Keskustelu

JuuhanKaupunginhallitus hylkäsi taas kerran kaupunginjohtajan esitykset "lehmänkaupasta"2.3.2016 12.11
SS uutisoi tänään :"Juankosken kaupunginhallitus torppasi sopimuksen Faroconin kanssa









Premium Boardin kartonkitehtaalla on ollut hiljaista jo pitkään. Kuva: Tuire Punkki





Juankosken kaupunginhallitus hylkäsi kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon esittämän sovinnon Farocon Oy:n kanssa. Kaupungilla on Faroconiin viiden miljoonan euron yrityskiinnitys Premium Boardille annetusta takauksesta. Kaupunki joutui kartonkitehtaan lainan maksajaksi ja sillä on saatavia sen takia noin neljä miljoonaa euroa.

Sopimuksessa Juankoski olisi luopunut kaikista vaatimuksistaan 1,2 miljoonan euron kertakorvausta vastaan. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin äänin 7?2, että ulosotto jatkuu ja sitä kiirehditään.

Kangasperko kertoo, että sopimusmahdollisuudesta keskusteltiin hallituksessa syksyllä. Hän pyysi asiasta kaksi asiantuntijalausuntoa, joiden perusteella sopiminen nähtiin kaupungin kannalta taloudellisesti parempana ratkaisuna.

Kari Hartikaisen (vas.) voittaneen esityksen perusteluiksi kirjattiin se, että Faroconin Hangossa sijaitsevasta hallista on mahdollista saada sopimusta parempi hinta. Hartikainen ei kommentoinut asiaa Savon Sanomille.

Kangasperkon mukaan hallikiinteistön arvoksi on arvioitu 1,3?1,9 miljoonaa euroa. Nemea-pankilla on miljoonan euron kiinnitys ennen Juankoskea.

Sopimustarjous tuli Faroconilta.

? Yritys olisi hankkinut rahoituksen siihen ulkopuolelta."

Taas yritti kaupunginjohtaja saada kaupunginhallituksen kuseen. Sopimuksessa Juankosken kaupunki olisi luopunut Faroconin velkakirjoista, PB:n veloista, toissijaisista kiinnityksistä kiinteistöihin Juankoskella ja samalla luopunut vaateista PB:n yritysryppään omistajia kohtaan.
Faroconin ulkopuolinen rahoittaja olisi maksanut Lontooseen agentille 1,2 miljoonaa euroa ja koska Farocon on maksukyvytön yritys ja veloissa, olisi takaisinperintä maksanut juankoskelaisille tämän 1,2 miljoonan euroan maksun. Toisaalta Faroconista on saatettu tehdä jo kauppa, jonka uusi mahdollinen omistaja olisim maksanut summan. Näinollen on erittäin tärkeää saada Farocon erityistilintarkastuksen piiriin ja ulos-ottoon.

XmanRe: Kaupunginhallitus hylkäsi taas kerran kaupunginjohtajan esitykset "lehmänkaupasta"2.3.2016 15.47
Lainkuuliainen ja kunnan etua edustava henkilö haluaa nähdä virallisselvityksen Farocon Oy:sta ja samalla voidaan todeta puhallus, elikkä minne kaikki tukimiljoonat hävitettiin Faroconin kirjanpidon kautta. Nyt oli mallikasta päätöksentekoa mutta esittelijä , kaupunginjohtajan toiminta on erittäin kyseenalaista.

Erkki NRe: Kaupunginhallitus hylkäsi taas kerran kaupunginjohtajan esitykset "lehmänkaupasta"2.3.2016 19.38
Eihän siitä hallista rahaa tule kaupunkiin, mutta paljasttuuhan ainakin puhallus, josta kaikkia varoitettiin etukäteen. Turha pyristellä kun on huonot housuissa. Joka tapauksessa kerrankin kunnon toimintaa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: