Keskustelu

alan kolmas miesTerra Sipilä hallituksen voimat ehtyy11.3.2017 1.22
Terra Sipilän todellinen karva alkaa selvitä.

Nyt voidaan jo kysyä, onko kysymyksessä susi lammasten vaatteissa?

Tultuaan pääministeriksi Terra Sipilä ilmoitti lähes ensimmäisenä, että ministereitä tulee vain 14 kappaletta.

Kääritään hihat ylös ja aletaan laittaa Suomea kuntoon modernisti maisemakonttorissa.

Kyllä tuolloin olisi pitänyt jo kaikille selvitä, että Terra Sipilä on maalta tullut pikkuyritysten johtaja, jolla ei ollut hajuakaan edes siitä, missä eri ministeriöiden tilat sijaitsevat Helsingissä.

Mutta Suomen kritiikittömässä mediassa Terra Sipilän esittämä ministri utopia ja prosessikaaviot otettiin vastaan kuin uusi auringonnousu.

Terra Sipilänhän olisi ilman muuta pitänyt ensimmäisenä kertoa edes se, minne ministereiden yhteinen tuleva maisemakonttori pystytetään.

Mitään maisemakonttoria ei ole kuitenkaan koskaan pystytetty, vaan ministerit ovat saaneet hoitaa tehtäviään ministeriöiden entisissä osoitteissa, jotka käyvät ilmi alta (ministeriöiden perässä on esitettynä suluissa etäisyys valtioneuvoston kansliasta):

- Valtioneuvoston kanslia: Snellmanninkatu 1
- Ulkoministeriö: Merikasarmi, Laivastokatu 22 (1 370)
- Oikeusministeriö: Eteläesplanadi 10 (530 m)
- Sisäministeriö: Erottajankatu 2 (920 m)
- Puolustusministeriö: Eteläinen Makasiinikatu 8 (750 m)
- Valtiovarainministeriö: Snellmanninkatu 1
- Opetus- ja kulttuuriministeriö: Meritullinkatu 1 (420 m)
- Maa- ja metsätalousministeriö: Hallituskatu 3 A (170 m)
- Liikenne- ja viestintäministeriö: Etelä Esplanadi 16 (590 m)
- Työ- ja elinkeinoministeriö: Eteläesplanadi 4 (370 m)
- Sosiaali- ja terveysministeriö: Meritullinkatu 8 (790 m)
- Ympäristöministeriö: Aleksanterinkatu 7 (290 m)

Kyllähän noiden ministeriöiden etäisyyksistä valtioneuvoston Snellmanninkatu 1:ssä olevaan kansliaan voi jo heti päätellä jotakin ministereidenkin päivittäisestä työtaakastakin.

Timo Soinilla näyttää olevan ylivoimaisesti pisin matka työpaikaltaan valtioneuvoston kansliaan, peräti 1.37 km.

Puolustusministerillä sekä sosiaali- ja terveysministerillä on myös kohtalaisen pitkät matkat kansliaan (750-790 m).

Ei olekaan mikään ihme, että Timo Soinin vieteri on jo oiennut. Ja nyt on käynyt selväksi myös se, että Jari Lindström on jo myös jäänyt uupumuksen vuoksi sairaslomalle.

Tätäkään ei sovi ihmetellä, koska Jarillahan päivittäin on juostavana peräti kaksi ministeriötä, jotka molemmat ovat valtioneuvoston kansiliasta onneksi kuitenkin vain 370-530 m:n etäisyydellä.

Ylirasittunutta Jaria on varmaan painanut myös se, että Jarilla ei ole juristin koulutusta, joten Jari joutunut ravaamaan melko usein kysymään juridisia neuvoja myös ympäri Helsinkiä eri asiantuntijoilta.

Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen onkin jo käynyt kysymässä työoikeuden professori Seppo Koskiselta, miten Terra Sipilän alimitoitetussa hallituksessa täytyy suhtautua ministereiden uupumiseen työpöytiensä äärellä.

Seppo Koskisen mielestä asiassa ei ole mitään epäselvää: Sipilä on valtioneuvoston kanslian päällikkönä vastuussa ministeriensä hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

- Työnantajan valtaa käyttää työnantajan edustaja, joka on mielestäni tässä tapauksessa ihan kiistattomasti Sipilä.

Hän on työnantajan edustaja suhteessa ministereihin ja hän kantaa vastuun, jos jotain tapahtuu, Koskinen sanoo.

Terra Sipilä on taas uhmakkaasti todennut, että näihin ministerikysymyksiin palataan vasta kunnallisvaalien jälkeen tulevassa budjettiriihessä.

Tällaista pääministerin uhmakasta asennetta ei voida kuitenkaan pitää hyväksyttävänä, koska prof. Koskisen mukaan mm. Jari Lindströmin ylirasitus oli tullut Terra Sipilän tietoon jo keväällä 2016 ja Koskinen pitää tätä rakaskauttavana asiana, jos Jari Lindströmin terveys on vaarantunut vakavasti:

Iltalehden toimittajan mukaan "Sipilä antoi Lännen Medialle kesäkuussa 2016 haastattelun, jossa hän myönsi Lindströmin olevan kovilla. Haastattelusta tulee sunnuntaina kuluneeksi 11 kuukautta.

Se, että Lindströmin työtaakka on ollut pitkään Sipilän tiedossa, on Koskisen mukaan raskauttava seikka. Mikäli Lindström menettäisi terveytensä pysyvästi, olisi valtio ja Sipilä kovan paikan edessä."

Viime yönä oli taas ulkomaisilla TV-kanavilla kuvia siitä, kun Terra Sipilä osallistui EU:n herrojen kokoukseen Brysselissä, jossa valittiin EU:n presidentti Tusk uudestaan uudelle kaudelle.

Kyseisessä kokouksessa Terra Sipilä näytti olevan ainoa, jolla oli taas mukanaan laatimansa prosessikaavio.

Minusta on alkanut tuntumaan siltä, että insinööri Terra Sipilän olisi hyvä pikkuhiljaa lopettaa tuo poliitikkojen väsyttäminen noilla vaikeaselkoisilla prosessikaavioillaan.

Terra Sipilän pitäisi ymmärtää se, että poliitikko ei ymmärrä insinöörien prosessikaaviosta sen enempää kuin lehmä uudesta sankosta.

Kepulandiassa tuollaisia prosessikaavioita voidaan hyvin esitellä ymmärtämättömille kepuloisille ja SAK:n ammattiliittojen päättäjille sekä sote- ja kiky neuvottelijoille.

Tämä impivaaralainen porukka voi pitää Terra Sipilän prosessikaaviota jopa uskottavinakin, mutta minusta on vähän tyylivirhe, että Terra Sipilä lähtee prosessineuvojaksi peräti Brysselin keskeisille päätöspaikoille.

Insinööri Terra Sipilän tulisi kyllä huomata se, että ei Suomi ole kuitenkaan ainakaan vielä mikään EU:n johtava maa.

Taannoinhan Tarja Halonen meni tyhmyyttään oikomaan jopa USA:n presidentin solmiota, jota voi ilman muuta pitää järkyttävänä käyttäytymisen etikettivirheenä, suorastaan moukkamaisena tekona.

Vieläkin Suomi saa kärsiä tuosta Tarjan tyylittömästä eleestä. Siitäkin solmion oikomisesta lähtien Suomen bruttokansantuote on mennyt alaspäin kuin lehmän häntä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: