Keskustelu

Eero KekäläinenAina vain epäillään.15.1.2016 21.18
On se vaan niin kummallista nykypäivänä, poliisin tiedottaminen, aina vain epäillään, vaikka tosiasiat ovat kädessä, vaikka jotakin on oikeasti tapahtunut.
Jos kadulta löytyy kuollut ihminen, poliisi epäilee ihmisen kuolleen.
Jos tienpäällä autoilija puhaltaa 3 promillea, poliisi epäilee, onkohan asiakas juovuksissa vaiko ei.
Jos kadulla turvapaikanhakija raiskaa suomalaisen neidon, poliisi epäilee, raiskasiko turvapaikanhakija.
Jos metsästä löytyy luodinreikä otsassaan oleva ruumis, poliisi epäilee uhrin joutuneen ammutuksi.
Oliskohan tarvis suomalaisessa poliisikoulutuksessa enemmän kiinnittää huomiota tosiasioiden toteamiseen, kuin vain ainostaan epäilyihin ??

V. EpäilysRe: Aina vain epäillään.15.1.2016 22.58
Olisiko tällä epäilemisellä jotain tekemistä Suomeen viime aikoina pesiytyneen ns. "nollatoleranssin" kanssa?

Oikeusvaltiossahan kaikki se, mikä ei ole laissa kiellettyä, pitäisi tietysti olla täysin sallittua.

KO:n äskettäin jättänyt presidentti ja EU:n ihmisoikeustuomioistuimen tuomariksi nimittty Pauliina Koskelo on kuitenkin todennut, että Suomen oikeusvaltio on ollut pitkään uhattuna mm. poliitikkojen toimesta.

Nähtävästi Suomen lakipykälät onkin kirjoitettu siinä mielessä huonosti, että valvoville viranomaisille jää aina mahdollisuus esittää epäilys siitä, että joku aivan ilmeinen laillinen asia voikin olla laitonta puuhaa, jonkin lakiin kirjatun lauseen perusteella (=ellei jostain muusta syystä muuta johdu).

Monissa kohtaa viranomaiset myös kehottavat kansalaisia tekemään ilmoituksia naapureidensa tai muiden ihmisten tekemistä asioista esimerkiksi sosiaaliviranomaisille, alkoholitarkastajille, poliiseille, palotarkastajille, työsuojelu- ja työterveysviranomaisille, eläinsuojeluviranomaisille, rakennustarkastajille, aluehallintovirastoille jne. Kouluissa on myös käytössä opettajien ns. Wilma-järjestelmä, jossa oppilaiden epäillyistä laiminlyönneistä kerrotaan vanhemmille ja sosiaaliviranomasille jne.

Suomessa epäilyksistä voidaan antaa vinkkiä siis kymmenille eri viranomaisille, vaikka mitään laitonta ei olisi tapahtunutkaan ja vinkkien antajien ei tarvitse edes omaa henkilöllisyyttään ilmoittaa, koska meillä on ns. nollatoleranssi.

Minusta nollatoleranssista puhuvat ovat aika usein itse ns hypokraatteja eli tekopyhiä, joiden oma toiminta ei kestäkään päivänvaloa.

Tämä nollatoleranssi aiheuttaa poliisille ja Suomen oikeuslaitokselle valtavasti tarpeettomia kustannuksia ja aiheettomista rikoksista epäilyille henkilöille arvaamattomia sekä henkisiä kärsimyksiä että myös taloudellisia seuraamuksia.

Terveyshuollossa Suomessa on myös etenkin julkisella puolella tapana epäillä kaikenlaista, koska julkisella puolella potilaiden tarkastuksia suorittaa hyvin usein kanditasoiset lääkäri-opiskelijat, jotka eivät tunnista edes yleisimpiä sairauksia.

Niinpä tunnistamattomat sairaustapaukset aina johtavat kalliiden ja niukkojen erikoislääkärien käyttöön sekä pitkiin "epäilyjonoihin" ja hoidon pitkittyessä mahdollisesti jopa kuolemantapauksiin.

Parhaillaan meillä on menossa valelääkärioikeudenkäynti, jossa valelääkäriä epäillään ja syytetään mm. kuolemantuottamuksista ja hoitovirheistä.

Suomessa ei kuitenkaan koskaan ole taidettu syyttää oikeata lääkäriä tai eläinlääkäriä vääristä diagnooseista ja niistä aiheutuneista kuolemantapauksista tai elinikäisistä vammoista.

Omalle kohdallekin ja läheisteni kohdalle näitä hoitovirheitä on sattunut enemmän kuin puoli tusinaa, mutta "hoitovirheitä ei tietenkään ole sattunut", koska valittaminen on lähes mahdotonta.

Noistakin virhediagnooseista ja poliisienkin tekemistä virheistä voi Suomessa tietysti tehdä aina valituksen, mutta Suomessa laillistetun lääkärin tai viranomaisen toimet tutkii yleensä virheen tehnyt viranomainen, joka toteaa lähes 100%:sti aina, että mitään virhettä ei ole tapahtunut.

Verottaja on yksi kaikkein pahimpia epäiljöitä, joka voi esim. lakipykäliinsä viitaten estää aivan rehellisen yrityksen tai yrittäjän harjoittamasta täysin laillista liiketoimitaa Suomessa. Tähänkin voi esim. paikallispolitiikka vaikuttaa.

Kunniallisten kansalaisten luottohäiriörekisterit ovat myös erinomaista ainesta kaikille epäilijöille ja epäilyvinkkien antajille. Näitäkin onnettomia ihmisiä epäiltyjä ihmisiä on Suomessa jo lähes 400 000 kappaletta.

Hyvä esimerkki tästä on taannoinen poliisin SAK-änkyröiden ohjaamana käynnistämä matukka pizza-yrittäjien valtakunnallinen ajojahti.

Suomessahan jokainen yrittäjäkin on ilman muuta epäilyksenalainen kummajainen ja tietysti verottajan mielestä hänen täytyy aina kiertää veroja.

Kuten yltä nähdään Suomi on patsi kartellien ja monopolien luvattu maa, niin myös selvästi epäijöiden paratiisi.

Eero KekäläinenRe: Aina vain epäillään.18.1.2016 18.37
Epäilijä viittasi kommentissaan oikeasti suomen suurimpaan epäilijään, verottajaan, taikka mitä nimitystä ko. instanssista käytettäneenköön.
Minä olen henkilökohtaisesti ko. instanssin lempilapsi. Jokainen vuosi minun tarvii tehdä selkosuomella erillinen selvitys verottajalle omista tuloistani ja menoistani. Koskaan ei riitä normaali jokaiselle suomalaiselle lähetetty selvityspyyntö On se vaan niin mukavaa, et edes joku instanssi huomioi Eeronkin olevan maailmassa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: