Keskustelu

AdamVäestö kutistuu edelleen1.1.2016 16.13
Marraskuun lopussa meitä oli jäljellä 4806 henkeä. Kaavikin alkaa niittää satoa arvokkaiden kyläkoulujen lopettamisesta. On unohtunut, mikä on todellista elämisen laatua ja oikeaa lasten kasvattamista.
Juankoskella ei ole vuosiin tehty päätöksiä ja työtä väestön kasvattamiseksi. Ulkomaisten huijareiden rahoittaminen on sitä pahinta lajia. Huolimatta tehdaspuhalluksen alun megavalheista totuus on tullut vääjäämättä esiin.
Kuka haluaa veroeurojensa siirtämistä jonnekin Maltan Osuuspankkiin oman kunnan kehittämisen sijasta? Arvioidaan väestön vähenemisestä oikea vastaus.

Ikkunapöydän miehetRe: Väestö kutistuu edelleen2.1.2016 21.56
Ihmiset jaksavat elää ja yrittää, niin kauan kun on toivoa paremmasta tulevaisuudesta.
Nykyinen, lähes loppuun viety tuhon tie ei anna kenellekään toivoa. Väestön määrä on lahjomaton indikaattori.
Nyt tietysti luulisi, että kunnan johto olisi tarmokkaasti korjaamassa tilannetta. Paskan marjat, sanomme me. Kaikki mahdollinen on tehty erityisesti työikäisten ja lapsiperheiden elämän kurjistamiseksi. Oma lukunsa on vanhusten palvelut, joista peritään pieneläkeläisiltäkin kovat maksut, jos niitä järjestetään.
Kaikki salaisuudet paljastuvat, kun kyselee eläkeläisiltä.
Kaupungintalolla on edelleen usean kymmenen työntekijän ylimiehitys, ja kouluissa ja vanhuspalveluissa säästetään.
Onko väestön väheneminen sitten joku ihme? Eniten ihmetyttää isopalkkaisten ylimääräisten johtajien pitäminen. Eivätkö kuopiolaiset ymmärrä, vai eivätkö välitä?

alan kolmas miesRe: Väestö kutistuu edelleen2.1.2016 22.24
Eivät kuopiolaiset voi välittää lähes 80 kilometriä olevan syrjäkylän asioista tuon taivaallista.

Itse muutin aikoinaan Sato-yhtiön markkinoimaan Vantaan Koivukylän unelma puistokaupunkiiin, joka on vain 20 kilometriä Helsingin keskustasta.

Ei ole tullut unelma puistokaupunkia vielä 40:een vuoteen. Tuli heikkotuloisten ongelmalähiö.

Kun päätettiin Juankosken kaupungin liittymisestä Kuopioon taisin olla ainoa, joka nosti sormensa pystyyn. Miettikää hyvät ihmiset, mitä olette tekemässä?

Muistelen, että alan mieskin hehkutti urbanisoitumisen autuudesta, kun oli joskus ulkomaan matkoillaan käynyt Singaporessa tutustumassa paikalliseen hyvään terveydenhuoltoon.

Enää ei voi miettiä mitään, kun päätökset on tehty. Nyt odotettavissa on Juankosken Neron kertoma lähidemokratia, alas ajetut palvelut ja verojen korotus.

Mitä muuta ihminen voi tehdä kuin äänestää jaloillaan?

Ainoa positiivinen asia taitaa olla se, että 2017 kuntien työtekijöiden suojatyöt eivät enää ole voimassa. Löytyy vähitellen kunnantalollekin joku järkikäyttö. Onko se mamujen/matujen vastaanottokeskus?

alan miesRe: Väestö kutistuu edelleen3.1.2016 8.47
Kyllä täytyy sanoa, että alan kolmannella on samat unelmat päässään kuin oli Koivukylän unelma. Periaatteessa ihan samalla tavalla näivettyy Juankoski oli se sitten osa Kuopiota tai itsenäinen. Näivettymisen nopeus on suoraan verrannollinen taajaman etäisyyden neliöön urbanisaatiokeskuksesta.

Kuopiokaan ei ole tarpeeksi iso keskus säteilläkseen hyvinvointia tarpeeksi. Sen näkee jo viimeaikaisista kehitysluvuista.

Juankoskella on se poikkeus muihin taajamiin nähden, että se on ollut kaupunki, jolla on täysin osaamaton johto mukaan lukien valtuusto. Minä olen peräänkuuluttanut tämän johdon syrjäyttämistä, mutta osaajiksi itseään nimittävät eivät ole siihen pystyneet.

Minun motiivini on pelkästään se, että tämä johto on tuhlannut yhteisiä (lue valtion) verovaroja jopa kymmeniä miljoonia. On ollut jo kauan sitten nähtävissä, että tästä johdosta päästään eroon vain liittymällä Kuopioon ja se jo on riittävä motiivi liittymiseen.

Juankosken kaupungin työntekijöillä on muuten kolmen vuoden irtisanomissuoja eli vuoden 2019 loppuun, jos akm haluaa tietää.

Singaporessa olen käynyt kymmeniä kertoja ja asunutkin siellä pari vuotta. Ensimmäinen kerta oli 1980-luvun alussa, jolloin matkustin maailman ympäri Singaporen, Uuden Seelannin ja Havaijin kautta.

väestökirjuriRe: Väestö kutistuu edelleen3.1.2016 16.19
Matala syntyvyys ja vanhempien ihmisten yli kaksinkertainen kuolleisuus siihen verrattuna kertovat kunnan johdon kyvyttömyydestä luoda edellytyksiä lapsiperheiden elämälle.
Ihmetyttää tuhon aiheuttaneiden hiljaisuus ja toimettomuus. Aina voisi tehdä asioita entistä paremmin. Onko kukaan kuullut näitä sanoja aikaisemmin?
Osaajille olisi aina tilausta. Kunnan johto voisi lopettaa tumpeloiden ja yes-miesten suosimisen. He kun eivät uskalla vastustaa lainvastaista salailuakaan.

alan kolmas miesRe: Väestö kutistuu edelleen3.1.2016 17.14
No tulihan se alan miehen tunnustus ja uuden vuoden lupaus viimein.

Kuopio ei todellakaan ole sellainen urbaani kasvukeskus, että 80 km päässä oleva harvaan asuttu lähiö voisi siitä hyötyä tulevaisuudessa missään muodossa yhtään mitään.

Aivan aluksi voisin kysyä, kuka tekee ensimmäisen ison yksityisen investoinnin Juankoskelle vuoden 1.1.2017 liitospäivän jälkeen? Tapahtuuko se vuonna 2067 vai myöhemmin?

Tätä isoa yksityistä tulevaa investointia ennen tapahtuu myös Valmetin viiratehtaan hautajaiset ja todennäköinen Römmsyn tehtaan ja tarpeettoman biovoimalan maisemointi.

Mitä julkisia investointitarpeita valtiolla tai Kuopiolla on Juankoskella lähimmän 50 vuoden sisällä?

Laajennetaanko Kuopion Yliopiston eläinlääketieteellistä laitosta Juankoskella vai perustetaanko Kuopion Yliopiston yhteyteen Juankoskelle Maitoalan Tutkimuslaitos, jonka peruskivi muurataan Juankosken Neron toimesta 1.1.2017?

Perinteitähän Juankoskella on näissä maitoalan asioissa aina ollut, kun eräs hyvä ystäväni, joka oli myös konsultoinut kunnallista pahvitehdasta, huomautti minulle, että tehtaan johdossa oli jossain vaiheessa ollut peräti meijeriteknikko.

Epäilen siis näitäkin hyödyllisiä hankkeita Juankoskella.

On valitettavaa, että Römssyn kähmintöihin liittyvä valitusprosessi saatiin Juankosken Neron toimesta kestämään yli 5 vuotta Suomen tehottomissa hallinto-oikeuksissa.

Ilman tyhmää valtuustoa ja sen lammasmaista johtoa tämä ei tietenkään olisi ollut mahdollista. Pätemättömään valtuustoon viittaa yllä myös maailmaa kiertänyt alan mies.

Jos valtuuston johto olisi ollut tehtäviensä tasalla, niin nopeampi hallinto-oikeuskäsittely olisi johtanut täysin pätemättömän virkamiesjohdon syrjäyttämiseen jo aikaa sitten ja kaupungin talous olisi voitu laittaa kuntoon.

Koska harvaan asuttu Kuopion Juankosken syrjälähiö ei Kuopio-liitoksen johdosta tietentään siirry nykyisiltä sijoiltaan mihinkään, niin valtionverojen tuhlaus ei voi loppua liitoksen kautta. Valtionveron perintäkonttorin osoite sen sijaan tietysti siirtyy Juankoskelta Kuopioon.

Tässä verojen jakelussa meillä Suomessa on iso harhakäsitys. Ei kuntaliitokset voi mitenkään vähentää verotuhlausta, jos kuntien toimintoja ei voida oikeasti leikata tai tehostaa.

Kaikki Kuntaliiton tilastot todistaa tämän väitteen. Ei kuntien menot ole mihinkaan laskeneet, vaikka yli sata kuntaliitosta on tehty aikojen saatossa.

Yritysmaailmassa tämä on huomattu monta kertaa. Firmojen tappiot eivät pienene mihinkään, jos kaksi kannattamatonta yritystä laitetaan yhteen. Tästä syystä yli 50% yrityskaupoista epäonnistuu tai ovat turhia. Todellisia synergiahyötyjä lähes aina liioitellaan tai ne jäävät kokonaan saavuttamatta.

Yritysmaailmassa yritysliitokset toteutetaan kuitenkin pragmaattisesti ja mahdolliset leikkaukset toteutetaan etupainoisesti.

Kuntaliitoksissa ei ole tällaista menettelyä. Kuntaliitoksissa henkilöstön ja taseiden käsittely on valovuosien päässä yritysmaailamasta ja tästäkin tulee vielä massiivinen sota, kun päästään Juha Sipilän prosessikaavioilla päättämään nykyään kunnallisesti omistetun kiinteistömassan jaosta ja omistuksesta.

Keskittämisajatusten johdosta taitaa olla koko sote harhapoluilla. Täysin riittävä uudistus olisi ollut kunnallisen sote-monopolin välitön purku.

alan mies on esittänyt yllä mielenkiintoisen syrjäkylän näivettymisyhtälön, johon olen omatoimisesti liittänyt vakion a.

v = a x d potenssiin 2,

v (velocity) = syrjäkylän näivettymisnopeus eli ilmeisesti BKT:n lasku (laatu % per vuosi)
d (distance) = lähiön etäisyys urbanisoitumiskeskuksesta (laatu kilometriä)
a (constant) = vakio, joka riippuu ilmeisesti urbanisoitumiskeskuksen koosta

Wikipediasta tarkistin, että alan mies on ilmeisesti tavoitellut tutkimuksissaan toisen asteen polynoomia eli paraabelia (jos ymmärsin oikein), mutta kaava ei ehkä ole vielä aivan loppuun asti mietitty.

Yksinkertaisin toisen asteen funktio on y = x potenssiin 2 , mutta paraabelin kuvaajan muotoon ja sijaintiin vaikuttavat funktion y = a kertaa x potenssiin 2 + b kertaa x + c parametrit a, b, ja c.

alan mieheltä hyvä suoritus, mutta minä epäilen, että kysymys ei ole tasaista hyvinvoinnin laskusta vaan kiihtyvästä BKT:n (hyvinvoinnin) muutosnopeudesta.

Tarkemmat analyysit jätän tältä osin matemaattisesti lahjakkaan alan miehen huoleksi.

Hyvä, että alan mies päivitti tuon kuntasuojatyön määrän. Jostain luin, että säännös ei enää ole voimassa vuotta 2017 koskevissa kuntaliitoksissa.

alan miesRe: Väestö kutistuu edelleen4.1.2016 9.34
Oltiin Soininvaaran kanssa samassa ratikassa, kun me emme tarvitse autoa. Siitä tulikin mieleeni, mitä hän on viime aikoina kirjoittanut kaupungistumisesta.

Kannattaa ehkä kuopiolaisten lukea seuraava artikkeli. Itse olen kyllä viime vuodesta jo todennut, että Kuopio on taantunut suhteessa muihin kasvukeskuksiin. Pohjois-Savon asukkaana olisin erittäin huolestunut.

http://www.soininvaara.fi/2015/11/22/suomen-aluerakenne/#more-12663

rehellinen ideaRe: Väestö kutistuu edelleen5.1.2016 0.44
Tälläkin palstalla kylvetään epäluuloja maahanmuuttajia ja pakolaisia kohtaan. Ei haluta Juankoskelle uutta elämää ja työtä kasvavalle väestölle. Ei haluta asukkaita tyhjiin kiinteistöihin.
Lienee Juankosken valtaa pitävien tarkoitus, että kaikki surkastuu. Voidaan ajatella, että tietyn pisteen jälkeen alkaa joukkopako. Ne, jotka pitävät yllä taloutta ja palveluja, voivat tehdä sen muualla kannattavammin ja palkitsevammin. Ei tarvitse miettiä veroeurojen joutumista ulkomaisten ja kotimaisten huijareiden taskuihin ja ulkomaisille tileille.
On ikävää, että naapurikunnat joutuvat kärsimään yhdestä täysmädästä omenasta.

väestökirjuriRe: Väestö kutistuu edelleen5.1.2016 11.39
Kuuluisassa Kontiolassa (Yle Suomi) on samantapaisia "juttuja" kuin Juankoskella. Sielläkin saattaa moni äänestää jaloillaan asuinkuntansa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: