Keskustelu

PVMuistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta2.4.2016 0.16
Moro,
Pena Tolvanen selvitti valtuustoryhmällemme 5.3.2011 seuraavan esityksen valtuuston kokoukseen:
"PREMIUM BOARD ON KATASTROFI-HANKE.

Juankosken takauksen antaminen perustettavalle Premium Board Finland Oy:lle on kaupungin kannalta vaarallinen ja jo etukäteen tuhoon tuomittu hanke. Haluaisin tulla esittelemään kaupunginhallituksen kokoukseen hankkimiani tietoja. Ne ovat selvä todiste siitä, että Val Samoriz?illa ja hänen rahoittajillaan ei ole tarkoitusta pitempiaikaiseen sitoutumiseen kartongin valmistamiseen. Lisäksi voisin sanoa muutaman sanan toisesta, vakavasti otettavasta toimijasta, jolla on edellytykset ja omaa pääomaa kannattavaan toimintaan Juankoskella.

Esittelen mm. seuraavat asiat:
1. Pehami B.V. on varaton pikkufirma, jonka D&B:ltä saama max. tavaraluottosuositus on 3.750,-. Yhtiön selvitystilaan ajautumistodennäköisyys on indeksillä 1-100 ilmaistuna 8, kun erittäin hyvä on 100. Yhtiöllä ei ole varoja. Toimialana on rakennuslevyjen kauppa Hollannissa. Työntekijöitä on 1 (Val Samoriz).

2. Sijoituspääoman, 6 milj. euroa, on antanut sijoittajaryhmä, jolla ei ole tarkoitusta sijoittaa tätä summaa kartonkitehtaan toimintaan, vaan siirtää raha pikaisesti uuteen kohteeseen, kun lainat on nostettu. Tehtaan osto ja toiminnan aloittaminen tehdään lainatuilla 12,5 milj. eurolla. Rahan siirtäminen kartongin myynnin yhteydessä ulkomaille laillisesti on aivan helppoa. Näin voidaan haluttaessa tehdä siirtämällä 3-5 milj. euroa, kun maksetaan välityspalkkioita n. 10-15.000 tonnin myynnistä, eli 2,5 kk:n tuotannosta. Tämän voinee toteuttaa helposti 6 kk:n aikana.

3. Farocon Oy:n terminaalia ei tehdas tarvitse, koska vienti menee Kouvolasta ja Kotkasta. Varsinainen välivarastotila on turha, koska autot ajetaan laivaan ja junaan kuormataan rullat tai lavat suoraan tai lyhyen varastointiajan jälkeen. Hankoon ajaminen on lisämatka, kun pääosa viennistä menee kuitenkin Venäjälle. Terminaalin vuokra, 800.000,- / a, rasittaa tehdasta kohtuuttomasti. Vuokra on pahasti ylisuuri, ja sen peruste lienee valoa kestämätön.

4. Farocon Oy:n yrityskiinnitys on arvoton. Yrityksen oma pääoma on tosiasiassa negatiivinen, ja tilintarkastusta ei ole tehty 31.5.2008 jälkeen. Tilintarkastaja oli vaivautunut ja vaitonainen asiaa tiedusteltaessa. Terminaalin todellinen arvo on n. 1 milj. euroa, ja siihen on kiinnitetty etuoikeutettuna 1 milj. euroa ja toistaiseksi muutakin. Yhtiössä on suoritettava erikoistilintarkastus, jossa selvitetään, mikä on yhtiön todellinen tilanne, jos projektia jatketaan. Vakuuden arvo on kuitenkin 0,- joka tapauksessa.

5. Farocon Oy:n omistaa Neitsytsaarilla rekisteröity yhtiö, jonka omistajista tai toiminnasta ei ole tietoa. Yhtiön nimi on Archer Commodities Ltd.

6. Me tiedämme Juankosken historiasta, että konsulttitutkimuksia ja ?lausuntoja saa tilaamalla ja maksamalla. Tästäkin voisin kertoa lisää, vaikken tähän kirjoitakaan.

Pentti O. Tolvanen"

Miten oikeassa Pena oli ja mitä siitä seurasi--- Uhkailua, vainoamista, paskanjauhantaa ja pitkä selvitysprosessi ja Juankoskelle n. 12 miljoonan euron tappiot ja maineen menetys ja kunnan itsenäisyyden menettämine, kiinteistöjen arvon romahtaminen ja niin edelleen.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 1.39
Olisipa kannattanut uskoa Penaa keväällä 2011.

12 milliä on iso raha. Sillä olisi tehnyt Juankoskella ihmeitä.

Miksi Penan niskaan kaadettiiin vielä totuuden kertomisen jälkeen hevoskuormittain sontaa?

Loan heitosta huolimatta Pena on seissyt pystypäin. Hamemiehet ja naiset kiertelee kyrsiintyneitä veronamaksajia puskissa.

JJRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 12.38
Pena lähetti ja antoi itse hankkimiaan asiakastietoja asiakasrekisteristä, siis virallisia tietoja, asiasta, mutta vain oma valtuustoryhmä kuunteli ja vastusti kaupungin myöntämää takausta, joka on nyt Korkeimmassa hallinto-oikeudessa kumottu lainvastaisena. Ja nyt soppa alkaa kiehua yli.

Muistoksi näistä vuosistaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 13.30
Kaikista harmilista tässä on se, että väki muuttaa muualle ken vain suinkin voi. Jäljelle jääneen juankoskelaiset veronmaksajat maksavat näiden pikapäättäjien ja pajuvitsan heiluttelujen toilailujen seurauksena vuosikymmenet. Ja mikä pahinta siinä meni Juankosken itsenäisyys. Kyllä näille sankareille pitäisi pystyttää tästä muistoksi Juicen patsaan viereen näköispatsaat, jotta poismuuttaneet ja ilmaiseksi kotinsa myyneet voisivat käydä tarpeellaan patsaan juurella ja muistella kuinka Juankoski tuhottiin ja keidenkä toimesta.

Kun järki ei riitäRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 16.47
Sen jälkeen, kun talkootyöt loppuivat ja alettiin maksaa palkkaa, homma loppui meleko pikaisesta.
Komea, kymmenien trattojen lista varoitti kaikkia rahoittajia ja toimittajia. Keväällä 2012 omat rahat oli syöty ja paljon muiden- kin rahaa. "Puuhamiesten" rahaa ei käytetty kuin osakepääoman imitoimiseksi.
Kepumafian piirissä ollaan niin tottuneita käyttämään muiden rahoja, ettei sekään pelästyttänyt näitä Jarmo Nykäsiä ja Romppaisia, Ranesta ja Jokesta puhumattakaan.
Oman järjen käyttö on kielletty kepuporukoissa... paitsi Kangasperkon luvalla.

Patsaat vaan torille, niin käyn aina muistelemassaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 17.01
Varsinkin näitä kolmea viimeistä mainittua herraa voimme kiittää, että väki pakene ken vaan voi Juankoski menetti itsenäisyytemme. Mutta milloinka olette huomanneet, että kepulit olisivat jotakin omaa panosta pistäneet mihinkään kyllä se on ollut totuttu tapa nuo tukiaiset jo vuosikymmeniä. Ei ihme , että kunta on ajautunut näiden herrojen toimesta sellaiseen tilaan, että se ei selviä kuiville vuosikymmeniin ervet ulottuvat vielä pitkälle seuraavaan sukupolveen.

alan kolmas miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 17.35
16.6.2011 Kohti nousua seminaarissa Jouko Lösönen piti erinomaisen esitelmän Tratta PBF:n vaiheista ja kaikista laittomista päätöksistä, jotka Römssyn konkurssipesän ja biolämmön ympärillä on tehty ennen ja jälkeen sen, kun Tratta PBF lunasti konkurssipesän "omalla rahallaan" 31.3.2011

En lähde sanatarkasti nyt esittämään koko esitelmää, mutta lainaanpa esitelmästä tiedon, jolloin tämä mierontie alkoi (Joukon sanoin):

"Syyskuussa 2010 saatiin kontaktiverkon kautta tieto, että hollantilainen Val Samoriz saattaisi olla kiinnostunut tehtaan ostamisesta ja toiminnan jatkamisesta. Kaupunginjohtaja tapasikin Samorizin syyskuussa 2010, josta ajankohdasta käynnistyivät tiiviit neuvottelut."

"Nyt on aika kiittää kaikkia yhteisiin ponnisteluihin osallistuneita: Työ- ja Elinkeinoministeriötä ja johtaja Anssi Paasivirtaa, jolta saimme apua erityisesti silloin, kun neuvottelimme Gastor-Plus-yhtiön ja espanjalaisten kanssa. Pohjois-Savon ELY-keskusta, jonka tuki johtaja Kari Virrannan myötävaikutuksella oli merkittävä. Koillis-Savon Kehitys Oy:tä ja Kohti nousua- hanketta.

Kiitoksen ansaitsee konkurssipesän hoitaja Jarmo Makkonen hyvästä yhteistyöstä kuten kaupunkia avustanut asiantuntija Vision Huntersin Rainer Häggblom. Ilman kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon sitkeyttä ja periksiantamattomuutta ja ilman Premium Board Finland Oy:n neuvottelijoiden taitavuutta olisimme olleet vaikeuksissa."

30.6.2011 Kaupunginjohtaja Petri Kangasperko ja hallintojohtaja Kaisu Matinniemi "kiittelivät" taas New Stroms Oy:tä lähettämällä tutkintapyynnön Pohjois-Savon poliisille, kun NS oli ainoana rohkeana juankoskisena "kansalaisena ja veronmaksajana" tehnyt kaupungin myöntämästä mielettömästä 5 milj. euron omavelkaisesta takauksesta perustuslaillisen ja hyvin perustellun kunnallisvalituksen.

NS oli tarjonnut konkurssipesälle 4 milj. euroa pesästä 25.2.2011, mutta Kangasperko oli punonut juoniaan ukrainalaisen huijarin ja luottokonsulttiensa kanssa jo 2010 syyskuusta lähtien ja oli velkojaintoimikunnassa suositellut, että pesä on syytä myydä pienimmän tarjouksen (3.125 milj. euroa) tehneelle varattomalle Tratta PBF:lle, koska kaupunki oli sopinut avustavansa varatonta Tratta PBF:ää, jos rahat loppuu yhtiön kassasta pesän lunastuksen jälkeen.

Sanatarkasti Kangasperkoa ja Matinniemeä lainaten:

"Myös Premium Board Finland kokee tulleensä petetyksi, kun se on lainapäätösten pohjalta sijoittanut omaa pääomaa yritykseen 6 milj. euroa ja ostanut tehtaan konkurssipesältä, eikä se nyt pystykään hyödyntämään Handelsbankenilta ja Finnveralta saamiaan lainapäätöksiä valituksen johdosta. Valituksen aiheuttama viivytys ja perusteeton negatiivinen PR-kampanja ovat aiheuttaneet yritykselle satojen tuhansien eurojen ylimääräiset kustannukset. Koko Suomen yritysympäristö ja uskottavuus investointikohteena on Juankosken tulevaisuuden ohella kokemassa pahan kolauksen ja uskottavuusongelman.

New Stromsin takauspäätöksestä tekemä valitus on nimellisesti kuntalain mukainen kunnallisvalitus. New Stroms on voinut tehdä kunnallisvalituksen Juankosken kunnan jäsenenä, koska yhtiö on rekisteröity Juankoskelle. Yhtiöllä ei kuitenkaan todellisuudessa ole käytännön yhteyksiä Juankoskelle"

Millaiset yhteydet mahtoi olla Val Samorizin hollantilaisella varattomalla Tratta PBF:n konserniemoyhtiö Pehami B.V:llä Juankosken kaupunkiin, silloin kun Juankosken kaupunginjohtaja esitteli ensimmäisen kerran 3.4.2011 kaupungin 5 milj. euron laittoman takauksen, jonka kaupunki sitten vielä maksoi vapaaehtoisesti Tratta PBF:n puolesta.

Kangasperkon ja Matinniemen satuilu ei vakuuttanut poliisia, mutta siitäkin huolimatta Joukon sitkeäksi ja periksiantamattomaksi mainitsema Kangasperko vain jatkoi tihutöiden tekemistä yhdessä puuhamiestensä kanssa.

Nyt NS:n ei tarvitse enää selitellä mitään, koska takaus on jo todettu laitomaksi samoin kuin biovoimalapäätöksetkin. Kaikki on mennet täsmälleen niiden nuottien mukaan, joista NS valitti ja myös Pena T on esittänyt vastaavia näkemyksiä. Nyt vain odotellaan toivottomissa yrityssaneerauksissa väjäämättä eteen tulevia PBFOY:n ja JBOY:n konkursseja.

kouraan ajattelijaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta3.4.2016 22.05
Ei minulla ole mitään sanomista silloin, kun jotkut tekevät kauppaa keskenään omilla rahoillaan.
Mutta silloin, kun kömpi kumpi panee mini maksajaksi, silloin minulla on sanottavaa.

Alan mies on sen verran joviaali, ettei sano mitään. Hänhän ei tunnetusti ole herkkä sanomaan.

Pena T.Re: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 8.49
Neitsytsaarille rekisteröidyllä Farocon Oy:n omistajalla on vahvat kytkökset pimeisiin rahoitusmarkkinoihin, ml. Nemea Pankkiin.
Kangasperko tiesi lähes kaiken, mutta yhtenä puuhamiehenä hän oli sitoutunut salaamisiin ja tehtyyn suunnitelmaan. Hametta käyttävät poliitikkomme (Vapaata lukuunottamatta) eivät uskaltaneet edes kysyä mitään, vaikka heillä oli mustaa valkoisella selkeästä puhalluksesta. Kenellä juankoskelaisilla on tili Maltalla tai Neitsytsaarilla? Ketkä olivat mukana vain silkkaa hölmöyttään?

Yksi maksajistaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 9.17
Miten on mahdollista, että kunnan johto suojelee talousrikollisten puuhia? Olisiko riittävä käteiskorvaus riittävä syy?
Veronmaksajat ei katso hyvällä verovarojen käyttöä rahanpesijöiden hyväksi.
Koko hankkeen yksityiskohtia pidettiin salassa mahdollisimman pitkään, jotta kepulampaille ei kukaan pääsisi kertomaan totuutta. Alan mies siis erehtyy, kun luulee, että asioihin olisi voitu vaikuttaa kauan. Vapaa Juankoski toi faktat esiin vasta 2-3 viikkoa ennen 15.4., koska Juankosken johto piti tietoja piilossa mahdollisimman pitkään. Kangasperkon jääviys oli ratkaiseva virhe puuhamiesten puolelta, joten lahjomattomat ehtivät hankkia oikeaa tietoa salatuista taustoista.

alan miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 11.13
Ei tarvita muita taustatietoja kuin toimijoiden nimet. Jo niistä voi päätellä, että projekti oli täysin järjetön, kun lisäksi tietää, minkä kokoinen tehdas on kyseessä.

Viidessä minuutissa googlaa henkilöiden taustat, kun osaa.

alan kolmas miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 13.22
Koska alan mies on ylivoimaisesti paras googlaaja, niin pyydän nöyrimmästi alan miestä googlaamaa kaikille kyrsiintyneille veronmaksajille ja muille vahinkoa kärsineille listaan 8 keskeisen puuhamiehen roolit, taustat ja mahdollliset pankkisuhteet, niin voidaan lähettää oikeille henkilöille korvausvaatimukset 12 milj. euron kaupungin varallisuuden puhaltamisesta.

Tätä listaa ei sitten laitetakkaan Supon kassakaappiin, koska Mauno Koivisto on jo eläkkeellä kuten myös Seppo Tiitinen.

Minua ainakin kiinnostaa esim. se, kuinka monta kepulaista on tässä listassa.

Viime perjantain Pressiklubissa muistakseni Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen lausui kuolemattoman totuuden, kun Ruben Stiller Aprilli-päivän kunniaksi kyseli klubilaisilta, mikä on suurin vale.

Tommi totesi moneen kertaan tuon kuolemattoman totuuden:

"Kepu pettää aina"

alan miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 14.54
En rupea toisten henkilötietoja paljastamaan, siitä voi joutua linnaan.

Yritinpä kuitenkin hakea vanhoja tarkastuslautakunnan pöytäkirjoja. Olisin vielä halunnut nähdä sen lausunnon, jonka Matti Vento liitti pöytäkirjaan keväällä 2014.

Kaupungin sivuilta löytyykin nyt seuraava tieto: Tarkastuslautakunnan vanhoja pöytäkirjoja voit käydä tarvittaessa katsomassa kaupungintalon hallinto-osastolla.
Onneksi sentään on joitakin viestejä säilynyt tällä sivustolla eli mm. seuraavat.


"Pekka V Re: Tarkastuslautakunta 13.5.2014 16:16
Moro,
olen keskustellut ryhmäni kanssa ja meillä on selkeä kanta, jonka Samuel sitten varapuheenjohtajana tuo esille."

Minä itse kirjoitin 26.5.2014 klo 19:18 seuraavasti:

"Tarkastuslautakunnan pöytäkirja viime kokouksesta on täysin sekava. Matti Vento on jättänyt eriävän mielipiteen, jota Samuel Niskanen on ensin kannattanut. Myöhemmin Niskanen on perunut kannatuksensa, joten tilinpäätöstä ehdotetaan hyväksyttäväksi.

Saa sitten nähdä, mitä tapahtuu valtuuston käsittelyssä. Onko Pekka V:llä lihaksia vaikuttaa asiaan vai jäävätkö lauseet vain muistoiksi jälkipolville. Ei teksti vaikuta kovin ammattimaiselta, joten suhtautuminenkin siihen jäänee hymähtelyksi."

No enpä ole koskaan saanut mitään selitystä, miksi Samuel muutti kantansa.

Kouraan ajattelijaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 16.45
Tämä Samuli on notkea muuttamaan kantaansa. Hiljattain hän tuli siihen tulokseen, että peruu toista vuotta vanhan kantansa siitä, että Juankosken taloutta hoidettaisiin jotenkin huonosti.

On sääli, että politiikkaan hakeutuu ihmisiä, joilla ei ole voimia kantaa päättäjän raskasta vastuuta.

Politiikassa kristillisten edustajakin on maallisen esivallan palveluksessa. Silloin on lupa käyttää järkeä ja tarvittaessa myös miekkaa. Näin koulussa opetettiin.

Kun kantti pettää, olisi parempi hakeutua muihin tehtäviin ja jättää paikkansa.

juuRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 17.08
pellejä kannattaa enemmän suosia!

Täys pehmoRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 18.13
Tämä Samuli on tosiaan kantansa muuttamisen mestari. Tekee kyllä kaiken toisin viimein mitä on alussa ajatellut. Häneen voi vaikutta ohjailemalla ja lupaamalla jotakin hyvää niin johan mieli muuttuu. Ja näin tässä on käynyt täysin pehmo sarjaa koko mies. Ei ole kyllä politiikkaan sopiva enemmän hameporukan suuntautuviin hommiin sopiva. Luulen, että äänestäjät ovat pettyneet pahemman kerran.

Muuttuuko mikään?Re: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 18.36
Martti Pohjolainen yritti hillitä hulluutta Jouko Lösösen kaupunginhallituksessa, mutta turhaan. Ylisuuret rakennusinvestoinnit, valokuitupelleily, Premium Board ja Biolämpö ym... kaikki tehtiin.
Oletteko huomanneet, millaisia puheenjohtajia Juankoskella valitaan? Sellaisia, jotka ovat Kangasperkon talutusnuorassa.

PVRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 21.59
Moro, Samuel pyysi myös anteeksi kaupungiinjohtajalta erikoisessa kirjeessään viime valtuustonkokouksessa. Kyse on ollut KD:n jättämästä kaupunginjohtajaa koskevasta epäluottamuslauseesta. Samuli halusi vuoden takaisen oman kantansa kumottua. Ryhmä kuitenkin piti paikallaan oman epäluottamuslauselmansa. Jokaisella on oikeus toimia näkemällänsä tavalla. Samuli on halunnut kulkea omaa polkua. Se suotakoon.

Kouraan ajattelijaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta4.4.2016 22.16
Jos luottamusmies näiden vuosien jälkeen on sitä mieltä, että hän kaupunginjohtajaa arvioidessaan on ollut väärässä, niin sehän on anteeksipyytämisen paikka.

Ehkäpä Samuli kertoo meillekin miten hänen ymmärryksensä on tähän johtanut, niin mekin tekisimme saman.

Hänellä täytyy olla salattua tietoa asioista.

Ulospäin näyttää aivan toiselta. Näyttää siltä, että hän haluaa pestä kätensä ja siirtyä sille puolelle, jossa valtuuston enemmistö on ollut. Se on helppo tie.

Itse odottaisin kristillisdemokraatilta hieman enemmän rohkeutta, mitä tulee sosiaaliseen paineeseen.

Samuli ei sortuisi samaan temppuun, johon hänen esikuvansa, joka kaatoi rahanvaihtajien pöydät aikoinaan. Ja silloiset rahanvaihtajat vaihtoivat rahaa kuitenkin paremmalla vaihtosuhteella kuin nämä nykyiset.

Jos hänellä on oikeita argumentteja, hän on mielestäni velvollinen esittämään ne meille, jotka olemme mahdollisesti hänen äänestäjiään.

Äänestäjät kaipaa näyttöjäRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 7.45
Kyllä Samulin aika kunnallispolitiikassa on mennyttä aikaa. Kukaan meistä äänestäjistä ei enää äänestä löysähousuja Kuopion valtuustoon. Pitää olla rautainen kyky ottaa vastaan myös kovaa kritiikkiä. Siinä pelissä ei löysähousut pärjää. Pitää olla PV kaltaisia henkilöitä joita ei ohjailla minkään kokoisilla ruskeilla kirjekuorilla. Löysähousujen kannattaa pyrkiä kirkkovaltuustoon siellä pienet piiperotkin paremmin pärjää.

Ikkunapöydässä todettuaRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 8.33
Samulilla oli mahdollisuus ratkaista tarkastuslautakunnassa, pyydetäänkö Keskusrikospoliisia tutkimaan takaussotkua vai ei. Samulin tyhjä ääni esti lautakunnan kannan Keskusrikospoliisiin turvautumisesta. Matti Vento on ryhdikäs mies ja Sari Vuorinen ryhdikäs nainen. Muistetaan vaaleissa.

alan miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 8.48
Tarkastuslautakunta on kuntalain mukaan ainoa lakisääteinen lautakunta kuntaorganisaatiossa, eikä se ole kunnanhallituksen alainen toimielin, vaan itsenäinen ja riippumaton toimielin.

Tarkastuslautakunnan pakollisuus, riippumattomuus ja valtuustonalainen suora asema korostavat sen poliittista vastuuta ja samalla lisää koko valvonnan arvostusta.

Vastaako Juankosken tarkastuslautakunta näitä vaatimuksia? Mielestäni sen kokoonpano on lähinnä vitsi ja yksi syy siihen, että Juankoskella on päässyt kaikenlaista tapahtumaan. Kuka ja millä perusteilla on valinnut jäsenet lautakuntaan?

Eräässä tutkielmassa kysytään: "Arvioidaanko kunnissa lainkaan jäsenten pätevyyttä ja
edellytetäänkö heiltä alan osaamista, vai otetaanko tarkastuslautakuntaan kunnallispolitiikan
noviiseja, jäähdyttelijöitä tai niitä joille on keksittävä jokin luottamustehtävä."

Ei tällaisella kaupungilla ole oikeutta olla itsenäinen, kun tarkastuslautakunnan kokonaisuuteen ei saada kunnon asiantuntemusta tai edes ryhtiä.

Arvostetaan Re: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 9.11
Jos tarkastuslautakuntaa johtaa pajuvitsamies niin onhan se koko lautakunnan toiminta pelkkä vitsi. Pajuvitsamies on tottunut olemaan lehmien vierellä lypsyaikaan ja siinä ei paljon taidot kyllä kasva jos pelkästään vuosikymmenet virpoo vitsallaan kärpäsiä kauemmaksi lehmistä ja vielä huippuna menne virpomaan vitsallaan valtuuston kokouksen. Johan järkikin sanoo, että tämä on osoitus tarkastuslautakunnan johtamistaidoista. En tosin muista, että virpojia olisi ollut muualla pajuvitsalla kuin Juankosken kunnan valtuuston kokouksessa. Ei tosiaankaan ole mikään ihme, että itsenäisyys on mennyt näiden virpojientoimesta. Patsas vaan virpojalle Juicen torin viereen pikapäättäjien viereen. Siinä se sitten vuosikymmenet vitsa kädessä seisoa toljottaisi. Asuntonsa pilkkahintaan myyneet ja muualle muuttaneet aina kävisivät tarpeillaan, vieraillessaan Kuopion nukkumalähiössä vanhoja aikoja muistelemassa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 9.43
Tarkastuslautakunta on viime kokouksessaan tutustunut Hevoshaan toimintakeskukseen. Johtava viranhaltija on kertonut, että Juankoskella asuu 60 kehitysvammaista. Se on noin 1,5% väestöstä ja kaksikertainen määrä koko maan väestöön verrattuna.

Kehitysvammaisten suuri suhteellinen määrä selittyy väestön poismuutolla. Terveimmät kykenevät lähtemään, mutta kehitysvammaiset jäävät syntysijoilleen.

Juankoski ei siis tuota kehitysvammaisia muuta väestöä enempää. Tämä on hyvä muistaa. Tavanomaista heikkolahjaisuutta ei luokitella kehitysvammaksi.

Tämä vähäosainen väestönosa on useimmiten tyytyväistä ja hyvin vähän nostaa ääntään näillä palstoilla. Arvostelijat ovat enimmäkseen oppineita: ylioppilaita tai maatalousoppilaitoksen käyneitä. Vähemmän Alkio-opiston käyneitä.

Hyvä meidän on täällä kaiken kaikkiaan olla. Uskon, että ensi vuodesta alkaen entistä parempi.

Moukarinheitto sopii harrastuksena monelle juankoskelaiselle eikä tämän harrastuksen kustannukset ole ylivoimaisia.

PVRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 10.29
Moro,
Samuli Niskanen on harras uskovainen mies ja on ollut hyvä KD:n valtuutettu ja luottamushenkilö. Hän toimii omatuntonsa mukaisesti ja se on äärettömän tärkeä piirre ihmisessä.
Politiikka on kuitenkin suhteellisen kovaa peliä, ja kaikille kova peli ei oikein sovi. Mutta minä arvostan Samulin kaltaisia herkkiä ja hyvään uskovia ihmisiä. Siksi Samuli on ollut erittäin tärkeä lenkki KD valtuustoryhmässä. Toivon Samulille kaikkea mahdollista hyvää. Toivon, että asia Samulin osalta olisi nyt käsitelty tällä sivustolla.

tilintarkastaja, emeritusRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta5.4.2016 18.39
alan mies aivan turhaan muistuttaa meitä, mitä kuntalaissa sanotaan tarkastuslautakunnasta.

Juankoskella nimittäin mitkään lait, joita eduskunta on meille säätänyt eivät ole voimassa. Meillä on yksi ainoa johtaja aivan niin kuin Pohjois-Koreassakin.

Me kuuntelemme vain sitä, mitä suuri johtajamme meille sanoo. Hän on lakikirjoista havainnut, että kunnat ovat Suomessa itsehallintoalueita, joten ei Juankoskella valtakunnalliset lait puhumattakaan EU SEUT- sopimuksen säännöistä koske perinteistä ja normaalia juankoskista päätöksentekoa.

Ainakaan seuraavat turhat lait eivät meitä juankoskisia koske:

- perustuslaki
- kirjanpitolaki
- kuntalaki
- hallintolaki
- virkamieslaki
- hallintolainkäyttölaki
- hankintalaki
- rikoslaki
- EU:n SEUT sopimus kokonaisuudessaan

Meillä on Juankoskella oma hallintosääntö, jossa on todettu kaikki tarpeelliset virkailijoiden ja luottamushenkilöiden sekä veronmaksajienkin oikeudet ja velvollisuudet.

Tilinpitoa meillä on vuosikaudet valvonut entisen kuntaliiton Audiatorin ja nykyisen BDO Audiatorin kokenut tilintakastaja Tuomo Pikkarainen, jota avustaa oman kylän kokenut tilintarkastaja Pajunvitsamies Pentti Rissanen.

Ei ole sellaista virhettä kaupungin tilinpidossa, jota tällainen tehokaksikko ei havaitse.

JHTT-tilintarkastaja Pikkarainenkin kirjoitti Juankoskella 27.5.2015 tilintarkastuskertomuksen, jossa Tuomo poika suositti tilipäätöksen hyväksymistä ja esitti vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tilikaudelta.

Tuomolta ja Pentiltä oli kuitenkin kaikessa kiireessä jäänyt huomaamatta välimiesoikeuden 18.12.2014 antama 5 milj. takausta koskeva välimiesoikeuden tuomio, jonka Esteri Kangasveijari oli unohtanut vielä pöytälaatikkoonsa.

Jos Kangasveijari olisi näyttänyt tuomion Tuomolle, niin kyllä kai virkavastuulla toimivan Tuomonkin olisi tullut tajuta, millaisia tilintakastuskertomuksia on tullut Juankosken tilikirjoista kirjoitettua ja Pajunvitsoilla virvottua.

Onhan se ennen kuulumatonta, että kaupungilla on ollut yksi yhteinen kassa Tratta PBF:n ja Biovoimalan kanssa.

Risteferin ei ole tarvinnut, kun Kangasveijarille soittaa, että nyt on taas Matti kukkarossa, joten laitapas kamreeri maksamaan taas meidän lainat ja muut laskut kaupungin kassasta.

Tehokaksikko Tuomo ja Pentti ovat myös 27.5.2015 todenneet, että kaupungin tilinpäätös ja siihen liittyvä konsernitilinpäätös on laadittu tilinpäätösten laatimista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti, vaikka tehokaksikko ei ole tiennyt vuosina 2011-2014 edes sitä, mikä on kaupungin oikea omistusosuus biovoimalasta.

Näyttääkin siltä, että ainoa kynnelle kykenevä tilintarkastaja on meillä viimeisellä valtuustokaudella ollut vasemmiston Matti Vento, joka jo 27.5.2015 esitti, että Tratta PBF:ään liittyvät takaus- ja rahoitussotkut on laitettava Keskusrikospoliisin tutkittavaksi.

Matti oli huomannut sen, että Juankosken kaupunki oli myöntänyt laittoman takauksen Tratta PBF:lle ja KHO oli määrännyt 22.5.2015 kaupungin purkamaan laittoman takauspäätöksensä.

Tuomo ja Pentti eivät ole missään vaiheessa huomanneet sitäkään, että mitään lopullista takausopimusta ei ole virallisesti näytetty koskaan kaupungin valtuustolle. Esteri Kangasveijari salasi lopullisen takaussopimuksen (ns. Business Mortgage Agreement) myös välimiesoikeudessa.

Eihän tämä nyt hyvältä näytä.

Pajunvitsamiehen onkin syytä lähteä vitsansa kanssa pohjattomien kaivojen etsintään, kun Juankosken kaupungin tilit tullaan erityistilintarkastamaan.

Kuihtuu kokoon.Re: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta6.4.2016 8.22
Pajuvitsamiestä eivät laske lähellekään kun erityistilintarkistus alkaa. Siinä tarkistuksessa heiluu aivan muut kuin pajuvitsamiehen pajut. Tarkistuksen jälkeen joutaa pajuvitsamiehen paju museoitavaksi. Sillä jos millä on tehty paljon vahinkoa kunnan tileihin. Luulen, että tuolla alkaa olla jo niin paljon ikää, että ei ole enää mitään virkaa, joten hyvin joutaa jo odottelemaan hiipumista unholaan.

metson miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta6.4.2016 17.43
Tämä palsta joutaa museoitavaksi, kun ette saa mitään aikaan. Jonniin joutavia vanhojen muisteluja ilman tekemisen häivääkään.

Ruukin Pässi tarvitaan kuljettamaan A4-pumaskat kierrätykseen lähimmälle toimivalle tehtaalle. Missä se onkaan Heikki?

alan miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta6.4.2016 18.29
Kaikki alan Metson miehet ovat nykyisin Valmetin miehiä, joten pidä turpas kiinni, kun et edes sitä tiedä.

Metson miehen veliRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta6.4.2016 19.38
Ai onko alan mies nykyisin alan kolmannen kaveri?

alan miesRe: Muistellaan vapaa Juankoski ryhmän varoitusta6.4.2016 20.54
Etkö ole huomannut, että alan mies haluaa ärsyttää kaikkea ja kaikkia, jotta saisi niistä enmmän irti. Ei ole Metson mies esitellyt itseään.

On kai oletettavaa, että Metson mies on viiratehtaalla töissä eikä tiedä edes oman tehtaansa omistajaa ja palkanmaksajaa. Vai onko Metson mies se eräs luottamusmies, nehän eivät tiedä sitä vähääkään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: