Keskustelu

PVKunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta4.1.2016 12.37
Moro,
uutisissa tänään: "
Kunnat piilottelevat edelleen julkisia tietoja ? "Viranomaisilla on pitkä ja kivinen tie"

Lain mukaan viranomainen voi laskuttaa, jos aineiston keräämisestä koituu paljon työtä
Julkisuuslakia ei toteuteta kaikissa kunnissa niin kuin pitäisi. Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa kolmannes kunnista ei vastannut lain mukaiseen tietopyyntöön.


Viestintätieteiden laitos lähetti 301 kunnalle kolmiosaisen kyselyn. Siinä tiedusteltiin tietopyyntöjen hinnastoa, ohjeistusta ja kolmea edellistä kunnan saamaa tietopyyntöä. Kunnista 96 ei vastannut ja 36 vastasi myöhässä.


Kuka saa pyytää tietoa ja mistä?

? Perustuslain ja julkisuuslain mukaan kaikki viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, jos niitä ei ole erikseen säädetty salaisiksi.


-Kuka tahansa saa pyytää valtion tai kunnan viranomaiselta tietoa mistä tahansa.


? Tietopyyntö on käsiteltävä viipymättä, maksimissaan kuukaudessa.


? Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta luettelee runsaat 30 salassa pidettävää asiakirjatietoa, jotka liittyvät muun muassa ulkopolitiikkaan, rikosasioihin, liikesalaisuuksiin ja yksityisyyteen.


? Myös salassa pidettävästä asiakirjasta pitäisi luovuttaa julkiset osat, jos se on mahdollista.


? Asianosainen voi pyytää tietoa myös salassa pidettävän asiakirjan sisällöstä.


? Lakihankkeista sekä muista merkittävistä hankkeista on annettava tietoa jo keskeneräisenä.


? Jos viranomainen ei luovuta tietoa, syy pitää perustella. Päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen.


Helsinki lisää avoimuutta verkossa

Helsingin kaupunki pyrkii parantamaan asukkaiden tiedonsaantia. Kaupunki aikoo ryhtyä julkaisemaan tänä vuonna internetissä perustiedot kaikista sen käsiteltävinä olevista asioista, myös vireillä olevista.


Kansalaiset voivat tällöin lukea verkosta vapaasti kaupungin asianhallintajärjestelmän niin sanottuja diaaritietoja. Diaari tarkoittaa luetteloa, johon merkitään virastoihin tulleet ja niistä lähteneet asiakirjat.


Tavoitteena on vahvistaa demokratiaa ja lisätä kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia, määrittelee johtava asiantuntija Katja Räisänen Helsingin sähköisestä asianhallinnasta.


Tietojen tuominen verkkoon on mittava hanke. Räisäsen mukaan kaupungin kirjaamo avaa joka vuosi noin 15 000 asiaa. Palveluun pitää rakentaa muun muassa hakutoiminn"

valekonsulttiRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta5.1.2016 0.32
Niin laitonta kuin salailu onkin, minua on suorastaan säälittänyt se pelko, mikä huokuu kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan toimista. He ovat valjastaneet luottamushenkilöiden ytimen palvelemaan kepumafiaa. Kyllä totuus tulee täysin esiin, ja lain pitkä koura ulottuu Juankoskellekin. Salailu on tärkeä ja törkeä osa korruptiota.
Kuka romahtaa edellisen tai nykyisen kaupunginhallituksen jäsenistä ja paljastaa mädännäisyyden ja laittomat teot? Vai onko se mahdollista vain viranomaisten toimesta?
Onko kaupunginjohtaja vetänyt peliinsä mukaan ihmisiä, jotka eivät ole ymmärtäneet tilannetta, ennen kuin on ollut liian myöhäistä?

AnonymousRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta5.1.2016 10.50
Onko näin, että Tollonen ei ole ymmärtänyt tilannetta kun on vuotanut salassa pidettäviä tietoja tietoja eräälle ulkopuoliselle kuntahäirikölle, Heikki J.W. Saloselle?

Pena T.Re: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta5.1.2016 11.37
Mainitse, "Anonymous", yksikin oikeasti salassa pidettävä tieto, joka on mennyt jollekin ULKOPUOLISELLE tai Juankosken kunnan jäsenelle -- sellainen, joka ei ole hankittavissa nimettävissä olevista lähteistä tai joka ei ole lain perusteella julkinen. Lopeta jo luulojesi esittäminen "tietoina".
Keskustellaan asioista eikä kaupunginjohtajien normivalheista.
Tuskinpa pystyt huvittamaan ketään näsäviisailla heitoillasi, joita et kehtaa esittää omalla nimelläsi.

PRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta5.1.2016 12.23
Moro,
-anonymous- on sitä laatua perustuslainvastaista ihmissakkia, joka salaa julkisimmatkin asiapaperit. Suomen perustuslaissa säädetään, että "kaikki viranomaisen asiapaperit ovat julkisia, ellei niitä erikseen ole laissa säädetty salaisiksi." Kunnan itsemäärämä salainen asiapaperi ei siten ole salainen, vaan siitä päättää Suomen lait. Esim. KHO päätti, että esim. valtion takauksissa salaisia asiapapereita ovat vain pankkitilien koodit. Kaikki muu on julkista tietoa. Juankoskella salaillaan kaikki asiapaperit, jotka ovat -epämielyttäviä- kunnalle, tai virkamiehille.

alan kolmas miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta5.1.2016 15.15
Anonymousin olisi ollut hyvä tutkia perustuslakia ja kuntalakia ennen kuin lähtee julkisesti herjaamaan Heikki J.W. Salosta kuntahäiriköksi.

Olettaisin, että Anonymous on ollut päättämässä, kun Juankosken kaupungin tuhonnut laiton viiden miljoonan euron takaus myönnettiin ja laitettiin täytäntöön kuntalain vastaisesti sekä lähes 10 milj. euron arvoinen uusi biovoimala myytiin laittomasti ukrainalaiselle huijarille 13 200 euron kauppahinnasta.

Kyllä varmaan minuakin ottaisi päähän tuollainen tumpelointi.

Muista Anonymous, että Heikki ei ole ollut päättämässä noista lainvastaisista toimista.

Kehotan Anonymousia käymään joskus kaupungin nettisivuilla ja lue millaisia päätöksiä kaupungin hallinnossa on tehty. Törkeimmät lehmänkaupat on tietysti salattu, mutta Anonymous tietää niistä kähminnöistäkin eniten.

Toinen hyvä tiodonlähde on kaupungin virallinen ilmoitustaulu.

Molemmat tietolähteet edellyttävät tietysti sitä, että Anonymous on lukutaitoinen.

Päättelytaitoa Anonymousilla ei valitettavasti ole.

Eero KekäläinenRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta5.1.2016 15.39
Minäkään, keskellä metsää syntyneenä maalaispoikana en ymmärrä, enkä hyväksy anonymuksen esittämiä mielipiteitä.
Jokaisella, jossakin kunnassa asuvalla henkilöllä on perustuslaillinen oikeus ottaa kantaa, arvostella, lausua oma ajatuksensa, ilmaista oma mielipiteensä, kunnan päättäjien tekemiin päätöksiin. Kunnassa asuvalla veronmaksajalla on oikeus esittää minkälaista kritiikkiä tahansa valitsemiensa päättäjien tekemistä päätöksistä.

Anonymuksenkin tarvis vähän ajatella, mitä suustaan suoltaa.

erityisasiantuntijaRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta6.1.2016 1.21
Trollit eivät pyri rakentavaan keskusteluun, vaan keskustelun jumittamiseen ja disinformaation (valheiden) levittämiseen. Henkilöihin kohdistuvat hyökkäykset ovat yksi keino... totuustaustaa ei tarvita, vaan paskanheitto riittää. Eivätkö olekin hienoja tyyppejä?

AnonymousRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta6.1.2016 3.11
Anonymousilla on todellakin ollut hyvää aikaa tutkia perustuslakia ja kuntalakia. Perusperiaate lienee edistää kansalaisten ja yritysten hyvinvointia, eikä tuhota sitä.

Anonymous verkosto on tietoinen Heikin ongelmista, biovoimalan kellaria myöten. Anonymous never walks alone.

Anonymous muistaa, että Heikki ei ole ollut koskaan kykeneväinen päättämään mistään mitään. Valitettavasti normaalit yhteisöt ja ihimiset eivät sitä huomaa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Kehoitamme Heikkiä käymään joskus kaupungin nettisivuilla ja lukemaan ajatuksella millaisia päätöksiä kaupungin hallinnossa on tehty

Toinen hyvä tiedonlähde on kaupungin virallinen ilmoitustaulu.

Molemmat tietolähteet edellyttävät tietysti sitä, että Heikki on lukutaitoinen.

Päättelytaitoa Heikillä ei valitettavasti ole.

Muut kuin Heikki, voivat lukea vain tämän viimeisen lauseen: On todella sairasta syyttää muita siitä mitä itse on. //Nietzsche

alan miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta6.1.2016 9.18
Mitä tämä Anonymous tarkoittaa? Tiede-lehden jutussa siitä todetaan seuraavasti:

"Meillä ei ole ideologiaa. Yhteisiä arvojamme ovat sananvapaus, oikeudenmukaisuus, yksityisyys ja yksityisen ihmisen puolustus. Hallituksen pitäisi pelätä ihmistä eikä päinvastoin."

Näyttää siltä, ettei tämä Juankosken Anonymous toimi tyypillisellä ja yleisesti hyväksytyllä tavalla. Minä itse kuvaisin yhteisöä niin, että se toimii moraalisesti arvokkain, mutta laittomin keinoin vääryyksiä vastaan.

Juankosken tyypistä ei voi samaa sanoa. On hyvä kysyä, puolustaako A oikeudenmukaisuutta näillä kirjoituksillaan. Hän on sortunut myös uhkailuihin, joten lienee ihan yksittäinen henkilö eikä mikään verkosto. Jos olisi verkosto, niin näyttäytyisi tosi tyhmänä.

A ei osaa panna edes yhdysviivaa sanaan A-verkosto. Hänen tekstissään on muitakin selviä kirjoitusvirheitä. Kirjoittaa mm. kehoittaa, vaikka se on ehkä yleisin esimerkki siitä muodosta, jossa ei ole i-kirjainta. Lauseista puuttuu pisteitä ja pilkutukset ovat hiukan sinne päin. Kirjoittaa myös murteella eli "ihimiset", viitanneeko tämä johonkin paikkakuntaan.

Suomalaisessa Wikipediassa on seuraavia tietoja:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anonymous_%28ryhm%C3%A4%29

alan miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta6.1.2016 15.10
Juankosken johtamista voisi tarkastella esimerkiksi alla linkitetyn tuoreen gradun haastatteluilla. Yhteenvedossa sanotaan lopuksi näin:

"Kunnanjohtajan tärkein intressi tulee olla kunnan ja kuntalaisten edun puolustaminen. Luottamus johtajan toimintaan rakentuu avoimuuden ja rehellisyyden hengessä.

Eettistä johtamista ei voi eriyttää kunnan muusta johtamisesta. Kunnanjohtajan asema on vastuullinen, sillä hän vastaa organisaationsa eettisen toiminnan laadusta ja sen kehittämisestä.

Eettisen johtamisen toimintatavoilla voidaan myötävaikuttaa koko organisaation eettisyyden tasoon. Näitä toimintatapoja ovat mm. esimerkillä johtaminen, vuorovaikutuksen lisääminen, organisaation perustehtävästä muistuttaminen, koulutus ja havaittuihin epäkohtiin puuttuminen."

www.tritonia.fi/download/gradu/6630

erityisasiantuntijaRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta7.1.2016
Anonymous unohti kertoa vuodetuista SALAISISTA tiedoista. Oikeista salaisista eikä vain Kaisu Matinniemen "salaisista".

alan kolmas miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta7.1.2016 18.45
alan mies on taas linkannut ajankohtaisen kunnanjohtajan roolia tarkastelevan gradun keskustelun pohjaksi. Erinomainen valinta alan mieheltä tässä Juankosken johtamista läheisesti liippaavassa asiassa.

Hyvä johtaminen ei ole monimutkaista toimintaa, mutta se on kuitenkin johdonmukaista ja sen tulee tietysti olla luonteeltaan esimerkillistä, eettistä ja moraalin on oltava korkea.

Kuten alan mies siteerasi yllä:

?Luottamus johtajan toimintaan rakentuu avoimuuden ja rehellisyyden hengessä.

Eettistä johtamista ei voi eriyttää kunnan muusta johtamisesta. Kunnanjohtajan asema on vastuullinen, sillä hän vastaa organisaationsa eettisen toiminnan laadusta ja sen kehittämisestä.?

Kuntalehden toimittaja kirjoitti 3.6.2015 lyhyen artikkelin otsikolla "Konsulttiyhtiö hämmentää Juankoskella", kun kaupungin myöntämä 5 milj. euron takaus oli todettu yli neljän vuoden oikeusprosessin jälkeen lainvastaiseksi.

Kaupunginjohtaja ei vielä KHO:n selvän päätöksenkään jälkeen halunnut myöntää, että asiassa rikottiin EU:n SEUT sopimuksen artiklojen 107 ja 108 kohdan 3 säännöksiä eli myönnettiin varattomalle Premium Boardille kiellettyä valtiontukea Suomessa ennen näkemättömällä tavalla.

Haastattelussa Kangasperko ?eettisesti? valehtelee toimittajalle seuraavasti:

"Päätöksen toimeenpano valituksesta huolimatta oli silloisen oikeuskäytännön mukaista, painottaa Kangasperko. Nyttemmin käytäntö on EU:n säädösten takia muuttunut."

Kangasperko harmittelee myös sitä, että KHO ei pyytänyt asiasta kaupungilta lisäselvitystä.

"Kaupunki oli näet tietoinen, että kyseisen yhtiön omistavat yhtiöt olivat pöytälaatikosta otettuja niinsanottuja holdingyhtiöitä, joilla ei ollut henkilöstöä eikä liiketoimintaa. Kaupunki oli siten selvillä siitä, että koko konserni täyttää pk-yrityksen määritelmät.

Pk-yritysaseman selvittämättä jättäminen aiheutti KHO:n päätöksen mukaan sen, että päätös oli tehty virheellisessä järjestyksessä ja päätös siten kumottiin, toteaa Kangasperko."

Pk-yritysvirityksillään Kangasperko ja hänen luottokonsulttinsa yrittivät kiemurrella EU:n ns. de minimis-periaatteen varjoon, jolloin vähämerkityksellisestä 200 000 euron tuesta ei tarvitse tehdä mitään ilmoituksia komissiolle.

Kangasperko ei näköjään ole omissa toimissaan osannut tehdä minkäänlaista eroa 200 000 euron ja 5 000 000 euron arvoisen tuen välillä.

Kangasperkon väitteet siitä, että oikeuskäytäntö olisi jotenkin muuttunut, kun KHO antoi lopullisen lausunnon 22.5.2015 takauksesta ovat tietysti täysin moraalittomia ja selvää valehtelua.

KHO päätös perustui EU:n SEUT sopimuksen rikkomuksiin. Näiden säännösten on täytynyt olla hyvin myös Kangasperkon käyttäminen ns. luottokonsulttien ja Suomen kalliimpien ja johtavien yksityisten asianajotoimistojen tiedossa.

Alla hieman lisävalaistusta EU-oikeudesta:

"EU:n kilpailusäännöksiä on asteettain kehitetty ja EU:n kilpailusääntöjen soveltaminen muuttui merkittävästi 1.5.2004 alkaen, kun uusi kilpailusääntöjen täytäntöönpanoasetus (neuvoston asetus 1/2003) tuli voimaan.

Täytäntöönpanoasetus sisältää menettelysäännöt siitä, miten EU:n keskeisiä kilpailusääntöjä eli Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) artikloja 101 ja 102 (aiemmin EY 81 ja 82 artiklat) sovelletaan. Artiklojen sisällöt säilyivät sekä täytääntöönpanouudistuksessa että 1.12.2009 voimaan tulleessa Lissabonin sopimuksessa ennallaan.

Täytäntöönpanoasetuksen uudistaminen edellytti muutoksia myös kansalliseen kilpailusäännöstöön. Kansallisen kilpailunrajoituslain muuttamisen tavoittee¬na oli mm. yhtenäistää yritysten toimintaympäristöä yhdenmukaistamalla kansallinen kilpailusääntely EU:n kilpailusääntöjen kanssa. Uusittu laki kilpailunrajoituksista (318/2004) tuli voimaan samanaikaisesti täytäntöönpanoasetuksen voimaantulon kans¬sa 1.5.2004."

Kangasperkon epäeettinen ja moraaliton johtaminen on saanut kauniin kruunun vuonna 2015 myös siksi, että Kangasperko oli siis perustuslain 124 §:n vastaisesti palkannut maamme kalleimmat juristit puolustelemaan Juankosken kaupungin ja Premium Boardin laittomia hankkeita.

Pekka Vartiaisen tekemän kunnallivaltuksen perusteella Kuopion hallinto-oikeus määräsi jo 15.1.2013 Juankosken kaupungin kumoamaan perustuslain vastaiset yksityisten asianajotoimistojen käyttöä koskevat päätöksensä. Tällaisia päätöksiä ei ole kuitenkaan kumottu.

Päinvastoin Juankosken kaupunkin on jatkanut näiden asianajotoimistojen käyttöä jatkuvasti, vaikka Premium Board ja myös Juankosken Biolämpö Oy ovat olleet jo pari vuotta toivottomassa yrityssaneerauksessa ja tällainen toiminta on siis hallinto-oikeudessa todettu jo monta vuotta sitten lain vastaiseksi.

Tämä perustuslain vastainen toiminta on aiheuttanut Juankosken kaupungin veromaksajille jo noin 500 000 euron turhat kustannukset ja samalla on myös tuhottu se mahdollisuus, että joku investori olisi vielä ihan oikeasti käynnistänyt jo joulukuussa 2008 konkurssiin ajautuneen Römssyn.

Hämmästyttää suuresti se, miten tällainen täysin moraaliton ja lainvastainen toiminta voi olla mahdollista Juankosken pienessä kaupungissa.

Miksi Heimo Konttinen ja Veijo Tirkkonen eivät ole puuttuneet tähän laittomaan menoon ja epäeettiseen johtamiseen, vaikka heidät on valittu Kangasperkon esimiehiksi kunnallisvaalien perusteella?

alan miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta7.1.2016 19.47
Minä olen jo aikojen alussa ennustanut, etteivät nämä sinänsä oikeutetut mutta liian pehmeät toimenpiteet johda käytännössä mihinkään tai johtavat viimein johonkin pieneen rangaistukseen, jolla ei ole aiheutettuun vahinkoon nähden mitään merkitystä.

Näkeehän sen jo moraalittoman keskustan virallisen äänen kirjoituksista, kuinka hän luikertelee vastuustaan kuin käärme koloonsa. Kyllä puolueapparaatti hoitaa. Se on ihan sama kuin muslimeilla: voi tehdä mitä tahansa, kyllä allah hoitaa.

alan kolmas miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta7.1.2016 23.04
Asia jää nähtäväksi, koska saamieni tietojen mukaan tutkintapyyntö väärinkäytösten osalta on jätetty poliisille jo hyvän aikaa sitten, eikä asian tonkiminen siihen tule jäämään.

Tiettävästi kortit tullaan katsomaan hamaan loppuun asti.

Keskustan virallinen äänikin on vain puhunut laittomasti peritystä takausprovisiosta.

Kepuleilla onkin aina tapana puhua aidan seipäästä, kun aletaan puhua aidasta.

Virallisen äänen olisi nyt hyvä kiireimmän vilkkaan syytä päättää paikallisosastossa, että laittomasti maksetun takauksen takaisinperintä aloitetaan ensimmäisenä arkipäivänä.

Neljä miljoonaa euroa on iso raha, vaikka Kangasperko ei osaakkaan miljoonia laskea. Taitaa olla Kangasperkolla matikassa huonekalukauppiaan paperit.

Ei ole ihme, että Korkein hallinto-oikeuskin totesi viimeksi 1.9.2015, että luottamus kaupunginjohtajan toimiin on vaarantunut - siis mennyt, mikä mennyt.

Mies on junaillut esteellisenä laittomia valtiontukipäätöksiä solkenaan lähes viiden vuoden ajan. Eipä taida ihan pienellä huomautuksella selvitä.

Luottamus viralliseen ääneenkin alkaa ropista, kun tulee kuluneeksi jo kuukausia siitä, kun virallinen ääni lupasi hoitaa "kepuleiden verkoston" kehittelemän laittoman takauksen kuntoon. Mitään ei ole tapahtunut.

Varjo on siis laskeutunut jo virallisen äänenkin ylle. Taitaa olla potku miehestä jo pois. Moukarinheitossa näkyy miehellä vieteri jo totaalisti oijenneen.

Olisikohan virallisen äänenkin syytä kysyä jo viisaalta vaimoltaan neuvoa?

Meinaan vaan, että virallisen äänen mainekin alkaa oll jo vaakalaudalla.

Virallisen äänen on hyvä muistaa, mitä tapahtui USA:ssa, kun Nixon lähetti putkimiehet demokraattien puoluetoimistoon asioimaan. Ei kovin kaun tästä mennyt, kun Nixon astui Valkoisen talon nurmikolla viimeisen kerran helikopteriin ja vilkutti mennessään.

Sipilällä ei ole varaa pyyhkiä persettä Suomen perustuslailla kovin moneen kertaan, kuten Juankosken kepulipiireissa on tapana ollut tehdä vuosikymmeniä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta7.1.2016 23.07
Noh,noh, kuka sitten lienetkin. Noin sivistymättömästi ei oikea alan mies kirjoita Santeri Alkion keskustasta. Oikea alan mies sitä paitsi haluaa tavata minut ja pyytää ninikirjoitukseni. Keskusta on rehellinen puolue ja maksaa kyllä kaiken.

Ensin täytyy tietysti lähettää lasku, jossa on saajan tilinumero. Täytyy myös olla laskun peruste ja eräpäivä. Oman osansa maksaa keskusta, mutta Kokoomuksesta, demareista ja persuista me emme valitettavasti kanna vastuuta.

Me maksamme kokuspalkkiosta veron puolueelle ja tämän jälkeen meistä pidetään huolta. Jos yhdessä keskustalaisessa kunnassa käy huonosti, niin 200 kuntaa menestyy paremmin. Konsulttitoimistot, tilintarkastusyhteisöt ja monenlaiset lausunnonantajat laskuttavat kaikkialla veronmaksajia juuri tällaisia takaiskuja varten. Näin ajattelen. Osuuskaupat ja -pankit ovat edelleen pystyssä ja voivat hyvin. Näiden hyvinvointi perustuu pitkälti asiantuntemuksella laadittuihin kaavoihin. Menestyvä osuuskauppa tai -pankki on kuin vakuutus tällaina hetkinä. Keskusta on itse asiassa suuri keskinäinen vakuutusyhtiö, jota ei ykkösmiljoonat heiluta.

Luulisin, että asianajopalkkioistakin, tuosta paljon puhutusta 500000 eurosta palautuu loppupeleissä osa Juankoskellekin.

Joukoissa on voimaa. Aivan sanottua ei ole sekään, että loppurutistus kalkkiviivoilla muuttaa vielä lopputuloksen. Videotarkistus on tullut lentopalloon ja jalkapalloon. Voi olla, että ensimmäinen sovellus politiikkaankin on jo tekeillä.

Voitte ottaa siellä kehäkolmosen sisällä rauhallisesti, maksu ei koske teitä, ei ainakaan kuntana, koska keskustalla ei siellä ole vielä tarvittavaa kannatusta.

Veikko LuodeRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta9.1.2016 21.12
Mikähän suojelusenkeli on Juankosken päättäjillä ja kaupunginjohtajalla.Kun vertaa esim.Kittilän ja Jalasjärven tapauksia,missä on ryhdytty oikeustoimiin kunnan johtoa vastaan ,kun taloudessa on tapahtunut selviä väärinkäytöksiä.Juankoskella ollaan hiljaa,vaikka
veronmaksajat maksavat päättäjien selvistä
töppäyksistä ja edelleen annetaan ollaan
toimettomia,kun omaisuus tuhoutuu talven
pakkasissa.

M:O.T.Re: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta9.1.2016 21.29
Virallisen äänen esittämä maksujärjestely takaustappioasiassa on jollakin tavalla perusteltu.
Kaupunki on huolehtinut siitä, ettei päivittäistavarasektorilla ole kilpailua, vaan PeeÄssä saa rahastaa momopolikaupallaan ilman tavanomaisia kaupan kustannuksia.

Hinnat saa pitää tapissa eikä mainostaakaan tarvitse.

PeeAssä voi helposti nähdä Juankosken myymälän tuotot verrattuna tavanomaiseen pieneen kaupunkimyymälään. Korkeampi tuottoprosentti maksettakoon kaupungin tilille. Voi olla, että vuositasolla puhutaan 100000- 300000 euron summasta. Kun monopolikauppa on kaupungin passiivisuuden ansiosta säilyttänyt asemansa jo n. 10 vuotta, on tätä PeeÄssältä tulevaa bonusta 1-3 miljoonaa euroa.

Tälläpä se keskustan osuus takaustappiosta maksetaankin.

Eero KekäläinenRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta9.1.2016 22.54
Virallinen äänikin jo kolmenlaiset lahkeessaan tunnustaaä ettei keskusta maksa mitään kustannuksia. Kepulla on tapojensa mukaan aina kanavat auki mihinkä todellinen lasku töppäilyistä, jonka tekijäksi leimataan aina joku toisen puolueen henkilö, lähetetään.
Valitettavasti laskun lopulliseksi maksajiksi on joutununeet kyrsiintyneet veronmaksajat juankoskella.

alan kolmas miesRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta10.1.2016 1.35
En ainakaan minä ole keskustan virallisen äänen nimikirjoitusta pyytänyt, mutta olen esittänyt ajatuksen, että olisi mukava tavata keskustan virallinen ääni jossakin yhteydessä.

Juankoskellahan ei ole oikein muita oikeasti toimivaltaisia henkilöitä kuin virallinen ääni.

Kaikki virkamiehet ja luottamushenkilöthän ovat ns. perässähiihtäjiä, mutta Juankoskella on se ongelma, ettei perässähiihtäjien edellä ole ketään ladun aukaisijaa ollut vuosikymmeniin.

Voitaisiin tulla vaikka yhdessä ystäväni Eeron kanssa keskustelemaan virallisen äänen luokse jossain sopivassa tilaisuudessa. Kyllä voisimme hyväksyä seurueeseen muitakin paikallisia valveutuneita henkilöitä.

Yleensä kaikki asiat on saatu reilaan, kun on silmästä silmään keskusteltu. Puskasta kirjoittelijoita ja huutelijoita ei kannata kuunnella.

Jos mikään muu ei auta, niin voitasiin pyytää virallisen äänen viisasta vaimoa lämmittämään meille saunan ja voitasiiin kohtuullisessa löylyssä ja vastojen mäiskeessä sopia, miten keskusta hyvittää nuo takaustappiot vahinkoja kärsineille.

Eihän sen kummemmasta asiasta ole kysymys.

Kun sopimus on syntynyt, niin kyllä sitten myös kaikille kyrsiintyneille veronmaksajille kerrotaan, mikä on mahdollista ja mikä ei.

reviisoriRe: Kunnissa ei toteuteta Perustuslaissa säädettyä julkisuusperiaatetta10.1.2016 14.58
Kun lain noudattamisesta on kyse, ei silloin kysytä kaupungin johtavilta poliitikoilta ja virkamiehiltä tai muilta. mitä mieltä he ovat siitä, että noudatetaanko vai ei.
Vielä vähemmän järjestetään huutoäänestys asiasta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: