Keskustelu

erityisasiantuntijaPrwemium Board pakkasen kourissa7.1.2016 21.44
Tehdasta tuntevat ja seuranneet tietävät, että nämä pakkaset viimeistelevät kepumafian tekemän tuhon tehtaalla. Ensin vietiin veronmaksajien rahat, ja nyt talvi hoitaa loput.
Onko Veijolla ja Heimolla parempaa tietoa?
Sovitaanko, että metalliosat pannaan vaa'alle, ja esim. leikkuri myydään sellaisenaan? Päällystyskone ehkä myös?
Olemme saaneet seurata. kuinka tuotantoasioista puhutaan ja valehdellaan, mutta Juankosken mahdollisuudet saada killinkiäkään ovat jo huvenneet.
Koillis-Pravda voisi haastatella tiukasti Kangasperkoa ja Björkqvistiä. Kerrankin journalismia...

Luottamus loppunutRe: Prwemium Board pakkasen kourissa8.1.2016 9.56
Minkälaisia pakkasvaurioita on vesipuolella? Entä elektroniikassa?
Kaupunginhallitukselle olisi hyvä hankkia pätevät tiedot. Miksi vahinkojen laajuutta ei tutkita ja kerrota?
Juankosken veronmaksajilla on niin suuret saamiset Premium Board Finlandilta, että luottamushenkilöidemme on jo aika tehdä jotain kokouspalkkioidensa eteen.

SuojelusenkeliRe: PrwemiSUOJELUSENKELIum Board pakkasen kourissa8.1.2016 11.38
Mikähän suojelusenkeli on Juankosken päättäjillä ja kaupunginjohtajalla.Kun vertaa esim.Kittilän ja Jalasjärven tapauksia,missä on ryhdytty oikeustoimiin kunnan johtoa vastaan ,kun taloudessa on tapahtunut selviä väärinkäytöksiä.Juankoskella ollaan hiljaa,vaikka
veronmaksajat maksavat päättäjien selvistä
töppäyksistä ja edelleen annetaan ollaan
toimettomia,kun omaisuus tuhoutuu talven
pakkasissa.

Eero KekäläinenRe: Prwemium Board pakkasen kourissa8.1.2016 11.41
Ko nyt piakkoin aletaan purkamaan PB:n raunioita, olis aika fiksua viimeisenä tekosenaan herra kangasperkeleen myydä romut paikalliselle yrittäjälle. Kyllä Vartiaisen Tomppa maksaa käypäsen hinnan paskaläjästä.

kuntalainen pakkasen kourissaRe: Prwemium Board pakkasen kourissa9.1.2016 11.42
Jäätymisvaroitus palaa punaisella, mutta Veijo ei kerro kuntalaisille mitään.
Paljonko olivat Veijon kokouspalkkiot viime ja edellisenä vuonna? Oliko 10.000 euroa?
Korkein hallinto-oikeus luokittelee kaikki tehdasta ja Biolämpöä koskevat isommat päätökset lainvastaisiksi, mutta Veijo ja Heimo lymyilevät hiljaa pusikoissa. Eivät uskalla suututtaa Kangasperkoa...
Mitä kirjataan tappioiksi seuraavana? Ehkä PBF:n johto realisoi koneet ja siirtää nekin rahat Maltan Osuuspankkiin. Velkasaneeraushan on EU-lainsäädännön mukaan laiton Juankosken tapauksissa.

Eero KekäläinenRe: Prwemium Board pakkasen kourissa9.1.2016 16.47
Juankosken kepulaisilla päättäjillä on oma suojelusenkeli
Veijo, Heimo ym ns. suuret päättäjät luulevat nauttivansa äänestäjien suurta luottamusta.

Jii huusko ja konstaapeli Vallius osoittavat toimillaan ja mielipiteillään jotakin järkevyyttä kaupunginhallinnossa.
Et tämmönen lyhyt kommentti eerolta.

Veikko LuodeRe: Prwemium Board pakkasen kourissa9.1.2016 19.35
Mikähän suojelusenkeli on Juankosken päättäjillä ja kaupunginjohtajalla.Kun vertaa esim.Kittilän ja Jalasjärven tapauksia,missä on ryhdytty oikeustoimiin kunnan johtoa vastaan ,kun taloudessa on tapahtunut selviä väärinkäytöksiä.Juankoskella ollaan hiljaa,vaikka
veronmaksajat maksavat päättäjien selvistä
töppäyksistä ja edelleen annetaan ollaan
toimettomia,kun omaisuus tuhoutuu talven
pakkasissa.

reviisoriRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 11.37
Lyhytkin selvitys olisi hyvä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kirjallinen selvitys on laitettava pöytäkirjan liitteeksi.
Vai onko niin, että Pete ja Veijo eivät ole vastuussa mistään, mikä maksaa meille yli 1.000,- euroa (lue: tuhat)?
Velkajärjestely on epäonnistunut jo alusta alkaen. Myöntäkää tilanne!
Miettikää sitäkin, mitä kaikkia asioita kaupunginjohtaja on valehdellut luottamushenkilöille.

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 11.44
Onkohan yhtään osaajien toivomusta toteutettu kaupungin päättävissä elimissä. Missähän on se syy? Veikkauksessakin on vaikeaa saada nolla oikein.

Sen sijaan minun ennustuksista ovat melkein kaikki toteutuneet. Missähän on sen syy? Veikkauksessakin on vaikeaa saada täysosumia.

Ikkunapöydän raatiRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 11.53
Juankoskella valheet alkavat esittelyteksteistä ja salaisista selvityksistä. Tällaista laitonta menoa ei ole missään muualla tässä mitassa.
Emme ole ennustajia, vaan todellisia kunnan toiminnan osaajia ilman omanvoitontavoittelua.
Enemmistöpäätös ei takaa laillisuutta eikä korkeaa moraalia. Alan mies elää korruptiomaailmassa.

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 12.16
Minä en puhunut mielipiteistäni, vaan ennustuksistani. Pessimistin ennusteet ovat useammin oikein kuin optimistin.

Minä en todellakaan elä korruptiomaailmassa. Pikemminkin on kokemusta siitä, että ne jotka puhuvat jotain, saattavat tehdä ihan jotain muuta.

Otetaanpa esimerkiksi PBF:n saneeraus, jota vastustin kiivaasti, mutta ennustin, että siihen päädytään. Moniko osaaja sanoi heti, että se pitää estää.

että harmittaa..Re: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 15.06
Ilmeisesti olet sisäpiiriläisiä, alan mies, mutta minä sanoin heti, että lainojen anteeksianto on kiellettyä valtiontukea, kun asiasta kuulin.
Tämähän kuuluu niihin Kangasperkon privaattijunailuihin, johon hallituksen jäsenillä ei ollut mitään sanomista, kun saivat tietää.
Kaikki tähän asiayhteyteen liittyvät toimet ovat lopullisen selvittelyn lykkäämistä ja lopun omaisuuden hukkaamista. Saneerausohjelmaan tutustuneet tietävät, että siinä on yksi versio H.C.Andersenin saduista: Piti tulla takki, mutta tuli sormustin. Ehkä ei sitäkään.

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 17.00
alan miehelle vain tiedoksi.

Kyllä New Stroms Oy:n taholta informoitiin käräjäoikeutta pariinkin kertaan faktatiedoilla ennen yrityssaneerauspäätöksiä.

Käräjäoikeudella ei kuitenkaan ollut mitään velvollisuutta ottaa huomioon NS:n toimittamia asiatietoja edes kaupunginjohtajan roolista. Veijo Tirkkosen johtamassa hallituksessa ei kenelläkään marginaalijäsenellä ole tietenkään mitään poliittista valtaa päätöksenteossa, vaikka huutaisi pää punaisena.

Mikäli oikein vielä muistan, niin kyllä NS valitti myös Kangasperkon valinnasta velkojaintoimikuntaan yrityssaneerauksissa, mutta kaupunki oli vesittänyt tämänkin asian vain ns. asian valmisteluksi, josta ei voi valittaa. Tai tietysti voi valittaa, mutta valitusta ei kukaan ota huomioon.

Tänäänhän KO:n Presidentin tehtävät vuoden alusta jättänyt Pauliina Koskelo totesikin Hesarissa, että Suomen asema oikeusvaltiona on uhattuna. Tilanne on käräjäoikeuksissa meillä sama kuin Juankosken kaupunginjohtajan kohdalla: luottamus kaupunginjohtajan toimissa on mennyt.

Koska Suomi ei ole ollut oikeusvaltio enää vuosikausiin esim. EU-lainsäädännön osalta, niin turhautuneen Pauliinan mukaan meillä on EU:n ihmisoikeustuomioistuimessa huomattavasti enemmän langettavia tuomioita mm. pitkien käsittelyaikojen osalta kuin muissa Pohjoismaissa.

Mielenkiintoisesti Koskelo haastattelunsa lopussa korostaa talousrikoksista annettuja tuomioita, kun vertaa niitä mm. paljon puhuttuihin lieviin raiskaustuomioihin.

Koskelon näkövinkkeli talousrikoksiin ansaitsee huomion, koska talousrikokset ovat usein hyvin suunniteltuja toisin kuin ennalta suunnittelemattomat raiskaukset usein ovat.

Koskelo on myös turhautunut poliitikkojen rooliin oikeuslaitosten kohdalla. Resursseja on kaiken aikaa vähennetty ja pätemättömissä oikeuksissa juttuja veivataan edes takaisin vuosi tolkulla. Asioiden käsittelyt kestävät kohtuuttoman kauan, mikä tarkoittaa sitä, että perustuslain mukaiset oikeudet eivät Suomessa valitettavasti toteudu.

Jo aiemmin keskusteluissa on ollut Suomen hallinto-oikeuksien täydellinen mädännäisyys.

Näköjään poliittiset hallinto-oikeudet eivät poliittisessa paineessa uskalla puuttua päätöksissään edes ilmeisen laittomilta vaikuttaviin viranomaisten päätöksiin. Virkarikoksissa sanktiot esim. aivan ilmeisten taloudellisten rikosten kohdalla ovat lähinnä naurettavia

New Stroms Oy valitti kaupungin myöntämästä viiden milj. euron takauksesta jo heti 3.4.2011 valtuuston laittoman takauspäätöksen jälkeen, koska kysymys oli kielletystä valtiontuesta ja Kangasperko oli asiassa esteellinen.

Kuopion HAO ei nähnyt asiassa mitään filunkia. Ei ole epäilystäkään siitä, että kaupungin taholta on oltu yhteydessä Kuopion HAO:een ja kerrottu, kuinka tärkeästä työllistämishankkeesta on kysymys. Elämän ja kuoleman kysymys Juankoskelle, joka tietysti täytyy hoitaa perinteistä maan tapaa noudattaen.

Kun NS valitti asiasta KHO:een, niin KHO pyysi Kuopion HAO:lta päätökselle perustelut. Perustelut tuli, mutta HAO ei nähnyt estettä takauspäätöksen laittamiselle täytäntöön ei-lainvoimaisena. NS valitti tästäkin asiasta KHO:een, joka 9.2.2012 kielsi yksiselitteisesti takauksen laittamisen täytäntöön edes ei-lainvoimasena, koska oli rikottu EU.n SEUT sopimuksen sääntöjä. Kuitenkin Juankosken kaupunginhallitus laittoi takauksen täytäntöön 12.8.2011.

KHO teki lopullisen päätöksen vasta 22.5.2015, kun NS oli monta kertaa kiirehtinyt päätöksen tekemistä. Päätösperusteet 22.5.2015 olivat substanssin osalta samat kuin KHO päätöksessä jo 9.2.2012. Kysymyksessä oli kielletty valtiontuki.

Oikeusvaltiossa herää tietysti kysymys, miksi lopullisen päätöksen kirjaamiseen meni aikaa yli neljä vuotta, kun päätösperusteet olivat tiedossa jo kesällä 2011.

Keskeinen syy on se, että Kangasperko oli palkannut perustuslain vastaisesti Suomen kalleimmat yksityiset asianajotoimistot väittämään, että laiton takaus onkin täysin laillinen. Tämä kaupunginjohtajan venkoilu maksoi Juankosken kaupungin veronmaksajille noin 500 000 euroa ja kylä menetti itsenäisyytensä lähes 10 milj. euron suuruisten tappioden vuoksi.

Koska Suomi ei ole oikeusvaltio, niin ei ole mikään ihme, että valveutunut alan mieskin on onnistunut mm. yrityssaneerausta ja kuntaliitosta koskevissa ennustuksissaan nappiin. Kysymys ei ole ollut oikeasta ennustamisesta. alan mies on vain todennut, että maassa eletään maan tavalla.

Meillähän jopa nykyinen suosittu Presidenttikin (entinen juristi muuten) on korostanut, että meillä pitää mamujen/matujenkin noudattaa ns. maan tapaa.

Jutta Urpilainenkin (demu) korosti oikoinaan myös maan tapaa. Tietenkin kaikki kepulaiset ovat aina korostaneet ns. maan tapaa. Itse asiassa meillä kaikki poliitikot korostavat ns. maan tapaa.

Sivistyssanakirjasta meillä kuitenkin puuttuu selkokielinen selostus: mikä on ns. maan tapa?

Sivistyssanakirjan laatijat eivät ole näköjään tohtineet sanoa, että ns. maan tapa = rakenteellinen korruptio, koska Suomessahan ei virallisesti korruptiota esiinny lainkaan.

Maan tavasta Wikipedia sentään tietää hieman enemmän:

?Maan tapa on toissijainen oikeuslähde, jota sovelletaan silloin kun ensisijaista oikeuslähdettä eli kirjoitettua lainsäädäntöä ei ole käytettävissä. Jatkuvasti käytössä oleva ja vakiintunut maan tapa saattaa muodostua tapaoikeudeksi ja se saatetaan omaksua oikeudellisten ratkaisujen perustaksi.

Maan tavan tulee olla kauan noudatettu ja yleisesti velvoittavaksi koettu käytäntö, joka koetaan asianosaisia kohtaan kohtuulliseksi.

Vaikka jokin toiminta olisi yhteiskunnassa yleinen käytäntö, ei se kuitenkaan muutu sallituksi, jos se on lainsäädännöllä kielletty.

Prosessioikeudessa maan tavan käyttö oikeuslähteenä on kehittynyt erityisesti tuomioistuinkäytännön perusteella.

Olaus Petrin tuomarinohjeiden mukaan maan tapaa oli pidettävä lakina, jos se ei ollut kohtuuton. Vuoden 1734 lain oikeudenkäymiskaaren 1 luvun 11 pykälä antaa maan tavan tuomitsemisohjeeksi, jos se ei ole kohtuuton ja jos säädettyä lakia ei ole. Ruotsalainen 1700-luvun oikeuslähdeoppi piti tapaoikeutta vähäarvoisena ja asetti tiukat ehdot maan tavan käytölle. Sitä oli pitänyt noudattaa pitkän ajan, sille vaadittiin lainsäätäjän hiljainen hyväksyntä, eikä se saanut olla lain tai luonnonoikeuden vastainen.

Oikeuskirjallisuudessa tapaoikeuden katsottiin kuitenkin voivan muuttaa kirjoitettua lakia.

Yleiskielessä maan tapa tarkoittaa usein laajasti hyväksyttyä menettelytapaa, joka kuitenkin on lain tai moraalin kannalta arveluttava.?

Minä en ollenkaan ihmettele, että Pauliina Koskelokin on turhautunut Suomen oikeusviranomaisten kanssa, kun meillä oikeuslaitos näyttää vielä tänäkin päivänä suurelta osin noudattavan Olaus Petrin jo 1700-luvun alussa antamia tuomarin ohjeita. Se on selvää, että tällainen oikeuskäytäntö tulee Suomelle kalliiksi ja kansalaistottelemattomuus rehottaa kuin nokkosviljelmä huusiin nurkalla.

Harvempi suomalainen KO:n Presidentin Pauliina Koskelon tapaan uskaltaa todeta, että Suomen "maan tapaa" on syytä korjata. Kyllä ainakin minusta asiat ovat Suomessa todella heikolla kannalla, kun maamme korkein oikeuslaitoksen edustaja nykyaikana tuo esille tällaiset oikeusvaltion puutteet.

Ei ole vaikeata arvata, mitä Pauliina Koskelo on ajatellut, kun hän haastattelunsa lopussa korostaa talousrikoksiin usein liittyvää suunnitelmallisuutta. Jari Lindsrömin (persu, ei kuitenkaan juristi) olisikin nyt syytä ottaa Koskelon haastattelusta koppi ja käynnistää asianmukaiset oikeuslaitosten uudistukset.

En ole korkeasti koulutettu juristi, mutta minusta hallinto-oikeudet voitaisiin kokonaan tarpeettomina lakkauttaa ja korvata vaikka perustuslakituomioistuimella.

Käräjäoikeuksissa nykyinen täysin poliittinen lautamiesjärjestelmä olisi myös syytä lakkauttaa ja ottaa käyttöön amerikkalaiseen ja englantilaiseen tyyliin täysin riippumaton valamiesjärjestelmä eli jury.

Riippumattomat valamiehet toteavat, onko rikos tapahtunut ja jos on, niin ammattituomari määrää tuomion suuruuden. Tuomion suuruus ei tietenkään voi olla erilainen virkamiehelle kuin tavallisella meikä mannelle ja yrittäjälle.

Tällainen oikeusjärjestelmä on tehokas ja puolueeton.

Tarja Ylitalon sanoin: ?Se on kerrasta poikki sanon suoraan sen, jos muiden kanssa sä meet?

JunamiesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 17.37
Teitkö alan suupalttumies yhtään mitään PB:n saneerausasiassa- ET. Pelkkää jurnuttamista eikä mitään konkreettista. Mutta mukamas aina oikeassa. Suuta soittaa osaa, mutta mitään muuta ei. Alan mies on täysi nolla paitsi itsensä korottamisessa jälkikäteen. Paskalta haisee koko mies.

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 18.09
Junamiehelle musiikkia

https://www.youtube.com/watch?v=8JWB06hmOkg

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 18.59
Oikea paikka vaikuttaa olisivat olleet kaikki velkojat, etteivät he suostu saneeraukseen. Heillähän mielipiteet horjuivat vielä viime hetkillä.

Olihan jo ennestään todettu, että kepumafia on yhtenäinen, mutta ei kai se tässä asiassa sentään joka paikkaan yltänyt.

Kyllä se on niin, että kuntalaisten pitää vaikuttaa päätöksentekoon. Mutta jos aina ollaan myöhässä, niin ei voi mitään. Käy kuin Timo Soinille: sitä saa, mitä tilaa.

veturin tohtoriRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 19.38
Alan kolmas mies on kirjoittanut kolme A4-sivullista tekstiä, jossa ei ole mitään järkeä, eikä pointtia. Aivan käsittämättömän typeräää, miten me joudumme lukemaan täältä näitä huttuja. Voisiko joku poistaa joskus nuo Heikin teksit. Miksi niitä suojellaan? Onko Heikki edelleen sivustojen ylläpitäjä? Uskon putkinäköön.

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 19.43
Tämä sivustohan on yhtä toivoton kuin Juankosken kaupunki ja sen asukkaat. Ei se pelkästään ole ikävää, että trollit esiintyy toisten nimimerkeillä, vaan käytetään myös toisten henkilöiden oikeita nimiä.

turhautunutRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 20.36
Olen seurannut keskustelua ja ihmettelen miksi. Sitäpaitsi alan kolmas mies on selvästikin eri kuin alan mies. Lisäksi ihmettelen nimimerkkien Pekka V ja Veikko Luode vääristyneitä persoonallisuuksia. Luulen myös, että uskovaisten eväät on yhteisiä, joten mitä merkitystä. Tämä ei ole vihakirjoitus!

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 20.44
veturin tohtori ei muista sitä, miten kaikkein suurin kepuli eli Urkki tapasi puolustella pitkiä "myllykirjeitään saatanan tunareille".

Urkilla oli aina kova kiire. Kova kiire on minullakin aina ollut, kun joutuu veturin tohtorin tasoisille lukijoille rautalangasta vääntämään, mistä asiat on kiinni, kun suksi ei Juankoskella luista.

veturin tohtorilla ottaa koville tavata asiatekstiä pari liuskaa A4:ia. Ja vielä tiukemmalle se näkyy ottavan, kun luetun ymmärryksessäkin on vielä vikaa.

Jos veturin tohtorilla on joku asiallinen kommentti esittää esim. tämän palstan otsikkoasiassa, niin mikä veturia tohtoria estää kirjoittamasta asiaan liittyvän järjellisen kommentin?

Turha sinun on Heikkiä haukkua, jos Juankoskella asiat on menneet jo vuosikymmeniä päin helvettiä. Juankosken asiat alkoi kiinnostaa tosissaan Heikkiä vasta vuonna 2006.

alan kolmas mieshän siteerasi vain yllä kriittisesti sitä, minkä KO:n Presidentti Pauliina Koskelo oli todennut tänään Hesarissa. veturin tohtori voi lähettää moitekirjeen suoraan Pauliina Koskelolle hänen esittämistään käsityksistä. Tässä ei Heikkiä tarvita veturin tohtorin viestien välitystehtävissä.

MInä vähän epäilen, että veturin tohtori saattaa olla jopa juankoskinen lautamies tai kunnan hallituksen jäsen, joka tunsi nyt alan kolmannen miehen ajakohtaisen kirjoituksen johdosta pistoksen sydämessään.

alan miehelle voin todeta, että kyllä ne kepuleiden lonkerot tässä asiassa valitettavasti ulottuivat ihan kaikkialle. Tästä syystä onkin tärkeätä selvittää konkurssien kautta, millainen kepuliverkosto Tratta PBF:n järjestelyihin on ollut kytkeytyneenä.

Pituusleikkurin hoitajaRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 20.55
Heikki, tulet pettymään, koska mitään laitonta ei ole tapahtunut, joten lopeta näitä jorinoitasi. Liikemiehenä herra Samoriz on valitettavasti yhtä typerä kuin sinä, Heikki, kumpikaan teistä ei saa mitään muuta kuin tappioita aikaiseksi. Ja sinulla ei ollut edes rahoitusta hankkeeseen, Samorizilla oli. Ja Samoritz sai 30 miljoonan tappion aikaiseksi, ihan rehellisesti.

vanttuuttreeRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 20.58
Mihin Heikki sulla on muka kova kiire, kun kämpässä ei ole lämpöjä ja pipo kireellä? Soita sossuun huomenna, niin kytkevät sähköt ja tuovat lapaset.

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa10.1.2016 22.05
Pituusleikkurin hoitaja on taas ymmärtänyt asiat päin helvettiä.

Pituusleikkurin hoitajan kannattaa lukea mm. KHO:n tekemät päätökset, niin niistä näkee, mitä rötöksiä on Juankoskella jo tehty.

Haukut kansainvälistä liikemies Samorizia typeräksi. Eihän Samoriz ole typerä ollut, kun on rehellisesti tehnyt 30 milj.euron tappion.

Eihän Samorizilla ollut senttiäkään omaa rahaa pelissä. Kangasperkohan se typerä on ollut, koska noiden 30 milj. tappioeuron joukossa hujahti samalla noin 10 milj. euroa suoraan kaupungin kassasta.

Ei Heikki ole koskaan väittänyt, että hänellä olisi ollut henkilökohatisesti rahoja ostaa Römssyn konkurssipesää. New Stroms Oy:llä kuitenkin oli tarvittavat rahat kevällä 2011.

Sen jälkeen mikään investori ei olekaan mitään rahoja tarvinnut, koska Kangasperko on pitänyt kaupungin piikkiä koko ajan persaukiselle Samorizille auki.

Viimeksi hujahti laittomasti noin 4 milj. euroa vähän ennen Tratta PBF:n yrityssaneeraushakemusta

ErikaRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 9.37
Jos New Stroms Oyllä olisi ollut fyysisesti (eikä vain Heikin unelmissa) rahat keväällä 2011 millä olisi pystynyt lunastamaan tarjouksensa, ilmeisesti 4,2 milj. euroa, niin New Stroms Oy olisi sen jälkeen omistanut tehtaan. "Money talks, bullshit walks", näin yksinkertaista se on. Ihan turhaa kertoa muita satuja meille Juankoskelaisille.

totuus voittaaRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 11.01
Juankosken johdolle toimitettiin dokumentti New Stromsin rahoittajilta. Siinäkin suhteessa Premium Boardin puuhamiehet hävisivät. New Stroms ei vaatinut takauksia, kuten Premium Board.
New Stromsilla oli OMAA RAHAA, mitä Premium Boardilla ei ollut, paitsi tilapäistä lainarahaa. Farocon Oy:n yrityskiinnityksen arvo oli koko ajan n. 0,- euroa. Juankosken kaupunkihan maksoi kaikki kulut syksystä 2010, myös lämmityksen osuuden ja konsultit. Oliko laillista?
Miksi Juankosken piti antaa takaus? Pankit eivät ole yhtä tyhmiä kuin Juankosken luottamushenkilöt. Päättele sinäkin, trolli-"Erika", todellinen tilanne tästä. Samasta syystä Kangasperko ei tuonut New Stromsin tarjousta ja kehitysideoita luottamushenkilöiden tietoon. Kaupunginjohtajan valehtelu ja salailu tämän asian yhteydessä on vertaansa vailla.
Oletko "Erika" mahdollisesti oikealta nimeltäsi "Petri"?

yksi maksajistaRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 15.54
Tänään yksi huoltomies paikalla. Mitä arvelet, Veijo? Eikö älykkyyttäsi loukkaa luottamushenkilöille annetut selitykset ja selvät valheet?
Me veronmaksajat odotamme sinulta jämeryyttä ja toimintaa.

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 17.28
Ei voitane olettaa, että Veijolla on älykkyyttä, jota voi loukata. Tai voi tietenkin olla ns. tunneälyä, mutta teollisesta toiminnasta ei ole ollut yhtään älykästä kommenttia.

Ruotsissa on työntekijöiden edustus yritysten johdossa tavallisempaa kuin Suomessa. Sekö selittää Ruotsin teollisuuden menestyksen. Ainakin sossut antavat näin ymmärtää.

Minä luulen vain, että niin saadaan suut suppuun ja lakkoilu vähemmälle, mikä on tietysti loistava asia.

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 17.35
Minä olen jo vuosia sitten ehdottanut, että keskitytään vain päällystämiseen, kun se pohjakartongin teko ei kannata ja laatu on niin huono.

Näiden pakkasten jälkeen voidaankin nyt keskittyä vain toisten hylkyrullien uudelleenrullaukseen. Näin olisi tärkeälle pituusleikkurin hoitajalle töitä ja Kangasperko olisi luonut kolme pysyvää työpaikkaa.

Kuulen takaa kylläkin vain naurua, mutta edessä istuvat eivät kehtaa.

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 18.45
Nyt lienee oikea aika tehdä myös Römssyn lunastukseen liittyvä uusi paljastus.

NS oli yhteydessä ennen venäläisen rahoituksen varmistumista lunastuksen osalta myös Paperiliiton johtoon, josko varakas liitto olisi voinut osallistua rahoituksen järjestämiseen.

Tällainen järjestelyhän on ollut yleistä mm. Kanadassa, kun firmat ovat joutuneet vaikeuksiin. Tietysti yhdessä kerättyjä varoja on hyvä käyttää myös siihen, että työpaikat säilyvät.

Paljon järkevämpää on käyttää liittojenkin rahoja työpaikkojen turvaamiseen kuin täysin mielettömään lakkoiluun ja pitkiin ansiosidonnaisiin, kun avoimessa yhteiskunnassa selkeästi vaihtoehtojakin on.

Aamulehdessä oli taas viikonloppuna SAK:n agitaattorien yleislakkouhkailujen gallup-tilanne.

Opettajia myöten yleislakkointo on nostettu jo 88%:iin, jolla pyritään estämään se, että Juha Sipilä käyttää hallituksella olevaa laillista lainsäädäntöoikeutta ja kieltää työsopimuslaissa perustuslain vastaiset yleissitovat TES sopimukset.

Demut ovat jälleen esittämässä, että perinteinen SAK:n pakkolaeista jauhava "tupomestari" Ihalainen pitäisi vielä ottaa kehiin naftaliinista pääneuvottelijaksi.

Niilo Hämäläinen promovoitiin aikoinaan ansioistaan mm. ammattiliitojen yhtenäistämisestä ja erinomaisista neuvottelusuhteistaan rintamamies kollegansa Päiviö Hetemäen kanssa kunniatohtoriksi.

Epäilen pahasti, että lakkoagitaattoriksi ryhtyneen Ihalaisen tohtorinhatun haaveet voidaan unohtaa ja alkaa kohta sovittaa päähän tonttulakkia.

Alla pieni katkelma Niilo Hämäläisen muistokirjoituksesta:

"Hämäläinen lähti siitä, että vaikeistakin yleispoliittisista riidoista huolimatta sosialidemokraattien ja kansandemokraattien on kyettävä hyvään yhteistyöhön työmiehen asian ajamiseksi.

Hämäläisen yhteiskunnalliset ansiot olivat mittavat. Tätä kuvaa hyvin se, että hänet promovoitiin yhdessä Päiviö Hetemäen kanssa yhteiskuntatieteen kunniatohtoriksi Turun yliopistossa 1970."

Römssyn em. NS:n lunastusasiassa silloinen Paperiliiton johto oli myötämielinen hankkeeseen osallistumista, mutta liiton änkyrät estivät hankkeen toteutumisen viime metreillä.

NS totesi sillon Paperiliiton johdolle, että nyt vastakkain asettelun ajan on loputtava ja on alettava soutaa samaan suuntaan, koska kaikki ollaan samassa veneessä.

Suomihan oli silloin jo finassikriisin takia pudonnut täysin muiden maiden kelkasta.

Silloinen Paperiliiton johto ymmärsi tämän viestin silloin erinomaisen hyvin. Lämmin kiitos kuuluu silloiselle avarakatseiselle Paperiliiton johtajalle - ja vastuunkantajalle Jouko Ahoselle.

NS puhui myös paikallisen sopimisen puolesta ja vakuutti Paperiliiton johdolle, että mikäli rahoitus järjestyy, niin tietysti työtekijöiden edustaja on tervetullut NS:n hallitukseen samaan tapaan, joka on jo vuosikymmeniä ollut käytössä Ruotsissa.

Kamreerin alkuRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 19.58
New Stroms Oy tunnettiin Juankoskella jo syksyllä 2008. Yhtiön edustajana esiintyi Stromsdal Oy:ssäkin vaikuttanut Åbacka.

Tapahtuiko yhtiössä omistajan vaihdos näinä aikoina?

alan miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 20.07
New Stroms Oy on perustettu vuonna 2009. Ehkä ollut puheissa vuonna 2008.

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 20.48
Tarkennus Kamreerin alulle. NS ei ollut olemassa vielä 2008.

Yhtiö perustettiin keväällä 2009. NS omistuspohjassa tapahtui muutos 17.3.2010, jolloin Åbacka siirtyi avustamaan epärealistista kaupungin laittoman takauksen avulla kyhättyä Premium Boardin hanketta.

NS puolestaan keskittyi Römssyn koko konkurssipesän lunastuksen mahdollistavan rahoituksen etsimiseen ja saikin rahoituksen varmistettua ilman kaupungin takausta noin 6 kk:ssa.

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa11.1.2016 21.18
Voi hyvin olla parasta, että pituusleikkurin hoitaja keskittyy hylkyrullien uudelleen rullaukseen.

Säilyisi työpaikka sentään katon alla.

Tehdaspuistossa entisen jenkkisylinterin vieressä joutuisi hoitamaan pahvin jälkikäsittelyhommat lumihangessa ja näköjään jopa 30 asteen pakkasessa.

Eipä taida alan miehen päällystyidea nostaa pahvitehdasta ja biovoimalaa enää jaloilleen.

Off-päällystystäkin on jo kokeiltu eri nimillä ja tavoilla. Kaikki ovat olleet erittäin lupaavia jo ainakin noin 10 vuotta ja markkinat ovat kurkku suorana huutaneet näiden kierrätettävien ja hiilijalanjäljettömien uutuustuotteiden perään.

Jostain kumman syystä kauppa ei vain tunnu käyvän.

Ristofferin ja Neron 10 milj. euron TECTA BOARD OYJ vai oliko se NO BOARD OY tuli tarkistettua muistaakseni Aaltosen säätiön rahoilla jo kesällä 2013.

Ei tullut mitään, vaikka Nero päivittäisenä rahoituskonsulttina ilmoitti, että NO BOARD OY maksaa kaikki Tratta PBF:n lainatkin.

Nero varmaan muisteli niitä hyviä aikoja, jolloin kaupunki vielä omisti Stromsdal OyJ:n osakkeita ja kaupunki huolehti pahvitehtaan rahaliikenteestä.

Vanhasta muistista Nero kuitenkin kunnan kassasta määräsi vielä maksamaan jäähyväislahjana noin 4 milj. euroa Tratta PBF:n irtisanottuja Handelsbankenin lainoja.

Nyt on vaikeampi maksaa enää kaupungin kassasta yhtään mitään, koska enää ei ole epäselvyyttä, että tällaisesta menettelystä tulee helposti häkkiauton kyytiä.

Enää ei voi Nerokaan vedota siihen, että hän ei tunne voimassa oleva lakeja.

Ikkunapöydän raatiRe: Prwemium Board pakkasen kourissa15.1.2016 10.08
Metsänhoitaja Häggblomin "asiantuntemus" on testattu monessa kunnassa ja yrityksessä.
Voinemme jättää hänet omiin oloihinsa pohtimaan Juankosken veronmaksajien menetyksiä. Puhallus oli maksimaalinen,
Tämä on meidän first ja second opinion. Häggblom ja Vision Hunters luokiteltiin huijareiksi Juankosken osaajien taholta jo ennen 25.4.2011.
Nyt on sitten koko kunta "pakkasen" kourissa.

alan kolmas miesRe: Prwemium Board pakkasen kourissa15.1.2016 15.47
Kun aikoinaan Pöyryllä teimme silloiselle yhdelle maailman johtavista metsästeollisuusyrityksistä eli St. Regis Companylle ns. Fiber Strategy-selvityksen, niin yhtiön strategisen suunnittelun johtaja antoi minulle kaksi hyvää neuvoa: "Rupee ainakin sinä jos ei muut, seuraamaan metsäteollisuuden osakekursseja ja Ronald Reaganin vaalikampanjaa".

Tietysti minä nuorena insinöörinä olin tottunut kuuntelemaan itseäni viisaampia ja kokeneempia. Siitä on ollut elinikäinen hyöty. Ennustukset on menny yleensä nappiin.

Kun kauan sitten innostuin ennustamaan sellun hintaa, niin eräs johtavan metsäteollisuusyrityksemme toimitusjohtaja lähetti minulle välimiehensä kautta terveisiä, että tuota ennustajaa on "lyötävä halolla päähän".

Hesarin toimittaja intoutui silloin myös kommentoimaan ennustuksiani ja hankki vielä teollisuudestakin lausuntoja, että tuo ennustajahan puhuu täysiä läpiä päähänsä, koska sellun hinta ei voi laskea 50%:a.

Olin kuitenkin ennustuksessani vain todennut, että sellun hinta voi laskea jyrkästi. Koska en ollut missään maininnut, että olen ennustanut 50%:ia ja toimittajienkin pitää osata lukea graafeja sekä pysyä totuudessa, niin paninpa kantelun Hesarin kirjoituksista Julkisen sanan neuvostolle (JSN). JSN sitten antoikin Hesarin tekstistä langettavan tuomion ja lehden oli korjattava pesusteeton tarinansa monilla palstoilla.

Minulla sattui silloin olemaan vähän onneakin, kun sellun hinta putosikin 50%:a. Sen jälkeen minun esittämiini ennustuksiin on suhtauduttu vähän vakavammin, eikä kukaan isoistakaan johtajista ole enää yrittänyt minua lyödä halolla päähän.

Nyt voin todeta vain sen, että pitkäkuituisen sellun hinta on pitkään ollut korkea ja melko tasainen. Historiallisesti sellun hinta ei kuitenkaan koskaan ole ollut vakio.

Kokemusteni perusteella voin siis antaa ns. "second opinionin" Vision Huntersin yleensä epäonnistuneista tulos ja osakekurssiennusteista.

Kannattaa seurata noita kansainvälisiä osakekursseja. Metsäteollisuus on historiallisesti ollut yksi kaikkein suhdanneherkimmistä aloista. Alla yksi hyvä seurattava portaali:

www.bloomberg.com/markets/stocks/world.../asia-pacif...

Kiinassa näkyy markkina muuttuuneen ns. Bear Market-tilaan. Kysymyksessä on helvetin hankala tilanne: "China Stocks Enter Bear Market, Erasing Gains From State Rescue".

Tänäänkin Shanghaissa on menty alaspäin reippain askelin ja Venäjälläkin jo noin 5%:a. Eikä ruplallakaan tunnu enää olevan oikein mitään arvoa. Öljyn hintakin meni tänään jo alle 30 taalaa tynnyriltä.

EU:n Junkers taas on myös todennut tänään, että pakolaiskriin johdosta euro-zone voi joutua Schengen-alueen ongelmien vuoksi vaaraan. Eipä tässä voi paljon enemmän epävarmuustekijöitä luetella.

Me perisuomalaiset ollaan selvästi isossa kusessa.

Tälläkin kertaa jäten tarkemmat ennustukset minua viisaampien huoleksi. Alla on taas hyvä video katsottavaksi:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-15/china-stocks-head-for-third-week-of-losses-before-economic-data



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: