Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKepulandian vallankumous18.12.2016 20.59
Kepuloisten Suomi Kuntoon karaoke-renkutus ja kainulaisen huussikonsultin ammollaan oleva kitalaki on saanut parissa vuodessa Suomen täydelliseen rapakuntoon ja yhteiskunnalliseen sekasortoon.

Voidaan puhua jo Kepulandian vallankumouksesta, jossa perustuslaillakin on heikkolaatuisen vessapaperin asema.

Otan alle muutaman esimerkin, jotka mielestäni kuvaavat vallitsevaa tilannetta hyvin.

Digi ja Terra Juha oli prosessikaavioissaan päätynyt siihen, että Suomessa hallitustyöskentely kaipaa tehostamista ja ministerien määrää on syytä vähentää.

Juhan mielestä Suomi on kansainvälisesti kuulu oikeusvaltio, jossa asioiden hoidossa yhteiskuntaan on hyvinä punamulta-aikoina juurtunut syvälle ns. "Maan Tapa", eikä kaiken maailman dosentteja kannata enää kuunnella.

"Maan Tapa" perustuu virkamiesvaltaiseen kolmikantaiseen Suomen Malliin, jolla ei ole mitään tekemistä esim. säädetyn perustuslain kanssa.

Maassa ei ole perustuslakituomioistunta, jolloin Eduskunnan perustuslakivaliokunta päättää poliittisin perustein millaista lainsäädäntöä ja asetuksia meille syntyy.

Ikiaikainen politisoitunut lautamiesjärjestelmä ja virkamiesten toimia valvovat hallinto-oikeudet takaavat viimeisenä lukkona sen, että eliitin ja julkishallinnon poliittisten päättäjien tahto aina toteutuu, vaikka päätökset olisivat jyrkässä ristiriidassa perustuslain säädösten ja myös rikoslaissa mainittujen pykälien kanssa.

Suomi Nousuun karaoke-hengessä SSS-hallitusta muodostettaessa Digi Terra Juha totesi lähes ensimmäisenä havaintonaan, ettei Suomen oikeusministerin tarvitse olla juristi. Riittää hyvin, että tehtävään valitaan sopiva henkilö.

Tällä tavoin UPM:n entinen laborantti, persujen Jari Lindström, sai hoitaakseen epäkiitollisen yhdistetyn työ- ja oikeusministerin salkun.

Näin jälkikäteen Jari Lindström on joutunut toteamaan, että pitkäaikaistyöttömyys on meillä kasvanut ja luottohäiriöisiäkin Suomessa on jo lähes 400 000, mutta hillotolppa odottaa jo meitä kaikkia vuonna 2019 tai viimeistään seuraavalla hallituskaudella.

Mielestäni Jari on kuitenkin hoitanut tehtävänsä ryhdikkäästi, mutta kokonaisuuden kannalta SSS- ja SOS-hallituksen työskentelyssä ei valitettavasti näy Suomen valtiosäännön vaatimukset.

Vuoden 2016 alussa kymmenen vuotta Korkeimman Oikeuden Presidenttinä työskennellyt Pauliina Koskelo totesi Hesariin, että hänen mittansa on nyt tullut täyteen ja hän lähtee Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen tuomariksi, kun on turhaan vaatinut Suomen oikeuslaitoksen uudistamista ja luopumista "Maan Tavasta" seuraavasti:

"Suomessa poliittisen järjestelmän toimintaa eivät ohjaa ne periaatteet, joiden valtiosäännön mukaan pitäisi päätöksentekoa ohjata", Koskelo sanoo.

Perustuslain mukaan valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on toistuvasti korostanut Suomellekin, että sopimusvaltioilla on velvollisuus järjestää oikeuslaitos siten, että oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin vaatimukset kyetään täyttämään kaikissa olosuhteissa.

"On täysin selvää, että tätä lähtökohtaa ei ole Suomessa noudatettu.", totesi Koskelo HS:n haastattelussaan.

Koskelon lausuntoa vasten on nyt hyvä pohdiskella myös kaikkea sitä, mitä Juankoskella on tapahtunut vuodesta 2010-2011 lähtien, kun kepuloiset ja demut Maan Tavan mukaisesti päättivät lähteä mukaan rahoittajiksi kansainväiseen rahanpesuoperaatioon.

Ei ole vielä kuin korkeintaan pari viikkoa siitä, kun Kuningas Sauli hehkutti "riippumattoman" Suomen valtion Tilastokeskuksen keräämiin tietoihin nojaten lehdistöön, että Suomi näyttää olevan lähes kaikkien indikaattorien mukaan lähes maailman paras maa - varsinainen lintukoto.

Siinä ei tietenkään ole mitään pahaa, jos Suomea pidetään hyvänä maana, mutta sitä ei voi hyväksyä, että yhteiskunnan ilmeisiin epäkohtiin ei puututa, vaikka niistä on tietoa kaikilla aivan riittävästi saatavilla omakohtaisesti ilman Tilastokeskustakin.

Tämän päiväisen Hesarin mukaan Kuningas Sauli totesi Unescon Wold Press Freedom-konferenssissa toukokuussa 2016 seuraavasti:

"Olen äärimmäisen ylpeä siitä, että Suomen media on usean vuoden ajan nostettu ykköseksi lehdistön vapauslistauksissa."

Samassa kokouksessa Digi Terra Juha säesti Kuningas Saulia:

"Viiden viimeisen vuoden ajan Suomi on ollut Toimittajat ilman rajoja-järjestön lehdistönvapausindeksin kärkimaa."

Hesarin mukaan YLE:n ympärille kehittynyt pääministerin "tunnekuohuista" johtunut mediakohu uhkaa nyt jo Suomen asemaa sananvapauden kärkimaana.

Järkyttävää on havaita, että jopa oikeuskansleri Jaakko Jonkka on joutunut avautumaan SOS-hallituksen lainvalmistelun epäkohdista ja siis laittomuuksista perustuslakiin perehtyneille oikeusoppineille ja myös Hesarissa julkisuuteen.

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden prof. Tuomas Ojasen mielestä:

"Hallitus ilmeisesti ajattelee, että hallitusohjelma on perustuslain yläpuolella ja mitä tahansa voidaan tehdä poliittisin perustein laista piittaamatta".

Suomessa näyttää siis olevan meneillään vakava perustuslaillinen kriisi, jossa lainsäädäntövaltakin on Maan Tavan mukaisesti ajautunut pysyvästi SAK:n, MTK:n ja muiden ammattiliittojen käsiin.

YLEnkin kohdalla on hyvä taas palauttaa mieliin Murphyn kuuluisat lait. Merkittävä kansainvälinen mediavahinko on jo tapahtunut ja vahingon suuruus pyrkii koko ajan vain lisääntymään, ellei tosiasioita tunnusteta.

YLEn "tunnekuohussa" toteuttamat hätäiset sisäiset organisaatiouudistukset ja päätökset eivät vaikuta uskottavilta ja riittäviltä.

poliittinen tarkkailijaRe: Kepulandian vallankumous19.12.2016 17.03
Eipä tässä tarvinnut montaa tuntia odottaa, kun Kepulandiassa Murphyn lait alkaa taas toimia.

Persujen Timo Soini on heti ymmärtänyt, että Suomesta puuttuu perustuslakituomioistuin.

Useimmissa länsimaissa on tietysti tällaiset riippumattomat oikeuslaitokset, jotta poliittinen kähmintä ei pääse vaikuttamaan lainvalmisteluun ja oikeuskäytäntöön.

Nythän persujen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on jo myös todennut, että oikeuskanslerikin on joutunut poliittisen painostuksen kohteeksi ja monissa tapauksissa lopettanut lainvalmistelun valvonnan - turhana.

Tosin nyt oikeuskansleri on jo ehtinyt Hesarillekin korjata lausuntojaan. Mistä johtuu, että oikeuskanslerille tuli tällainen kiire?

Onkohan oikeuskansleri ehtinyt lukemaan jo Sipilän ja Orpon blogit, joissa on todettu, että kyllä lainvalmistelun puutteet on jo aikaa sitten huomattu, mutta kiireessä ei ole ehditty kaikkia uudistuksia vielä tekemään?

Se on kyllä oikeuskanslerillekin sanottava puolustukseksi, ettei kukaan ihminen enää pysty ottamaan selkoa mm. Sote Rehulan ja Pöystin sote-lainsäädännöstä.

Sote Rehulahan esitteli taannoin lakiluonnostaan julkisuuteen ja muistaakseni lakipinossa oli sivuja yli 600 kappaletta.

Minua ihmetyttää, miksi terveydenhuoltoalan kilpailun vapauttamiseen tarvitaan 600 sivun mittainen lakikirja.

Sehän alkaa olla jo paksumpi kuin koko Suomen Laki.

Minä luulen, että kepuloiset ja demut ovat lähteneet vaatimaan sitä, että esim. jokaisesta terveudenhuoltolan työntekijän käyttämästä kertakäyttöisestä muovihansikkaasta ja sen mahdollisesta rikkoutumisestakin on kirjoitettu ainakin 50 sivun mittainen ohje ja käyttöön liittyvät lakipykälät siitä, kuka on vastuussa käytöstä, säilytyksestä ja monesta muusta.

Tuskin laajassa sote-laissa on pystytty kuitenkaan puuttumaan siihen, mikä on Duodecimin hyvän hoitotavan mukainen verenpainelääkkeiden annosteluohje kaikissa potilasluokissa ja tietysti tasa-arvoisesti erikseen naisilla ja miehillä.

Kyllä tällä tavalla Sote Rehulalle kiire tulee lainsäädäntötyössä ja varsinainen lapsi on jo aikaa sitten mennyt pesuveden mukana.

Minusta Sote-uudistus olisi voitu tehdä korkeintaan 30 sivun mittaisella selonteolla, jossa on todettu selvin sanoin suomeksi ja ruotsiksi, että terveydenhuoltoalla kunnalliset tehottomat ja kalliit monopolit puretaan ja ala avataan normaalisti kilpailulle, jolle luodaan eettiset kilpailusäännöt.

Digi ja Terra Juha lähti kuitenkin innoissaan turhaan sotkemaan selviin Soten ratkaisuihin koko Suomen mylläävää AVI-järjestelmää, jossa suuri osa vahoista hyvin toimivista keskussairaaloistakin puretaan ja kaikki palvelut taas keskitetään vain 12 hyvin varusteltuun sairaalaan.

Ilman lakikirjoja voidaan päätellä, että kyseisten harvojen sairaaloiden ovien eteen syntyy käsittämättömät jonot, kun persusterveydenhuoltoa ei näköjään pystytä uudistamaan ja varmasti aiotaan jatkaa maailman tappiin nykyisten kunnallisten Arvauskeskusten mallin mukaan.

Olisikohan Sotessakin jo korkea aika käydä taas haastattelemassa maailman parhaita työttömiksi jääviä kätilöitä, koska Suomessa syntyvyyskin on saatu jo laskemaan ilmeisesti Euroopan alimmalle tasolle.

alan kolmas miesRe: Kepulandian vallankumous21.12.2016 9.25
Ystäväni Eero näyttää olevan meitä tervaihmisiä, vaikka muuten ulkona kuin lumiukko, eikä Patiksenkaan miehet näy tervaa vieroksuvan. Hampaaton alan mies ei tunnu olevan tervaihmisiä..

Minä tiedän, että suuri osa maailman kansoista tykkää tervan suloisesta tuoksusta.

Suomi on kuitenkin kumma maa. Meillä näkyy olevan aina vara uhrata kokonaisia teollisuuden aloja, kun on tullut pieni vastoinkäyminen maailman markkinoilla tai sitten jonkin monopoli yhtiön johdossa ei ole tajuttu maailman tuulien suunnan muutosta. Alko on hyvä esimerkki tästä.

Näin onnettomasti meille on viimeksi käynyt, kun Nokian kännykkäbisnes räjähti Ollilan ja Elopin käsiin kuin entisen uudisraivaajan kantopommi.

Ennen Nokian ja New Stromsin romahduksia oli jo lähes kokonaan lahdattu perinteinen metsäteollisuus, kun joissakin seminaareissa griinpiisit ja toimittajat olivat käynnistäneet näköalattoman keskustelun savupiipputeollisuudesta.

Näin onnettomasti meillä on käynyt tervankin kohdalla, vaikka aikoinaan Suomen maaseutua pidettiin pystyssä suurelta osin juuri tervan avulla.

Tervanpolttoakaan ei ole meillä arvostettu, vaikka minun mielestäni kysymyksessä on ollut erittäin kehittynyt kemiateollisuuden haara, joka vielä on perustunut uusiutuviin luonnonvaroihin.

Kysymys on siis ollut aivan toisenlaisesta teollisesta tuotannosta kuin esim. Pekka Pelottoman ja valtion yhdessä harrastamasta Nikkeli-vandalismista.

Tervan viennissä huippuvuosi oli 1863, jolloin tervaa vietiin 234 334 kappaletta 125 litran tynnyreissä eli siis suunnilleen 29 300 tonnia. Parhaimpina aikoina tervan vientihinta oli 25 silloista markkaa tynnyriltä.

Kun tuo tervan silloinen myyntihinta muutetaan nykyrahaksi, niin hinnaksi tulee 102.3 euroa tynnyriltä.

Se on selvä, että ei tuota hintaa voi nykypäivänä kovin korkeana pitää. Jos tuolla hinnalla nyt ruvettaisiin viemään tervaa, niin ei me saataisi kasaan noilla vanhoilla hyvillä vientimäärilläkään kuin ehkä 19.9 milj. euroa.

Tässä tilanteessa valveutunut liikkeenjohtaja varmaan kyllä huomaisi sen, että puulaivojen kansien tervaaminen loppui jo kauan sitten, joten tuolla perinteisellä tervanpolttomallilla ei enää nykypäivänä Suomi valitettavasti nouse.

Mikään ei tietenkään estä suomalaisia jalostamasta tervaa hieman entisiä aikoja pitemmälle. Eeron vaimokin on huomannut tervan miellyttävän tuoksun. Aivan saman havainnon olen tehnyt minäkin.

Tervaa ei pidäkään Suomesta lähteä viemään tynnyreissä. Terva pitää viedä hienosti pakatuissa pienissä hajuvesipulloissa.

Tietysti terva on markkinoitava Diorin tai Guzzin pulloissa ja paketeissa. Esim. Diorilta löytyy Miss Dior Blooming Bonquet EDT 50 ml:n pullossa hintaan 102.50 euroa, joka näkyy olevan suunnilleen sama kuin taannoinen raakatervan tynnyrihinta.

Koska terva on voimakkaan aromaattinen aine, niin ei sitä tarvitse litrakaupalla hajuvesissäkään käyttää. Tarkemmin tutkimatta minä luulen, että 1%:n seos tuoksuu jo mukavasti tervalle. Jos siis asetamme tervan hinnan Diorin tasolle, niin raakatervan tonnihinnaksi tulee 205 000 euroa per tonni.

Jos taas tervan markkinointi onnistuu modernissa "tynnyrissä" volyymiltaan entiseen hyvään malliin, niin silloin tervankin osalta puhutaan jo 5 miljardin euron vientituloista, joka on noin viisinkertainen maataloustuotteiden vientiin verrattuna, eikä tarvita mitään maataloustukia.

Juankoskellakin kaupungin talouskin olisi saatu korjattua tervahautojen avulla täysin kuntoon, jos elinkeinoasiamies Jokela olisi heti Tratta PBF:n katastrofin jälkeen käynnistänyt Juankosken Tervahaudat-projektin. Kymmenen 50 tynnyrin tervahaudan avulla olisi saatu autioituvaan kylään 12.8 milj. euron vientitulot, jos juankoskinen terva olisi osattu jalostaa ja kaupallistaa oikein. New Stroms Oy olisi siinäkin voinut edistää vientiponnistuksia.

Siis onneton ja hampaaton keskusta pettää aina.

alan miesRe: Kepulandian vallankumous21.12.2016 10.57
Papukaijan yksinpuhelut tuossa edellä ovat kummallisia. Puhuu New Stromsin romahduksesta, vaikka kyseinen firma ei ole koskaan mitään ollutkaan.

Vai onko Papukaija jo seonnut.

AKM, se ainoa oikeaRe: Kepulandian vallankumous21.12.2016 14.27
Kun puhutaan Suomen ja Kepulandian perustuslaillisesta kriisistä, niin hampaaton alan mies intoutuu lukemaan pilkun tarkkuudella jonkun alan kolmantena miehenä esiintyvän Trollin satuja "New Stromsin romahduksesta" ja vetelee niistä omituisia johtopäätöksiään.

Osuuspankki-palstalla hampaaton alan mies meni jopa niin pitkälle, että alkoi jo syyttää New Stromsiä myös Tratta PBF:n katastrofista ja siis myös Juankosken romahduksesta.

Onneksi keskustan virallinen ääni puuttui tuuliviirinä pyörivän keskustaa imartelevan alan miehen juridisiin jorinoihin ja esitti toivomuksen, että alan mies söisi monipuolisesti ja terveellisesti sekä keskittyisi innovatiivisiin töihinsä, eikä lähtisi vanhoilla päivillään havittelemaan tuomarin vaativaa virkaa.

Minusta keskustan virallisessa äänessä on selvästi hyvän vanhemman konsultin aineksia, kuten KVÄ:n ytimekkäästä alan miestä koskevasta
analyysistä ja synteesistä voi päätellä:

"Alan mies on varmasti ollut ahkera koulupoika ja paljon matkustaneena nähnyt maailmaa, mutta tuomarina ja oikeusoppineena hän ei ole omalla alallaan.

Luulen, että hänestä olisi paljonkin hyötyä apulaisenani kullan alkemisessa tuotannossa. Siinä työssä vaaditaan innovatiivisuutta, mutta tuomarin hommissa on pysyttävä ns. lain kirjaimessa.

Huomautin monipuolisen ravinnon tärkeydestä jo ennen Singaporen matkaa, mutta on tainnut kaikki hyvät neuvot unohtua."

alan kolmas miesRe: Kepulandian vallankumous21.12.2016 16.10
Alan mies on näköjään lukenut ahkerasti tunari Olli Immosenkin ilmestyskirjoja. Ulkona kuin lumiukko.

Ollihan on ollut kovasti huolissaan erityisesti somaleista ja jättänyt somaleita koskevan kysymyksenkin hallitukselle 6.3.2015.

Muista nyt alan mies, että New Stroms tarjosi aikoinaan 4,2 miljoonaa euroa konkurssipesälle, mutta Castor Plus taisi voittaa tarjouskilpailun.

Ollin mielestä somalit pitää heittää maasta ulos, koska suurin osa heistä on hänen mielestään ns. roskasakkia. Eero Kekäläinen oli samaa mieltä. Minä olen eri mieltä.

Minä ihmettelen, miksi myös alan mies esittelee tällä palstalla esim. rikos- ja vankitilastoja, jotka ovat jo 10 vuotta vanhoja, eivätkä ole missään nimessä tarkkoja esim. rikoksentekijöiden kansalaisuuden osalta.

Tänä päivänä somaleita (somalian kieltä puhuvia) lienee lähes 17 000. Somalit ovat kieltämättä iso vähemmistöryhmä Suomessa. Väittäisin kuitenkin, että somaleita on Suomessa kohdelta kekimäärin ottaen kyllä hyvin kaltoin.

Mitä taas vankiloihin tulee, niin rikosseuraamustilastoista selviää, että vankien määrä on Suomessa ollut kovassa laskussa viime aikoina ja nykyään kaikki Suomen vangit mahtuu jo yhteen Ruotsin laivaan.

Vuoden 2014 lopussa vankeja oli yhteensä vain 2 851 ja keskimäärin vuonna 2014 ulkomaisia vankeja oli 484 kappaletta.

Tarkkaa tilastoa kansalaisuuksittain en tähän hätään vielä löytänyt, mutta alan mies on yllä arvellut, että somalivankeja oli vuonna 2005 noin 8% ulkomaisista vangeista.

Jos nyt sovelletaan vaikka tuota 8%:ia ulkomaalaisten vankien kohdalla, niin somalivankien määräksi saadaan sitä kautta vain 38-39 somalivankia. Kurittomia somaleita olisi siis meillä yhteensä suurin piirtein entisaikojen yhden kansakoulun kurittoman luokan suuruinen vahvuus.

Muistan hyvin, että entisaikaan kansakoululuokissa oli ainakin maalla pari kolme erittäin kuritonta lasta - yleensä poikia.

Siihen aikaan heidät saatiin kuitenkin kuriin, kun pyöräytettiin muutama kerta tukasta ja pantiin vähäksi aikaa nurkkaan häpeämään ja miettimään.

Tällaistä tarpeellista kurinpitoa ei nykyaikana enää voi Suomen kouluissa jostakin syystä harjoittaa tai kurittaja saattaa päästä itse tiilenpäitä lukemaan tai menettää jopa virkansa.

Minun mielestäni arviomaani somalivankien nykyistä määrää eli vähän alle 40:tä ei voida mitenkään pitää koko Suomen kansaa uhkaavana vaarana. Sitä paitsi minä epäilen, että suurin osa somalivangeista istuu rangaistustaan esim. myymälävarkauksista, joita ei voi pitää kovin raskauttavina rötöksinä.

Toivottavsti aln mies löytää lisävalaistusta, millasista rötökistä vankilla tuomiot on annettu. Pahoinpitelyistä ja jopa raiskauksista meillä yleensä pääsee ehdollisella, joten tämäkin viittaisi siihen suuntaan, että köyhät somalit ovat voineet joutua leivättömän pöydän ääreen, jostakin pienestäkin myymälävarkaudesta.

Somaleiat koskeviin Johtopäätöksiini olen tullut käytettävissa olevien faktojen perusteella, vaikka ilmeisesti vartiomiestaustainen kiihkoilija Olli Immonen pyrkii esittämään somalit lähes pahimpana yhteiskuntaamme uhkaavana vaaratekijänä.

Vertailun vuoksi voisin ottaa esille vielä vaikka moottoripyöräjengiläiset, joiden määrä Suomessa on ollut kovassa kasvussa. Jengiläisten illanvietoissa ja keskinäisissä pippaloissa raskaatkin rikokset ovat tavanomaisia.

Tietääkseni moottoripyöräjengejä meillä lienee jo kohta 100 kappaletta. Johtavat jengit ovat ilmeisesti seuraavat:
- Bandidos noin 150 jäsentä
- Hell's Angels ainakin 80 jäsentä
- Cannonball MC noin 100 jäsentä

Yllä olevissa jengeissä on yhteensä siis noin 330 jäsentä.

Tiettävästi aika iso prosentti jengiläisistä kuljeskelee ns. lavella tiellä mm. huumekaupan ja kiristyksen parissa ym. rötöstelyissä.

Monet jengiläiset ovat myös kunnostautuneet väkivaltaisina portsareina ja minulla on uskomus, että jengiportsarit saattaa katsella pubiin yrittäviä somaleita tai tummaihoisia ainakin vähän kieroon.

Itse en ole huomannut tummaihoisten koskaan riehuneen missään ravitsemusliikeissä. Kyllä riehuntaan osallistuu lähes 100%:sti aina joku alkoholisoitunut kantasuomalainen.

Elävästi vielä muistan opiskeluajoilta, kuinka Pekka-niminen afrikkalainen insinööriopiskelija, joutui intomielisen portsarin pahoin pitelemäksi Dipolin Kaljakellarin ovella.

Tunsin Pekan hyvin ja seurasin kauhulla tilannetta vierestä. Pekka ei ollut lainkaan humalassa ja tilaa oli hyvin Kaljakellarissa, mutta siitä huolimatta portsarin oli puskettava Pekan pää verille raskasta ovea ja sen ikkunaa vasten.

Minä olen aika varma, että suomalaiset suhtautuvat yhä edelleen vastaavalla tavalla tummaihoisia kohtaa riippumatta siitä, mistä maasta he ovat kotoisin.

Suomessa on paha asennevamma ja se johtuu siitä, että meillä mamujen määrä on ollut kautta historian aivan liian pieni. Kun nyt mamuja tulee Suomeen sankoin joukoin, niin meillä ei osata suhtautua asiaan oikein.

Parasta olisi antaa kaikkien kukkien kukkia. Pitemmällä tähtäyksellä me ei mahdeta yhteiskunnan muutokselle mitään. Tästä syystä meidän täytyy siihen vain mukautua.

Varmasti somaleita suurempi uhka meillä on aivan naapurimaassamme. Tiettävästi Venäjälläkin vararahastot on syöty. Öljyn hinta ei nouse ja jo ensi vuonna eläkeläiset saavat aloittaa pettuleivän syönnin.

Mitäs sitten tehdään, jos meille tulee esim. lähivuosina 200 000 nälkäistä venäläistä?

Keskusta pettää aina.

Patiksen miehetRe: Kepulandian vallankumous21.12.2016 17.46
Alan miehillä on vissin erimielisyyksiä. Mekin olemme muuten sitä mieltä, että kepu pettää aina....viimeistään kolmannen kaljan jälkeen.

munatonmulkkuRe: Kepulandian vallankumous22.12.2016 0.45
JOkohan kaavilla jorma pettää, mihinkä jorma lähtee, kokkreisiin, tuhkaperseisiin(tirksin porukkaan), vaiko jää kepuleihin,,vaiko einari kaappa persuihin.

alan miesRe: Kepulandian vallankumous22.12.2016 11.02
Ei ole Papukaijan tutkinta Chempoliksesta tuottanut kunnon tulosta ja nimenkin kirjoittaa tahallaan väärin, ettei joutuisi vastuuseen.

Sipilähän on entinen Chempoliksen osakas ja sittemmin neuvonantaja. Onpa tosiaan olleet hyvät neuvot yritykselle. Ei pelkällä uskolla voi saavuttaa tuloksia. Pitäisi olla sitä osaamistakin.

Sipilähän teki alkuvuodesta matkan Intiaan ja Chempoliskin oli mukana. Taitaa jopa Malkovin bioenergiabisnekset olla parempia kuin Sipilän tukemat.

alan kolmas miesRe: Kepulandian vallankumous22.12.2016 15.03
Hampaamaton insinööri Sipilän puheisiinkaan ei ole näköjään enää luottamista, vaikka taannoin julisti suureen ääneen, että sulle-mulle politiikka on historiaa.

Vaikka Tratta PBF:llä on ollut jo 15 vuotta lupaava TECTA tuotanto-ohjelmassa ja Val Sedän keksimää hiilijalanjäljetöntä erittäin lupaavaa EntreCote-pahvia on markkinoitu sitäkin jo kohta viisi vuotta, niin kuitenkin läpimurto markkinoille puuttuu.

Tietojeni mukaan Tratta PBF:n kilpailija Kotkamills aloittaa parin viikon päästä koeajot parannetulla kartonkilinjallaan.

Kotkamills eroaa Tratta PBF:n hankkeesta siinä, että Kotkamillsillä on alan miehet olleet hoitamassa asioita. Ristoffer, Moosberg,Val Setä ja tietysti Esteri Kangasveijari ovat taas tehneet kaikkensa sen etään, ettei yhtäkään alan miestä eikä New Strömsiä ole kutsuttu apuun, vaikka kaikista numeroista ja muistakin merkeistä on nähty, että Val Sedän pursi vuotaa kuin seula.

Väkisinkin tulee mieleen 1950-luvun alku, kun isäni osti käytettynä ensimmäisen peräprutkunsa tervaveneen perään.

Eläissäni en ole nähnyt toista niin lupaavaa peräprutkua. Se oli laaki ja vainaa aina ensi nykäsyllä veneen perässä. Ainoa ongelma oli se, että moottori kävi aina käynnistyttyään vain noin 10 metriä ja sammui siihen.

Kun prutku sitten nostettiin rantasaunan tikapuille revittäväksi, niin siinäkin mokoma pärähti käyntiin aina ensi nykäsyllä.

Naapurin isäntäkin tuli ihmettelemään asiaa eräänä sunnuntai aamuna selän yli aamutakkisillaan ja totesi, että "taispa nimismies ostoo muamoottorin". Isäntä ol täysin oikeessa.

Nimismiehen kesä meni siinä siinä somasti prutkua vedellessä ja taloissa neuvoja kysellessä, mutta ei ollut puristusta prutkussa, joten soudettava "muamoottor" siitä tuli lopullisesti.

Samat elkeet on Val Sedän ja Ristoffer Kultasormen Tratta PBF:llä. Alkuvaihessa pärähti pari kertaa lupaavasti käyntiin, mutta pahvinteko loppui kuin seinään, kun MOT ohjelmassa marraskuussa 2012 toimittaja kysyi Ristofferilta, mistä pahvirata oikein tulee.

Ei ole Ristoffer vieläkään löytänyt pahviradan päätä, eikä tule löytämään.

Esteri valehteli silloinkin televisioon, että kysymys on vain huoltoseisokista. Sen jälkeen Esteri meni vielä sössimään kiinteistökaupat maltalaisen Nemea Bankin liukkaiden liikemiestenkin kanssa. Voi, voi Esteriä, mihin olet sotkeutunut.

Esterillä on yksi paha ongelma: Esteri ei puhu koskaan totta. Siksi Esteri on valittu Kuopionkin kaupungin muutosjohtajaksi. Voiko muutosjohtajaan luottaa? - ei.

Nyt on jo käynyt selväksi, että Faroconin varastohallikin on jo ulosmitattu moneen kertaan. Eikä tyhjälle hallille ole ostajia.

Enää puuttuu se, että vouti suorittaa hänelle lain mukaan kuuluvat tehtävät, tyhjentää Tratta PBF:n ja JBOY:n sekä Primary Energy Finland Oy:n ja myös Premium Board Capital Oy:n ja Farocon Oy:n tilit, niin silloinhan asia on täysin selvä. Tila on nimeltään bankrotti.

Jos Tratta PBF:n puhallus olisi jonkin yksityisen yrittäjän hanke, niin vouti olisi jo aikaa sitten jäädyttänyt Tratta PBF:n tilit.

Kepuloisten hankkeissa tilejä ei kuitenkaan jäädytetä, kuten on havaittu myös kepuloisten Talvivaaran bioliuotuskasoista.

Vasta miljardi euroa on tuhlattu siinäkin kepuloisten kärkihankkeessa, ympäristöä on pilattu puolen Kainuun alueelta, mutta piikkiä ei saada kiinni, kun insinööri Sipiläkin valitsi valtiosihteerikseen yli kaksi miljardia euroa mummoilla maksattaneen kainuulaisen huussikonsultin, jonka bravuurinumero Karaoke-baarissa on Suomi Kuntoon biisi kurkkusuorana laulettuna.

Äänestäjät jättivät viisaasti huussikonsultin valitsematta eduskuntaan, mutta kepuloisten sulle-mulle koneisto ja insinööri Sipilä huolehtivat siitä, että ryvettynyttä alkiolaista kaveria ei jätetä.Kannattaisi pyytää ns "second opinion" ketterä New Stromsin organosaatiosta.

Kepu pettää aina.

Patiksen miehetRe: Kepulandian vallankumous22.12.2016 15.47
Onko Sipilä nyt myös hampaaton? Siinä tapauksessa pitää juoda, ja jättää syömiset vähemmälle.

alan miesRe: Kepulandian vallankumous22.12.2016 16.08
Sivusto on niin täynnä trolleja, ettei kannata asiallisesti keskustella.

eskimoRe: Keepulandian vallankumous22.12.2016 17.02
papukaijahan voi kopsata vuoden takaisia juttujaan, niin se myös taitaa tehdäkkin. toistaa,toistaa toistaaaaaaaaa omia jaarituksiaan

ValtuutettuRe: Kepulandian vallankumous23.12.2016 6.11
Papukaijalla on om trollitehdas Espoossa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: