Keskustelu

Kouraan ajattelijaEhdokasasettelu selvillä26.1.2017 9.33
Juankoskelta on tulossa aivan liikaa ehdokkaita. Meidän on keskitettävä äänet nyt todella yksimielisesti.

Ehdotan, että äänet keskitetään Pekka Vartiaiselle ja Kari Hartikaiselle. Heillä on parhaat mahdollisuudet mennä läpi. Molempien kädet ovat myös puhtaat menneeltä valtuustokaudelta.

Perussuomalaisten äänet olisi keskitettävä Erkki Niemiselle.

Tämä asetelma vaatii paljon keskustaa ja demareita aikaisemmin äänestäneiltä, mutta nyt on katsottava Juankosken etua. Meillä ei ole enää varaa puoluepolitikointiin.

KoirankusettajaRe: Ehdokasasettelu selvillä26.1.2017 19.23
Keskustalla on ainoastaan takausasiassa ryvettyneitä ehdokkaita. Vaikea on uskoa kenenkään pääsevän läpi.

Rauno Kettunen ymmärtää politiikan lainalaisuudet eikä asettunut edes ehdolle. Tämä oli viisas ratkaisu. Ei olisi ollut mukava entisenä kansanedustajana kokea nöyryytystä.

poliittinen tarkkailijaRe: Ehdokasasettelu selvillä27.1.2017 2.01
Kouraan ajattelija on yllä esittänyt varsin onnistuneen ehdotuksen Juankosken ehdokasasettelun osalta.

Tarkasti ajatellen Juankoskella ei taida enää olla muita ehdokkaita, jotka eivät olisi ryvettyneet edellisellä valtuustokaudella ja jo kauan sitä ennen.

Jos äänien keskittämisestä voidaan tehdä sopimus esim. keskustan virallisen äänen kanssa, niin silloin olisin valmis jo suorittamaan ehdokkaiden läpimenosta ennustuksenkin.

Minullahan on tunnetusti ollut hyvät ennustajan lahjat. Taisinpa olla niitä harvoja, joka ennustivat myös Trumpin vaalivoiton oikein USA:ssa, vaikka valtamediat ja poliittinen eliitti ympäri maailmaa olivat tietysti aivan toista mieltä.

Vaalivoitto tuli Trumpille kuitenkin kirkkaasti. Nyt sitten ihmetellään ympäri maailmaa, kun Trump onkin pannut toimeksi jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja USA:ssa osakekurssitkin ovat jo nousseet kaikkien aikojen ennätykseen.

Tottakai hävinneet ovat käynnistäneet ennen näkemättömän Trumpin parjauskampanjan, jossa jopa Trumpin 10 vuotiasta viatonta poikaakin kaikki tulokseen pettyneet naispuoliset TV-kommentaattorit ovat jo lähteneet TV-kanavilla lyömään kuin vierasta sikaa.

Tältä osin tulee mieleen Johannes Virolaisen kommentit, kun hävisi taannoin vaaleissa. Kansa on puhunut ja pulinat pois.

Nytkin poliittinen eliitti ajattelee Suomessa, että tulevien kuntavaalinen valtuustopaikat on jo jaettu, vaikka edes ehdokkaita ei ole vielä valittu.

Kyllä Juankoskellakin tavallista taapertajaa on lyöty turvenuijalla päähän jo kymmeniä vuosia putkeen ja maksatettu viattomilla veronmaksajilla poliittisen eliitin kymmenien miljoonien eurojen huu-haa hankkeet, joissa rahat ovat menneet täysin kankkulan kaivoon ja liukkaiden liikemiesten taskuihin.

Tällaista menoa ei voi enää nykypäivänä sietää, koska nyt vaarassa on Juankosken ajautuminen täydellisesti Kuopion unohdetuksi kaukaiseksi syrjäkyläksi, jossa mitkään palvelut eivät enää pelaa tulevaisuudessa.

Tulevissa kuntavaaleissa tarvitaan siis täydellinen suunnan muutos.

Terra Sipilän ja kepuloisten "Suomi Kuntoon"-projekti on myös jo täydellisesti epäonnistunut, eikä tavoiteltua Sipilän tavaoittelemaa 72%:n työllisyysastetta tulla koskaan saavuttamaan Terra Sipilän toistaiseksi esittämillä keinoilla ainakaan vuoteen 2019 mennessä.

Pieni katsaus Suomen väestötilaston osoittaa, että Terra Sipilän "Suomi Kuntoon"- visio on ns. "mission impossible" eli mahdoton tehtävä.

Suomen tuoreen väestötilaston mukaan väestö jakautui vuonna 2015 seuraavasti (hlöä):

- Koko väestö 5 487 308
- 0-14 vuotiaat 896 023
- Opisk. & koululaiset 407 955
- 15-74 vuotiaat 4 102 000
- Työlliset & työttömät 2 643 000 (siis työvoima)
- Työvoiman osuus väestöstä 64.4%
- Työlliset yhteensä 2 412 000
- Työllisyysaste 15-74 v. 58.8%
- Työttömät & piilotyöttömät 388 000
- Eläkeläiset 1 365 31

Sipilän hallituksen tavoitteena on siis nostaa vuoden työllisyysaste nykyisestä noin 68%:sta 72%:iin.

Tilanne vuonna 2020 saattaa kuitenkin olla seuraava (hlöä):
- Koko väestö 5 512 045
- 0-14 vuotiaat 900 062
- Opisk. & koululaiset 409 794
- 15-74 vuotiaat 4 120 492
- Työlliset & työttömät 2 605 912
- Työvoiman osuus 63.2%
-Työlliset yhteensä 2 422 874
- Työllisyysaste 58.8%
- Työttömät & piilotyöttömät 340 038
-Eläkeläiset 1 465 312

Yllä esitetyn alustavan laskelman perusteella nähdään, että työttömien ja piilotyöttömin määrä saattaa parhaimmillaan laskea noin 48 000 henkilöllä, mutta yhtä hyvin se voi noustakin, koska koko ajan on suunnitteilla erilaisia ohjelmia, joilla piin kovaa pitkäaikaistyöttömyyttä pyritään karsimaan tilastoista.

Todellisuudessa nämä onnettomat ihmiset eivät kuitenkaan mihinkään häviä yhteiskunnasta muuta kuin kuoleman kautta.

Terra Sipilän hallitusohjelmassa on siis määritelty, että nykyinen noin 68%:n työllisyysaste nostetaan vuoteen 2019 mennessä 72%:iin ja uusia työpaikkoja pitäisi tulla ainakin 100 000.

On huomattava, että Terra Sipilä puhuu ikäluokista 15-64, joka poikkeaa yllä esittämistäni alustavista luvuista. Mutta kuitenkin mm. Etla on myös jo todennut, että Terra Sipilän lukuja ei tulla läheskään saavuttamaan.

Terra Sipilä ei ole ottanut huomioon ennustuksissaan sitäkään, että Suomessa tapahtuu väestön keskuudessa massiivien väestörakenteen muutos, kun väestö ei kasva enää ja suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle.

Toisaalta Suomessa ei ole olemassa eläkeläisille myöskään mitään kunnon motiivia aktivoitua työelämään, koska himoverottaja-demut tulevat taatusti pitämään huolen siitä, että Suomen ennätyksellisen korkeata tulojen marginaaliveroa (=ns. kepuloisten ja demujen kateusvero) ei ainakaan lasketa.

Yllä olevasta alustavasta analyysistä havaitaan siis, että Suomella on kaksi keskeistä väestöpoliittista ongelmaa: väestö ei kasva, vaan itse asiassa voi jopa ruveta vähenemään, koska viime vuonnakin kuolleisuus ylitti syntyvyyden. Toisaalta eläkeläisten määrä kasvaa erittäin kovaa vauhtia.

Näyttää siltä, että talous ei Suomessa Terra Juhan SOS-hallituksen Kiky-sopimuksen riittämättömien toimien johdosta tule lähivuosina kasvamaan keskimäärin ehkä yhtä prosenttia enempää.

Tästä seuraa se, että ainakin miljoona Suomen eläkeläistä joutuu elämään tulevat 20-30 vuotta täydellisessä köyhyysloukussa, kun kepuloisten ja SAK:n yhdessä luomaa suomalaisen "työmonopolin lukkoa" ei haluta lainsäädännöllisin toimin avata.

Persujen Timo Soini on taas pitänyt huolen siitä, että Suomen rajat iskettiin kiinni ja näin myös aikoinaan AKM:n toivoma merkittävä väestönlisäys eli ns. ?Taivaan Lahja? suli täysin käsiin, kun sisäministeri Orpokin intoutui Migrin Päivi Nergin kanssa palauttelemaan pakolla "muuttolintuja" tykkien ja pommien ruuaksi.

Jossain vaiheessa taisin jo ehtiä Päiviä hieman kiittelemäänkin, kun vertasin hänen aluksi humaania linjaansa taannoiseen Maahanmuuttoviraston legendaariseen Eila Kännöön, jonka elämän tehtävänä oli vuosikymmeniä ukkouttaa ja mummouttaa suomalainen yhteiskunta.

Kun katsoo viimeaikaisia Suomen väestötilastoja syntyvien ja kuolleiden osalta, niin voidaan todeta, että Suomen eläköitymishankkeet ovat menneet täysin nappiin.

Espoossakin minä olen pannut merkille, että liikenteessä näyttää nykyään olevan jo enemmän rollaattoreita kuin autoja.

Ilmeistä onkin, että tässä pian voidaan odotella sitäkin, että Terra Sipilän luottoministeri Anne Berner kohta keksii laittaa rollaattorit verolle, jotta ainakin maanteihin liittyvälle, muistaakseni 2.5 miljardin suuruiselle, korjausvelalle löydetään luonteva maksumies pääasiassa eläkeläisten ja sairaiden piiristä.

Sitäkään ei osaa sanoa vielä, tuleeko noihin rollaattoreihinkin paikantamisjärjestelmä. Niissä se saattaisi olla kyllä hyvinkin paikallaan, jotta mahdollisimman nopeasti saadaan tarvittaessa ambulanssit paikalle hätätilanteessa.

Olen pahoillani, että Juankosken tulevaa ehdokasasettelua miettiessäni jouduin kirjoittamaan pitkän johdannon.

Kun Juankosken tulevista haasteista puhutaan, niin selvältä vaikuttaa kuitenkin se, että tulevien ehdokkaiden on tarkalla silmällä ja korvalla seurattava Juankosken demograafista kehitystä ja tulevia haasteita.

Ilmeistä on, että Juankoskella on syytä varautua siihen, että teollisia työpaikkoja paikkakunnalle ei tule.

Jäljelle silloin jää yllä esitetystä alustavasta analyysistä tietysti paljastuva suuri eläkeläisten joukko ja myös ikäluokista 0-14 v sekä koululaisista ja opiskelijoista on pidettävä huolta vielä tulevinakin vuosina.

Jostain luin, että esim. Tuusniemelläkin eläkeläisiä on jo yli 50%:a väestöstä. Tilanne ei voi merkittävästi poiketa tästä myöskään Juankoskella, vaikka Juankoski päätettiinkin tyhmyyksissään liittää Kuopin autioituvaksi syrjäkyläksi.

Modernisti tulevilla kuntavaaliehdokkailla täytyy tietysti myös sitten olla selkeät ohjelmat, joilla puututaan yo. kohderyhmien tulevien haasteiden ratkaisuun.

Poliittinen tarkkailija antaa kaikille Junkosken tuleville kuntavaaliehdokkaille ajankohtaisen ilmaisen neuvon: käyttäkään mahdollisimman paljon somea. Sillä ne vaalit nykyään voitetaan.

alan miesRe: Ehdokasasettelu selvillä28.1.2017 10.04
Kun nyt Pekka V haluat profiloitua vaalien alla kirjoittamalla muillekin mielipidepalstoille, niin annan sen yksinkertaisen neuvon, että spellaa kirjoituksesi ennen julkaisua. Kestää pari minuuttia korjata virheet. Eli kirjoita ensin Wordiin ja valitse tarkistuskieleksi suomi.

Esimerkiksi edellisestä spelli sanoo, että yksi sana ei ole kirjakieltä ja siinä on myös yksi kielioppivirhe. No tätähän ei ole sitten pakko uskoa.

PVRe: Ehdokasasettelu selvillä28.1.2017 11.15
Moro ja tarkastin "patiksen miehet" osoitteen ja yllätys yllätys, nimimerkin takana on tuttu heppu Oulun läheltä. Ei kuitenkaan "alan mies", mutta läheltä Oulua.
Hyvä, että on näin kiinnostunut Juankosken asioista, ja miksikäs ei olisi, sillä on erään tunnetun Juankoskelaisen lähisukulainen.
Mutta mikä parasta tämä heppu ei ole Kuopion vaalipiirissä. Tervemenoa jauhamaan sontaa Oulun seudulle.

poliittinen tarkkailijaRe: Ehdokasasettelu selvillä28.1.2017 14.08
Kuntavaalit lähestyvät uhkaavasti, joten nyt jos koskaan on toiminnan aika.

Ehdokkaiden tulevaa vaalityötä ajatellen on aivan aluksi hyvä selvittää Juankosken nykytilanne.

Tässä suhteessa kehotan kaikkia vaaleihin osallistuvia perehtymään ensimmäiseksi muutosjohtaja Esterin ajatuksiin, jotka muutosjohtaja esitti taannoin vuoden 2015 tilinpäätöksen saatesanoissaan.

Muutosjohtaja Esterin viesti Juankosken kaupungin vuoden 2015 tilinpäätöksessä oli seuraava:

"Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa! Meidänpä mainetta mainivat nuot koskien ärjyt ja surkeat suot! Meidänpä vapautta vaarat on nää!" (Nälkämaan laulu)

"Työttömyys oli Juankoskella työpaikkojen rajun vähenemisen ja satojen työpakkojen menetyksen jälkeen edelleen korkealla tasolla. Työttömyysaste oli vuoden vaihteessa 17,8 %. Kartonkitehtaan toiminnan jatkuminen teollisella tasolla ei myöskään toistaiseksi odotuksista huolimatta toteutunut.

Vuoden alussa käynnistyi Juankosken ja Kuopion kaupunkien yhdistymishallituksen toiminta. Yhteistyö yhdistymishallituksessa Kuopion kanssa on ollut hyvähenkistä ja näkemykset on saatu soviteltua yhteneviksi. Vuoden alussa käynnistyi myös päiväkodin tilatyöryhmän työskentely.

Juankoski ilmoitti jo kuntaliitosneuvotteluissa, että julkisten palvelujen toimitilat ovat pääosin kunnossa ja peruskorjattuja muilta osin, mutta päiväkotien toimitilainvestoinnit joudutaan käynnistämään jo ennen kuntaliitoksen ajankohtaa.

Tilatyöryhmä päätyi esittämään Muuruveden taajamaan uudistiloja koulun yhteyteen ja Juankoskelle ns. alakoulurakennuksen (entinen lukio) peruskorjaamista päiväkotitiloiksi. Muuruveden osata (alan mies ei tykkää tällaisista alkeellisista kirjoitusvirheistä!) esitetty ratkaisu näyttääkin toteutuvan.

Juankosken tilojen osalta rakennuksen tarkempi tutkiminen aiheutti loppuvuonna epämiellyttäviä yllätyksiä. Rakenteissa löytyi ongelmia paljon enemmän kuin oli voitu ennakoida. Tilanne johti lopulta siihen, että esikoulu ja 1 ? 2 luokkien opetus siirrettiin väistötiloihin.
(Mikähän mahtaa muuten olla ns. väistötila? Onkohan se se kuuluisa syrjäytymisreitti?)

Valmistautuminen vuoden 2017 vaihteessa tapahtuvaan kuntaliitokseen on sujunut rauhallisesti ja ennakoidusti. Kuntien toimintaympäristössä on tapahtumassa erittäin suuria muutoksia.

Toimeentulotuen maksaminen on siirtymässä Kelalle ja perustettaville itsehallintoalueille suunnitellaan siirrettäväksi sosiaali - ja terveydenhuollon lisäksi mm. ympäristöterveydenhuoltoa, palo-ja pelastustointa, maakuntien liittojen toimintaa ja suurta osaa Ely - keskusten toiminnasta. Jos siis kuntaliitosta ei olisi Juankoskella ohjelmassa, olisi edessä joka tapauksessa hyvin merkittäviä muutoksia."

Joopa joo!

Juankosken väestömäärän kehitys 2005-2016 ja muutos
-2005 5 583 -39
-2006 5 508 -75
-2007 5 454 -54
-2008 5 374 -80
-2009 5 273 -101
-2010 5 170 -103
-2011 5 146 -24
-2012 5 093 -53
-2013 4 995 -98
-2014 4 884 -111
-2015 4 799 -85
-2016 4 760 -39 (Pohj. Savon Liitto)

Juankoskelta kytkintä on vuosien 2005-2016 aikana siis nostanut peräti 862 henkilöä, joten muutosjohtaja Esteri on onnistunut kerta kaikkiaan kiitettävästi muutosjohtajan töissään.

Esterihän on vuosikymmenet toiminut Juankoskella lähes kaikkien asioiden esittelijänä sekä hallituksen ja valtuuston luottohenkilönä. Siitä ei ole mitään epäilystä.

Epäilystä on siitä, ovatko esitellyt Juankosken kaupungin kehittämisajatukset olleet riittäviä ja oikeita.

Juankosken vuoden 2015 tilinpäätöksestä voidaan lukea myös alla esitettyjä faktoja.

"Juankoskella vuonna 2015 työllistämistoimenpiteillä työllistettiin kaupungin organisaatiossa vuoden aikana 12 henkilöä. Lisäksi kesätyöpaikoissa työskenteli 25 nuorta.

Juankoskella oli vuonna 2015 työvoimaa yhteensä 2 143 eli vain 44.6%:a, kun valtakunnallinen keskiarvo vuonna 2015 oli 64.4%.

Työvoimasta työttömiä oli vuonna 2015 yhteensä 382, joista naisten osuus oli 128. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 34 ja yli 50 vuotiaita 187."

Juankoskella lapsia, nuoria ja eläkeläisiä oli vuonna 2015 siis yhteensä 2 612.

Kouraan ajattelija on todennut yllä, että Juankoskella ns. ryvettymättömiä valtuutettuja on enää Moro Pekka, Kari Hartikainen ja Erkki Nieminen.

Koska muutosjohtaja Esteri ei ole pystynyt hoitamaan Juankosken asioita niiden edellyttämällä tavalla ja Kuopion kaukaiseksi syrjäkyläksi muuttuneella Juankoskella asuu edelleen vielä noin 4 700 asukasta, niin nyt mielellään kuulisi, miten Kouraan ajattelijan nimeämät ryvettymättömät ehdokkaat alkaisivat hoitaa valtuustossa Juankosken onnettomien ja unohdettujen ihmisten asioita.

Mielestäni oleellisia kysymyksiä ovat juuri nyt:
- miten saataisiin autioituneen kylän asukasluku nousuun?
- miten Juankoskelle saataisiin lisää yritystoimintaa?
- miten lasten asiat hoidetaan?
- miten koululaisten asiat hoidetaan?
- miten eläkeläisten ja sairaiden asiat hoidetaan?
- miten "Juankosken ääni" muukin kuin ns. keskustan virallinen ääni saadaan Kuopion valtuustossa kuulumaan?

Ylläpä tuli nyt taas alustavasti konkreettista listanpoikasta, josta jo mainitut ja muutkin mahdolliset kuntavaaliehdokkaat voivat ryhtyä vaaliohjelmia valmistelemaan.

Odottaisin myös, että keskustan virallinen äänikin kertoisi, miten Juankosken Gordionin ? solmu avataan jo tulevalla vaalikaudella.

Muistaakseni virallinen ääni on jo peräänkuuluttanut pitäjäraateja, mutta olisi hyvä kuulla myös se, mitä pitäjäraadit alkaisivat tekemään autioituvan kaukaisen Kuopion syrjäkylän hyväksi.

Minä luulen, että makkaran grillaus kesäiltoina Muuruveden Kyläyhdistyksen vuokraamassa rantamakasiinissa ei yksinään ole vielä riittävä Juankosken syrjäkylän pelastusohjelma tulevalla valtuustokaudella.

Arvostaisin myös kovasti kansallisarkistoon ekskursion tehneen maamme johtavan narsistin eli alan miehen näkemyksiä siitä, onko kaikki Juankoskella vielä asuvat ihmiset siirrettävä fyysisesti Kuopion kaupungin palvelujen ääreen, vai voivatko he vielä jäädä nykyisille asuinsijoilleen, vaikka kiinteistöjen arvot ovat pudonneet ainakin 50%:a, eivätkä enää riitä edes nykylainojen vakuudeksi?

Kouraan ajattelijaRe: Ehdokasasettelu selvillä28.1.2017 15.32
Kolme rehelliseksi tunnettua suosikkiehdokastani pystyvät takuuvarmasti parempaan suoritukseen kuin Juankosken edelliset valtuustot.

Veroprosentit ja maksut ovat laskeneet Kuopion tasolle ja hienoja ja halpoja asuntoja on tarjota rantamaisemista.

Juankoskelta saa omakotitalon kolmasosahinnalla saaristokaupunkiin verrattuna. Matkaa Tahkon vapaa-ajan palveluihin: kylpylään, laskettelurinteisiin, golfkentille, keilakeskukseen on puolen tunnin ajomatka. Peruspalvelut ovat kävelymatkan etäisyydellä. Elinympäristö on turvallinen ja maahanmuuttajiin suhtaudutaan suopeasti.

Ennen mahdollinen tulija esitti ensimmäiseksi kysymyksen, että eikö tämä ole se umpikeskustalainen maalaiskaupunki. Nyt voimme sanoa, että meillä ei ole ainuttakaan kepuvaltuutettua.

Kymmenen vuotta sitten ei voinut kuvitellakaan näin valoisia näkymiä vuodelle 2017.
Luulenpa, että yllä olevaan väestökehityksen tilastoon saadaan vaihtaa etumerkki vuoden päästä.

alan miesRe: Ehdokasasettelu selvillä28.1.2017 23.02
Kyllähän Moro-Pekalla on ihan hyvät mahdollisuudet päästä Kuopion valtuustoon. Juankoskellahan ei ole enää paljon muita kuin dementoituneita vanhuksia. Tällaiset ihmiset alkavat tietenkin ajatella taivasosuuksiaan ja äänestävät kristillisiä ja maksavat kirkollisveroa siitä huolimatta, että ovat mahdollisesti äänestäneet ennen muita puolueita tai ovat olleet jopa kirkosta eronneita.

Annanpa vielä vinkin Moro-Pekalle. Ei muuta kuin hankit uskovaisten pastilleja ja jakelet niitä puhetilaisuuksissa, niin menestys on taattu.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ehdokasasettelu selvillä29.1.2017 0.51
Alan mies osaa käyttää jokaisen tilaisuuden hyväkseen vakuutellakseen nuoruuttaan. Me kuitenkin muistamme hammaskalustoon liittyvät ongelmat ja niistähän ei ole pitkä matka vatsan toimintaan ja erilaisiin vitamiinien puutoksista aiheutuviin ongelmiin.
Avun saanti ennen häpeällisenä pidettyihin ongelmiin on nukyisin helppoa. Mikään ei ole vanhenevalle ihmiselle kiusallisempaa kuin on toimimaton vatsa. Se saa elämän näyttämään synkältä, mutta siihen löytyy apuja helposti.
Ei kaikkien tarvitse kyetä tarttumaan moukariin vanhalla iällään. Onhan niitä muitakin harrastuksia. Erilaiset eläkeläispiirit ovat tosi suosittuja. Niissä saa tukea moniin ongelmiin. Vatsan toimimattomuus on yleistä useimmille vanhoille ihmisille.

Sanon tämän kaiken ystävänä. Sinun tilanteessa avun saanti on helppoa. Ongelmat on vain tunnistettava jonkun pätevämmän. Itse niitä ei monesti huomaa.

alan miesRe: Ehdokasasettelu selvillä1.2.2017 19.41
Toteanpa viralliselle äänelle, että minähän olen vanha ja raihnainen, mutta enhän minä itsestäni puhunut lainkaan, vaan juankoskisista.

Toisaalta minun vanhuuden vaivani eivät lainkaan liity hampaisiini eikä vatsan toimintaan, vaan ainoastaan railakkaaseen elämänlaatuun.

Tokihan minä olen nuorekas. Olisin voittanut tarvittaessa satoja vetoja iästäni, mutta en viitsi rahastaa ihmisiä. Yleensä ihmiset arvioivat minut parikymmentä vuotta nuoremmaksi. Kerran baby face - aina baby face.

Siitä oli muuten aikoinaan naisten parissa haittaa, mutta nyt tuntuu olevan vain etua.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ehdokasasettelu selvillä1.2.2017 22.18
Siis olet juuri potentiaalinen kristillisten äänestäjä. Näin minäkin olin jo ajatellut olevani, mutta minun ja Pekan ilmastopoliittiset näkemykset eroavat toisistaan niin kuin yö ja päivä.

Kuopion kokoisen kaupungin päättäjän kannalla on merkitystä. Kuopio tuottaa lämpönsä turpeella.

Päättäjän olisi hyvä olla sen ikäinen, että hän itse olisi kantamassa päätöstensä seurauksia. Niin nopeita alkavat muutokset nimittäin olla.
Sanonpa näin, koska arvelen sinun haluavan sanoa viimeisen sanan.

alan miesRe: Ehdokasasettelu selvillä1.2.2017 23.00
Kantani valtionkirkkoon kirkastui jo 1960-luvulla, kun erosin kirkosta. Jouduin nimittäin henkilökohtaisesti selittämään kirkkoherralle, miksi teen niin ja siihen kului noin tunti.

Nythän on tulossa hyvä uudistus, että myös isän mielipidettä pitää kuunnella, jos lapsi kastetaan. Veikkaan, että tämä laskee kirkon tuloja ja äänestajien määrää jatkossa.

Kristillisellä puolueella ei siten ole tulevaisuutta, jos katsotaan pitemmälle. Se kuihtuu samaa tahtia kuin ruotsalaiset.

Mitä tulee ilmastonmuutosmielipiteisiisi, niin olet oikeilla jäljillä. Turpeen poltto kylläkin alkaa jo olla vanhanaikaista.

Minä äänestän usein eri puoluetta, jos katson, että joku saa liikaa valtaa. Helsingissä vihreät on sellainen puolue, jota vastaan on pakko äänestää. Kokoomus lienee täällä Helsingissä sopiva vastavoima vihreille.

Mielellään käyn kuitenkin vihreiden ruokapaikoissa lounaalla. On kivempaa katsella isoja vihreitä naisia kuin pieniä vihreitä miehiä.

PVRe: Ehdokasasettelu selvillä2.2.2017 0.59
Moro,
ja heti pitänee keskustan viralliselle sanoa, että en ole kertonut vielä sanaakaan ilmastopoliittisesta kannastani, vaan sarkastisesti kysyin, onko ilmastonmuutos ollut käsillä aikoinaan, kun esim. Grönlanti oli viheriöinen saari, jossa paljon puita; oliko Tanskan saarien subtrooppinen ilmasto peräisin ihmisten saasteista ja oksidipäästöistä tai miksi ilmasto lämpenee toisella puolella maailmaa ja toisella puolella kylmenee ja jääkerrokset taas paksumevat (NASA:n uusi raportti).
Myös on muistettava, että yleensä ihmiset kantavat huolta siitä, että savupiipun alle ei sada saasteita ja siksi savupiiput rakennetaan korkeiksi, vaan ne levitetään muualle pitkien matkojen päähän (ympäristöoikeudessa sitä kutsutaan savupiipputeoriaksi).
Ainoa oikea teoria on Linkolan teoria- kasvun rajat-oppi, ja olen täysin sen kannalla. Mutta kun ihmisten kannanotot ja sen luoma "ilmastopolitiikka" on juuri puoluepolitiikkaa, emn jaksa kuin nauraa pienisieluiselle aatteelle.
Kannan huolta eläinten hyvinvoinnista ja siksi olen ottanut itselleni huostaan kaltoin kohdeltuja hevosia ja elättänyt ne lämmöllä ja hyvällä huolenpidolla; olen huolehtinut kyyttömullikoista, jotka otin hoiviini eläinten rääkkääjältä ja lopulta muutaman kasvatusvuoden kuluttua luovutin ne siitossonneiksi maalaiskarjatilalle. Olen ottanut huonosti hoidettuja koiria ja kissoja, joita olen luovuttanut edelleen muille hyville immeisille hoidettavaksi. Lisäksi omistan saaren Uuden kaupungin läheltä, jossa olen sisarusteni kanssa viettänyt sähkötöntä ja luonnonmukaista kesä- ja saaristolaiselämää kalastellen ja marjastaen ja sienestäen. Olen kierrellyt sademetsissä Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Malesiassa, Borneossa, joissa olen pyrkinyt toimillani edistämään sademetsien säilyttämistä rahoittaen ja kirjoittaen niiden tärkeydestä ihmisen hyvinvoinnille yhdessä luonnonvarojen (kasvien ja mineraalien) säilyttämiseksi.
Minun ilmastopoliitiikkani on se, että jos paskanjauhaminen jätettäisiin vähennälle ja tehtäisiin edes joku pieni teko ilmaston, luonnon, eläinten ja ihmisten hyväksi, jotain saataisiin jopa aikaan. Minä olen mielestäni aina tehnyt aina asioiden eteen ja näin jatkan edelleenkin Siksi sallin itselleni hieman sarkastisia naurunpyrähdyksiä.

poliittinen tarkkailijaRe: Ehdokasasettelu selvillä2.2.2017 1.22
Yllä alan mies paljastaa nyt itse sen, minkä minä jo aikaisemminkin olen maininnut.

alan miehen äänestyskäyttäytymisen perusteella voidaan päätellä, että alan miehen toiminnassa on paljon tuuliviirille ominaisia piirteitä.

Tästä asiasta varmasti vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Claes Andersson voisi antaa myös lausunnon.

Anderssonhan intoutui jo Ilta-Sanomien mukaan maanantaina antamaan diagnostisen lausunnon Donald Trumpistakin seuraavasti:

- Psykiatri, kirjailija ja entinen kansanedustaja Claes Anderssonin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöstä.

- Yli 30 vuotta psykiatrian alalla työskennellyt Andersson diagnosoi Trumpin olevan narsistinen psykopaatti.

- Poliittisen uransa aikana Andersson kieltäytyi diagnosoimasta ihmisiä, mutta Trump on hänen mukaansa erityistapaus.

Nyt kuitenkin Psykiatriayhdistyksen puheenjohtaja Sami Pirkola on todennut, että lääketieteellisten diagnoosien käyttö tässä yhteydessä on sopimatonta, mutta myös hän ymmärtää ahdistunutta Anderssonia.

Pirkolan mukaan psykiatrisia diagnooseja ei tulisi käyttää tällä tavoin lyömäaseena tai oman ahdistuneisuutensa helpottamiseen.

Pirkola myös toteaa, ettei psykiatrin ole yleisellä tasolla mahdollista tehda diagnoosia tapaamatta henkilöä.

Persoonallisuushäiriön lääketieteellinen diagnostisointi vaatii Pirkolan mukaan paljon esitietoja ja muun muassa haastattelun. Se ei käy käden käänteessä.

Kuitenkin alan mies on suorittanut itsestään jo omatoimisesti psykiatrisen diagnoosin, että hän on ilmeisesti Suomen johtava narsisti.

Tätähän minä en tietenkän pidä minään ongelmana, koska kysymys on itserakkaudesta, -ihailusta ja viettienergian kohdistumista omaan itseensä. Kyllä alan mies saa aivan kaikessa rauhassa rakastaa itseänsä.

Terveessä narsismissa itsensä rakastaminen ei tapahdu muiden ihmisten kustannuksella tai heitä väheksyen. Narsismi voi olla myös sairasta, jolloin kyseessä on narsistinen persoonallisuushäiriö.

Tunnetusti monet johtajat ovat narsisteja, mutta narsismin kehittyessä sairaudeksi narsistinen johtaja saattaa tuhota koko organisaation.

Mielestäni alan miehen narsistinen tuuliviirimäinen toiminta on se varsinainen ongelma. Koska ei voi koskaan tietää, mihin suuntaan narsistinen tuuliviirijohtaja milloinkin pyrkii toiminnassaan.

Mielestäni tämä ei ole yksinomaan alan miehen ongelma. Tällaista tuuliviirimäistä toimintaa Suomessa esiintyy poliitiikassa laajemminkin. Tilanteesta riippuen narsistiset poliitikot hyppivät koko ajan puolueesta toiseen ja saman näyttävät tekevän myös heidän äänestäjänsä kuten esimerkiksi alan mies.

Tällä tavoin Suomen poliittinen kenttä saadaan sirplaloitua pieniin poliittisiin ryhmiin, joiden mielipiteitä suurempien puolueiden ei sitten tarvitse ottaakaan mitenkään huomioon.

Tällä tavoin myös koko Suomen poliittinen kenttä ja päätöksentekokyky saadaan täydellisesti syväjäädytettyä - ei tarvitse enää mistään asiasta tehdä rohkeita päätöksiä, kun kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että jatketaan vaan Maan Tapaa noudattaen entiseen menoon.

Kaksi kertaa olen joutunut äänestämään presidentin vaaleissa poiketen pitkäaikaisesta linjastani ja nekin äänet menivät tietysti hukkaan.

Minä kyllä huomaan, että alan miehen äänestyskäyttäytymisessä näyttää olevan muitakin motiiveja kuin pelkästään poliittiset tavoitteet ja päämäärät.

alan mies näyttääkin kiertelevän vaalilounailla katselemassa näköjään sitä, onko puolueilla mahdollisesti esillä kauniita naispuolisia ehdokkaita.

Tällä tavoin minäkin olen joskus erehtynyt keskustelemaan edustavan näköisten naispuolisten demujen ja vasemmistoliiton ehdokkaiden kanssa.

Yhdenkin keskustelun kuluessa muistaakseni nuoren vasemmistoliiton edustajan kanssa tulimme yhdessä sellaisen johtopäätökseen, että vasemmistoliittoa ei kummankaan pitäisi missän nimessä äänestää. Edustaja ei siis oikeastaan tiennyt sitä, että mitä tavoitteita hänen edustamansa puolue oikeastaan edustaa.

Toisen kerran taas keskustelin Kari Uotilan (vas) kanssa Suomen talouspolitiikasta. Kari oli silloin muistaakseni Suomen Pankin valtuuston jäsen. Keskustelun päätteeksi totesin Karille, että "herra jumala, minähän voisin äänestää jopa sinua (oli niin hyvin perillä talouspolitiikasta), mutta olen jo ehtinyt äänestämään".

Kasoisin edelleen, että Juankoskella äänet kannattaa keskittää luotettaville ehdokkaille ja luotettavat ehdokkaat tulevat kyllä saamaan riittävästi ääniä, kunhan heidän vaalisanomansa keskityy niihin asioihin, joista olen jo yllä selkokielellä maininnut.

alan miesRe: Ehdokasasettelu selvillä2.2.2017 8.06
Papukaijan analyysin mukaan Moro-Pekka voisikin olla johtava narsisti, mutta hänen analyysinsä on vaillinainen ja ristiriitainen.

Narsistin perusongelmahan on liian vähäinen itserakkaus ja sen takia narsisti vaatii kaiken aikaa tekoja, jotka lisäisivät puuttuvaa itserakkautta ja toisaalta toisten ihailua.

Yleensä ihmiset, jotka opiskelevat psykologiaa, tekevät sen ratkaistakseen omia ongelmiaan.

Narsistin yksi vakava piirre on liian suuri riskinotto, koska narsisti kuvittelee aina voittavansa tai viimeistään lopuksi. Saattaa jopa erehtyä sijoittamaan sellaisiin optioihin, joilla häviää varmasti kaiken.

Edellinen piirre ajaa narsistin häviämään suuria summia sijoituksissaan ja syöksee hänet viimein peliriippuvaiseksi.

Claesin tapaankin aina Helsingin Casinolla kuten Paula Koivuniemenkin. Anita Hirvonen näyttää vähentäneen käyntejään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: