Keskustelu

alan kolmas miesEsteri välitti kiinteistöt maltalaiselle Nemea Bankille7.3.2016 1.05
Juankosken kaupunginjohtaja Esteri Kangasveijari on kerkiävä mies.

Paitsi, että Esteri Kangasveijari on aktiivinen bioenergiasioissa ja Savon Energia Holding Oy:n toimitusjohtajana, Esteri näkyy kunnostautuneen myös kiinteistöalalla.

Kiinteistömoglit Kaija Liski ja Jethro Rostedt ovat pelkää paperia verrattuna Juankosken omaan kiinteistöalan suurmieheen.

Vuoden 2013 keväällä hyväksyttiin vihreän veran alla Juankosken kaupunginhallituksessa paikallisten kiinteistöjen suurkauppa, kun Premium Board Finland Oy myi omistamansa kiinteistöt Revestor Oy:lle noin miljoonalla eurolla.

Juankosken kaupungilla oli kiinteistöihin jälkipantti ja etuosto-oikeus, mutta Esteri Kankasveijari oli sopinut jostain syystä Premium Boardin kanssa, että kaupunki ei käytä kiinteistöihin etuosto-oikeuttaan.

Miksi Esteri piti Revestoria kaupunkia parempana pitkän aikavälin omistajana? Siinäpä se kysymys onkin.

Kiinteistökaupoissa Revestor Oy osti seuraavat kiinteistöt:
Kiinteistö Oy Juankosken Sillankorva
Kiinteistö Oy Juankosken Ranta
Kiinteistö Oy Masuuni
Kinteistö Oy Juankosken Karatano

Selväksi on nyt siis käynyt, että Revestor Oy on maltalaisen Nemea Bank Plc:n tytäryritys.

Kiinnostava kysymys on, miksi pieni maltalainen pankki, jolla ei ole edes omaa pääkonttoria tekee kiinteistösijoituksia Suomeen, vaikka kiinteistösijoituksilla ei näyttäisi olevan edes mitään takaisinmaksuaikaa?

Äkkiseltään luulisi, että suomalaiset kiinteistösijoitusyhtiöt olisivat olleet kiinnostuneita sijoittamaan perinteikkääseen Ruukki-miljööseen, mutta ei.

Esteri Kangasveijarin ja Ristofferin piti jostain kummasta syystä hommata sijoittaja kaukaiselta Maltan saarelta.

Maltan veroparatiisisaarella harjoittaa liiketoimia myös toinen suuri Juankosken kaupungin ystävä ja Esteri Kangasveijarin liikekumppaneista eli kansainvälinen suurliikemies Valerie Samoriz, joka taannoin tunnetuin seurauksin teki suursijoituksen Juankosken ikivanhaan pahvitehtaaseen.

Sehän on jo historiallisetikin tiedossa, että uudelleen käynnistetty Römssy työllisti kolmeksi kuukaudeksi valtion varoilla muutamia huoltomiehiä ja joukon paperimiehiä valvomaan raihnaisen Römssyn käynnistystä, kun Römssylle oli tullut ns. pitkä tilaus Premium Board Finland Oy:n Farocon Oy nimiseltä sisaryritykseltä.

Maltalaisen pankkiiri Mika Lehdon kiinteistösijoitukset Suomessa tai Juankoskella eivät ole nekään lähteneet mitenkään lentoon.

Nytkin varakas pankkiiri on taas joutunut Juankosken kiinteistöjen kohdalla turvautumaan laajasti talkootyöhön ja Esteri Kangasveijarin sekä kaupungin sponsoroiman Koillis-Savo lehden markkinointikamppanjaan kts. alla:

"Yhteismarkkinointi on saanut yrittäjien keskuudessa hyvän vastaanoton ja konseptilla on toteutettu useita 3-5 sivun mainoskampanjoita Koillis-Savo ?lehdessä ja teema on ollut esillä myös kaupungin muussa mainonnassa.

Juankosken Ruukki -hankkeessa -konsepti kehitetään valmiiksi toimintatavaksi monikanavaisiin markkinointitapoihin ja -väyliin sopivaksi, toteutetaan koemarkkinointia sekä suunnitellaan ja toteutetaan toimenpiteiden vaikuttavuuden seuranta ja jatkotoimenpiteet.

Toimintatapana on koota asukkaat ja yhteisöt mukaan alueen kehittämistyöhön ja hyödyntää niissä piilevä osaamispotentiaali. Kehittämistyön keskiössä ruukkialueella toteutettavat tapahtumat toimivat markkinoinnin case-ympäristönä ja yhteistyön oppimisympäristönä."

Kaikki merkit viittaavat siihen, että maltalaisen Nemea Bank plc:n kiinteistösijoitushankkeissa ei ole ollut tarkoitustakaan käyttää omia rahoja kiinteistöjen kehittämiseen, mutta sen sijaan on menestyksekkäästi lapioitu tyhmien kuntapäättäjien silmien alta mahdolliset sijoituskohteet edelleen jalostettavaksi sellaisille tahoille, joilla on oikeasti rahalliset resurssit hankittujen kiinteistöjen kehittämiseen.

Bisnoden tiedostoista selviää, että Revestor Oy:n talous on saanut vain välttävän arvion, eikä yhtiöllä ole ollut lainkaan liikevaihtoa viimeisellä tilikaudella. Kokonaispääoman tuoto oli vain 0.8%.

Revestor Oy:n luottolimiitti on vain 2.0 milj. euroa. Esteri Kangasveijarin hehkuttama merkittävä kiinteistöjen kehitysyhtiö näyttää olevankin pelkkää huuhaata. Kysymys on juankoskislaisittain ns. lupaavasta yrityksestä.

Premium Board Finland Oy on myös ollut lupaava yritys jo ainakin 5 vuotta, mutta nyt tehdas seisoo.

Esteri Kangasveijari paljastuu siis Juankoskella Nemea Bank plc:n bulvaaniksi eli välimieheksi, joka on omalla toiminnallaan varmistanut sen, että Nemea Bank plc:n tytäryritys osti kilpailuttamatta Premium Board Finland Oy:n omistamat kiinteistöt salassa kunnan veronmaksajien tai muiden mahdollisten sijoittajien tietämättä.

Juankoskella vahäpätöisinkin kiinteistökauppa tulee esille halituksen kokouksissa. Miksi Nemea Bank Plc:n kiinteistökauppa tehtiin salaa?

Mainittakoon esimerkiksi vaikka Juankosken kaupungin hallituksessa esille tulleet kiinteistöjen luovutukset marraskuussa 2015.

Kh 16.11.2015 § 251 ilmoitettiin seuraavista kiinteistöjen luovutuksista:
10. Kiinteistönluovutusilmoitukset:

 174-436-5-31 (määräala, uusi)
 174-401-3-13
 174-404-1-89 ja 174-404-1-112 (molemmat sukulaisluovutus, lahja)
 174-414-45-54 (määräala, uusi)
 174-436-2-81 (määräala, uusi) ja 174-436-3-39 (koko kiinteistö)
 174-416-9-30 ja 174-416-1-60 (molemmat määräala, uusi)
 174-429-7-5  174-426-4-346 ja 174-426-4-157
 174-413-10-18
 174-401-7-109 (määräala, uusi)

Mitä erikoista oli, että Revestor Oy:n kaupoista ei ole enemmälti huudeltu?

Esteri Kangasveijari on taas selityksen velkaa!!!

reviisoriRe: Esteri välitti kiinteistöt maltalaiselle Nemea Bankille7.3.2016 9.27
Mutta kun Rissas-Pena, Veijo ja Heimo eivät uskalla edes kysyä Peteltä mitään. Uskaltavat kyllä osallistua toimiin, joista kuntalaiset eivät tiedä mitään.
Kolmas mies on taas palvellut ansiokkaasti Juankosken veronmaksajia.

varavaltuutettuRe: Esteri välitti kiinteistöt maltalaiselle Nemea Bankille7.3.2016 13.05
Revestor ja Nemea Pankki ovat lähipiiriyhtiöitä Faroconille, Premium Board Finlandille ja Vision Huntersille (Björkqvist ja Häggblom). Lisäksi on syytä epäillä, että eräät muut ovat saaneet palkkaa tai palkkioita samalta taholta. Kaupunginjohtaja on ollut jäävi toimiessaan eri yhtiöiden hyväksi kaupungin (veronmaksajien) etuja vastaan.
Ei kai muuten olisi kanavoitu meidän rahojamme miljoonakaupalla näille tahoille EU-lainsäädännön vastaisesti...
Moosberg ja Samoriz ovat vain julkisivuja "puuhamiesten" töille.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: