Keskustelu

poliittinen tarkkailijaTimo ehti hillotolpalle ensin29.1.2017 16.37
Suomessa ns. poliittinen eliitti on odotellut vuosikaupalla, milloin kutsu kuuluu Valkoiseen Taloon.

Ei ole kuulunut kunnollista kutsua sen jälkeen, kun Tartsa Halonen meni tyylittömästi ja kiusallisesti oikomaan Presidentti Bushin solmiota julkisesti ja muistaakseni heti perään demujen Erkki "the Red" meni vääntelehtimään nukkavierussa puvussaan Valkoisen Talon sovalle rauhanpuolustajien pinssi rinnassaan.

Äskettäisessä Trumpille osoitetussa onnittelu puhelinkeskustelussaan Sauli Niinistökin kuittasi Trumpin puhelinkeskustelun jälkeen rennosti "till the next time". Keskustelussa Trump oli kohteliaasti todennut, että suomalaiset ovat hienoa kansaa. Ei tässä vielä paljon villoja valitettavasti ole.

Tartsan olisi pitänyt kuitenkin aikoinaan tajuta, että vain vaimo voi luontevasti oikoa miehensä solmiota.

Tartsa täydensi vielä tihutyönsä, kun meni YK:ssa pitämään palopuheen Irakin sodasta, eikä tajunnut edes sitä, että USA on maksanut YK:n kuluistakin aiemmin 25% ja rauhanturvaoperaatioista peräti 30%. Vuonna 2000 USA:n maksuosuudeksi sovittiin 22%.

USA on jatkuvalla syötöllä arvostellut erityisesti YK:n turvallisuusneuvoston tehotonta toimintaa, jossa YK:n suurimpiin vapaamatkustajiin kuuluvat turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet Venäjä ja Kiina ovat käytännössä halvaannuttaneet koko YK:n toiminnan veto-oikeuksiensa perusteella vuosikymmenien ajaksi.

Nyt Trumpin mitta on tullut tässäkin pelleilyssä täyteen ja USA saattaa leikkata YK:n maksujaan ehkä jopa 40%:lla.

Oudoltahan se näyttääkin, että turvallisuusneuvoston ym. vakituiset jäsenet ovat veto-lippujaan heilutellessaan maksaneet YK:n viuluista vain alla olevaa muodollista osallistumismaksua:

- Kiina 5.2%
- Venäjä 2.4%

Suomen aktiivinen ulkoministeri Timpura Soini ei ole jäänyt odottelemaan Trumpin kutsua "till the next time".

Timpura onkin jo varannut piletit ensi viikolla Trumpin järjestämille rukousaamiaiselle. Salkunkantajakseen Timpura aikoo ottaa mukaansa innokkaan puoluetoverinsa Laura Huhtasaaren.

Laurahan ei ole mitenkään pitänyt pahana sitä, että Trumpilla on silmää naiskauneudelle. Tässä mielessä Timpura näyttää tehneen ihan hyvän valinnan tulevien rukousaamiaisten salkunkantajan osalta.

Täytyy vain toivoa, että Laura ei ala luennoimaan Trumpille evoluutioteorioistaan.

Maahanmuuton osalta Timpura ja Laura löyttänevät myös hyvän yhteisymmärryksen rukouslounaalla.

Persut eivät muistaakseni ole myöskään mitenkään voimallisesti vaahdonneet ilmastonmuutoksestakaan, joten tästäkään ei syntyne tulevien rukousaamiaisten aikaan suurta erimielisyyttä.

Hyvähän se onkin suhtautua noihin ilmastoasioihin kiihkottomasti, koska niin paljon on kirjoitettu ilmastomuutoksestakin täyttä korruptoitunutta potaskaa.

Suomenkin kohdalla ns. EU:n "climate change" on jo johtanut siihen, että Suomestakin loppuu voima.

Viimeisessä Talouselämä-lehdessä Energiateollisuuden toim. johtaja Jukka Leskelä huomautti, että Suomen kivihiilivoimalakapasiteetti on pudonnut vuoden 2006 3 200 megawatista jo 960 megawattiin, eikä edes Olkiluoto 3:n valmistuminen paranna tilannetta. Muutos on merkittävä.

Ilman merkittävää sähkön tuontiahan Suomi ei enää millään selviä pakkaspäivinä.

Kepuloiset ovatkin Suomeen rakentaneet vihreässä kiihkossaan tuulivoimaa koko ajan lisää, vaikka Leskelä on todennut, että "joskus tuulee, joskus ei". Leskelän mukaan ei voi sanoa tuuleeko pakkaspäivinä vai ei. Vuonna 2016 tullivoiman teho vaihtelikin nollan ja 1 327 megawatin välillä.

Kepun Kivihiili ja Nikkeli Olli aloittaa työt Suomen Pankissa 1.2.2017, joten Olli ei varmaan ehdi Timpuran mukaan torstaina 2.2.2017 pidettäville Trumpin rukousaamiaisille. Tämä onkin hyvä asia, koska melko varmasti Olli - "mahdollinen Suomen tuleva presidentti"- olisi ehkä heti joutunut taas hiiliasioissa täydelliselle törmäyskurssille Amerikan johtajien kanssa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: