Keskustelu

alan kolmas miesOnnittelut ja elämän ohjeita nuorille29.5.2016 20.45
On onnittelujen aika. Siis onnitellaan nyt viimeisiä Juankosken kevään 2016 ylioppilaita. Tulette jäämään historiaan. Onneksi olkoon:

Mirva Harjunen
Tommi Holopainen
Patrick Kuosmanen
Susanna Käsnänen
Miika Matikainen
Anni-Maria Miettinen
Tarmo Mykkänen
Janne Oksaman
Annika Okulov
Mitro Onatsu
Tiina Riekkinen
Anni Saukkonen
Matti Saukkonen
Teemu Tirkkonen
Atte Virransalo

Nopeasti laskin, että uusia Suomen tulevaisuuden toivoja tuli Juankoskelta 15 kappaletta. Pohjois-Savosta vähiten (4) uusia ylioppilaita tuli Rautavaaralla ja Vesannolla (5). Tällä kertaa ei jääty maakunnassa ihan viimeiseksi, vaikka lähellä oli.

Vähiin näyttää valitettavasti menevän ylioppilaiden määrä ennen kuin loppuu kokonaan.

Itselläni on edessä matka Riemuylioppilaiden 50-vuotisjuhliin Pyhäjärvelle (ent. Pyhäsalmi). Siellä ylioppilaita tuli 29, jos laskin oikein. Muistan vielä hyvin, kun olin aktiivisesti tukemassa Pyhäsalmen lukion perustamista kolmen kaverini kanssa. Silloinkin piti olla riittävä oppilasmäärä, joka poikaporukalla päätettiin saada kasaan.

alan mies on toisella palstalla ollut huolissaan matematiikan taitojen huolestuttavasta kehityksestä Suomessa. Moni muukin on ollut huolissaan tästä valitettavasta kehityksestä.

Minustakin prosenttilasku ja diskonttolasku on hyvä osata, mutta suomalaisten olisi hyvä osata myös muita taitoja. Täytyy muistaa, että suomenkieltä puhuu maailmassa vain ehkä vähän yli 6 milj. ihmistä eli siis 0.09% maailman kaikista ihmisistä, jos laskin oikein.

Tästä voisi päätellä, että keskimäärin ottaen kukaan ei ymmärrä, mitä suomalaiset Impivaaralla puuhastelee. Tässä lienee se syy, miksi meillä ei suksi oikein luista millään alalla.

Tulevaisuuden maailmassa meiltä edellytetään ennen kaikkea hyviä sosiaalisia taitoja, luovuutta, ennakkoluulottomuutta ja muutosherkkyyttä.

Koillis-Pravdakin on aiemmin jo havainnut, että pieni ja ketterä voi selvitä maailman markkinoilla ihan hyvin, kun ei vaan innostu pienen kaupungin rahoilla valmistamaan huonolaatuista kartonkia ikivanhassa tehtaassa.

Ne, jotka tuntee metsäteollisuutta, tietää, että sillä alalla pitää olla iso lompakko. Sahateollisuudessa on yksi lihava vuosi ja sitten setisemän laihaa. Kemiallisessa metsäteolisuudessa näyttää olevan vain noita laihoja vuosia, kun ei enää voida devalvoida.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: