Keskustelu

alan kolmas miesVallankumouksen äärellä8.3.2016 2.15
Nyt se on tehty, nimittäin vallankumous.

Juha Sipilä oli kepun prosessikavioon keksinyt termin kilpailukykyloikka, johon tarvitaan uusi yhteiskuntasopimus. Juhalla ei tullut loikkaa. Kaikki yritykset meni yliastutuiksi.

Ensimmäinen yhteiskuntasopimus kaatui 6.5.2015.

Toinen yhteiskuntasopimus kaatui 20.8.2015

28.9.2015 kätilöt käänsivät Juha Sipilän pään A-studiossa.

Ammattiliitot järjestivät perjantaina 18.9.2015 kello 11?13 suuren poliittisen mielenilmauksen Helsingin keskustassa Rautatientorilla. Eri alojen työntekijät jäivät pois töistä omien ammattiliittojensa kehotusten mukaisesti.

2.12.2015 kolmas ja neljäs yhteiskuntasopimus kaatuivat

7.3.2016 viides yhteiskuntasopimus kaatui. PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi ja Anne Selin ilmoittivat, että Suomen vaaleissa valittu hallitus ei nauti enää PAMin luottamusta ja Metalliliiton Riku Aalto yhtyi pian PAMin ilmoittamiin vaatimuksiin.

Verot valtion maksettaviksi.

AKT:n rakennusmestari Piirainen on jo kauan sitten todennut, että työehtosopimukset ja työrauha päätetään Hakaniemessa AKT:n hallituksen kokouksissa eikä eduskunnassa tai Suomen demokraattisesti valitun hallituksen toimesta.

Hallituksella ja eduskunnalla ei kerta kaikkiaan ole mitään valtuuksia sotkeutua ainakaan lainsäädännöllisesti niihin sopimuksiin, joita suomalaisessa konsensusyhteiskunnassa on noudatettu erinomaisin tuloksin jo ainakin 50 vuotta.

Sitä paitsi Suomella menee nytkin ihan hyvin, mutta jostain kumman syystä sitä ei vain kukaan huomaa. Suomessa tilanne on sama kuin Juankoskella.

Nyt odotellaan vain sitä, milloin Juha Sipilä marssii Presidentin juttusille ja pyytää hallituksensa eroa, koska hallitus ei nauti ay-liikkeen luottamusta, eikä mikään Juhan prosessikavioihin piirtämä asia tunnu etenevän.

Koko kepulien homma on mennyt pelkäksi vatuloinniksi. Sotekin näyttää kaatuvan perustuslaillisiin ongelmiin.

Presidentti kiittää Juha Sipilää sitkeästä yrittämisestä ja pyytää PAMin Niina Koivuniemeä (vas) muodostamaan uuden demuista koostuvan vähemmistövirkamieshallituksen.

Pääministeriksi valitaan demujen ammatiyhdistysjyrä Antti Rinne ja valtiovarainministeriksi tulee demujen nuori ja dynaaminen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Demujen reformisti Timo Harakka ryhtyy demujen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Ulkoministeriksi valitaan kokenut jyrä ja Venäjän ulkoministeri Lavrovin hyvä ystävä demujen Erkki Tuomioja, joka lähettää Putinille kirjeen ja pyytää, että Suomi liitettäisiin suureen ja mahtavan Venäjään, jolloin kaikki pitkään itärajaan liittyvät ongelmat ja uhkakuvat poistuvat ikiajoiksi.

Antti Rinne itisanoo EU-sopimuksen ja Antti Lindtman ilmoittaa, että Suomessa otetaan käyttöön euron sijasta vaihtokurssiltaan erittäin edullinen Venäjän rupla. Suomen vienti alkaa vihdoin taas vetää ja kaikilla suomalaisilla on taas töitä.

Pitkään kaivattu ja valtakunnallisesti sitovin TES-sopimuksin taattu tasapalkkaisuus voidaan myös välittömästi toteuttaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: