Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKepulandian perustajan kuoleman 30-vuotis juhlapäivä lähestyy27.8.2016 0.24
USA:ssa, jota pidetään maailman johtavana taloudellisena ja sotilaallisena mahtina sekä oikeus- ja sivistysvaltiona seurataan tarkkaan tyrkyllä olevien presidenttiehdokkaiden terveyden tilaa ja myös heidän siveellistä nuhteettomuutta pidetään erityisen tärkeänä.

Vieläkin meillä kaikilla on kyllä tuoreessa muistissa, kuinka demokraattien Bill Clinton jäi rysän päältä kiinni harrastettuaan seksiä Valkoisen talon virkahuoneessa harjoittelija Monica Lewinskyn kanssa. Bill joutui valehtelusta oikeuteen ja oli menettää virkansa.

Tätä onnetonta tapahtumaa aiemmin myös republikaanien presidentti Richard Nixon jäi kiinni valehtelusta ja potkittiin kylmästi pois viraltaan.

Käsitykseni mukaan nykyiset USA:n presidenttiehdokkaat ovat joutuneet jo esittämään terveydentilastaan lääkärin todistukset ja molemmat lienevät saaneet terveen paperit, mikä onkin tietysti hyvä, koska USA:n presidentillä on jatkuvasti mukanaan ydinaseiden käynnistyssalkut.

Olisi kaameata, jos USA:ssa presidentti menettäisi järjen valon ja painaisi vahingossa ydinsodan käynnistysnappia.

Toisin on meillä asiat Kepulandiassa, jossa paskan jauhanta, valehtelu ja salailu kuuluvat normaaliin elämään aivan samaan tyyliin kuin Tartsa Halosen nimittämän Ruotsin suurlähettiläs Viinasen lounaspöytään kuluu normaalit suomalaiset "ruokajuomat" ja muutoinkin lupsakka rietastelu korkealla 9000 euron kuukausittaisella palkalla.

Kepulandiassa on aina ollut kepuleilla kaikenlaisia luottokonsultteja ja uskottuja miehiä sekä naisia, jotka ovat pitäneet huolen siitä, että kepuloisten rötöstelyistä ei Suomessa ole saanut vapaasti keskustella.

Erityisesti mahdottomia keskustelunaiheita Suomessa on ollut ikiaikainen keskustelemattomuus NATO:sta. Minun on vaikea ymmärtää, miksi keskustelu natosta on meillä niin vaikea, koska meillä kyllä voidaan keskustella varsin avoimesti esim. langosta tai vävystä.

Natohan on vain aviomiehen sisar. Onko meillä suomalaisilla siis jotain perustavaa laatua olevaa kaunaa aviomiesten sisaria kohtaan?

Toimittaja Maarit Tyrkkö on nyt astunut ulos luurankokaapista ja kirjoittanut kaksi valaisevaa kirjaa Kepulandian taannoisista porsasteluista.

Onhan se vähän erikoista, että Kepulandian perustaja Urkilla on ollut kymmieniä vuosia putkeen useita sala- ja julkisia rakkaita.

Sinänsä Tyrkköä ei voi kutsua ainakaan avionrikkojaksi, koska Urkin vaimo Sylvi oli kuollut jo pari vuotta ennen kuin Urkki ystävystyi 47 vuotta nuoremman toimittaja Tyrkön kanssa.

Korkea ikäero Urkin ja nuoren toimittaja Tyrkön välillä ei Tyrkön mukaan mitenkään haitannut kymmeniä vuosia kestänyttä ystävyys- tai "äidillistä" rakkaussuhdetta.

Suuresta ikäerosta johtuen voidaan päätellä, että Urkki ei näköjään ole pelännyt riskien ottoa, koska on vaikeata kuvitella, että noin suuren ikäeron omaavien ihmisten ajatusmaailma voi olla samanlainen. Ehkäpä sen ei tarvitse ollakaan.

Joka tapauksessa Urkin tutustuessa Tyrkköön Urkki on ollut yksinäinen mies hänen puolisonsa ja erinomaisen kriitikkonsa Sylvin kuoltua vuonna 1974 eli vain vähää ennen vuonna 1975 järjestettyä onnistunutta ETYK-kokousta.

Tilanne ei ole ollut Urkille helppo.

Vieläkään Tyrkkö ei ole kuitenkaan avannut koko bandoran-lipastaan, koska joitakin Kepulandian johtaja Urkin kirjoittamia kirjeitä ja autenttisia äänitteitä on pankin kassaholvissa samaan tapaan kuin Mauno Koiviston Supon kassakaappiin kätketty ns. Tiitisen lista, jossa nähtävästi on kirjattuna koko joukko Suomen johtavia poliitikkoja - kaikesta päättäen suurimmaksi osaksi demujen ja kepuloisten jäsenkirjoilla varustettuna.

Tyrkön henkilökohtaiset kirjat ovat siksi tervetulleita, että hän ei niitä ole kirjoittanut Urkin kepuloisen ja itsevaltaisen politiikan puolustuspuheina kuten on tehnyt prof. Juhani Suomi, joka lähes yksinoikeudella on saanut kepuloisen politiikan ja rötöstelyn valtakunnan selittäjän roolin.

Niinpä Juhani Suomi onkin kirjoittamissaan tiiliskivissä unohtanut etiikan ja moraalin säännökset jättäen lähes täysin pimentoon sen, millainen henkilö Urkki itse asiassa on ollut sekä moraaliltaan, periaatteiltaan ja myös terveydentilansa osalta.

Vieläkään Tyrkön paljastusten jälkeen suomalaisille ei ole annettu täydellistä meriselitystä siitä, millaisessa sumussa Suomea eli Kepulandiaa on johdettu vuosikymmeniä.

Olisi jo korkea aika siihen, että esim. Urkin yksityislääkäri prof. Erkki Kivalon Urkin taannoista terveyttä koskeneet "salatut kansiot" avataan julkiseen keskusteluun.

Kivalo on muistelmissaan kirjoittanut myös Urkista, mutta jättänyt muistelmistaan Urkin terveydentilaa koskevan osuuden pois.

Tyrkön tuoreesta kirjasta selviää kuitenkin, että Kivalo seurasi Urkin terveyttä lukuisilla ulkomaanmatkoilla ja toimi hänen vakinaisena lääkärinään vuodesta 1981 lähtien. Kivalolla on siis kuitenkin ollut Urkin terveydentilasta varsin lyhytaikainen näkemys, koska Urkkihan menetti täysin toimintakykynsä juuri vasta vuoden 1981 aikana.

Nyt Tyrkkö haastateltuaan Kivaloa paljastaa kuitenkin mielenkiintoisia yksityiskohtia Urkin terveydestä jo ennen surullista ja totaalia romahdusta vuonna 1981.

Kivalo kertoo kirjassaan, että Urkki sairasti arterioskleroosia eli verenkiertohäiriötä, joka oli seurausta verisuonten kalkkeutumisesta. Kyseessä ei ollut Kivalon mukaan dementia, vaikka näin on usein virheellisesti ajateltu. Sairaus liittyi ikääntymiseen, eikä siihen ollut olemassa lääkitystä.

Kivalo kuitenkin kirjoittaa kirjassaan, että Urkin terveydelliset ongelmat alkoivat jo itse asiassa 1970-luvulla, jolloin Urkin näkökyky heikkeni jyrkästi ja Urkki menetti ajoittain myös ajan ja paikan tajun.

Esim. vuonna 1976 Urkki lähti öiseen aikaan hiippailemaan kohtauksen saatuaan jossain Neuvostoliitossa, ilmeisesti Moskovassa ja Kivalo joutui taluttamaan Urkin nukkumaan.

Kirjassaan Kivalo selittää tämänkin kohtauksen aivoverenkiertohäiriöllä, mutta ainakin "valeläkärillä" herää kyllä Urkin tavat ja paikan tuntien epäilys, että keskiyön päämäärättömän tepastelun syynä Neuvostoliitossa on saattanut olla vaikka vahva humalatila.

Kivalon mukaan Urkki sekoili myös Saksan valtiovierailunsa aikana vuonna 1976, kun Urkin aivot kyllä pelasivat hyvin, mutta hän ei joko osannut lukea tai nähnyt kirjoitettuja puheita, vaan pisteli menemään improvisoitua tekstiä.

Heinäkuussa 1980 Urkki sai ilmeisesti aivoinfarktin, kun hän oli saapunut pienkoneella Kajaanista Turkuun ja samana iltana tauti paheni Kultarannan illallisilla, joista Urkki joutui poistumaan kesken kaiken.

Urkin kunto ei kestänyt enää myöskään vuoden 1980 itsenäisyyspäivän rankkaa juhlintaa ja hän kertoi luonaan 12.12.1980 kotonaan käyneelle Kivalolle ja paikalla silloin olleelle Tyrkölle, että hän on Laukaassa, vaikka ikkunasta näkyi Seurasaari.

Silloinkin Urkki oli virallisesti sairaslomalla influenssan vuoksi.

Maaliskuussa 1981 Urkki sai taas yöllä kohtauksen ja Kivalo kutsuttiin paikalla, mutta mitään erityistä ei ollut tehtävissä.

Huhtikuussa 1981 Urkille tuli sitten kärhämä Mauno Koiviston kanssa ja omissa muisteloissaan Koivisto on jo kertonut, että Urkista ei tuolloin enää ollut presidentin tehtäviä hoitamaan.

Kivalo kuitenkin väittää kirjassaan, että Urkki ei olisi ollut vielä kesän 1981 kynnykselläkään dementoitunut, kuten on annettu ymmärtää.

Elokuussa 1981 Urkki kuitenkin päätti lähteä vielä Islantiin kalastusreissulle pienkoneella sillä seurauksella, että Islannin presidentti Vigdis Finnbogadottir joutui taluttamaan täydellisesti terveydellisesti romahtaneen Urkin paluumatkan lentokoneeseen.

Kivalon mukaan Urkki ei ollut menomatkalla tiennyt edes sitä, minne hän oli matkalla.

Kivalon ja Tyrkön kirjan mukaan Urkin voimat loppuivat täydellisesti perjantaina 4.9.1981 ja seuraavana aamuna Tamminiemen ovat suljettiin lopullisesti.

26.10.1981 Urkki kirjoitti asiakirjan, jolla hän luopui presidentin virasta. Lääkäreiden mukaan Urkki kuitenkin tiesi, mitä teki. Tätä todistusta voidaan kyllä epäillä, sillä ainakin Urkin allekirjoitus paperissa oli niin kallellaan, ettei sellaista selväpäinen presidentti kirjoita.

Kun tarkastelee Urkin terveydentilaa yllä esitettyjen harvojenkin tosiasiatietojen valossa, niin voidaan kyllä todeta, että Urkin olisi ollut heikentyneen terveydentilansa vuoksi syytä pyytää vapautusta presidentin vaativasta tehtävästä jo viimeistään Urkin aloitteesta pidetyn onnistuneen ETYK kokouksen jälkeen vuonna 1975.

Tuolloinhan Urkki oli jo 75-vuotias. Jos näin onnellisesti olisi käynyt, niin Urkkia olisi voitu kiittää kommunismin peruskivien lopullisesta horjuttamisesta. Urkin kunnioitettava maallinen vaellus päättyi siis vähän surullisesti 31.8.1986.

Jo neljän päivän päästä Suomessa voidaan siis juhlia Kepulandian perustajan kuolinvuoden 30-vuotisjuhlia.

Vaikka Kepulandian perustaja onkin jo poistunut keskuudestamme hyvine ja pahoine piirteineen ja aikaansaannoksineen, niin kepuloisten Kepulandian toimintatavat elävät yhä sitkeästi suomalaisessa läpeensä korruptoituneessa yhteiskunnassa.

Tänäänkin Ruben Stillerin Pressiklubissa jopa Ruben ihmetteli, kuinka Kuningas Sauli näyttää haalineen valtaa itselleen samaan tyyliin kuin konsanaan Urkki aikoinaan.

Eikä suomalaiset tunnu olevan moksiskaan, vaikka ulkomaillakin on jo alettu hämmästelemään, että mitä se Kuningas Sauli oikein meinaa, kun se on jo ryhtynyt NATOn ja Venäjän välisten riitojen konsultiksi.

Minusta voi olla parempi, ettei Kuningas Sauli sotkeudu noihin isojen poikien riitoihin ennen sitä, kun meillä on NATO-sopimuksessa nimet alla.

Kuningas Saulillakin on erittäin nuori ja kaunis vaimo. Pahat kielet ovat jo tähänkin kiinnittäneet huomiota. Saapa nähdä millaisen paljastuskirjan nuori Jennikin meille kirjoittaa 40 vuoden päästä. Aivan varmasti Kuningas Saulin kuntoilukalenterin salat avataan kaikille suomalaisille ja tietenkin Lennustakin kirjaan tulee monta mielenkiintoista kappaletta.

Patiksen miehetRe: Kepulandian perustajan kuoleman 30-vuotis juhlapäivä lähestyy27.8.2016 18.50
Washington (CNN)The doctor who has produced the only public medical record about Donald Trump during his presidential campaign reportedly said he spent only five minutes writing it.
Harold Bornstein, Trump's doctor who wrote a four-paragraph note last December declaring the GOP nominee to be the "healthiest individual ever elected to the presidency," said Friday that he spent very little time on the note.

"I try to get four or five lines down as fast as possible so that they would be happy," he told NBC News, explaining that he penned the note as he waited for a limo to pick him up. "In the rush, I think some of those words didn't come out exactly the way they were meant."
See Hillary Clinton laugh off health questions

See Hillary Clinton laugh off health questions 01:45
Bornstein said he added some hyperbole to the note because "I think I picked up his kind of language and then I just interpreted it to my own."
Asked about Trump's health, Bornstein told NBC: "I don't think he's in any better or worse (shape) than the average person that goes and exercises every single day," he said. "Doesn't smoke, doesn't drink -- and that's simply the best advantage you can have to live -- and he's got a good family history."
Clinton's health is fine, but what about Trump's?
Trump and his allies have raised suspicions about Hillary Clinton's health in recent days, but he and his campaign have released virtually no other records about his own health beyond Bornstein's note. As CNN's Brianna Keilar put it on "The Situation Room" this week, "There is nothing that would lead you to believe he is healthy. ... His letter from his doctor is borderline ridiculous when you talk to other doctors who look at it."
Trump, at age 70, would be the oldest man to assume the presidency if elected in November, about eight months senior to Ronald Reagan when he was first sworn-in more than 35 years ago. But both he and Clinton, according to a federal life expectancy model from 2013, are statistically likely to live comfortably through and beyond potential second terms in the White House, well into their 80s.
There is little in Trump's personal medical history or lifestyle to suggest he is disproportionately disposed to future risks.

SalmeRe: Kepulandian perustajan kuoleman 30-vuotis juhlapäivä lähestyy27.8.2016 21.01
Onko alan mies jo kotioutunut Kiinasta?

alan kolmas miesRe: Kepulandian perustajan kuoleman 30-vuotis juhlapäivä lähestyy28.8.2016 1.08
Silloin kun ruvetaan puhumaan asioista, kuten NATOsta ja johtavista poliitikoista niiden oikeilla nimillä Kepulandiassa, niin kepuloiset alkaa puhua jo kielillä, kuten nyt hurmioituneille Patiksen miehille on jo yllä käynyt.

Digi KiKy Sipiläkin lupasi ennen vaaleja laittavansa Suomen kuntoon ja kepuloiset sävelsi kainuulaiselle Karaoke Kuningattarelle vielä Suomi Kuntoon biisinkin.

Toistaiseksi mikään asia ei ole kepulandiassa kuitenkaan korjautunut Digi Kyky Juhan prosessikaavioiden avulla, mutta kepuloiset ovat löytäneet jo 92 maatalouteen liittyvää valtakunnallisestikin suurta epäkohtaa, jotka pannaan nyt kuntoon.

Alla pari kepuloisia suuresti innostavaa normin purkua:

- oriin spermavarastot tulee ottaa kansalliseen käyttöön ja lupamenettelystä luopua

- maaseudun hajarakentamista pitää helpottaa ja pienissä rakentamiskohteissa, kuten liitereissä, on siirryttävä ilmoitusmenettelyyn.

- Naakka tulee siirtää metsästyslain piiriin.

Ainoa asia, mikä on parantanut vauhtiaan, on Digi Kiky Juhan lahjavirat kainuulaiselle kepuloisten huussikonsultille, jonka äänestäjät pudottivat aivan oikeutetusti eduskunnasta Talvivaara vouhotusten ja mummoille kalliiksi tulleiden mielettömien huussiasetusten takia.

Digi Kiky Juhalle näyttää kuitenkin jostain syystä kehittyneen erityisen läheinen ja lämmin suhde huussikonsulttiin. Joistakin valokuvista voi selvästi havaita huussikonsultin mairean kehonkielen, kun hän katsee Kepulandian perintöprinssiäeli Digi Kiky Juhaa suoraan silmiin.

Nykyään Suomessa ei taida enää olla sellaista valtion korkeapalkkaista virkaa, johon äänestäjien kaltoin kohtelemaa huussikonsulttia ei valittaisi:

- Kesäkuussa 2014 Paula Lehtomäki valittiin Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajaksi. Suomen PEN -sananvapausjärjestön ex-puheenjohtaja Jukka Mallinen väittää Lehtomäen ja Heikki Talvitien palauttaneen Suomi-Venäjä-seuran Kremlin tukijaksi.

- Lehtomäki nimitettiin kesäkuussa 2015 pääministeri Juha Sipilän valtiosihteeriksi valtioneuvoston kansliaan. Pääministerin valtiosihteeri johtaa hänen lähimpänä apunaan asioiden valmistelua, edistää ja seuraa hallitusohjelman toteutumista sekä huolehtii yhteistyöstä ministeriöiden kanssa.

Huussikonsultti on siis itse asiassa Suomen tärkein asioiden esittelijä. Siis vähintään yhtä tärkeä kuin Juankoskella on ollut umpikiero kuin korkkiruuvi - Esteri Kangasveijari.

- 1.8.2016 Solidiumin hallitukseen. Entinen keskustaministeri Paula Lehtomäki puolestaan on nykyisin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanslian valtiosihteeri. Valtion omistajaohjausasiat kuuluvat nykyisessä hallituksessa suoraan pääministerin alaisuuteen eli Lehtomäki on jatkossa Sipilän suora linkki Solidiumiin.

Minä vaan kainosti kysyn: Mitähän osaamista Karaoke Kuningattarella on osakeasioissa, kun on itse mennyt ostamaan sadoilla tuhansilla euroilla koko Euroopan suurinta ympäristökatastrofia ja menettänyt sen johdosta kaikki perheen rahat?

Ei ole epäilystä, että Kainuussa valtion piikki on nyt avattu Terraframelle, koska nikkelin hinta kuulema nousee vuonna 2020 tai jälkeen lähelle 22 000 euroa per tonni.

Nykyään nikkelin hinta taitaa olla suunnilleen 10 400 taalaa per tonni, joten matkaa on tässäkin huusskonsultin pelastusoperaatiossa enemmän kuin tarpeeksi.

Taitaa tulla valtiolle taas parin miljardin euron lasku kainuulaisen Karaoke Kuningattaren luottamustehtävästä.

- KELA: tiettävästi Lehtomäki on pyrkimässä myös KELAn pääjohtajaksi Liisa Hyssälän jälkeen, vaikka on ilmeisesti salannut hakupaperinsa, jotta ei joutuisi pyrkyryytensä johdosta myrskyn silmään.

Herää kysymys, miten pitkälle Digi Kiky Juhan mulle, mulle, mulle kepuloisten nimitykset vielä johtaa?

Ainakin kepuloisten Karaoke Kuningatar on jo osoittanut sen, että hän näyttää olevan täysin korvamaton kyky valtion hallinnossa.

Yritin tuossa tarkistaa, onko mahdollisesti kepuloisten Karaoke Kuningatar jo laittanut Suomi kuntoon biisinsä YouTubeen, mutta ei löytynyt vielä.

Saamme siis odottaa Karaoke Kuningattaren läpimurtoa iskelmätaivaalle, mutta muutamat karaoketähdet ovat jo tehnyt ihan kohtalaisia covereita Karaoke Kuningattaren ja kepuloisten biisistä, joten hiljentykäämme viettämään kaikessa rauhassa lauantain ja sunnuntain välistä yötä vaikka kuunnellen kepuloisten suloista kuorolaulantaa seuraavasta osoitteesta:

https://www.youtube.com/watch?v=lUFIyyVfwI0

alan kolmas miesRe: Kepulandian perustajan kuoleman 30-vuotis juhlapäivä lähestyy29.8.2016 6.38
Onko Ruukin Pässin rata vielä kunnossa?

Jos ei ole, niin Kangasveijari voisi yhdessä Nemea Bankin Revestorin kanssa kunnostaa radan. Kepulien Kimmo Tiilikainenkin voidaan kutsua hätiin liikenneministeri Anne Bernerin kanssa. Käsittääksen Kimmo on osoittanut suurta innostusta ainakin Helsingin ratahankkeita kohtaan.

Mikäli en väärin muista, niin Kimmo järjesteli jo alustavaa rahoitustakin Helsingin Pisara-rataankin. Ainakin Vantaan Sanomat hämmästelee 6.2.2016 artikkelissaan Kimmon pragamaattista toimintaa, kuten alta huomataan:

?Ensin meni edellisen hallituksen kanssa sovittu Pisara-rata, eikä uusi sopimus maankäytöstä ja investoinneista valtion ja kuntien välille ole syntynyt.

Mutta yllätys, yllätys: Keskustan asuntoasioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen antoi puskista lupauksen raidejokerin valtionrahoituksesta. Rahat tulevat valtion asuntorahastoista, mikä on täysin poikkeuksellista.

Itäsuomalainen maaseutuasukas Tiilikainen yllätti. Häntä on kehuttu kansantalouden ymmärryksestään kuiskaillen jo aiemmin, mutta kun keskustalainen uskaltaa ehdottaa julkisesti pääkaupunkiseudulle valtion rahaa investointeihin, se on niin poikkeuksellista, että pitää nostaa hattua.?

Kun Ruukin Pässi löydetään, niin entisöity Ruukin Pässi ja rata sekä Patruunanmäen kartano muodostavat kieltämättä hyvän Ruukkipuistokokonaisuuden, jonne nostalgigot voivat vaikka kauniina kesäpäivinä palata lapsineen ja lapsenlapsineen muistelemaan ns. vanhoja hyviä aikoja körötellessään Ruukin Pässin kyydissä vaikka kuohujuomaa siemaillen.

Ompeluseuran kokouksessa 29.02.2016 kh §39 päätettiinkin jo käynnistää Juankosken Ruukki-kehittämishanke, jonka asiapapereista havaitaan, että Nemea Bankin Mika Lehdon Revestor Oy on jo tarmokkaasti ryhtynyt "laajoihin kehittämishankkeisiin" Juankoskella.

Kehittämishankkeen kustannusarvio on peräti 47 000 euroa. Ja rahoitus on tarkoitus järjestellä seuraavasti:

"Hankkeen kustannusarvio on 47 000 euroa, jakaantuen kehittämisosaan
22.000 euroa ja investointiosaan 25 000 euroa. Hankkeelle haetaan rahoitusta Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n Leader-ohjelmasta. Hankkeen rahoitus jakaantuu seuraavasti: Leader 34 800 euroa, Juankosken kaupunki 9 600 euroa ja talkootyö 2 600 euroa.

Tuolla rahalla ei kuitenkaan valitettavasti pystytä mitään kunnollista toteuttamaan tai Ainoa hyöty taitaa olla Ruukki-opasteiden laittaminen työttömien kartonkimiesten toimesta tienposkiin.

Herää kysymys, miksi Juankosken kaupunki tai Kalakukko ry on lähtenyt laittamaan vähiä rahojaan rikkaan pankkiirin kiinteistöjen kehittämiseen?

Kangasveijari on taas tapansa mukaan hienosti perustellut heikosti suunniteltua hankettaan seuravasti:

?Juankoskella on pitkä teollinen historia ja kaupunki on rakentunut 1800-luvun ruukkialueen sisään. Tehdasalue rakennuksineen on säilynyt hyvin tähän päivään saakka ja ruukkimiljöön useat vanhat rakennukset ovat osittain uusiokäytössä.

Ruukkialue on arvokas, teollisista perinteistä kertova kokonaisuus. Ns. vanha ruukkialue kartonkitehtaan ja kaupallisen keskustan välissä on Juankosken kaupungin ja kiinteistöjen kehittämiseen erikoistuneen Revestor Oy:n omistuksessa ja hallinnassa. Alueen kokonaisvaltainen kehittäminen on omistajien yhteinen intressi.?

Kangasveijari ei ole kehityshankkeissaan kuitenkaan näköjään ottanut huomioon edes sitä, että Revestorin hankkimien kiinteistöjen kohdalla näköpiirissä on kyseenalaisten kiinteistökauppojen takaisinperintä ilmeisessä Premium Boardin konkurssissa.

Joka tapauksessa kaikilla hyvillä hankkkeilla ja vaikka hätäpäissään tehdyillä kusipäisillä lapsilla täytyy olla nimi. Siispä sopiva nimi Ruukin Pässille ja kunnostetulle vanhalle teollisuusradalle olkoon Viimeinen Pisara.

Keskusta pettää aina.

alan kolmas miesRe: Kepulandian perustajan kuoleman 30-vuotis juhlapäivä lähestyy29.8.2016 15.11
Nyt on alkanut vaikuttaa sitä, että tulevassa budjettiriihessä Juankosken Viimeinen Pisara on nostettava kepuloisten keskeiseksi kärkihankkeeksi.

Valitettavasti alun perin Digi Kiky Juha ei vielä ollut saanut kuulla verkostojensa kautta tästä valtakunnallisesti aivan keskeisestä hankkeesta. Mutta nyt asiat ovat muuttuneet ja Digi Kiky Juhalla on kädessään avaimet onneen ja apunaan erinomaisen innokkaat naiset, kuten Jokapaikan Höylä Paula Lehtomäki ja Suomen Rauta Rouva Anne Berner, jotka kyllä laittavat asioihin vauhtia, eikä vatuloi selviä asioita vuositolkulla.

Paremminhan tässä Juankosken Viimeinen Pisara kärkihankkeessa ei olisi voinut käydä, kun on kepuloisten monen vuoden salailujen jälkeen paljastunut, että Tratta PBF:n takana onkin ollut varsinainen rahanpesijöiden armeija.

Mukana ollut Nemea Bankin kiinteistöhuijari Mika Lehto ja kansainvälinen eestaas liikemies Valrie Samoriz Hollannista ja Maltalta, ruotsalainen Esteri Kangasveijarin hyvä liikekumppani ja vanha kettu Sven Moosberg ja viimeisenä paljastuksena näköjään myöskin kokenut kyproslainen Milini Holding Ltd:n rahanpesijöiden joukko armenialaisine ja venäläisine ketjuineen.

Nythän on käynyt ilmi, että Viimeisen Pisaran valmisteluvaiheeseen Milini Holding Ltd on käyttänyt vasta 11 milj. euroa ja nyt Esteri Kangasveijarin luottokonsultti Krister Björkqvist on hymyssä suin kertonut Savon Sanomille, että Milini on luvannut sijoittaa Juankoskella vähintään 5-15 milj. euroa, jotta seisova pahvitehdas saadaan käyntiin.

Kyllähän sen jokainen alakoululainenkin ymmärtää, että eihän pahvitehdasta ole voinut käynnistää kannattavasti, kun tehtaalla ei ole ollut lähilogistiikkakaan kunnossa.

Ruukin Pässi on ilmeisesti hävinnyt anaboli Martti Vainion veturimuseoon ja Kangasveijari on päästänyt Ruukin Pässin radan rämettymään erehdyttyään promovoimaan puulaania Juankosken vanhalle asemalle, vaikka kaikki valtakunnalliset selvitysmiehet olivat optimoineet ja selvittäneet, että puulaani on parasta rakentaa Kaaville.

Sitä paitsi onhan Digi Kiky Juhalla SOS-joukkueessaan myös luomuviljelijä Kimmo Tiilikainen, joka ei epäile ryhtymistä kaupunkiratojen kummiksi. Luomu Kimmo ymmärtää myös metsäasioiden päälle paremmin kuin kukaan muu valtakunnassa.

Luomu Kimmo ei kuitenkaan perinteiseen suomalaiseen tapaan jätä kaveriaan tiukan paikan tullen pulaan.

Niinpä Luomu Kimmo harvoja Saimaan Norpan pesiä etsiessään keksikin keväällä, että valtakunnan ehkä kaikkein kokenein metsäasiatuntija ja kaikki Brysselin herrojen kiemurat tuntevalle kokeneelle ketulle eli Metsähallituksen entiselle rikkeettömälle toimitusjohtaja Esa Härmälälle annetaankin kylmästi kenkää.

Härmälän paikalle istutetaankin Luomu Kimmon henkiystävä ja opinto-ohjaaja Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan tehtävissä pahasti epäonnistunut tri Pentti Hyttinen.

Luomu Kimmon tahtopolitiikka vaikuttaa todella härskiltä poliittiselta kähminnältä, kun muistaa, että Härmälä oli pitkään MTK:n arvostettu puheenjohtaja, jonka maatalousministerinä toiminut Petteri Orpo (kok) oli nimittänyt Metsähallituksen johtoon vuonna 2014.

Nuoriso Säätiön raha-asioissakin ryvettyneelle kepuloisten Kanki Kaikkoselle ei tässä oudossa nimitysasiassa jäänyt enää valinnan varaa, vaan hän joutui kylmästi antamaan Luomu Kimmolle aivan poikkeuksellisen ankaran varoituksenkin:

?Hyi, hyi Kimmo, mitä olet mennyt tekemään. Olet mennyt jatkamaan kepuloisten ikivanhaa hallintoperinnettä. Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla. Sinä Kimmo et ole muistanut, mitä Digi Kiky Juha virheellisesti sattui mainitsemaan ennen vaaleja vaalitäkynä.?

Mutta mitäs varoituksella on väliä. Kepuloisille asiantuntemus ei ole tärkeätä.

Tärkeintä on tahtopolitiikka, että saadaan agendalle otetut asiat järjestymään, ei vatuloida turhia. Jos lakeja rikotaan, niin hällä väliä, koska lakejahan voidaan muuttaa, vaikka taannehtivasti.

KHO:n lopullisista päätöksistäkin voidaan aina käynnistää kepuloisten toimesta poliittinen uusoikeudenkäynti ja muuttaa kepuloisten kannalta ikävä päätös sellaiseksi, joka vastaa kepuloisten omaan oikeustajua: yleinen etu vaatii kepuloisille epämukavan päätöksen muuttamista, koska kysymys on suomalaisen maatiaisen tekemästä työstä. Väliä ei silläään tietenkään ole, vaikka kysymyksessä olisikin suurimman luokan tihutyö.

Mutta yksi mikä on varmaa, on se, että kepuloisten jäsenkirjalla ei ole mitään merkitystä, silloin kun kärkihankkeista ja johtajien paikoista päätetään.

Tästä syystä seuraavissa eduskuntavaaleissa punamultaa pukkaa aivan tuutin täydeltä. Saadaan Digi Kiky Juhan toimesta Suomi Kuntoon maa taas turvallisesti jyrkkään syöksylaskuun kuin enon tyyliin veneestä pudonnut täydelliseen mahalaskuun ajautunut suomalainen perinnelaji mäkihyppy.

Nyt on vain yksi kysymys avoinna, mikä tulee olemaan Juankosken Ruukin Pässin Viimeisen Pisaran kokonaishinta ja se rakentaako Juankosken kiireesti tarvittavan kaupunkiradan Kuopion kaupunki vai tehdäänkö rata yksityisellä pohjalla.

Kysymys on nähtävästi ainakin 30 milj. euron ratahankkeesta, joten mietittäväksi tietysti tulee myös se, rakennetaanko Viimeinen Pisara modernilla elinkaarimallilla nopeasti vai laitetaanko rakennuskustannukset suoraan Kuopion kaupungin taseisiin, jos päärahoittaja on Kuopion kaupunki.

Sekin on selvää, että ilman valtion merkittävää panostusta tällaista kärkihanketta ei saada toteutettua. Saattaisi olla hyödyllistä vinkata tästä kärkihankkeesta myös Brysseliin Jyrki Boy Kataiselle, joka on innokkaasti neuvonut suomalaisia kyselemään entistä rohkeammin EU:n rahojen saatavuutta.

Kepu pettää aina.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: