Keskustelu

alan kolmas miesKatupartiot11.1.2016 17.27
Suomessa teollisuustuotanto on sakannut Tilastotoimiston marraskuun lukujen mukaan ennalta arvaamattomasti.

Maahan on tullut viime vuonna jo noin 33 000 joutilasta mamua ja työttömiä meillä on jo lähes 500 000, kun oikein lasketaan.

Nykyiset poliisivoimat eivät enää millään riitä järjestyksen valvontaan, koska maahan on otettu käytöön ns. nollatoleranssi.

Jokaisen pienenkin vihjeen tai epäilyksen perusteella vähintään kolme poliisipartiota lähtee hälytysavalot päällä tarkistamaan tilannetta satojen kilometrien päähän.

Kunnissa parkkipirkot kiertävät katuja kalliissa autoissaan ja vielä viime vuoden puolella keskeinen kysymys valvonnassa oli parkkeerauskiekon väri ja muoto. Parkkipirkoilla olisi selvästi tähdellisempääkin valvontatyötä, kun vielä ovat julkisissa tehtävissä.

Käräjäoikeudet ovat tupellaan perättömien ilmoitusten tai epäiltyjen rikosten tutkintaa.

Oikeisiin rikoksiin tutkintaviranomaisilla ei enää ole osoittaa resursseja ja lomailevat tutkintaviranomaiset päästävät ihan ilmeisiä rikoksia vanhenemaan. Mitä isommasta tapista on kysymys, sitä hitaammin oikeuden pitkä käsi toimii, jos toimii ollenkaan.

Koska turvallisuusvalvonnassa on tällaisia ilmeisiä puutteita, niin katupartioita puolustava oikeusministeri Jari Lindstöm voisi nyt tehdä aloitteen, että Suomessa määrätään jokaiselle maassa asuvalle henkilölle henkilökohtainen katupartiomies.

Tällä uudella järjestelyllä yhteiskuntatilanne saadaan rahoittumaan ja hallintaan. Samalla joutilaat ja työttömät ryhtyvät suorittamaan heille kuuluvaa kansalaisvelvollisuutta, josta heille voidaan myös maksaa ns. kansalaispalkkaa. Tästähän muistaakseni kepun Anu Vehviläinen on käynnistelemässä nyt kokeiluja.

Iltalehden toimittaja Risto Kunnas on jo todennut, että katupartiomiehillä näyttää olevan laajat omankäden oikeudet.

Koska perustuslaissa myös turvataan kaikille oikeus mm. työhön ja elinkeinotoimintaan, niin mikä estää "kaksiteräisen" työttömyysmiekan ottamisen laajempaan hyötykäyttöön?

Alla toimittaja Kunnaksen pohdintoja katupartioista:

"Partioiden vastustajat korostavat sitä, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito kuuluu yksinomaan poliisille. Kyllä, näin on laissa määritelty. Kiistämätön ongelma on kuitenkin se, ettei poliisimiehiä riitä joka paikkaan.

Vastustajien mukaan katupartiointi voi johtaa yhteenottoihin ja väkivaltatilanteisiin partioiden ja ulkomaalaisten henkilöiden välillä. Kyllä, mutta toistaiseksi kyse on ollut mahdollisesta uhasta. Sellaisena sen on pysyttäväkin. Mahdollisiin ylilyönteihin on pidettävä nollatoleranssi.

III

Ongelmana on se, mihin vedetään raja kansalaisten aktiivisen tarkkailun ja mahdollisen tilanteeseen puuttumisen välillä.

Hyväksyttävänä pidetään sitä, että havaitusta rikoksesta soitetaan heti poliisille. Mutta entä, jos poliisi ei ehdi paikalle?
Poliisijohto on muistuttanut, että katupartiointi ei oikeuta voimankäyttöön.

Väärin. Noin yksinkertaista se ei ole.

Pakkokeinolain 2. luvun mukaan yleinen kiinniotto-oikeus on jokaisella. Kuka tahansa saa ottaa verekseltään kiinni rikoksesta epäillyn, jos rikoksesta voi seurata vankeutta.

Oikeus kohdistuu myös muun muassa lievään pahoinpitelyyn, näpistykseen, vahingontekoon tai autovarkauteen syyllistyneeseen.

Jos kiinniotettava tekee vastarintaa, kiinniottaja saa käyttää tilanteen edellyttämiä voimakeinoja.
Näin sanoo laki.

Tähän pykälään eivät katusaapastelijat liene vielä turvautuneet. Hyvä niin."

JesseRe: Katupartiot11.1.2016 18.16
Alan kolmas mies on kirjoittanut taas vakavasta asiasta kuten naisasiamies. Nyt todellakin tarvitaan katupartioita. Kannattaa lukea seuraava Die Weltin ja iltalehden artikkeli:
"Tästäkö Kölnin tapahtumissa oli kyse? Taharrush-ahdisteluilmiö tunnettu jo pitkään arabimaissa
Maanantai 11.1.2016 klo 16.29 (päivitetty klo 17.50)

Saksalaismedia on nostanut Kölnin uudenvuodenyön yhteydessä esille arabialaisen termin "taharrush". Sillä tarkoitetaan naisten julkista seksuaalista häirintää, jota nuorten miesten joukko tekee yhdessä.

Saksan liittovaltion sisäministeriön alainen rikospoliisiyksikkö Das Bundeskriminalamt BKA on nostanut esille Saksaan rantautuneen

Saksan liittovaltion sisäministeriön alainen rikospoliisiyksikkö Das Bundeskriminalamt BKA on nostanut esille Saksaan rantautuneen "uuden ilmiön". (EPA)


LUE MYÖS


Nettipoliisi Fobba nostaa esille uuden termin: "Taharrush game" -toiminnassa suuri joukkio ahdistelee naisia"


LUE MYÖS


Kölnin tapahtumista lisätietoa tänään - jo yli 500 ilmoitusta poliisille

Saksan liittovaltion sisäministeriön alainen rikospoliisiyksikkö Das Bundeskriminalamt BKA, jonka vastuualueena on kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus ja terrorismi, on nostanut esille Saksaan rantautuneen "uuden ilmiön".

Arabimaissa rikollisuuden muoto on tunnettu jo pitkään. Arabiaksi sitä nimitetään sanalla "taharrush", joka tarkoittaa naisten seksuaalista joukkohäirintää julkisesti.

BKA kertoo muun muassa Die Welt -lehdelle suunnitelleensa uusia toimia naisten julkista joukkoahdistelua vastaan. BKA on sanonut sunnuntailehti Die Welt am Sonntagille, että se alkaa torjua naisten julkista yhteisahdistelua entistä aktiivisemmin.

- Otamme hyvin vakavasti kansalaisten keskuudessa levinneen epävarmuuden liittyen siihen, mitä tapahtui Kölnissä uudenvuoden yönä, kertoo BKA:n presidentti Holger Münch.

BKA:n mukaan tuona yönä uusi ilmiö tuli tutuksi monissa Saksan liitovaltioissa.

- Nuorten miesten ryhmien tekemät rikokset tapahtuvat yleensä mielenosoitusten yhteydessä, jolloin on koolla paljon ihmisiä. Hyökkäykset vaihtelevat seksuaalisesta häirinnästä raiskauksiin, BKA selvittää Die Welt-lehdelle.

BKA:n mukaan tekijät ovat Saksassa olleet pääosin nuoria pohjoisafrikkalaisia miehiä.


Vastaliikettä on jo

Myös Suomen Lähi-idän instituutin Kairon toimiston edustaja Said Sadek pitää Kölnissä uutenavuonna tapahtunutta "taharrushina".

- Sellaista on tapahtunut myös New Yorkin puistossa. Egyptissä seksuaalisesta häirinnästä oltiin liian pitkään hiljaa. Nyt julkinen mielipide on sitä vastaan, ja Egyptin tilanne on muuttumassa, Sadek kertoo.

Tästä yhtenä esimerkkinä on amerikkalaisen naistoimittajan joukkoraiskaus Kairon Tahririn-aukiolla 2011 arabikevään mellakoissa. Sadek huomauttaa, että samanlaista naisten julkista ahdistelua, jota miehet tekevät isoissa ryhmissä, on muun muassa Intiassa.

Sadek ei usko ilmiön voivan rantautua samalla tavalla Suomeen. Sadekin mukaan suomalaiset naiset ja maan hallitus eivät hiljenisi ilmiöstä niin kuin arabialaisnaiset. Lisäksi Suomessa on kameravalvontaa julkisilla paikoilla, toisin kuin Egyptissä.

Talvella 2012 Kairossa alkoi vastaliike seksuaalista häirintää ja naisten kohtaamaa sukupuolista väkivaltaa vastaan. Ihmiset halusivat asiasta yhä enemmän julkista keskustelua, ja monet projektit alkoivat puuttua ilman väkivaltaa naisten seksuaaliseen ahdisteluun kaduilla.

Sadek nostaa esille sen, miten väkijoukko kävi maaliskuussa Koraanin polttamisesta syytetyn 27-vuotiaan naisen kimppuun keskellä päivää Afganistanin pääkaupungin Kabulin keskustassa. Farkhunda piestiin kuoliaaksi, sytytettiin tuleen ja hänen ruumiinsa heitettiin jokeen.

Farkhundan murha johti useisiin mielenosoituksiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja uskonnollista fundamentalismia vastaan.
Helsingin poliisi ymmällään

Helsingin poliisi on melko ymmällään, mutta sen verran he ovat ymmärtäneet, että ahdisteluryhmät kuuluvat uuteen ilmiöön.

- Ahdistelu tapahtuu ryhmissä ja voi mennä julkisilla paikoilla pidemmälle kuin yksittäinen lääppäisy. Toiminnalla apulaispoliisipäällikkö Koskimäki viittaa mitä todennäköisimmin niin sanottuun Taharrush gamae -toimintaan, jossa suuri joukkio ahdistelee naisia. Termi on itsellenikin täysin uusi, kirjoittaa nettipoliisi Marko "Fobba" Forss Facebook-profiilissaan.

Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta ei tunne ilmiötä juurikaan.

- Emme ole puhuneet siitä, että Suomessa olisi tällaista ilmiötä. Nyt olemme kuulleet siitä, ja pitää varmaan tarkastella tarkemmin, voisiko siitä olla kyse Suomessakin. Emme rinnasta emmekä ole yhdistäneet sitä Suomen puistoilmiöön, Taponen kertoo.


"Egyptissä katastrofaalista"

Syyriasta kotoisin oleva, Egyptissä ja Turkissa asunut Talal Al-Kharrat määrittelee "taharrushin" Iltalehdelle seuraavasti:

- Se on väkivaltaa naisia kohtaan ja voi johtaa lopulta raiskaukseen. Yhteiskunnassamme huonosti käyttäytyvät ihmiset tekevät näitä laittomia tekoja. Käyttäytymiseen on useita syitä. Muun muassa kulttuurissamme seksi on uskonnon mukaan kielletty ennen avioliittoa. Nuorille miehille avioliitto tulee kalliiksi, ja monilla ei ole varaa siihen, mitä tytön perhe häneltä vaatii.

Syyriasta kotoisin oleva, Egyptissä ja Turkissa asunut Talal Al-Kharrat määrittelee

Syyriasta kotoisin oleva, Egyptissä ja Turkissa asunut Talal Al-Kharrat määrittelee "taharrushin" näin: Se on väkivaltaa naisia kohtaan ja voi johtaa lopulta raiskaukseen.

- Seksuaalinen turhautuminen johtaa siihen, että hän tekee tällaisen rikoksen. Kaikki vihaavat tätä käyttäytymistä. Egyptissä siitä on tullut katastrofaalista, Al-Kharrat tuomitsee.

Hänen mukaansa Egyptissä on aktivistiryhmiä, jotka taistelevat naisten ahdistelua vastaan kaduilla. Jos he saavat nuoria miehiä kiinni ahdistelusta, he maalaavat spray-maalilla heidän selkäänsä: "Olen seksuaalinen häiritsijä".

- Egyptin hallitus ei aluksi tehnyt mitään vastustaakseen näitä ihmisiä. Tällainen rikollisuus pääsi nousemaan suureksi ilmiöksi ja seksuaalinen häirintä aiheutti vakavan turvallisuusuhan. Poliisi jopa pidätti niitä aktivisteja, jotka yrittivät estää seksuaalisia häiritsijöitä. Tämä oli hallitukselle häpeällistä toimintaa, kommentoi Al-Kharrat.

Lähde: Die Welt"

alan miesRe: Katupartiot11.1.2016 18.48
Yritin selittää tätä joukko-oppia mm. susilaumalla. Putinillakin on Yön Sudet. Ei mennyt perille alan kolmannen miehen luutuneisiin aivoihin.

Hitaasti poliisillakin sytyttää. Minä olen kiertänyt Intiaa ristiin rastiin ja nähnyt tätä peliä jo yli kymmenen vuotta.

Huvittavaa on lukea susista, miten ne saalistavat. Seksikäyttäytyminen on tosin susilla hiukan erilaista. Ihmisestähän on tullut valtias, koska kiima-aika on jatkuva, valitettavasti.

MKRe: Katupartiot11.1.2016 19.07
"
Rawand Faiak Ismail.

Turun hovioikeus tuomitsi 14-vuotiaan raiskanneen 22-vuotiaan miehen yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rangaistusta alentavana seikkana hovioikeus otti huomioon miehelle aiemmin tuomitun ehdottoman vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli tuominnut Rawand Faiak Ismailin 3,5 vuoden vankeusrangaistukseen maaliskuussa 2014 tehdystä tapon yrityksestä."

alan miesRe: Katupartiot14.1.2016 17.28
On se säälittävää, että Suomessa vain kiistellään katupartioista. Norja on Euroopan varakkaimpia valtioita ja siitä huolimatta toimii.

Norja toteuttaa Islamin lakia eli lähettää pyörällä tulleet matut takaisin polkupyörillä Venäjälle. Nyt onkin hiukan kylmempää pyöräillä:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/norja_tuhannet_turvapaikanhakijat_takaisin-45379

alan miesRe: Katupartiot14.1.2016 19.31
Suomessakin pitäisi tehdä niin, että matut eivät pääse joka paikkaan, vaan niitä jututetaan sen verran, että saadaan kielitaito selville. Ja nyt tarkoitan puhuttua kielitaitoa.

Tanskan diskoissa on alettu näin tekemään:

http://cphpost.dk/news/danish-nightspots-report-that-male-refugees-are-assaulting-female-customers.html

PRe: Katupartiot16.1.2016 18.10
Haukiputaalla turvapaikanhakijanuoret ovat saaneet tammikuun loppuun asti kestävän porttikiellon kunnan uimahalliin.
Sanomalehti Kalevan mukaan porttikiellon syynä on torstai-iltana sattunut tapaus. Nuori turvapaikanhakijamies oli tuolloin mennyt naisten puolelle suihkutiloihin. Tapaus oli järkyttänyt paikalla olleita.

? Naisten puolelle tunkeutuminen on törkeä teko, jollaista ei voida sallia, Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen sanoo Kalevassa.

Mainos (uutinen jatkuu alla)

Savolaisen mukaan porttikielto ei koske kaikkia Oulussa asuvia turvapaikanhakijoita, vaan nimenomaan Oulun ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämän, nuorten tukiasumisyksikön asukkaita.

Tieto tapahtuneesta on järkyttänyt myös turvapaikanhakijoita.
? Monet asukkaista olivat erittäin vihaisia uimahallista poistetulle henkilölle siitä, että hän pilaa käytöksellään kaikkien maineen, Savolainen sanoo.
Oulun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja kertoo, että osalliset ovat saaneet asiasta varoituksen. Hänen mukaansa 40 asukkaan yhteisö on ollut tapauksesta pahoillaan ja häpeissään."


Saksassa kokonainen kaupunki on antanut turvapaikanhakijoille ikuisen porttikiellon kahden raiskaustapauksen takia. Nyt aletaan ymmärtää Suomessakin, että maassa pitää olla maan tavoilla. Kohta aletaan katupartiointia laajentamaan myös yleisiin paikkoihin, kuten uimahalleille.

alan kolmas miesRe: Katupartiot16.1.2016 21.14
Se on oikein hyvä, että alan mies tarkensi tuon suomalaisten katupartiomiesten vaatiman matukoiden "kielitaitovaatimuksen" puhuttuun kieleen.

Minusta on hyvin tärkeätä tietää tiedotustoiminnassa, mitä erilaisilla ilmauksilla tarkoitetaan.

Minulla on melkein naapurina eräs Arttu-niminen henkilö, joka on käynyt Sirpan kanssa ilmeisesti jossain Juankosken syrjäkylillä, joka oli ollut duuniton jo ennen Mauno Koiviston aikaa, mutta oli sitten joutunut palaamaan Samaralla Hurstin jonoihin pitkävetoa pelaamaan.

Arttu on korostanut sitä, että pitää olla "käden taitoa", jos meinaa saada naisen rinnoista kahvimaitoa.

Ihan vapaana Arttukin kuitenkin kulkee. Minäkin olen törmännnyt Arttuun monta kertaa espoolaisessa ostoskeskuksessa, eikä mikään katupartiomies ole koskaan tarttunut Arttua käsipuolesta.

Urbaanissa Etelä-Suomessa on toiset säännöt kuin Oulussa, josta P kauhistuneena raportoi yllä oululaisen liikuntapalvelujen päällikön turvapaikanhakijoille asettaman porttikiellon uimahalliin, kun nuori matukkapoika oli mahdollisesti erehtynyt naisten puolelle suihkuun.

Oululaiset naiset ei varmaan olekaan koskaan nähneet alastonta miestä. Minä en sitä ihmettele ollenkaan.

Kun aikoinaan pidettiin Kuhmossa uuden sahan harjakaiset, joihin minutkin oli kutsuttu, niin juhlien jälkeen mentiin miesporukalla paikalliseen ravinteliin harjakaistansseihin ja taisipa siellä olla mukava kunnanjohtajakin mukana.

Minä sitten ihmettelin joiltakin naiselta, että miksi täällä on vain naisia. Nainen vastasi siihen, että me ollaan leskiä, kun kaikki miehet on meillä kuolleet nuorina.sydäntautiin ja muihin vitsauksiin.

Etelä-Suomen urbaanista elämästä oli äskettäin myös ohjelmaa televisiossa, jossa näytettiin keskelle Helsinkiä rakennetuista saunoista ns. reality-ohjelmaa. Ihan TV-ruudussa näytettiin sekä miesten että naisten saunovan sekasaunassa kerrostalojen pihassa ja minusta ihan ilkosillaan. Eikä siinä kukaan ujostellut mitään.

Meillehän on tullut sekasauna myös jo ihan Helsinki Vantaan lentokentällekin:

www.iltasanomat.fi ? Lifestyle ? Matkat

Ne ihmiset, jotka ovat kiertäneet maailmaa tietävät, että esim. Euroopassa ja Ruotsissa sekasaunonta on ihan yleistä.

Ehkäpä tästä suomalaisten puritaanisesta asenteesta johtuukin se, että ruotsalaiset ovat minun käsittääkseni vähän omineet jo saunankin meiltä ulkomaisilla markkinoilla.

Aivan samoin on käynyt myös Absolut vodkan kohdalla.

Suomessahan saunakulttuuriin on perinteisesti kuulunut myös sekasaunat, joten mitä kauhistelemista alastomassa suihkuun mahdollisesti eksyneessä nuoressa matukkapojasssa voi olla.

Jos olisin itse nuori kielitaidoton matukkapoika, niin en missään nimessä uskaltaisi lähteä Oulussa uimahallissa itseäni alastomana esittelemään suihkussa mahdollisesti oleville naisille.

Rohkenen olla melko varma siitä, että matukkakin saa kyllä äkkilähdön naisten suihkusta tai saunasta, kun suomalaiset vanhat piiat ja pohjois-suomalaiset lesket paljastavat kurttuiset vatsanahkansa ja paiskaavat vettä 120 asteissa sekasaunassa kiukaalle sekä aloittavat huitoa vastoillaan.

Minä olen huomannut, että noissa uimahalleissa voi erittäin helposti myös erehtyä menemään väärästä ovesta sisään.

Jossain määrin minuakin on kyllä taas kiusannut, kun on ollut uimahallissa suihkussa miesten puolella, niin samaan aikaan joku naispuolinen siivooja voi hyvin tulla siivouspuuhiin, mutta eihän siitäkään tarvitse välittää mitään. Hänhän tekee vain työtään samaan tapaan kuin hienompien hotellien saunoissa naispuoliset pesijätkin tekevät.

Hienohelmaisille katupartiomiehille ja seksuaalisen elämän vartijoille laitan muutamia kommentteja alle, jotta keskustelu katupartiomiesten asettamista porttikielloista olisi mahdollisimman moniarvoista:

www.hs.fi/sunnuntai/a1305690319954

"Lapsuudestani on jäänyt sellainen ajatus, että tiettyyn ikään tullessa mies ei enää äidin kanssa sauno. Tiedän tämän olevan jopa jokseenkin ahdasmielinen ajatus."
Mies, 25

"Sauna on puhtauden ja rentoutumisen temppeli, ei mikään bordelli."
Mies, 25

"Ei kyse seksistä. Joskus on kyse tisseistä. Tärkeintä on yhdessäolo, kylpeminen ja olut, about tässä järjestyksessä."
Mies, 26

"Kyllä sekasauna on jotain niin suomalaista, että ei paljon suomalaisempaa toimintaa löydy. Itse olen törmännyt Helsinkiin muutettuani aivan uuteen ilmiöön: 20?30-vuotiaisiin nuoriin, jotka eivät ymmärrä sekasaunaa. Sen sijaan omassa kaveriporukassani, kotiseudullani Pohjois-Karjalassa ja viikkiläisessä naapurustossani vallitsee yleinen käsitys siitä, että sauna ei ole seksuaalinen paikka, vaan siellä nautitaan löylyistä ja turistaan. Ei siinä sen kummempaa!"
Nainen, 26

"Lapsena kävin paljonkin sekasaunassa sukulaisten, kuten setien ja serkkujen kanssa. Mielestäni aikuisuuteen ei enää sekasauna kuulu, sillä naisena saan osakseni muutenkin epäsopivia katseita tutuilta miehiltä. Kun puolison setä ei saa pidettyä silmiään irti kaula-aukostani silloin kun minulla on kesämekko, en usko sen onnistuvan ilkosiltaankaan. Puolisoni suku harrastaa sekasaunoja, ja heillä tuntuu olevan ihan kylpeminen mielessä. Itse en vain pysty."
Nainen, 27

"Tämä on asia, jota en juuri muualla huutele, mutta lapsuudenkotona yksin käydessäni saatan käydä äitini kanssa saunassa. Se tuntuu täysin luontevalta, ja löylyissä vaihdamme kuulumisia. En ole mikään vässykkä, vaan ihan tavallinen työssäkäyvä perheellinen mies."
Mies, 27

"Tutustuin yhteissaunomiseen ollessani Prometheus-leirillä ohjaajana. Myöhemmin olen kuullut, että se oli tavallista esimerkiksi Skdl:n piireissä 70-luvulla."
Nainen, 31

Monista esim. sekasaunoja koskevista kommenteista havaitaan, että eri-ikäisillä ihmisillä näkyy olevan melko lailla erilaiset käsitykset asioista.

Oulussahan yhdelle matukalle annettiin myös porttikielto tuiralaiseen juottolaan jokunen aika sitten, mutta porttikiellon saanut matukka hakikin kirveen kotoaan ja tuli vierailulle takaisin porttikiellon antaneeseen juottolaan sillä seurauksella, että Tuiran juottolassa kaksi ihmistä pääsi hengestään.

Noissa porttikielloissa on siis myös negatiivisiäkin piirteitä, koska milloinkaan ei voi olla varma siitä, onko kysymyksessä sellainen henkilö, jolla ei ole ns. kaikki kotona.

Tällaisia henkilöitä Suomessa on pilvin pimein ja niitä tapaa mm. nakki- ja R-kioskien- sekä kauppojen kassajonoissa ja virastoissa.

Suurin osa näistä häiriintyneistä henkilöistäkin on kuitenkin ihan tavallisia perisuomalaisia, joista moni kuitenkin kuvittelee, että heillä on oikeus huolehtia esim. siitä, että jonoissa ei vahingossakaan kukaan etuile ja, että kanssaihmiset noudattavat pilkun tarkasti niitä sääntöjä, jotka usein ainoastaan häiriintyneet besser wisserit tuntevat.

Monet näistä besser wissreistä ajelevat Audeilla ja bemareilla, roikkuvat edellä ajavien puskurissa kiinni jo ohittelevat hitaammin ajelevia viime tipassa juuri silloin, kun vastaan on tulossa toinen samanlainen kiireinen "katupartiomies".

alan miesRe: Katupartiot18.1.2016 11.21
Katupartiot eivät ratkaise matuihin liittyviä perusongelmia, joita teollisessa ongelmanratkaisussa nimitetään juurisyiksi.

Tsekeissä on presidentti, joka sanoo asiat niin kuin ne on: "muslimien integroituminen eurooppalaiseen yhteiskuntaan on käytännössä mahdotonta".


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016011820975027_ul.shtml

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Katupartiot18.1.2016 12.07
Kannattaa lukea Timo Vihavaisen kirja: Länsimaiden tuho. Hänen analyysinsä kulttuurimme luhistumisesta on mielenkintoinen.

Tsekkien presidenttikin on näköjään lukenut kirjan.

Meille vastenmielinen totuus on muuten nyt tarjolla alennusmyynnissä hintaan 4,90. Suosittelen.

Juankosken politiikkaan ei nyt pidä tuhlata panoksia. Tottakai ihmetyttää, että päiväkoteja rakennetaan oikein kaksittain, kun syntyvä ikäluokka on enää 25-30 lasta.

PVRe: Katupartiot18.1.2016 13.09
Moro,
minä en poissulje katupartioiden toimintaa, jopa kannustan. Suomen laissa on kielletty järjestynyt rikollisuus, jota katupartiot eivät edusta. Yhtään rikosta katuparttiot ole tehneet, ja jos jossain katupartiossa on vanhkeustuomion saaneita, niin he ovat jo tuomionsa kärsineet. Sitä paitsi eduskunnassakin on entisiä vankilatuomion saaneita ja he jopa joutuvat kokoontumaan lähes joka päivä yhteen.
Katupartiointia on suoritettu ja järjestetty satoja vuosia ja miksikäs nyt juuri sopuliunelmoijat näkevät piruja seinillä, kun todellisuudessa katupartioita tarvitaan isoissa kaupungeissa. Kyse on pelkästään politiikasta ja se mua ällöttää. Kyseessä pitäisi olla heikompien ihmisten suojaaminen, mitä katupartioiden tehtävät juuri ovat.
Sitä paitsi jos suoritettaisiin kansanäänestys katupartioista, olisi hyväksymisen kannalla varmasti noin kaksi kolmasosaa. Siis selkeä enemmistö. IS teki jo oman galluppinsa suurella otannalla ja n. 60 prosenttia kannatti katupartiointia.

PVRe: Katupartiot18.1.2016 13.15
Moro,
ja tässä hyvä esimerkki katupartioinnin tarpeellisuudesta:
-"Suomessa: Äiti joutui katsomaan vierestä, kun tyttären naamaa nuoltiin


Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan ulkomaalaistaustainen miesjoukko piiritti äidin ja alaikäisen tyttären, kun nämä olivat kulkemassa Helsingissä Unioninkadulla Senaatintorin liepeillä.

18.01.2016 12:57, 841 lukukertaa

Miehet eristivät heidät toisistaan ja alkoivat nuolla tyttären kaulaa ja naamaa.
Kun äiti yritti mennä väliin, häntä ryhdyttiin lyömään lapsen edessä.

Rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju vahvistaa, että Helsingin poliisille on tullut ilmoitus asiasta.

Juttua tutkitaan tällä haavaa rikosnimikkeillä seksuaalinen ahdistelu ja pahoinpitely.


?Selvittelemme ja tutkimme asiaa, juttu elää ja rikosnimikkeet saattavat matkan varrella muuttua.?

Koskenmäki-Karaharju sanoo, ettei ketään ole ollut kiinniotettuna tai pidätettynä tapaukseen liittyen. Ei ole tiedossa, kuinka monta miestä joukossa oli.


?Epäiltyjä ei vielä ole. Puhutaan useasta miehestä.?

Hän ei kommentoi, onko tapauksella linkkiä Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen esille nostamaan seksuaalirikosilmiöön.


?En lähde liittämään tätä tapausta mihinkään, minua korkeampi taho saa tehdä sitten sen ilmiötason analyysin, Koskenmäki-Karaharju sanoo.?

Kysymys on ollut viime viikkoina tapetilla, sillä Saksan Kölnissä poliisi epäilee, että ulkomaalaistaustaisten miesten joukkiot ahdistelivat jopa satoja naisia uudenvuodenyönä. Maan viranomaiset tutkivat asiaa. Rikosilmoituksia on tehty satoja.

Suomessa on spekuloitu, oliko täällä kysymyksessä samankaltainen ilmiö.

MV: Kuka on vastuussa, ketä tästä voi syyttää? Kenelle tämä äiti ja tytär voivat valituksensa osoittaa?


Suomessa poliisi, media ja tyhmääkin tyhmemmät poliitikot huutavat katupartioita ja heidän laillisuuttaan, kun vapaana on joukko petoja!

Lähde: IS"

alan kolmas miesRe: Katupartiot18.1.2016 14.59
Minä pidän yksinkertaisista totuuksista ja siksi olen toistuvasti jankuttanut VAPAAssa luonnonlakien merkityksestä. Monesti olen joutunut toteamaan, että aina on "syy ja seuraus".

alan mies on myös todennut, että katupartiot eivät auta, koska ne eivät ratkaise "juurisyitä".

alan mies on oikeassa näkemyksineen katupartioiden osalta, mutta vetää tsekkien presidentin lausunnoista vähän äkkinäisiä johtopäätöksiä.

Selvästi sivistynyt keskustan virallinen ääni on epäillyt, että tsekkien presidentti olisi lukenut Timo Vihavaisen kirjan: Länsimaiden tuho.

Itse en ole vielä saanut käsiini Vihavaisen kirjaa, mutta totean, että Vihavainen ei ole ensimmäinen, joka on pohdiskellut filosofisia asioita ja länsimaiden tuhoa.

Kun aikoinaan minulla oli noita nuoren miehen rakkaushuolia, niin filosofiaa harrastanut isäni kehotti minua perehtymään vähän alaan ja suositti nuorelle miehelle luettavaksi aluksi "Nuoren Wertherin kärsimykset".

Sitten hän sanoi, että kannattaa lukea myös Oswald Spenglerin kirja: Länsimaiden perikato: "Maailmanhistorian morfologian ääriviivoja".

Juha Sipilä ei arvosta filosofeja ja niinpä Kataisen Himaselta tilaama Suomen filosofinen kehitysraamattu muistaakaseni nimeltään "Sininen kirja" heitettiin roskiin.
Insinööri Juhalla on omat kepulaisten prosessikaaviot, joissa onni löytyy digitalisaatiosta.

Täytyypä sanoa, että kyllä nuo filosofit ovat olleet aika lailla oikeilla jäljillä. Lisätietoa Spenglerin kirjasta löytyy vaikka wikipediasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nsimaiden_perikato

"Kulttuurien elinkaari

Spengler pitää kulttuurien nousuun ja rappeutumiseen liittyviä syysuhteita ihmiselle selittämättöminä tapahtumasarjona.

Hän esittelee kirjassaan kahdeksan maailmassa esiintynyttä kulttuuria: babylonialainen, egyptiläinen, kiinalainen, intialainen, meksikolainen (mayat ja asteekit), apolloninen (antiikki), arabialainen ja faustinen (länsimainen).

Spengler vertailee erityisesti antiikkia ja länsimaista kulttuuria tarkastellen esimerkiksi tieteiden, taiteiden ja aatteiden esiintymistä sekä niiden ajallista vastaavuutta.

Länsimaisen kulttuurin huippukohdan hän sijoittaa 1700-luvun loppuun, ja näkee rappion alkavan 1800-luvusta. Taiteiden viimeisenä ? kaikille kuoleville kulttuureille eli sivilisaatioille tyypillisenä ? pyrähdyksenä hän näkee 1800-luvun loppupuolen, jonka jälkeisestä taiteesta (siis 1910-luvulle saakka) hän sanoo:

"Se mitä nykyään harjoitetaan taiteena, on voimattomuutta ja valhetta. Sitä on Wagnerin jälkeinen musiikki samoin kuin Manet'n, Cézannen, Leiblin ja Menzelin jälkeinen maalaustaide ? ?"

"Länsi-Euroopan maailmankaupungeissa esiintyy keinotekoisen kehityksen, persoonallisen omalaatuisuuden, ?uuden tyylin? ja ?aavistamattomien mahdollisuuksien? illuusioiden etsintää ? ?"

"Faustinen taide kuolee, kuten apolloninen, egyptiläinen ja jokainen muu taide, vanhuuden heikkouteen toteutettuaan sisäiset mahdollisuutensa ja täytettyään tarkoituksensa oman kulttuurinsa elämänkulussa."

Spengler näki "jäljittelyn" alkaneen jo 1800-luvun alusta. Hän arvioi länsimaisen kulttuurin tulevan tiensä päähän 200?300 vuoden kuluttua. Siihen asti se rappeutuisi, kunnes tuhoutuisi tavalla tai toisella.

Spenglerin mukaan kulttuurin tyypillisiä vanhuudenmerkkejä ovat muun muassa kaupungistuminen, syntyvyyden väheneminen, individualismi, jäljittely (länsimaissa kertaustyylit), ammattiarmeijat ja uskonnottomuus.

Pseudomorfoosi on Spenglerin esittämä käsite tilanteesta, jossa jokin vanhempi sivilisaatio vaikuttaa nuorempaan niin vahvasti, että nuoremman mahdollisuudet löytää itselleen ominainen kulttuuri estyvät.

Spenglerin morfologiseen kiinnostukseen vaikuttivat Goethen ajatukset. Esimerkkejä pseudomorfooseista ovat esimerkiksi kreikkalaisen kulttuurin vaikutus roomalaiseen sivilisaatioon ja länsimaiset vaikutteet keisarilliseen Venäjään, erityisesti Pietarin kaupungin synty."

alan mies on monesti muistuttanut minua hyödyllisestä Ohmin laista. Minä taas olen aina ollut viehättynyt termodynamiikan toiseen pääsääntöön: systeemeissä entropia (hajaannus) pyrkii koko ajan lisääntymään.

Kun vähän pohdiskelee Spenglerinkin ajatuksia ja entropian olemusta, niin voi helposti tulla ajatukseen, että EU ja euro-alue on suuri utopia, joka ei koskaan toteudu. Hajaannus jatkuu ja lisääntyy.

Selvästi näkee, että Juankosken suurin ajattelija eli Juankosken Nero ei ole paljon filosofiankaan kirjoja selaillut, kun kuvittelee, että Kuopio-liitos tuo lopullisen onnen lapsettomaan eläkeläiskylään.

Kylään on tarkoitus rakentaa näköjään kaksi päiväkotiakin ilmeisesti tyhjän pantiksi. Toinen uusista päiväkodeista aiotaan vielä rakentaa perinteiseen homekouluun. Lieneekö Muuruveden hometilannekaan tarkistettu, kun nykyään hometta tuntuu löytyvän lähes joka toisesta koulusta?

alan mies on aiemmin hehkuttanut urbanisoitumista sivilisaation korkeimpana saavutuksena. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että esim. Spengler pitää kaupungistumista sivilisaation vanhuuden ja siis myös lopullisen tuhon merkkinä. Juankosken ikääntynyt lilliputtikylä näyttääkin olevan tuhon tiellä.

PVRe: Katupartiot18.1.2016 17.03
Moro,
ja lisää tarvetta katupartioinneille:
-"
Useita loukkaantunut joukkotappelussa Oulussa

Ulkomaat 18.1.2016 16:32

Helsingin Sanomat
Joukkotappelu aiheutti laajan poliisioperaation Toppilan kaupunginosassa Oulussa maanantai-iltapäivänä.

Hätäkeskus sai Satamatiellä alkaneesta tilanteesta hälytyksen kello kolmen maissa iltapäivällä, Oulun poliisi kertoo tiedotteessaan. Poliisi otti paikan päältä kiinni yhden miehen kuulusteltavaksi. Häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Kolmella paikalla olleista oli teräaseella aiheutettuja vammoja. Heidät vietiin sairaalaan, mutta kukaan ei loukkaantunut hengenvaarallisesti.

Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin, kun poliisi on selvittänyt tapahtumien taustoja kuulustelemalla osallisia ja todistajia.


Aiheet

Väkivaltarikokset

alan kolmas miesRe: Katupartiot19.1.2016 0.56
Nollatoleranssi, kaikenlainen epäily, katupartiot ja uimahallien porttikiellot ovat merkkejä läpeensä sairaasta yhteiskunnasta, josta etenkin demut ja viherpipertäjät ovat vuosikymmeniä jauhaneet mediassa ja suomalaisessa poliittisessa keskustelussa.

Kysymyksessä on ns. hyvinvointiyhteiskunta, jonka muurit on nyt sortumassa ja osittain jo sortuneet.

Katupartiomiehet kiertää kortteleita ja pelottelee ihmisiä ja kyselee, onko matukat aiheuttaneet teille ongelmia. Ilmottakaa heti poliisille, jos Matukka vähänkään lähestyy teitä, vaikka tietä kysymään vastaanottokeskukseen.

Matukat on rikollisia ja naistenraiskaajia. Suomi on ympäröitävä piikkilanka-aidalla, koska yhteiskuntajärjestys on vaarassa, kun Suomeen on tullut pysyvästi ehkä noin 7000 ulkomaalaista (Suomen Pankin tieto).

Suomi on kieltojen ja rajoitusten luvattu maa. Talkoot ja työteko on Suomessa SAK:n ja AKT:n toimesta kielletty. Mitä lähemmäksi Oulua mennään sitä kielletymmäksi kaikki tulee. Raahessa on jo maailmankuulu katukin, jossa kaikki on kielletty.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/raahen-kaikki-kiellettya-katu-herattaa-hupia-netissa/670910/

Oulun uimahallin portsarien toimintaan on nyt kutenkin kiinnittänyt huomiota jo Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston ylitarkastaja Jussi Aaltonenkin: jos jonkin ryhmän edustaja aiheuttaa hämminkiä, niin koko ryhmää ei voida rangaista.

Rikosoikeuden emeritus prof. Martti Majasen mielestä Haukiputaan tapaus kuulostaa huolestuttavalta, eikä se ei sovi nykyaikaan.

Tänään olikin jo taas TV-uutisissa vai oliko A-studiossa lisätarinaa suomalaisten uimahallikäyttäytymisestä. Joku älypää on keksinyt, että pojat ei saa käyttää shortseja altaissa.

Musliminaiset, jotka yleensä ovat huonoja uimaan, eivät myöskään saa käyttää hygieniasyistä burkhaa uidessaan. Sehän jos mikä olisi erittäin suotavaa, että musliminaiset opettaisivat lapsensa uimaan uimahalleissa, ettei hukkuneita muslimilapsia kantasuomalaisten tarvitse kesäisin ruveta naaraamaan kaikilta rannoilta.

Tuhansien järvien maassa meillähän on ihan tarpeeksi kesäisin naarattavaa noissa kotimaisissa uimamiehissä, jotka etenkin juhannuksen tienoilla löydetään järvien pohjasta täysissä tamineissa mutta aina sepalukset auki. Jos meillä taas anoppi hukkuu, niin ei varmasti naarata.

Helsikiläinen uimahallin vartija totesi tänään TV-haastattelussa, että meillähän on nuo uimahallisäännötkin päässeet vanhenemaan, kun ovat tulleet voimaan jos 1970-luvulla, jolloin vain muutama albiinoihoinen suomalainen luuviulu uskaltautui uimahalliin sinissä uikkareissa ja lautarintaiset naiset kokovartalouimapuvuissa.

Kyllähän se meikäläinenkin on sitten ihmeisään ympärilleen katsellut noiden lomakohteiden uima-altaiden liepeillä, kun näyttää siltä, ettei naisillakaan siellä enää kovin montaa rihmankiertämää ole lanteidensa ympärillä.

Niin paljon vihaksi pistää tuo Oulun poikien ja naisten nykyinen ujous, että palautan alla mieliin entiset hyvät ajat muutaman mielestäni asiaan hyvin sopivan musikaalisen kevennyksen avulla. Itse kukin voi niistä vetää omat johtopäätöksensä.

Suomessa voitaisiin yrittää muutakin kuin hammasten kiristystä. Virossa laulettiin maakin vapaaksi!

Minä ehdotan, että meillä Suomi lauletaan vapaaksi eurosta.

Kiellot ja unelmat (Kristiina Hautala ja Agit Prop Natalia_Ukraina):

https://www.youtube.com/watch?v=QUzleMym6sA
https://www.youtube.com/watch?v=Rt5BQMxgZ8o

Euron Ikeet, Marssi kohti onnea ja vaikea sopeutuminen (Taistelujen tie, Kristiina Halkola):
https://www.youtube.com/watch?v=wTLScFjXZXE
https://www.youtube.com/watch?v=nq3vzhVifto

Muutoksen "juurisyyt" ja vapauden suru & ilo (Georg Ots & Olavi Virta):

https://www.youtube.com/watch?v=Tmy6G222LuI
https://www.youtube.com/watch?v=iae6x50Y6kw
https://www.youtube.com/watch?v=Ul72o6LVX0Y
https://www.youtube.com/watch?v=yriKRVw6CQA

Ð?еÑ?да 2021weblog480213.8.2021 0.19
https://bit.ly/gerda_2021 Š?ŠµŃ?Š“Š° 2021



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: