaisat ajat.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: