Keskustelu

BancoMissä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa27.12.2015 16.47
KHO:n asiakirjojen perusteella Faroconista seuraava virallinen ote: "Asian osapuolet ovat esittäneet myönnetyn takauksen vastavakuuden arvosta useita eri laskutavoilla laadittuja keskenään ristiriitaisia selvityksiä. Juankosken kaupungin esittämän Realia Management Oy -nimisen yhtiön 25.2.2011 päivätyn arvion mukaan vuokraoikeuden ja varasto­rakennuksen yhteinen markkina-arvo on noin 7 600 000 euroa (+/- 15 prosenttia). Saman arvion mukaan niin sanottu vacant possession arvo eli varastorakennuksen arvo ilman vuokrasopimusta on ollut 6 100 000 euroa. Kaupungin esittämän Corporate Advisor Group Oy -nimisen yhtiön 11.4.2011 päivätyn arvion mukaan vakuuskohteen käypä arvo on 7 600 000 euroa (+/- 15 prosenttia). Skanska Talonrakennus Oy on Farocon Oy:n pyynnöstä esittänyt 23.8.2006 päivätyn arvion varastorakennuksen rakentamisen kokonaiskustannuksista tuon hetken hintatason mukaan. Kustannuksiksi on arvioitu 7 332 000 euroa." Muuten vakuuden arvioijat kirjasivat papereihin, että he eivät ota vastuuta arvon oikeasta määrästä,, joten arviot olivat siten täysin tyhjiä arvioita.

Kun kaupunginjohtaja esitteli valtuustolle nämä hänen mielestään vakuuttavat vakuusarvot, takaus myönnettiin. Mutta kun välimiesoikeus on käsitellyt riidanalaisen vastavkuuden maksamisesta, olisi siis JUankosken saatavana n. 4,5 miljoonaa euroa. Missä ne rahat ovat. Tiedusteltuani asiasta, on käräjäoikeus antanut asiasta päätöksen. Mutta missä se on ja paljonko n. 7,6 miljoonan euroan varmasta vastavakuudesta saatava 4.5 miljoonaa euroa on. Jos näitä rahoja ei ole, ja päätöstä ei ole, niin kaupunginjohtaja ja kaupunginhallitus ovat vastuussa KHO:n kumottua valtuuston päätöksen takauksen myöntämisestä. Päätöstä takauksesta ei ole lainkaan, joten 4.5 miljoonaa euroa on lahjoitettu ilman kunnan päätöstä. Kysehän on kavalluksesta.

kyselijäRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa27.12.2015 16.56
Tämän törkeämpää virkarikosta ei voi kaupunginjohtaja ja kaupunginhallitus tehdä.

Vieläkä Heimo on pitkäänkin kinkun kimpussa?

Vaimokin oli muistaakseni laittamassa laitonta takausta laittomasti täytäntöön.

VeronmaksajaRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa27.12.2015 18.09
Nyt voisimme siirtyä kyselemisestä vaatimiseen. Ei tarvita juristia, jotta rikos voidaan tunnistaa ja viedä tutkittavaksi.

VapaaRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa28.12.2015 11.10
Asia on tutkittavana poliisilla.

juristin alkuRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa28.12.2015 18.17
Kärjäoikeuden päätösten pitäisi olla julkisia ja sellainen päätös on siis nähtävästi annettu Faroconin takauksesta myös kaupungille, mikäli nim. merkki Bancon tekstiin on luottamista.

Kuntaliiton kotisivuilta löytyy seuraavaa tietoa kuntien tiedottamisesta ja päätösten julkisuudesta:

"Julkisuus- ja henkilötietolait säätelevät kuntien toiminnan avoimuutta. Julkisuuslaki koskee viranomaisten asiakirjatietoja ja niiden käsittelyä, henkilötietolaki henkilötietojen ja -rekistereiden käsittelyä.

Viranomaisen asiakirjat ovat viimeistään valmistuttuaan julkisia, paitsi lain nojalla salassa pidettävät asiakirjat. Jokainen voi saada tietoja julkisista asiakirjoista. Tiedon saantia ei vielä julkisista asiakirjoista saa rajoittaa vain perustellusta syystä. Kunnan hallinnossa lähinnä ihmisten yksityiselämän tiedot sekä eräät yritysten liiketoiminnan tiedot ovat salaisia. Niistä sivullinen ei saa ilman lupaa tai valtuutusta tietoja."

Missä siis viipyy Faroconin takausta koskeva käräjäoikeuden päätös?
Tai ainakin päätöksen sovitellun takauksen yhteenveto ja loppusumma sekä milloin kaupungin vapaaehtoisesti Premium Boardin puolesta maksama takaus palautetaan kaupungin kassaan.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa28.12.2015 18.44
Mielenkiintoista on, miksi KHO ei ottanut takauksessa 22.5.2015 antamassaan lopullisessa päätöksessä kantaa, oliko takauksesella turvaava vastavakuus jota kuntalaki edellytti vai ei.

9.2.2012 tauksen täytäntöönpanon kieltävässä päätöksessä KHO oli kuitenkin todennut, että vastavakuuden turvaamisen osalta (arvosta) annetaan lausunto, kun takauksen laillisuus lopullisesti ratkaistaan.

Miksi KHO jätti lausumatta vastavakuuden turvaavasta arvosta lopullisessa lausunnossaan?

Soittiko kaupunginjohtaja KHO:een ja kertoi, että vastavakuuden arvosta ei sovi lausua mitään, koska Juankosken päättäjät ovat pitäneet vastavakuutta turvaavana?

Kun näyttää siltä, että Premium Boardilla ei ole käteistä rahaa takauksen maksuun, niin milloin Kangasperko käynnistää prosessin, jossa Farocon Oy:n osakkeet siirretään kaupungin nimiin..

Kyrsiintyneillä veronmaksajilla on oikeus tietää tämä.

Milloin Faroconin osakekauppa tulee hallituksen esityslistalle?

Juankosken kaupungin tulee tietysti ottaa aktiiviseen käyttöön kaikki kaupungin omaisuus ja tarjota Faroconin varastohallia vaikka maahanmuuttajien turvakodiksi.

reviisoriRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa29.12.2015 16.59
Sekä Farocon että Premium Board Finland ja myös Juankosken Biolämpö saadaan Juankosken omaisuudeksi pienellä kustannuksella. Lisäksi näiden yhtiöiden hallitusten toimien perusteella saataneen hallituksen jäseniltä jotain väärinkäytösten takia.
Kuka korvaa PBF:n kiinteistöjen myynnin Juankosken keskustasta pilkkahintaan Nemea Bankin johdolle? Kuka korvaa kaupunginjohtajan pelin aiheuttamat tappiot?
Juankosken johdolta saadaan vielä mehevät korvaukset. New Stroms tulee varmasti vaatimaan omat miljoonansa myös.
Miksi kaupunginjohtajan, hallintojohtajan, kamreerin ja edellisen sekä nykyisen kaupunginhallituksen jäsenten vastuita ei panna viralliseen punnintaan?
Pitääkö tutkia mahdolliset puuhamiesten "järjestelypalkkiot"?

alan miesRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa29.12.2015 17.36
Ei kannata ottaa Juankosken omaisuudeksi edes ilmaiseksi. Todennäköisiä asbestipesiä kaikki, ehkä biolämpöä lukuunottamatta. Mutta mitä voimalaitoksella tekee ilman höyryn kuluttajaa.

Vuoden alusta asbestiasioissa pätee uudet, tiukemmat säännöt, joita kannattaa tutkiskella oheisesta asetuksesta:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150798

reviisoriRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa29.12.2015 22.34
Konkurssiyhtiöt pitää saada haltuun, jotta paperit saadaan tarkastukseen. Ei tarvita Edisonia totuuden isoimpien jyvien löytämiseksi.
Ilman kirjanpitoja ja hallinnon asiakirjoja ei selviä mitään. Salailun ja lykkäämisten tarkoituksena on ollut olennaisten tosiasioiden pitäminen piilossa ja esim. Juankosken osaajien ulottumattomissa.
Tarkastusten jälkeen tutkintapyynnöt on helpohko tehdä.
Saunakerholaiset ottakoot lisää kaljaa .. tällä kertaa omalla kustannuksellaan .. ei veronmaksajien kustannuksella.
Tarkastuslautakunta on aivan pihalla, mutta Rissas-Pena ei haluakaan tarkastaa rehellisesti.

alan kolmas miesRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa30.12.2015 0.26
alan mies on pahasti myöhässä asbestivaroituksensa kanssa.

New Stroms Oy selvitti alustavasti jo 11.12.2009 Ekokemin ja muiden maisemointiin erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa Stromsdalin kartonkitehtaan mahdolliseen purkuun ja maisemointiin liittyvän kustannuksen.

Kun kävi ilmi, että Juankosken kaupunki oli valinnut Römssyn konkurssipesän lunastajaksi ukrainalaisyntyisen "kansainvälisen liikemiehen" ja bioenergialan erityisosaajan eli siis Premium Boardin, niin NS informoi kaupunginjohtajaa näistä todennäköisistä kustannuksista, joihin on syytä varautua.

NS perusteli kaupunginjohtajan informointiaan sillä, että Römssyn käynnistäjillä ei selvästikään ollut riittävää aiempaa kokemusta vaikeasta kartonkialasta ja kartonkimarkkinoista. Kokemattomat Römssyn käynnistäjät aiheuttivatkin tumpelointinsa kautta jo merkittävän Akonveden ja rantatonttien ympäristövahingon kesällä 2012. Nämäkin kustannukset menivät pääasiassa kaupungin veronmaksajien piikkiin.

Alustavasti arvoiden tehtaan purku- ja maisemointikustannus voi nousta jopa tasolle 8 milj. euroa, kun ikivanhassa tehtaassa on aikojen saatossa käytetty runsaaasti asbestieristeitä ja asbestia sisältäviä muita rakenteita. Ikivanhan tehtaan alueella täytyy myös olla merkittävä määrä nykyään myrkyllisiksi todettuja kemikaaleja ja raskasmetalleja, jotka maisemoinnin yhteydessä joudutaan puhdistamaan.

Jotain osviittaa mahdollisista maisemointikustannuksista voi saada Joensuusta, kun kaupunki lunasti Penttilän sahan tontin yhdellä eurolla ja suoritti sen aluella maisemoinnin asuinkäyttöä varten. Muistaakseni maa-alueita jouduttiin poistamaan noin 900 000 tonnia ja maisemointikustannus oli noin 15 milj. euroa. Onneksi Penttilän sahan maisemoitu alue oli jonkun verran suurempi kuin Römssyn maisemoitavat alueet.

Mikäli osakaan näistä alustavasti arvioiduista purku- ja maisemointikustannuksista tulee kaupungin piikkiin, niin ne puuhamiehet, jotka valmistelivat ja laittoivat laittoman kaupungin takauksen laittomasti voimaan, on asetettava vastuuseen myös näistä kaupungille mahdollisesti aiheutuvista ylimääräisistä kustannuksista.

Veronsa maksanutRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa30.12.2015 12.12
Milloin Kangasperko pannaan vastaamaan tuhotyöstään ja rahojen häviämisestä?

HeikkiRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa30.12.2015 20.13
Heimo voi kaikessa rauhassa tutkia KHO päätöksiä laittoman takauksen ja biolämmön järjestelyjen osalta.

Heikki ei ole näitä lopullisia päätöksiä tehnyt. Iso armeija lakimiehiä on kunnallisvalituksia tutkinut ja antanut niistä lausuntonsa.

Lopuksi on vielä todettu, että näitä päätöksiä kaikki noudattakoot.

reviisoriRe: Missä on Faroconilta saatava 4 miljoonaa euroa1.1.2016 16.15
Tämän rahatukun saaminen takaisin on kaupunginhallituksen tehtävä nro 1. Turha esittää mitään muuta tai kangasperkolaisia selityksiä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: