Keskustelu

PVKaavin lomakylä12.1.2016 13.27
Moro,
näyttää Kaavin lomakylä etenevän: "

Kaavin Petäjäsaaren lomakyläsuunnitelmat nytkähtivät eteenpäin ? kauppakirja allekirjoitettiin tiistaina

Israelilaistaustainen Ecoland-yhtiö haluaa rakentaa saareen 24 mökin lomakylän. Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä myy saaren 115 000 eurolla. Kauppa on vielä ehdollinen ja edellyttää, että Kaavin kunta kaavoittaa alueelle rakentamisen mahdollistavan asemakaavan.

Kuvakaappaus Ecolandin Kaavin-hankkeen nettisivuilta.

Kuva: www.ecoland.co.il

Kaavin Petäjäsaareen lomakylän mahdollistava kauppakirja on allekirjoitettu tiistaina.

Israelilaistaustainen sijoittajaryhmä ostaa saaren Kuopion evankelis-luterilaiselta seurakuntayhtymältä tavoitteenaan rakentaa sinne 24 mökin lomakylä. Lopullinen kauppahinta on 115 000 euroa, josta on nyt maksettu 4 500 euron käsiraha.

Seurakuntayhtymän ja Ecoland-yhtiön välinen kauppa on vielä ehdollinen ja edellyttää, että Kaavin kunta kaavoittaa Petäjäsaareen rakentamisen mahdollistavan asemakaavan. Kunnasta arvioidaan, että kaava on lainvoimainen nopeimmillaan kesällä 2017.

Seurakuntayhtymä sitoutuu myymään hanketta puuhaavalle Ecoland-yhtiölle tarvittaessa viereisestä Hukkasaaresta enintään seitsemän lisärakennuspaikkaa. Lisärakennuspaikat maksavat 11 500 euroa kappaleelta.

Kirkkohallitus hyväksyi suunnitelman maakaupoista viime lokakuussa."

alan kolmas miesRe: Kaavin lomakylä12.1.2016 14.57
Voi, voi, että minun sydäntäni lämmittää Kaavin ennakkoluuloton meno.

Taas tulee lisää matuja Suomeen ja vielä Juankosken naapuriin Kaaville.

Nyt kuuluukin lomakylään tulevan ihan varakasta sakkia.

Lomakylän kaava näkyy valmistuvan samaan aikaan, kun Juankoskesta sinetöidään Kuopion maitokaupugin "Jakomäen" lähidemokratian ja hyvinvoinnin mallilähiö.

alan anti-suvak on tehnyt "Jakomäen" mallilähiöstä jo analyysin ja todennut, että keskimääräinen älykkyystaso mallilähiön päätöksenteossa nousee Kuopio-liitoksen johdosta.

Miksi kukaan ei enää investoi Kuopion tulevaan mallilähiöön?

MKRe: Kaavin lomakylä12.1.2016 16.17
Miten niin matuja, he ostavat kiinteistöt ja tulevat Kaaville omilla passeilla ja viisumeilla. Siis ihan laillisesti. Joten paskaporina pois.

alan kolmas miesRe: Kaavin lomakylä12.1.2016 21.16
MK:n kannattaa määritellä termi matu.

Minusta kysymyksessä on maahan tulija eli siis ulkomualainen. Kysymyksessä on meillä ja etenkin Savossa ennen näkemätön ihmisolio.

Kun on kysymys israelilaisesta sijotusyhtiöstä, niin siinäkin taitaa olla juutalaista rahhoo palamassa.

Pitäsikö MK:n ottaa tämä asia nyt tikun nokkaan ja tarkistaa kaikkien vierailijoiden passit, ajokortit, rekisteriotteet ja tositteet AKE-maksun sekä liikennevakuutusten hoitamisesta?

Tässäkin hankkeessa näyttää vielä "kirkonmiehet" olevan liikenteessä, joten tähän täytyy liittyä jotain tuomittavaa.

MKRe: Kaavin lomakylä12.1.2016 21.58
Eikö mee sinne aivolohkolämmittimeen, että jos maahan tullaan virallisilla papereilla, ja saadaan lupa tulla esim. ostamaan kiinteistöjä, niin kyse on kunnan asukkaasta. Ei silloin puhuta mamuista, matuista tai pakolaisista, vaan kyse on laillisesti maahan tulevasta vieraasta, joka on aina tervetullut henkilö. Jos et ymmärrä näin yksinkertaista asiaa, mene minne menetkään. Toivotan Kaaville tulevat israelilaiset tai muun maan kansalaiset tervetulleiksi. Kriittisesti suhtaudun niihin, jotka rikkovat Suomen lakia, tai paskantavat perusoikeuksien päälle. Silloin,, kun joku hakee turvapaikkastatuksen avulla väärin perustein turvapaikkaa on jokseenkin täys mätäpaise, joka ohittaa oikean tarpeen omaavan henkilön perusoikeuden.

alan kolmas miesRe: Kaavin lomakylä14.1.2016
Tulihan se sieltä myös MK:lta:

"Kriittisesti suhtaudun niihin, jotka rikkovat Suomen lakia, tai paskantavat perusoikeuksien päälle. Silloin,, kun joku hakee turvapaikkastatuksen avulla väärin perustein turvapaikkaa on jokseenkin täys mätäpaise, joka ohittaa oikean tarpeen omaavan henkilön perusoikeuden"

Vielä lisäkysymys MK:lle, kuinka paljon Juankoskella ja muualla on sellaisia viranomaisia, jotka rikkovat Suomen lakia ja paskantavat ihmisten perusoikeuksien päälle?

Oletko muuten MK pannut merkille, että Pariisissakin jo juutalainen 73-vuotias poliitikko pistettiin juuri hengiltä ja hakattiin kadulla. Marseillessa suositellaan myös, että juutalaisten kippan käyttöä olisi hyvä rajoittaa.

Minusta alkaa tuntua, että tämä EU:n käärmekeitto voi kohta kiehua yli.

Syy ja seuraus-ennustukseni näyttää toteuvan piirustusten mukaan, vaikka alan mies ei tykkääkään minun visioistani, jotka eivät ole toivottuja ja ovat mahdottomia.

Toivon, että olenkin väärässä.

alan miesRe: Kaavin lomakylä14.1.2016 14.46
On se kumma, kun akm luulee, että kaikki seuraavat hänen kirjoituksiaan ja ryhtyvät sitten hänen mielipiteidensä mukaisiin toimenpiteisiin.

Toinen kummallisuus on se, että akm vastustaa urbanisoitumista ja urbanisoituminen siitä huolimatta jatkuu kiihtyvällä nopeudella. Kaikki matutkin vyöryvät Helsinkiin, vaikka ne kuinka siirrettäisiin landelle.

Ja kolmanneksi akm asuu Suomen urbaaneimmassa kunnassa, mutta siitä huolimatta ei hallitse urbaania sanastoa. Taitaakin olla ns. vanha pieru. Kannattaa yleensä selata urbaania sanakirjaa, jos ei ymmärrä nykykieltä:

http://urbaanisanakirja.com/word/matu/

akmRe: Kaavin lomakylä14.1.2016 15.32
Kyllä akm joka ikinen päivä törmää matuihin ja mamuihin, mutta minua se ei haittaa.

On hyvä, että alan mies kouluuttaa minua näissä urbaaneissa asioissa.

Noista murteista puheen ollen panin aikoinaan merkille Paperiteollisuuden omistamssa KCL-nimisessä laitoksessa, että onpa kumma juttu, kun helkkarin moni työntekijöistä väänsi selevää savvoo, vaikka johto oli ruotsinkielistä.

Minusta tuo matu ei oikein istu suomen kieleen. Huomattavasti lupsakampi olisi urbaanisanakirjassa mainittu "matukka", mutta se näkyy olevan varattuna jo kai Mazdalle. Onneksi Madzoja ei enää paljon taida olla liikenteessä.

Itsekin joskus traktori diesel-mazdalla körötellyt ns. vanha pieru.

Onkohan diesel-mazdoissakin emissio-ongelma?

Relluhan näyttää nyt joutuneen tapetille,mikä ei olekaan yllätys, kun heti Volkkarin paljastuttua USA:ssa kähminnöistä Rellunkin osakkeen hinta putosi heti yli 8%:a.

Kyllä se niin on, että osakekursseja kannattaa seurata tarkemmin kuin urbaanisanakirjoja tai raiskaustilastoja.

Patiksessa kuultuaRe: Kaavin lomakylä14.1.2016 21.13
Tässä liikemies Heikki J.W. Salosen seuraava siirto Savossa:

Seurakuntayhtymä sitoutuu myymään hanketta puuhaavalle New Stroms-yhtiölle tarvittaessa viereisestä Hukkasaaresta enintään seitsemän lisärakennuspaikkaa. Lisärakennuspaikat maksavat 11 500 euroa kappaleelta. Juankosken kaupungin takauksia ei Salosen mukaan tarvita, koska hänellä on venäläistaustaisia rahamiehiä hankkeen takana. Itse asiassa hankkeeseen on jo luvattu pyöreästi noin 15 milj. euroa, joten riihikuivaa riittää. Ylijäämärahat käytetään tehtaan ja kartanon lunastamiseen. Salonen on vahvistanut, että pituusleikkurin hoitaja pääsee minimipalkalla töihin. Muita alan miehiä ei sitten tarvita.

Mieti, mitä kirjoitatRe: Kaavin lomakylä14.1.2016 21.46
En tiennytkään, että Heimo on alkanut käydä Patiksessa. Rapean ohraisella bissellä?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: