Keskustelu

PVPalvelujen ulkoistaminen23.2.2016 18.11
Moro,
tässä mielenkiintoinen uutinen: "

Kotimaa



Sosiaali- ja terveyspalvelut täysin ulkoistanut Pyhtään kunta kertoo säästäneensä noin 400 000 euroa ulkoistamisen myötä. Runsaan 5000 asukkaan kymenlaaksolainen kunta ulkoisti sote-palvelut viime vuoden alusta alkaen. Palvelut otti vastatakseen terveys- ja hoivapalveluyritys Attendo.

Ensimmäisen vuoden tulokset käsitellään kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnassa tiistaina. Pyhtään sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen kertoo Attendon tiedotteessa, että ulkoistumisessa on saatu sitä, ?mitä lähdimme hakemaan?. Esimerkiksi jonotusajat ovat lyhentyneet.

? Palvelu on helposti ja nopeasti saatavilla, uusiin ja ennaltaehkäiseviin palveluihin on panostettu ja kuntalaiset ovat tyytyväisiä palvelun tasoon. Samalla kunta on säästänyt ulkoistettujen palvelujen osalta noin 400 000 verrattuna vuoteen 2014. Voikin hyvällä mielin sanoa, että ulkoistaminen on ollut sekä kunnan että kuntalaisen etu, Hokkanen toteaa." Uusi Suomi 22-3-2016

alan miesRe: Palvelujen ulkoistaminen24.2.2016 21.05
Jotta tiedotus ei olisi yksisilmäistä niin lukekaapa miten Rääkkylän kunta joutui Attendon kanssa kuseen.

Ei pidä päästää pienten kuntien johtoa päättämään isoista asioista. Oikeastaan pienien kuntien olemassaolo pitää lailla kieltää, koska sieltä ei löydy riittävää viisautta päätösten tekoon, älykkyydestä nyt puhumattakaan.

http://yle.fi/uutiset/raakkylan_sote-hurmalle_nolo_loppu/8270625

MKRe: Palvelujen ulkoistaminen24.2.2016 23.50
Jotta tiedotus olisi oikeaa, ei demaripaskaa, niin tässä juuri vastikään tehty huomio lehdistössä: ""Sen mitä olen tarvinnut, olen saanut. Ei valittamista", sanoo Marja-Leena Puhakka Rääkkylän terveyskeskuksen odotusaulassa. Samaa mieltä ovat monet rääkkyläläiset, kun heiltä kysyy sosiaali- ja terveyspalveluiden toimivuudesta.

Rääkkylä ulkoisti ensimmäisenä kuntana lähes kaikki sote-palvelunsa yksityiselle hoivayrittäjä Attendolle. Nyt ratkaisusta on kertynyt lähes neljän vuoden kokemus.

"Lähipalvelut ovat suhteelliset hyvät, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä", kertoo kunnanjohtaja Tuula Luukkosen säännöllisten asiakastyytyväisyyskyselyjen tuloksista.


Pentti Vänskä

Mirja Käyhkö on palveluihin tyytyväinen, mutta moittii vanhusten asioimiskyytien järjestämistä. Potkukelkan kyydissä Dragon-koira.
Mirja Käyhkö on palveluihin tyytyväinen, mutta moittii vanhusten asioimiskyytien järjestämistä. Potkukelkan kyydissä Dragon-koira.


Marita Rautiainen kertoo esimerkiksi hammaslääkäripalveluiden toimivan hyvin myös aikuisilla. Mirja Käyhköllä on moitittavaakin: vanhusten kyytipalvelut. Hän ottaa tuttavan usein autonsa kyytiin asioille, sillä kunnan kyydissä vanhusten on hoidettava asiansa kiireellä."

Kouraan ajattelijaRe: Palvelujen ulkoistaminen25.2.2016 0.51
Palvelut ovat aivan hyvät meillä kuten Rääkkylässäkin. Molempien kuntien ongelmana on vain se, että ne ovat maksukykyyn verrattuna kalliita.

Juankoski olisi vielä joten kuten selvinnyt maksustakin, jos ei olisi tarvinnut tehdä kartonkia.

Näinhän useimmat kunnat selviävät tänäkin päivänä.

Ei ollut halapoo puuhooRe: Palvelujen ulkoistaminen25.2.2016 6.47
Kartongin teko on tosiaan kallista puuhaa. Siksi koillispaperin tuottaja uutisoi joskus aiemmin, että Juankoskella ei tarvitse tehdä kovin paljon kartonkia. Olisiko ajatellut silloin, että vähemmällä tulee vähemmän takkiin ja näin se on kannattavaa puuhaa. Hyvin päätelty silloin jää taskuun enemmän hilloo. No nämä on niitä paperin juttuja



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: