Keskustelu

MKSavon sanomat: Farocon ujuttaa...18.3.2016 23.15
Savon sanomat: "Talous Julkaistu 18.03.2016 22:17


Farocon ujuttaa akordia Juankoskelta jo toisen kerran









Kuva: Heikki Pölönen





Juankosken kaupunginhallitus saa maanantaina eteensä kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon esityksen, jossa sitä vaaditaan pyörtämään kolme viikkoa sitten tehty hylkäyspäätös Farocon Oy:n tarjoamasta sopimuksesta.

Sopimuksessa Juankoski olisi luopunut kaikista vaatimuksistaan 1,2 miljoonan euron kertakorvausta vastaan. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin äänin 7?2, että ulosotto jatkuu ja sitä kiirehditään.

Kaupungilla on Faroconilta viiden miljoonan euron yrityskiinnitys Premium Boardille annetusta takauksesta. Kaupunki joutui kartonkitehtaan lainan maksajaksi ja sillä on saatavia sen takia noin neljä miljoonaa euroa. Saatavista on välimiesoikeuden vahvistus.

Farocon on jättänyt nyt akordin torjumisesta oikaisuvaatimuksen. Velallinen pitää päätöksen perusteluksi riittämättömänä suullista toteamaa ulosoton jatkamisesta "että hallista voidaan saada parempi hinta".

Faroconin mielestä kaupunginhallituksen päätöksellä on sivuutettu asiantuntijoiden lausunnot, joiden perusteella johtopäätös olisi ollut, että "vapaaehtoinen sopimus tuottaisi Juankosken kaupungille paremman lopputuloksen".

Hangossa sijaitsevan hallikiinteistön arvoksi on arvioitu 1,3?1,9 miljoonaa euroa. Maltalaisella Nemea-pankilla on terminaalihallista miljoonan euron kiinnitys ennen Juankoskea.

Jouko Juutilainen "

PVRe: Savon sanomat: Farocon ujuttaa...18.3.2016 23.37
Moro,
ja pitää heti kommentoida asiaa juridisesti:
-Faroconin oikaisu/kunnallisvalitus ei perustu laillisuusperusteisiin, joten asia on jätettävä käsittelemättä perusteettomana. Kunnallisvalitus voidaan tehdä vain laillisuusperustein, ei siten, että velkojen anteeksipyytäjä vaatii oman tahtonsa läpiviemistä. Juankosken kaupunginhallitus tuskin muuttaa omaa päätöstään perusteettoman oikaisun perusteella. Ihmeellisintä kyllä asiassa on se tosiseikka, että kaupunginjohtaja vaatii kaupunginhallituksen antaman päätöksen poistamista ja hänen tahtonsa mukaista ratkaisua, joka viimeksi hallituksessa todettiin heikommaksi vaihtoehdoksi.
Nythän on niin, että jos ulkopuolinen rahoittaja antaa Lontooseen agentille Juankosken rahat säilöön ja Farocon joutuu selvitykseen, joudutaan varat takaisinperimään Lontoosta tai Juankoskelta ensisijalla olevalle velkojalle. Siis Nemea-bank Maltalle. Ja Juankoski on siten kokonaan hävinnyt kaikki juankoskelaisten miljoonat, joka oli tämän puhalluksen lopputulema.
Nyt pitää antaa tuomioistuimen määräämän ulosottomenettelyn toimia lain puitteissa ja saada Faroconista selkeä selvitys ja virallistilintarkastus, jossa huomioidaan vuonna 2012 yrityksen kautta kulkeneet kymmenen miljoonaa euroa.

päättelija ja kyselijäRe: Savon sanomat: Farocon ujuttaa...19.3.2016 2.00
Faroconin puhallusta ei ole syytä jauhaa enää hallinto-oikeudellisena asiana.

Kysymys on kaupunginjohtajan Premium Board-yritysryhmälle kaupungin varoin suunnittelemasta lahjasta. Kysymys on siis rikosoikeudellisesta asiasta.

Asiassa on siirryttävä seuraavaan oikeusasteeseen. Konkurssin viivyttäminen ja lahjan antaminen ukrainalaisen huijarin hyväksi eivät ole olankohautuksella hoidettavia asioita.

Poliisitutkinnassa selviää kyllä kaikki Faroconiin liittyvät salaiset tilinsiirrot.

Selväksi on jo kuitenkin nyt tullut esim. se, että Faroconia on käytetty mm. Premium Boardin isona velkojana, kun tavarantoimittajat eivät ole enää voineet toimittaa esim. raaka-aineita Premium Boardille sen pitkien Tratta-listojen vuoksi.

Pala palalta totuus kaivetaan esiin. Viimeinen niitti tulee poliisitutkinnasta. Todistajien rooli tulee olemaan raskas. Valaehtoisesti on puhuttava vain totta.

Milloin Juankoskelle on viimeksi puhuttu esim. kaupunginjohtajan suulla totta?

Faroconin oikaisuvaatimuksella kaupunginjohtaja yrittää nyt epätoivoisesti puhdistaa mainettaan ja viivyttää asioiden tulemista julkisiksi. Kaupungin toiminta täyttää siis kaikki Faroconin ja Premium Board Finlandin asiamiehen tunnusmerkit.

Miksi kaupunginjohtaja on selvässä asiassa esiintynyt ukrainalaisen huijariyrittäjän maksumiehenä?

Tavallisesti vääryyttä kärsinyt osapuoli korvaa itse kaikki oikeudenkäynti- ja asianajokulunsa tai yrittää saada ne oikeudessa korvatuiksi vastapuolelta.

Nyt Faroconin perimmäinen vastapuoli on Suomen KHO ja EU:n komission kilpailuvirasto. Faroconille korvausta ei taida tulla näiltä vastapuolilta, joten kaupunginjohtaja on armeliaasti kääntynyt jo Juankosken kaupungin karttuisan kassan puoleen.

Mistä kaupunginjohtaja on saanut päähänsä sen, että Juankosken kyrsiintyneiden veronmaksajien pitäisi nyt käydä oikeutta Premium Boardin puolesta ja vielä kaupungin piikkiin kaupunginjohtajan keksimässä laittomassa takausakordissa sadoilla tuhansilla euroilla?

Juankosken kapunki on maksanut takausasiassa Premium Board Finlandin puolesta jo reilusti yli 4 milj. euroa ja sen päälle vielä lahjoittanut 10 milj. euron arvoisen biovoimalankin Premium Boardi sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Eiköhän tämä nyt jo riitä?

Mitä kaupunginjohtajan päässä oikein liikkuu?

Onko Premium Boardin Finland Oy:n pelastaminen jostain omituisesta syystä kirjattu kaupunginjohtajan vaatimuksesta Juha Sipilän yhdeksi kepun kärkihankkeista hallitussopimuksen salaiseen teollisuuspoliittiseen lisäohjelmapaperiin?

Jos Tratta PBF on kepun kärkihankkeita, niin asia pitää nopesti saattaa kunnolla julkiseksi.

Mottona voisi olla:

"Kepu on päättänyt elvyttää koomassa maanneen vanhan kartonkitehtaan Juankoskella kolmen seisontavuoden jälkeen.
Ukrainalainen sijoittaja on luvannut sijoittaa hankkeeseen omia varojaan 100 000 euroa."



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: