Keskustelu

alan kolmas miesPoliisien viestintä kaipaa koulutusta9.1.2016 21.35
Poliisi ei kovin herkästi tiedotusvälineiden eteen mene, vaikka asiallisen tiedon välittäminen olisikin ensiarvoisen tärkeätä, koska nykyään tieto ja kaikenlaiset huhut liikkuu somessa reaaliajassa.

STT:lle ja ip-lehdille Helsingin poliisin tiedotteet Uuden Vuoden tapahtumista herättävät useita kysymyksiä.

Tiedotustilaisuudessa Helsingin apulaispoliisipäällikkö puhuu jostain aivan uudesta Suomeen ilmestyneestä seksuaalirikosten aallosta puistoissa ja muualla.

Kuitenkin haastattelijat jo kyselivät, eikö Suomessa ole ennen ollut esim. seksuaalirikoksia tai naisten häirintää ja raiskauksia puistoissa.

Samassa tiedotustilaisuudessa apulaispoliispäällikkö niputtaa yhteen myös rasistiset ulkomaalaisiin kohdistuvat rikokset ja kaiken maailman some-kuittailut sekä uhkailut.

Tiedotustilaisuuden kuuntelijalle jää epäselvä kuva, mistä tässä oikein on ollut kysymys.

Apulaispoliisipäällikkö myös vähän typerästi puhuu "nollatoleranssista", joka tarkoittaa selvällä suomen kielellä sitä, joka ikien asia, mikä viitaakaan esim. seksuaaliseen häirintään, sanotaan nyt vaikka ranskalainen poskisuudelma, johtaa massiiviseen tutkintaan ja niukkojen poliisiresurssien ja voiman tarpeettomaan käyttöön.

On vaarallista, jos jokaiseen huhuunkin reagoidaan "nollatoleranssi" periaatteella. Silloin järjestystilanne ei selvästikään ole enää hallinnassa.

Tiedottaminen on ammattimiesten hommaa ja tästä syystä esim. Amerikassa Presidentti ja muut korkeat virkamieht käyttävät ns. spokesmania, jolta sanat eivät mene sekaisin kovistakaan kysymyksistä.

Poliisien viestintäkoulutusta onkin syytä tehostaa.

Asianmukainen tiedotustoiminta myös lisää luottamusta poliisitoimiin, joihin on viime aikoina kohdistunut ehkä tarpeettomastikin kritiikkiä.

Huonosta tiedottamisesta tulee mieleen taannoinen Putinin häviäminen muistaakseni noin yhdeksi viikoksi omille teilleen, niin jopa alkoi erilaiset huhumyllyt pyörimään.

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta9.1.2016 22.46
Kyllä minun mielestäni matut ovat tuoneet rikoksiin aivan uuden toimintatavan. Käyttäytyvät kuin susilauma eli vähintään puoli tusinaa henkilöä hyökkää uhrin kimppuun ja ryöstää tai raiskaa tai tekee molempia yhdessä.

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta9.1.2016 23.29
En tiedä, onko alan mies oikea alan mies, mutta
kyllä minä entisen nimismiehen poikana voinen sanoa, että myös poliisilaitoksessa on paljon korjaamisen varaa.

Nyt mamujen kanssa syntynyt tilanne on uusi, mutta me emme ole osanneet varautua näihin uusiin asioihin. Eikä se mikään ihme olekaan, koska kyllähän lehmäkin on aina ihmetellyt uutta sankkoa.

Minun on kyllä vaikea ymmärtää alan miehen susilauma kuvausta. Luulisin, että meillä Suomessa ei ole vielä yhtään tällaista "susilaumaa" ollut liikenteessä.

Aikoinaan meitä peloteltiin siillä, että mustalaiset ryöstää lapsia. Minutkin jo kansakoulussa Puolangalla istutettiin kauniin mustalaistytön viereen, eikä minulla ollut silloinkaan mitään ennakkoluuloja mustalaisten suhteen.

Meillä on myös peloteltu lapsia, että sudet syö lapset, mutta eipä taida olla ainuttakaan tapausta, kun susi on syönyt jonkun lapsen Suomessa.

Ruokolahdella nähtiin 1970-luvulla leijona metsässä, leijonaa ei kuitenkaan löytynyt, vaikka kaikki Suomen petoeläintutkivät jälkiä tutkivatkin.

Sen sijaan vähän myöhemmin Ruokolahdella karhu tappoi lenkkeilijän ihan oikeasti:

"Ystäväni oli tapansa mukaan ollut tekemässä omakotitaloelämään kuuluvia puhdetöitä pihallaan myöhään iltaan. Muu perhe oli jo mennyt nukkumaan ja vaimo oli lähtenyt nukuttamaan perheen pienimmäistä. Isäntä jatkoi pihatöitä, sillä juuri ennen juhannusta päivä on pitkä ja tuo ilta oli oikein aurinkoinen.

Hän oli maininnut vaimolleen lähtevänsä vielä juoksemaan noin tunnin lenkin, vaikka oli jo iltauutisten aika. Aurinko oli kuitenkin vielä ylhäällä ja ainoastaan pieni tuulen vire jäähdytti helteistä iltaa. Vaimo oli sitten havahtunut yö noin yhden aikaan yöllä ja huomannut, että aviomies ei olekaan palannut juoksulenkiltään. Hän hätääntyi ja soitti aviomiehensä urheiluystäville ja muille tutuille saadakseen apua.

Kulkiessani omalla etsintäalueellani mietiskelin tuota tarinaa. Päättelin, että mikäli oma teoriani viinin maistelusta ei pidä paikkaansa, täytyy tilanteen olla vakava.

Mikäli löytäisin ystäväni sieltä metsästä, olisi hän todennäköisesti kaatunut ja loukannut itseään pahasti, sillä hänen lenkille lähdöstään oli kulunut jo useita tunteja. Valmistin siis itseni auttamaan päänsä kiveen kolhinutta uhria, joka luultavasti olisi tajuton.

Mitään ei kuitenkaan löytynyt siltä alueelta ja reilun tunnin juoksemisen jälkeen palasin kokoontumispaikalle. Sää oli muuttunut ja oli alkanut tihuuttaa vettä.

Huomasin ystäväni vaimon seisovan keskellä risteystä ja menin hänen luokseen. Samalla siihen tuli viereisen alueen haravoinut ystävämme, joka oli yltä päältä veressä. Hän kertoi löytäneensä ystävämme kuolleena.

Uhrin kaulavaltimossa oli ollut haava, josta kaikki veri oli suihkunnut ruumiista ulos. Samalla hän kertoi, että hän ja hänen mukanaan ollut koirapoliisi olivat nähneet karhun poikasineen tuijottamassa heitä metsässä lähellä uhria."

Eero KekäläinenRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta9.1.2016 23.39
Huom akm
Jo vuosia aiemmin kehoitin sinua käyttämään nimitystä romanityttö tai romaninainen.
Romaninaiset ovat itsensäarvon tuntevia ja on loukkaus valkoiselta valtaväestön kakslahkeiselta käyttää nimitystä mustalainen.

Kokemuksen syvällä rintaäänellä puhuen.

PVRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 0.09
Moro,
mielestäni apulaispoliisipäällikkö viestittää aivan selvällä suomen kielellä ja erittäin ymmärrettävästi Iltalehdelle:
-"Apulaispoliisipäällikkö pysyy kannassaan: Naisten ahdistelu puistoissa on täysin uusi ilmiö"


Lauantai 9.1.2016 klo 17.35
Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki pysyy STT:n haastattelussa kannassaan, että Suomeen on saapunut uusi seksuaalirikosilmiö.

Ilkka Koskimäen mukaan naisia ei Helsingissä ahdisteltu puistossa ennen kuin turvapaikanhakijoita tuli maahan.

Ilkka Koskimäen mukaan naisia ei Helsingissä ahdisteltu puistossa ennen kuin turvapaikanhakijoita tuli maahan. (FRANK LEIM
Naisasialiitto: Naisia on ahdisteltu Suomessa iät ja ajat
Ylen videoreportaasi paljastaa: Näin naisia ahdisteltiin Helsingissä vuonna 1969

Julkisuudessa herätti lauantaina runsaasti huomiota Koskimäen The Telegraph -lehdelle antama haastattelu. Lehden mukaan Koskimäki sanoi, että puistoissa ja kaduilla tapahtuneet seksuaalirikokset olivat Suomessa tuntemattomia ennen kuin 32 000 turvapaikanhakijaa saapui maahan viime vuonna.

Koskimäki kertoi Telegraphin haastattelussa myös uudenvuoden tapahtumista, jossa Helsingin rautatieaseman asematunneliin kokoontui noin 1 000 turvapaikanhakijaa. Helsingin poliisi kertoi saaneensa ennen uutta vuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla olisi ollut mahdollisesti samansuuntaisia suunnitelmia kuin Kölnin rautatieasemalla kokoontuneilla miehillä.

Sanotte, että Suomeen on tullut uusi ilmiö, jossa naisia esimerkiksi raiskataan puistoissa. Oletteko todella näin sanonut?

- En tiedä, miten se on siihen kirjoitettu, mutta joka tapauksessa ilmiö on olemassa. Meillä on ilmiö, jossa meillä on näitä ahdistelutapauksia. Jonkinlaisesta ilmiöstä puhutaan myös näissä vakavimmissa tapauksissa. Se on ihan uutta meillä. Se on se, minkä olen sanonut suomeksi ja englanniksi.

Mikä on uutta ja mistä se johtuu?

- Uutta on, että naisiin kohdistuu enemmän seksuaalista ahdistelua, johon liittyy seurantaa, eli kaverit lähtevät seuraamaan naisia, käyvät käsiksi ja suutelevat väkisin ja tekevät pahimmassa tapauksessa vakavia tekoja, mistä on tuomioitakin tullut.

Väitättekö, että näitä ei ole tapahtunut aikaisemmin ja tämä on uusi ilmiö?

- Se on uusi ilmiö, että ulkomaalaiset tekevät näitä. Kyllä se on täysin uusi ilmiö. Ei meillä ole tällaista ilmiötä aikaisemmin ollut.

Eli väitättekö, että esimerkiksi suomalaiset miehet eivät ole tällaista aikaisemmin tehneet?
- Meillä on asianomistajat näissä kaikissa törkeissä raiskaustapauksissa kuvailleet kaikki tekijät ulkomaalaisiksi. Se on faktaa, mistä kerrottiin jo silloin tiedotustilaisuudessa. Se on huolestuttavaa. Toivon, että ei tulisi mitään ristiriitaa, vaan meidän tarkoitus on vain tuoda ne faktat esille, emme ota kantaa mihinkään. Meidän on vain huolehdittava kaupungin turvallisuudesta, ja kerrottava ihmisille asiat niin kuin ne ovat.

Koskimäki viittaa Helsingin poliisin joulukuiseen tiedotustilaisuuteen, jossa kerrottin, että julkisilla paikoilla Helsingissä tapahtui viime vuonna 14 raiskausta, kun vuonna 2014 niitä oli 9. Osa jutuista on selvittämättä. Poliisin mukaan lähes kaikki uhrit ovat kertoneet tekijöiden olevan ulkomaalaistaustaisia, mutta eivät välttämättä turvapaikanhakijoita.

Tosiaanko olette sitä mieltä, että ilmiö on uusi suomalaisessa seksuaalirikoshistoriassa, että naisia ahdistellaan puistoissa?

- Puhun Helsingin puolesta ja kyllä.

Millä perustelette väitettänne?

- Niiden tapausten johdosta, mitä meille on tullut ilmi.

Johtuuko uusi ilmiö mielestänne turvapaikanhakijoiden kasvaneesta määrästä? Vai mistä ilmiö johtuu?

- Olen poliisi ja kerron faktat. En tee tämänkaltaisia johtopäätöksiä.

Sanotte Telegraphin haastattelussa, että seksuaalinen häirintä oli uudenvuoden yönä laajalle levinnyttä (widespread sexual harassment), vaikka yön aikana poliisille ilmoitettiin kolmesta ahdistelutapauksesta. Miten perustelette tätä väitettä?

- Järjestysmiehille on kerrottu jälkikäteen, että Senaatintorilla oli myös kymmeniä nuoria, jotka ahdistelivat nuoria naisia. Ne eivät tulleet tapahtuman järjestäjän, poliisin tai järjestyksenvalvojien tietoon. Ne tulivat tietoon jälkeenpäin. Meillä ei ole tietoa, mitä siellä on oikeasti tapahtunut, mutta toivottavasti asioista raportoitaisiin heti poliisille. Se on olennainen viesti, että tieto tulee heti meille, koska silloin voimme reagoida.

STT

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 0.25
alan mies on taas innostunut liikaa noista kaiken maailman trollien huhuista. Sen kyllä ymmärtää, koska alan miehellä ei ole Suomen poliisitoiminnasta syvällistä ns. sisäpiiritietoa.

Onneksi minulla on, niin en niin helpolla hötkyile, kun poliisi avaa suunsa. Nyt näyttää siltä, Helsingin apulaispoliisipäällikkö on taas perustanut omat näkemyksensä huhuihin ja kuulopuheisiin.

Persujen intohimoinen erityisopettaja Laura Huhtasaari on samanlainen juorujen kuuntelija kuin Helsingin apulaispoliispäällikkö.

Hävettää, että tavallisesti viisas alan mies voi liittyä tällaiseen virheelliseen tiedottamiseen ja kritiikittömään laulukuoroon. Tavallisesti viisas alan mies ei tarvitse näitä kyseenalaisia irtopisteitä.

Minä olen aina luottanut suomalaisiin Marttohin. Kyllä Martat tietää, miten maassa asiat ovat tai niiden pitäisi olla, mutta Marttoja ei meillä vain kuunnella, kun kalastellaan helppohintaisia poliittisia pisteitä.

Naisasiaunionin puheenjohtaja Katju Aro lataa Iltalehdessä nyt täyslaidallisen poliisin vastuuttomasta tiedottamisesta alla:

"Pykälä seksuaalisesta ahdistelusta astui voimaan reilu vuosi sitten.

- Ensimmäisen vuoden aikana eli syyskuun loppuun mennessä oli tehty jo melkein neljäsataa rikosilmoitusta ja niistä reilu kolmannes oli johtanut esitutkintaan vuoden puoliväliin mennessä.

Uhritutkimusten mukaan seksuaalinen häirintä ja ahdistelu ovat olleet iät ja ajat arkipäivää suomalaisille naisille. Ongelma on todellinen ja Aron mielestä siihen on puututtava, mutta oikeaan tietoon nojaten.

- Suomesta löytyy poliisin tueksi osaamista esimerkiksi naisjärjestöistä ja väkivaltatutkijoista.

Aron mielestä iso kysymys asiassa on poliisin vastuu. Poliisin tehtävä on pitää yllä yhteiskuntarauhaa ja tiedottaa todenperäisesti asioista. Kun aihe on tällainen, Aro toivoisi, että poliisi nojaisi ainoastaan varmistettuun tietoon.

- Poliisi on tässä ylittänyt valtuutensa. Toivoisin, että lausuntoja ensinnäkin korjataan ja toiseksi tiedottamisessa otetaan vastedes tiukka asialinja.

Aron mielestä Koskimäki on toistanut faktana sitä, että toiminta Helsingissä uutenavuotena olisi ollut suunniteltua, vaikka Keskusrikospoliisi on jo torstaina sanonut, ettei näyttöä mistään laajamittaisesta suunnitelmallisuudesta ole.

- Silti tässä yhä luodaan mielikuvaa, että on ollut suunniteltua toimintaa ja massahäirintää ja että se vaikuttaa samalta kuin Kölnissä. Tosiasiassa on tullut kolme ilmoitusta, jotka ovat tapahtuneet muualla kuin asematunnelissa ja näyttöä siitä, että se olisi ollut suunniteltua, ei ole vahvistettu.?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010920934553_uu.shtml

Ystäväni Eero on taas muistuttanut minua mustalaissanan väärin käytöstä.

Yritän muistaa tuon asian, mutta minusta mustalainen on ihan kaunis ilmaus ja heidän kultturinsa ja kotitapansa ovat usein paljon hienompia kuin sikailevien ns. perisuomalaisten, jotka ovat omassa maassaan polkeneet alleen kaikki vähemmistöt saamelaisia myöten.

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 18.53
Ei tuo Helsingin poliisin tiedotus ole epäonnistunutta, vaan tuodaan esiin tosiasiat. Sanoin jo aiemmin, että uutta on tuo susilauman matkinta eli ollaan rohkeita, kun on isompi porukka. Poliisilla ei ole resursseja vastustaa tämmöistä.

Nämä islamistiset matut eivät kunnioita mitään lakeja ja heillä on se oma moraalinsa, että vääräuskoiselle saa tehdä mitä vaan.

On ihan turha puhua maahanmuuttajista tai turvapaikanhakijoista, kun useilla ei ole edes mitään papereita. Jos sitten saavat jotkut paperit, niin repivät ja ovat nimettöminä. Vaikea on poliisin edes rangaista tällaisia. Iältäänkin ovat tietysti alle 15-vuotiaita.

Kyllä on suvakeilla ja naisasiamiehillä pahat paikat, kun pitäisi puolustaa naisia ja samalla seksuaalisia häirikköjä. Mitenhän se Niinistön Villekään selviää tästä paradoksista.

Erikoista on se, että alan kolmas mies on valinnut puolensa niin, että syyllisiä ovat juuri naiset ja matut ovat vain olosuhteiden uhreja.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011020938376_uu.shtml

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 21.41
Voi, voi nyt alan miestä.

Kuinka sinäkin hyvä ystävä olet noin yksinkertainen. MInusta on alkanut tuntua, että sinä et seuraakaan asioita kriittisesti.

Sinä puolustelet poliisien tiedottamistoimintaa, vaikka tiedotustoiminta on ollut täysin sekaisin ja tiedot ristiriitaisia.

Sitä paitsi suponkin kaverit ovat jo telkkarissakin sanoneet mm. Pariisin iskujen jälkeen, ettei heidän oma tietoseuranta ole ajan tasalla, niin kyllä kai tässä joku mättää!

Ensin tulee ilmoitus, että melkein 1000 mamua tai matua oli päättänyt ahdistella naisia Helsingissä Uuden Vuoden aattona ja suunnitelma liittyi laajempaan kansainväliseen häirintäsuunnitelmaan.

Mistähän tällainenkin tieto oli saatu, kun supokaan ei pysty seuraamaan noita terroristeja asianmukaisesti. Tieto oli ilmeisesti täysin perätön

Sinä et tiedä sitäkään, että minulla saattui olemaan perheystävä noissa valvontatehtävissä, joten kyllä minulla on ihan omakohtaistakin tietoa asioista.

Poliisien keskuudessa on ollut ristiriitaista tietoa tapahtumista, eikä Erkkikään usko sitä, että naisten seksuaalinen ahdistelu olisi Suomessa alkanut vasta tänä syksynä. "Ahdistelihan" meillä Matti Ahdekin jo kaun sitten kärttyistä sihteeriään. Ja Mattikin oli sentään entinen Eduskunnan puhemies.

Senhän poliisikin ilmoitti, että nollatoleranssin johdosta kaiken maailman ilmoitukset ovat lisääntyneet selvästi, koska lainsäädäntöä on muutettu.

Lainsäädännön muutos ei tarkoita sitä, että naisten häirintä olisi välttämättä millään lailla muuttunut. Muutamia ikäviä naisten häirintoja on tiettävästi ollut, mutta mistään raiskausalloista ei taatusti voida puhua.

Kiinnitän alan mihen huomiota myös tapaus Aarnioon, jota nyt on käsitelty jo useampia vuosia, eikä vieläkään tiedetä, miten komisaarin tasoinen poliisi voi saada joltain kaveriltaan käteistä rahaa noin 400 000 euroa, joista muistaakeni 60 000 oli kaivettu komisaarin pihamaan multiin.

Eikö Raamatussakin kielletä rahojen kätkeminen maan poveen? Normaalistihan rahat laitetaan kassakaappiin tai pankkiin.Luulis, että poliisimies, jos kuka, toimisi näin.

Ulvilassakin meillä tapahtui murha vuonna 2006, eikä vieläkään poliisilla ole harmainta aavistusta, kuka oli murhaaja.

Kuitenkin jo heti murhan jälkeen tutkintapäällikkö tiedotti, että ainakaan kukaan talossa olleista perheenjäsenistä murhaaja ei voinut olla, koska alaikäinen tyttö kertoi nähneensä jonkun poistuvan yön pimeydessä lähes ryömien ahtaan ikkunan läpi, kun olisi voinut kävellä aivan pystypäin avoimesta verannan ovesta ulos.

alan miehelle vielä totean, että minä en syyllistä raiskauksista tietenkään naisia, mutta kyllä naisillakin täytyy olla vastuuntuntoa. Turhaa alan mies yrittää myös vääristellä sitäkin, että raiskauksissa minun mielestäni mamut olisivat olosuhteiden uhreja.

MInä luulen, että maahanmuuttovirasto huolehtii siitä, että tulijoilta otetaan sormenjäljet, joten paperiton hiihtelijäkin kyllä pysyy kortistoissa, jos halutaan.

Ainakin Ranskassa, Belgiassa ja Saksassa seurattavien terroristien sormenjäljet tuntuvat olevan poliiseilla tiedossa jopa valokuvien kera.

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 22.01
Ei mene perille. Minä olen väittänyt, että uutta on se, että joukko etsii kohteita ryöstääkseen ja raiskatakseen. Sen takia viittaan susilaumaan.

Ainahan on näitä tapahtunut, mutta ei niin, että joukko valitsee yhden heikoimmista. Pitääkö palata joukko-oppiin vai meneekö perille sähkö-opilla. Siinähän on rinnankytkentää ja sarjakytkentää ihan sekaisin. Sarjamuna kaipaa munasarjaa.

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 22.17
Nyt alkaa tulla alan mieheltäkin jo asiallista tekstiä.

Sähköppi auttaa selvästi:" Sarjamuna kaipaa munasarjaa."

Kysymys on luonnon laista. Sarjassa tai rinnan lopputuloksen kannalta tulos on sama, mutta riippuu tekijän voimista, etenkin jos puhutaan parisuhteista.

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 22.43
Tämähän on maan tapa sekä Ruotsissa että Suomessa, kun poliisi ei uskalla kertoa, mitä joukkokokoontumissa tapahtuu.

Jopa sosiaalidemokraattinen Aftonbladet joutuu nyt kertomaan, että asioita on pimitetty vuosikausia.

Hullun hommaa ensin jättää kertomatta ja sitten kun totuus paljastuu, niin reaktiot ovat entistä voimakkaammat.

Siellä on seitsemän poliisia Suomen eduskunnassa, pitäisi riittää vaatimaan totuutta esiin.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22067442.ab

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta10.1.2016 22.57
Täytyy vielä alan kolmannelle miehelle painottaa, että vaikka millä tavalla pukeutuisi, niin se ei oikeuta raiskaukseen sivistysvaltiossa.

Tänäänhän on ollut metroissa housut-pois -päivä.

http://www.bild.de/news/inland/hose/warum-sind-die-alle-unten-ohne-44092032.bild.html

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta11.1.2016 0.46
Tämä on oikeaa meininkiä.

Me ei valitettavasti saada kuitenkaan raiskauksia loppumaan sivistysmaista ja vielä vähemmän kehitysmaista, joissa naiset ovat kauppatavaraa kuin lehmät.

Hyvä juttu on, että Saudeissakin naisille on tullut äänioikeus, mutta menee vielä pari miespolvea, että naiset pääsee osallistumaan sikäläiseen lainsäädäntöön.

Ennen vanhaan meillä Suomessakin oli vähän vapaammat säännöt. Kaikkein pahimpia häntäheikkejä kuuluu olleen Gutzetin puun ostajat.

Jos talon emäntä sattui olemaan yksin kotona, kun puunostajat tulivat tupaan, niin he ensimmäisenä aina kysyivät, käydäänkö ensin kamarin puolella, vai ruvetaanko heti paperihommiin?

Jos taas torpassa saattui olemaan lapsi ja isäntä oli lähtenyt vaikka metsätöihin, niin isäntä aina varoitti emäntää, että pitää aina lasta sylissään, jos Gutzeitin puunostajat sattuu paikalle.

Tästä voidaan päätellä, että menee suunnilleen seuraavat sata vuotta, kun arabimaissa aletaan kunnioittaa naisia.

Ehdottamani puolen vuoden seksilakko on kyllä erittäin tehokas keino, jota kannattaa noissa arabimaissa kokeilla.

Olen alan miehen kanssa samaa mieltä, että vaikeistakin asioista on syytä tiedottaa heti ja tiedottaa vielä oikein, niin silloin vältetään sellainen kaaos, joka Suomeen on nyt aivan aiheetta syntynyt, kun ei ole etukäteen varauduttu tähän muutokseen.

Suomi on elänyt aivan liian kauan lähinnä yhden vainoharhaisen ihmisen eli Eila Kännön komennossa. Ollaan jääty jälkijunaan ja ajauduttu jälleen kerran ajopuuksi.

Meillähän vastustetaan kaikkea mahdollista kehitystä ja tästäkin saamme kiittää tietysti punamultaa ja ammattiyhdistysliikettä.

Eduskunnassa on todellakin poliisikunta yli edustettuna, mutta niin on myös kaiken maailman erityisopettajat ja entiset kunnanjohtajat, mutta kansainvälisiä liikemiehiä siellä ei taida olla muita kuin Hjallis Harkimo (eikä insinööreja). Eikä Hjallistakaan voi oikein pitää kansainvälisenä, kun on niin paljon yhteisiä bisneksiä ollut vain venäläisten kanssa.

Eduskunnassa vuonna 2014 tehtiin aloitteita seuraavasti:

 Kokoomus 161 kpl, 3.66 kpl/ed (eniten Hemmilä Pertti 35)
 Demut 243 kpl, 5.79 kpl/ed (eniten Rajamaäki Kari 64)
 Persut 1 146 kpl, 30.49 kpl/ed (eniten Ruohonen-Lerner Pirkko 224)
 Kepulit 1 022 kpl, 28.39 kpl/ed (eniten Tiilikainen Kimmo 152)
 Vasurit 93 kpl, 7.75 kpl/ed (eniten Kontula Anna 16)
 RKP 108 kpl, 10.80 kpl/ed (eniten Nylund Mats 31)
 Vihreät 29 kpl, 2.90 kpl/ed (eniten Karimäki Johanna 19)
 Kristilliset 52 kpl, 8.57 kpl/ed (eniten Rauhala Leena 15)
 Vasen ryhmä 236 kpl, 118.00/ed (eniten Mustajärvi Markus 162)

Kovasti näyttää muutamat henkilöt olleen aloitteellisia ja etenkin persut näkyy syytävän aloitteita vauhdilla enemmän kuin yksi per istuntopäivä. Herää tietysti kysymys, millaisilla aloitteilla ollaan liikenteessä. En jaksa nyt näitä lähteä kaivelemaan.

Minä en ollenkaan ihmettele sitä, että kuntiinkin on kehitelty muistaakseni enemmään kuin 550 pakollista tehtävää, vaikka kunnissa ei itse asiassa ole kuin kaksi tehtävää: koulutuksen järjestäminen sekä terveyden- ja soisiaalihuollon järjestäminen.

Minä olen 100 varma siitä, että ainutkaan kansanedustaja esim. vuonna 2014 ei ollut lainkaan huolestunut siitä, toimiiko oikeuslaitos Suomessa vai ei. Vastahan poliitikkoihin täysin turhautunut KO:n Presidentti Pauliina Koskelokin kertoi sen kaikille suomalaisille tänään Hesarissa.

Aika paljon käytiin varmasti eduskunnassa viime vuonna keskustelua siitä, millä tavalla puolustuvoimien budjettia leikataan ja kuinka paljon.

Toisaalta pieni ja sitkeä Päivi Räsänen sai taistella kynsin ja hampain, ettei rahojen puutteessa koko poliisilaitosta olisi lakkautettu tarpeettomana, kun siirrytään peltipoliisien käyttöön mm. liikenteen valvonnassa.

Valtiovarainministerien demujen Jutta Urpilaisen tai Antti Rinteen mieleen ei tietenkään juolahtanut vuonna 2014, että hyvänen aika, meillähän on Suomessa vuonna 2015 peräti 33 000 innokasta arabinuorukaista ja Volodjan pommikoneet lentelee päivittäin Helsingin yläpuolella ydinpommilastissa.

alan mies on väittänyt olevansa hyvä ennustaja. Nyt olisi hyvä, jos alan mies tekisi mamuja koskevan ennustuksen vuodella 2016. Minä henkilökohtaisesti tykkään kovasti sellaisisita ennustuksista, joissa ennustukseen liittyy joitakin lukuja, ei pelkästään verbaalisia kommentteja.

alan mies voisi esittää nyt esim. arvion siitä, montako mamua/matua Suomeen tulee vuonna 2016. Sitten toiseksi alan mies voisi ennustaa mamujen/matujen raiskausintensiteetin eli kuinka monta selvää raiskausta nuo Suomeen tulevat mamut/matut tulevat tekemään vuonna 2016.

Kun saadaan käyttöön tämä alan miehen ennuste, niin voimme antaa sen sitten persujen intohimoiselle erityisopettaja Laura Huhtasaaselle tiedoksi, niin hän voi tehdä sitten persujen puolesta aloitteen, miten meidän täytyy varautua tähän uuteen ilmiöön tulevaisuudessa.

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta11.1.2016 7.28
Näyttää akm provosoivan minua kuin kunnon trolli konsanaan. Minä en kuitenkaan helposti provosoidu. En lähde puuttumaan ja ennustamaan maailmaa syleileviä asioita kuten akm. Voi käydä niin, että ennustan äärimmäisen harvinaisen asian yleiseksi. Hyppää siis ukkoteeri koppelon selkään. No eihän se sentään homostelua ole, mutta kuitenkin vähän kuin interracial.

Olen todellakin alan mies, suorastaan fakki-idiootti. Se tieto ei taas ole yleisessä jakelussa. Siksikin kirjoitan nimimerkillä. Toisaalta olen outsider, koska en ole juankoskinen eikä minulla ole sijoituksia Juankoskella.

Olen puuttunut lähinnä siihen tyhmyyteen, että kartonkitehtaaseen on lähdetty investoimaan ja kaupunki on ollut siinä aloitteellinen. Tuntematta yksityiskohtia olen ollut sitä mieltä, että noin pienestä kaupungista kuin Juankoski on, ei tilastollisestikaan voi löytyä sellaista asiantuntemusta, että olisi ollut syytä lähteä tehtaan patruunaksi. Tästä kaikki juankoskiset ovat suuttuneet, mikä on tietysti inhimillistä.

Looginen seuraus kaupungin johdon tietämättömyydestä on ollut se, että johdon pitää perustua riittävän suureen väestöpohjaan ja siksi olen suositellut liittymistä Kuopioon, jota jälleen juankoskiset ovat vastustaneet. Toistaiseksi tässä katastrofissa on vain vuosittain kasvatettu Suomen valtion verotaakkaa.

Mikä on asiassa pitemmän päälle hyvää, on se, että kuntalakiin on saatu muutos Juankosken esimerkistä tai jopa siitä huolimatta. Kuntahan ei voi enää antaa kilpailutilanteessa markkinoilla toimivan yksityisen yhteisön velasta tai muusta sitoumuksesta takausta. Jos Juankoski on tähän hiukankaan vaikuttanut, niin se on suuri positiivinen muutos.

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta11.1.2016 15.51
Onnen kyynelistä se lähti ? osallistuminen VAPAAn keskusteluun.

Taustalla oli New Stroms Oy:n selvästi epärehellinen kohtelu Römssyn konkurssipesän lunastuksessa.

NS oli jo pitkään seurannut Römssyä ja tunsi yrityksen sekä sen johtohenkilöt läpikotaisin. Oli siis perusteet tehdä realistinen tarjous konkurssipesästä.

NS oli tutustunut myös kaupunginjohtajaan ja muuhun hallintoon, joten NS kuvitteli, että myös Juankosken kaupunki olisi ollut suosiollinen hankkeeseen, jossa seisova pahvitehdas käynnistetään uudelleen ilman kaupungin lisärasitteita.

Kaupunginjohtaja ei kuitenkaan pitänyt jostain syystä NS:n ajatuksista ja lähti varattoman Premium Boardin kelkkaan epämääräisien suunnitelmien ja lupausten perusteella, vaikka NS oli varoittanut myös kaupunginjohtajaa, miten asiassa tulee käymään.

NS:n ei tarvitse enää todistella asiassa mitään. Premium Boardin hanke on mennyt kiville kaikkine sivujuonteineen. Oikeus tulee toteutumaan, vaikka aikaa se tietysti ottaa.

NS:n pitkä voitollinen taistelu hallinto-oikeuksissa on jo kantanut Suomenkin kannalta kauniin hedelmän.

Nykyiseen kuntalakiin on selkokielellä kirjattu ne periaatteet, joilla kunnat voivat osallistua yritysten tukemiseen.

Uudistetun lain myötä ei enää Suomessakaan tyhmät kunnanisät voi ryöstää veronmaksajien rahoja kaiken maailman Hunttalan Mateille ja Ukrainassa syntyneille kansainvälisille liikemiehille.

Nämä liikemiehet ovat perinteisesti voineet etenkin pienissä kunnissa viedä sinisilmäistä ja korruptoitunutta kunnajohtoa kuin pässiä sarvista teuraalle.

Pitkän oikeustaistelun oheistuotteena on Juankoskella tullut esille hallintokoneiston täydellinen mädännäisyys, jossa yhteisiä varoja on erilaisten poliittisten ja muiden intohimojen perusteella syydetty kaiken maailman "hyviin hankkeisiin - investointeihin", joilla ei kuitenkaan ole ollut mitään taloudellisia tai muita järkisyitä.

Hyvänä esimerkkinä voi mainita mm. kuuluisan Keskustan keittiön ja Säyneisen hyvän kyläkoulun perusteettoman lakkauttamisen.

Koska NS on ollut perustamisestaan lähtien juankoskinen yhtiö, niin NS on tietysti käyttänyt sillä olevia perustuslaillisia oikeuksiaan ja seurannut tarkalla silmällä Juankosken rämettynyttä hallintokäyttäytymistä.

Tällä tavalla myös Juankosken esteelliset päättäjät joutuvat vähitellen tottumaan vaikka väkisin siihen, että 1.1.2017 jälkeen entinen juankoskinen hallintorötöstely ja yhteiskunnan rahojen haaskaus ei enää ole mahdollista.

alan miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta13.1.2016 14.02
Poliisit eivät tietenkään voi olla ammattiviestijöitä, mutta heidän kokemuksensa, tietolähteensä ja muu toiminta on paljon ammattimaisempaa kuin esimerkiksi Ruotsissa.

Pyytäisin sivuston suvakkia lukemaan yhden ammattipoliisin puheenvuoron:

http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209835-helsingin-poliisi-teki-uutenavuotena-urotyon

alan kolmas miesRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta13.1.2016 14.58
Packalenilta ihan kohtuullinen kirjoitus ja kommentti.

Vaikka poliisit eivät ole tiedotusalan ammattilasia, niin heidän olisi syytä kyllä katsoa myöskin rehellisesti peiliin ja ryhtyä korjaamaan asioita, jos keskusteluissa tai mediassa tulee esille sellaista, että korjaamisen paikkaa on.

Tässä kohtaa tulee mieleeni Konstaapeli Reinikainen, joka taisi olla Neil Hardwickin käsialaa. Siinä hyväntahtoisesti naurettiin poliisille, koska meillä poliisitoimissa on varmasti parantamisen varaa.

On meillä naurettu myös puolustusvoimille esim. Ere Kokkosen Vääpeli Körmyssä.

Ei nämä humoristiset jutut ole tyhjästä tulleet. Joku on seurannut asioita vähän tarkemmin ja huomannut, että kaikki asiat eivät ole ihan kohdallaan.

Tosiasiahan on, että huumori voi olla monesti paljon tehokkaampi keino muuttaa asioita kuin lakiin kirjoitettu pakko.

Noissa Sipilän sekä EK:n, SAK:n jo myös AKT:n neuvotteluissa voisi joskus olla paikallaan myös ottaa pieni neuvottelutauko ja tehdä neuvotteluista joku humoristinen Tosi TV-ohjelma.

Ohjelmassa voitaisiin vähän parodioida noita kurttuotsaisia neuvottelijoita, niin saattaisipa neuvottelijoille valjeta, kuinka naurettavassa neuvottelutilanteessa tässä on oltu jo kohta kokonainen vuosi.

Ja Tupojakin ("leivonnaisia") on kurttuotsainen Ihalainenkin leiponut jo vuosikymmeniä, eikä valmista ole tullut. Tämä muppet-showhan alkoi jo vuonna 1949.

MKRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta13.1.2016 16.40
Poliisi:

Helsingin poliisille on tullut lisää ilmoituksia uudenvuodenyön häirinnästä. Poliisi tutkii nyt seitsemää rikosilmoitusta, jotka koskevat uudenvuodenyönä Senaatintorin ympäristössä ja muualla keskustassa yleisellä paikalla tapahtuneita seksuaalirikoksia.

Uhrit ovat eri-ikäisiä naisia ja kaikissa ilmoituksissa tekijöitä on kuvailtu ulkomaalaistaustaisiksi, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju kertoi tänään. Naisten ikähaitari on alle 15-vuotiaista iäkkäisiin.

MKRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta13.1.2016 16.53
"Rikosepäily Perheenisä uhkasi puukolla vaimoaan ja neljää lastaan Oravaisten vastaanottokeskuksessa.

Poliisin mukaan noin 40-vuotias perheenisä uhkasi puukolla vaimoaan ja neljää lastaan Oravaisten vastaanottokeskuksessa eilen.

? Saimme hälytyksen vastaanottokeskukseen noin puoli neljän aikaan eilen. Mies uhkasi omia perheenjäseniään puukolla. Kun henkilökunta meni perheen avuksi, niin ilmeisesti heitäkin uhattiin, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario John Forslund Pohjanmaan poliisista kertoi.

Poliisi meni paikalle usean partion voimin. Mies oli kuitenkin jo luopunut puukosta poliisien tullessa paikalle eikä tehnyt kiinni otettaessa vastarintaa.

Tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

? Emme ole kuulleet vielä ketään. Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta. Hän on tällä hetkellä pidätettynä. Laskemme hänet todennäköisesti vapaaksi kuulustelujen jälkeen, Forslund kertoi.

Forslundin tietojen mukaan mies ?huitoi? puukon kanssa. Perheenjäsenet kokivat teon uhkaavana ja pelottavana.

? Perhe tuli Suomeen syyskuussa. Meidän rekistereissämme miehellä ei ole aikaisempia rikosrekisterimerkintöjä eli tämä oli ensimmäinen kerta, Forslund sanoi."

MKRe: Poliisien viestintä kaipaa koulutusta13.1.2016 17.01
" Tapaus sattui uudenvuodenyönä kello 03.55 keskellä Helsingin keskustaa.

Poliisi:

Kolmen naisen muodostama seurue lähti Pohjoisesplanadilla sijaitsevasta Ravintola Teatterista kello 03.55. Poliisitiedotteen mukaan he joutuivat pian tämän jälkeen ryöstön uhreiksi.

Kaksi naisista oli istunut ravintolan ulko-oven lähistöllä, kun paikalle oli tullut kaksi tuntematonta miestä. Yhtäkkiä tummatakkinen mies oli työntänyt toisen naisista polvilleen maahan. Samalla mies oli napannut naisen vieressä olleen matkapuhelimen käteensä.

Poliisitiedotteen mukaan toinen naisista oli yrittänyt estää miestä ja oli tarttunut tätä kädestä kiinni. Tässä vaiheessa mies oli lyönyt naista kasvoihin. Nainen ei iskusta huolimatta päästänyt irti ja onnistui saamaan kännykän itselleen.

Tämän jälkeen mies oli lähtenyt kaverinsa kanssa pois paikalta.

Samaan aikaan naisseurueen kolmas jäsen tuli ulos ravintolasta. Hän näki miehen lyövän ystäväänsä. Ravintolasta poistunut nainen lähti juosten miesten perään ja sai heidät kiinni Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin risteyksessä. Nainen tarttui miestä hihasta kiinni ja raahautui tämän perässä hetken aikaa. Jossain vaiheessa mies löi naista kasvoihin, jolloin tämä kaatui selälleen maahan.

Kaikille kolmelle naisille tuli tilanteessa fyysisiä vammoja. Poliisin mukaan vammat eivät ole vakavia.

Kähinän yhteydessä yksi naisista nappasi kännykällään lyhyen videon, jossa näkyy tummatakkinen mies, joka käytti naisia kohtaan väkivaltaa. Naisten mukaan mies on noin 30?35-vuotias, pituudeltaan 175?180 senttimetriä ja vartaloltaan normaali. Hän oli pukeutunut vaaleisiin housuihin ja paksuhkoon päällystakkiin, jossa on vaalea karvakaulus. Jalassaan miehellä oli tummat jalkineet. Naisten mukaan mies on mahdollisesti arabitaustainen.

Poliisi on julkaissut tekijästä kuvan ja pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Samassa kuvassa esiintyy kasvot peitettynä valkotakkinen miehen kaveri. Hänellä ei naisten mukaan ole osuutta väkivaltaan eikä hän yrittänyt anastaa naisten omaisuutta. Naisten mukaan valkotakkinen mies yritti estellä ja rauhoitella kaveriaan. Tutkinnallisista syistä poliisi pyytää yleisöltä tietoja myös valkotakkisen henkilöllisyydestä.

Vihjeet tekijästä ja kuvan valkotakkisesta miehestä voi ilmoitta virka-aikana puhelimitse numeroon 02-95471005 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 02-95417935. Sähköpostitse tietoja otetaan vastaan osoitteessa ryosto.helsinki@poliisi.fi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: