Keskustelu

HupsKikyä2.11.2016 0.45
Työntekijät aikovat marssia ulos Valmet Fabrics Oy:n Juankosken tehtaalta ensi torstaina protestina kahden viikon lomautuksille.

? Työntekijät marssivat ulos aamulla kello kuusi. Työnseisaus kestää koko päivän, joten tehdas seisoo torstain, kertoo tehtaan ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Mari Seppänen.

Hänen mukaan kyse on tehtaan työntekijöiden ensimmäisestä ulosmarssista.

Yhtiön johto ilmoitti maanantaina yt-menettelyn päätteeksi lomautuksista, jotka koskevat lähes koko Juankosken yksikön henkilökuntaa. Tehtaan 220 työntekijästä reilut 200 joutuu lomautetuksi yhtäjaksoisesti kaksi viikkoa 28. marraskuuta lähtien. Koko tuon ajan tehdas seisoo.

? Ulosmarssilla työntekijät haluavat osoittaa, että mitta on tullut täyteen. Koetaan, että Fabricsin sopeuttamistoimet kohdistuvat aina tänne Juankoskelle, vaikka olemme tehneet plusmerkkistä tulosta, sanoo Seppänen ja muistuttaa, että yhtiöllä on yksiköitä muuallakin.

Edellisen kerran Juankosken tehtaalla oli vastaavanlainen koko henkilöstön kahden viikon lomautus kaksi vuotta sitten.

Paperikoneviiroja ja suodatinkankaita valmistavalla tehtaalla aloitettiin yt-neuvottelut heikentyneen kysynnän takia lokakuussa (SS 20.10.) Tuolloin tehtaanjohtaja Kari Haikonen kertoi, että kyse on tilapäisestä heikentymisestä, eikä henkilöstövähennyksiä ole tulossa.

Savon Sanomat ei tavoittanut tiistai-iltana Haikosta kommentoimaan työntekijöiden suunnittelemaa ulosmarssia ja työnseisausta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: