Keskustelu

ajattelin vaansuosittelen lämpimästi7.3.2017 20.25
Nyt kun kuntavaalit alkaa kiihkeästi lähestyä hekuman huippua ja samalla kuntien puoluetoplokkaat alkavat lähestyä kaikenmaailmanlupauksineen äänestäjiä, jopa neljän vuoden tauon jälkeen tarjoo käsipäivää. Muistuttaisin, et jokaisen äänestäjän tarvis ajatella oikein tarkasti mitäköhän tämäkin ehdokas, joka ei viime kerrallakaan menny läpi lupas meille. Viis hyvää, kymmenen kaunista !!! Kuin myöskin niitä uusia, alan hämäriin kiemuroihin halajavia ehdokkaita. Nyt kun vihdoinkin jotakuinkin valveutuneet kansalaiset, olisivatkohan havahtuneet loppujen lopuksi siihen tosiasiaan, et kuntien päättäjiksi on hakeutumassa henkilöitä, joilla ei kaiken tyhmänkansan ymmärryksen mukaisesti voisi olla muuta olekelupaikkaa kuin vankilassa. Iltalehden sitaatti alkaa" Seinäjoen kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana on aiemmin huumausaine, sekä ampuma-ase, kuin myös kätkemisrikoksista tuomittu Seinäjoki MC cannonbalin jäsen" Sitaatti päättyy. Härräguud !!!!! Siitäpä sitten miettii perunakellarin poika, joka pikkuhiljaa alkaa ymärtää, et ei siellä alkio-opistossa kaikki opettajillakaan ollut kotona. Jopa rikollisliigatkin ovat huomanneet tämän, et kuntapäättäjänä, ainoastaan olla siellä mukana voip ansaita mukavia kokouspalkkioita. Haluaisin kiinnittää tulevien kuntapäättäjien huomion siihen, et ei me äänestäjätkään olla aivan tyhmiä. Teitä valtuutettuja ei olisi, jos me kansalaiset emme antais teille ääntämme. Muistakaa tämä... Jos te pääsette valtuustoon, te ette ole siellä vain ja ainoastaa olevinaan omaa hyvyyttänne. Te olette vain ja ainoastaan meidän... täällä aluella asuvien luottamuksen ansiosta.. Muistakaa tämä seuraavat vuodet..

alan kolmas miesRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 9.57
Hiiliä kerääntyy taas lisää Kuopion uuden muutosjohtaja Esterin pään päälle. New Stroms Oy on jatkuvasti tarjonnut rahaa tehtaan käynnistämiseksi, mutta Esteri ei ole suostunut mihinkään yhteistyöhön.

Esterihän ilmoitti aikoinaan Koillis-Pravdaankin, kuinka hän käy päivittäin rahoitusneuvotteluja Tratta PBF:n pelastamiseksi. Kanavajuhlissa vuonna 2013 rahan keruu oli jo kovassa käynnissä.

Puuhamiehet ilmoittivat, että Tratta PBF:n tilapäiset maksuvaikeudet hoidetaan ja perustetaan ikuisesti lupaava TECTA Oyj, jonka osakepääomaksi tulee 10 milj. euroa.

Kanavajuhlien aikaan osakepääomaa oli sensaatiomaisesti koossa jo 3 milj. euroa ja maksajien joukossa oli yllättävästi mm. maltalainen pieni Nemea Bank ja suutari Aaltosen säätiö.

Jo aiemmin keväällä 2013 Esteri Kangasveijari tiedotti myös Koillis-Pravdaan, että nyt kylään on tullut todellinen kiinteistöjen kehitysyhtiö, jonka taustalta löytyi sitten maltalaisen Nemea Bankin islantilaisten rahojen kanssa ryvettynyt pankkiiri ja kulttuuripersoona Lehto.

Sen verran muutosjohtaja Esteri valotti tehtyjä kiinteistökauppoja, että Nemea Bankin pankkiiri maksoi käytännössä konkurssitilassa olleelle Tratta PBF:lle pankkiirin ostamista kiinteistöistä noin miljoona euroa.

Sitä muutosjohtaja Esteri ei julkisuuteen kuitenkaan kertonut, että Juankosken kaupungilla oli myytyihin kiinteistöihin jälkipantti Handelsbankenin kiinnityksen jälkeen. Muutosjohtaja siis tässäkin kohtaa oikoi lakipykäliä, kun suunnitteilla olleita kiinteistökauppoja ei Juankosken kaupunki käsitellyt siinä järjestyksessä kuin tällaisia kiinteistökauppoja normaalisti käsitellään julkisesti.

EU:n pankkivalvonta näyttää jollakin tavoin toimivan, mutta hitaasti.

Ihmetystä herättää alan miehenkin tekemä havainto, että Suomessa poliittisesti ohjatun Finanssivalvonnan käsissä oleva pankkivalvonta ei näytä kuitenkaan toimivan, vaikka esim. Tratta PBF:n tapauksessa valvottavaa ja epäilyksiä mm. kansainvälisestä rahan pesusta on ollut jo vuodesta 2011 lähtien, kun Juankosken kaupunki alkoi laittoman puuhastelunsa Tratta PBF:n kanssa yhdessä Handelsbankenin ja valtio-omisteisen Finnvera OyJ:n kanssa.

Finanssivalvonta ei ole jostain syystää aktivoitunut, vaikka Juankosken kaupungin sähläykset Tratta PBF:n rahoitusta koskevat päätökset on todettu laittomiksi ja kuntalain vastaisiksi jo keväästä 2016 lähtien.

Myöhemmin muutosjohtaja Esteri on käynnistänyt kiinteistöt ostaneen pankkiiri Lehdon omistaman Revestor Oy:n kanssa Juankosken kaupungin ja Revestor Oy:n yhteisen kiinteistöjen kehityshankkeen.

Kyseisessä hankkeessa on edetty tiettävästi niin pitkälle, että kaupunki on jo myöntänyt muutaman kymmenen tuhannen euron rahoituksen, jonka turvin pankkiiri Lehdon omistama "varakas kiinteistöjen kehitysyhtiö Revestor Oy" on käynnistänyt Juankoskella kehitettävien museokohteiden kehittämisen sillä, että sokkeloiseen museokylään on aluksi pystytetty tienviitat, jotta kehitettäviin museokohteiseen mahdolliset kiinteistöjen kehittäjät löytävät vaivatta.

Muistaakseni noin vuosi sitten Revestor ilmoitti yhdessä kaupungin kanssa, että nyt odotellaan investoijia alla oleviin ikuisesti lupaaviin sijoitus- ja kehityskohteisiin.

1) Sillankorva 770 m2
2) Soittokuntatalo 345 m2 (pääosin käytössä)
3) Makasiini 725 m2
4) Konttori 380 m2
5) Masuuni 707 m2
6) Ruukinpaja 1050 m2
7) Valssilaitos 750 m2
8) Veturitalli 55 m2
9) Ruukinkartano 400 m2
10) Vesitorni 12 m2
11) Varastorakennus 160 m2
12) Sauna 35 m2
13) Puutarhahuone 35 m2

Toistaiseksi suursijoittajat ovat tiettävästi pysyneet loitolla, vaikka esim. Vesitorniin voitaisiin hyvin rakentaa mukava pieni olut pubi, kun kepuloisetkin ovat vihdoin aloittaneet Terra Juhan ja Sote Rehulan vetäminä alkoholilain uudistuksen ja sääntelyn purkamisen.

Sote Rehulalla on kuitenkin tuossa alkoholilain hitaasti etenevässä uudistuksessakin vielä pieni ongelma, kun Sote Rehula haluasi mahdolliseen uuteen Vesitorni-pubiinkin myös vähintään kaksi portsaria, jotta pubia voisi pitää auki vielä 01.30 jälkeenkin.

Keskusta pettää aina.

ajattelin vaanRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 10.48
Voisiko alan kolmas tarkentaa hieman, kuinka ylläoleva kommenttisi sivuaa johdonmukaisesti avaamaani aihetta ??

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 11.52
Sen verran tarkennan, että yllä kysymyksessä on taas häirikkö-trolli, joka pyrkii "tiedotteillaan" pilaamaan minun jo varmaan yli 6 vuotta vanhan nimimerkin.

Oikea alan kolmas mies ei jauha paskaa, mutta keskittyy kriittisesti epäkohtien analysointiin asialinjalla.

Pidän outona, että moderaattorit eivät saa häirikkö-trollia kuriin, mutta sillloin tällöin taas minun asialliset tiedotteet on poistettu tai blokattu. Sekin turhauttaa.

Unto K.Re: suosittelen lämpimästi8.3.2017 15.08
Pekka takaisin moderaattoriksi, niin papukaija saisi haukkua moro-pekkaa!

Onko Eero Kekäläinen muuten talviunilla mm-hiihtojen jäljiltä? Heikki on kirjoitellut täällä ihan omiaan, eikä mitään reaktiota Eeron suunnalta.

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 16.25
Jouduin valitettavasti vaihtamaan palstaa, kun viime yönä sensori taas iski AKM:n asiallisen kritiikkiin.

Selväksi on tullut, että VAPAASSA ei saa kritikoida kepuloisten H.V.-verkostoa tai kärkihankkeita eikä missään tapauksessa kunnallisvaaleissa
keskeistä soten maakuntamallia.

Minusta onkin ihan sama, jos kepuloiset pitävät vaan alkiolaisen tunkkinsa ja antavat sijan myös muille
tavallisille taallaajille, jotka omilla rahoillaan joutuvat vastaamaan omasta ja läheistensä elämästä ja hyvinvoinnista.

Patu vaanRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 17.14
Mihinkäs palstalle kirjoitit vai perustitko blogin? Mielellään kävisin lukemassa ajatuksesi ja kertoisin kavereille kanssa.

PVRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 17.56
Moro,

yhtään kirjoitusta ei ole poistettu ilman aihetta. Aihe on esim. kirjoittaminen toisen nimimerkillä.

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 19.05
Tähänpä viestiin vastasin viime yönä, mutta kommenttini tulkitiin heti roskapostiksi.

"Ei ainakaan kepuloinen Re: Kepu-demari/vasemmistoliitto yhdistelmä kaiken tuhoajana 7.3.2017 14:16"

Enpä öisessä kommentissani kepuloisten kärkihankkeiden osalta paljon puuhamiesten päitä silitellyt.

Selväksi tuli, että ainakaan kepuloisten H.V.- verkostoista, soten maakuntamallista eikä myöskään, YLEstä ja Nälkämaan Samposta saa sanoa "pahaa sanaa".

Minuahan kommentissani ihmeytti se, miksi Suomessa kepuloiset voivat vielä nykypäivänäkin vastata arviolta ainakin noin 50%:sti kaikista Suomen järkyttävän korkeista julkisista menoista, joita meillä on nykyään noin 57.7%:ia bruttokansantuotteesta.

Kaikkiaan kepuloisten päättäjien kautta Suomessa käytetään siis vuosittain kansalaisten veroeuroja yhteensä noin 60 miljardia euroa.

Minun mielestäni on kyllä ihan aiheellista kysyä, saadaanko noille rahoille sellaista vastiketta, jota me kepuloisiin kuulumattomat ihmiset mukaan luettuna myös eläkeläiset olemme oikeutettuja tasavertaisesti saamaan.

Yöllisen sensorin mielestä missään tapaukessa ei saa puuttua ainakaan Nälkämaan Sampon ainoan asiakkaan eli veroparatiisiyhtiö Trafiguran kyseenalaisiin liiketoimiin, korruptioon tai ympäristöoikeudenkäynteihin.

Minullahan ei ole kuitenkaan mitään sitä vastaan, että Suomessakin harjoitetaan yhteistyötä venäläisten yhtiöiden ja muidenkin venäläisten kanssa, mutta silloin, kun puhutaan suurista ja riskipitoisista hankkeista, rahoituskuvioidenkin täytyy olla ns. transparentteja eli läpinäkyviä.

Nälkämaan Sampon kohdalla näin ei valitettavasti ole asianlaita ja Trafiguran osalta voidaankin todeta, että venäläinen Rossneft näyttää olevan Trafiguran hyvä yhteistyökumppani.

Minä olen aina pitänyt esim. Teboilia ja Suomen Petrolia hyvinä firmoina mm. sen vuoksi, että vuosikaudet olen aina ostanut lamppuöljyn nimenomaan Teboilista, kun muista putiikista sitä ei ole tahtonut löytyä kuin muutaman litran tötsissä korkeintaan.

Minusta on aina ollut niin mukava katsoa, kun lamppuöljyä pumpataan käsipumpulla kanisteriin tarkalleen haluttu määrä. Tällaista palvelua ei valtionyhtiö Nesteeltä valitettavasti saa.

Anttosen firmalle eli Shellille minä antaisin myös isot pluspisteet.

Viime viikollakin, kun olin matkalla hautajasiin, niin jouduin ottamaan bensaa Pukinmäen Shelliltä, josta sain taas erinomaista palvelua, kun bensamittarin viereen ilmestyi välittömästi täysin musta ystävällinen nuori mies.

Hän kysyi minulta heti, saako hän velottaa palvelusta?

Totesin, että ilman muuta ja siinä sivussa hän onnistui myymään minulle vielä lasinpesunestettäkin ison pussin, vaikka olin ajatellut vähän säästää.

Minä tietysti heti kysyin mistä päin sitä ollaan kotoisin? Mies totesi, että on tullut Suomeen jo 6 vuotta sitten ja on naimisissa.

Kysyin sitäkin, että ollaanko häntäkin jo palauttamassa perheineen takaisin Afrikkaan? Ei vielä oltu.

Oli joutunut lähtemään Suomeen työn perään Afrikan Guineasta, joka on mm. Senegalin naapurimaa.

Asukkaitahan Guineassa on nykyään lähes 12 milj. Boka Hara tai ISIS ei häiritse vielä Guineassa, mutta eliitti tuntuu vetävän sielläkin välistä.

Mies perheineen viihtyy Suomessa erinomaisen hyvin.

Olin otettu, kun tämä musta mies vielä asemalta lähtiessäni toivotti minulle hyvää päivänjatkoa ja vielä muisti jopa minun etunimenikin, jota oli palvellessaan tullut kysyneeksi.

Tällaista palvelualttiutta minä toivoisin laajemminkin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Eero KekäläinenRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 21.45
Untolle vaan terveiset !!

Ei Eero oo talviunilla, vaan ämmämmkisojen kommunikoinnin jälkeen ollaan täyspäiväisesti
{joku tietysti tulkitsee täyspäisesti, johonka eero ei pysty}
on mukana tulevan viikonlopun tahkorallin SM osakilpailun järjestelyissä mukana.

Onhan meitä mukana touhussa parisataa muutakin talkoolaista. Ollaan me täällä Nilsiässä niin helevetin ylpeitä omasta osaamisestamme.
Ei siellä Kuopion maailmankuulun torin vierellä Petteri Paronenkaan ymmärrä, vaikka onkin juuri saanut kolleegakseen toisen petterin, kuuluisan juankaupungin tuhoojan, tulevaisuusmuutostuhoojan, kangasperkeleen, kuinka savolaista kulttuuria ja luovuutta tehdään maailmankartalle täällä muualla kuin kuopion torin ympärillä.
Samalla kun paasaan tästä asiasta, en voi jättää huomioimatta median esiintuomaa paikkakuntien olemassaoloa.
Ennen typerien kuntaliitosten aikaa esimerkiksi valtakunnan ja jopa maailmanluokan laskettelukeskus Tahko sijaitsi Nilsiässä !!!
Nyt parin vuoden takaisen pakkonaittamisen jälkeen Tahkon laskettelukeskus onkin median mukaan nykyään kuopion tahkolla !!!!
Tänpäivänäkin ko. aamulla vein rakkaan vaimoni työhön Tahko Span respaan, huomasin, et median tyhjänpäiväisestä rummutuksesta huolimatta se Tahkonmäki on edelleen Nilsiässä, sääskiniemeltä, elikkä Tahkon keskuksesta katsottuna syvärijärven tahkolahden länsipuolella.
Edelleen Nilsiässä.
Ei se vieläkään oo kuopiossa.

Ja sitten palataan aloittamaani aiheeseen.
Kyllähän se on jo asukasmääriin ja kaikkeen tilastotietoon perustuvaa faktaa, et juankoski, kuopion laitakaupunkinosa jää armotta ynnämuitten kaupunginosien joukkoon,
Vaikka siellä kartasta maantieteellisesti katsottuna juaankoskella, keskellä kylää, ympärillä muuruveen ja säyneisen elämää sykkivät kylätaajamat,
" ennenvanhaan elävät kylät"
ovat nykypäivän trendien mukaan nukkuvia lähiöitä.
En kuitenkaan usko, et säyneisessä pekka antaa periksi tässä nykypäivän kehityskaaressa. Eikä muuruveen kylän sitkeä sissi marttikaan heitä vielä kirvestään kaivoon.
Jos sieltä juanlähiön perukoilta sais jonkun edustajan, parikin, väristä välittämättä, kuopion valtuustoon, olis varsin suotavaa, et tekisivät yhteisesti työtä laitakaupunginosien kehittämisen puolesta.
Valtataistelu kepudemari tarvii unohtaa. Olkaatte kerrankin yhtämieltä oman, hiipuvan, kuuvenkympin ja kuoleman väliissä,kamppailevan kaupunginosanne puolesta.

alan kolmas miesRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 22.12
Kunnallisvaalit lähestyy ja Eero Kekäläinen on ulkona kuin lumiukko.

Myös Terra Sipilän toimet ovat näköjään johtamassa rökäletappioon kaikkien valveutuneiden äänestäjien keskuudessa.

Keinot ei Tahkolaisilta kuitenkaan lopu. Nyt eduskunnassa Mikko Kärnä (kepu) on käynnistänyt jo viinasodan.

Kepulien mielestä Suomessa ei saa juoda mutta saa syödä kotimaista ruokaa kuitenkin. Viinaralli pitäisi lopettaa.

Ei ole ihme, että ulkomailla oppia hakemassa käynyt valveutunut Juhana Vartiainen (kok) kiinnitti asiaan jo huomiota, mutta vetäytyi Eero Kekäläisen pyynnöstä sitten keskustelusta.

Kuopiossa näyttää kuitenkin virinneen New Stromsin aloitteen johdosta vilkas ruokakeskustelu ellei peräti jo ruokasota.

Kyllä tämä kotimainen ruokakin olisi hyvä keskustella juuriaan myöten.

Kepuloiset ovat näköjään sitä mieltä, että pizzojen ja hampurilaisten syönti on meillä lopetettava eikä esimerkiksi Tahkon ravintoloissa saa meillä tarjoilla susheja, blinejä tai muita etnisiä herkkuruokia puhumattakaan ulkomaisista monipuolisista juustoista ja viinasta.

Ainoat hyväksyttävä ja taatusti kotimaiset ruokalajit ovat aamulla kaurapuuro, torstaisin hernekeitto pannarin tai köyhien ritarien kera, silakkalaatikko ja maitopottu.

Pääsisäisenä tulee kuitenkin syödä kilokaupalla mämmiä ja kalakukko sekä riisipiiraat munavoin kera kuuluvat kaikki perinteisten sallittujen suomlaisten ruokalajien joukkoon.

Jokaisella aterialla kepulandiassa ns. tolkun suomalainen tietysti juo myös pari snapsia ja lounaan jälkeen marssii paikalliseen terveyskeskukseen kysymään lääkäriltä, miksi minun vatsaani kivistää niin maan pirusti aina, kun minä juon kotimaista kossua.

Julkisella puolellakin virkailijat ovat pidentäneet päivittäisiä vessaistuntojaan jo siten, että sovittu vuotuinen lisäpossakka 24 h saadaan tehtyä pulkkaan.

On kiinnostavaa kuulla taas New Stromsin budjettiriihessä, miten työn tuottavuus Suomessa on kasvanut, kun tehtaalla töissä käyvillä päivittäinen vessassa istuminen on lisääntynyt keskimäärin puolella tunnilla.

Saattaa olla jopa niin, että vessojen ovillekin on syntynyt jo melkoiset jonot uudistusten myötä.

Pian varmaan vessoihin joudutaankin menemään jo digitaalisen jonotusjärjestelmän kautta.

Eero Kekäläisen rallisotku näyttää myös olevan johtamassa täydelliseen kaaokseen Tahkolla. koska Pekka ja Martti lähtivät purkamaan arvauskeskusten ravintolajonoja lakimiesten avulla.

Lakimies Pekan lakipaketista tuli yli 600 sivuinen bumaga, josta ei kukaan perustuslakivaliokunnan jäsen ota parhaalla tahdollakaan selvää, vaikka Pekka on Juankosken puhujan pöntöstä julistanut käsi sydämellä, että kaveria ei jätetä.

Ainakaan kyläläiset eivät tunnu ymmärtävän Pekan lakibumagasta mitään, mutta sehän ei olekaan mikään ihme, koska Pekka onkin entinen kunnanvaltuutettu.

Eihän tässä olisi tarvinnut kuin kaksi A4-sivun mittaista ns. Executive Orderia, joita Donald Trump kirjoittelee Amerikassa päivittäin useita.

Eero Kekäläisen Orderiin olisi tarvinnut kirjata vain, että ruoka- ja ravintola alalla kunnallisesta monopolipalvelusta luovutaan.

Yhtään uutta ravintolaakaan ei tarvitsisi rakentaa tai suuria omaisuusmassoja siirtää millekään maakunnille, koska yksityiset toimijat kuten Martti ja kumppanit voivat aivan hyvin tarjota palvelujaan myös kunnallisten virkailijoiden rinnalla jo olemassa olevissa samoissa ravintoloissa kuin tänäänkin jo Muuruvedellä tapahtuu.

Eihän esimerkiksi siivoojan tarvitse olla kunnallisessa ravintolassakaan kunnan virkamies.

Samalla tavalla yrittäjä ei enää tarvitse olla ravintoloissakaan kunnan virkamies.

Pääasia on, että tarjoilija ei ole valetarjoilija ja Pekan tai Eeron tavoittaa työpaikaltaan vaikka 24h/7.

Keskusta pettää aina

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi8.3.2017 23.06
Onkohan Moro Pekka miettinyt, millä tuo minun nimimerkilläni ratsastava trolli saadaan kuriin?

Luulisi, että F-Securen Mikko Hyppönen ainakin tietää, millainen palomuuri trollille täytyy laittaa.

Trollin viestithän tulee tietysti jostain tietokoneesta tai älypuhelimesta.

Vaadin selitystä moderaattorilta, miksi minun nimissäni levitellään sontaa VAPAAssa joka päivä.

Unto K.Re: suosittelen lämpimästi9.3.2017 0.43
Onko Papukaija seonnut?

Antti A.Re: suosittelen lämpimästi9.3.2017 1.09
Heikki on kirjoitellut täällä taas millä sattuu nimimerkeillä ja papukaijan onneksi tunnistaaa kaikki, jopa uusi moderaattori. Turha on sylkeä ja kipunoida, jos syy on itsessä ja huonoissa ajatuksissa yhdistettynä tappavan tylsään kirjoitustyyliin.

AKM=alakoulunmaisteriRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 1.53
Onkohan Heikki J.W. miettinyt, millä tuo muiden kustannuksella ratsastava trolli saadaan kuriin?

Luulisi, että F-Securen Mikko Hyppönen ainakin tietää, millainen palomuuri trollille täytyy laittaa.

Trollin viestithän tulee tietysti jostain toisen tietokoneesta tai älypuhelimesta. Omaan laitteeseen HevosWatti-Salosella ei ole varaa. Sen tietää sähköyhtiökin.

Vaadin selitystä moderaattorilta, miksi minun nimissäni levitellään sontaa VAPAAssa joka päivä!!! Siis HevosWatti-Salonen syytää sontaa joka päivä ja niitä ei heti poisteta,

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 2.50
Tuli taas katsottua TV:stä vähän jälkijättöisesti Kuntavaalien ensimmäinen debatti.

Parempi olisi ollut, jos en olisi katsonut, koska päätin heti, että minulta ei taida kukaan saada ääniä nyt kunnallisvaaleissa.

On todella harmillista, että en ole vielä ehtinyt perustamaan Mielensä Pahoittaneiden Puoluetta, mutta tilausta näyttää olevan kovasti seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä varsinkin, kun Soiniltakin on jo vieteri oiennut.

Erityisesti ihmetyttää se, että kaikki ovat innolla kommentoimassa Terra Sipilän sekavista prosessikaavioiden pohjalta laadittua Sote-lakikirjaa eli kepuloisten Maakunta Raamattua.

Vielä puuttuu Maakunta Raamatun pohjalta laadittava Katekismus, johon kyrsiintyneet veronmaksajat odottavat pykälä kerrallaan vastauksia kysymyksiin Mitä se on?.

Terra Sipilän tulisi pystyä kokonaisuutena vastaamaan vain kahteen kysymykseen:

- Lyheneekö arvauskeskuksissa jonot vuoteen 2019 mennessä?
- Saadaanko sote-kulut tässä maassa jotenkin hallintaan?

Mitään luotettavaa vastausta näihin kysymyksiin Terra Sipilä ei ole kuitenkaan pystynyt vielä antamaan.

Eikä se olekaan mikään ihme, koska Terra Sipilä ei edes tunnu tietävän, mitkä ovat Suomen nykyiset sote-kustannukset.

Tämähän on asia, jonka jokaisen yritysjohtajan pitäisi ensimmäisenä selvittää, kun lähtee firmoja saneeraamaan. Puhumattakaan mitään kokonaisista valtioista.

Terra Sipilähän lupasi panna Suomen kuntoon. Mutta eipä olla viime aikoina kuultu kainuulaisen huussikonsultin karaokelaulantaa pubeissa tai risteilyillä.

Koska Terra Sipilällä näyttää olevan tuollainen perustavaa laatua oleva kustannusongelma, jonka kimppuun hän on lähtenyt 600- sotelakikirjansa kanssa taistelemaan tuulimyllyjä vastaa, niin ajattelin vähän helpottaa Terra Sipilän työtä ja kiireitä

Terra Sipilälle voin kertoa, että vuonna 2014 Suomen terveydenhuoltomenot olivat yhteensä 20.5 miljardia euroa.

Tärkeimmät menoerät ja niiden muutokset (reaalikasvu) vuosina 2000-2014 olivat seuraavat:

1. Erikoissairaanhoito 6 838 milj. euroa, reaalikasvu 49%
1.2 Psykiatrinen hoito 745 milj. euroa, reaalikasvu -3%
2. Perusterveydenhuolto 3 166 milj. euroa, reaalikasvu 22%
2.2 Perusterveydenhuollon avohoito 1 970, reaalikasvu 27%
3. Suun terveydenhuolto 1 134 milj. euroa, reaalikasvu 48%
4. Työterveys ja opiskeluterveydenhuolto 884 milj. euroa, reaalikasvu 77%
5. Ikääntyneiden ja vammaisten terveydenhuolto 2 825 milj. euroa, reaalikasvu 103%
5.3 Ikääntyneiden ja vammaisten kotihoito 1 979, reaalikasvu 466%
6. Sairausvakuutusten korvaukset 1 057 milj. euroa, reaalikasvu 20%
7. Muu terveydenhuolto 61 milj. euroa, reaalikasvu 25%
8. Lääkkeet ja muut lääkinnälliset palvelut 2 401, reaalikasvu 100%
9. Huoltolaitteet jne. 443 milj. euroa, reaalikasvu 13%
10. Terveydenhuollon hallintokulut 340 milj. euroa, -14%
11. Matkat 369 milj. euroa, 124%

Terveydenhuollon käyttömenot yhteensä 19 528 milj. euroa, reaalikasvu 51%

12.Terveydenhuollon bruttoinvestoinnit 999 milj. euroa, reaalikasvu 63%

Terveydenhuoltomenot yhteensä 2 0527 milj. euroa, reaalikasvu 51%

Kuten nähdään, vauhtihan on ollut aivan käsittämätöntä, koska 14 vuoden aikana kustannukset ovat reaalisesti kasvaneet peräti 51%:lla.

Tästä voisi päätellä, että Suomen väkiluku oli myös kasvanut kyseisenä aikana melkein puolella tai sitten maassa olisi järkyttävä musta rutto, mutta sekään ei selitä järjetöntä kasvua, koska suomalaisten elinikäodotekin vain koko ajan kasvaa.

Ainoa selitys on riittämätön kustannusvalvonta pääasiallisesti julkisiin palveluihin perustuvassa terveydenhuoltojärjestelmässä.

Normaalistihan yritysjohtaja töihin ryhtyessään alkaa tarkastella ensimmäisenä suurimpia kustannuseriä ja niiden kasvuja.

Tämä työ näyttää kokonaan jääneen Terra Sipilältä tekemättä ja siksi on ollut pakko kirjoittaa Sote Rehulan ja Tuomas Pöystin kanssa yhteisvoimin ns. Kepuloisten 600-sivuinen Maakunta Raamattu, jossa on päätetty siunata kaikki menneet synnit ja menetetyt miljardit eurot, joilla olisimme voineet luoda hyvinvointia Suomeen.

Töihin ryhtyessään valveutunut yritysjohtaja tietysti jo toisena asianaan ryhtyy asettamaan realistiset kustannustavoitteet saneerattavan yhtiön taloudellisen kurssin kääntämiseksi.

Koska minulla ei ole tässä ollut yhtä iltaa enempää aikaa pähkäillä näitä Suomen hirvittävällä vauhdilla kasvavia sote-kuluja, niin olen tietysti joutunut turvautumaan ns. konsultin ratkaisuihin, joilla voidaan jo heti asettaan
melko luotettavat tavoitteet kustannussäästöille.

Kustannussäästöt tietysti saavutetaan osittain digi-tekniikan ja myös ns. BAT (Best Available Technology) tai Best Practice ajatteljenun kautta.

On täysin mahdollista, että tärkeimmistä kustannuseristä voidaan kustakin säästää paremman tuottavuuden kautta vuoteen 2019 mennessä yhteensä 15% eli sunnilleen 5%:n vuosivauhtia.

Samaan aikaan palvelu tietysti paranee, koska uuden ajattelun myötä turhan työn ja kahteen kertaan tapahtuvan työn tekeminen lopetetaan tykkänään.

Tämän ohjelman jälkeen Suomen terveydenhuoltokustannukset putoavat yhteensä 3 079 milj. eurolla nykyisestä 20 527 milj. eurosta 17 448 milj. euroon.

Säästöjä pitäisi syntyä seuraavasti:
1. Erikoissairaanhoito 1 027 milj. euroa
2. Perusterveydenhuolto 475 milj. euroa
3. Suun terveydenhuolto 170 milj. euroa
4. Työterveys- ja opiskeluterveydenhuolto 132 milj. euroa
5. Ikääntyneet & vammaiset terveydenhuolto 424 milj. euroa
6. Sairausvakuutuksen korvaukset 158 milj. euroa
7. Muu terveydenhuolto 9 milj. euroa
8. Lääkkeet ja lääkinnälliset palvelut 360 milj. euroa
9. Hoitolaitteet jne. 67 milj. euroa
10. Terveydenhuollon hallintokulut 51 milj. euroa
11. Matkat 55 milj. euroa
Terveydenhuollon käyttökustannukset 2 929 milj. euroa
12. Terveydenhuollon bruttoinvestoinnit 150 milj. euroa

Kaikki terveydenhuollon kustannukset 3 079 milj. euroa.

Jos tarkastelee vaikka nykyisiä terveydenhuollon lääkemenojen nykyistä tasoa (2 401 milj. euroa/vuosi) ja lääkemenojen kovaa kasvuvauhtia, niin ei siinä Terra Sipilältäkään pitäisi kovin montaa tuntia mennä, kun alkaa kyselemään, missä niistä lääkkeiden hinnoista oikein päätetään ja mihin taskuihin nuo isot lääkemenot oikein ohjautuu.

Seuraavaksi on tietysti heti ruvettava kyselemään, millaisiin sairauksiin mahdollisesti iäkkäämmät ihmiset altistuvat, kun heille päivittäin syötetään mahdollisesti parin tunnin välein tuhti annos lääkkeitä, joiden hoitovasteesta ei ole mitään tietoa.

Provokatiivisesti voisin väittää, että näissä Suomenkin lääkemenoissa on 50%:ia pelkkää ilmaa, kun diagnostiikan taso on heikko etenkin perusterveydenhuollossa.

Lakikirjan avulla ei ainakaan missään yrityksessä voida etsiä entistä tuottavampia ratkaisuja ja tehokkaampia toimitatapoja - siis alempia tuotantokustannuksia.

JaakkoRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 9.52
Nukkuuko Papukaija?

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 12.16
Papukaija ei nuku koska Papukaijalla oni ns. vellikello. Tämä tiedoksi alan hampaattomalle miehelle.Sama käytäntö oli rakennustyömailla, joten eero Kekäläiselle myös tiedoksi.

Vellikellolla saatiin porukat pellolta tarkalleen oikeaan aikaan syömään.

Suomalainen hoivayhteiskunta on tehnyt nykysuomalaisista aloitekyvyttömiä uusavuttomia, uusoppimattomia ja kykenemättömiä työntekoon.

Tämä heijastuu jo selvästi nykyisissä PISA-tuloksissakin. Peräti lukutaidottomuus on kasvussa ja etenkin pojat näyttää pudonneen jo täysin kelkasta.

Nykyään suomalaista ei siis saa hereille enää uuninpankolta muuta kuin sillä, että vellikellot otetaan maaseudulla jokaisessa kylässä uudelleen käyttöön.

Monessa kunnassa, kuten esim. kuihtuneella Juankoskella, päätöksentekoa on haitannut myös se, että hallituksen ja valtuuston kokouksia pidetään aivan liian harvoin ja keskeisten päättäjien toimesta vielä salassa.

Nykyään lähidemokratia vaatii myös sitä, että kyläläiset kutsutaan kirkonkelloilla ja muilla kelloilla iltaruokailuun tasan klo 17:00 kunnan järjestämiin tiloihin.

Iltaruokailun jälkeen voidaan sitten kertoa, miten päivän työt ovat menneet ja voidaan asettaa toimintatavoitteet taas seuraavalle päivällä.

Digi Juha joutui keskustelemaan Suomen Kiky Mallista jostain kumman syystä ammattiliittojen kanssa ainakin puolitoista menettyä vuotta ja sai pidennettyä työaikaa vaivaiset 6 minuuttia.

Työllisyysastekin meillä on vain n. 66%:a, kun muissa maissa se lähentelee jo 75%:a. Digi Juha tavaoittelee vain 72%:n työllisyysastetta joskus 2019-2020. Digi Juhan tavoitteet ovat siis aivan liian alhaiset. Oikea tavoite olisi 80-85%:a.

Armeijassa jo havaitsin, että kukaan ei jättänyt tulematta ruokailuun ja heikompihampaisille, kuten nykyään esim. alan miehelle, oli aina tarjolla vanikan vaihtoehtona myös pehmyttä leipää.

Kaikesta näkee, että Digi Juhan Suomen Mallilla ei Suomen talous nouse, vaikka Suomen Pankin poliitikot demujen Erkki Liikanen etunenässä toitottaa YLE:n pääuutisissa, että epävarma n. 1%:n kasvu merkitsee sitä, että ollaan nousu-uralla.

Todellisuudessa epävarmuus huomioiden seisotaan korkeintaan paikallaan. Aiemmin nuo Suomen Pankin ennusteet ovat heittäneet vuosittain hyvinkin 1-2%:lla.

Erkin ei olisi tarvinnut selonteossaan mainita sitä, että Suomea haittaa erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Kaikkihan 50 vuotta täyttäneet tietää tämän asian jopa omakohtaisesti.

Demu Erkin olisi hyvä kokeilla välillä itse sitä pitkaaikaistyöttömyyttä, niin tietäisi, mistä puhuu.

Millään muulla keinolla kuin kunnollisella lähidemokratialla ja siis vellikelloilla ja muilla herätyskelloilla ei Suomea enää saada nousemaan suosta.

Koirien ystävänä olen huomannut sen, että koiratkin saadaan oppimaan erittäin nopeasti uusia asioita, kun vain muistaa palkita koiran makupaloilla.

Koirienkaan tapauksessa ei tarvita mitään yleissitovia TES-sopimuksia, ainoastaan tervettä järkeä.

Äskettäin palkittu Suomen vaatimaton talousnobelisti Bengt Holmström on myös selvittänyt, että kannustimet ovat aivan keskeisiä elementtejä kaikissa sopimuksissa, myös työsopimuksissa.

Tarkemmin harkittuani kelloasiaa olen tullut samaan johtopäätökseen keskustan virallisen äänen kanssa, että tyhjenevässä Juankosken kylässä todellakin tarvitaan ainakin "vellikello", jotta jyrkässä alamässä kaikki kylän asukkaat vielä jollain tavoin pysyvät ajan tasalla.

Liitossopimuksessa puhutaan ympäripyöreästi lähidemokratiasta, mutta minä en huomannut sopimuksessa mitään mainintoja tuiki tärkeistä "vellikelloista". Suurena uhkana tuntuu olevan sekin, että kalliilla rahalla rakennettu Keskustan Sillikuukki-keittiökin suljetaan tarpeettomana.

Keskusta pettää aina

Eero KekäläinenRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 14.22
Kukahan se oikeasti kirjoottellee kenenkin nimimerkillä.
Alan kolmannen nimimerkistä on käynnissä kisa, josta ei taida kukaan saada sevyyttä ken tän nimimerkin oikeesti omistaa ???

Tämän nimimerkin alla kirjoitettujen kommenttien sisällä on useasti viitattu minun sanomaksi asioita, joita en ole koskaan kommentoinut.
mm. aiemmin, jopa ruoka- ja ravintola-alan keskustelut, Juhana Vartiaisen lausunnot ym. ym.

Ja jos joku epämääräinen nimimerkki olkoompakukatahansajonkunalan asiantuntija alkaa epäilemään, et Eero Kekäläinen on ulkona kuin lumiukko rallijärjestelyistä, niin voip heti huomenaamulla klo 7.30 tulla voimiansa uhkuvana
Tahkon keskuksen hotellin etteen, nin aletaan porukalla tekemään duunia, kaikille löytyy tekemistä,
kaikille savolaisille rallinystäville
rakennamme hienon, upean SM osakilpailun.

alan miesRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 14.51
Oli se aikoinaan kumma, kun kirjoitin nimimerkillä alan mies, että heti syntyi useita muita alan miehiä. Tässä kisassahan Papukaija jäi pronsille, kuten nimimerkistään näkee. En kyllä kehtaisi tuota pronssisijaa jatkuvasti korostaa. Parempi on itse kunkin olla korkeimmalla pallilla.

Voisi nyt Papukaijakin ruveta viimein kirjoittelemaan joillakin muilla nimimerkeillä kuin matkituilla, että voitaisiin ottaa vakavasti. Papukaijahan olisi itse asiassa tosi kuvaava nimimerkki.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 15.56
Kyllähän niitä alan miehiä on joka lähtöön. On aivan luonnollista, että myös tämän nimimerkin käyttäjiä on useita.

Harvemmin esim. Suomen tasavallan presidentin nimimerkillä kukaan toinen kirjoittaa, ei myöskään Juankosken kunnanjohtajan nimimerkillä kirjoiteta. On vain nimimerkkejä, joiden taakse ei voi mennä paljastumatta ilman asiantuntemusta.

Tällainen nimimerkki on myös Juankosken keskustan virallinen ääni. Ei siihen tehtävään niin vain astuta. Tai voi astua, jos käy Alkio-opiston ja hallitsee Juankosken keskustan historian koko sen olemassaolon ajalta.

Tämän lisäksi on hallittava maustemarkkinoiden perustiedot, moukarinheiton salat ja kullan alkemisen tuotannon alkeet puhumattakaan taloustiedon ja yhteiskuntaopin osaamisesta ja yhteiskuntasuhteiden verkostojen tuntemisesta.

Yhteiskunnassamme on rooleja, johon kuka tahansa voi hypätä ja on rooleja, joihin kukaan valehenkilö ei voi astua paljastumatta valehenkilöksi.

kunto untoRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 16.48
Hyvä ehdotus alan mieheltä.

Papukaija olisi kyllä paras uusi nimimerkki Heikille.

alan kolmas miesRe: suosittelen lämpimästi9.3.2017 23.58
"alan mies" yllä pohdiskelee taas turhanpäiväisiä asioita ja ylvästelee sillä, että hän on käyttänyt ensimmäisenä termiä "alan mies".

Pitäisikö meidän nyt antaa julkisesti kultamitali "alan miehelle", koska hän on ensimmäisenä käyttänyt VAPAAssa nimimerkkiä "alan mies".

Virallinen äänikin tietää, että alan miehiä on ollut jo kauan ennen turhautunutta "alan miestä" ja tulee vielä olemaan kauan senkin jälkeen, kun "alan miehen" maallinen tuskainen taivallus on joskus päättynyt.

alan kolmas mies ei ole koskaan halunnut hypätä "alan miehen" housuihin, vaan on aina pyrkinyt esittämään keskustelun kohteena olevista asioista rohkeasti oman mielipiteensä.

Ei ole minun syyni, jos olen aika monta kertaa ollut eri mieltä kuin tuuliviirinäkin esiintynyt "alan mies" tai niin sanottu yleinen mielipide.

Minä koen asian niin, että ainakin "alan mies" ajattelee, että kyllä hän on kultamitalinsa ansainnut, koska ehdottaa pronssimitaliakin jo nyt alan kolmannelle miehellekin.

Minä voin sen ilmoittaa "alan miehelle" kaikella ystävyydellä, että minulle riittää ihan hyvin pronssimitali nimimerkkien käytössä.

Sitä paitsi minua ei kiinnosta se, missä vaiheessa "alan mies, se ainoa oikea" on innostunut kommenttejaan kirjoittamaan VAPAAseen.

Oleellisempaa on se, että alan kolmas mies näyttää olevan itse asiassa ainoa, joka on konkreettisesti tehnyt jotain ns. Tratta PBF:n puhalluksessa aina keväästä 2011 lähtien, jolloin Esteri Kangasveijarin Tratta PBF:n puhallus tuli New Stroms Oy:n paljastusten perusteella julkisuuteen.

Minun tietääkseni "alan mies" on vain puskista räksyttänyt ja katseella seurannut, kun Juankosken kaupunkikin on tahallisesti tuhottu ja keskellä kylää seisoo nyt muistomerkkinä jo viidettä vuotta putkeen hyvä pahvitehdas ja kohtalaisen uusi biovoimalakin.

Noissa arabimaissa sellaisia miehiä, jotka päivystävät haaremeissa, mutta eivät itse kykene mihinkään, kutsutaan eunukeiksi.

Nykyään alapään jutut ovat Suomessa kiellettyjä, mutta yleiskieleen on jopa tytöille levinnyt sellainenkin arveluttava ilmaus kuin "onko miehellä munaa panna asioihin vauhtia".

Minusta näyttää vahvasti siltä, että "alan mieheltä" puuttuu ns. munaa.

Minä olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että "alan mies" on ensimmäisenä käyttänyt tuota maagisen tietäjän termiä "alan mies".

Koska minulle ei koskaan ole ollut tarvetta kirjoittaa toisten nimimerkeillä, olen ottanut käyttöön nimimerkin "alan kolmas mies", jolloin minut helposti erotetaan kaikki tietävästä ja ylivertaisesta "alan miehestä", enkä siten olen halunnut loukata edes "alan miehen" mahdollisia tekijänoikeksiakaan nimimerkin käytön osalta.

Sen verran täytyy minunkin paljastaa, että kyllä minä saatoin olla kommentoimassa Tratta PBF:n puhallusta jopa ennen "alan miestäkin", kun Onnen Kyynelissä kirjoittelin aikoinaan myös nimimerkillä "Metsäneuvos".

Muistelen, että "alan mies, se ainoa oikea" on joskus myös viitannut "Metsäneuvoksen" taannoisiin Tratta PBF:ää koskeviin asiantunteviin kommentteihin, joita "alan mieskin" on pitänyt ainakin oikean suuntaisina.

Minä uskoisin, että "alan mies" ei ole saanut ainakaan vielä rekisteröityä virallisesti omaa nimimerkkiään, joten minulla ei ole mitään esteitä käyttää jo vakiintunutta nimikerkkiäni "alan kolmas mies", koska se jo kirjoitusasunsa puolesta erottuu "alan miehestä". Puhuattakaan siitä, että alan kolmas mies puhuu aina asiaa toisin kuin "alan mies".

"alan mies" on innolla yrittänyt selvitää aiemmin myös omistamani yhtiön nimen taustaa ja on niissäkin pohdinnoissaan erehtynyt raskaasti.

Minä olen tietysti myös vastavuoroisesti selvittänyt alan miehen taustat ja myös hänen yhtiönsä nimen. Mutta minä en rupea lausumaan turhaan "Herran minun Jumalani" nimeä.

Voin sen julkisestikin kuitenkin todeta, että "alan mies" näyttää syyllistyneen yhtiönsä nimen kohdalla tyypilliseen megalomaaniseen plagiointiin, mutta eihän tuollainen pieni ajatusvirhe ole mitenkään maata mullistava, joten jättäkäämme "alan miehen" yhtiökin ainakin toistaiseski rauhaan.

Wikipediassa megalomaanista käytöstä kuvataan seuraavasti:
"Megalomaaniselle käytökselle on tunnusomaista pakkomielle tai päähänpinttymä, jonka kohteena on raha, valta, nerokkuus tai kaikkivaltius."

Käytyäni useasti keskusteluja tavaramerkeistä ja yhtiöiden nimistä patentti- ja rekisterihallituksessa, en ole omien tai yhtiöideni nimien kanssa törmännyt vielä kertaakaan minkäänlaisiiin vaikeuksiin.

Turhautunut "alan mies" on jo pyrkinyt keksimään omasta päästään minullekin nimimerkkejä. Nimimerkki Papukaija tuntuu olen "alan miehen" mileestä minulle varsin hyvin sopiva nimimerkki.

Minä olen ollut mukana monissa ristiäisissä ja olen aika usein joutunut nimen valinnassa myös menestyksellisesti konsultointitehtäviin, mutta siihen en ole koskaan syyllistynyt, että minä olisin henkilökohtaisesti voinut kastaa toisten ihmisten lapsia jonkin nimisiksi tai määrätä heidän nimistään.

Tapana onkin, että lapsen vanhemmat päättävät omien lastensa nimistä ja rakkaalla lapsella voi olla monta nimeä.

Tietääkseni "alan mies" on pari vuotta minua vanhempi, mutta missään tapauksessa hän ei vielä ole siinä iässä, että voisi pitää itseänsä jopa minun isänä, jolloin hänellä voisi olla oikeus antaa minulle myös sovelias nimi tai nimimerkki.

Tästä luonnollisesta syystä seuraa tietysti se, että minä voin edelleen ilman "alan miehen" lupaa käyttää vapaasti niitä nimimerkkejä, mitä itse katson kulloinkin sopivimmaksi.

alan kolmas miesRe: suosittelen lämpimästi10.3.2017 8.18
Joku fucking ääliö on taas kirjoitellut hävyttömyyksiä oikean AKM:n nimissä.

Säälittävää.

Eero Kekäläiselle suurkiitos rallijärjestelyistä.

Trolliasioissa täytyy toimittaa todistusaineistoksi poliisille.

Kuvien perusteella halli on täysin tyhjä keväällä 2012 ja Kuljetusmessuilla 7.5. 2012 puuhamiehet kertovat osuvasti oikein hymiön kanssa:

"Still things to do but starts to build upp :)"

Samoihin aikoihin Tratta PBF ajoi historiallista ns. "Pitkää tilausta" laakerit punaisena, kunnes sitten aikaistetun juhannusseisokin jälkeen tehdas laitettiin pysyvästi kiinni ja alettiin miettiä, että mikä helvetti se Akonveden pilasi juoma- ja uimakelvottomaksi.

Luulisi poliisikin alan miehen kuvakollaasin perusteella näkevän, että Farocon on ollut ns. virtuaalinen kansainvälinen logistiikkakeskus, jonka kautta ei missään vaiheessa ole kuljetettu laadukasta kartonkia vaan rahaa kansainvälisille rahanpesijöille.

NS onkin ihmetellyt, mistä helvetistä ne Faroconin korkeat logistiikkakustannukset oikein ovat johtuneet, kun firmassa on ollut vain 0.5 työtekijää, mutta logistiikkakustannukset ovat kuitenkin olleet poikkeuksellisen korkeat eli peräti 785 euroa per tonni. Siis yhtä korkeat kuin kartongin myyntihinta.

Faroconin virtuaalisen logistiikkakeskuksen vieressähän on ollut ihan oikea Metsä Groupin logistiikkakeskus Hango Stevedoring Oy Ab.

Heillä on vastaava laskutus palveluista ollut 9.30 euroa per tonni. Stevedoringissa on henkilökuntaa ollut hommissa sentään 171 kappaletta kaikkiaan.

Tästäkin huomaa, että kyllä sillä koolla vain on merkitystä. Koon merkitystä alan mieskin on moneen kertaan korostanut. Minä olen tässä asiassa ollut alan miehen kanssa täysin yhtä mieltä.

Minun tietojeni mukaan Tratta PBF:n kartonki on toimitettu maailmalle pääsääntöisesti Kotkan sataman kautta ja aika runsaasti viety myös Joutkonin konkurssiin menneen arkittamon kautta.

Joutkonissa käyneet NS:n asiantuntijat ovat siellä omin silmin nähneet isot varastot Tratta PBF:n heikkolaatuista kartonkia, jota ei ole pystytty arkittamaan, kun ei ole ollut ostajia eikä kukaan ole maksanut myöskään arkituksesta.

AKM, se ainoa oikeaRe: suosittelen lämpimästi10.3.2017 17.30
Nimimerkkikisoissa kultamitalia havitteleva "alan mies" ei selvästi
seuraa aikaansa.

On onneton mennyt nimittelemään alan kolmatta miestä "Papukaijaksi".

"alan meihen" olisi hyvä perehtyä vähän tuohon juridiikkaankin noiden nimitysasioiden osalta.

Tänäänkin näkyy Ilta-Sanomat raportoineen siitä, että hallinto-oikeuksen päätöksellä "Ammu" ei kelpaa tyttölapsen nimeksi:

"Ammu ei kelvannut tyttölapsen etunimeksi, Helsingin hallinto-oikeus linjasi hiljattain.

Raaseporin Pohjankurussa asusteleva Ervastin perhe pettyi oikeuden päätökseen, ja se vie asian korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi."

Pitäisiköhän AKM:n lähteä myös oikeusprosessiin "alan miehen" kanssa siitä, sopiiko "Papukaija" miespuolisen AKM:n tapaiselle heterolle nimimerkiksi?

Kyllä sen verran on alkanut jurppia tuo "alan miehen" harkitsematon nimittely, että tositoimin tässä on varmaan pian rydyttävä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: