Keskustelu

häsmäkkämissä on ruukinpässi?6.3.2016 5.41
Missä on se vanha juankoskelainen vanha veturi nimeltä ruukinpässi?muistan että joskus meni entisöitäväksi

Erkki NRe: missä on ruukinpässi?6.3.2016 11.12
Asiaa selviteltiin Sömssyn aikaan ja veturi löytyikin, en muista mistä, mutta Römssyllä ei ollut ylimääräistä rahaa korjauttaa ja lunastaa veturia. Varmaan jos jostain löytyy riittävästi rahaa ja innokkaita ihmisiä, niin sen voi pelastaa. Samoin vanhan pajan montussa osina olevan vanhan hiomakoneenkin voisi joku osaava kasata kylälle muistoksi vanhoista hyvistä ajoista

alan kolmas miesRe: missä on ruukinpässi?6.3.2016 13.58
Onko Ruukin Pässin rata vielä kunnossa?

Jos ei ole, niin Kangasveijari voisi yhdessä Nemea Bankin Revestorin kanssa kunnostaa radan. Kepulien Kimmo Tiilikainenkin voidaan kutsua hätiin liikenneministeri Anne Bernerin kanssa. Käsittääksen Kimmo on osoittanut suurta innostusta ainakin Helsingin ratahankkeita kohtaan.

Mikäli en väärin muista, niin Kimmo järjesteli jo alustavaa rahoitustakin Helsingin Pisara-rataankin. Ainakin Vantaan Sanomat hämmästelee 6.2.2016 artikkelissaan Kimmon pragamaattista toimintaa, kuten alta huomataan:

?Ensin meni edellisen hallituksen kanssa sovittu Pisara-rata, eikä uusi sopimus maankäytöstä ja investoinneista valtion ja kuntien välille ole syntynyt.

Mutta yllätys, yllätys: Keskustan asuntoasioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen antoi puskista lupauksen raidejokerin valtionrahoituksesta. Rahat tulevat valtion asuntorahastoista, mikä on täysin poikkeuksellista.

Itäsuomalainen maaseutuasukas Tiilikainen yllätti. Häntä on kehuttu kansantalouden ymmärryksestään kuiskaillen jo aiemmin, mutta kun keskustalainen uskaltaa ehdottaa julkisesti pääkaupunkiseudulle valtion rahaa investointeihin, se on niin poikkeuksellista, että pitää nostaa hattua.?

Kun Ruukin Pässi löydetään, niin entisöity Ruukin Pässi ja rata sekä Patruunanmäen kartano muodostavat kieltämättä hyvän Ruukkipuistokokonaisuuden, jonne nostalgigot voivat vaikka kauniina kesäpäivinä palata lapsineen ja lapsenlapsineen muistelemaan ns. vanhoja hyviä aikoja körötellessään Ruukin Pässin kyydissä vaikka kuohujuomaa siemaillen.

Ompeluseuran kokouksessa 29.02.2016 kh §39 päätettiinkin jo käynnistää Juankosken Ruukki-kehittämishanke, jonka asiapapereista havaitaan, että Nemea Bankin Mika Lehdon Revestor Oy on jo tarmokkaasti ryhtynyt "laajoihin kehittämishankkeisiin" Juankoskella.

Kehittämishankkeen kustannusarvio on peräti 47 000 euroa. Ja rahoitus on tarkoitus järjestellä seuraavasti:

"Hankkeen kustannusarvio on 47 000 euroa, jakaantuen kehittämisosaan
22.000 euroa ja investointiosaan 25 000 euroa. Hankkeelle haetaan rahoitusta Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n Leader-ohjelmasta. Hankkeen rahoitus jakaantuu seuraavasti: Leader 34 800 euroa, Juankosken kaupunki 9 600 euroa ja talkootyö 2 600 euroa.

Tuolla rahalla ei kuitenkaan valitettavasti pystytä mitään kunnollista toteuttamaan tai Ainoa hyöty taitaa olla Ruukki-opasteiden laittaminen työttömien kartonkimiesten toimesta tienposkiin.

Herää kysymys, miksi Juankosken kaupunki tai Kalakukko ry on lähtenyt laittamaan vähiä rahojaan rikkaan pankkiirin kiinteistöjen kehittämiseen?

Kangasveijari on taas tapansa mukaan hienosti perustellut heikosti suunniteltua hankettaan seuravasti:

?Juankoskella on pitkä teollinen historia ja kaupunki on rakentunut 1800-luvun ruukkialueen sisään. Tehdasalue rakennuksineen on säilynyt hyvin tähän päivään saakka ja ruukkimiljöön useat vanhat rakennukset ovat osittain uusiokäytössä.

Ruukkialue on arvokas, teollisista perinteistä kertova kokonaisuus. Ns. vanha ruukkialue kartonkitehtaan ja kaupallisen keskustan välissä on Juankosken kaupungin ja kiinteistöjen kehittämiseen erikoistuneen Revestor Oy:n omistuksessa ja hallinnassa. Alueen kokonaisvaltainen kehittäminen on omistajien yhteinen intressi.?

Kangasveijari ei ole kehityshankkeissaan kuitenkaan näköjään ottanut huomioon edes sitä, että Revestorin hankkimien kiinteistöjen kohdalla näköpiirissä on kyseenalaisten kiinteistökauppojen takaisinperintä ilmeisessä Premium Boardin konkurssissa.

Joka tapauksessa kaikilla hyvillä hankkkeilla ja vaikka hätäpäissään tehdyillä kusipäisillä lapsilla täytyy olla nimi. Siispä sopiva nimi Ruukin Pässille ja kunnostetulle vanhalle teollisuusradalle olkoon Viimeinen Pisara.

varma tietoRe: missä on ruukinpässi?10.3.2016 2.22
Esteri Kangasveijari se vain jaksaa valitella ja selitellä tekosiaan KHO:teen, vaikka Esterin yksityisten asianajotoimistojen käyttö on todettu perustuslain vastaiseksi jo vuonna 2013.

Arvatenkin Esterin palkkaamattomat asianajajat ovat taas selittelemässä Esterin töppäyksiä, vaikka mitään virallisia valtuuksia ei noilla selittelijöillä olekaan.

Sheriffi on esittänyt näistä korkeista laittomista asianajokulungeista jo tutkintapyynnönkin poliisille, mutta eihän suoraan rysän päältä kiinni saatua Esteriä voi kukaan pysäyttää.

Ainoa keino, millä Esterin laiton toiminta saadaan kuriin on pakkokeinojen käyttö.

Esterin omaisuus olisi välttämättä haettava jo uloshakuun, koska Esteri vie vielä jokaiselta Juankosken syyttömältä veronmaksajalta säälittä viimeisenkin roposen peitellessään kyrsiintyneille veronmaaksajille aiheuttamaansa noin 10-15 milj. euron taloudellisia tappioita.

Esterillä on toimissaan jo kiire, koska kohta tulee jo vastaan Juankosken kaupungin tilien yhdistäminen Kuopion kanssa ja siinä vaiheessa Esterillä riittää selittämistä. Kuopiossa on muutamia täyspäisiä virkamiehiä ja luottamushenkilöitä, jotka eivät taatusti halua tahrata käsiään Esterin kaikin puolin laittomaan Premium Board-sopaan.

Mikähän lienee Faroconin hallin ulosottotilannekkaan? Lieneekö olosottopäätöksen kiirehtimisasiakirja jo ehtinyt häviämään Kangasveijarilta?

Normaalistihan ulosottovirasto toimii kuin junan vessa. Ensin on kehoitus, sitten on vireillepano, ulosmittaus, realisointi ja saatujen varojen jako.

Koska Kangasveijari näyttää antaneen Samorizille aikamoisen lahjuksen, niin eiköhän kaikki 4.6 milj. eurosta alle jääneet kaupungin saatavat otetakin suoraan Kangasveijarin kukkarosta uloshaun kautta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: