Keskustelu

Savon Sanomat uutisoi tänään.Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut18.2.2016 8.27
Juankosken valtuuston varapuheenjohtaja Pekka Vartiainen (kd.) on kaivanut esille asianajolaskujen 443000 euron saldon. Ne ovat syntyneet hänen mukaansa laittomassa järjestyksessä hallinto-oikeuden kumottua niitä koskevat päätökset.

Juankoskella haetaan rajanvetoa siihen, voiko kaupunginhallitus valtuuttaa yksityisen asianajotoimiston antamaan vastineita ja lausuntoja Juankosken Biolämpöä ja Premium Board Finlandia koskevissa asioissa.

Juankoskella on upotettu asianajokuluihin kirjanpidon perusteella vuosina 2011?2015 yhteensä yli 443 000 euroa.

Ilman kilpailuttamista päätetyt lakipalvelujen hankinnat jakautuvat viidelle toimistolle, joista suurin yksittäinen laskutus on yli 192 000 euroa ja toiseksi suurin liki 140 000 euroa.

Menettelystä tehtiin keväällä 2011 kaupunginhallituksen päätös, josta tehtiin kunnallisvalitus. Valittaja Pekka Vartiainen (kd.) painotti, että asiassa on kysymys lainvastaisesta julkisen vallan käytön siirtämisestä yksityiselle asianajotoimistolle. Kuopion hallinto-oikeus antoi tammikuussa 2013 päätöksen, jossa se kumosi kunnallisvalituksen alaiset päätökset eikä tästä ole valitettu.

Asianajopalvelujen luvatonta ostamista on jatkettu sen jälkeenkin, sanoo Vartiainen, joka aikoo jättää asiasta poliisille tutkintapyynnön. Kysymyksessä on mahdollisesti kunta- ja perustuslain vastainen menettely.

Kamreerin alkuRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut18.2.2016 9.44
Oikein Pekka. Vauhtia on nyt pantava myös takauksien perintään, muuten luiskahdamme Kuopioon ja rötökset painetaan villaisella.

Ihmeen pitkään selvitykset ovat kestäneet. Enää on 10 kk aikaa jäljellä.

Rikosilmoitus on hidas oikeustoimi. Tutkinta saattaa kestää vuosiakin.

Puntit tutiseeRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut18.2.2016 16.54
Nyt se selvittely vasta alkaa

ReneRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut18.2.2016 19.47
Miltähän tuntuu juankoskelaisesta päättäjästä avata Savon Sanomat, koskaan ei tiedä mitä toimittaja on penkonut kaupungin johdosta?
Minä ainakin häpeäisin..
En muista milloin oli jokin positiivinen uutinen tästä kaupungista.

Ei vitsa enää heilu on laantunut vitsan viuhontaRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut18.2.2016 20.25
Kyllä olisi vitsamiehelle töitä, mutta on tainnut sammua jo navettaan. Ei ihme jos päättäjiä hävettää ovat olleet varsin kalliita juankoskelaisille veronmaksajille.

juristin alkuRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut19.2.2016 1.44
Kaupunginjohtajan omaisuutta on laitettava riittävästi uloshakuun ilmeisten rötösten vuoksi.

Omavaltaisesti tilattuja laittomia asianajokuluja on ollut yli 400 000 euroa.

Tämän omavaltaisen asianajotoiminnan ohessa esteellisellä kaupunginjohtajalla on piikissään tietysti myös venkoilu laittoman takauksen kanssa ja myös omavaltainen Premium Boardin 5 milj. euron takauksen välimiesoikeuden päätöksen systemaattinen pimittäminen Juankosken kyrsiintyneiltä veronmaksajilta.

Kaupunginjohtajan viivyttely yksinomaan takauksen takaisinperinnässä on aiheuttanut kaupungille viivästyskoroissa jo 643 560 euron vahingon.

Kaupunginjohtajan henkilökohtainen piikki on siis kasvanut jo yli miljoonaan euroon.

Kittilässä valtakunnan syyttäjä ja keskusrikospoliisi ovat käynnistäneet hiihtohissin epämääräisiin rahoitussotkuihin liittyvän tutkinnan. Kittilässä suuri kohu oli nostettu noin 8 000 euron suuruisesta yksityisen asianajotoimiston laskusta. Juankoskella laittomien asianajokulujen mittaluokka on Kittilään verrattuna tähtitieteellinen.

Näköpiirissä on, että laittoman 5 milj. euron takauksen osalta ja laittomissä biovoimalajärjestelyissä korvausvastuu lankeaa myös Juankosken kaupungin hallituksen jäsenille.

Kaikilla laittomiin päätöksiin osallistuneilla ei varmasti varallisuus ole riittävä, joilla massiiviset vahingot korvataan.

Nyt hallituksen jäsenten kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja tehdä ilmoitus rikollisesta toiminnasta, niin voi katuvana välttyä korvauksilta.

Puukartelliasiassa UPM selvisi kuin koira veräjästä, kun paljasti taannoin puukartellin. Suuret, kymmenien miljoonien eurojen sakot määrättiin Stora Ensolle ja Metsä Groupille, mutta ei UPM:lle.

Juankoskella on aivan turha puolustella kaupunginjohtajan ja keskeisten hallitusherrojen ja virkamiesten toimia, kun kyseiset puuhamiehet ovat jo jääneet kiinni suoraan rysän päältä.

Eduskunnan oikeusasiamies on lausunut Pekka Vartiaisen tekemän Premium Boardin yrityssaneerausta koskevan kantelun osalta seuraavasti 31.12.2015 (Onro 4439/4/14):

"Tässä yhteistyössä kansallisten tuomioistuinten on toteutettava
kaikki yleiset tai erityiset toimenpiteet, joilla varmistetaan unionin oi-
keuteen perustuvien velvoitteiden täytäntöönpano, ja pidättäydyttävä toimenpiteistä, jotka voivat vaarantaa kyseisen perussopimuksen tavoitteiden toteutumisen.

Tiedonannon mukaan yhteisöjen tuomioistuin on usein todennut, että jäsenvaltiolle osoitettu komission päätös sitoo kaikkia kyseisen valtion viranomaisia, myös sen tuomioistuimia.

Kyseisen valtion jokaisen viranomaisen, joka osallistuu takaisinperintäpäätöksen täytäntöönpanoon, on siis toteutettava kaikki tarpeelliset toimenpiteet päätöksen välittömän ja tehokkaan soveltamisen varmistamiseksi."

Kuten oikeusasiamiehen lausunnosta nähdään, myös jokaisen kaupungin virkamiehen ja luottamushenkilön on noudatettava niitä säännöksiä, jotka on kirjattu EU:n SEUT sopimuksen artiklohin 107 ja 108 kohtaan 3.

Juankoskella paitsi, että on systemaattisesti rikottu perustuslain ja kuntalain säädöksiä, on myös pyyhitty virkamiesten ja luottamushenkilöiden toimesta persettä myös EU:n lainsäädännöllä.

Kysymys on koko ajan ollut tahallisista ja hyvin suunnitelluista teoista. Nyt viisaiden luottamushenkilöiden kannattaisi käyttää hyväkseen tilaisuutta ja esittää katumusta ja paljastaa suurimmat konnat.

m.o.t.Re: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut19.2.2016 9.45
Esteri on vaipunut hyvin alas, kun kuvittelee, että Juankoskella joku uskoo hänen valheitaan ja nokkelia heittojaan.
Peli on pelattu. m.o.t.
Miten olisi oman nimen käyttö, kun veikkaat noin synkkiä, nyt "valtuutetun" nimimerkin takaa?
Kyllä me sinut tunnemme. Voi olla, että kerromme tietomme piankin kaikille ikkunapöydässä.

PVRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut19.2.2016 12.13
Moro,
eiköhän anneta viranomaisen tutkia nsinnäkin sen, onko kyseessä mahdollinen virkarikos. Kyseessä on vain tutkintapyyntö, ja syyttämisestä ja tutkinnata vastaa poliisi ja syyttäjä.
Itse halusin tutkinnan, sillä Kuopion hallinto-oikeus oli jo antanut asiasta selkeän päätöksen ja silti kuntalaisten varoja laitettiin ilman valtuuston päätöstä, ilman kaupunginhallituksen päätöksiä n. 100 euron verran jokaista kuntalaista kohden ja loppua veroeurojen käytölle ei ollut näkyvissä.
Joten pyydän odotetaan tutkinnan tuloksia ennen hutkimisia.

Fox MulderRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut20.2.2016 21.20
Pistipä miettimään.
Pieneltä yläsavolaiselta paikkakunnalta lähtöisin oleva vieras heitti kysymyksen.
"Miksi täällä juankoskella ei ole mitään, ei liikuntatiloja, koulut homeessa, tiet ihan kauheassa kunnossa, kaupungin vuokratalot jätetty korjaamatta... ja teillä on ollut kaksi isoa tehdasta..
Ympärillä vielä kaksi vaurasta maatalous pitäjää??
Minne ihmeeseen teidän verotulot on menny..?
Virastotalo on valtava, homeessa sekin kuulemma, kaksi biovoimalaa..."
Oli pakko oli tunnustaa.
En tiedä!
Pitäisköhän alkaa meidänkin kysyä?

Fox MulderRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut20.2.2016 22.31
Oikeasti.
Missä on meidän yhteiset rahat?

alan kolmas miesRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut21.2.2016 0.32
Pitäisiköhän kaupunginjohtajalta käydä kysymässä, minne kaikkien Juankosken veronmaksajien rahat ovat häipyneet vuoden 2011 kevään surullisesta Römssyn pesän lunatuksesta lähtien.

Siteeraan sanatarkasti alla Jouko Lösosen kohti nousua seminaarissa pitämää puhetta 16.6.2011, kun Premium Board Finland Oy oli onnistunut lunastamaan laittoman takauksen avulla Römssyn konkurssipesän vain 3.125 milj. eurolla, kun NS oli tarjonnut pesästä huomattavasti korkeamman hinnan eli 4 milj. euroa, mutta NS:n 25.2.2011 tekemä tarjous ei kelvannut Juankosken kaupunginjohtajalle.

Seminaarissa Jouko Lösönen totesi mm. seuraavasti:

"Syyskuussa 2010 saatiin kontaktiverkoston kautta tieto, että hollantilainen Val Samoriz saattaisi olla kiinnostunut tehtaan ostamiseen ja toiminnan jatkamisesta. Kaupunginjohtaja tapasikin Samorizin syyskuussa 2010, josta ajankohdasta käynnistyivät tiiviit neuvottelut.

Kun lopullinen ratkaisu oli viivästynyt ja noin kaksi vuotta kulunut konkurssista, alkoivat Handelsbanken ja konkurssipesä olla jo levottomia tehtaan mittavien lämmityskulujen vuoksi. Pahimpina talvikuukausina tehtaan lämmitys maksoi jopa n. 100 000 euroa kuukaudessa.

Sen vuoksi alkoi pesää jo kiinnostaa yhä enemmän koneiden erillismyynti. Kun neuvottelut olivat kuitenkin vielä vakavasti otettavia, suostui kaupunki tässä tilanteessa syksyn osalta kolmen kuukauden ja alkuvuoden 2011 kahden kuukauden osalta osallistumaan tehtaan lämmityskuluihin pesän ja pankin ohella 1/3 osuudella.

Syksyn ja talven aikaan käytiin lukuisia neuvotteluja Samorizin, potentiaalisten vieraanpääoman rahoittajien ja konkurssipesän kanssa.

Kävi ilmi, että yli kaksi vuotta suljettuna olleen tehtaan käynnistämistä kohtaan koettiin rahoittajien taholla voimakasta epäluuloa. Tämä siitä huolimatta, että kartonkimarkkinat vetivät erittäin voimakkaasti ja kartongin hinnat kohosivat useassa otteessa merkittävästi.

Finnvera OyJ:n lisäksi tarvittiin yksityinen pankki, jonka mukaan saaminen näytti haasteelliselta. Tässä tilanteessa kaupunki päätti edistää ratkaisun syntymistä tekemällä 5 miljoonan euron takauspäätöksen yksityiseltä pankilta (Handelsbanken) haettavasta investointilainasta.

Helmikuussa 2011 neuvottelut johtivat Samorizin perustaman Premium Board Finland Oy:n ja konkurssipesän solmimaan aiesopimukseen ja aiesopimuksen mukaiseen lopulliseen kauppaan 31.3.2011. Ja kuten tiedämme, toiminta tehtaalla on juuri käynnistymässä. Tästä asiasta Krister Björkqvist varmaan kertoo sitten omassa puheenvuorossaan tarkemmin.

Nyt on aika kiitää kaikkia yhteisiin ponnisteluihin osallistuneita: Työ- ja elinkeinoministeriötä ja johtaja Anssi Paasivirtaa, jolta saimme apua erityisesti silloin kun neuvottelimme Gastor Plus-yhtiön ja espanjalaisten kanssa, Pohjois-Savon Ely-keskusta, jonka tuki johtaja Kari Virrannan myötävaikutuksella on ollut merkittävä, Koillis-Savon Kehitys Oy:tä ja Kohti Nousua-hanketta sekä työ- ja elinkeinotoimistoa, jotka kaikki ovat tehneet kovasti työtä uusien työpaikkojen löytämiseksi ja työnsä menettäneiden auttamiseksi.

Kiitoksen ansaitsee myös konkurssipesän hoitaja Jarmo Makkonen hyvästä yhteistyöstä kuten kaupunkia avustanut asiantuntija Vision Huntersin Rainer Häggblom.

Ilman kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon sitkeyttä ja periksiantamattomuutta ja ilman Premium Board Finland Oy:n neuvottelijoiden taitavuutta olisimme olleet vaikeuksissa.

Ei ole vaikeuksia todeta, ketä on syyttäminen, kun Juankosken kaupungin veronamaksajien rahat ovat menneet kuin Kankkulan kaivoon.

Koska täysin epäonnistuneen ja lain vastaisen Premium Board Finland-hankeen puuhamiehet on Jouko Lösösen ilmoituksella tunnistettu, niin kaupungin veronmaksajien rahat petollisella toiminnalla kähveltäneet puuhamiehet on saatettava edesvastuuseen tekosistaan.

Yo. puheen pitänyt Jouko Lösönen tuntee näköjään asian yksityiskohtaisesti, joten häntäkin on syytä tutkijoiden haastattaa asiassa. Kaupungin taholta Petri Kangasperkon sitkeydestä ei ole epäilystä, koska Lösönenkin on kiittänyt Kangasperkoa hänen sitkeydestään.

Kaupunginjohtajan sitkeys ja yksisilmäisyys ovat aiheuttaneet Juankosken kaupungille ainakin 10-15 milj. euron taloudelliset vahingot.

NS on myös menettänyt kaupunginjohtajan yksisilmäisen ja puolueellisen toiminnan kautta kymmenien miljoonien eurojen liiketoimintapotentiaalin Juankoskella. Entisestä hyvästä kartonkitehtaasta on tullut Kangasperkon typerän toiminnan kautta maisemoitava romukasa.

Premium Board Finlandin ilmeisen konkurssin viivyttämisestä voidaan ensi kädessä kiittää myös sitkeätä Juankosken kaupunginjohtajaa ja voidaan myös kysyä, mitä kaupunginjohtaja on halunnut peittää Premium Board Finlandin ja myös biolämmön ilmeisten konkurssien viivyttämisen avulla.

Eduskunnan oikeusasiamieskin on todennut, että meneillään oleva Premium Board Finlandin ja JBOY:n yrityssaneerauspäätökset Pohjois-Savon kärjäoikeudessa ovat syntyneet vastoin EU SEUT-sopimuksen säädöksiä. Näissäkin ilmeisen laittomissa päätöksissä Juankosken esteellinen ja "sitkeä" kaupunginjohtaja on toiminut Juankosken kaupunginhallituksen valitsemana edusmiehenä.

Juankosken veronmaksajien on vaadittava kunnan tilien osalta erityistilintarkastusta, koska nyt on jo tullut selville, että kaupunginjohtaja on ilman mitään valtuuksia omissa nimissään tilannut kilpailuttamatta mm. yksityisiltä asianajotoimistoilta palveluja jopa yli 400 000 euron edestä.

Mitä muita palveluja kaupunginjohtaja on tilannut mm. konsulteilta kilpailuttamatta?

Ei Vision Hunterskaan ilmaiseksi ole vuosikaupalla tehnyt kaupunginjohtajalle tilattuja selvityksiä, joiden ainoa tarkoitus on ollut vain pimittää Premiun Board Finlandin, Primary Energy Finlandin, Biolämmön ja Farocon Oy:n väliset epämääräiset keskinäiset rahojen siirrot ja nollan arvoiset takauskuviot.

Yksityinen liikkeenharjoittaja istuisi tällaisista järjestelyistä ehdotonta kakkua ainakin 2-4 vuotta.

alan miesRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut21.2.2016 9.59
Alan kolmas mies on kaivanut ansiokkaasti esiin Juankosken kartonkitehtaan historiaa. Kiinnittäisin huomiota hänen kertomukseensa ja erityisesti pariin lauseeseen:

"Entisestä hyvästä kartonkitehtaasta on tullut Kangasperkon typerän toiminnan kautta maisemoitava romukasa.
Kävi ilmi, että yli kaksi vuotta suljettuna olleen tehtaan käynnistämistä kohtaan koettiin rahoittajien taholla voimakasta epäluuloa."

Voin alan miehenä kommentoida, että kartonkitehdas oli kyllä entinen, muttei todellakaan hyvä. Näyttää siltä, että ikänsä konsultteina olleet arvostelukyvyttömät asiantuntijat puoltavat vieläkin kartonkitehtaan hyvyyttä, mutta sillä ei ole mitään todellista pohjaa.

Olisi nurkkakuntaisten asiantuntijoiden ja kaupungin päättäjien pitänyt huomata, mikä herätti rahoittajien epäluulot.

Huomautettakoon myös, että Euroopan FBB:n kulutuskin oli 2011 ja 2012 pienempi kuin vuonna 2010, kasvua ei siis ollut lähimarkkinoilla.

Huolimatta kanteluista ja valituksista ei ilmeisesti vieläkään kukaan ole tehnyt poliisille tutkintapyyntöä eikä osallisia ole mitenkään rangaistu. Kerran olisi ehkä saatu suoritetuksi erikoistilintarkastus, mutta kristillisten edustaja ei tätä halunnut.

JesseRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut21.2.2016 12.11
Alan miehelle: kyllä on tety tutkintapyyntö mahdollisista rikoksista. Alan mies jatkaa olevansa maailman tietävin mies, eikä edes tiedä tätä asiaa. Säälittävää pelleilyä häneltä ja pelle on aina pelle.

alan kolmas miesRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut21.2.2016 20.28
alan mies on ulkopuolisena esittänyt arvioita Römssyn tehtaan hyvyydestä ja tehtaan pienen koon sekä osittain ikääntyneen teknologian perusteella tehnyt omia johtopäätöksiään tehtaan ja myös yrityksen elinkelpoisuudesta.

alan miehen ulkopuolisena tekemiin arvioihin on kuitenkin suhtauduttava, kuten asiaa tarkemmin tuntemattoman lausuntoihin pitää suhtautua.

Vuonna 2008 satuin olemaan Römsyssä sisäpiiriläinen ja tutustuin tehtaaseen sekä yritykseen huolellisesti. Silloiset tekniset ja taloudelliset ongelmat olivat siis hyvin New Stromsin tiedossa, kun yhtiö tarjoitui ostamaan koko konkurssipesän vain 4 milj. eurolla. Ostettavaan massaan verrattuna tarjous oli NS:n käsityksen mukaan hyvin edullinen.

Vuoden 2009 rahassa laskettuna konkurssivuonna 2008 (kumulatiivinen 9 kk) Römssyn keskeiset taloudelliset tunnusluvut olivat seuraavat:
 Liikevaihto 42.1 milj. euroa
 Sijoitettu pääoma 31.5 milj. euroa
 EBIT -3.9 milj. euro
 Voittomarginaali (PM) -9.34%
 Pääoman kiertonopeus (ToC) 1.34
 Pääoman tuotto (ROCE) -12.3%

Yrityksen pääoman tuottohan lasketaan seuraavasta yksinkertaisesta yhtälöstä:

 ROCE (%) = ToC X PM

Yrityksen taloudellista suoritetta mitattaessa kartonkikoneen leveydellä ja tehtaan iällä ei välttämättä ole mitään merkitystä, jos yrityksessä tehdään oikeita asioita ja tuotettu tavara pystytään myymään kohtuullisella voitolla.

Römssyn taannoisista tuloksista päätellen voidaan todeta, että näin ei ollut asianlaita. Römssyssä tehtiin vääriä asioita koko ajan oikeastaan vuodesta 2005 lähtien.

Vuosikausia oli satsattu ihmeitä tekevään TECTAan, mutta tuotetta ei pystytty valmistamaan kannattavasti ja myyntimäärät olivat jääneet vähäisiksi, vain noin 10%:iin koko tuotannosta. Tällainen vaatimattomaksi jäänyt tuotantomäärä itse asiassa vain haittasi muuta tuotantoa.

NS:n suunnitelmissa oli käynnistää Römssy vuoden 2011 aikana ja toimintasuunnitelma piti sisällään kaupalliset aiesopimukset myyntien osalta. Tehtaan tulevan toiminnan kannalta kriittiset vuodet olivat 2011 ja 2012, joille oli laskettu seuraavat keskeiset toimintaparametrit:
 Vuosi 2011
o Tuotanto 35 000 tonnia
o Liikevaihto 16.7 milj. euroa
o Sijoitettu pääoma 11.1 milj. euroa
o EBIT -0.831 milj. euroa
o Voittomarginaali (PM) -5.0%
o Pääoman kiertonopeus (ToC) 1.5
o ROCE -7.5%

 Vuosi 2012
o Tuotanto 70 000 tonnia
o Liikevaihto 61.1 milj. euroa
o Sijoitettu pääoma 13.1 milj. euroa
o EBIT 9.6 milj. euroa
o Voittomarginaali (PM) 15.6%
o Pääoman kiertonopeus (ToC) 3.6
o ROCE 61.3

Syksyllä 2008 tehtyjen isojen investointien johdosta tehdas oli teknisesti kohtalaisessa kunnossa vielä kevällä 2011, kun tehdasta oli lämmitetty talvisaikaan useita vuosia. Tuolloin NS tarjoutui lunastamaan tehtaan ja käynnistämään tuotannon ilman kaupungin laitonta takausta.

Valitettavasti "sitkeä" kaupunginjohtaja Kangasperko oli valinnut oman hevosensa aivan kuten hallituksen puheenjohtaja Jouko Lösönen on kertonut 16.6.2011 Kohti Nousua-seminaarissa.

Kangasperkolle kävi kuitenkin aivan samalla tavalla kuin Jaakko Tepon Hermannille, joka teki hevoskauppoja tummien kanssa Volgan takapenkillä.

Vaikka kaikki alan miehet (Helsingin herrat) varoittivat Kangasperkoa "heinien" kantamisesta Val Sedän Valkolle ja totesivat vielä, että Valko olisi parempi lopettaa, niin Kangasperko ei uskonut, vaan on kantanut heiniä (= Juankosken veronmaksajien rahoja) Val Sedän Valkolle kaupungin kassasta koko ajan vuoden 2010 syksystä alkaen nykypäiviin saakka.

Lopulta Val Sedän Valko kuitenkin joutuu takasuoralla laukalle ja Val Sedän Valko joudutaan lopettamaan, kun sillä on ollut koko ajan päässään pientä isompi vamma.

alan miestä voin informoida, että Kangasperkon ja Val Sedän Valko-hankkeesta on tiettävästi tehty tutkintapyyntö poliisille.

Suomen mittakaavassa onkin ainutlaatuista, että Juankosken "sitkeä" kaupunginjohtaja Kangasperko on ollut keskeisenä rahoituskonsulttina ja neuvonatajana Premium Board Finlandissa koko sen toiminnan ajan aikavälillä 01.01.2011-31.05.2015 ja yhtiö on saanut aikaan kumulatiivisesti liikevaihtoa vain 38.6 milj. euroa, josta on syntynyt kumulatiivisesti tappiota yhteensä peräti 22.5 milj. euroa.

Premium Boardin tapauksessa kysymys ei ole voinut olla missään tapauksessa normaalista liiketoiminnasta. Normaaliin liiketoimintaan ei kuulu sellainen toimintatapa, että 100 eurolla tavaraa ostavalle asiakkaalle annetaan 42 euron alennus, jotta kauppa syntyy.

Kun tutkintaan vielä liitetään Farocon ja Biolämmön hämärät koukerot, niin eiköhän "sitkeän" Kangasperkon Juankoskella aiheuttama suora vahinko nouse lähemmäs 30 milj. euroa.

Kun vielä lisäksi otetaan huomioon se, että "sitkeän" Kangasperkon toiminnan kautta lähes 200 paikallista henkilöä on jäänyt pysyvästi työttömäksi, niin tämäkin vahinko nousee tulevan 10-vuotisen periodin osalta helposti noin 15-20 milj. euroon menetettyinä verotuloina.

Juankosken kaupunginhallituksen on syytä puuttua "sitkeän" Kangasperkon toimintaan.

Toisaalta on myös todettava, että hallitus on ollut kyllä tietoinen mm. laittomista takausjärjestelyistä, mutta antanut vain kaupunginjohtajan pelata pelejään. Näin ollen kaiken järjen mukaan hallitus on tullut yhteisvastuulliseksi näistä vahingoista.

AdamRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut21.2.2016 22.10
Minä ja moni Juankosken luottamushenkilöistä on nähnyt dokumentin luotettavalta pankilta, jossa vakuutetaan New Stromsin investorilla olevan vähintään 10 milj. euroa Juankoskella olevan kartonkitehtaan hankkimiseen ja toiminnan käynnistämiseen. Se on paljon enemmän kuin persaukisella Samorizilla, jolla kaikki oli lainaa, ja mitkä rahat olikin tarkoitus panna omiin taskuihin, siis puuhaporukan taskuihin. Kysykää vaikka Kangasperkolta.
Kun päästään tutkimaan Premium Board Finlandin konkurssipesän papereita, ja vertaamaan Farocon Oy:n, Primary Energy Finlandin ja Juankosken Biolämmön papereihin, Staffanillekin löytyy vastauksia.

AdamRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut22.2.2016 0.14
Jopa Kangasveijarikin sai kopion pankin vakuutuksesta 10 milj. euron minimirahoituksesta. Siksi hän joutui paniikkiin.
Adam on Radio Jerevanin tähtireportteri, eikä tekemisissä Heikin kanssa, paitsi joskus haastattelijana.
New Stromsilla oli pitkän aikavälin investori, eikä muutaman kuukauden lainaa, jota ei oltu tarkoitettukaan tehtaan käyttöön.
Aina on muistettava, että New Stroms ei edes pyytänyt juankoskelaisten rahoja tai vakuutta.
Staffan on trolli ja opetellut journalisminsa Koillis-Pravdasta ja Alkio-opistossa.

Pena T.Re: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut22.2.2016 8.58
Mielenkiintoista tarinaa... New Stroms Oy ei ole saanut killinkiäkään Juankoskelta.
Premium Board Finland Oy kaikkine lieveilmiöineen on valheellisin lupauksin vienyt n. 10 milj. euroa, ja valtiolta vielä n. 8 milj. euroa.. Merkittäviä puuhamiehiä ja "apulaisia" ovat olleet Pete, Joke, Rane ja Kaisu. Nyttemmin myös kamreeri.
Tässä ovat faktat.
Ilman Juankosken johdon korruptoituneisuutta puhallus ei olisi ollut mahdollinen. Mitä sanovat kuntalaiset valheitten kylväjistä ja trolleista?
Meidän koko huomiomme on keskitettävä huijareiden saamiseen vastuuseen, jotta saamme jotain edes takaisin.
Alan miehen ei kannata olla kepumafian asialla.

alan miesRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut23.2.2016 17.48
Ei auta Kaavillakaan valitus ja vaikerrus mitään. Yhden koulun malli jyrää. Rakentava Kaavi ei ole lainkaan rakentava ryhmä.

Muutosvastarinta on toki inhimillinen piirre. Inhimillisyys johtaa katastrofiin. Inhimillisiä ihmisiä koulutetaan yliopistoissa, joissa voi suorittaa humanististen tieteiden turhia tutkintoja. Paras esimerkki lienee Juankosken kaupungin johtaja, tuo idän ihmemies.

alan miesRe: Juankoskella tehtailtiin yli 400 000 euron asianajokulut24.2.2016 11.15
Kyllä alan mies tietää, että metsäteollisuus on jälleen Suomen suurin vientiala. Todellisuudessa rako muihin on vielä havaittua suurempi, koska metsäteollisuuden tuotteiden kotimaisuusaste on suuri eli ei tarvita paljon tuontia viennin aikaansaamiseksi. Päivän Kauppalehdessä on hyvää juttua näistäkin asioista.

Juankoskella ei kannata kaivella menneitä. Minä en tunnetusti ole kenenkään puolella, vaan kaikkia vastaan - ainakin kun Juankoskesta on kysymys. Siellähän ei ole ymmärretty metsäteollisuuden syvintä olemusta.

Jos kaupungin johdosta pystytään osoittamaan rikollista toimintaa, niin ilman muuta rikolliset ansaitsevat kovat tuomiot.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: