Keskustelu

alan kolmas miesOmpeluseuran kokous 8.2.2016 klo 13:003.2.2016 16.05
Juankosken kaupunginhallitus pitää taas tulevana maanantaina ompeluseuran kokouksensa alkaen klo 13:00.

Ompeluseuran työlistalla on tällä kertaa vain kolme henkilöasiaa, mutta muutoin voidaan keskittyä ompeluseurassa kahvin juontiin ja mapitustöihin.

Tiedoksi esitettävissä asioissa ja kirjelmissä ompeluseura päättää laittaa Ö-mappiin kaksi valppaan New Stroms Oy:n kirjelmää koskien seuraavia ompeluseuran taannoisia, ilmeisiä perustuslain ja siis myös kuntalain vastaisia päätöksiä:

 NS:n vastine Itä-Suomen hallinto-oikeuteen koskien Juankosken kaupungin uusia pelisääntöjä, joilla kaupunginjohtajan vaatimuksesta halutaan varmistaa jopa allekirjoituksin se, että kukaan Juankosken luottamushenkilöistä ja virkamiehistä ei osallistu kuntaa koskevaan keskusteluun esim. somessa. Ainakin sellaiset mielipiteet ovat ehdottomasti kiellettyjä, joissa arvostellaan kaupunginjohtajan mielipiteitä ja toimia.

 NS oli myös tehnyt kunnallisvalituksen Säyneisen hyvän kyläkoulun lakkauttamisesta, koska oli katsonut, että päätös loukkaa kuntalaisten perustuslaillisia oikeuksia. NS oli myös katsonut, että kaupungin ilmoittamat tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä muka koulun vähäinen oppilasmäärä eivät olleet oikeita perusteita koulun lakkauttamiselle.

Nythän on jo käynyt selväksi, että ompeluseurassa on päätetty lähteä korjaamaan Juantehtaan homekouluakin, jonne on ajateltu kiireisesti lähteä kuskaamaan verovaroin nuoria lapsia korjatussa päiväkodissa homealtistukseen.

Kaikessa kiireessä ompeluseuralta on jäänyt huomaamatta myös se, että Säyneisen lakkautettu kyläkoulu on hyvässä homeettomassa kunnossa ja uusimpien tietojen mukaan koululaisiakin olisi hyväkuntoiseen kouluun tyrkyllä jo peräti noin 40 oppilasta.

Ehkä ompeluseurassa kannattaisi ennen NS:n kirjelmien mapitusta lukea huolellisesti, mitä NS on näissä kunnallisvalituksissaan ja vastineissaan todennut, ettei sitten taas tule yllätyksenä epämieluisia päätöksiä hallinto-oikeudesta tai peräti KHO:sta.

Kouraan ajattelijaRe: Ompeluseuran kokous 8.2.2016 klo 13:003.2.2016 16.37
Päiväkotiasiat eivät näköjään enää puhuta. Muuruveden päiväkodin vaikutusalueella syntyy 3-7 lasta vuosittain. Kiirettä on pidettävä, että rakennus saadaan alulle. Juankoski ei olisi koskaan rakentanut päiväkotia omilla rahoillaan.

Juankosken päiväkodin vaikutuspiirissä on noin 20 lapsen ikäluokka. Päiväkotia näistä tarvinnee noin puolet. Lapiharjun alakerta on riittänyt tähän asti, vaikka syntyvä ikäluokka on ollut enimmillään reilusti yli 100 lasta/ vuosi.

Loput 2-4 lasta syntyy Säyneisissä. Samahan tuo olisi rakentaa heillekin omansa, niin olisi hyvä mieli kaikilla.

Lähestyvä kuntaliitos saa ihmeesti toimintaa kuolevaan kuntaan. Viimeksi tällaista tarmoa saatiin nähdä Muuruvedellä ja Säyneisissä 70-luvun alussa.

Tietysti sama toimeliaisuus iski jokaisen kyläkoulun, myös Säyneisen koulun, lopun alla.

Toivoa sopii, että päiväkodeissa olisi lapsia vielä parin vuoden päästäkin, ettei Kuopion kaupunki joutuisi lopettamaan uusia päiväkoteja.

Tarpeettomia, tyhjäksi jääneitä rakennuksia, joissa kunta on omistajana tai osa-omistajana, on tällä hetkellä kymmeniä. Pelkkiä asuntoja on tyhjillään varmasti yli sata. Suurta osaa lämmitetään tänäkin päivänä.

Kuopion kaupungille jää melkoinen purku-urakka. Sitten sanotaan, että pitihän se arvata, mitä Kuopion alaisuudessa tulee käymään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: