Keskustelu

Pekka Vartiainen, valtuuston II varapuheenjohtajaKuopiolainen31.12.2016 14.03
Moro,
olen huomenna kuopiolainen ja olen ehdolla Kuopion valtuustoon keväällä.
Olen todella kypsynyt siihen, että nyt kuopiolaisena joudun maksamaan Juankosken tunareiden jättämät velat ja velvoitteet.
Olin itse valtuutettuna ja luottamushenkilönä todella tiukka talouspolitiikan kannattaja ja siksi sain paljon paskaa päälleni juuri niiltä, jotka ovat aiheuttaneet itsenäisyyden menettämisen ja nyt kuopiolaisena järjettömät velat meidän maksettavaksi.
Jos olisin ollut mukana tekemässä ja aiheuttamassa itsenäisen kunnan talouden romahtamisen.
Vastustin Juantehtaan koulun 6 miljoonan euron typerää saneerausta, koska emme kilpailuttaneet koulun suunnittelua, vaan taas kaupunki käytti omaa tuttua toimistoa. Masa Pohjolaisen kanssa esitimme kokonaan uuden koulun rakentamista, joka olisi ollut selkeästi edullisempi ja olisi työllistänyt paikkakuntalaisia toimijoita. Nyt Juantehtaan koulun opettajat ja lapset oireilevat homeen takia.
Toiseksi vastustimme keskuskeittiön rakentamista, joka nyt luultavimmin lakkautetaan aivan liian kalliina laitoksena. Tähän paloi n. 4 miljoonaa euroa laitteineen.
Lisäksi vastustin ryhmäni kanssa PB:lle myönnettävää takausta, sillä olimme ottaneet selvää yrittäjän taloudellisesta asemasta ja muista tärkeistä seikoista, joista kukaan muu ryhmä ei halunnut tietää mitään ja vastuuttomasti pistivät kuntalaiset maksamaan kymmenisen miljoonaa euroa korkoineen tässä puhalluksessa.
Me esitimme lisäksi selkeitä talouden tasapainottamisratkaisuja, mutta muut ryhmät kieltäytyiv-t kuulemasta totuuksia ja selvityksiä. Tästä syystä lakkautettiin Säyneisen koulu, jonka takia kaupunki on taas ollut aivan hiljaa, koska menoja on ollut enemmän, kuin olisi säästetty. Minulla on asiasta erittäin tarkat tiedot.
Olen iloinen, että saan olla kuopiolainen, mutta en ole lainkaan tyytyväinen siihen johtaviin ratkaisuihin. Siksi en juhlista liitosta. Minä en olisi halunnut rutiköyhää ja omia virheitä tuottavaa Juankoskea osaksi Kuopiota ja minun uutta kaupunkiani.
Toivotan kuitenkin kaikille hyvää tulevaa vuotta ja onnea Suomen valtio.

PVRe: Kuopiolainen31.12.2016 16.23
Moro,
tämä kirjoitukseni julkaistiin Savon sanomissa n. 3 viikkoa sitten:
" MIELIPITEENI

Kuopion kaupunki on levittäytynyt kuntaliitosten kautta ja kaupungin asukasluku on kasvanut oleellisesti. Tämä tarkoittaa sitä tosiseikkaa, että myös yhdenvertaisuus- periaatteen mukaisesti periferioiden, entisten itsenäisten kuntien, vanhusten palveluista ja sosiaalipalveluista yleensäkin on pidettävä huolta, ainakin näennäisesti.

Yleensä kuntaliitokset tuovat vaurautta yhdistyneeseen kuntaan, mutta esimerkiksi Juankosken kaupungin liittymisen myötä Kuopiolle kertyi kymmeniä miljoonia lisää velkataakkaa ja kumuloitua alijäämää, joka on maksettava kolmen tulevan vuoden kuluessa tilinpäätöksiin. Lisänä kaupassa tulee kunnostettavien rakennusten massa ja muuta heikossa hapessa olevaa infraa.

Kuntalaissa vaaditaan talousarvioihin ja tilinpäätöksiin tasapainoisia tuloksia ja se tietää aina leikkauksia määrärahoihin ja siten heikennyksiä palvelutarjontaan, myös peruspalveluihin. Näin ei tarvitsisi tapahtua, jos päätöksenteko olisi rationaalista eikä poliittisesti rajoittunutta. Kuopio on lähtenyt sosiaalipalveluiden leikkaamiseen peräti yli 9 miljoonalla eurolla; vanhusten palvelutasoa heikennetään, heikommassa asemassa olevien sosiaaliturvaa leikataan armottomasti ja siten toimeentulon rajamailla olevien ihmisten toimeentulon mahdollisuutta vähennetään ratkaisevasti. Minun mielestäni tämä ei ole vain väärin, vaan tämä on myös ihmisoikeuksien kannalta sietämätöntä.
Vanhusten palvelutasoa leikataan siten, että hoitajien määrää vähennetään ja auttavia käsiä jää , tai jätetään pois hoito- ja hoivatyöstä. On varmasti päätelty, että vanhukset ja ikäihmiset, vammaiset ja heikosti toimeentulevat eivät uskalla valittaa, ja muutoksenhakuprosessi on niin aikaa viepä menettely, että on parempi vain olla hiljaa ja kestää nöyryytys ja huono olo. Lakimiehenä tiedän, että suomalaiset vanhukset ja ikäihmiset ja sairaat eivät valita, mutta toivottavasti löytyy edes lähisukulaisia tai ystäviä, jotka auttavat näitä heikommassa asemassa olevia valitusten laatimisessa tai kanteluiden kirjoittamisessa. Yleensä vain tätä kautta asiat tulevat yleisesti tietoon ja kukaan ei pääse ihmetyksen varjon taakse piiloon, vaan siten vastuu heikommassa asemassa olevien ihmistensosiaalipalvelujen tasosta kuuluu kaikille.
Kuopion kaupunki on suhteellisen varakas kaupunki ja omistuksia on paljon. Jos palvelutarjontaa monipuolistettaisiin ja myytäisiin osia kaupungin massasta ja julkisista toimista yksityisille, saataisiin vaadittavat ihmisoikeuksia loukkaavat sosiaalipalvelujen leikkaukset poistettua päiväjärjestyksestä ja samalla luotaisiin lisää verotulomassaa. Yleensä tämä on erittäin vaikeaa päättäjille, koska kyseeseen tulee poliittinen tahtotilanne ja päättämisharkinnan vaikeus (ymmärrys).

Pekka Vartiainen, lakimies ja Juankosken kaupunginvaltuuston II- varapuheenjohtaja"

Pekka VartiainenRe: Kuopiolainen1.1.2017 12.55
Moro,
minulta on kysytty olenko mieleltäni Kuopiolainen ja savolainen ja vastaus löytyy jo historian sivuilta:
"
KuPS-historiaa (1923-2016)
Kuusitoista herrasmiestä kokoontui maaliskuussa 1923 kokoukseen Kuopion Seurahuoneelle. Heidän tavoitteenaan oli perustaa Kuopioon jalkapalloseura. Valmistava kokous pidettiin 7.3. Varatuomari Lauri Backman toimi kokouksen puheenjohtajana ja luutnantti Väinö Miettinen sihteerinä. Muut osallistujat olivat Tuomo Heikura, Sulo Honka, O.Kauhanen, Kalle Laakkonen, N.Luukkonen, Mikko Miettinen, Artturi Niemi, Ilmari Pohjanpalo, Yrjö Pykäläinen, Ali Rautakorpi, A.Roos, Veikko Snellman (Savojärvi), Niilo Solmu ja E.Toivanen.
Seuran perustamiskokous pidettiin 16.3. Paikalla oli 25 henkilöä, joista varatuomari Lauri Backman valittiin kokouksen puheenjohtajaksi. Konttoristi Aarne Hirvonen toimi sihteerinä. Seuran ensimmäisen johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Ali Rautakorpi, varapuheenjohtajaksi Kalle Laakkonen, sihteeriksi Aarne Hirvonen sekä muiksi jäseniksi Lauri Backman, O.Kauhanen, Artturi Niemi ja Ilmari Pohjanpalo. Seuran nimeksi tuli Kuopion Palloseura (KPS) ja seura hyväksyttiin SPL:n jäseneksi 28.6.1923."
Ylläoleva teksti on KUPS:n historiikista ja perustajajäsen nimeltä Lauri Backman on isoisäni. Joten olen todellakin kuopiolainen ja urheilufani.

alan kolmas miesRe: Kuopiolainen1.1.2017 14.07
Kuopion tuleva muutosjohtaja Kangasperko häärii edelleen Premium Boardin kimpussa ja neuvottelee näköjään taas tehtaan käynnistämisestä ns. oikeiden omistajien eli Milini Holdingin kanssa, vaikka Kangasperkon on todettu olleen esteellinen kaikissa Premium Boardia koskevissa järjestelyissä.

Näköjään Maaseudun Tulevaisuus-lehtikin jo tietää, mihin Esteri Kagasveijari on sotkeutunut:

"Samoriz oli vuodesta 2011 asti vakuuttanut olevansa Pehamin rahojen takana. Nyt julkisuuteen tulleet todelliset rahoittajat kertovat kuitenkin rahoittaneensa Pehamia yhteensä noin 11 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainalla kyproslaisen Milini Holdingin kautta.

Milini Holding vaihtoi vaihtovelkakirjansa Pehamin osakkeiksi ja otti näin vallan yhtiössä. Samoriz on irtisanottu yhtiöstä.

Premium Boardin toimitusjohtajaksi on nimetty Saksan kansalainen Dimitri Barinstein, Pehami-konserniin kuuluvan Premium Board Capitalin hallitukseen kuuluvat venäläinen Martin Simonyan ja ukrainalainen Oleksandr Skoblia.

Koko rahoituskuvion taustalla on kyproslainen Milini Holding, jonka omistavat armenialainen Toumasyan ja venäläinen Telepnev.

Juankoskella Milinia on edustanut Oleksandr Skoblia, joka on neuvotellut muun muassa kaupunginjohtaja Kangasperkon ja yrityssaneerausohjelman valvojan Lassi Nyyssösen kanssa."

Nyt tässä Esterin ja paikallisen ELY-keskuksenkin keittämässä sopassa on jo näköjään mukana myös yritysaneerauksen valvoja Nyyssönen, Pohjois-Savon käräjäoikeus ja tietysti myös valtiollinen Finnverakin.

Kysymys kuluu, voiko valtion omistama pankki myöntää 6.25 milj. euron suuruisen lainan ilman vakuuksia varattoman hollantilaisen konserniemon Pehami B.V:n omistamalle Premium Board Finland Oy:lle, jonka todellisista omistajista ei ole otettu mitään selkoa?

Tähän on helppo vastata: ei voi.

Häkkireissut tässä on päättäjille tarjolla, kun poliisi selvittää tarkemmin senkin, onko Juankosken kaupungin taholla syyllistytty esim. takauspetokseen.

Esteri Kangasveijari on lehdistölle jo taas laulanut:

"Juankosken kaupungin johtoa on informoitu tehtaan uusista omistusjärjestelyistä. Kaupunginjohtaja Petri Kangasperko kertoo, että hän on tavannut käräjäoikeuden nimeämän asianajan, joka on jättänyt uudet kontaktitiedot."

Kuinkahan kauan Kuopion kaupunginjohtaja tahraton Petteri Paronen jaksaa katsella Juankosken kaupunginjohtajan matkusteluja ja neuvotteluja veroparatiisisaarilla majaansa pitävien rahanpesuyhtiöiden kanssa?

Nyt alkaisi olla Esterilläkin jo korkea aika kertoa Juankosken kaupungin kyrsiintyneille veronmaksajille koko totuus katastrofaalisesta Samovaari-seikkailusta, johon on kuulunut Römssyn konkurssipesän myynti ja 10 milj. euron Biolämmön lahjakaupat.

Esteri: "the whole truth and nothing else but the truth."

Esteri on selvästi käyttänyt Biovoimalan järjestelyissäkin hyväkseen myös toimitusjohtajan asemaansa Savon Energiaholding Oy:ssä ja sen kokonaan omistamassa Savon Voima OyJ:ssä.

Savon Voimahan lahjoitti ehdottoman enemmistön Juankosken Biolämpö Oy:n osakkeista myös Samovaari-yhtiöiden hämäriin käsiin ja lisäksi noiden järjestelyjen vuoksi Savon Voima OyJ joutui vielä rakentamaan Juankoskelle jo toisen uuden biovoimalankin.

On käsittämätöntä, että Esteriä ei ole vielä saatu käpälälautaan kolttosistaan.

Onneksi poliisi tutkii asiaa. Keskusta pettää aina.

Kamreerin alkuRe: Kuopiolainen1.1.2017 17.33
Pekan mesnestymismahdollisuudet kevään vaaleissa lepäävät kokonaan takausprosessin käsittelyssä.

Mikäli Juankosken kaupunginjohtaja ja hallitus joutuvat vastuuseen päätöksistään, on Pekka varmasti Kuopion valtuustossa. Päin vastaisessa tapauksessa tai ylipäänsä käsittelyn viivästyessä ja hautautumisessa vihreän veran alle mahdollisuudet pienenevät.

alan kolmas miesRe: Kuopiolainen1.1.2017 18.56
Moro Pekka on siinä oikeassa, että jokaisella valtuutetulla pitää tietysti olla oma mielipide.

Kepulandiassa meillä on aina ajateltu, että on vain yksi totuus. Se virallinen "alkiolainen totuus", johon vahvasti liittyy tietysti raittiusaate ja kaikki "hyvät pöytätavat ja tavanomaiset ruokajuomat". Myös lautamiehet ovat "alkiolaisen totuuden" mukaan täysin moitteettomia ja riippumattomia.

Ilmiö on täysin sama, jonka me kaikki suomalaiset nyt näemme kotimaisessa politiikassa, EU:n päivittäisessä päätöksenteossa ja näköjään myös USA:n presidentinvaaleissa.

USA:ssahan Killer Hillary ja miehensä Bill ovat lapioineet satoja miljoonia euroja omalle säätiölleen pitäessään puheita valtion hallinnossa investointipankkiireille, korruptoituneille öljyvaltiolle ja muille maailman rikkaimmille liikemiehille.

On uskomatonta, että Killer Hillary todellakin tuhosi yli 30 000 sähköpostiviestiään tietokoneeltaan, kun hän oli saanut haasteen FBI:lta siitä, sisältääkö hänen yksityisessä tietokoneessa olevat sähköpostit salaiseksi luokiteltavaa valtiollista tietoa.

Nythän on käynyt ilmi, että noita sähköposteja on ollut peräti 650 000 kappaletta.

Saihan meillä kepuloinen Anneli Jäätteenmäkikin lähtöpassit pääministerin ministerin hommista, kun paljastui, että presidentin kanslian Manninen toimitti Annelin faxiin ilman lupaa kaiken mahdollisen tiedon suoraan presidentin kansliasta.

Suomessa Clintonien säätiön nimi on kepuloisten Nuorisosäätiö, jonka lonkerot ulottuvat kaikille yhteiskunnan aloille kaavoituksesta lähtien.

Kaikessa tässä poliittisessa kähminnässä ja avoimessa korruptiossa on kysymys tekopyhyydestä, jonka varjolla näennäisesti hyväksyttävää toimintaa harjoitetaan vallanpitäjien ja etuoikeutettujen ihmisten hyväksi.

Sehän on yleisesti tunnettu asia, että valta rappeuttaa.

Tiedotusvälineet ovat oleellinen osa vallankäyttöä ja tästä syystä on tärkeätä, että tiedotustoiminta on vapaata ja puolueista riippumatonta. Kysymys on ihmisten perusoikeudesta saada oikeata tietoa. Tämän perustarpeen tyydyttäminen on johtanut internetin syntyyn ja informaatiovallankumouksiin.

Ne lehdet häviävät maailman kartalta, jotka eivät pysty tai halua tuottaa puolueetonta ja luotettavaa, korkealuokkaista tietoa. Koillis-Pravdan raportit porkkanoiden muodoista tai porkkanapenkeitä, eivät ole tällaista tietoa.

Juankoskella korkealuokkaista tietoa ei ole myöskään se, että kaupunginjohtaja Kangasperko esiintyy lehden palstoilla asiantuntijana ja on tavan takaa mollannut mm. nimimerkkien takaa yhdessä korruptoituneiden toimittajien ja Koillis-Pravdan tuottaja Erika Suomisen kanssa mm. edesmennyttä Pena T. Tolvasta ja tietysti myös New Stroms Oy:tä ja sen rehellisiä toimihenkilöitä, kun he ovat tosiasioihin perustuen kertoneet totuuden ns. Tratta PBF:n ja JBOY:n kähminnöistä.

Tässä yhteydessä ei ole tarvetta enää lähemmin käsitellä Koillis-Pravdan tuottajan osuutta mm. Säyneisen koulun ja Keskustan keittiön osalta. Se kuitenkin voidaan todeta, että kyseiset hankkeet ja monet muut ovat olleet katastrofaalisia Juankosken kaupungin kannalta.

Koillis-Pravdan yksisilmäistä kirjoittelua saamme kaikki kiittää Juankosken kaupungin täystuhosta ja hyvän maaseutukaupungin häviämisestä maailman kartalta.

Onneksi Kuopion kaupungissa, kuten kaikissa arvonsa tuntevissa kaupungeissa, on jo vuodesta 2001 lähtien ollut Savon Media Oy:n julkaisema oma ilmainen Kuopion Kaupunkilehti, jonka levikki on nykyään jo 55 000 kpl.

Kun Kuopion alueella on jo myös hyvin toimitettu Mullikka Bladet, joka on seurannut kohtalaisen hyvin myös Tratta PBF:n poliisitutkinnassa olevia kähmintöjä, niin on vaikea nähdä, että Koillis-Pravdalla olisi enää mitään tiedotuksellista markkinarakoa.

Lehti on nykyään jo niin ohutkin, ettei sitä voida käyttää edes hiilloslahnan kääreenä.

Virallisen äänen toistuvat kuvat Koillis-Pravdassa eivät valitettavasti enää lisää Koillis-Pravdan levikkiä. Virallinen ääni ei varmaan ole enää mikään siloposkinen nuorukainenkaan, vaikka päivittäin moukaria pyörittääkin hampaat irvessä.

Pyydän, että Moro Pekkai ei kuitenkaan loukkaannu tästä lausunnostani, joka on ehkä vähän värikkäästi todettu. Siis se, että keskusta pettää aina.

eskimoRe: Kuopiolainen1.1.2017 18.58
mutta kuitenkin hyvää uuttavuotta pekka ja toivottavasti pääset valtuustoon



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: