Keskustelu

senior suvakTarja Haloselle ruusuja1.10.2016 22.54
Olen kymmeniä vuosia suhtautunut kriittisesti Tarja Halosen ajamaan ay- ja demupolitiikkaan. Ruusuja en ole ehdotellut. Enkä helpolla ehdota tulevaisuudessakaan.

Nyt on kuitenkin aihetta antaa Tartsalle ruusuja ja tunnustusta, kun Tartsa on rohkeasti tullut samoille linjoille, kun itse olin jo yli vuosi sitten, kun "taivaan lahja" yllättäen alkoi vyöryä Suomeen laajan pakolaisvirran myötä.

Tartsa vetoaa nyt perheiden puolesta ja toteaa, että Suomen noudattama linja, jossa perheiden yhdistäminen on tehty lähes mahdottomaksi, saattaa rikkoa jo ihmisoikeussopimuksia, joihin Suomi on sitoutunut.

Telkkarissa haastatellut Maahanmuuttoviraston virkailijat näyttävät nykyään naurussa suin kertovan, kuinka hyvin palautusmuutto venäläisten pommien ruoaksi on saatu meiltä vihdoin käyntiin. Pakkoa ei aina tarvitse edes käyttää, kun vain kertoo, miten Suomessa paperiton jätetään armotta yhteiskunnan ulkopuolelle.

Ehdotan mitaleita ylityöllistetyille Maahanmuuttoviranomaisille tuhansien turvattomien ihmisten lähettämisestä tykin ruoaksi Syyriaan, Irakiin ja Afganistaniin, jotka Maahanmuuttovirasto on määritelllyt turvallisiksi maiksi.

Ehdotan myös, että Päivi Nerg ottaa jostakin matkatoimistosta ns. äkkilähdön Syyriaan Aleppon kaupunkiin vaikka vain viikon ajaksi, niin ei tarvitse kysyä ministeri Risikolta, sataako siellä esim. sairaaloihin venäläisiä tynnyripommeja vai pelkästään rakeita.

Kysyn, millä tavalla tämä paluumuuttotoiminta poikeaa Adolf Hitlerin harjoittamsta juutalaisten massamurhista esim. Dachaun keskitysleirillä. Sinnekin järjestettiin ilmainen valtion kyyti ja "turistiluokan" junalippu härkävaunussa oli vain yhteen suuntaan.

Ajat on nyt Suomessa kuitenkin vähän paremmin kuin entiseen aikaan, kun maahanmuuttajien paluumatka nykyään taittuu meiltä kätevsäti valtion kyydillä Finnairin koneen turistiluokassa:

Käärmehiä inhoava ministeri Risikko (kok) kertoo julkisuuteen, että asiat on vaiheessa.

Milestäni asiassa ei ole kuitenkaan mitään vaihetta, on vain oltava johtajuutta.

Kuten Tartsa nyt toteaa, niin "jokainen elämä on ainutlaatuinen ja siksi pitäisi miettiä asiaa myös yksilötasolla."

On hienoa havaita, että Maahanmuuttovirasto ilmoitti, että reilut 50 turvapaikanhakijaa saakin jäädä Kyyjärvelle turvapaikanhakemuksensa käsittelyn ajaksi. Kyse on perheistä ja aikuisista, joilla on jo työpaikka tai muu vahva side Kyyjärvelle.

Kuten Tartsa nyt toteaa, niin minäkin totean taas kerran: "kun nuoria miehiä meille tuli, niin äkkiä vain vaimot ja anopitkin tänne".

Nyt näköalattomat Petteri Orpo (kok) ja Timo Soini (persut) sekä SOS hallituksen pomo digitaali Juha (kepu), vaan kilvan säätää lakeja, joilla perheen yhdistämiset tulevat mahdottomiksi ja sen seurauksena "taivaan lahja muuttuu" tulevan viiden vuoden sisään aikapommiksi.

Patiksen miehetRe: Tarja Haloselle ruusuja2.10.2016 10.22
Onko Heikillä ropleemia?

alan kolmas miesRe: Tarja Haloselle ruusuja2.10.2016 15.04
Juankoskella ei ilmeisesti seurata valtakunnallisia tiedotusvälineitä, kun Koillis-Pravdan paikallisella uutisoinnilla on niin kattava peitto.

Jo reilu vuosi sitten akm ilmoitti Vapaassa, että pakolaisvirta Suomeen on "taivaan lahja", jos se otetaan vastaan oikein.

Ei ehtinyt muste kuivua akm:n kirjoituksen jälkeen, kun alan mies se ainoa oikea aloitti akm:n mollauksen ja kiihotti kaikki suomalalaiset raiskauskeskusteluun.

alan mies sai, mitä tilasi.

Eduskuntaan on pian tulossa "muukalaislaki", jossa impivaaralaiset hyökkää kaikkia maailman kansalaisia vastaan, koska sohvissa istuvilta suomalaisilta muka viedään tekemättömät työt.

Nykyään Kyyjärvellä ollaan kuitenkin toista mieltä muukalaisista. Asenteet ovat Kyyjärvellä muuttuneet ja Kyyjärvelläkin ollaan nyt täysin sammoo mieltä, mitä akm kirjoitti jo yli vuosi sitten.

Kannattaa huolella lukea tuore Iltalehti ja miettiä, voidaanko Juankoskellakin tehdä asioita toisin kuin on totuttu Koillis-Pravdaa lukiessa tekemään:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001273295.html

Kyyjärvi rakastui turvapaikanhakijoihin: "Vastaanottokeskus tuli kuin taivaanlahjana"

Koska Juankoskella ainakin Patiksen miehillä ei ole Esterin rahoittamaa Savon Kuituverkkoyhteyttä ja sisälukutaito sekä varsinkin luetun ymmärtäminen heikkoa ja peruskoulusta on huonekalukauppiaan päättötodistukset, niin kopion muutaman lainauksen Kyyjärven rakkauskertomuksesta alle:

"LUOTEISESSA Keski-Suomessa, Pohjanmaan rajalla sijaitsee alle 1 400 asukkaan Kyyjärvi. 13-tietä on Jyväskylään 120 kilometriä, Kokkolaan 123. No, Seinäjoki on sentään "lähellä", 106 kilometrin päässä.

Suomen sodassa 1808 Kyyjärvi oli kuningaskunnan ytimessä. Venäläiset voittivat tärkeän taistelun Lintulahdessa. Suomesta tuli pian suuriruhtinaskunta. Sittemmin on ollut rauhallisempaa. Ja viime aikoina aina vain hiljaisempaa: vielä 1960-luvun alussa kyyjärveläisiä oli yli 3000.

KESKUS ON ollut Kyyjärvelle kuin lottovoitto. Kunnan suurin yksityinen työnantaja, betonielementtivalmistaja Betset on saanut uusista asukkaista kaipaamaansa työvoimaa. Betsetille työntekijöitä välittävän Selekta Rakennus Oy:n kirjoilla on nyt jo 14 miestä vastaanottokeskuksesta määräaikaisella sopimuksella.

? Heitä on tankattu koko ajan lisää, betonielementtivalmistaja Betsetin laatu- ja linjapäällikkö Tarmo Pölkki kertoo.
Hyvässä iässä olevasta työvoimasta on jatkuvaa pulaa syrjäisessä tuotantolaitoksessa. Pakolaisten pesti alkaa tutustumisjaksolla, positiivisin tuloksin.

? Nämä kaverit ovat kovia, motivoituneita työntekijöitä. Turvapaikanhakijat ovat tehneet kotimaassaan monenlaista työtä ja he ovat nopeita oppimaan.

Viikko sitten keskiviikkona Selekta päätti, että 20 Kyyjärven turvapaikanhakijaa tulee saamaan vakituisen työpaikan oppisopimuskoulutuksen kautta. Miehet saavat ensin rakennusalan perustutkinnon ja lopulta alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Suomalaisten varpaille he eivät astu.

? Haemme Betsetille koko ajan lisää työntekijöitä. Kesäkuun puolivälin jälkeen yksikään suomalainen ei ole laittanut hakemusta, Selektan toimialajohtaja Mikko Leino paljastaa.

Totuus on alan ekspertin mukaan raaka.

? Vastaanottokeskus tuli kuin taivaanlahjana, mutta tämäkään ratkaisu ei ole riittävä. On turhaa kuvitella, että 2020-luvun Suomea rakennettaisiin suomalaisilla. Sellaista työntekijöiden määrää ei löydy, vaikka kuinka haluttaisiin.

? Maahanmuutto on Suomelle pelastus, kunhan tilanne käytetään hyväksi oikein.

JOS KAIKKI menee putkeen, Kyyjärven tulevaisuus näyttää suotuisalta. Tyhjentyneet vuokra-asunnot täyttyvät maksukykyisillä ihmisillä, kouluihin riittää oppilaita ja paikalliseen marketiin asiakkaita.

? Tämä on paras kiitos, kuin kruunu työlle, jota kuntalaiset ja viranomaiset ovat tehneet, kunnanjohtaja Eero Ylitalo sanoo."

Noissa mamumaissa on tuhansia vuosia vanhemmat kulttuurit kuin Suomessa, niin ei ole mitään epäilystä siitä, että muukalaiset pystyisivät myös luomaan uusia työpaikkoja Juankoski nimiseen autiokylään, jossa on pilvin pimein esim. tyhjiä kunnan vuokra-asuntoja.

alan kolmas miesRe: Tarja Haloselle ruusuja2.10.2016 18.13
Alan mies on ulkona kuin lumiukko.

Taas tuli vastaan kahden miehen mentävä aukko Juankosken kärkihankkeiden listassa ja normien purkutalkoissa.

Nyt EU on ilmoittanut, että suomalaisten on luovuttava satoja vuosia vanhasta tervanpoltosta, jolla Suomi on aikanaan pidetty laidasta laitaan asuttuna ja saatu talous nousuun.

Minua ihmetyttää, miten tämmöinenkin asia on voitu jättää hoitamatta.

Minäkin olin justiinsa innostunut ostamaan Lidlistä ja käyttämään aitoa Terva Shappoota. Eero Kekäläinenkin on ulkona kuin lumiukko shappooasioissa.

Varmaan siitäkin luomu pesuaineesta täytyy "kehityksen" nimissä nyt luopua.

Olen miettinyt sitäkin, mahtaako Terva Leijonat myös hävitä markkinoilta? Tietääkö alan mies jotain tästä?

Minun mielestäni mikään ei vedä vertoja perinteisen oikean tervan aromeille, paitsi kunnon vanhanajan sellutehtaan tuoksu.

Oikein tulee mieleen vanhat tervaveneetkin, jotka joka kesä tervattiin ensitöiksi. Ihastuin jo silloin aidon tervan suloiseen tuoksuun. Sama tuoksu oli myös tervatuissa suksissa, jotka eivät tosin luistaneet kovinkaan hyvin.

1960-luvulla tervaveeneet valitettavasti jouduttiin sitten laittamaan juhannuskokkoon, kun kiikkerät muoviveneet alkoivat yleistyä.

Kuinka moni kunnon suomalainen onkaan menettänyt henkensä astuessaan humalapäissään kiikkerään muoviveneeseen

Vielä meillä on pieni mahdollisuus pelastaa Suomi ja tervanpoltto.

Onneksi meillä on nyt tuore, innokas ja kirkasotsainen ulkomaankauppaministeri Jounin poika Kai Mykkänen (kok). Hän ei ole sentään mikään lumiukko.

Nyt kaikkien kepuloistenkin täytyy lähteä avittamaan Kaita, jotta Kai pystyy maksamaan valtion puolesta tervan rekisteröintimaksun.

Tietääkseni EU:ssa on rekisteröitävä ns. ECHA-tiedostoon kaikki kemikaalit, joiden vuotuinen käyttö ylittää yhden tonnin.

Rekisteröintimaksu kannattaisi tehdä vaikka pk- tai mikroyrityksen puitteissa, niin rekisteröintimaksu saattaa jäädä alle parin tonnin. Tässäkin asiassa P.V on ulkona kuin lumiukko.

Isommissa erissä vakiomaksu voi nousta jo yli 33 000 euron, jos tervan polttomäärä on yli 1000 tonnia vuodessa.

Kyllä minusta valtion tulee ehdottomasti hoitaa nämä kohtuulliset tervanpolton rekisteröintimaksut, jotta tämä ikiaikainen elinkeino voidaan säilytettyä Suomessa.

On täysin kohtuutonta, jos yksittäinen tervanpolttaja, esimerkiksi New Stroms Oy joutuu tällaisenkin riesan maksamaan, kun yrittää säilyttää Suomen horjuvan talouden edes jollain tavalla siedettävässä kunnossa.

Keskusta pettää aina

Patiksen miehetRe: Tarja Haloselle ruusuja2.10.2016 19.55
Tykkäämme tervanapseista.

Eero KekäläinenRe: Tarja Haloselle ruusuja3.10.2016 12.28
No, no, no akm. Vedäppä henkeä oikein syvään ja rauhotu jo.
Kaikille muillekin alan viisaille ja vähemmän viisaille. Lukekaapa Uusi Suomi lehden haastattelu ex poliisiylijohtaja Paaterosta.
Arvostettu ex johtaja ottaa hyvin voimakkaasti kantaa kirkon tekemisiin.
Allekirjoitan täysin Paateron sanoman, vaikka tästä minutkin leimataan rasistiksi.
Minunkaan mielestä ei ole oikein, että kirkko, yhteiskunnan verovaroilla elävä yhteisö toimii vastoin suomen lakeja. Ei oo oikein.

Ja akm. mikäpä ois mukavampaa kuin tervashampoolla hiusten pesu, sen tuoksu saunan jälkeen.
Ja kaikkinensa tervalla kypsyttely on kivaa. Vaimokin, ja vielä venäläinen, tykkää siitä !!!!!!!!!!!!
Patiksen miehet ymmärtävät hyvän päälle.

Patiksen miehetRe: Tarja Haloselle ruusuja3.10.2016 12.59
Eerokin tietää, että olemme laatuorientoituneita. Ja nyt juomme fisua. Siinäkin on kiva tervan aroomi.

Voisiko olla niin, että akm on ulkona kuin lumiukko?

alan kolmas miesRe: Tarja Haloselle ruusuja3.10.2016 17.11
Ystäväni Eero näyttää olevan meitä tervaihmisiä, eikä Patiksenkaan miehet näy tervaa vieroksuvan.

Minä luulen, että suuri osa maailman kansoista tykkää tervan suloisesta tuoksusta.

Suomi on kuitenkin kumma maa. Meillä näkyy olevan aina vara uhrata kokonaisia teollisuuden aloja, kun on tullut pieni vastoinkäyminen maailman markkinoilla tai sitten jonkin monopoli yhtiön johdossa ei ole tajuttu maailman tuulien suunnan muutosta.

Näin onnettomasti meille on viimeksi käynyt, kun Nokian kännykkäbisnes räjähti Ollilan ja Elopin käsiin kuin entisen uudisraivaajan kantopommi.

Ennen Nokian romahdusta oli jo lähes kokonaan lahdattu perinteinen metsäteollisuus, kun joissakin seminaareissa griinpiisit ja toimittajat olivat käynnistäneet näköalattoman keskustelun savupiipputeollisuudesta.

Näin onnettomasti meillä on käynyt tervankin kohdalla, vaikka aikoinaan Suomen maaseutua pidettiin pystyssä suurelta osin juuri tervan avulla.

Tervanpolttoakaan ei ole meillä arvostettu, vaikka minun mielestäni kysymyksessä on ollut erittäin kehittynyt kemiateollisuuden haara, joka vielä on perustunut uusiutuviin luonnonvaroihin.

Kysymys on siis ollut aivan toisenlaisesta teollisesta tuotannosta kuin esim. Pekka Pelottoman ja valtion yhdessä harrastamasta Nikkeli-vandalismista.

Tervan viennissä huippuvuosi oli 1863, jolloin tervaa vietiin 234 334 kappaletta 125 litran tynnyreissä eli siis suunnilleen 29 300 tonnia. Parhaimpina aikoina tervan vientihinta oli 25 silloista markkaa tynnyriltä.

Kun tuo tervan silloinen myyntihinta muutetaan nykyrahaksi, niin hinnaksi tulee 102.3 euroa tynnyriltä.

Se on selvä, että ei tuota hintaa voi nykypäivänä kovin korkeana pitää. Jos tuolla hinnalla nyt ruvettaisiin viemään tervaa, niin ei me saataisi kasaan noilla vanhoilla hyvillä vientimäärilläkään kuin ehkä 19.9 milj. euroa.

Tässä tilanteessa valveutunut liikkeenjohtaja varmaan kyllä huomaisi sen, että puulaivojen kansien tervaaminen loppui jo kauan sitten, joten tuolla perinteisellä tervanpolttomallilla ei enää nykypäivänä Suomi valitettavasti nouse.

Mikään ei tietenkään estä suomalaisia jalostamasta tervaa hieman entisiä aikoja pitemmälle. Eeron vaimokin on huomannut tervan miellyttävän tuoksun. Aivan saman havainnon olen tehnyt minäkin.

Tervaa ei pidäkään Suomesta lähteä viemään tynnyreissä. Terva pitää viedä hienosti pakatuissa pienissä hajuvesipulloissa.

Tietysti terva on markkinoitava Diorin tai Guzzin pulloissa ja paketeissa. Esim. Diorilta löytyy Miss Dior Blooming Bonquet EDT 50 ml:n pullossa hintaan 102.50 euroa, joka näkyy olevan suunnilleen sama kuin taannoinen raakatervan tynnyrihinta.

Koska terva on voimakkaan aromaattinen aine, niin ei sitä tarvitse litrakaupalla hajuvesissäkään käyttää. Tarkemmin tutkimatta minä luulen, että 1%:n seos tuoksuu jo mukavasti tervalle. Jos siis asetamme tervan hinnan Diorin tasolle, niin raakatervan tonnihinnaksi tulee 205 000 euroa per tonni.

Jos taas tervan markkinointi onnistuu modernissa "tynnyrissä" volyymiltaan entiseen hyvään malliin, niin silloin tervankin osalta puhutaan jo 5 miljardin euron vientituloista, joka on noin viisinkertainen maataloustuotteiden vientiin verrattuna, eikä tarvita mitään maataloustukia.

Juankoskellakin kaupungin talouskin olisi saatu korjattua tervahautojen avulla täysin kuntoon, jos elinkeinoasiamies Jokela olisi heti Tratta PBF:n katastrofin jälkeen käynnistänyt Juankosken Tervahaudat-projektin. Kymmenen 50 tynnyrin tervahaudan avulla olisi saatu autioituvaan kylään 12.8 milj. euron vientitulot, jos juankoskinen terva olisi osattu jalostaa ja kaupallistaa oikein.

eskimoRe: Tarja Haloselle ruusuja3.10.2016 20.41
akm pitäis pyöräyttää tervassa ja höyhenissä, se vois vähän rauhoittaa mielikuvitusta mamujen suuresta ihannoinnista työmarkkinoilla



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: