Keskustelu

Kouraan ajattelijaKuntalaisilta16.11.2016 15.35
Eilisessä kuntalaisillassa oli mahdollisuus kysellä kuntaliitoksen tuomista muutoksista.
Kuopion valtuuston toinen varapuheenjohtaja Irja Sokka puheenvuorossaan ihaili pienen Juankosken kunnan päätöksenteon joustavuutta. Hän sanoi, että tässä asiassa Kuopiollakin on opittavaa Juankoskesta.
Aivan selväksi ei käynyt mitä hän sanoillaan tarkoitti.
Oletan hänen kuitenkin muistuttaneen siitä, että Juankoskesta tuli varoittava esimerkki joustavasta päätöksenteosta. Tämähän lopulta johti kuntamme tuhoon.
Suomessa on päätöksentekoa ohjaavia lakeja, jotka on tarkoitettu estämään tuhoisat päätökset.

PVRe: Kuntalaisilta16.11.2016 17.10
Moro,
tarkoitus oli varmaan se, että kun kaikki oppivat saman joustavuuden, ei Suomessa ole enään kuntia ja olemme liberaaliajattelussa menneet yli jopa rajat auki- viherpunikkien.
Muutenhan meillä olisi satoja konkurssissa olevia kuntia. Joustavuus tarkoitti myös sitä, että minkä takia kuntalakia pitäisi soveltaa päätöksiin, kun päätökset voi tehdä päättöminä ja ilman säädännön rajoituksia. Siis miksi kuntalaki, kun päätökset voi tehdä Juankoskelaisittain. Pitää myös muistaa, että joustava päätöksenteko aiheutti kuopiolaisille, siis meille, kumulatiivista alijäämää miljoonia ja julkista velkaa kymmeniä miljoonia. Ja jäljelle jäi kiinteistöjä, joilla ei ole mitään arvoa ja metsiä ilman puita ja korjaamisvelvoitteita satojen miljoonien eurojen edestä-- tiet ja infra.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: