Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniMikä meni Osuuspankkiin14.12.2016 18.26
Kävin aikaisemmin ostoksilla Juankoskella hyvinkin usein. Houkuttimena oli Osuuspankin katolla ilmainen kello ja lämpömittari. Joskus kävin aivan vartavasten katsomassa kelloa Juankoskella, kun en ollut aivan varma oman kelloni ajasta.
Tällainen ilmainen palvelu lisäsi luottamusta ja mielenkiintoa keskustan omana pitämääni pankkiin.

Nyt on toisin. Pankki on vielä jäljellä. Tosin ovet ovat useimmiten lukossa, kun pitäisi päästä asioimaan. Eniten kuitenkin harmittaa, että kello on hävinnyt.

Onneksi R-kioskin ikkunasta näkyy sisällä oleva kello, muuten Juankosken kaupungista olisi hävinnyt viimeinenkin kaupungin tuntomerkki.

Jos olisin Leijonaveli, ryhtyisin ponnekkaasti ajamaan Juankoskelle ilmaista kelloa. Kello maksaisi muutamassa vuodessa itsensä takaisin. En lähtisi pienten ostosten takia Nilsiään, vaan maksaisin joskus vähän enemmän ja ostaisin oman kylän kaupasta.

alan kolmas miesRe: Mikä meni Osuuspankkiin14.12.2016 21.05
Nyt minun täytyy keskustan viralliselta ääneltä oikein kysyä, mitä sinä Juankoskella kellolla teet ja koko ajan aikaa tarkistelet?

Se olisi eri asia, jos sinä asuisit esim. Espoossa, jossa AKM asustelee.

Amerikassakin juuri valittu uusi presidentti Trump on todennut, että hän on fiksu mies, eikä hänelle tarvitse esim. CIA:n tai FBI:n joka ikinen päivä kertoa samoja asioita 8 vuotta putkeen. Pitäisi välillä olla jotain uutta kerrottavaa.

Etkö sinä virallinen ääni vieläkään kaikkien bulvaanien jälkeen ole havainnut sitä, että Juankoskella aika pysähtyi 31.3.2011, kun Römssyn konkurssipesä myytiin täysin rahattomalle rahanpesijälle ja bulvaani Valerie Samorizille ja 15.4.2011, kun Juankosken kaupunginvaltuusto hyväksyi laittoman 5 milj. euron vastavakuudettoman omavelkaisen takauksen, joka meni kaupungin maksettavaksi?

Varmaan tästä syystä OP:n pääjohtaja Reijo Karhinenkin on pitänyt parempana sitä, että Juankosken OP:ssa ei enää seisovaa kelloa viitsi näyttää, koska kepuloiset ovat niin vahvasti olleet mukana siinä, kun aika on Juankoskella seisautettu.

Voihan asia tietysti olla niinkin, että Karhinen ei itse ole tällaista päätöstä tehnyt, vaan kellon poistamispäätös on tehty OP-ryhmässä alemmalla organisaatiotasolla.

Tällöin päätöksenteossa epäilykset tietysti ensimmäisenä kohdistuvat Pohjois-Savon Osuuspankin hallintopäätöksiin.

Pohjois-Savon Osuuspankin hallintoneuvostossahan istuu tiettävästi Juankoskelta Rauno Kettunen ja hallituksessa kaupungin hallintojohtaja Kaisu Matinniemi.

Ehkäpä Rane ja Kaisu ovat joutuneet kertomaan OP:n johtohenkilöille, että nyt tuli Juankoskella emämoka, joka tyhjentää kylän totaalisti sekä asukkaista että yrityksistä lähivuosina.

Koska Reijo Karhinen on fiksu liikemies, kuten myös Donald Trump, niin tietysti hänkin on nähnyt, että mitä varten tyhjässä kylässä täytyy olla tyhjä pankki ja tyjässä pankissa seisova "muistutuskello". Muistuttaen asiakkaita siitä, milloin aika pysähtyi lopullisesti Juankoskella.

Sitä paitsi eihän nykyään enää kukaan pankissa käy raha-asioitakaan hoitamassa. Raha-asiat hoidetaan nykyään netissä. OP-ryhmäkin rakentaa sairaaloita ja kehittää kovaa vauhtia vakuutustoimintaa.

Siihen en usko, että Karhinen lähtee ihan herkästi rahoittamaan ainakaan Sotkamon Ihmettä, vaikka se kepuloisten mieliä kuntavaalien alla kuinka hivelisikin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mikä meni Osuuspankkiin14.12.2016 22.22
Vastaanpa pikaisesti ennen kuin syvennyn kirjallisuuteen.
Minulla ei ole kelloa. Haluan pysyä ajan tasalla ja ajan hermolla ja olen siis riippuvainen yleisistä kelloista ja äänimerkeistä.
Toisaalta olen kiinnostunut julkisten kellojen antaman informaation tasosta. Huomautan mielelläni julkisen kellon toiminnasta vastaavalle, jos kello ei näytä oikeaa aikaa.
Osuuspankin kello ja ennen kaikkea lämpömittari pyrkivät antamaan virheellistä informaatiota. Jouduin tuon tuosta huomauttamaan pankinjohtajaa asiasta.
Katsomme kanssasi asioita hieman eri etäisyydeltä, kun puhumme Juankoskesta. Sinusta näyttää, että täällä on tapahtunut jokin pysähdys maaliskuussa 2011.
Jos näin olisi käynyt olisimme tänä päivänä iloisempia kuin nyt olemme. Olisimme mielellämme pysäyttäneet kellon tuolloin, mutta tämä ei ollut mahdollista.
Tuosta ajankohdasta olemme olleet melkoisessa myötäisessä, sanoisinko luisussa tai vapaassa pudotuksessa.
Hyvät neuvot eivät ole auttaneet ja ymmärrän, että itsekin olet nähnyt asian näin.

Raha-asiani ovat aina olleet kohtalaisessa kunnossa, mutta silloin tällöin joudun pistäytymään pankinjohtajan puheilla sopimassa lyhennysvapaista, johon meitä suomalaisia on viime vuosina kannustettu.

Olen siis tavallaan yhtä tämän oman kuntani kanssa. Meillä on smanlaiset toiveet ja asiat pankinjohtajallemme.

Tämä velkaantuneisuus on puhtaasti talouspoliittista ja yhtyeiskunnan kokonaisedun nimissä tapahtunutta ns. elvyttävää velkaantumista.

Sekä minä että kunta voisimme tarvittaessa maksaa velkamme takaisin, mutta tämän miinusmerkkisen korkokannan aikana se ei ole ollut järkevää.

Joka tapauksessa velallinen oppii seuraamaan aikaa ja aika kuluu yleensä nopeammin kuin olisi tarpeen. Siksi pankin katolla tulisi olla kello.

UPTRe: Mikä meni Osuuspankkiin15.12.2016 11.50
Re. Virallinen ääni: "Minulla ei ole kelloa...Haluan pysyä ajan tasalla ja ajan hermolla ja olen siis riippuvainen yleisistä kelloista...Huomautan mielelläni julkisen kellon toiminnasta vastaavalle, jos kello ei näytä oikeaa aikaa. Osuuspankin kello ja ennen kaikkea lämpömittari pyrkivät antamaan virheellistä informaatiota. Jouduin tuon tuosta huomauttamaan pankinjohtajaa asiasta."
R-kioskin ikkunasta näkyvä kello (ja lämpömittari?) ovat siis n.s. "Virallisia" huomautusten perusteiksi.

alan kolmas miesRe: Mikä meni Osuuspankkiin15.12.2016 14.09
Ennen aikaan kaikissa kunnon maataloissa oli ns. vellikello. Sama käytäntö oli rakennustyömailla.

Vellikellolla saatiin porukat pellolta tarkalleen oikeaan aikaan syömään.

Suomalainen hoivayhteiskunta on tehnyt nykysuomalaisista aloitekyvyttömiä uusavuttomia, uusoppimattomia ja kykenemättömiä työntekoon.

Tämä heijastuu jo selvästi nykyisissä PISA-tuloksissakin. Peräti lukutaidottomuus on kasvussa ja etenkin pojat näyttää pudonneen jo täysin kelkasta.

Nykyään suomalaista ei siis saa hereille enää uuninpankolta muuta kuin sillä, että vellikellot otetaan maaseudulla jokaisessa kylässä uudelleen käyttöön.

Monessa kunnassa, kuten esim. kuihtuneella Juankoskella, päätöksentekoa on haitannut myös se, että hallituksen ja valtuuston kokouksia pidetään aivan liian harvoin ja keskeisten päättäjien toimesta vielä salassa.

Nykyään lähidemokratia vaatii myös sitä, että kyläläiset kutsutaan kirkonkelloilla ja muilla kelloilla iltaruokailuun tasan klo 17:00 kunnan järjestämiin tiloihin.

Iltaruokailun jälkeen voidaan sitten kertoa, miten päivän työt ovat menneet ja voidaan asettaa toimintatavoitteet taas seuraavalle päivällä.

Digi Juha joutui keskustelemaan Suomen Kiky Mallista jostain kumman syystä ammattiliittojen kanssa ainakin puolitoista menettyä vuotta ja sai pidennettyä työaikaa vaivaiset 6 minuuttia.

Työllisyysastekin meillä on vain n. 66%:a, kun muissa maissa se lähentelee jo 75%:a. Digi Juha tavaoittelee vain 72%:n työllisyysastetta joskus 2019-2020. Digi Juhan tavoitteet ovat siis aivan liian alhaiset. Oikea tavoite olisi 80-85%:a.

Armeijassa jo havaitsin, että kukaan ei jättänyt tulematta ruokailuun ja heikompihampaisille, kuten nykyään esim. alan miehelle, oli aina tarjolla vanikan vaihtoehtona myös pehmyttä leipää.

Kaikesta näkee, että Digi Juhan Suomen Mallilla ei Suomen talous nouse, vaikka Suomen Pankin poliitikot demujen Erkki Liikanen etunenässä toitottaa YLE:n pääuutisissa, että epävarma n. 1%:n kasvu merkitsee sitä, että ollaan nousu-uralla.

Todellisuudessa epävarmuus huomioiden seisotaan korkeintaan paikallaan. Aiemmin nuo Suomen Pankin ennusteet ovat heittäneet vuosittain hyvinkin 1-2%:lla.

Erkin ei olisi tarvinnut selonteossaan mainita sitä, että Suomea haittaa erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Kaikkihan 50 vuotta täyttäneet tietää tämän asian jopa omakohtaisesti.

Demu Erkin olisi hyvä kokeilla välillä itse sitä pitkaaikaistyöttömyyttä, niin tietäisi, mistä puhuu.

Millään muulla keinolla kuin kunnollisella lähidemokratialla ja siis vellikelloilla ja muilla herätyskelloilla ei Suomea enää saada nousemaan suosta.

Koirien ystävänä olen huomannut sen, että koiratkin saadaan oppimaan erittäin nopeasti uusia asioita, kun vain muistaa palkita koiran makupaloilla.

Koirienkaan tapauksessa ei tarvita mitään yleissitovia TES-sopimuksia, ainoastaan tervettä järkeä.

Äskettäin palkittu Suomen vaatimaton talousnobelisti Bengt Holmström on myös selvittänyt, että kannustimet ovat aivan keskeisiä elementtejä kaikissa sopimuksissa, myös työsopimuksissa.

Tarkemmin harkittuani kelloasiaa olen tullut samaan johtopäätökseen keskustan virallisen äänen kanssa, että tyhjenevässä Juankosken kylässä todellakin tarvitaan ainakin "vellikello", jotta jyrkässä alamässä kaikki kylän asukkaat vielä jollain tavoin pysyvät ajan tasalla.

Liitossopimuksessa puhutaan ympäripyöreästi lähidemokratiasta, mutta minä en huomannut sopimuksessa mitään mainintoja tuiki tärkeistä "vellikelloista". Suurena uhkana tuntuu olevan sekin, että kalliilla rahalla rakennettu Keskustan Sillikuukki-keittiökin suljetaan tarpeettomana.

alan miesRe: Mikä meni Osuuspankkiin15.12.2016 17.07
Minun ehdotukseni pitkaaikaistyottomalle Papukaijalle on, etta rupeaisi senttaamaan Erkki Tuomikosken perustamaan Perjantai-lehteen.

alan kolmas miesRe: Mikä meni Osuuspankkiin15.12.2016 20.59
Muistelen, että alan mies on aiemmin väittänyt olevansa sudeettisavolaisia, jolla on ollut myös kainuulaisia kokemuksia.

Nyt alan mies paljastaakin ilmeisesti sen, että hänen erinomaisen suomen kielen taitonsa takana on, että alan mies lienee saanut opetusta Kainuun Opettajaseminaarissa valmistuneelta opettaja Erkki Tuomikoskelta, joka sittemmin heittäytyi oululaiseksi lehtimieheksi.

Minua on alkanut epäilyttämään sekin, että alan mies on itse saattanut pitää jopa blogia Tuomikosken Perjantai-lehdessä, kun on nyt lähtenyt mainostamaan levikkinsä menettänyttä aviisia peräti suositun VAPAAn palstoilla.

Perjantai-lehdelle näyttää käyneen aivan samoin kuin Koillis-Pravdalle eli pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä.

alan miehen mahdollinen kytkentä kainuulaisiin tiedottajiin selittänee senkin, miksi alan mies on ollut yhtä hiljaa kuin YLEn ajankohtaistoimitus kepuloisten ja kainuulaisen Terra Juhan keksimästä Sotkamon Ihmeestäkin.

Nähtävästi Perjantai-lehden vaatimaton levikki ei kuitenkaan ole tyydyttänyt riittävästi alan miehen kunnianhimoisia journalistisia tarpeita.

Nyt täysin virheetön kirjoittaja alan mieshän voisi tehdä ehdotuksen Koillis-Pravdan tuottaja Erikalle, että alan mies ryhtyy Koillis-Pravdan ulkomaan toimittajaksi sijaintipaikkanaan Singapore.

Voin vain kuvitella millainen piristysruiske tällainenkin journalistinen teko olisi henkitoreissaan kärvistelevälle paikalliselle Koillis-Pravdallekin.

Tämä jos mikä toisi ensi vuonnakin aivan varmasti Koillis-Pravdalle taas Viestinnän Teko palkinnon.

Kerrankin tulisi aviisiin totuudenmukaista ja autenttista tekstiä kaikista urbanisoitumisen suomista mahdollisuuksista Juankosken autiokylässä.

Terveydenhuoltoalaltahan alan mies on jo kauan sitten opastanut kaikkia kepuloisia, kuinka sote-asiat pitää järjestää, jos palveluihin halutaan tehokkuutta.

Insinööri Sipilä on kuitenkin prosessikaavioissaan tullut siihen tulokseen, että päivystyksen optimaalinen ratkaisu on tarkalleen 12 päivystyssairaalaa.

Tätä optimaalista ratkaisua insinööri Sipilän ei ole tiettävästi tarvinnut lähteä kysymään presidentiltä Mäntyniemestä.

Syntyneen päivystysratkaisun perusteella sillä ei ole väliä, osaako hoitava lääkäri puhua samaa kieltä kuin potilas.

Sitä paitsi meillähän on totuttu terveydenhuollossa sekä julkisella että yksityisellä puolella, että potilaiden epikriisit eli hoitotiivistelmät kirjoitetaan suureksi osaksi latinaksi, joka viimeistään varmistaa sen, että potilaat eivät ainakaan itse ymmärrä omista taudeistaan mitään.

Muutaman kerran, kun itse olen apteekissa joutunut käymään, niin olen pannut merkille, että kokemattomalla farmaseutillakin voi olla vaikeuksia ottaa selvää, mitä resepteissä on lukenut.

Apulaisjohtaja Tarja Holi terveydenhuollon oikeusturvakeskuksesta on äskettäin kuitenkin todennut, että:

?Minimivaatimus, joka koskee kaikkia potilasasiakirjoja on, että ainakin terveydenhuollon toisten ammattihenkilöiden täytyy ymmärtää, mitä niissä lukee.?

Sen jokainen apteekkari on kuitenkin aina osannut lukea, kun lääkäri tai optikko on itse tullut asioimaan apteekkiin ja on pyytänyt farmaseutilta aina kuukausittain litran 96%:sta etanolia Pro auctore.

Kyllä minusta meillä ?jonkinlainen? muutostarve näyttää olevan tuolla sote-sektorilla.

Minä epäilen myös sitä, ettei pelkkä digitalisointi ole vielä ihan riittävä toimenpide.

Tien päällä autokuskit meillä kyllä puhallutetaan huolellisesti kuten myös lentoperämiehet, mutta en ole ihan varma miten on lääkärien ja muiden viranomaisten kanssa.

alan miesRe: Mikä meni Osuuspankkiin15.12.2016 21.54
Kylla minun suomen kielen vaatimaton taitoni on perua Oulun Lyseon legendaariselta opettajalta Pauli Anttilalta, jota aikalaiseni Peter von Bagh myos teoksissaan ylistaa.

Sen sijaan en saanut opetusta kuuluisalta piirustuksen opettajaltamme Eeli Aallolta, jonka pojantytar nyt kohta takoo rahaa Lontoossa.

Mutta ei kuuluisuus valttamatta ole tae innostavasta opettajasta. Sita todistavat huippuarvosanani ruotsin kielesta ja matematiikasta. Ulkopuoliset tuskin ovat kuulleet nimia Oskari Inkala tai Mikko Salminen.

Jos sitten halutaan asettaa PBF:n katastrofin aiheuttajat tyhmyysjarjestykseen, niin se on: Juankosken kaupunginjohtaja, Juankosken kaupunginhallitus, ELY-keskus, Handelsbanken, Aaltosen saatio ja New Stroms.

NS on selvasti osasyyllinen, koska on naytellyt kartonkitehtaan oleva hyva investointi.

alan kolmas miesRe: Mikä meni Osuuspankkiin16.12.2016 4.54
Ohoh, olipa alan mieheltä outo syyllisten lista PBF:n katastroofiin.

Paitsi, että sinulla on hampaat jo lähteneet tippumaan, niin sinua taitaa nyt vaivata jo vakava dementiakin.

Miten voit syyllistää NS:ä katastroofista, kun NS ei ole millään tavalla ollut osallisena kyseiseen katastroofiin.

NS:hän on ollut asiassa vain sivusta katsoja ja kymmeniin kertoihin todennut Esterillekin, että olet laittomissa puuhissa ja takauksen vastavakuuskin on pelkää ilmaa.

alan mies ei muista edes sitä, että kansainvälinen konsultti Vision Hunters oli vakuuttanut Esterille ja ELY-keskukselle, että hankkeeseen ei liity mitään riskejä ja hankkeen rahoitus on hyvällä mallilla, kun rahoittajina on seuraavat tahot:

- rahanpesijä Valerie Samoriz 6.0 milj. euroa (kovalla työllä tienattua omaa rahaa)
- Handelsbanken 6.25. milj euroa
- Finnvera 6.25 milj. euroa
- Yhteensä 18.50 milj. euroa.

Kaupunki takasi vielä Handelsbankenin lainankin.

Koska alan miehelläkin on takana jonkin verran uraa myös Pöyryllä, niin saattaa olla, että alan mies on intoutunut tässäkin asiassa puolustelemaan Vision Huntersin toimia.

Tunnetustihan Vision Huntersin "neuvokas" porukka on suureksi osaksi lähtöisin myös Pöyryltä.

Epäilen, että alan mies on ollut Pöyryllä ollessaan ihan läheisissä suhteissa myös Vision Huntersin "neuvokkaiden" asiantuntijoiden kanssa.

Kyllä kaikki sen tietää, että NS:llä ei tässä PBF:n katastroofi-hankkeessa ole ollut osaa eikä arpaa.

Edes kaupungin hallituksen puheenjohtaja Jouko Lösönen ei ole missään vaiheessa maininnut sitä, että NS olisi ollut joskus kiinnostunut pahvitehtaasta.

Ihmetyttää, että alan mies viitsii pilata maineensa levittelemällä taas täysin perättömiä juttuja.

alan mies saattaa myös toimia kunnon trollin tapaan ja hänenkin toimeksiantajansa löytyy jostakin Pietarin trollitehtaasta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mikä meni Osuuspankkiin16.12.2016 5.59
Alan mies yrittää imarrella keskustaa, mutta ei onnistu. Juankosken valtuusto ja keskusta ei tahdo paeta vastuuta. Emme halua vierittää syytä syyttömille.
New Stroms on syytön, samoin pääöksiä vastaan äänestäneet.

Alan mies on varmasti ollut ahkera koulupoika ja paljon matkustaneena nähnyt maailmaa, mutta tuomarina ja oikeusoppineena hän ei ole omalla alallaan.

Luulen, että hänestä olisi paljonkin hyötyä apulaisenani kullan alkemisessa tuotannossa. Siinä työssä vaaditaan innovativisuutta, mutta tuomarin hommissa on pysyttävä ns. lain kirjaimessa.

Huomautin monipuolisen ravinnon tärkeydestä jo ennen Singaporen matkaa, mutta on tainnut kaikki hyvät neuvot unohtua.
Iäkkäälle ihmiselle juuri monipuolisen ravinnon puute ja B-vitamiinin puute tekee eniten tepposia.
Arvostan alan miehen kirjallista lahjakkutta monilta osin, mutta juuri tekstin asiasisältöön kannattaa tästä lähtien paneutua.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: