Keskustelu

alan kolmas miesNykymenolle on vaihtoehto8.1.2016 0.31
Suomalaiset ovat kärsineet jo demujen eurosta tarpeeksi.

Itsensä ruoskiminen on syytä lopettaa. EMU:un liityttiin 1999 ja eurot otettin käyttöön 2002. Liittyminen euroon tehtiin noin 30% liian korkealla markan kurssilla.

Nyt kallista euroa on saatu kärvistellä jo yli 15 vuotta ja tuosta virheestä on maksettu varmaan ainakin 200 miljardia euroa. Valmista ei ole tullut, eikä tule.

Minkä ihmeen takia meillä rakastetaan itsemme ruoskimista?

Jos demut aikoinaan rakastuivat euroon, niin ei kai kaikkien muiden tarvitse rakastua kalliiseen työttömyyseuroon.

Kalliista työttömyyseurosta kärsii myös Suomen elintarviketeollisuus ja maatalous, vaikka sitä ei yleensä niin nähdä.

Maataloutta Suomessa pidetäänkin etupäässä kotimarkkinateollisuutena, mutta oikein hoidettu maatalous voi aivan hyvin olla myös vientiteollisuutta

Suomen elintarviketeollisuuden kauppatasekin on nykyään miljardikaupalla tappiolla, kun taas Ruotsin elinarvikkeiden vientikin vetää kuin häkä.

Amerikan taalaahan meidän pitää rakastaa, koska se on maailman johtava kauppavaluutta ja tulee sellainen olemaan vielä kymmeniä vuosia eteenpäin.

Taalaahan meidän siis pitää seurata kuin hai laivaa.

Onneksi nyt on vaihtoehto.

Kaikkea ei tarvitse aina kysyä Sixten Korkmanilta. Mutta Sixtenkin on jo itsekin todennut julkisuudessa, että paha arviointivirhe tehtiin euron kanssa. Suomessa on kuitenkin muitakin taloustieteilijöitä.

Jos virheitä on kerran tehty, niin tietysti ne pitää korjata.

Venäjälläkin Volodja teki ison virheen, kun hyökkäsi Ukrainaan. Markkinavoimat ovat kuitenkin korjanneet jo ainakin osan virheestä. Ruplan kurssista on haihtunut ainakin 50% pois. Eikä menetys takaisin ihan vähään aikaan enää tule.

Kalliin euron johdosta Suomelle Venäjän elintarvikemarkkinoiden lähes totaali sulkeutuminenkin on aiheuttanut isot pysyvät vauriot Suomelle aivan samaan tapaan kuin taannoin Neuvostoliiton ja Suomen välisen vahvaan markkaan perustuneen bilateraalikaupan romahdus ennen Suomen suurta lamaa aiheutti 1990-luvun alussa.

Nämä ovat vaihtoehdot eurolle

Iltalehti tänään:

https://plus.google.com/share?url=http%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fuutiset%2F2016010720921774_uu.shtml

Eero KekäläinenRe: Nykymenolle on vaihtoehto8.1.2016 9.41
Onhase jo itsestäänselvyys, missä ahdingossa elintarviketeollisuus ja sitäkautta maatalous on.
Työni kautta olen totaalisesti nähnyt maatilojen ahdingon. Verratkoomme vuositason työsuoritteeseen, Maatilojen isännät/emännät ovat totaalisesti vähentäneet lannoitteiden ostoa.
Vuonna 2015 työsuoritteeni oli vain vaivaiset
60 % siitä mitä oli vuonna 2014.
Mut jos jotenkin voisimme ylläpitää suomalaista tuotantoa, olisimme isänmaallisia ja valitsemme siellä jokapäiväisessä ruokakaupassa sen sinivalkoisen tuotteen.
Voin vain myötäillä akm ajatuksia. suuri virhe syntyi kun suomi liittyi EU:hun ja sitäkautta euroon.
Me suomalaiset, jotka emme tunne suuria sympatioita ruotsalaisten suuntaan, minunkin tarvii antaa kunnioitus heille ruotsalaisten johtajille, jotka ymmärsivät pitää oma valtionsa ulkona euusta

Patiksen miehetRe: Nykymenolle on vaihtoehto8.1.2016 23.09
Heikki J.W. Salonen on vaihtoehto nykymenolle.

masaRe: Nykymenolle on vaihtoehto9.1.2016 0.57
Hitsiläinen, kun Heikki joskus pääsisi portsareista ohi ihan alakerran discoon asti. Siellä kyllä tanssittajia riittäisi. Ikiäviä vaan nuo portsarit, kun eivät päästä kulmapöytään astikaan.

Veikko LuodeRe: Nykymenolle on vaihtoehto9.1.2016 21.11
Mikähän suojelusenkeli on Juankosken päättäjillä ja kaupunginjohtajalla.Kun vertaa esim.Kittilän ja Jalasjärven tapauksia,missä on ryhdytty oikeustoimiin kunnan johtoa vastaan ,kun taloudessa on tapahtunut selviä väärinkäytöksiä.Juankoskella ollaan hiljaa,vaikka
veronmaksajat maksavat päättäjien selvistä
töppäyksistä ja edelleen annetaan ollaan
toimettomia,kun omaisuus tuhoutuu talven
pakkasissa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: