Keskustelu

alan kolmas miesIhmetyttää, miten helppoa se on18.12.2015 0.44
Tiistai 14.12.2015 on yksi Suomen suurimpia merkkipäiviä. Eduskunta hyväksyi vähittäiskauppojen sekä parturi- ja kampaamoliikkeiden aukioloaikojen vapauttamisen äänin 145-31.

Uuden lain myötä vähittäiskauppojen sekä parturi- ja kampaamoliikkeiden aukioloajat vapautuvat ja tarve aukioloja koskeviin poikkeuslupiin poistuu.

Vuosikymmeniä SAK:n ja PAM:n vastustama vähittäiskaupan ja partureiden jahtaamien siirtyy historiaan vuoden alusta.
S-ryhmä on ilmoittanut jo satojen liikkeiden uusista aukioloajoista ja kohta tulee K-ryhmä perästä.

Kauppaketjujen ja logistiikan pystyttämiseen on Suomessa uhrattu vuosien saatossa satoja miljardeja euroja investointimenoina, mutta SAK:n änkyrät ovat estäneet näidenkin investointien tehokkaan hyödyntämisen ja siis asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla palvelevan kaupankäynnin.

Nyt kauppaketjut ovat heti todenneet, että kaupoissa tarvitaan lisää työvoimaa. Erityisesti osa-aikatyötä tulee olemaan runsaasti. Vaikutus lienee kymmeniä tuhansia työpaikoja vähänkään pitemmällä tähtäyksessä.

Tästä nähdään miten helposti Suomea voi uudistaa. Hallitus tekee parlamentissa ehdotuksen ja eduskunta panee tietysti uutta lainsäädäntöä voimaan.

Ei siinä tarvita mitään TUPO-neuvotteluja SAK:n änkyröiden kanssa.
SAK:n änkyröiden kanssa on neuvoteltu jo vuodesta 1968 lähtien, mutta valmista ei ole tullut. Suomi on joka alalla kontallaan.

Eilenkin kuulin, että Suomessa jopa metsäteollisuusinvestoinneissa peräti yksinkertaiset putkisillat joudutaan tilaamaan Saksasta, kun suomalaiset putkisillatkin tulevat kohtuuttoman kalliiksi. Samaan aikaan Suomessa on kova pula hitsareista. Voi aikoja, voi tapoja!!!

Nyt on toiminnan aika. Ei Suomella ole aikaa odottaa viittä vuotta, miten meille käy, koska jo nyt tiedetään, että Kiinan talous sakkaa kasvuvauhtiin 3-5% jo ensi vuonna. Jenkkilässäkin kavun odotetaan hiipuvan jo 2018, korkojakin on lähdetty jo nostamaan. Neuvotytelujen aika on ohi.

On ryhdyttävä ratkomaan asioita yksi kerrallaan.

Nyt hallitukselta odotetaan rivakasti seuraavaa säännösten purkupakettia, jonka keskiössä tulee olle yleisitovien TES-sopimusten toteaminen perustuslain vastaisiksi. Sekin laki tullaan hyväksymään edustunnassa numeroin noin 130-50. Muuta vaihtoehtoahan meillä ei ole.

Juha, Alex ja Timppa, nostakaa samalla yhteen syssyyn nykyinen 8 500-10 000 euron ALV-raja yksillä tulilla luokkaan 50 000 euroa, niin jopa saadaan pk-yrityksiin vipinää.

Muissa maissahan tuo raja on huomattavasti korkeammalla. Englannissakin lähes 90 000 euroa.

Ehdotin taannoin Antti Rinteelle jo rajaksi 50 000 euroa, mutta eihän Antti uskaltanut rajaa nostaa kuin kosmeettisesti 10 000 euroon vuoden 2016 alusta. Antti oli kansakoulunopettaja Jutta Urpilaisen ja demujen vanki, jonka lapsellisiin ajatuksiin yksi Suomen kokeneimmista KHT-tilintarkastajista eli Antti Vahtera vastasi blogissaan seuraavasti:

"Ministeri Urpilainen: "Alarajan korottaminen 8 500 eurosta 50 000 euroon siten, että samalla estettäisiin veronmaksuvelvollisuuden taannehtivuus nykyisen kaltaisella alarajahuojennuksella merkitsisi valtiovarainministeriön laskelmien mukaan noin 360 miljoonan euron vuotuista verotuoton menetystä nykytilaan verrattuna vuoden 2013 tasolla laskettuna."

Yritys, jonka myynti jää alle 50.000 euron, joutuu tekemään paljon verollisia ostoja. Tarvitaan myyntituotteita (myytävää, varaosia, tarvikkeita), työkaluja, tietokoneita, puhelimia, tietoliikennepalveluja, matkalippuja, auton kuluja, kirjanpitopalveluja.

Myynnistä maksettavien kulujen määrä olisi monilla puolet myynnin määrästä. Niihin sisältyvän arvonlisäveron määrä voi olla jopa suurempi kuin nyt maksettava arvonlisävero. Yrityshän maksaa myynnistään veron, mutta saa vähentää ostoihin sisältyvän veron. Vain netto maksetaan.

Valtiovarainministeriön virkamiesten tulisi tutustua todellisuuteen tai hankkia uudet laskukoneet.

Jos pienten yrittäjien vuosittainen liikevaihto olisi 50 000 euroa, niiden myynnistä maksettava 24 %:n vero olisi 9 677 euroa. Tarvittaisiin 37 202 yritystä, jotta 360 miljoonan euron veromenetys toteutuisi.

Tuo on teoriaa. Jokaisella pienellä yrittäjällä on verollisia ostoja, joten todellinen määrä olisi ainakin 60 000. Kun suurin osa yrityksistä olisi alle 50 000 euron myyntiin pääseviä, 360 miljoonan euron menetykseen tarvittaisiin 100 000 alarajan alle menevää yritystä.

Kun monet näistä yrittäjistä tekisivät alihankintatyötä isommille yrityksille, eivät nämä saisi vähentää arvonlisäveroa ostoista, jolloin vero tulisi maksetuksi sitä kautta.

Arvonlisäverovelvolliseksi tulisi saada hakeutua moninkertaisen veron estämiseksi. Toisille yrityksille töitä tekevät näinkin pienet yritykset hakeutuisivat verotuksen piiriin.

Väite verotuesta on tässä yhteydessä lapsellinen. Kansalainen elättää itsensä, hoitaa eläkemaksunsa ja ansaitsee kuukaudessa vähemmän kuin pienituloiset palkansaajat. Ja ministeri sanoo tällaisen ihmisen saavan verotukea.

Eikä tällainen väite ole estänyt bisnesenkeleiden verohelpotuksia, ei kehittämismenohelpotuksia, ei osinkoverohelpotuksia rikkaille, ei verottomia korvauksia kansanedustajille itselleen."

Bravoo Juha, Alex ja Timppa!! Pää on avattu, nyt vain lisää vauhtia koneeseen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: