Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniJuankoski on tähtikunta27.10.2016 8.27
Ylen mittauksessa Juankoski luokitellaan tähtikunnaksi. Saimme kokonaisen tähden sekä elinvoimaisuudesta että taloudesta.

Terveydestä ja ilmapiiristä saimme peräti kaksi tähteä molemmista.

Keskusta on vastannut tämän kunnan kehittymisestä tähtikunnaksi. Tämä tutkimus hiljentää kaikki arvostelijat ja panettelijat.

Eiköhän nyt viimeistään ole aika antaa kiitos kaikille, jotka ovat uhranneet parhaan miehuutensa tämän kunnan eteen.

Voimme olla ylpeitä lopputuloksesta.

Kouraan ajattelijaRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 0.18
Ilmapiiristä olisi tullut kolme tähteä ilman muuruvetisten soraääniä.
Puolet väestöstä on keskustalaisia, mutta silti saatiin vain kaksi tähteä viidestä.
Tarkottaako tämä, että tyytymätön vähemmistö on sitten tosi tyytymätön.

alan kolmas miesRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 1.59
Virallinen ääni uskoo kaikenlaisia kyselyjä. Lieneekö katsonut illalla kuntavaalikeskustelua, jossa näytettiin myös kaikkein puoleensavetävimmät kunnat ja sitten kaikkein vähiten puoleensa vetävät kunnat.

Espoo ja Kauniainen näyttivät olevan kaikkein puoleensa vetäviä, siksi kai AKM:kin asutelee noilla nurkilla.

Vähiten puoleensa vetävistä kunnista listaa johti Rautavaara ja Juankoski näytti olevan joko neljänneksi tai viidenneksi vähiten puoleensa vetävä kunta.

Täytyypä sanoa, ettei Kiky Juha Sipilä pystynyt lausumaan mitään selitystä Juankoskenkaan osalta. Tästä näkee, että kepuloiset eivät uskalla koskea edes pitkällä kepilläkään enää Juankoskeen.

Juankoskella asukkaat on lähes samalla tavalla jätetty heitteille kaikkien palvelujen suhteen kuin Syyrissa venäläisten pommittamat Aleppon onnettomat siviilit. Joten on parempi vain unohtaa tällainen lilliputtikunta onnetomine asukkaineen.

Kepu petää aina.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 7.27
AKM vahvistaa, että Juankoski on vetovoimainen kunta, joskaan ei niin älyttömän vetovoimainen.
Siitä on kuitenkin pitkä matka asukkaitaan hylkiviin kuntiin eli sellaisiin, joille mittaus ei antaisi yhtään tähteä.
Luulisin, että Kaavi ja Tuusniemi ja yleensäkin pienet maalaiskunnat olisivat tällaisia.

Juankoski on kuitenkin viisaasti hankkiutunut aikanaan kaupungiksi, joten pitäähän se ero ollakin.
Eilenkin kaupan kassalla oli jonoa. Olisi pitänyt ottaa kuva. Tämä jo kertoo, errä asukkailla on ostovoimaa ja tuotteille on kysyntää. Ja ennen kaikkea se osoittaa, että omasta kaupungista löytyy tavaraa ja tuotteita.
Monesti jonossa on aivan tuntemattoman näköisiäkin ihmisiä. Olen arvellut, että voisivat olla kaavilaisia opettajia, jotka häpeävät ostaa oluensa omasta kaupasta.
Tämä on puhdasta arvailua, kun en tuntenut ihmistä.
Muuruvedellä on oma kauppa, mutta itsekin joudun edellä mainitusta syystä käymään Juankosken kaupassa. Kaikkein mieluimmin käyn kuitenkin Nilsiässä.

eskimoRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 15.00
jos papukaija asuu onnelassa, niin miksi se on itse niin onneton narisija. ei kaikki halua kehäkolmosen sisään pakokaasuja haistelemaan

alan kolmas miesRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 17.02
Näkee selvästi, että virallinen ääni on koulutettu alkiolaisilla kursseilla, mutta kursseihin ei ole ainakaan virallisen äänen aikaan sisältynyt oppilaiden ns. ulkomaisia leirikoulumatkoja.

Jos olisi aikoinaan alkiolaisilla ollut tällaisetkin käytössä, niin virallinen äänikin olisi tietysti osallistunut uteliaana ihmisenä YYA-hengessä tällaiselle matkalle Neuvostoliittoon.

NL:ssahan ja nykyään myös Venäjällä ja Pohjois-Koreassa jonottaminen on viety huippuunsa ja ihmisten jonottamisherkkyys on käsittämätöntä luokkaa.

Suomessa jopa Kuningas Sauli on myös ylistänyt jonotuksen siunauksellisuutta.

Jonottaminen tietysti esim. kunnallisissa vuosia pitkissä sote-jonoissa ei kuitenkaan puhu sen puolesta, että palvelu pelaa, vaan siitä, että palvelua ei ole tarjolla silloin kuin sitä tarvitaan.

Minäkin olen noilla NL:n ja Venäjän matkoillani havainnut, että jono saadaan välittömästi syntymään vaikka millaisen oven eteen, kunhan vain yksikin ihminen pysähtyy jonotusasentoon oven edustalle.

Virallinen ääni luulee, että jono kaupan ja kassan edessä tarkoittaa sitä, että kaupalla ja asiakkailla menee hyvin.

Amerikan matkoillani olen pannut merkille sen, että kaupoissa ei ole jonoja. Jos asiakkaita tulee runsaasti, niin kassoja laitetaan lisää.

Kyllä minä senkin hyvin ymmärrän, että Juankosken kaupungin ainoan kaupan pihalle syntyy pitkä jono, kun kauppias ilmoittaa, että tänään myydään sankoittain puolalaisia hyviä tomatteja 50 senttiä kilo. Prismahan velottaa kotimaisesta tomaatista nykyään jo puoleensa vetävässä Espoossakin noin 4.5 euroa kilo.

Kyllä tällainen hintaero saa jopa hyvin viihtyvän juankoskisen työttömänkin aikaansa kuluttamaan kylän ainoan kaupan ovelle ja kassoille.

Onhan jonottamisessa kyllä sekin hyvä sosiaalinen puoli, että jonossa ehtii vaihtaa päivän kuulumiset, joska kylän ainoa lehti ei ilmesty edes päivittäin.

Jonossa on hyvä myös työttömien kohottaa yleistä mielialaa ja päivästä toiseen toistaa Erika Suomisen jo klassikoksi muodostunutta ilmaisua: "meillä menee ihan hyvin, mutta valitettavasti sitä ei kukaan huomaa"

Viralliselle äänelle sanoisin, että lue sinä hyvä mies lehtiä ja pistä listaan ne kunnat, joissa on vain yksi kauppa jäljellä.

Sitten kehotan sinua miettimään sitäkin, miksi on päässyt näin käymään. Juankoski on sentään kaupunki, mutta mistä johtuu, että ihmiset muuttavat pois Juankoskelta?

Kysynpähän vuan, olisiko mahdollisesti johdossa ollut vika jo pitempään, kun virta ei Juankoskellakaan ole kulkenut, vaikka läpi kylänkin virtaa mahtava koski.

Kaupungin pitkäaikaiselle johtajalla tuntuu kuitenkin olevan henkilökohtainen kassavirta kunnossa. Minusta olisi vähintään kohtuullista, että kepuloiset olisivat huolehtineet siitä, että tasa-arvo pikku kylässämme olisi toteutunut vähän oikeudenmukaisemmin.

Kuopio-liitos ei merkitse hyvää tasapuolisesti kaikille Juankosken asukkaille.

Muutosjohtaja saa kuitenkin hyväpalkkaisen homman Kuopion kaupungilta. Itse asiassa ainoa juankoskinen henkilö, jolle tällainen paikka on järjestetty lautapäisen valtuuston toimesta.

eskimoRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 19.05
edelleen on papukaija katkera juankosken viimeissekkin kaupalle ja tuntuu kaija maksavan myös peten palkan, ei kai muuten itkisi peten rahojen perään

Eero KekäläinenRe: Juankoski on tähtikunta28.10.2016 20.53
No johan virallinen ääni vitsin murjas.
Luitko YLE:n taulukkoja tulkiten , et synnyinkuntani Kaavi ja siinä sivussa Tuusniemi hylkivät asukkaitaan ???
Eiköhän tuokin tilasto jo tuonut esille sen,et Juankosken kaupunki oli selkeästi alempana kuin Kaavi ja Tuusniemi tähtien määrässä.
Ja onhan jo Juankoski aikoinaan hankkiutunut kaupungiksi, suomen ainoaksi alkottomaksi kaupungiksi, josta kunniasta voitte nauttia vielä pari kuukautta.
Oletteko edes huomioineet tätä kuuluisuuttanne. Miksiköhän ette keksineet tästä kaupungin matkailumarkkinointiin slogania.
"Tulkaa viihtymään ja viettämään loisteliasta, luonnonläheistä lomaa suomen ainoassa raittiissa kaupungissa"
Ainakin me kaavilaiset huomioinne tämän.Tietynlaisella tavallamme.
Ja jos "kaupungin" ainoan marketin kassalla on jono, se osoittaa, et kyllä juankoskella kepulaisillakin on nälkä.
Ja sitten varoituksen sana viralliselle moukarimiehelle.
Mitähän se Terhokin ajattelee sinusta, olevinaan kylän miehiä, mut nilsiään pittää päästä kaupoille.
Meille tänne nilsiään kun suuntaat ostosmatkasi, muista, et täällä on houkutukset sortua erinäisten kaupparyhmien tarjouksiin, täällä meillä on Tok, S,K ja A kaupat.
Ettei kävis nilsiän kauppareissun jälkeen kuin Theres Johaugille, et testeissä muuruveen mörssäri positiivisen topinknäytteen jälkeen asetetaan väliaikaiseen kilpailukieltoon, moukariennätykset mitätöidään. Syynä tietenkin huulien voitelu vaimon kieltämällä aineella.
Kaikenlainen treenaaminen ko. aineen vaikutuksen alaisena muuruveen moukarihäkissä kielletään. Ajatteleppa seurannaisvaikutuksia perheessänne
Mitäs sinun rakas vaimos sitten tekis, ko ei tarvii hakea moukaria jatkuvasti parinkymmen metrin päästä.
Hän pitkästyis toimettomuuteen.
AKM:män sanoin: kepu pettää aina.

eskimoRe: Juankoski on tähtikunta31.10.2016 12.39
elä sie eero hättäile, juankoskella osataan viinanteko ja se onnii niin tymäkkee tavaroo, että myö heitellään akkoja kuavia kohti. mutta aina ne palloo takasin kertomaan, että ennen ottaavat vaikka ilimalentoja kun mänisivät kuaville

Eero KekäläinenRe: Juankoski on tähtikunta31.10.2016 16.14
Ja palaute eskimolle.
Ei se eero hättäile turhanpäiväsiä. On minulla montakin kaveria juankoskella, jonka kans oon joutunut maistammaan tymäkkee tavaraa. kaikki kiitos ja kunnioitus juankosken kavereille.

eskimoRe: Juankoski on tähtikunta31.10.2016 18.38
eekä oo pekka kertonu hyvän ystävänsä tattikeisarin seuraavoo siirtoo taitaapi herra tattinen ottoo kuivurin kainaloonsa ja hävitä kuavilta paremmille apajille

PVRe: Juankoski on tähtikunta1.11.2016 16.22
Moi Eskimo,
näin se bisines toimii. Nyberg oli erittäin tyytyväinen Kaavin kunnanjohtajaan ja siksi oli Kaavilla tämänkin ajan. Nyberg kertoi, että Kaavin kunnanjohtaja on sellainen henkilö, joka on tuonut yrittäjiä Kaaville. Olen itsekin sitä mieltä, että Kaavi voi olla vain iloinen siitä, että yrittäjähenkinen kunnanjohtaja on pysynyt Kaavilla.
Nyt Nybergin sienitehdas muuttaa Pohjois-Karjalan puolelle ja syyt ovat liiketoiminnalliset. Paras sato korjataan Pohjois-Karjalan seudulla ja samalla kuljetusyhteydet toimivat paremmin. No Nybergin muutto tarkoittaa sitä, että tulen käymään Joensuussa enemmän. Tahko kuitenkin säilyy liikuntapaikkanamme.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 6.40
Akm arvostelee minua aiheesta mutta Koillis-Savoa me emme yleensä arvostele.
Lehti ilmestyy kerran viikossa ja toimituksella on aikaa harkita mitä kirjoittaa.
Juuri tästä syystä lehden kritiikki on harkittua ja me olemme oppineet arvostamaan sitä.
Onhan lehdessä yleisön osastokin ja sinne voi kirjoittaa sellaista kritiikkiä kuin tahtoo. Tietysti hyvän maun rajoissa.

Olen monesti päässyt lehden kuviin. Muuruvedeltä saisi juttuja olla useamminkin.
Kesällä on paljon kuvia epämuodostuneista porkkanoista ja perunoista, hassuja ja joskus rohkeitakin.

Suorastaan odotan torstaita ja teen vaikka tikusta asiaa naapuriini, joka vielä tilaa lehteä.
Ihmiset ovat nykyisin niin malttattomia, että lukevat uutisensa täältä ja lehdelle jää yhä vähemmän kerrottavaa.
Olen kuitenkin sitä mieltä, errä vähäpätöinen on sellainen kaupunki, jolla ei ole omaa lehteä.

Pitkään tilannetta seurannutRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 11.23
On totta, että kepuloiset eivät arvostele Koillis- Savo paperia koska onhan paperi kuitenkin heidän äänen kannattajansa viimeisen päälle. Tuottajakin on todella tuttu monelle kepuloiselle, olihan hän yksi Juankosken kunnan historiaan jäävistä hallituksen puheenjohtajista.
Niin miksi historiaan jäävistä, koska hänen aikaan kunta pisti monta hanketta käyntiin jotka lähes kaikki osoittautuivat suureksi virheeksi. Näistä ajoista alkoi alamäki joiden tuloksena Juankoski on enää omana kuntana vielä enää tämän vajaan kasikuukautta. Näiden virheiden seurauksena Juankosken pitkä itsenäisen aikakausi omana kuntana päättyy. Ei ihme, että Juankosken keskustan virallinen äänikiin lukee koillispaperia enää vain naapurin lehdestä. Moni on lopettanut paperin lukemisen koska jutut pääsääntöisesti on kepulitoimittajien kirjoittamia ja aihepiiri löytyy todellisuudesta kepulien piireistä.
Jos jollekin vielä harvalle paperi yleensä ilmestyy, niin se ilmestyy enää vain niille kepuloisille joista eniten tehdään juttuja. Varsinaiset todelliset jutut jos ei ole kepuli, niin niittä ei ole. Kerrotaan ainoastaan jonkun porkkanan koosta ja sen muodosta ja siinä kaikki. Mainos arvo paperilla on todella suppea sillä se tavoittaa lähinnä kepuloisia ja heilläkin raha liikkuu todella nihkeästi ja nekin vähät rahat käyvät tärväämässä Kuopion prismassa tai joitakin nuormpia näkee täällä Kuopion takana Matkuksessa syömässä halvalla saatavia hodareita maitotilipäivänä.

alan kolmas miesRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 14.34
Virallinen ääni on siinä oikeassa, että jokaisella kaupungilla pitää tietysti olla oma lehti.

Kepulandiassa meillä on aina ajateltu, että on vain yksi totuus. Se virallinen "alkiolainen totuus", johon vahvasti liittyy tietysti raittiusaate ja kaikki "hyvät pöytätavat ja tavanomaiset ruokajuomat". Myös lautamiehet ovat "alkiolaisen totuuden" mukaan täysin moitteettomia ja riippumattomia.

Ilmiö on täysin sama, jonka me kaikki suomalaiset nyt näemme kotimaisessa politiikassa, EU:n päivittäisessä päätöksenteossa ja näköjään myös USA:n presidentinvaaleissa.

USA:ssahan Killer Hillary ja miehensä Bill ovat lapioineet satoja miljoonia euroja omalle säätiölleen pitäessään puheita valtion hallinnossa investointipankkiireille, korruptoituneille öljyvaltiolle ja muille maailman rikkaimmille liikemiehille.

On uskomatonta, että Killer Hillary todellakin tuhosi yli 30 000 sähköpostiviestiään tietokoneeltaan, kun hän oli saanut haasteen FBI:lta siitä, sisältääkö hänen yksityisessä tietokoneessa olevat sähköpostit salaiseksi luokiteltavaa valtiollista tietoa.

Nythän on käynyt ilmi, että noita sähköposteja on ollut peräti 650 000 kappaletta.

Saihan meillä kepuloinen Anneli Jäätteenmäkikin lähtöpassit pääministerin ministerin hommista, kun paljastui, että presidentin kanslian Manninen toimitti Annelin faxiin ilman lupaa kaiken mahdollisen tiedon suoraan presidentin kansliasta.

Suomessa Clintonien säätiön nimi on kepuloisten Nuorisosäätiö, jonka lonkerot ulottuvat kaikille yhteiskunnan aloille kaavoituksesta lähtien.

Kaikessa tässä poliittisessa kähminnässä ja avoimessa korruptiossa on kysymys tekopyhyydestä, jonka varjolla näennäisesti hyväksyttävää toimintaa harjoitetaan vallanpitäjien ja etuoikeutettujen ihmisten hyväksi.

Sehän on yleisesti tunnettu asia, että valta rappeuttaa.

Tiedotusvälineet ovat oleellinen osa vallankäyttöä ja tästä syystä on tärkeätä, että tiedotustoiminta on vapaata ja puolueista riippumatonta. Kysymys on ihmisten perusoikeudesta saada oikeata tietoa. Tämän perustarpeen tyydyttäminen on johtanut internetin syntyyn ja informaatiovallankumouksiin.

Ne lehdet häviävät maailman kartalta, jotka eivät pysty tai halua tuottaa puolueetonta ja luotettavaa, korkealuokkaista tietoa. Koillis-Pravdan raportit porkkanoiden muodoista tai porkkanapenkeitä, eivät ole tällaista tietoa.

Juankoskella korkealuokkaista tietoa ei ole myöskään se, että kaupunginjohtaja Kangasperko esiintyy lehden palstoilla asiantuntijana ja on tavan takaa mollannut mm. nimimerkkien takaa yhdessä korruptoituneiden toimittajien ja Koillis-Pravdan tuottaja Erika Suomisen kanssa mm. edesmennyttä Pena T. Tolvasta ja tietysti myös New Stroms Oy:tä ja sen rehellisiä toimihenkilöitä, kun he ovat tosiasioihin perustuen kertoneet totuuden ns. Tratta PBF:n ja JBOY:n kähminnöistä.

Tässä yhteydessä ei ole tarvetta enää lähemmin käsitellä Koillis-Pravdan tuottajan osuutta mm. Säyneisen koulun ja Keskustan keittiön osalta. Se kuitenkin voidaan todeta, että kyseiset hankkeet ja monet muut ovat olleet katastrofaalisia Juankosken kaupungin kannalta.

Koillis-Pravdan yksisilmäistä kirjoittelua saamme kaikki kiittää Juankosken kaupungin täystuhosta ja hyvän maaseutukaupungin häviämisestä maailman kartalta.

Onneksi Kuopion kaupungissa, kuten kaikissa arvonsa tuntevissa kaupungeissa, on jo vuodesta 2001 lähtien ollut Savon Media Oy:n julkaisema oma ilmainen Kuopion Kaupunkilehti, jonka levikki on nykyään jo 55 000 kpl.

Kun Kuopion alueella on jo myös hyvin toimitettu Mullikka Bladet, joka on seurannut kohtalaisen hyvin myös Tratta PBF:n poliisitutkinnassa olevia kähmintöjä, niin on vaikea nähdä, että Koillis-Pravdalla olisi enää mitään tiedotuksellista markkinarakoa.

Lehti on nykyään jo niin ohutkin, ettei sitä voida käyttää edes hiilloslahnan kääreenä.

Virallisen äänen toistuvat kuvat Koillis-Pravdassa eivät valitettavasti enää lisää Koillis-Pravdan levikkiä. Virallinen ääni ei varmaan ole enää mikään siloposkinen nuorukainenkaan, vaikka päivittäin moukaria pyörittääkin hampaat irvessä.

Pyydän, että virallinen ääni ei kuitenkaan loukkaannu tästä lausunnostani, joka on ehkä vähän värikkäästi todettu.

KoirankusettajaRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 16.36
Koillis-Savo on Kaavin, Juankosken ja Tuusniemen paikallislehti, joka ilmestyy Kaavilla.
Juankoskella ilmestyi aikanaan Juankosken Sanomat, mutta tämä lehti uupui jo pari vuosikymmentä sitten.

Silloin oli kaksi paikallislehteä ja Koillis-Savokin joutui ilmestymään kaksi kertaa viikossa menestyäkseen kilpailussa. Koillis-Savon toimituksellinen tasokin nousi kilpailun johdosta, mutta nyt se on vaipunut entiselleen. ja ilestymiskerratkin on vähennetty yhteen.

Nykyisellään kaupat eivät juuri ilmoittele lehdessä ja yhden kaupan kylät eivät tietysti tarvitsekaan.

Ei kaupalla ole enää tarjouksiakaan, jolla asiakkaita houkutelisi.

Nilsiän kaupat jakavat mainoksiaan Juankoskelle. K-kaupan uskolliset käyvät myös Kaavilla.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 16.57
Ei lainkaan tarvitse kantaa huolta mieleni pahoittumisesta. Olen Alkio-opiston ajoilta asti oppinut, että ymmärtämättömiä on ohjattava kärsivällisesti.

Totuudella on usein kaksi puolta riippuen siitä missä katsoja seisoo. AKM on MOT-ohjelman lumoissa päätynyt arvioimaan keskustan aikaansaannoksia kovin kriittisesti.

Täällä maakunnassa sensijaan Runnin kylpylän uudistuminen nähdään toisin. Kukapa olisi uudistanut satavuotiaan kylpylän ilman keskustarahaa, Vastaan itse ei kukaan. Nyt maakunnassa on hieno kylpylä ja sen palvelut kelpaavat kenelle tahansa. Jos hyvästä työstä osansa saavat myös puolueen likaisen työn tekijät, ei tästä kannata olla kateellinen.

Tässä suomalaisessa järjestelmässä kaikkien taloudellisten toimien tärkein motivaatiotekijä on yksilön hyöty. Silloin, kun yhteisö ymmärtää tämän ja antaa sille sopivasti tilaa, kaikki hyötyvät.

Me, jotka kannamme vastuun suurimmaksi osassa Suomen kuntia, käytämme tätä "yksilön ahneutta" yhteisen hyvän edistämisessä.

AKM on sitä mieltä, ettei kuvani näkyminen lisää Koillis-Pravdan levikkiä. Tämä voi olla totta, mutta irtonumeron myyntiä tämä lisää. Viimeksikin, kun pääsin lehteen ostin S-marketista kaikki irtonumerot ja lähetin lehden sukulaisilleni.

lehden silloinen osakasRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 20.32
Juankosken Sanomat ilmestyi tosiaan reilut parikymmentä vuotta sitten ja alkuun lehti olikin luettu, mutta jotenkin muistelen, että nykyisen paperin tuottajan tultua lehden palvelukseen, lehti alkoi pikkuhiljaa nuukahtaa ja lopulta taisi mennä vararikkoon. Voi olla, että muistini on alkanut pätkiä ja en tarkkaan muista, mutta joku voisi tarkentaa muistikuviani siitä oliko lehden loppua noihin aikoihin kun tuottaja toimi lehdessä. Muistan kuitenkin, että lehti jotenkin alkoi myös tuottajan aikaan muuttua myös kepuleiden äänenkannattajaksi ja näin tilaajat ja lukijat hävisivät, olisiko tuossa jokin enne tulevasta.

alan kolmas miesRe: Juankoski on tähtikunta2.11.2016 23.17
Minusta on mainio asia, että Runnin perinteinen kylpylä on pelastettu ja pantu hyvään kuntoon.

Tiettävästi tällä hetkellä kylpylän omistuspohja on seuraava:
Ilari Hassisen sijoitusyhtiö Hassile Oy on myynyt Spa Hotel Runni Oy:n osakkeista 40 prosenttia kauppaneuvos Eero Lehdelle sekä 40 prosenttia kauppaneuvos Kari Hautasen ja talousneuvos Arja Hautasen perheen sijoitusyhtiölle Suomen Kauppayhtiöt Oy:lle.

Hassile Oy:n omistusosuudeksi jää edelleen 20 prosenttia kylpyläyhtiön osakkeista.

Samassa yhteydessä Spa Hotel Runni Oy:n hallitukseen on valittu puheenjohtajaksi kansanedustaja Lehti (kok) ja jäseniksi Hautanen sekä Hassinen, joka jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Arja ja Kari Hautanen ovat Tarjoustalo-kauppaketjun perustajayrittäjiä, jotka yhdistivät ketjunsa 2003 Seppo Saastamoisen perheen perustaman Maxi-Makasiini-ketjun kanssa Tarjousmaxi Oy:ksi. Tokmanni-ketju osti Tarjousmaxin vuonna 2006.

Kun on seurannut yo. liikemiesten toimia, niin eipä heitä voi siitä moittia, jos omilla rahoillaan ovat hankkineet ja rehellisin keinoin pyörittävät perinteistä Runnin kylpylää.

Amerikassakaan ei pitäisi kadehtia sitä, jos riippumaton kiinteistömoguli omilla rahoillaan muuttaa vanhan postintalon Valkoista Taloa vastapäätä loistohotelliksi.

Minä ainakin uskon, että Donaldin hotellissa kyllä riittää vieraita myös tulevaisuudessa ilman valtion apua. Jos Donaldista tulee presidentti, niin hänen täytyy tietysti tarkasti erottaa yksityiset liikeasiat ja pressan tehtävät toisistaan.

Nyt Clintonien porukka ei ole siinä onnistunut 30 vuoden aikana, koska FBI juoksee koko ajan Clintonien jäljillä, mutta demokraattien käsissä oleva oikeusministeriö ei ole Obaman aikana uskaltanut puuttua asiaan.

Killer Hillaryn ja hänen miehensä Lewinsky Billin toimet näyttävät oleva presidentti Obaman tukemana lain yläpuolelle. Ja Killer Hillary moukaroi yksityisiä tietokoneitaan palasiksi, ettei laiton rahankeruu ja valtiosalaisuuksien levittely vaan paljastuisi. Eihän tämä nyt mitenkään hyvältä näytä.

Tuosta Runnin kylpylästä tuli mieleeni vielä Punkaharjun legendaarinen Valtion Hotelli, jonka tunnen paremmin kuin Runnin kylpylän. Valtion Hotellinkin oli annettu rappeutua eläkeyhtiön käsissä.

Onneksi kuitenkin kansainvälinen sienestystä rakastava malli Saimi Hoyer on ikuisesti rakastunut lapsuutensa Punkaharjun maisemiin ja yhdessä miehensä sekä paikallisen matkailuyrittäjän kanssa kunnostivat hotellin ja hankkivat vielä lisäksi risteilykäyttöön S/S Punkaharju nimisen laivankin, jolla olen itsekin ajellut monta kertaa. Nappisuoritus Oopperajuhlien yleisöä varten.

Tässä hankkeessa ei tiettävästi tarvittu välikätenä kepuloisten Nuorisosäätiötäkään. Tarvittiin vain asialleen omistautunut yritteliäs Saimi.

Kun nuorena poikana vesottiin ja mitattiin auki Savonlinnasta Punkaharjulle menevän tien linjoja, niin pidettiin pieni tauko Kulennoisten kohdalla ja juotiin punaiset limukat kylän ainoan kaupan portailla janoon.

Tauolla tuleva Saimi Hoyerin isä Jyrki Nousiainen esitteli meille muille jäykemmille veijareille pantomiimiliikkeitään. Ajattelin, että Jyrki pääsee noilla taidoillaan vielä pitkälle, enkä erehtynyt.

Vaikka yleensä olen ollut melko hyvä ennustamaan, niin silloin en kuitenkaan voinut vielä aavistaa, että Jyrkin tytär tulee vielä pelastamaan Punkaharjun legendaarisen Valtion Hotellinkin.

Kun näitä historiallisia paikkoja Suomessa pelastetaan, niin pidän kuitenkin pahana sitä, jos historiallisia paikkoja kähminnän kautta myydään pilkkahintaan hämärämiehille samaan tyyliin, mitä Esteri Kangasveijari on tehnyt Juankoskella.

Esterihän on ollut mukana kiinteistökaupoissa, joissa mm. Patruunanmäen arvokartano on myyty pilkkahintaan Nemea Bankin johtajan Revestor Oy:lle. Hämäräkauppojen jälkeen Esteri hehkutti Koillis-Pravdassakin kiinteistökauppaa.

Revestorinkin piti olla varakas ja lupaava kiinteistöjen kehitysyhtiö, mutta suoritettujen hämäräkauppojen jälkeen on saatu havaita, että Revestor onkin varaton firma, joka ei ole pystynyt käynnistämään omilla rahoillaan mitään liiketoimintaa ostamillaan kiinteistöillä.

Ainoa saavutus on toistaiseksi ollut jatkuva rahankerjuu Juankosken kuolevalta kaupungilta.

Kritiikkini Nuorisosäätiötä kohtaan taas nousee alla esitetyistä sysistä, joissa paljastuu kepuloisten venyvä eettinen alkiolainen käsitys.

Nuorisosäätiön tehtävä on sen omien sääntöjen mukaan selkeä: tukea nuorten itsenäistymistä.

Tätä tehtävää säätiö on toteuttanut vuosikymmenten ajan rakentamalla kohtuuhintaisia asuntoja nuorille.

Siinä sivussa säätiölle on kasaantunut satojen miljoonien eurojen omaisuus. Julkista rahaa se on kerännyt Raha-automaattiyhdistykseltä sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta.

Viime vuosina säätiö on kuitenkin reivannut toimintaansa uuteen suuntaan. Se rakentaa entistä useammin asuntoja kovalla rahalla ja harrastaa laajaa sijoitustoimintaa.

Valitettavasti kepuloisten Nuorisosäätiöllä ei näytä olevan puhtaat jauhot pussissan.

alan miesRe: Juankoski on tähtikunta3.11.2016 22.54
Muuttakaatte Juankosken tähtikunnasta Kuopioon niin saadaan Suomi nousuun.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/ek-sta-tuottavuusvinkki-kiihdytet%C3%A4%C3%A4n-muuttoa-maalta-kaupunkeihin-1.167081

Kouraan ajattelijaRe: Juankoski on tähtikunta4.11.2016 8.37
Kuntaliitos on aina ollut Juankoskelle hyödyksi. Säyneisen ja Muuruveden liitos Juankoskeen antoi elinvoimaa neljäksi vuosikymmeneksi.
Kuopiossa pitäisi kaiken järjen mukaan olla purtavaa vielä pitemmäksi aikaa.
Taitavalla politiikalla saimme Muuruveden ja Säyneisen luottamusmiehet ponnistelemaan Juankosken hyväksi.
Tarvitsemme vain pari hyvää ja innostavaa valtuutettua ja hyvän liikeidean esim. kartonkitehtaan, joka saa Kuopion valtuuston innostumaan.
Oikeastaan yksikin hyvä riittää, koska meiltä menee omia hyviä virkamiehiä voitelemaan Kuopion ennestäänkin hyvää koneistoa.

alan kolmas miesRe: Juankoski on tähtikunta4.11.2016 17.44
Kyllä nyt täytyy laittaa haiseva vastalause taas alan miehen kaivamaan linkkiin.

Miten se onkaan niin, että alan mies laina löytää tällaisia tiedottamisen helmiä?

Nyt EK on ryhtynyt kaupunkisuunnittelijaksi ja ekonomisti Penna Urrila on esittänyt, että 500 000 suomalaista pitäisi siirtää kaupunkeihin.

Minä ihmettelen sitä, miksi Penna Urrila haluaa siirtää vain 500 000 suomalaista kaupunkeihin.

Miksi hän ei ole esittänyt sellaista laskelmaa, että siirretään kaupunkeihin noin 4 miljoonaa ihmistä?

Jos kaikki nämä siirretään työttömyyskorvauksille Helsinkiin, niin siitähän tulee todellinen ostovoimajytky pääkaupunkiseudulle, eikä Suomessa ole enää mitään huolta työ tuottavuudesta.

Työaikojakaan ei tarvitse lisätä. Kaikkein parasta oli, jos vielä Kiky Juha alkaa maksaa kaikille vielä työttömyyskorvausten päälle vaikka 800 euron kansalasipalkkaa kuukaudessa.

Urrila on selvittänyt, että kaupungistuminen lisää tuottavuutta. Tämä on kyllä ensimmäinen kerta, kun joku merkonomi, ekonomi tai muuten vain reipas mies esittää, että Suomessa tuottavuus nousee, kun työttömyyskorvaukset kaupungeissa kasvattavat ostovoimaa.

Jos työttömyys kerran lisää tuottavuutta, niin miksi ihmeessä ihmisten pitäisi siirtyä kaupunkeihin, koska maaseudulla työttömyys on jo kaupunkeja korkeammalla tasolla, jolloin tietysti ekonomisti Urrilan teesien mukaan myös tuottavuuden tulisi olla maaseudulla korkealla tasolla.

Urrilan mielestä kaupungistumisen kautta voitaisiin helposti saada aikaan tuottavuutta.

"Muuta kautta tuottavuuden aikaan saaminen voi olla tuskallisempaa."

Kaupungistumista ei pitäisi jarruttaa. Ekonomisti laskee, että kaupunkeihin muuttavat perheet luovat ostovoimaa, vaikka he eläisivät pelkällä työttömyyskorvauksella.

"Kun väkeä asuu tiiviisti enemmän, se synnyttää talouteen enemmän mahdollisuuksia", hän sanoo.

Kun tällaisia ekonomisteja näkee EK:n kirjoilla, niin en ollenkaan ihmettele sitä, että EK:ssa ollaan vakavasti harkitsemassa koko EK:n roolia ja iso osa porukoista on saamassa kalossin kuvaan takapuoleensa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: