Keskustelu

MKMamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa4.1.2016 16.53
"Uusi vuosi Kölnissä: ainakin 35:ttä naista ahdisteltiin seksuaalisesti tai ryöstettiin ? asialla matut!


Saksan miljoonakaupunki Köln sai kokea todella rauhattoman uudenvuoden. Kaupungin päärautatieasemalla ja sen lähistöllä ahdisteltiin seksuaalisesti -lähes raiskauksenomaisesti- tai ryöstettiin noin neljäkymmentä nuorta naista maahansaapuneiden toimesta." Lähde Kölnische Rundschau. 3.1.2016

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa4.1.2016 16.54
"
Uudenvuodenvietto kärjistyi Forssassa: Linja-autoasemalla joukkotappelu, turvapaikanhakija löi toista putkella


Rikos Julkaistu 04.01.2016 15:09 "
Lähde: MTV uutiset

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa4.1.2016 17.01
Keskusrikospoliisi on vielä vaitonainen, millaisen rikoksen suunnittelusta Kirkkonummen Aavarannan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita epäillään.

? Muutamia henkilöitä on vielä kuulustelematta, joten tarkempia yksityiskohtia emme voi kertoa. Voimme ainoastaan sanoa, ettei kyse ole terrorismirikoksesta, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Thomas Elfgren KRP:stä kertoo.

Uudenvuodenaattona poliisi otti kiinni kuusi irakilaismiestä epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen. Miehet vapautettiin lauantaina. Heidän lisäkseen rikoksesta on epäiltynä keskusrikospoliisin mukaan vielä "muutama henkilö". Miehet ovat saapuneet Suomeen syksyllä ja ovat Irakin kansalaisia."
Lähde MTV uutiset

alan miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa4.1.2016 22.56
Latviassa asiat voidaan sanoa ryhdikkäästi niin kuin ne ovat:

https://en.eadaily.com/news/2015/12/28/more-than-half-of-latvians-do-not-want-to-live-side-by-side-with-refugees

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa5.1.2016 0.42
MK ja alan mies ovat taas mielipuuhassaan.

Eli mamutilastojen kimpussa.

Näköalattomien mamu-spesialistien tilastot eivät kiinnosta nykyään enää ketään. Niitä on turha enää jälkijunassa toistaa VAPAAssakaan.

Meidän on syytä keskittyä käsittelemään tärkeämpiä asioista.

Presidenttimme Uuden Vuoden puheessaan käsittelemä valtakunnan ykkösuutinen eli Mustikka Oscarin suursaavutus viime kesältä on syytä nostaa VAPAAn ykkösuutisaiheeksi.

Miten voi olla mahdollista, että suomalaista nuorta poikaa voi kiinnostaa marjanpoiminta kesäaikaan?

Kysymys ei ole digitaalitekniikasta.

Näin Presidenttimme valisti meitä kaikkia Uuden Vuoden puheessaan:

"Loppukesän ja syksyn myötä sain seurata nuoren miehen Oscar Taipaleen suurta tarinaa pienistä marjoista. Hänpä poimi satoja litroja metsämarjoja ja teki hyvän tilin.

Siitä tulee semmoinen mielensähyvittäjän olo, että kyllä minua sitten niin ilahduttaa tällainen juttu, että poika kerää marjat maasta ja panee kaverinsa ja monet muutkin innostumaan samaan?.

Suomeen on tullut noin 33 000 mamua ja noin 27 000 turvapaikan hakemusta on käsittelemättä.

Enintään Suomeen jää noin 9 000 uutta mamua ja näiden kotoutus ja turvapaikka-anomusten käsittely kestää tulevat turvalliset 45 vuotta.

Olisi hienoa, jos kaikki työttömät yli 500 000 suomalaista ja 9 000 uutta mamutulokasta olisivat Orcareita, niin ei meillä Suomessa olisi mitään hätää.

Kiittäkäämme MK:ta ja alan miestä siitä, että mamu-uhka on voitettu ainakin toistaiseksi.

"Taivaan Lahjaa" ei tullut, koska Suomi ei pysty vastaanottamaan 9 000 uutta kansalaista edes marjan poimintaan.

Kohta tulee kuitenkin isompi mamuvyöry, kun ystävämme ja Syyrian massamurhaajan toveri eli macho-judoka Vlad lähtee sovittelijaksi Iranin ja Saudien väliseen riitaan.

Mahtaako Vlad aloittaa Saudien pommittamisen vanhoilla Suzhoi hävittäjillään? Vai ammutaanko Kaspian mereltä ohjus Israelin niskaan?

Pari kuukautta sitten, kun Vlad läksi järjestelemään Syyrian kriisiä sanoin, että nyt alkoi 3. maailman sota.

Nyt voin todeta, että ennustukseni taisi taas mennä nappiin. Kohta saadaan oikein isot karkelot pystyyn ja massat liikkeelle.

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa5.1.2016 12.38
"Poikkeukselliset tapahtumat ovat raivostuttaneet saksalaisia sosiaalisessa mediassa, sillä tiedotusvälineissä niistä ei aluksi juuri kerrottu, kertoo Verkkouutiset.

Saksa_maahanmuuttajia

Verkkouutisten mukaan Kölnin poliisipäällikkö Wolfgang Albers totesi vasta maanantaina, että ?arabitaustaiset? miehet olivat todennäköisesti vastuussa kymmenien naisten seksuaalisesta ahdistelusta uudenvuodenyönä väkijoukossa. Rikosilmoituksia on toistaiseksi tehnyt noin 80 ihmistä.

Toisten arvioiden mukaan voimakkaasti päihtyneitä miehiä oli suuremmassa joukossa noin 500, toisten arvioiden mukaan noin tuhat. Heistä erkani pienempiä joukkoja saartamaan, ryöstelemään ja ahdistelemaan naisia.

Localin mukaan poliisipäällikkö Albers sanoo tapahtumien olleen ?brutaaleja? ja ?täysin ennenkuulumattomia?.


?Kyseessä on hyvin suuri määrä seksuaalista väkivaltaa ? massiivisella tavalla. Naisia kourittiin ja heidän kimppuunsa hyökättiin?, poliisipäällikkö sanoi.

?Rikokset teki ryhmä ihmisiä jotka olemuksensa perusteella olivat suurelta osin pohjoisafrikkalaisesta tai arabimaailmasta?.

Localin mukaan kyseessä oli noin 500 15-35-vuotiasta miestä, jotka kerääntyivät Kölnin rautatieaseman ja katedraalin alueelle. Joukosta heitettiin raketteja muun uudenvuodenyleisön joukkoon. Tarkoitukseksi kuvaillaan häiriön luominen. Tällöin nuorten miesten ryhmät menivät väkijoukkoon, jossa he kävivät naisiin käsiksi ja ryöstelivät. Naiset ovat kuvailleet miesten työntäneen kätensä heidän housuihinsa ja vielä ikävämpiäkin tilanteita.

Kölnin pormestari Henriette Reker kutsui tiistaiksi hätäkokouksen. Hän sanoo miesten toimia ?hirviömäisiksi? ja korostaa, ettei tällaista laittomuutta siedetä. Abendblattin mukaan vastaavaa tapahtui uudenvuodenyönä myös Hampurissa.

Deutsche Welle kertoo paikallisen sisäministeri Ralf Jägerin lupaavan nopeita toimia.


?Emme hyväksy, että pohjoisafrikkalaisten miesten ryhmät kokoontuvat erityisesti tarkoituksessa halventaa naisia ahdistelemalla heitä seksuaalisesti?, Jäger sanoo.

Saksan mediaa on syytetty asian peittelystä rikollisten etnisen taustan vuoksi. Moni ihmettelee, miten asian tulo julkisuuteen kesti vuorokausien ajan.

Saksan Huffington Postissa on syytelty myös poliisia peittelystä. Ihmettelyä on herättänyt, ettei Kölnin epäillyistä annettu julki tuntomerkkejä, vaikka turvakameroiden kuvaa on käytössä paljon."

Suomessa pidätettiin ainakin kuusi irakilaista miestä uudenvuoden aattona----taisi olla yhteys Saksaan.

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa6.1.2016 12.22
"
Bussista noussut tyttö raiskattiin Kuopiossa



06:00 (12:11)





Poliisilla on tutkinnassa Kuopiossa joulukuun ensimmäisenä päivänä tapahtunut raiskaus, jonka tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista miestä. Toistaiseksi poliisilla ei ole tekijä tiedossa.

? Tässä vaiheessa tutkintaa ei siis voida sanoa, että tekijä olisi turvapaikanhakija, muistuttaa rikoskomisario Mikko Lyytinen.

Kyseessä on toinen raiskausepäily Kuopiossa parin kuukauden sisällä, jossa tekijäksi epäillään ulkomaalaista. Marraskuun alussa Kuopion keskustassa sattunut edellinen tapaus on edennyt syyttäjälle. Siinä poliisi epäilee raiskaajaksi turvapaikanhakijaa.

Uusimmassa tapauksessa vuonna 1997 syntynyt nuori kuopiolainen nainen tuli raiskatuksi Puijonlaaksossa matkalla kotiin.

Tapaus sattui maanantain ja tiistain välisenä yönä puoli yhdeltä.

? Uhri oli poistunut bussista ja lähtenyt kulkemaan kevyenliikenteen väylää metsikössä. Häntä oli lähtenyt seuraamaan kasvonsa peittänyt mies, joka kävi käsiksi, kertoo Lyytinen.

Raiskaaja oli tummaihoinen ja noin 175 senttiä pitkä. Hän oli puhunut englantia.

? Uhri soitti kotoaan hätäkeskukseen.

Poliisilla on tutkinnassa Pohjois-Savossa tällä hetkellä puolenkymmentä vakavaa rikosta, joissa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa.

? Raiskauksen lisäksi tutkinnassa on seksuaalinen ahdistelu ja pahoinpitelyjä, kertoo Lyytinen.

Lievempiä tapauksia ? näpistyksiä, vahingontekoja ja lieviä pahoinpitelyjä ? on tutkinnassa viime syksyltä yhdeksän. Tapaukset ovat sattuneet Siilinjärvellä, Pieksämäellä, Kuopiossa ja Suonenjoella.

? Suurin osa näistä on pahoinpitelyjä, sanoo rikoskomisario Markus Taskinen.

Tutkinnassa ei ole yhtään kantaväestön osalta turvapaikanhakijoihin "

Huomatkaa: yhtään rikosepäilyä ei ole kohdistunut kantaväestöön suuntautuen maahanmuuttajiin. Niin rasistisia uutisia.

PRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa6.1.2016 13.58
Ruotsissa samanlaisia seksuaalisia häirintöjä:
-
Gäng började tafsa på två flickor: ?Bildade ring runt dem?
Nyheter (Uppdaterad 20.00): Strax efter tolvslaget på nyårsafton inträffade flera fall av sexuellt ofredande ? samtliga vid Larmtorget i Kalmar. Bland annat blev två flickor i 17-årsåldern omringade och tafsade på av ett gäng män.


17:15 - 1 januari, 2016  Kommentera (1)

 Skriv ut
 Dela
 Tipsa


Gäng började tafsa på två flickor: ?Bildade ring runt dem?


? Männen bildade en ring runt de unga flickorna, som kände sig väldigt trängda. De började tafsa på tjejerna, och slutade inte trots att flickorna vid upprepade tillfällen sa ifrån, säger P-O Jansson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Händelsen inträffade på Larmtorget vid tolvslaget på nyårsafton, och är rubricerat som sexuellt ofredande.


De två flickorna, båda i 17-årsåldern, firade nyår när flera män i 25-30-årsåldern utsatte dem för sexuellt ofredande. Och männen, ett gäng i 25-30-årsåldern, vägrade lyssna när tjejerna sa ifrån.

? Männen har inte förstått svenska, eller något annat språk heller. De har i alla fall vägrat lyssna på tjejerna. Vi har ingen misstänkt i nuläget, men det finns övervakningskameror som vi kommer kontrollera, säger P-O Jansson.

Flickorna lyckades fly från männen efter en stund, och anmälde händelsen. När polis kom till platsen hade gänget redan lämnat platsen.

Cirka en halvtimme senare inträffade ännu ett sexuellt ofredande på Larmtorget i Kalmar. En ordningsvakt tillkallade polis sedan han försökt avvisa en person i 20-årsåldern.

? Han ska ha tafsat på två tjejer inne på dansgolvet på Manana. Polisen omhändertog honom och han hördes på plats, säger P-O Jansson.

alan miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa6.1.2016 14.50
Kaikkihan ovat seuranneet Kölnin tapahtumia. Siellä tuhannet partalapset saartavat nuoria naisia julkisilla paikoilla ja tekevät mitä haluavat. Poliisitkaan eivät enää voi mitään.

Kannattaisi ruveta Juankoskellakin harjoittelemaan katupartiointia. Siellähän on moni toivonut matuja kylänraitille sekaan.

Tämä kaikki on Merkelin virhearvion seurausta. Voisi sanoa, etten ole tavannut koskaan niin lasikaapissa elänyttä insinööriä kuin on alan kolmas mies. Tyypillisesti syyllistää uhrit ja on koko ajan sokeasti matujen puolella. Oikein Savon aatelia.

http://nyheteridag.se/har-flyr-kvinnorna-undan-flyktingmannens-sexuella-massovergrepp-pa-nyarsnatten-tyskland-i-chock-over-den-nya-verkligheten/

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa6.1.2016 20.11
alan mies näkyy nostaneen kädet jo pysyyn, kun muutama manu/matu parka on päässyt onnellisesti ensin kumiveneellä Välimeren yli henkensä kaupalla ja sitten kävellen koko Euroopan halki värjöttelemään 30 asteen pakkaseen jonnekin tyhjään Savon korpeen.

alan mies kehottaa jo kaikkia ottamaan oikeuden omiin käsiinsä ja peräänkuuluuttaa hihhuleita katupartiontiin Juankoskellakin, jossa ei varmaan koskaan ole nähty edes oikeata manua.

Luulisin, että Juankosken tyhjässä kylässä ei kovin isoa katupartiota tarvita.

Minusta tuntuu siltä, että Juankoskella riittää, kun Juankosken perinteitä vaaliva kaupunginjohtaja päivystää kaupungintalon ikkunasta kylän tyhjää raittia ja tekee ilmoituksen välittömästi Kuopion poliisille, jos sattuu näkemään mamun/matun hiippailevan Ruukin Kievarin tai seisovan pahvitehtaan tienoilla.

alan mies morkkaa minua jatkuvasti, kun kerron alan miehelle elämän totuuksia ja saan jatkuvasti luennoida hänelle erilaisista luonnonlaeista ja muista laeista.

alan miehen pitäisi tietää, ettei norsu mitenkään lasikaapissa voi elää. Ei edes norsun kokoinen insinööri.

alan mies kuitenkin nyt puolittain on jo joutunut myöntämään kaun sitten mainitsemani luonnonlain: "aina on syy ja seuraus".

Nyt alan mies toteaa, että mamu/matu ongelma johtuu Merkelin tekemistä virheistä.

Tässä kohtaa olen täysin samaa mieltä. EU:ssa pakolaiskysymys on seurausta isommista asioista, joissa Merkelillä on valitettavasti ollut sormensa pelisssä. Rumasti sanoen, olen jossain vaiheessa epäillyt, että Itä-Saksassa kasvanut ja venäjää hyvin hallitseva Merkel vaikuttaa itse asiassa eräänlaiselta Troijan hevoselta.

EU:ssa tuhansia miljardeja euroja on käytetty finanssikriisin jälkeen lähinnä saksalaisten ja ranskalaisten pankkien ja valuvikaisen euron tukitoimiin. Ja itsepäinen Austerity Olli ajoi EU maista yksi toisensa jälkeen kontalleen ja massiiviseen suurtyöttömyyteen. Espanjassakin työttömyysaste on vielä yli 20%.

Kukahan muuten neuvotteli Minskissäkin kovakuntoisen Volodjan kanssa Ukrainan kriisin ratkaisusta. Kyllä se oli Merkel ja Hollande. Hollande kävi vielä erikseen Moskovassa keskusteluja Syyrian tilanteesta Volodjan kanssa.

Näissä neuvotteluissa hampaatonta EU:ta ja presidentin tehtävät pian jättävää ja epäsuosittua Obamaa on viety kuin pässiä sarvista ja näin on luotu Eurooppaan ennen näkemätön kaaos.

Hampaaton Merkelhän ei ole missään vaiheessa kyennyt panemaan kunnolla vastaan Volodjalle, koska EU on ollut koko ajan kaasunapanuoralla kytkettynä Äiti Venäjään.

Vastaava kaaos Euroopassa oli silloin, kun Hitler käynnisti toisen maailman sodan ja lähti hakemaan hyvitystä ensimmäisen maailmansodan Saksan kannalta nöyryttävälle rauhansopimukselle.

Minua hämmästyttää, että alan mieskin, jota olen pitänyt kohtalaisen viisaana ja maailmaa laajasti nähneenä insinöörinä, on nyt lähtenyt halpahintaisesti peesailemaan MK:n tapaisia tilastonikkreita. Peesaamalla näitä tilastonikkareita alan mieskin selvästi yrittää hoitaa tautia hoitamalla vain taudin oiretta.

alan mies myös täysin näköalattomasti yrittää jotenkin syyllistää minua, kun olen todennut, että nuorten tyttöjen ei pidä hutikassa lähteä taivastelemaan sellaisille alueille, joissa on ilmeinen vaara joutua ahdistetuksi tai jopa raiskatuksi.

Kyllä asia on niin, että myöskin naisten täytyy ottaa vastuuta omista tekemisistään. Onhan naisilla myös Länsimaissa äänioikeuskin..

Arabimaissa tämäkin oikeus on vähän niin ja näin. Parasta olisikin saada arabimaiden naiset kapinaan miesten sortovaltaa vastaan. Tehokas keino olisi lopettaa kaikki seksuaalinen kanssakäyminen miesten kanssa aluksi vaikka puoleksi vuodeksi, niin eiköhän kovinkin Koraanin tavaaja silloin ala ymmärtää hyvän päälle.

Tyhmyydestä on aina sakotettu tavalla taikka toisella. Tietenkään kaikkia raiskaustapauksiakaan ei voida valistuksen kautta estää, mutta hyvä kotikasvatus on aika hyvä vakuutus tässäkin asiassa. alan miehelle totean tältäkin osin, että aina on "syy ja seuraus".

Mitkään katupartiot eivät nykyisessä EU-kaaoksessa enää riitä. Esim. 28 pääministeriä tai sisäministeriä on aivan liian suuri joukko päättääkseen yksimielisesti mistään EU:n tärkeästä asiasta.

Tärkein asia olisi ollut hoitaa finassikriisi kunnolla, eikä Austerity Ollin tapaan nyöryyttämällä pieniä ja suurempiakin kansoja haudan partaalle. Vuoden päästä tilanne voi hyvin olla se, että meillä on BRIXIT ja sitten tynkä ja hajoava EU, eikä Suomelle varmaan ainakin 200 miljardia euroa maksaneesta vahingollisesta eurosta ole enää tietoakaan.

Työttämiä meilläkin kyllä pääasiassa demujen ajaman epäonnistuneen euro-kokeilun jäljiltä on jo lähes 500 000. Kaljun Kekkosenkin tukka nousee jo haudassa pystyyn, kun hän sentään runnasi kokoon hätätilahallituksen, kun työttömiä oli vain nirkosesti 70 000.

Nyt neuvoton insinööri Sipilä vielä kyselee Jorvin kätilöitä, että miten nämä Suomen talousasiat oikein hoidetaan?

Juhankin olisi jo parasta vain uskoa, että euro on jo menneen talven lumia ja meidän on syytä palata markka-aikaan sekä alkaa rakentaa Suomen sortunutta lego-taloa palikka kerrallaan kuntoon.

Siinä riittää töitä kaikille kantasuomalsille ja myös yhdelle jos toiselle mamullekin/matullekin, jos vain päästetään ihmiset tekemään töitä, kuten asiaan kuuluu sivistysmaissa ja myös vielä enemmän kehittyvissä maissa.

Saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja hoitaessaan 28 EU:n ministeriä ovat totaalisti unohtaneet EU:n takapihan asioidensa hoitamisen ja jättäneet kaiken USA:n huoleksi. Ei USA voi maailman tappiin maksaa EU:n hölmöilyistä ja "rauhan tyyssijasta", joka on pelkkä illuusio.

On otettava sekin huomioon, että Ranksan Hollande totesi viimeisimmnän terroristi-iskun jälkeen, että Ranska on nyt sodassa. Kyllähän tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että koko EU on sodassa, koska on olemassa joku yhteinen avunantopykäläkin peruskirjassa.

Pakolaiskriisissä kysymys on EU:n takapihalla tapatuneesta herrännäisyydestä, jossa pyrkimyksenä on syvälle juurtuneen korruption hävittämisestä ja demokratiavajeen täyttämisestä.

Se on väjäämätön prosessi, jota ei voi pitemmän päälle millään muulla estää kuin rahalla ja nostamalla paikallista sivistystasoa.

Ison lisäongelman tähän tekee tietysti taistelu öljystä, kun markkinavoimat ovat painaneet öljyn hinnan tasolle 35 taalaa per barreli. Vain noin 5 vuoden sisällä USA on tullut öljyomavaraiseksi ja poistaa parhaillaan myös öljyn vientikiellon.

Lähi-idässä alkaa entistä kovempi kuhina, kun Iran on tulossa tänä vuonna öljymarkkinoille ja Saudeissa talous on ajautunut merkittäviin ongelmiin öljyn kysynnän ja hinnan romahduksen vuoksi. Puhumattakaan siitä ahdingosta, johan Venäjä on joutunut kalliin öljynsä ja korkeiden ?puolustusmenojensa? kanssa.

Nyt EU on jalomielisesti luvannut Turkille pitkin hampain muistaakseni 3 miljardia euroa, kun Turkissa hoidellaan noin yksi miljoona Syyrian pakolaista. Saksaanhan pakolasia on tullut noin 1.1 miljoonaa.

EU:ssa on siis syntynyt hirveä haloo, kun unionin rajojen sisälle on tullut vähän yli miljoona pakolaista. Mikäli EU:n talous olisi normaalissa kunnossa, EU:lla ei olisi mitään vaikeuksia integroida omaan yli 500 milj. ihmisen väestöönsä suunnilleen yhtä miljoonaa uutta asukasta.

Aika myöhään YK:kin on herännyt hitaasti esim. Syyrian kysymyksessä. Sisällissotaa on käyty jo yli kolme vuotta ja syyrialaisia on lahdattu ainakin 250 000 kappaletta.

Kukaan ei ole vielä kuitenkaan puhunut ainakaan suureen ääneen sotarikollisista, mutta kyllä tämäkin keskustelu kohta käynnistyy. Syyrian silmälääkärille voi tulla vielä totiset paikat, kun hidas kansainvälinen koneisto saadaan täyteen vauhtiin.

EU ei kuitenkaan ole tehnyt vielä mitään konkreettista tämänkään asian eteen. Tuntuu erittäin oudolta, että EU sallii tällaista tapahtuvan omalla takapihallaan. Kysymys on täydellisestä tekopyhyydestä, joka tietysti omalta osaltaan koko ajan vain ruokkii lisää terrorismia ja tietysti uusia pakolaisia.

Parhaillaan EKP käyttää rahaa noin 60 miljardia kuukaudessa, jolla yritetään pumpata eloa aivokulleeseen unioniin. Aivokuollutta ei kuitenkaan voi enää herättää henkiin, joten nyt kannattaisi yrittää vihdoin ja viimein sitä, että aletaan tosissaan hoitamaan tautia, eikä pelkästään oiretta.

USA joutui toisen maailmansodan jälkeen nostamaan keskenään sotineet Euroopan maat jaloilleen massiivisella 100 miljardin dollarin Marshall-avustuksellaan. Tuon avun avulla pyrittiin patoamaan kommunismin uhka. Nyt EU:lla on vähintään vastaava uhka sisällään ja takapihallaan.

Olisiko nyt EU:n aika nostaa oma takapihansa jaloilleen myöntämällä vaikka 200 miljardia euroa avustusta Lähi-Itään ja Pohjois Afrikan maille sekä Ukrainalle?

Kun apuun vielä liitetään "demokratian valvonta" vaikka YK:n toimesta, niin aika moni pakolaisten kumivene jää taatusti lähtemättä myrskyiselle Välimerelle. Apuun voidaan varmaan vieläkin saada USA, joka tapansa mukaan saattaa taas joutua kantamaan päävastuun sokean Euroopan taluttamisessa.

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa6.1.2016 20.31
"
Kölnin tapahtumista vaaditaan tarkkaa tutkimusta ? osa epäillyistä poliisille tuttuja


Ulkomaat Julkaistu 06.01.2016 13:07 (Päivitetty 06.01.2016 15:02)







28

Jakoa
FacebookTwitterWhatsApp




Kölnin rautatieasema

Poliisiautoja Kölnin rautatieasemalla 5. tammikuuta 2016.
Saksan liittokansleri Angela Merkel vaatii täydellistä tutkimusta Kölnin uudenvuodenyön tapahtumista. Epäilyjen mukaan ulkomaalaistaustaiset, 20-30 miehen ryhmät ryöstivät kymmeniä ihmisiä ja ahdistelivat naisia kaupungissa. Lisäksi poliisi tutkii ainakin yhtä raiskausepäilyä.
Hyökkäyksen kohteeksi joutui muun muassa siviilivaatteissa ollut naispoliisi.

Merkelin tiedottajan Steffen Seibertin mukaan liittokansleri on soittanut Kölnin pormestarille ja ilmaissut "tyrmistyksensä" väkivallasta.
? Kaikki täytyy tehdä mahdollisimman monen rikoksentekijän löytämiseksi mahdollisimman nopeasti, jotta heidät saadaan oikeuden eteen syntyperästä ja taustasta riippumatta, Seibert lainasi Merkeliä.



Sisäministeri Thomas de Maiziere puolestaan ruoski kovin sanoin Kölnin poliisia tapahtumista ja vaati selitystä. Poliisi ei pystynyt estämään organisoituja hyökkäyksiä, kun se yritti turvata uudenvuoden turvallista juhlintaa. Poliisi oli tyhjentänyt rautatieaseman ja tuomiokirkon välisen aukion, etteivät ilotulitteet vahingoittaisi ihmisiä. Tämän jälkeisiä tapahtumia poliisit eivät heti oivaltaneet.



Sisäministerin mukaan ei ole hyväksyttävää, että poliisit ryhtyivät toimeen vasta uhrien kerrottua asiasta.

? Vaadin kiireellisesti selitystä, ministeri de Maiziere sanoi tv-kanava ARD:llä.


"Tunsin kopelointia joka puolella"


Kölnissä ilmestyvän Kölner Stadt-Anzeiger -lehden mukaan osa epäillyistä on ennestään poliisille tuttuja taskuvarkauksista ja ryöstöistä, jotka on tehty lähellä rautatieasemaa.



Saksan viranomaiset varoittavat ihmisiä tekemästä siirtolaisista ja pakolaisista syntipukkeja, vaikka silminnäkijät ovat arvelleet epäiltyjen olleen syntyperältään arabeja tai pohjoisafrikkalaisia.



Ryöstelevän joukkion uhriksi joutunut 28-vuotias Katja L. sanoo olleensa kolmen ystävänsä kanssa rautatieaseman ulkopuolella.



-? htäkkiä tunsin käden takapuolella, sitten rinnoilla, sitten tunsin kopelointia joka puolella, hän kertoi paikalliselle Express-lehdelle.



-Se oli kauheaa. Vaikka huusimme ja huidoimme, tyypit eivät lopettaneet. Olin suunniltani pelosta. Parinsadan metrin matkalla minua kosketeltiin arviolta satakunta kertaa, nainen kertoo.

Kölnin katedraalin edustalle kokoontui tiistai-iltana 200-300 ihmistä vaatimaan naisten kunnioittamista. Yksi naismielenosoittaja piti lappua, jossa luki: "Rouva Merkel, mitä teette? Tämä on pelottavaa."

Saksan sisäministeri kritisoi Kölnin poliisia uudenvuodenyön rikosaallon ehkäisyssä "

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 2.12
Jotain ihmeellistä sössintää näyttää olleen Kölnin Uuden Vuoden yön pippaloissa.

Polizei autojakin oli paikalla vissiin vain kolme kappaletta, mutta nyt on poliisiautojen määräkin nostettu samalla aukiolla kai kolmeentoista..

Suomessa vähintään kaksi poliisiautoa tule paikallle jo pieneen perheriitaan.

Lyhyt on näköjään ollut sakemannien muisti sitten Red Armyn.

Mutta kyllä se saksalainen komento, kun käyntiin saadaan, niin lopulta jyrää myös kaikki nykyiset hihhulit ja rasistit, kuten kävi myös vasemmistolaisterroristeiksi höyrähtäneiden Ulrike Meinhof ja Andreas Baaderin kohdalla.

Puolet koko porukasta tapettiin ja toinen puoli pantiin linnaan. Ulrikekin sitten lopulta hirtti itsensä epämääräisissä olosuhteissa vankilassa.

Toistaiseksi meillä on vielä hyssytelty polttopullojen heittäjiä, mutta Uuden Vuoden puheessaan Niinistö vanhana juristina muistutti, että polttopullojen heitto turvapaikkoihin täyttää tekona "murhapolton" nimikkeen, joten eiköhän järjestys kohta palaa Suomeenkin.

Joka tapauksessa alustavasti tuntuu oudolta, että Kölnissä paikalla olisi ollut peräti 1000 mamun joukko, jotka olisivat kähmineet naisia haarovälistä. Tiettävästi joitakin nuoria siirtolaisia oli ollut liikenteessä ja kännissä olivat intoutuneet käymään kiinni muutamien naisten haaroväleihin.

Lienee parasta selvittää, mistä on ollut kysymys.

MK raportoi innokkaasti VAPAAssa taannoin järkyttävästä Yliviekan "törkeästä raiskauksesta", mutta nyt asiasta on tehty poliisille jo tutkintapyyntö, kuka tällaista soopaa on levittänyt Ylivieskassa, jossa ei kymmeniin vuosiin ole ollut mitään ongelmia mamujen kanssa.

Luulisi, että MK olisi tämänkin ankkatietonsa korjannut, koska asia on ollut jo moneen kertaan esillä mm. alueuutisissa ja Ylivieskan päättäjiäkin on jo asian tiimoilta kuulta telkkarissa.

MK taitaa olla noita kartupartiomiehiä?

Nimimerkistä voisi päätellä, että on ainakin kaukaista sukua Iisakki Vihtori Iisakinpoika Kosolalle.

Wikipediasta löytyy seuraavia tarinoita Kosoliinista:

"Monien ? myös useiden Lapuan liikkeen merkittävien taustavaikuttajien ? mielestä Kosola kuitenkin toimi liikkeessä vain sattumalta esiin kohonneena keulakuvana eikä hänellä ollut todellisia johtajanominaisuuksia.

Päätöksiä tehtäessä hän oli usein hiljaa tai muiden ohjailtavissa. Kosolan yleissivistystä ja taktista älyä on myös epäilty; hänen on kerrottu kysyneen maineensa huipulla ollessaan erään kostean ravintolaillan aikana tukijaltaan Kai Donnerilta:

"Kuulkaa, sanokaa nyt minkälainen semmoinen tiktaattori oikein on? Onko hän sellainen, että hänen ei tarvitse noudattaa lakeja?"

Kosolan tärkein rooli oli siinä, että hän myötäili fanaatikkoja ja liikkeen johtajan auktoriteetilla "antoi luvan" muilutuksiin ja kyydityksiin, jotka käsistä karattuaan lopulta sitten vesittivät liikkeen kannatuksen."

Uuden Vuoden Ennustus:
Lopulta myös MK tulee hukkumaan raiskaustilastoihinsa. "Joka miekkaan tartuu, se miekkaan hukkuuu"

alan miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 6.45
Eihän se ollut vain Kölnissä, vaan kaikissa suurissa saksalaiskaupungeissa. Lue akm uutiset tarkempaan.

Näyttää siltä, että kaikissa juhlissa, joissa saadaan kokoon vähintään tusinan joukko nuoria muslimeja Pohjois-Afrikasta, käyttäydytään näin.

Perimmiltään se on uskon asia. Ei auta, vaikka maassa on toimiva bordellilaitos, jota akm:kin lienee ehdottanut monen muun mahdottoman ratkaisun ohessa.

Eero KekäläinenRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 13.03
Tämä matuongelma jatkuu ja jatkuu niinkauan kun päättäjien joukossa on samanmielisiä matupuolustelijoita, kuin akm on. EU on kriisissä matujen vuoksi.
Kriisin maksajia ovat kaikki EU maat, voittajia ovat vain ns. elintasopakolaiset, köyhät ja todelliset avuntarvitsijat ei pääse eurooppaan, koska yksinkertaisesti ei oo rahaa maksaa matka.

MLRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 13.25
IL uutiset: "Poliisi: Myös Helsingissä turvapaikanhakijoilla Kölnin kaltaisia häirintäsuunnitelmia


Torstai 7.1.2016 klo 12.51

  
Helsingissä asematunneliin oli kerääntynyt yöllä jopa tuhat irakilaista turvapaikanhakijaa.

Turvapaikanhakijat olivat kokoontuneet rautatieaseman tunneliin. Kuvan ihmiset eivät liity tapaukseen.

Turvapaikanhakijat olivat kokoontuneet rautatieaseman tunneliin. Kuvan ihmiset eivät liity tapaukseen. (PASI LIESIMAA)

Orpo Ylelle: KRP:llä tieto, että Kirkkonummella suunniteltiin Kölnin kaltaista häirintää


Kölnin joukkoahdistelu: Pormestari munasi lausunnossaan

Poliisi kertoo saaneensa ennen uuttavuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla olisi ollut samansuuntaisia suunnitelmia kuin Kölnissä.

Saksan Kölnissä noin tuhannesta ulkomaalaismiehestä koostuneen joukon epäillään syyllistyneen kymmeniin rikoksiin.

Poliisin mukaan Helsinkiin saapui uuden vuoden viettoon turvapaikanhakijoita ympäri Suomea ja kaupungin omista vastaanottokeskuksista. Rautatieaseman asematunnelissa oli noin kello 23 aikaan jopa 1 000 irakilaista turvapaikanhakijaa"

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 16.46
"Mitä ihmettä Saksassa tapahtuu? ? Naisia vastaan hyökätty useissa kaupungeissa

Jenni Tamminen

Luotu: 7.1.2016 10:47.
Poliisi on lisännyt valvontaa Kölnin päärautatieasemalla uudenvuoden tapahtumien seurauksena. Kuva: EPA / All Over Press.
..

Saksan ahdistelutapaukset

Ainakin kolmessa suuressa saksalaiskaupungissa naiset ovat joutuneet ulkomaalaistaustaiseksi kuvailtujen miesryhmien ahdisteluiden kohteeksi uudenvuodenyönä, kertovat useat tiedotusvälineet.

Saksalainen Focus-lehti luettelee jutussaan ahdistelutapauksia kaikkiaan seitsemältä eri paikkakunnalta. Tapauksilla ei kuitenkaan ilmeisesti ole yhteyttä toisiinsa. Esimerkiksi Freiburgissa hyökkäyksen kohteeksi ovat joutuneet homoseksuaalit.

BBC kertoo, että ahdistelutapauksia on ollut Kölnissä, Stuttgartissa ja Hampurissa.

Suurin jupakka syntyi Kölnissä, jossa ahdisteluista on tehty jo peräti yli sata rikosilmoitusta. Poliisi on tunnistanut kolme epäiltyä, joita ei kuitenkaan ole pidätetty. BBC kertoo, että Kölnin poliisi joutuu miettimään uudelleen toimintatapojaan, sillä miesjoukot ehtivät tehdä kymmeniä ryöstö- ja ahdisteluhyökkäyksiä naisia vastaan poliisin puuttumatta tapahtumiin. Tätä ennen poliisi oli evakuoinut Kölnin päärautatieaseman edustalla sijaitsevan aukion, jonne tuhannen miehen joukko oli kokoontunut paukuttelemaan ilotulitteita. Evakuoinnin jälkeen ryhmittymät kuitenkin palasivat paikalle ja ahdistelivat naisia.

Kölnissä tekijöitä on kuvailtu pohjoisafrikkalaisten tai arabien näköisiksi. Tämän seurauksena Saksassa on herännyt uusi huoli turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä. Viranomaiset kuitenkin toteavat, ettei ole tiedossa, ovatko hyökkääjät turvapaikanhakijoita.

Deutsche Welle kertoo, että viikko hyökkäysten jälkeen tunnelma Kölnissä on jännittynyt. Poliisi valvoo päärautatieasemaa ja sen lähistöä ja paikalla on myös rautatieyhtiö Deutsche Bahnin vartijoita.

LUE LISÄÄ: ?Uskomaton lausunto? Kölnin pormestarilta ? ?Kyllä, tämä on vuotta

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 16.52
Tämä mamu/matu-asia näyttää valitettavasti etenevän lähes yksi yhteen ns. Grand Planin eli Ison Suunnitelman mukaan, jonka kuvasin melko yksityiskohtaisesti yllä.

Kysymys on seurausilmiöstä, joka liittyy EU:ssa ja eurossa oleviin pahoin valuvikoihin. EU:lta puuttuu myös selvästi johto.

EU:n toiminta muistuttaakin Juankosken kaupungin päätöksentekoa, joka ei mitenkään poikkea perinteisestä ompeluseurojen "päätöksenteosta".

Huhujen ja kvasitietojen varassa keskustellaan erilaisista kylää koskevista asioista ja tietysti epämielyttävistä eri mieltä tai eri rotua olevista ihmisistä ja ilmiöistä.

Keskusneitien eli ns. trollinen välittämien huhujen perusteella tehdään päätöksiä läpi yön käytyjen "hätäkokousten" jälkeen.

"Pakollisten ja hyvien päätösten" jälkeen tilanne kuitenkin vain pahenee, koska milloinkaan ei puhuta ns. villakoiran ytimestä.

Naurettavasti tässä mamu/matu-asiassa kysymys on vain Murhyn lakien toteutumisesta. Alla yksi lyhyt versio Murphyn laeista muistuksena, miten tässä tulee vielä käymään:

1. Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen.

2. Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen kaikkein pahimpaan aikaan.

3. Mikään ei ole niin helppoa kuin näyttää.

4. Jos on olemassa mahdollisuus, että useat asiat menevät pieleen, niin pieleen menee se joka tekee eniten vahinkoa.

5. Kaikki vie enemmän aikaa kuin pitäisi.

6. Jos asiat jätetään oman onnensa nojaan, ne menevät huonosta pahempaan.

7. Luonto on aina salaisen virheen puolella.

8. Jos näyttää siltä, että kaikki menee hyvin olet varmasti unohtanut jotain.

Nyt tarvitaan enää sitä, että Kosoliinin kaukainen sukulainen MK tai alan mies aloittavat pitämään päivittäin palopuheitaan Patiksessa, muissa juottoloissa ja messuhalleissa, niin täydellinen sekasorto on saavutettu jo Suomessakin.

Natsikomento ei Saksassakaan olisi noussut, ellei Saksan talous olisi ollut täydellisessä rapakunnossa ja marxismi levisi kulovalkean tavoin.

Vaalea arjalainen rotu havaittiin kaikkein parhaaksi roduksi maailmassa:

"Kansallissosialistinen rotuoppi oli natsi-Saksassa vuosina 1933?1945 käytössä ollut epä- ja keinotieteellinen oppi, joka pohjautui ihmisten rodulliseen luokitteluun ja eugeniikkaan. Kansallissosialististen oppien pohjalla vaikuttivat 1800-luvun rotuteoriat ja sosiaalidarvinistiset ajattelutavat.

Rotuopin mukaan saksalaiset kuuluivat ylivertaiseen "arjalaiseen rotuun" (=nykyään saksalaiset pankit), joka oli kaikkia muita parempi.

Alempiarvoisiin rotuihin kuuluivat mustat, romanit ja slaavit (varsinkin puolalaiset), sekä juutalaiset. Äärimmäinen antisemitismi kuului kaikkiin natsien rotuopin muotoihin. Natsien rotuopissa juutalaiset ja romanit olivat kaikkein alimmassa asemassa ja heidät luokiteltiin "elinkelvottomaksi elämäksi" (saks. Lebensunwertes Leben), termiä käytettiin myös kehitysvammaisista Aktion T4 ohjelmassa.

Arjalaisina piirteinä ja ihanteina pidettiin vaaleita hiuksia, sinisiä silmiä, pituutta ja hyväkuntoista hoikkuutta. Ihanteita otettiin antiikin Kreikan kiviveistoksista ja patsaista. Arjalaisuuden määrittelyyn vaikutti myös poliittinen tarkoituksenmukaisuus, esimerkiksi japanilaiset saivat aseveljeyden myötä "kunnia-arjalaisten" aseman.

Meillähän Suomenkin sisällissota on haudattu jo historian harmaan veran alle ja suureksi osaksi nuoremmat ovat täysin tietämättömiä koko Suomen sisällissodasta, joka on kuitenkin ollut yksi Euroopan verisimpiä veljessotia. "Parempaan suoritukseen" taidettiin päästä vain Espanjan sisällissodissa.

Tälle tielle Suomessa ei pidä enää lähteä, vaikka maahan on tullut viime vuonna noin 33 000 pakolaista ja turvapaikan hakijaa, joista ilmeisesti vain vaivaiset noin 9 000 ihmistä saavat aikanaan (ehkä 40 vuoden päästä) Suomen kansalaisuuden. Asialla ei ole mitään laajempaa yhteiskunnallista merkitystä Suomen harvaan asutussa maassa. Missään tapauksessa noiden turvapaikan hakijoiden myötä tulleet kustannukset eivät ole Suomelle ylivoimaisia - päinvastoin.

Oleellinen asia on, että uusille tulokkaille järjestetään töitä ja lainsäädännöllä turvataan kaikille työkykyisille Suomessa asuville ihmisille työnteon ja asumisen mahdollisuus. Tämähän tarkoittaa vain sitä, että työsopimuslakiin kirjataan pykälä, joka kieltää yleissitovat työehtosopimukset yksiselitteisesti.

Kysymys on normaalista lainsäädännöstä, josta ei tarvitse keskustella SAK:n tai AKT:n änkyröiden kanssa. Myös ammattiyhdistysliikkeen tulee noudattaa maassa vallitsevia lakeja, jotka eivät edes ole mitään poikkeuslakeja.

Valitettavasti ystäväni Eero ei ole vielä mieltänyt asian ydintä tässä mamu/matu-asiassa, jota ihmettelen suuresti, kun Eerokin on jopa omakohtaisesti joutunut taistelemaan viranomaisten mielivaltaa vastaan jopa oman vaimonsa asiassa.

Mikäli demujen Antero Jyränki ei olisi aikoinaan muuttanut Suomen perustuslakia ja jakanut Presidentin valtaoikeuksia siten, että Tartsakin joutui Pressana tappelemaan oikeuksistaan päästä Brysselliin ilmaislle lounaille, niin meilläkään ei ehkä olisi nykyisen kaltaista pysähtyneisyyden ja johtajattomuuden tilaa.

Jälleen kerran ujo Suomi-neito seikkailee maailman merillä ajopuun tapaan, kun demujen johtotroikka jätti aikoinaan kotiläksynsä tekemättä, vaikka kukkahattupäisiä demuja kyllä ihan riittävästi neuvottiin.

alan miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 17.45
Kyllä on todettava, ettei akm ole päässyt asian ytimeen. Tämä asia ei ole rodullinen, vaan tämä on uskon asia. Jos henkilöllä on sellainen moraali, että toisin uskovalle saa tehdä mitä vaan, ei asialle voida millään laeilla tai opetuksilla yhtään mitään.

Nyt kun Suomen nuoret ovat sankareita, niin pyydän kalkkeutunutta alan kolmatta miestä tutustumaan erään nuoren ajattelijan kirjoitukseen:

http://sebastiantynkkynen.com/2015/11/16/vakivalta-islamin-hyvaksi-on-tutkitusti-laajasti-hyvaksyttya-muslimien-keskuudessa/

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa7.1.2016 19.22
alan miehelle myönnän, että kysymys ei ole pelkästään rodusta.

Olen aina ihmetellyt sitä, miksi maailmassa on kautta historian käyty noita uskonsotia.

Minusta uskonsodissa on kysymys täysin tarpeettomista sodista ja ajan haaskauksesta. Joutilaat ihmiset helposti joutuu kaikenlaisille harhateille.

Muslimienkin olsi parempi keskittyä käytännön töihin ja unohtaa vähäksi aikaa Koraanin jatkuva tavailu ja rukousnauhojen nypläys.

Uskoisin, että pitsin nypläys olisi huomattavasti viisaampaa hommaa. Pitsiä nyplätessakin ajatuksetkin mukavasti rauhoittuu. Minäkin pienempänä pidin kovasti virkkuutöistä ja aina olen pitänyt myös palapeleistä, joita tehdessä saa ajatella koko ajan, mitä huvittaa.

Minun täytyy tunnustaa alan miehelle, että olen jossain määrin seurannut viime aikoina Sebastian Tynkkysen toimintaa. Ensi vaiheessa Sebastian esiintyi telkkarissa ja Uutisvuodossakin positiivisesti minun silmissäni, mutta nyttemmin en oikein jaksa innostua noihin Tynkkysen ajatuksiin. Nimikin alkaa muistuttaa jo "Tunkkasta".

alan mies viittaa viisaasti yllä myös suomalaisiin nuoriin sankareihin.

Oululainen Pula-aho-ketjun "Professori" Sebastian Aho, Pulju, Laine ja myös ratkaisija Kasperi Kapanen ovat minusta parempia suomalaisen elämänmenon lähettiläitä kuin "Professorin" kaima Sebastian "Tunkkanen".

"Professori" ei hillu muslimeja tai muitakaan uskontoja vastaán, vaan pelaa suoraviivasta lätkää tällä hetkellä korkeimmalla tasolla maailmassa. Tällaisia esimerkillisiä ja ennakkoluulottomia sankareita kalkkeutunut Suomi tarvitsee tulevaisuudessa entistä enemmän.

Sebastin "Tunkkasen" poliittinen tulevaisuus on käsitykseni mukaan käytännössä ajautunut jo umpikujaan ja syynä on nuoruuden liika into (=yrittää liikaa resursseihinsa nähden) ja yksisilmäisyys.

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 16.05
"Helsingin poliisi tutkii marraskuun lopussa Kaisaniemen puistossa tapahtunutta tapon yritystä ja törkeää ryöstöä. Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat tutkintavankeudessa.

Poliisi on aikaisemmin tiedottanut, että rikoksesta epäillään kolmea 15-16 vuotiasta poikaa. Nyt on käynyt ilmi, että yksi ?pojista? onkin 25-vuotias mies.

Kyseinen mies on poliisin saaman tiedon mukaan asunut Ruotsissa vuodesta 2007 lähtien. Mies on esiintynyt Kaisaniemen puiston tapon yritykseen ja törkeään ryöstöön liittyvässä esitutkinnassa väärillä henkilötiedoilla. Miestä epäillään nyt myös väärän henkilötiedon antamisesta.

Lähde: Poliisi

Tapahtumasta uutisoitiin 9.12. näin:


Vangitut nuoret ovat iältään 15?16 -vuotiaita ja he ovat maahanmuuttajataustaisia. Epäilty rikos tapahtui käräjäoikeuden tiedotteen mukaan Helsingissä 25. marraskuuta. Asiakirjat on julkistettu salaisiksi.

Epäillyistä kolme on vangittu todennäköisin syin epäiltynä ja toinen 16-vuotiaista pojista syytä epäillä -perusteella.

MKRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 16.07
"
Vastaantulija hyökkäsi kauppakeskuksen ovella

tammikuu 8, 2016 Sydän-Hämeen Lehti Uutiset.

Vastaantulija hyökkäsi kauppakeskuksen ovella
? En ole koskaan ollut maahanmuuttajavastainen, mutta oma törmäys muutti kyllä ajatuksia, pälkäneläinen Martti Pehkonen sanoo.

Hän oli menossa tiistaiaamupäivänä varttia vaille kymmenen Valkeakosken Koskikaraan, kun tumma mies törmäsi ulko-ovella häntä päin.

? Olin paperit kädessä ja omissa ajatuksissani menossa pankkiin. Vastaan tuli nuori tummatukkainen ja tummaihoinen mies. Vastaantulija oli menossa normaalisti metrin päästä ohi, mutta yllättäen hän pyyhälsikin suoraan päin, Pehkonen kertoo.

Kun maahan lentänyt Pehkonen kapusi hämmentyneenä jaloilleen, hän sai nyrkistä nenäänsä.

? Mies puhui sen verran suomea, että kysyi, haluanko tapella.

Sen jälkeen hyökkääjä häipyi paikalta. Haavan nenänvarteen saanut Pehkonen keräili paperinsa ja lähti ilmoittamaan tapauksesta poliisille.

? He ihmettelivät, miksen soittanut heti hätäkeskukseen. Mutta en ymmärtänyt, että tällaisetkin asiat kuuluvat hätäkeskukselle. Ja tuskin missään nurkan takana olisi ollut partiota, joka olisi karauttanut paikalle ja ottanut tekijän kiinni.

Pehkonen uskoo kuitenkin, että hyökkääjä tavoitettaisiin, jos niin haluttaisiin.

? Tapauksella oli paljon silminnäkijöitä. Ja kai kauppakeskuksen ovella on myös valvontakameroita, joista miehen voisi tunnistaa.

Pehkonen selvisi rytäkästä verta vuotavalla nenällä ja nenänvarren haavalla."

JoonasRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 16.14
YLE: "

Ministeri vertaa Helsingin tapahtumia Tahririn aukioon ? Tutkija: On makukysymys, voiko rinnastusta tehdä

Kairolaisen Tahririn aukion tapahtumat olisivat voineet tapahtua uutenavuotena myös Suomessa, toteaa puolustusministeri Jussi Niinistö. Tahririn aukiolla raportoitiin useita joukkoahdisteluita Egyptin vallankumousmielenosoitusten yhteydessä.

Jussi Niinistö Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Egyptin pääkaupungin Kairon Tahririn aukion tapahtumat olisivat voineet tapahtua myös Suomessa, puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa blogissaan.

Niinistö viittaa Tahririn aukion tapahtumilla seksuaalisiin ahdisteluihin ja joukkoraiskauksiin, joita torilla raportoitiin Egyptin muslimiveljeskunnan taannoisen vallankumouksen aikana.

? Tekojen motiivina on ollut halu näyttää, että naiset eivät ole tasa-arvoisia miesten kanssa vaan heitä voidaan kohdella siten kuin muslimiveljet lystäävät, hän toteaa kirjoituksessaan.

Niinistö rinnastaa Tahririn aukion tapahtumat Helsingissä uudeksivuodeksi ennakoituihin joukkokokoontumisiin ja sanoo, että "[Tahririn aukio] ja Köln olisivat voineet tapahtua myös Suomessa".

Helsingin poliisi tiedotti eilen torstaina, että joukko turvapaikanhakijoita suunnitteli uudeksivuodeksi mahdollisesti samankaltaista toimintaa kuin Saksan Kölnissä, jossa "noin tuhannesta ulkomaalaismiehestä koostuneen joukon epäillään syyllistyneen kymmeniin rikoksiin". Varsinaisia väkivaltaisuuksista epäiltyjä olisi 31, heistä turvapaikanhakijoita olisi 18, uutistoimisto AFP kertoo.

Keskusrikospoliisi rauhoitteli myöhemmin iltapäivällä keskustelua ja totesi, ettei esitutkinnassa ole ilmennyt mitään sellaista, joka antaisi jälkikäteen aihetta uskoa, että Suomessa olisi suunniteltu Kölnin kaltaisia laajamittaisia tapahtumia.

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan poliisilla oli tiedustelutietoa siitä, että uudeksivuodeksi oli suunnitteilla "jotain rikollista". Helsingin poliisi on puolestaan kertonut, että asematunneliin oli kokoontunut uudenvuodenaattona yli tuhat turvapaikanhakijaa. Poliisi poisti paikalta kymmeniä ja otti kiinni useita, apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki on sanonut.

"Kölnin tapahtumissa samanlaisia piirteitä kuin Tahririn aukiolla"

Puolustusministeri Niinistön perjantainen rinnastus Tahririn aukion, Kölnin ja Suomen välillä on ymmärrettävä, arvioi vanhempi tutkija Toni Alaranta Ulkopoliittisesta instituutista.

? Sen lisäksi, että Tahririn aukio muodostui vallankumousliikehdinnän keskukseksi, siellä raportoitiin huomattava määrä sellaisia ahdistelutapauksia, joissa suuri miesjoukko ympäröi tai saartoi yksittäisen naisen. Oli kourimista ja seksuaalista häirintää.

? Ei tämä ihan käsittämätön rinnastus ole. Kölnin tapahtumissa näyttää olevan selvästi samanlaisia piirteitä kuin Tahririn aukiolla, Alaranta sanoo.

Alaranta muistelee länsimaisen median uutisoineen vastaavista joukkoahdisteluista ensimmäisen kerran Egyptin vallankumousmielenosoitusten yhteydessä. Kölnin viikon takaiset joukkoahdistelut ovat ensimmäinen, jonka hän muistaa tapahtuneen Euroopan tasolla.

Puolustusministeri Niinistön mukaan maassa on oltava maan tavalla.

? Koto-Suomemme toreista emme anna muodostua Tahririn aukioita, hän kirjoittaa blogissaan.

Tätä lausuntoa Alaranta pitää pitkälle vedettynä.

? On makukysymys, voidaanko tällaisia rinnastuksia vetää, ainakaan niin kauan kuin on epäselvää, onko Helsingissä tapahtunut jotain vastaavaa mitä Kölnissä tapahtui, tutkija sanoo."

Patiksen ReinoRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 16.59
Onko Heikki J.W. Salonen jo jättänyt tarjouksensa Ruukin Kievarista? Onko Castor Plus mukana tarjouskilpailussa?

erityisasiantuntijaRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 17.12
Älä viitsi, Heimo olla trolli.
Kyllä kaupunginjohtajan toiminnan uusinkin veivaus (sinun avullasi) vaatii kaiken huomiomme.

JoonasRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 17.21
"Lapsia ja naisia ahdistelevat turvapaikanhakijat ovat Helsingissä vakava ongelma, poliisi kertoo.


HELSINGIN apulaispoliisipäällikön Ilkka Koskimäen arvion mukaan turvapaikanhakijat syyllistyvät usein Helsingissä häirintään ja ahdisteluun.

Kyseessä on laaja ja vakava asia, Koskimäki kertoo.

? Pakko tunnustaa se tosiasia, että jonkin sortin ilmiöstä tässä on kyse. Emme halua, että se ilmiö laajenee, Koskimäki sanoo Ilta-Sanomille.

Pakko tunnustaa se tosiasia, että jonkin sortin ilmiöstä tässä on kyse. Emme halua, että se ilmiö laajenee.
Ilmiöön liittyviä tapauksia raportoidaan Koskimäen mukaan muutamia kertoja viikossa. Tapauksia on todellisuudessa paljon enemmän, koska kaikkia ei ilmoiteta poliisille, Koskimäki arvioi.


ILMIÖ liittyy erityisesti Helsingin keskustaan ja sen yöelämään.

? Naisiin ja nuoriin tyttöihin käydään käsiksi, seurataan ja eri tavoin häiritään.

Koskimäen mukaan ahdistelun kohteeksi on joutunut myös lapsia.

? Kyllä on ollut ihan selvästi alle 15-vuotiaita käpälöintijutuissa ja suutelutapauksissa.

Alaikäisten uhrien todellista määrää on mahdotonta tietää varmasti.

? Ilmoitukset ovat tulleet vanhempien kautta, jos on ollut alaikäinen. On toinen juttu, uskalletaanko ikävästä asiasta kertoa vanhemmille.

Ahdistelijat ovat Koskimäen mukaan pääasiassa 18 vuotta täyttäneitä nuoria miehiä. Poliisi on pyrkinyt vaikuttamaan ongelmaan tekemällä valistustyötä vastaanottokeskuksissa.

? Haluamme antaa viestiä, että meillä on nollatoleranssi, ja että meillä kunnioitetaan naisia ja on tasa-arvo.


ONGELMANA on Koskimäen mukaan se, että uhrit eivät vaadi tekijöille rangaistusta tai jättävät tapahtuneen ilmoittamatta.

? Asioista pitäisi ilmoittaa poliisille tuoreeltaan, jotta asianomaiset henkilöt saataisiin kiinni. Omille lapsille pitää neuvoa, että tällaista ei tarvitse hyväksyä.

Turvapaikanhakijat ja ahdistelu nousivat otsikoihin, kun noin tuhannen ulkomaalaismiehen joukko kokoontui Saksan Kölnissä uudenvuoden juhlintojen aikana. Osan miehistä epäillään syyllistyneen ryöstöihin ja ahdistelleen naisia.

Koskimäen mukaan poliisille oli tullut tietoa, että vastaavaa voisi tapahtua uudenvuoden aikaan myös Helsingissä, minkä vuoksi poliisi valvoi tehostetusti juhlintaa.

? Meillä oli tietoa, että jotakin tällaista tulisi tapahtumaan.


KESKEINEN osa vihjetiedoista liittyi Kirkkonummen vastaanottokeskuksen tapaukseen, jossa otettiin kiinni kuusi turvapaikanhakijaa, mutta poliisilla oli asiasta muitakin vinkkejä.

Helsingin päärautatieaseman asematunnelissa oli myöhään uudenvuodenaattona jopa 1 000 irakilaista turvapaikanhakijaa.

? Uskon, että suurin osa paikalla olleista oli tullut viettämään ja juhlimaan uuttavuotta, kuten muutkin. Joukossa oli porukoita, joilla oli pahat mielessä.


POLIISI varautui, että jotkut turvapaikanhakijoista olisivat syyllistyneet ahdisteluun, ryöstöihin, varkauksiin ja tappeluihin. Poliisi valvoi tehostetusti ja näkyvästi juhlintaa.

? Uskon, että meidän näkyvyydellä oli merkittävä vaikutus.

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa8.1.2016 22.35
Minua hämmästyttää kovasti suomalaisten ja myös EU:n viranomaisten tumpelo toiminta näissä pakolaisjutuissa.

Nytkään Suomessa ei oikein kukaan tunnu tietävän, mitä on tapahtunut Uuden Vuoden aikaan Helsingissä.

Sitten oli muistaakseni joku perätön huhu Kirkkonummen turvapaikkakeskuksen laajoista rähinöistä, joiden johdosta poliisi lähetti 30 turvapartiota Aavarannan turvapaikkaan. Aavarannassa pakolaiset kuitenkin viettivät rauhallista Uuden Vuoden aattoa, kertoo keskuksen johtaja.

Keskuksen johtajakin totesi, että heillä on vähän alle 400 turvapaikan hakijaa. On shiioja ja sunneja, eikä mitään vastakkainasettelua ole esiintynyt.

Prof. Terttu Utriainen on jo kauan aikaa sitten kertonut syyn siihen, miksi turvapaikanhakijat ovat aiheuttaneet meilläkin ongelmia. Kysymyksessä on nuorten miesten joutilaisuus. Itsekin olen tähän asiaan viitannut mm. Helsingin aseman seudulla tapahtuneiden häiriöiden osalta.

Tänään Iltis paljastaa tämän tosiasian oikein kuvan kanssa. Sivulla 8 on koko sivun kuva, jossa takaapäin kuvattuna on viisi selvästi ulkomaalaista joutilasta nuorta miestä istumassa Helsingin keskustassa ja tarkkailemassa ohikulkevia ihmisiä.

Luojan kiitos Helsingissäkin on lähes 30 asteen pakkaset tällä hetkellä, joten ohikulkevat nuoret naiset ja tytötkin ovat tietysti vielä toppatakkeihin pukeutuneita.

Kyllä sitä itsekin on tullut tällaista tarkkailua harrastettua. Mikään ei olekaan sen mielenkiintoisempaa kuin ohikulkevien ihmisten tarkkailu.

Harvempi mies kääntää myöskään päänsä poispäin häveliäästi, jos ohi sattuu vilahtamaan joku Marilyn Monroen näköinen vaaleverikkö.

Mutta auta armias, kun kevät koittaa ja Suomen kauniit naiset riisuu päältään toppatakit ja alkaa liikuskella seksikkäissä kuteissa, niin ei mikään voima maan päällä voi tietenkään estää nuorten ulkomaisten eikä edes kotimaisten miesten reaktioita.

Ainoa asia, millä joutilaisuus saadaan pois, on se, että maahanmuuttajat velvoitetaan heti heidän astuttuaan Suomen kamaralle tekemään töitä.

Väliä ei ole sillä, osaavatko mamut suomea täydellisesti tai vajaavaaisesti, vaan sillä, että he ensi hetkestä lähtien aloittavat ahkeran työnteon. Uudet tulokkaat täytyy tietysti vaikka pakottaa heti ensi hetkestä lähtien jonkin sortin palkalliseen työtekoon.

Viranomaiset saisivat ottaa esimerkkiä kalastaja Pentti Linkolasta, joka eilen luennoi pitkään telkkarissa askeettisen ja ekologisen elämän puolesta.

Penttikin, joka tunnustautui ohjelmassa eräänlaiseksi "terroristiksi", totesi, ettei hänkään ole viitsinyt ryhtyä terroristina käytännön toimiin, kun on laatinut erilaisia tilastoja ja tehnyt ahkerasti kalastajan töitä.

Pentti on siis tarkkaillut luontoa ja elämää tarkalla silmällä ja korvalla. Pentti tiesi senkin, että sopiva työmäärä mahdolliselle "terroristille" on se, että illalla kotiin tullessa täytyy ottaa tukea oven pielistä. Jos tukea ei tarvita, niin silloin päivittäinen työmäärä on mahdollisella "terroristilla" jäänyt liian lyhyeksi.

Tekemällä ahkerasti työtä terroristikin voi sitten syventyä mm. kaunokirjallisuuteen ja musiikkiin.

Pentti oli sitä mieltä, että länsimainen demokratia ja öykkörikulutus on tuhon tie, mutta diktatuuri ja vapauksien rajoittaminen on ihmiskunnalle hyväksi. Mielenkiintoisia ajatuksia Pentiltä.

Penttiä tuntuu vähän harmittavan se, että hänen esittämistään ajatuksista vain keskustellaan, mutta mitään konkreettista ei näy tapahtuvan ja Pentilläkin ikää vain kertyy ja kunto rapistuu.

Ulkomaisissa uutisvälineissä on myös kiinnitetty huomiota pakolaisten joutilaisuuteen. Tässäkin suhtessa EU:ssa on näköjään kaikki säännökset vielä levällään.

Ruotsissa näyttää olevan tässäkin suhteessa asiat parhaimmalla tolalla. Mitään työkarenssia ei Ruotsissa ole, eikä ole käsittääksni myöskään edistyksellisessä Kanadassa.

Kattavaa tilastoa tästä työkarenssiasiasta EU:n osalta en heti tähän vielä löytänyt, mutta jonkinlaisen kuvan asiasta saa jo alla olevien tietojen perusteella (työkarenssikuukaudet):

 Ruotsi 0 kk
 Suomi 3 kk (matkustusasiakirjalla), 6 kk (ilman matkustusasiakirjaa)
 Saksa 3 kk
 Ranska 9 kk
 UK 12 kk (poikkeustapaus)
 EU direktiivi entintään 9 kk
 Monet EU maat edelleen jopa 18 kk

Suomen sisäministeriön maahanmuutto-osaston johtaja Jorma Vuorion mielestä turvapaikanhakijoiden työkarenssia ei pitäisi lyhentää. Turvapaikanhakija saa tehdä töitä kolmen kuukauden kulutta hakemuksen jättämisestä, paperiton hakija kuuden kuukauden kuluttua.

"Kolmen kuukauden karenssi on orientaatioaika yhteiskuntaan, jolloin kerrotaan suomalaisesta työelämästä ja suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöistä. Sinä aikana turvapaikanhakija ehtii asettua ja on valmiimpi siirtymään työelämään", Vuorio sanoo.

Karenssin ajatuksena on myös työntekijän suojelu.

"Jos avaisimme työmarkkinat henkilöille, jotka eivät tiedä Suomen työelämän pelisäännöistä, eivätkä osaa kieltä, he olisivat alttiita hyväksikäytölle. Heidän kohdallaan ei ole olemassa työehtojen ennakkovalvontaa."

Missähän ajassa tuo maahanmuutoviraston johtajakin oikein elelee?

Kyllä Vuorionkin pitäisi tietää, että maahanmuuttajia ei oikein millään ilveellä oteta Suomessa töihin, vaikka EU:ssa on tätäkin koskeva direktiivi, joka määrittelee periaatteet.

Kuitenkin direktiiviin on leivottu säännöksiä mm. kunkin maan kielestä ja Suomessa voidaan todeta, että kovin harva oppii mongertamaan suomea edes auttavasti yhden vuoden tehokurssilla.

Näillä maahantulosäännöillä voidaan siis tehokkaasti estää se, että mamut/matut pääsevät mahdollisimman nopeasti kiinni työelämään ja joukkohengailu asemien ja puistojen penkeillä saadaan loppumaan.

Muumiotuneen Vuorionkin pitäisi tajuta myös, että ei se ulkomainen työtekijä missään suuressa vaarassa ole, jos tulee tekemään töitä suomalaiselle firmalla siten, että työtekijällä on pankkitili ja verokorttti tai sitten hän mahdollisesti on jo perustanut Suomeen oman yrityksenkin.

Suomalaiset kauniit naiset ja nuoret tytöt ne täällä vaarassa voivat olla, jos nuoria mamuja meillä hengailee joutilaina päivät pitkät puistoissa ja asemien penkeillä yhtä soittoa helposti jopa 1.5 vuotta.

Muumioituneen johtajan mainitsema "orientaatioaika" kuulostaa erikoiselta.

Mahtaako muumioitunut johtaja tarkoittaa tällä "orientaatioajalla" sitä, että nuoret maahan muuttaneet miehet tekevät hämärissä puistoissa aktiivisesti tuttavuutta kauniiden suomalaisten naisten ja nuorten tyttöjen kanssa.

Sehän on selvää, että ulkomainen nuori mies helpommin lähestyy nuorta suomalaista naista kuin miestä, koska saattaa jopa pelätä agressivisia suomalaisia nuoria miehiä, jotka taas pelkäävät, että ruskeasilmäiset ja tummatukkaiset mamut vievät heidän tyttönsä.

Tästä maahanmuuttoviraston mainostamassa "orientaatioprosessista" ei olekaan enää sitten pitkä matka siihen, että nuori suomalainen nainen tulee väärin ymmärretyksi, väärin käytetyksi tai jopa raiskatuksi.

Koska maahanmuuttovirasto on meille asettanut tällaisen mielettömän "orientaatioajan", joka voi pahimmillaan kestää helposti ainakin puolitoista vuotta, niin samalla maahanmuuttovirasto on oman tyhmän säätelynsä johdosta ikään kuin tehnyt jopa raiskauksistakin täysin legitiimiä "orientaatioaikaan" kuuluvaa toimintaa.

Kun aikoinaan harrastin jonkun verran myös teerien metsästystä, niin panin merkille, että ukko teerilläkin oli joka kevät koppeloiden kanssa ns. "orientaatioaika".

Eero KekäläinenRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa9.1.2016 6.06
Jopas lähes kaikkitietävältä alan kolmannelta lipsahti varsinainen lapsus, jopa sammakoksi vois nimitttää.
Metsästystä pyöreät 50 vuotta harrastaneena ja omaa orientaatioaikaani vähän enemmän viettäneenä en ole juurikaan havainnut ukkoteerten harrastavan moista pelehtimistä.
Sensijaan kyllä ukkometsot havittelevat ja useimmiten saavatkin puolisokseen, sen pienen tuokion ajaksi koppelon. Metso on metso, naaraspuolisesta metsosta käytetään nimitystä koppelo. Teeri on teeri ja naaraspuolinen teeri on naarasteeri. Urospuolisesta teerestä käytetään yleisesti nimitystä ukkoteeri. Voihan kuitenkin olla mahdollista, että metsän syvien salaisuuksin katveessa tapahtuukin, et ukkoteeri hyppää vähän vieraisiin ja käyp kopsauttamassa koppeloa kannikkaan.
Semmonenkin on aivan virallisissa tutkimuksissa todettu, että ukkometso käypikin naarasteereen käsiksi, taikka siiviksi ja sen lyhyen lemmenhetken tuloksena on korpimetso. Metson ja teeren risteytys.

Et akm:lle tällanen lyhyt, sinullekin, kansakoulun käyneelle, kertaus luonnontieteentunneilta.

alan miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa9.1.2016 12.04
Jos luonnosta otetaan mallia, niin mamujen orientaatioajan pitaisi olla puoli vuotta. Nythan on niin, etta teerilla on syyssoidin, jossa ei tapahdu parittelua, vaan ainostaan hierarkian tarkennus ja valmistautuminen kevaiseen soitimeen, jossa sitten parittelu tapahtuu.

Kannattaa myos kayda ravintola Teerenpelissa, jossa voi Helsingissakin tutustua matujen kayttaytymiseen ja verrata sita luonnolliseen teerien kayttaytymiseen.

Tai voihan asiaa kysya aina Pentti Linkolalta, jolla on vuosikymmenien tarkat havainnot teerenpeleista. Teerilla ei kuitenkaan juuri nyt ole peliaika, vaan olemassaolotaistelu lumettomassa pakkasessa.

alan kolmas miesRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa9.1.2016 17.09
Eerolle ystävyydellä. Minä olin lähes varma, että Eero puuttuu tähän metsästysasiaan. On hyvä, että kaikki asiat laiteaan kohdalleen.

Tekevällekin sattuu virheitä. Minä lopetinkin metsästyksen, kun en oikein osunut lintuihin ja sitten en viitsinyt luontokappaleita tappaa.

Kommenttini villakoiran ydin on kuitenkin, että joutilaisuus on tässä mamuasiassa ns. "key point" eli avain kysymys. Sille on pakko tehdä jotain.

Joutilaalle ajalle tulee järjestää vaikka pakkotyötä, niin ollaan pois pahanteosta. Jos tästä työstä vielä maksetaan asianmukaisesti, niin monista ongelmista säästytään.

Otanpa tässä kohtaa nyt esille kaikkia ikäihmisiä kiinnostavan hoitoalan. Sitähän Juha Sipilä yrittää nyt digitalisoinnin ja kepuleiden maakuntamallinsa avulla virtaviivaistaa ja minäkin olen jo ehtinyt ehdottamaan saattorobotin kehittelyä.

Nyt ennen kuin saattorobotti on saatu kehiteltyä valmiiksi, niin järkevä ihminen tietysti käyttäisi hyväksi vapaasti käytettävissä olevaa kohtuuhintaista ihmistyövoimaa. Tämä olisi myös erittäin hyvin linjassa Pentti Linkolan ekologisten ajautusten kanssa. Terveellä ihmisellä pitää olla töitä ja työ pitää ihmisen terveenä.

Nykyaikana lähes päivittäin kerrotaan uutisvälineissä, kuinka vanhukset on jätetty meillä esim. pääkaupunkiseudulla yksin (=heitteille), kun ovat joutuneet muuttamaan maalta pois ja haluavat asua viimeiseen saakka kotonaan. Maakunnissa ihmiset haluavat myös asua kodeissan viimeiseen saakka, mutta kaikella jaksamisella on tietysti rajansa.

Monet vanhukset jäävät kodeissaan todellakin heitteille, kaatuvat kotonaan ja katkovat jäseniään puhumatakaan siitä, että liukkailla ja huonosti hiekotetuilla teillä ikäihmisten kaatumiset, kalliit luuvauriot ja päävammat ovat jokapäiväistä kauraa..

Yhteiskunnalle kotona asuminen on kuitenkin kaikkein edullisin asumismuoto. Hoitolaitoksissa hoidon hinta taitaa nykyään olla tuhansissa eurossa per kuukausi. Esim. Helsingissä hoitokoti Wilhelmiinassa hinta on 4 800 ? 5 500 euroa/kk ja Päiväkummussa 4 400 euroa/kk. Tavallisen eläkeläisen tulot ja omaisuus eivät tällaiseen ryöväyshoitoon mitenkään voi riittää.

Meillähän on tällä hetkellä Suomessa yli 65-vuotiaita ikäihmisiä yhteensä 1 091 388 kappaletta, joista naisia on 621 346 ja miehiä 470 042. Alustavasti voisi arvioida, että näistä ikäihmisistä ainakin 60% on sellaisia, että he eivät välttämättä tarvitse mitää hoitokotiasumista.

Keskeinen kysymys usein on liikkumisen vaikeus. Näin tulemme siihen, että meillä on ainakin 654 000 sellaista ikäihmistä (=potentiaalista asiakasta), jotka tarvitsisivat ns. henkilökohtaista "tsupparia", joka hoitaisi päivittäisiä juoksevia asioita ja myös auttasi seuranpidossa sekä siivouksessa.

Osa näistä ikäihmisistä voi vielä olla naimisissakin, mutta tarvitsisivat siitä huolimatta erilaista tsuppariapua, jos sellaista olisi kohtuuhintaan saatavilla. Voi hyvin olla, että meillä on tässäkin erilaista tekemätöntä työtä jopa 500 000 joutilaalle "tsupparille".

Jos tällaisille "tsuppareille", joiden määrä muutoinkin tulee verkkkaupan yleistyessä lisääntymään räjähdysmäisesti, maksetaan alkuvaiheessa vaikka noin 10 euroa per tunti, joka tuntuu olevan melko yleinen taksa palveluammateissa kuten esim. hampurilaismyymälöissä, niin aika mukavan tilin tällainen "tsupparikin" tekee, jos työskentelee 8 tuntia päivässä. Bruttoansio on 1 600 euroa/kk ja netto noin 1 280 euroa/kk, jos vero on 20%:a. Kyllä tälläkin summalla yksi ihminen jo jotenkin elelee, jos elää kohtuullisesti.

Olisi luonnollista, että yhteiskunta osallistuisi tähän ikäihmisten "tsupparien" työtekoon siten, että ikäihmisten kustannusrasitus jäisi kohtuuliiseksi. Kysymykseen voinee tulla vaikka jonkin tyyppinen palvelusetelijärjestelmä.

Nykyinen kotitalousvähennysjärjestelmä näyttää myös kaipaavan täydellisen remontin. Maksimi kotitalousvähennys taitaa nykyään olla vain 2 400 euroa per henkilö vuodessa, joka ei mitenkään ole sopusoinnussa nykyiseen työn tekemisen hintaan Suomessa.

Nykyinen kotitalousvähennysjärjestelmäkin näyttää myös olevan vain verohallinnon laatima pykäläviidakko, jolla vain pyritään estämään vähäisenkin kotitaloustyön joustava teettäminen kaiken maailman ennakkovero- yms. sulkeisilla.

Jos meillä on tarve noin 500 000 joutilaalle "tsupparille", niin kyllä siinä helposti löytyy työpaikka vaikka 50 000 nuorelle mamu/matu-tauistaiselle "tsupparille". "Tsupparin" ei tarvitse osata täydellisesti suomen kieltä. Pääasia on, että "tsuppari" osaa tehdä työnsä hyvin ja on luotettava.

"Tsupparin" työn täytyy siis olla myös jotenkin valvottua, mutta työn valvontaa ei tietenkään pidä viedä liiallisuuksiin , koska jokaisella Suomen kansalaisellekin on perustuslaissa myönnetty oikeus työtekoon ja elinkeinotoiminnan harjoittamiseen. Mitään järjellistä estettä ei minusta ole myöskään sille, että uusille tulokkaille myönnetään työteon ja yrittämisen oikeus jo heti maahantulon jälkeen vaikka koeajalla.

Elämää omakohtaisesti tarkkailemalla esim. Espoossa näkee selvästi, että aika moni nuori suomalainen tyttö ihan vapaaehtoisesti näyttää hengailevan ruskeasilmäisten, tummatukkaisten ja sänkileukaisten ulkomaalaisten nuorten miesten kanssa. Monilla suomalaisilla naisilla näyttää myös olevan ulkomaisia miehiä ja yhteisiä pieniä lapsia.

Yllä alan mies on ihan hyvin tarkentanut tuota teerien parinmuodostusprosessia, josta on hyvä ihmistenkin ottaa oppia.

Minähän olen kerettiläisesti peräänkuuluuttanut näissä orientaatioasioissa myös naisten vastuuta, josta alan mies ei oikein ole tykännyt.

Suomessahan on vuosikymmenien saatossa tuo seksuaalinen käyttäytyminenkin muuttunut hieman holtittomaksi.

Parinvaihto on meillä yleistynyt siten, että varmaan joka toinen avioliittokin päättyy eroon ja taas uuteen suhteeseen. Kun tätäkin asiaa miettii, niin onko tässä käyttäytymisessä oikeastaan mitää mitään eroa muslimien käyttäystymiseen verrattuna.

alan mies, joka on perehtynyt sähkötekniikkaan, voisi nyt antaa myös tästä suomalaisesta orientaatioajasta eli ns. teerenpelistä lausunnon, koska minusta tämä suomalaisten käyttäytymismalli muistuttaa jotenkin ns. sarjakytkentää, kun taas muslimeillä yleisempi tapa on tuo rinnankytkentä.

Televisiossakin meillä näytetään malliksi lähes joka ilta jotain Tosipanojuttua, jossa julkisesti paneskellaan kännissä kaiken kansan silmien edessä.

Sitten olen pannut vielä merkille senkin, että aika monessa tapauksessa nimenomaan nuoret naiset näyttävät olevan noita aloitteentekijöitä.

Kuten havaitaan ihmisten käyttäytyminen on monipiippuinen juttu ja vaikeuksia varmasti syntyy, kun norsunluutorneissaan istuvat kukkahattuiset kunnan- ja valtion virkamiehet sekä intohimoiset politiikot pyrkivät näitä käyttäytymismalleja ymmärtämään ja säätelemään usein täysin mielettömillä normeillaan.

Veikko LuodeRe: Mamujen joukkohäiriköintiä ja väkivaaltaa9.1.2016 19.34
Mikähän suojelusenkeli on Juankosken päättäjillä ja kaupunginjohtajalla.Kun vertaa esim.Kittilän ja Jalasjärven tapauksia,missä on ryhdytty oikeustoimiin kunnan johtoa vastaan ,kun taloudessa on tapahtunut selviä väärinkäytöksiä.Juankoskella ollaan hiljaa,vaikka
veronmaksajat maksavat päättäjien selvistä
töppäyksistä ja edelleen annetaan ollaan
toimettomia,kun omaisuus tuhoutuu talven
pakkasissa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: