Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniKoillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja29.11.2016 19.39
Koillis-Savo lehti on tehnyt arvokasta työtä keskustan äänen kuulumiseksi ja se on palkittu Viestinnän Teko- kunniakirjalla.

Kunniamainintaa voidaan pitää korkeimpana kunnianosoituksena, jonka paikallislehti voi saada.

Esitän omasta puolestani kiitokset niin lehden päätoimittaja Irja Monoselle kuin myös tuottaja Erika Suomiselle.

Ankkalinnan uutisetRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja29.11.2016 22.27
Koillis- Pravda kuvaa lehden sitä harmaata alaa, jossa se kilpailee entisen puoluelehden Pravdan ja kiinalaisen uutistoimistoUusi Kiinan kanssa.Nämä kuuluisat lehdet kertovat totuuden puolueesta, johon ne on sidottu. Muu totuus jää lukijan keksittäväksi. Keskustapuolue saa kiittää pitkää hallintaansa koillis-savossa juuri koillis-pravdan päätoimittajaa ja tietenkin värittömän yksipuolisen uutisoinnin ja tukemisen muodossa. Hyvänä esimerkkinä mainiosta uutisoinnista on PB:n uutisoinnit tuotannon ennätyksistä ja ennätyskahvitteluista, kun todellisuudessa tehdas veti ohi verottajan ja kaupungin ja muiden velkojien miljoonia euroja. Tästä uutisoinnista olisi pitänyt myöntää Pulizer-palkinto tutkivan uutisoinnin osalta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja30.11.2016 3.32
Jokaisella lehdellä on yksittäisiä onnistumisia, mutta harva lehti pystyy hyviin suorituksiin vuodesta tai jopa vuosikymmenestä toiseen.
Terve kriittisyys, äärimmäinen tasapuolisuus ja maaseudun puolustaminen kaupunkia ihannoivassa nyky-Suomessa ei ole helppo laji.
Koillis-Savon kuntien menestys kuntien välisessä kilpailussa on riippuvainen ilmapiiristä, jonka luomisessa paikallislehti on avainasemassa.
Vahva poliittinen yksimielisyys ja sitä tukeva tiedotus ja saumaton yhteistyö kunnan virkamiesjohdon kanssa on meillä toiminut mallikkaasti.
Ilman hyvää lehteä ja yhteiseen hiileen puhallusta meillä ei olisi mennyt näin hyvin.
Juankoski olisi hävinnyt kartalta jo vuosia sitten aivan niinkuin Muuruvesi ja Säyneinen.
Hyvän yritysilmaston luominen ja yrittäjyyden arvostaminen on ollut silmiin pistävää. Itsekin yrittäjinä ahertavat toimittajat ovat tällä saralla olleet parhaimmillaan.
Sanonpa suoraan, että Koillis-Savo on paras paikallislehtemme ja keskusta paras puolueemme, S-market paras kauppamme ja Juankoski paras maalaiskaupunkimme.
Jos kello ei nyt olisi puoli neljä, niin esittäisinpä kolminkertaista eläköön-huutoa Koillis-Savo-lehdelle. Esitänpä siitä huolimatta.

KeikoRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja30.11.2016 11.42
Virallinen ääni kirjoittaa taas pelkkää asiaa: Juankoski on ollut mallikelpoinen kunta, ja tulokset puhuvat puolestaan. Kunnan konkurssitila ei varmasti johtunut lehdestä.
Toiseksi saumaton yhteistyö naapurikuntien, kuten Kaavin ja Tuusniemen kanssa on ollut hienoa, varsinkin juuri terveydenhoito ja sivistysosastojen osalta.
Kolmanneksi Juankosken yritysilmapiiri on ällistyttävän elävää ja voimakasta. Lähes kaikki yrityskiinteistöt ovat tyhjillään tai tasoitettu parkkipaikoiksi. Ensi vuonna on mahdollista, että postipaikkaa eikä matkahuoltoa löydy Juankoskelta. Myös on erittäin ilmeistä, että myös S-kauppa ottaa hatkat Juankoskelta. Mutta onhan kaupat silti olemassa Muuruvedellä ja Säyneisessä.
Ja kuten aluksi kerroin on Juankosken konkurssitila ollut jo pitkään puheenaihe ja onneksi Kuopiolaiset maksavat Juankosken kymmenien miljoonien velat ja alijäämät.
Sellainen lehti kun on kyläkin.

alan kolmas miesRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 1.48
Rakkaasta entisestä Säämingin kunnasta kotoisin oleva AVI:n nykyinen ylijohtaja Elli Aaltonen myönsi Viestinnän Teko- kunniakirjan Koillis-Savo lehdelle 29.11.2016 Kuopiossa. 28.11.2016 Elli myönsi Viestinnän Teko-kunniakirjan Joensuussa Ylä-Karjala lehdelle.

Elli on perusarvoiltaan kepulainen kaunis nainen ja vielä väitellyt tohtoriksi. Elliä onnisti arvonnassa, kun hänet valittiin äskettäin KELAn uudeksi pääjohtajaksi. Toivotan Ellille onnea ja menestystä tulevassa uudessa tehtävässä. Ellin alustavat ajatukset tulevasta tehtävästä kuulostavat järkeviltä.

Ihmettelen kuitenkin, miksi Elli ei myöntänyt kunniakirjaa Savonlinnassa ilmestyvälle vireälle Itukalle? Ehkä Itukka ei kuulunutkaan oikeaan lehtikonserniin? Ehkä Savonlinnassa ei ollut myöskään kunnon aihetta viestintätekoihin, kun Terra Juha päätti lakkauttaa Savonlinnasta mm. opettajakoulutuksenkin muka Joensuun Yliopiston itsemääräämiseen nojautuen.

Terra Juhalla ei ollut mitään vaikeuksia kuitenkaan pistää Terraframen Pipoa päähänsä ja luvata 100 milj. euroa Sotkamon Kankkulan kaivoon.

Savonlinnassa Terra Juha olisi hyvin voinut pistää esim. Olavinlinnan Mustan Pässin Pipon päähänsä ja todeta, että Pässi on ennenkin Savonlinnan pelastanut ja nyt me laitettiin hihat heilumaan entiseen malliin myös opettajakoulutuslaitoksen puolesta.

Savonlinnassa pari miljoonaa oli Terra Juhalle kuitenkin jostakin syystä melkein liikaa ja Joensuun yliopistolle taas aivan liian vähän.

Luulenpa vaan, että 10 milj. euroa olisi jo kelvannut Joensuun Yliopistollekin. Savonlinnassa muka perustuslailliseksi mennyt yliopistoriita johtui siis pelkästään mielikuvituksen puutteesta. Terra Juha ei joko halunnut tai osannut myydä Joensuun jääräpäisille yliopiston virkamiehille "Savonlinnan Ihmettä".

Näinhän pääministerin täytyisi tietysti joka tapauksessa toimia, kun koko Suomi on tarkoitus pitää asuttuna. Suomessa ei ole vain kuihtuva Kainuu. Nythän Terra Juhan voimattomuus Savonlinnassa aiheutti kaupungille joka tapauksessa kymmenien milj. eurojen vahingonkorvavausvaatimuksen valtiolle ja lähes 15 milj. euron vuotuiset verotulomenetykset.

Molemmissa ym. viestintätapauksissa Elli joka tapauksessa perusteli tunnustuspalkintoja seuraavasti:

"Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vuoden 2016 Viestinnän teko -kunniakirjan Pohjois-Savossa Koillis-Savo -lehdelle ja Pohjois-Karjalassa Ylä-Karjala ?lehdelle harvaan asutun maaseudun palvelujen, elinvoiman ja asukkaiden osallisuuden esille nostamisesta lehden jutuissa ja artikkeleissa.

Koillis-Savo on tehnyt arvokasta työtä maaseudun äänen kuulumiseksi niin maakunnan kuin Suomen päätöksenteossa ja on näin antanut harvalla alueella elämiselle ihmisen äänen ja kasvot Pohjois-Savossa. Ylä-Karjala ?lehti on tehnyt arvokasta työtä maaseudun äänen kuulumiseksi niin maakunnan kuin Suomen päätöksenteossa ja on näin antanut harvalla alueella elämiselle ihmisen äänen ja kasvot Pohjois-Karjalassa."

Herättää kysymyksiä, miksi Elli jakoi saman tunnustuskirjan kahdelle maakunnalliselle lehdelle. On selvää, että tunnustuksen monistaminen vähentää tunnustuksen arvoa ja tasapuolisuuden nimissä Ellin olisi tullut jakaa samainen tunnustus kaikille paikallisille itsenäisille lehdyköille, jotka vielä sinnittelevät nopeasti muuttuvassa some-maailmassa ja ovat pystyneet säilyttämään itsenäisyytensä suurempien lehtikonsernien paineessa.

Pohjois-Savossa ei kenellekään ole jäänyt huomaamatta, että Koillis-Savo eli Koillis-Pravda olisi jo aikaa sitten sisältönsä puolesta näivettynyt olemattomaksi, ellei olisi saanut jatkaa paikallista toimintaansa (=kepuloista tosiasioiden kieltämistä) Keskisuomalainen-lehtikonsernin osana.

Virallinen ääni kiteyttää Koillis-Savon Viestinnän teko 2016 kunniakirjan ylistyspuheessaan riippumattoman journalismin ja sananvapauden kunniapäivänä 30.11.2016 sanomansa seuraavasti:

"Jokaisella lehdellä on yksittäisiä onnistumisia, mutta harva lehti pystyy hyviin suorituksiin vuodesta tai jopa vuosikymmenestä toiseen.
Vahva poliittinen yksimielisyys ja sitä tukeva tiedotus ja saumaton yhteistyö kunnan virkamiesjohdon kanssa on meillä toiminut mallikkaasti.

Ilman hyvää lehteä ja yhteiseen hiileen puhallusta meillä ei olisi mennyt näin hyvin.?

Minä vaan kysyn, olisiko näivettyneen Juankosken asukkaiden kannattanut lukea muitakin lehtiä kuin Koillis-Pravdaa?

Minä vaan vaatimattomasti kysyn vielä viralliselta ääneltä ja myös Elli Aaltoselta, mikä on se viestinnällinen hyvä suoritus ja teko, jonka Koillis-Pravda on julkaissut mustaa valkoisella vuosina 2011-2016?

Onko se Juankosken kaupungin laiton 5 milj. euron takaus, Premium Boardin ennätyksellisen pitkä huoltoseisokki vai pienen ja ketterän New Stroms Oy:n taistelu oikeuden ja kyrsiintyneiden veronmaksajien puolesta korruptoitunutta virkavaltaa vastaan?

Sitä saa, mitä tilaa!!

alan miesRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 9.01
Kylla pistaa vihaksi, kun Papukaija ei osaa edes Terran nimea kirjoittaa oikein. Toimittajana olisi saanut potkut jo kauan sitten.

alan kolmas miesRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 11.32
alan mies on hyvä ja laittaa vaan hakupaperit Suomen kielitoimistolle.

Epäilen kuitenkin, että sinutkin kielellisistä ansioistasi huolimatta raakataan jo ikäsikin perusteella.

alan mies näyttää taas kirjoitelleen asiattoman kommenttinsa Terra Juhan tapaan "tunnekohussa".

alan miesRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 16.39
Tunnekuohu tulee muuten ennen tunnekohua, jotka ovat eri kasitteita. Terran oikea nimi on Terrafame, joka on latinaa ja tarkoittaa vapaasti kaannettyna nalkamaata.

Nälkämaan laulun eli Kainuun marssin on sanoittanut Ilmari Kianto ja säveltänyt Oskar Merikanto. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa jne.

Tama tietamys kuuluu yleissivistykseen ja on vihje siita, etta myos malmio on koyha. Mutta ideahan menetelmalla oli,etta koyhastakin malmiosta saadaan kannattava bisnes. Papukaija raukka ei ole lainkaan tajunnut naita juttuja.

alan kolmas miesRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 19.21
Muutkin kuin minä ovat kirjoitelleen Terrafamesta, mutta siitä ei ole hälyä nostettu.

Sitäpaitsi Hjalliskin on vuosia voimistellut lukihäiriönsä kanssa, mutta päässyt sentään eduskuntaan ja tienannee selvästi enemmän kuin oman ilmoituksensa mukaan jo melkein hampaattomaksi näivettynyt alan mies.

alan mies tuntuu vieläkin pitävän rutiköyhän malmion liuottamista pakkasella bakteerien avulla hyvänä liikeideana.

Minusta Pekka Pelottoman ja Terra Juhan Sotkamon Ihmeen liikeidea on yhtä loistava kuin kesällä alasti muurahaispesässä istuminen.

Tätä masokismia ei harrasta ketkään muut kuin suomalaiset höyrypäät.

alan kolmas miesRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 21.09
Montako kertaa täytyy todeta, että alan mies on asiassa totaalisesti ulkona, ulkona kuin lumiukko siis.

Alan mies ei ymmärrä, että Talvivaaran malmio on rutiköyhä, ja että bakteerit eivät viihdy pakkasella.

Olen ennenkin todennut ja nytkin totean että Talvivaaran Terraframen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia ajaa valtion piikkiin Kainuussa ns. "pitkää tilausta" nyt sekä pääministerin että kepun teollisuusministeri Olli Rehnin valtuuttamina.

"Pitkät tilauksethan" yleistyivät Suomessa, kun Olli Rehnin edeltäjä "Siltarumpu" Pekkarinen kainuulaisen huussikonsultin neuvomana innostui lupaavasta nikkelialasta ja samaan syssyyn Esterin kanssa käynnistettiin myös ikuisesti lupaava "pieni ja ketterä" Samovaari huijareiden kunnallinen vanha pahvitehdas.

Nyt Lauri Ratia on saanut kaikki kainuulaiset työtekijät hurmokseen, koska äskettäin töihin palannut Joni Kähkönen, joka oli toiminut kaivoksella sen perustamisesta lähtien ensiksi alihankkijana kiviauton kuljettajana ja joulukuusta 2015 lähtien työsuojeluvaltuutettuna, kertoo että koko ajan mennään parempaan päin.

Helsingin Sanomien haastattelussa Ratia toteaa, että "kaiken kaikkiaan kysymys on siitä, miten meidän kannattaa ajaa metallitehdasta. Eero Kekäläinenkin on metallitehdasasiassa ulkona kuin lumiukko, vaikka hänellä onkin venäläinen vaimo.

Teknisesti meillä olisi mahdollisuus ottaa liuoksesta enemmän metalleja ja saavuttaa alkuperäinen tavoite, mutta se ei olisi pitkällä aikavälillä järkevää. Budjetin osalta kaikki keskeiset tavoitteet ovat täyttyneet.

Taloudellisesti kaivoksen toiminnassa on kaksi asiaa ylitse muiden: myytävien metallien markkinahinnat ja tuotantomäärät."

Tältä osin Eero on kyllä ihan oikeassa.

Jopa Ratian laskelmien mukaan kaivos olisi kannattava vuonna 2018, jos tuotanto olisi 30 000 tonnia nikkeliä ja 65 000 tonnia sinkkiä ja nikkelin hinta olisi vähintään 10 000 USD/tonni. Ratia ei kuitenkaan puhu mitään siitä, millaista hintaa kaivoksen volyymiltaan suurimmasta tuotteesta eli sinkistä pitäisi saada. Todennäköisesti Eerolla olisi jonkin näköinen arvio tästä.

Elokuussa 2015 Ratia kuitenkin kertoi, että kaivos tuottaisi vuonna 2016 15 000 tonnia nikkeliä. Ennuste muuttui kuitenkin keväällä 2016 vain 11 500 tonniin ja kesän aikana jo 10 800 tonniin. Ratian ennusteissa oli siis jo vuoden aikana vähintään 50%:n virhe alaspäin.

Ratia kehuskelee HS:ssa uusilla tuotantoennätyksillä ja kertoo, että vesitaseet ovat nyt hallinnassa, koska isoista kasoista haihtuu vettä nyt nopeasti ja veden kulutus on enää vain 5.9 milj. kuutiometriä vuodessa, kun se aiemmin oli 9.9 milj. kuutiometriä.

Ratia ei nyt kuitenkaan ole esittänyt laskelmaa, millaiseksi Terraframen vesitase muodostuu Kainuussa, jos Ratian annetaan valtion rahoilla nostaa nikkelin suunniteltu tuotanto nykyisestä lähes kolminkertaiseksi.

Vuoden 2016 tammi-kesäkuun puolivuotisraportin mukaan Terraframen tuotanto 1-6 kk ja hinnat kesäkuussa 2016 olivat seuraavat:

? Nikkeli 3 309 tonnia ja hinta 9 145 EUR/t
? Sinkki 7 567 tonnia ja hinta 2 103 EUR/t

Terraframen 1-6 kk:n käyttökate oli -98.1 milj. euroa.

Terraframen käyttökatelaskelma on ym. luvuilla seuraava:

Myyntitulot
? Nikkeli 27.1 milj. euroa
? Sinkki 14.2 milj. euroa
? Yhteensä 41.3 milj. euroa

Käyttökustannukset yhteensä 139.4 milj. euroa
Käyttökate (EBITDA) -98.1 milj. euroa
Käyttökate -237.6% liikevaihdosta.

Kysymyksessä ei siis ole elinkelpoinen yritys, vaikka yritys on kepuloisten erityisessä suojeluksessa.

Koska ei ole realistista odottaa sitä, että nikkelin ja sinkin hinta esim. vuonna 2018 olisi sillä tasolla, mitä kepuloisten valitsema Lauri Ratia on esittänyt, niin Terraframen tulevasta vapaasta kassavirrasta voidaan laskea esim. 2% mukaiseksi nykyarvoksi - 1 762 000 000 euroa eli siis lähes -1.8 miljardia euroa.

Tämä luku ei pidä sisällään niitä ympäristönsuojelu-investointeja, jotka todellisuudessa tulevat olemaan tarpeen, kun nykyinen tuotantotaso aiotaan nostaa esim. nikkelin osalta noin 4.5 kertaiseksi.

On siis otettava huomioon se, että Ratian hurmakkaat tulevaisuuden tuotantosuunnitelmat näyttävät todellisuudessa nostavan esim. nikkelin tuotantotason ja myös liuotustason noin 4.5 kertaiseksi nykyiseen verrattuna.

Vaikka en tunnekaan kaikkia kepuloisten tai Ratian utopistisia Terraframen suunnitelmia, niin minusta näyttää siltä, että esim. kaivoksen vesitase tulee vähintään haasteelliseksi, kun jo nyt Vaasan hovioikeus on asettanut kovat rajat Kainuun ja koko Oulun läänin luonnon pilaamiselle.

Olli Rehn on varmaan tohtorismiehenä saanut tutustua myös Terraframen todellisiiin laskelmiin ja havainnut, että nyt jos koskaan on oikea aika siirtyä oman leipälajinsa pariin eli päättämään Suomen rahapolitiikasta Suomen Pankkiin EKP:n ohjeiden mukaan. Keskeinen ohjenuora on hintavakaus.

Ollilla on kokemusta noissa pankkiasioissa pitkältä EU komissaarin uraltaan ja sekin on hyvä, että Suomen pankkiin saadaan kunnon jalkapallomiehiä, koska Huuhkajilla ei näytä maalinteko onnistuvan ja hiihdossakin ollaan jääty Harri Holkerin Suomen Pankin ajoista pahasti jälkeen.

Ollin valinta Suomen Pankkiin on vain lopullista sinettiä vaille valmis, koska pankkivaltuusmiesten puheenjohtaja Matti Vanhanen (kepu) on jo käynyt vinkkaamassa entistä pankkiiria Sauliakin, että Suomen Pankin tehtävät sopivat erinomaisen hyvin juuri Ollille.

DigiKiky Juhalla alkaa aika loppua näiden kepuloisten ?kärkihankkeiden? kanssa.

Juha voisi myös kertoa jo, mitkä muut tärkeät virat on läänitetty kepuloisille tämän hallituskauden aikana.

Kansan syvät rivit vaatii avoimuutta, vaikka ollaankin EU:ssa ja Kepulandiassa.

Keskusta pettää aina.

reppanaRe: Koillis-Savolle Viestinnän Teko- kunniakirja2.12.2016 22.28
Ikävää, että Anna Kaasinen on kuvassa palkkittuna ,vaikka että ,oikeat Koillis-savon toimittajat ovat pitkän linjan toimittajia. Mutta "nykypäivä" siivellä matkustajat menestyy ,kuten anna kaasinen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: