Keskustelu

alan kolmas miesSalaiset ohjuskokeet3.10.2016 0.24
Viime viikon tärkein uutinen oli Kuningas Saulin järjestämä BUK-ohjuksen koeräjäytystä koskeva hätäinen tiedotustilaisuus, jossa Niinistö ja Timo Soini esiintyivät kuin konsanaan omenavarkaista tavatut häjyt naapurinpohjat. Soinikaan ei nyt maininnut mitään, että tuli taannoin Oulussa tehneeksi sinunkaupatkin Venäjän ulkoministeri Lavrovin kanssa.

Kuningas Saulia ärsytti, kun oli syntynyt mielikuva, että Suomi salaa kansainvälisiltä tutkijoita BUK-ohjuksiin liittyvää tietoa. Sellainen ei tietenkään Suomessa voi olla mahdollista.

Niinistön ilmoituksen mukaan Hollanti on esittänyt Suomelle oikeusapupyynnön jo vuonna 2014 ja senkin jälkeen pyyntöjä on tullut useita, joihin on vastattu "parhaan kyvyn mukaan".

Keväälläkin 2016 oli tullut vielä lisäselvityspyyntöjä, mutta näihin Suomi ei vastannut, koska Suomi jo odotteli tutkimuksen väliraporttia syyskuussa 2016.

Niinistön mielestä oli luontevaa, että tässä tilanteessa ei tietenkään lähdetä auttamaan tutkintaviranomaisia, vaikka heiltä oli tullut jo monta kuukautta sitten tarkennuspyyntöjäkin.
Niinistön mukaan jokaista tutkintapyyntöä on pitänyt verrata BUK-ohjusten hankintasopimukseen.

Niinistön mukaan asia on arkaluonteinen, koska kysymys on asekaupasta. Ei siksi, että kaupassa osapuolena oli Venäjä.
Niinistö kuitenkin kertoi, että oikeusapupyynnöstä oli informoitu Venäjää, mutta asiasta ei ole sen enempää keskusteltu Venäjän kanssa.

Aika erikoinen juttu, jos tästä ei ole keskusteltu, kun kerran kesällä keskusteltiin jopa venäläisten lentokoneiden lentämisestä ilman transpondereita. Kyllä kai ohjustenkin transponderit olisi pitänyt ottaa esille Kultarannassa.

Jos ja kun, kysymyksessä on ehkä kaikkien aikojen törkeimmästä sotarikoksesta, niin tuntuu oudolta, että asiasta ei olisi muka keskusteltu sen enempää Venäjän kanssa, vaikka asia on ollut valtiojohdon johtavien poliitikkojen tiedossa jo kaksi vuotta.

Niinistö kertoo ottaneensa asian tiedottamisesta vastuun ja tehneensä rohkeita päätöksiä. "Se on se, entäpä jos aletaan perään kysellä, onko meillä silloin tukea myöskin. Tämäkin kysymys on nyt pakko ottaa esille."

Koska tiedottamisvastuu on ollut presidentillä, niin ainoa johtopäätös on, että presidentti on saanut jostain ohjeet, että tästä asiasta ei sitten enemmälti tiedotella, koska Venäjä ei ole tunnustanut osallisuuttaan BUK-ohjusten ampumiseen ja pitää asian kansainvälistä tutkintaa poliittisena ajojahtina Venäjää kohtaan.

Niinistö kertoi perjantaina, että nyt noin kaksi vuotta oikeusapupyynnön jättämisen jälkeen "Suomi on lähettämässä virkamiesdelegaation Hollantiin selvittämään, mitä tietoja vielä tarvitaan."

Selvästi näkee, että Suomen johtavat poliitikot näyttävät olevan vain viivyttämässä sotarikoksen tutkintaa.

Asiassahan ei ole enää mitään epäselvyyttä, oliko kysymyksessä BUK-ohjus, vaan se kuka lähetti BUK-ohjuksen tai antoi käskyn sen lähettämiseen?

Koska Suomesta tällaista tietoa ei voi tietenkään saada, niin laitanpa alle hieman ulkomaista tietoa noista BUK-ohjuksista alle:

BBC: Buk missile cot design raises eyebrows in Russia https://www.kyivpost.com/russia/bbc-buk-missile-cot-design-raises-eyebrows-russia.html

Linkistä näkee sen, että naapurimaassamme suhtaudutaan melko kevyesti tuhonkin sotarikokseen. Näköjään Pietarissa jopa lasten pinnasänkyjen myyntiä on ruvettu vauhdittamaan BUK-ohjusten lähetyslavettien tapaisilla lastensängyillä.

Samassa yhteydessä näyttää myös olevan linkki, jossa opastetaan sitä, miten BUK-ohjus lähetetään. Siitäkin opastuksesta selviää ilman räjäytyskuvaa, että BUK-ohjus näyttää olevan varsin kehittynyt asejärjestelmä, joka saadaan ammattimiesten avulla vain yhdessä minuutissa ampumavalmiuteen.

Kuitenkin laukaisulavetin käyttäjällä täytyy olla 5 vuoden mittainen korkeakoulutason koulutus diplomeineen.

Kysymyksessä ei siis ole mikään tavanomainen sinko tai perinteinen suomalainen torakko, joten Itä-Ukrainan separatisteilla ei voi olla tällaista laukaisuhenkilökuntaa joukoissaan, koska tiettävästi separatistit ovat suureksi osaksi kannattamattomien vanhojen teollisuuslaitosten epätoivoisia työtä vailla olevia miehiä ja separatistien sotajoukkojakin on johtanut venäläinen sotasankari Igor Girkinin alias Igor Strelkov.

Veikkaukseni on, että juristi Niinistö saattaa joutua vielä itsekin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen todistajan roolissa, kun on kerran vastuun ottanut asian tiedottamisessa.

Sanomattakin on selvää, että Suomi on jälleen kerran pahassa välikädessä. Meidän täytyy pian varautua varmaan myös kohta alkaviin YYA-neuvotteluihin.

eskimoRe: Salaiset ohjuskokeet3.10.2016 20.46
patiksen miehet vois käyttää tervan sivutuotetta, eli tärpättiä ja istuttaa akm tärpättitynnyriin



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: