Keskustelu

Kouraan ajattelijaMinne Petri menee valituksi tulee22.12.2016 20.25
Nyt siis oman muutosjohtajan toimen lisäksi työterveyshuollon johtajaksi vuoden 2018 loppuun asti. Virallisen äänen havaintojen mukaan hänessä näyttää olevan jotakin, joka vetoaa ihmisiin.
Tulisikohan Petristä kansanedustaja? Joensuuhun muuttanut entinen rautavaaralainen Pentti ? jättänee paikkansa. Kysykääpäs Petriä.

alan kolmas miesRe: Minne Petri menee valituksi tulee23.12.2016 10.30
Hampaaton alan mies on Sateen Jumala ja siksi Juankoskelle on aina luotettu hänen ennustuksiinsa.

Alan mies kuluu ennustaneen NS:n asiantuntijoille myös öljyn hinnan kehitystä. Taannoin alan mies arvio öljyn hinnan nousevat lähivuosina 300 taalaan tynnyriltä. NS:n asiantuntijat eivät kuitenkaan uskoneet moisiin ennustuksiin.

Alan miehellä on tietysti ollut myös hyvät perusteet ennustuksilleen, koska alan mies teki ennustuksiaan konsultin ominaisuudessa. Tiettävästi NS:n asiantuntijat kertoivat alan miehelle, että öljyn porauskustannukset esim. Saudi Arabiassa eivät ole vieläkään edes 10 taalaa tynnyriltä. NS energialan asiantuntijat ihmettelivät, mihin moinen alan miehen ennustus perustuu.

Odotettavissa olevan jättiläsmäisen öljyn hinnan nousun johdosta myös Savon Energiaholding Oy:stä on tullut suuri bioenergian ystävä. Esterin kotikaupunkiin onkin jo rakennettu kaksin kappalein biovoimaloita, joista Premium Board Finlandille 13 200 euroilla myyty ja ihan äskettäin takaisin ostettu JBOY:n uusi biovoimala on laitettu varavoimalaksi pahimman ölykriisin varalla.

Sehän ei ole mikään salaisuus, että Esteri on junaillut Juankoskelle jo siis kaksi biovoimalaa, jotka nykyisillä ja lähiaikojen ennustetuilla öljyn hinnoilla eivät voi olla kannattavia ilman korkeita kaukolämmön hintoja.

Nythän on sekin nähty, että ölyn hinta näyttää jäävän pikemminkin 30 taalan tasolle vuosiksi eteenpäin ja maailma hukkuu halpaan öljyyn.

Huolta aiheuttaa se, että Savon Energiaholding Oy:n omistama Savon Voima OyJ laati jo vuonna 2001 aluettaan koskevan kaukolämmön tuotantostrategian, jossa tavoitteeksi asetettiin kotimaisten polttoaineiden käytön nostaminen 90%:iin.

Vuonna 2014 Savon Voima kertoo vuosikertomuksessaan, että nyt jokaisessa Savon Voiman kaukolämmityksen piirissä olevassa taajamassa on kotimaisilla polttoaineilla toimiva lämpökeskus. Juankoskella, jossa Esteri hoitelee myös kunnanjohtajan sivutoimista virkaa näitä Savon Voiman ja kaupungin rakentamia laitoksia on nyt kuitenkin siis jo kaksi.

Juankoskella vuonna 2014 toimintansa aloitti uusin 4 MW:n biovoimala, johon rakennettiin myös 6 MW:n kevytöljykäyttöiset varalämpökeskukset.

Juankosken Opintiellä oleva uusi biovoimala korvaa vuosina 2004-2006 Stromsdal OyJ:lle kaupungin ja Savon Voiman rahoin Juankoskelle rakennetun 15 MW:n biovoimalan (JBOY), jossa on myös ollut 16 MW:n raskaalla polttoöljyllä toimiva varavoimala.

Vuonna 2006 käynnistyneen JBOY:n hankintahinta oli lähes 9 milj. euroa ja voimala kävi tehokkaasti vain aikavälillä 2006-2008, jolloin Esteri Kangasveijari istui kunkurssiin menneen Stromsdal OyJ:n hallituksessa ja myös JBOY:n hallituksessa. Yleisestihän on tiedossa, että JBOY biovoimala on seissyt kylmänä jo vuoden 2012 marraskuusta lähtien.

Esterillä on ollut aivan liian monta rautaa tulessa. Esterin keskityttyä Premium Board Finlandin rahoituksen järjestämiseen vuonna 2010-2011 ja aina nykypäiviin saakka Esterin kaupunginjohtajan pesti on pakostakin jäänyt sivutoimiseksi.

Kaupungin talous onkin ajautunut konkurssiin ja Kuopion syliin samalla tavalla kuin on käynyt myös Esterin veronmaksajille kalliiksi tulleiden kartonginteon ja biovoimalaharrastusten kanssa.

Vuonna 2014 Savon Voiman polttoaineiden käyttö oli karkeasti seuraava:

 Turve n. 390 GWh
 Puuperäiset polttoaineet 380 GWh
 Lämmön osto 100 GWh
 Raskas ja kevyt polttoöljy sekä kaasu 40 GWh
 Yhteensä 910 GWh

Yleisesti on tiedossa, että turve-energian käyttö on ollut Suomessa vastatuulessa ja puun polttaminen laajemmassa mitassa oli Suomessa yleistä vielä 1950-luvulla. Nykyään puulla on huomattavasti arvokkaampiakin käyttömuotoja kuin polttaminen.

Voidaan siis kysyä, onko Savon Voiman vuonna 2001 laatima polttoainestrategia enää ajankohtainen, kun öljyn hinta on pudonnut pitkäksi aikaa vain murto-osaan vuoden 2001 tasosta ja sen aikaisista öljyn hinnan nousuodotuksista?

Caruna Oy:n shokkihoito sähkönkuluttajille ilmoituskirjeellä noin 30%:n sähkösiirtohinnoissa paljasti kuluttajille, mitä siitä seuraa, kun jollekin toimijalle annetaan lainsäädännössä monopoliasema. Sähkön kuluttajat saavat maksaa tästä kalliin hinnan.

Hesari kirjoitti tänään sähkön siirtohinnoista kiinnostavasti ja osoitti taulukon avulla sähkön siirtohintojen vaihtelevan Suomessa välillä 5.46-9.25 sent/kWh. Halvin oli Keravan Energia Oy ja kallein Parikkalan Valo Oy.

Savon Voima Verkko Oy:n siirtohinta sähkölämmitteisessä pientalossa (kulutus 18 000 kWh/vuosi) oli taulukon mukaan 7.37 sent/kWh. Kiinnostavasti Kuopion Sähköverkko Oy:n hinta oli vain 5.80 sen/kWh.

Hesarilla ei ollut tiedossa muita yhtiöitä kuin Caruna, jotka suunnittelevat siirtohintojensa nostoa. Ei ole mikään ihme, että Esteri Kangasveijarin vetämät Savon Voima OyJ:n ja Kuopion Energian fuusioneuvottelut kariutuivat taannoin, vaikka Esteri kertoi julkisuuteen, että neuvottelut etenivät hyvin.

Taloussanomat olivat puolestaan selvittäneet siirtohintojen kehitystä vuosina 2010-2014. Selvityksissä kävi ilmi mm., että Savon Voima Verkko Oy:n siirtohinta oli noussut 66.6%, kun taas Kuopion Sähköverkko Oy:n hinta oli noussut vain 36%.

Mielenkiintoinen seikka on myös se, että NS tarjoutuessaan ostamaan Stromsdal OyJ:n konkurssipesän yhtiö myös neuvotteli muidenkin sähkön- ja kaukolämmön tuottajatahojen kanssa kuin Savon Voima. Hesarin tämän päiväisen sähkön siirtohintataulukon mukaan kyseisen mahdollisen energialan yhteistyökumppanin sähkönsiirron hinta näyttää nykyään olevan yli 21% halvempi kuin Savon Voima Verkon siirtohinta.

Voidaan siis kysyä, estikö Esteri Kangasveijari NS:n suunnittelemat pesän lunastushankkeet myös siksi, että Juankoskelle ei olisi tullut oikeata kilpailua esim. sähkönsiirrossa ja kaukolämmön osalta? Juankosken kysrsiintyneiden veronmaksajien kannalta Esterillä on ollut aivan liian monta isäntää.

Voidaan siis myös kysyä, ovatko kunnalliset monopoliasemassa olevat sähkönsiirto- ja kaukolämpöyhtiöt enää nykypäivää? Kaukolämmössähän napanuora on vieläkin tiivimpi mahdollisessa monopoliasemassa olevaan kaukolämmön toimittajaan kuin sähkön kohdalla.

Ovatko kunnalliset kauko- ja sähköyhtiöt siis vain yksi ahne verottaja muiden verottajien joukossa?

Monopolitason kaukolämmön ja sähkön hintojen avulla voidaan kunnissa ylläpitää aivan liian kalliita organisaatiorakenteita, jotka ilman tätä "verovipua" olisi pakko virtaviivaistaa tai yksityistää.

Perinteisesti kunnallisissa lämpö-ja sähköyhtiöissä on myös voitu tehokkaasti siirtää kunnissa päätäntävaltaa vihreän veran alle, kun yhtiöiden sisäisiä asioita ei ole voitu tehokkaasti valvoa kunnallisten päättäjien toimesta.

Korkeat sähkönsiirto- ja kulutushinnat sekä kaukolämmön jatkuvasti nouseet hinnat voivat myös olla yksi keskeinen syy, miksi maasetu autioituu ja ihmiset muuttavat suurempiin taajamiin, joissa Carunaa lukuunottamatta esim. sähkön siirtohinnat näyttävät ainakin vielä olevan maaseutua kohtuullisempia.

Esteri Kangasveijarin toimet kaupungin johdossa, kartonkialan seikkailuissa ja energiamonopolin ruorissa ovat tulleet veronmaksajille kalliiksi. Puuhastelut Savon Kuituverkonkaan hallituksessa eivät myöskään ole vähentäneet Savon kyrsiintyneiden veronmaksajien raskasta taakkaa.

Koska Fox Mulderin ennustama Römssyn uudelleen käynnistys ei vielä maanantainakaan onnistunut, niin nyt voidaan vaikka You Tubesta panna soimaan Hectorin Työttömän Arkkiveisu:

https://www.youtube.com/watch?v=mz7PTKe4L_4

"Maanantai ei mittää, tiistai ei mittää,
keskiviikko, torstai ei mittää.
Perjantai ei mittää, lauantai ei mittää.
Sunnuntai ei sitäkään mittää.

Tammikuu ei mittää, helmikuu ei mittää,
maalis-, huhti-, toukokuu ei mittää.
Kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuu ei mittää,
marraskuu ja joulukuu ei mittää.

Eduskunta ei mittää, hallitus ei mittää,
kunnanvaltuustot ei mittää.
200 kertaa 0 ei oo mittää,
kun kukaan eikä mikään tee mittään."

Ja keskusta pettää aina

Patiksen miehetRe: Minne Petri menee valituksi tulee23.12.2016 12.43
Milloin alan miehestä on tullut jumala?

Kouraan ajattelijaRe: Minne Petri menee valituksi tulee23.12.2016 12.56
Öljyn maailmanmarkkinahinta on poikkeuksellisen alhainen. Tästä huolimatta dieselin litrahinta oli tänään Juankoskella 1,30 ja halvempi bensiini 1,45 euroa/ litra.
Tämä merkitsee sitä, että keskituloiisen juankoskelaisen öljy on loppumaisillaan.

Me lämmitämme talomme kaikella muulla, mutta emme öljyllä. Tästäkin syystä öljynkäytölle on tullut pieni lisäaika, mutta Rooman klubin jo 1970-luvulla tekemä ennuste öljyn loppumisesta 2030 paikkeilla pitää hyvin paikkansa.

Ennustushan ei tarkoita, että viimeinen pisara on silloin käytetty, vaan niukkuustuotetta ei enää moni pysty ostamaan.

Se on joka tapauksessa selvää, että öljyn hinta nousee ja lämmitykseen sitä ei pidä enää käyttää.

Biovoimalaan sensijaan tuotamme polttoaineen itse. Metsät tulevat hoidetuksi, kun roskapuulle on edes tämä vähäinen kysyntä.

Se on varmaa, että me emme täällä jäädy silloinkaan, kun maailman tulevat kriisit kohtelevat helsinkiläisiä rajusti ja siellä jäädytään kuin russakat pakkasella.

alan kolmas miesRe: Minne Petri menee valituksi tulee23.12.2016 22.56
Kouraan ajattelija tekee ennustuksiaan Juankosken ja Suomen perspektiivistä.

Kysynpä vaan, milloin Juankoski on ollut merkittävä toimija kansainvälisten öljymarkkinoiden perspektiivistä?

Ei milloinkaan, eikä tule koskaan olemaankaan.

Mitä tulee tilastotieteilijä Pentti Malaskan 1970-luvun öljyennusteisiin, niin voidaan todeta niiden asettuvan samaan ennustekategoriaan, jonka muutosjohtaja Esteri esitti JBOY:n "pelastusohjelman" puolustuspuheessaan Römssyn konkurssin jälkeen. Esterihän oli viivoittimella ennustanut, että jo aivan lähivuosina öljyn hinta ylittää 300 taalaa barrelilta.

Helmikuun 2017 öljyn futuurihinta näyttää nyt kuitenkin olevan vain 52.43 USD/barreli, joten kyllä aika paljon matkaa on vielä bioenergia-asiantuntija Esterin ilmoittamaan öljyn tulevaan hintatasoon.

Typerät suomalaiset keskituloiset Juankoskella ja muualla maksavat itsensä kipeiksi, koska valtaosa polttoaineiden hinnoista on eri tyyppisiä veroja, joista saamme kiittää Digi ja Terra Juhan hallituksen ja myös EU:n komission linjauksia.

Käsitykseni mukaan SOS-hallituksen politiikkaskenaariossa tavoitteena tuntuu olevan se, että vuonna 2050 Suomessa voitaisiin päästä 100%:sti uusiutuvaan energiaan perustuvaan energiajärjestelmään.

Tällainen yleisluontoinen energiapolitiikan määrittely estää täysin innovatiivisen kehitystyön fossiilisten polttoaineiden päästöttömän käytön osalta.

Tässä yhteydessä on hyvä seurata mm. sitä, mitä esim. USA:ssa ajatellaan. Siellähän on rakennettu ensimmäinen päästötön fossiilisia polttoaineita käyttävä 50 MW koevoimala ja kohta perään tulee 295 MW:n kaupallinen voimala Texasiin. Mikä parasta, sähkön hinta tuntuu olevan voimalassa amerikkalaisittain edullinen.

Digi ja Terra Juhan hallituksen politiikkaskenaariossa katsotaan paitsi EU:sta tulevia päästövähennysvelvoitteita myös hallitusohjelmaa, jonka mukaan uusiutuvan energian osuus lisätään yli puoleen kaikesta energian loppukulutuksesta, kotimaisen energian osuutta kasvatetaan 55 prosenttiin, kivihiilen käyttö lopetetaan ja öljyn kotimainen käyttö puolitetaan.

Kepun makrotalousasiantuntija Kivihiili ja Nikkeli Olli on viimeisinä elinkeinoministerin päivinään luvannut, että Suomessa kivihiilen käyttö lopetetaan kokonaan 30 vuoden kuluessa.

Ihmetellä täytyy, mikä on kepuloisten ajatuksen juoksu.

Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä on jo todennut, että kepuloisten kivihiilen käyttökielto tulee vielä valtiolle kalliiksi, koska energiayhtiöt tulevat aivan oikeutetusti hakemaan tästäkin luultavasti miljardiluokkaa olevat korvaukset.

Saksassahan Merkel päätti sulkea ydinvoimalat vuonna 2011 ja panostettiin kivihiileen ja uusiutuviin energioihin. Saksan ydinvoimaloiden sulkemisesta tullee energiayhtiöille ainakin parin kymmenen miljardin euron lasku. Kokonaisuudessaan Saksan energiamarkkinoiden mylläys aiheuttaa vuoteen 2020 mennessä ainakin 200 miljardin euron uusinvestoinnit, joilla ei ole takaisinmaksuaikaa ilman valtavia valtion subventioita.

Saksassa näköjään perustuslakituomioistuin kuitenkin toimii ja sen ydinvoimaloiden sulkemista koskeva päätös tulee merkitsemään sitä, että vastaavat sulkemiskorvaukset tulee käyttöön myös muissa EU-maissa.

Suomessahan ei tunnetusti ole perustuslakituomioistuinta, jonka vuoksi meillä on viime aikoina saatu havaita karmaisevaa oikeuskäytäntöä. Perustuslaki on laitettu meillä heikkolaatuisen vessapaperin asemaan. Mutta kyllä tässä yhtenäinen EU:n oikeuskäytäntö vielä löytyy, vaikka se ei kepuloisia miellytäkään.

Saksan energiamarkkinoiden mielettömyys on joka tapauksessa johtanut siihen, että nyt joulun seutuun sähkön ostajille jopa maksetaan sähkön käytöstä, koska verorahoin tuettua tuulivoimaa on runsaasti tarjolla.

Kyllä jokainen ihminen ymmärtää, että jotain on silloin pielessä, kun kuluttajalle maksetaan sähkön käytöstä. Ei sähkön tuottaminen voi olla ilmaista. Eikä sähkön tuottamisessa ole myöskään kysymys alkemiasta, jolla alalla keskustan virallinen ääni on erinomaisesti ansioitunut.

Kekseliäät kepuloiset voisivat ottaa tämän saksalaisen mallin käyttöön myös tulevassa Fennovoiman ydinvoimalassa. Mikä olisikaan hienompaa, kun ydinvoimaa ruvettaisiin Kepulandiassa tarjoamaan Fennovoiman voimalasta negatiivisella hinnalla 30 EUR/MWh.

Sillähän ei ole tietenkään mitään väliä, millaisiin tappioihin kyseisessä voimalassa päästään, koska Fortum on lupautunut mukaan hankkeeseen ja Fortumilla on jo pitempään ollut huolia siitä, mihin voimalakaupoista saadut rahat pitää investoida.

Mikäli oikein muistan, niin Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark on suunnitellut 8.2 miljardin suuruisen kassan käyttämistä Pohjolassa tuulivoimaan ja Intiassa aurinkoenergiaan, koska Euroopassa on vaikea enää löytää sijoituskohteita perinteisessä sähköntuotannossa.

Toistaiseksi Fennovoiman hintalappua ei vielä tiedä kukaan, mutta Olkiluodosta päätellen se ei ainakaan tule pysähtymään noin 7 miljardiin euroon, jota kepuloiset ovat pitäneet luotettavana arviona, kun mukana on venäläinen luotettava Rossatom, eikä siksi kunnollista tarjouskilpailua asiasta ole ollut tietenkään tarpeen järjestää.

On vain valittu sopiva investori aivan samalla tavalla kuin kepuloiset valitsivat Juankoskella Tratta PBF:n sopivaksi ja luotettavaksi investoriksi ukrainalaisen Val Sedän.

Jotain mätää meillä näyttää olevan noissa Digi Terra Juhan energiapoliittisissa linjauksissa, kun Suomi ei ole sähkön suhteen läheskään omavarainen maa ja esim. vuonna 2015 Suomessa sähkön keskihinta Nordpool-sähköpörssissä oli 29,66 euroa megawattitunnilta, kun Pohjois-Ruotsissa keskihinta oli vain 21,16 euroa.

Tästäkin havaitaan, että Suomen sähkön hintataso on noin 40%:a korkeampi kuin Ruotsissa.

Yleisesti on jo pitkään ollut tiedossa sekin, että edullisen sähkön tuontia Ruotsista on rajoittanut riittämätön sähkön siirtokapasiteetti.

Nyt kuitenkin yli 70%:sti julkisomisteinen Fingrid on vihdoin monien vuosien miettimisen jälkeen ruvennut selvittämään, mitä mahtaisi maksaa siirtokaapelin veto Ruotsista Suomeen. Marraskuussa Fingrid tiedotti sitten, että nyt kaapelin suunnittelu on vihdoin aloitettu:

"Fingrid ja Svenska Kraftnät suunnittelevat uutta, 800 megawatin voimajohtoa Ruotsin Messauresta Suomen puolelle Keminmaan kautta Pyhänselkään. Vajaan 200 miljoonan euron investoinnin on tarkoitus valmistua vuoteen 2025 mennessä, Fingrid tiedottaa."

Minua vain ihmetyttää, miksi 200 miljoonan euron kaapelin noin 200 kilometrin ilmajohdon rakentaminen voi kestää melkein yhtä kauan kuin ydinvoimalan rakentaminen.

Minustahan näyttää siltä, että noita kaapeleitakin voidaan vetää kilometrikaupalla päivässä.
Ainakin venäläisien maakaasuputkien vetämiselle Digi Terra Juha ei ole nähnyt mitään esteitä. Juhan mielestä kysymyksessä on pelkästään ympäristöasioista ja liiketaloudellisesta hankkeesta. Kyllähän Digi Terra Juhan täytyisi tietää se, että Norstream 1 putkikin on vain noin 30-50% käyttöasteessa.

Miksi liikemieheksi itseään mainostava Digi Terra Juha pitää liiketaloudellisesti hyvänä ideana sitä, että Nordsteam 2 putken jälkeen putkien käyttöaste on vain 10%:n luokassa.

Johtuuko Digi Terra Juhan innokkuus kaasuputkihankkeissa siitä, että Nordstream 2 putken innokkana puuhamiehenä on voimistellut vuositolkulla Kuopion hidaspuheinen demujen Mooses oman konsulttitoimistonsa kautta.

Miksi Digi Terra Juha ei pidä ruotsalaisten kanssa käytävää sähkökauppaa liiketaloudellisena asiana, kun sähkön siirtokaapeli pudottaisi sähkön hintaa nimenomaan Suomessa ja parantais heti Suomen heikkoa kilpailukykyä?

Sitä paitsi ihmetyttää myös, miksi kyseisen siirtokaapelin pitää olla ilmassa, kun kotimaiset sähkönsiirtoyhtiöt, suurin sähkönsiirtäjä Caruna etunenässä puolusteli taannoin siirtohintojen rakettimaista nostoa sillä, että nyt siirtokaapelit täytyy käyttövarmuuden vuoksi kaivaa maahan.

Kouraan ajattelijaRe: Minne Petri menee valituksi tulee24.12.2016 0.24
Juankoski ei ole merkittävä toimija kansainvälisen öljypolitiikan näkökulmasta. Tässä akm on aivan oikeassa.
Juankoski on kuitenkin edustava otos niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin öljyriippuvuutta arvioivan tutkimuksen näkökulmasta.

Keskituloinen juankoskelainen tietysti pystyy ostamaan öljyä traktoriinsa sittenkin, kun maailman asukkaiden enemmistö ei pysty. Tästä syystä käytämme suhteellista osuuttamme suuremman osan. tästä uusiutumattomasta energian lähteestä.
Asenneilmasto kertoo kuitenkin valmiudesta luopua uusiutumattoman fossiilisen energian käytöstä.
Millä toisella kunnalla on 700 % omavaraisreservi lämpöenergian tuotannossa.
Kuopion muutosjohtajalla on mahdollisuus suunnata kaupungin kasvua tänne, koska tämä arvokas perusinfra on kunnossa.

Patiksen miehetRe: Minne Petri menee valituksi tulee24.12.2016 12.47
Hyvää Joulua Heikille, Moro Pekalle, alan mies Pekalle, Veikolle, Erkille ja kaikille muille kirjoittajille.

alan kolmas miesRe: Minne Petri menee valituksi tulee24.12.2016 14.15
Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua myös Patiksen miehille ja kaikille VAPAAn keskustelijoille sekä muille itsenäisyytensä menettäneen autiokylämme asukkaille.

Onneksi Digi Terra Juha-tonttu ja Sote Juha-toinen tonttu saivat Juolupukin Maan viimeisessä lähetyksessä kuusen alle ennätyksellisen kalliin maakunnallisen Sote-paketin, johon liittyy tietysti myös kahden palvelusetelin valinnanvapaus.

Eläköön vapaus.

Vihdoinkin saadaan myös julkisen hammashoidon jonot lyhyiksi vuonna 2020 tai myöhemmin, ettei tarvitse pelkästään pehmeää leipää puputtaa alan miehen tapaan.

Vanhemmilla ihmisillä kunnollinen hammashuolto on äärimmäisen tärkeä, koska suun tulehdukset voivat olla tappava yhdistelmä.

Varottava esimerkki heikosta julkisesta hammashoidosta löytyy alla olevasta linkistä.

https://www.youtube.com/watch?v=j-CuPDYB9UM

Jouluna meillä on tapana syödä ja juoda hyvin ja sitten mennä saunaan. Onneksi meillä on Juankoskella ollut ihan omasta takaa syömisen ja juomisen kulttuurin hyvin ymmärtäviä ihmisiä, joten heitä muistellessa kannattaa pistää pyörimään youtubesta vaikka Juicen Sika-laulu ruokailun lomassa.

https://www.youtube.com/watch?v=j-CuPDYB9UM

Kun masut on saatu sikaa täyteen, voidaankin vaikka käydä pötkölleen ja ruveta hiljentymään hyvien joululaulujen pariin vaikka alla olevaan kansainväliseen Valkea Joulu-tyyliin
.
https://www.youtube.com/watch?v=GJSUT8Inl14

Tietenkin Jouluna on syytä hiljentyä myös kuuntelemaan oululaisten Tiernapoikien perinteistä sanomaa.

Tiernapojathan ovat jo kauan sitten viestineet suomalaisille, että kaikkia ihmisiä rotuun ja kieleen katsomatta on syytä kunnioittaa, vaikka valtaa pitävät ovat Suomessakin ajaneet jo 400 000 lähimmäistä köyhyysloukkuun ja 380 000 lähimmäistä luottohäiriöisten rekisteriin.

Nämä tosiasiat meidän kaikkien on hyvä pitää mielessä erityisesti jouluna.

https://www.youtube.com/watch?v=GHzsZKTvZ1A

alan kolmas miesRe: Minne Petri menee valituksi tulee25.12.2016 0.35
Näköjään yllä kiireessä linkitin jouluaiheisen Juicen Sian Sote Rehula-toisen tontun hammashoito-ohjeisiin.

Oikea linkki piti olla tietysti Roman Fedortsovin hienoon Deep Sea Monstersin Kissakalan edustavaan potrettiin.

https://www.rt.com/viral/371116-russian-fantastic-beasts-fish/

Erikakin voisi laitella tällaisia valaisevia Akonveden hanpaattomien kalojen potretteja seisovan Biovoimalan kellarin seinään muistoksi siitä, kun NS yritti pelastaa Juankosken kaupungin ja Akonveden arvokkaan kalakannan.

Erinomaista Joulun Jatkoa kaikille!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: