Keskustelu

PV YLE vaalikone31311.3.2017 13.47
Vaalilupaukseni
1.-Olen kuopiolainen, siis lupaan tehdä kaikkeni Kuopion ja kuopiolaisten parhaaksi. En ole nurkkapatriootti.
-
2.Tulen vastaamaan kaikkiin kysymyksiin avoimesti ja vilpittömästi ja perusteellisesti. Kannan siten vastuuni päätöksentekijänä.
3.Urheilukaupunki Kuopio, yliopistokaupunki Kuopio ja menestyvä monipuolinen Kuopio- minun kaupunkini.
ÄidinkielisuomiMiksi juuri sinut kannattaisi valita kunnanvaltuustoon?Kokemuksen perusteella- 12 vuoden valtuustokokemus. Olen lakimies ja yrittäjä ja monitoimiurheilija. Siteeraus sopii:"Kuulehan sie, jos sie haluat hyvää henkilöä, täs siul on sellaine." Lahjomaton.Mitä asioita haluat edistää tai ajaa tulevalla vaalikaudella?Koillis-Kuopion alueen kehittämistä - valtavat mahdollisuudet urheilun, liiketoiminnan ja julkisten ja yksityisten palvelujen saralla. Kuopion keskustan kehittäminen siten, että liikennejärjestelyt, yritystoiminta ja kuopiolaiset ja turistit kohtaavat toisensa.Kuopio on yksi maailman kauneimmista kaupungeista ja siksi kaupungin suunnittelu on tehtävä järjellä ja tunteella. Kuopio on myös urheilukaupunki ja se on muistettava kaupungin määrärahoja suunniteltaessa. Yliopistokaupunki Kuopio.
Työ ja koulutus
TyönantajayksityinenAmmattiasemakorkeakoulututkintoa vaativa tehtäväKoulutuskorkeakoulututkintoKielitaitosuomi
ruotsi
englanti
saksa
espanja
Poliittinen toiminta
Poliittisen puolueen jäsenkylläPoliittinen kokemuskunnan- tai kaupunginvaltuusto
kuntayhtymä tai maakuntahallinto
toiminta puolueen paikallistasolla tai muissa puolueen luottamustehtävissä
Vaalirahoitus
Käytän vaaleihin rahaa1 000 - 3 000 euroaUlkopuolisen rahoituksen osuus51-80 %Tärkein ulkopuolinen rahoituslähdepuolueen tuki
Perhe ja vapaa-aika
LapsiaeiPerheeseeni kuuluu:Vaimo, kaksi koiraa ja kaksi hevosta.Vapaa-ajalla sydäntäni lähinnä on:Hevosten hoitaminen, kalastus, urheilu joka muodossa ja penkkiurheilu.Uskonnollinen yhteisöevankelis-luterilainen kirkko

313Re: 31311.3.2017 19.18
Moro,
numeroni on siis Aku Ankan numero, siis joten muistakaa, että nyt voi äänestää Aku Ankkaa. Numeroni on 313.

alan kolmas miesRe: 31311.3.2017 19.21
Kunnallisvaalit lähestyy. Terra Sipilän toimet ovat näköjään johtamassa rökäletappioon kaikkien valveutuneiden äänestäjien keskuudessa.

Keinot ei kepuleilta kuitenkaan lopu. Nyt eduskunnassa Mikko Kärnä (kepu) on käynnistänyt jo ruokasodan.

Kepulien mielestä Suomessa ei saa syödä muuta kuin kotimaista ruokaa.

Ei ole ihme, että ulkomailla oppia hakemassa käynyt valveutunut Juhana Vartiainen (kok) kiinnitti asiaan jo huomiota, mutta vetäytyi sitten keskustelusta.

Eduskunnassa näyttää kuitenkin virinneen Kärnän aloitteen johdosta vilkas ruokakeskustelu ellei peräti jo ruokasota.

Kyllä tämä kotimainen ruokakin olisi hyvä keskustella juuriaan myöten.

Kepuloiset ovat näköjään sitä mieltä, että pizzojen ja hampurilaisten syönti on meillä lopetettava eikä ravintoloissa saa meillä tarjoilla susheja, blinejä tai muita etnisiä herkkuruokia puhumattakaan ulkomaisista monipuolisista juustoista.

Ainoat hyväksyttävä ja taatusti kotimaiset ruokalajit ovat aamulla kaurapuuro, torstaisin hernekeitto pannarin tai köyhien ritarien kera, silakkalaatikko ja maitopottu.

Pääsisäisenä tulee kuitenkin syödä kilokaupalla mämmiä ja kalakukko sekä riisipiiraat munavoin kera kuuluvat kaikki perinteisten sallittujen suomlaisten ruokalajien joukkoon.

Jokaisella aterialla kepulandiassa ns. tolkun suomalainen tietysti juo myös pari lasia maitoa ja lounaan jälkeen marssii paikalliseen terveyskeskukseen kysymään lääkäriltä, miksi minun vatsaani kivistää niin maan pirusti aina, kun minä juon kotimaista maitoa.

Terra Sipilän kiky on jo julkisestikin haudattu.

Julkisella puolellakin virkailijat ovat pidentäneet päivittäisiä vessaistuntojaan jo siten, että sovittu vuotuinen lisäpossakka 24 h saadaan tehtyä pulkkaan.

On kiinnostavaa kuulla taas Terra Sipilältä budjettiriihessä, miten työn tuottavuus Suomessa on kasvanut, kun töissä käyvillä päivittäinen vessassa istuminen on lisääntynyt keskimäärin puolella tunnilla.

Saattaa olla jopa niin, että vessojen ovillekin on syntynyt jo melkoiset jonot Terra Sipilän uudistusten myötä.

Pian varmaan vessoihin joudutaankin menemään jo digitaalisen jonotusjärjestelmän kautta.

Terra Sipilän sote-sotku näyttää myös olevan johtamassa täydelliseen kaaokseen, koska Terra Sipilä ja Sote Rehula lähtivät purkamaan arvauskeskusten potilasjonoja lakimiesten avulla.

Lakimies Pöystin sote-lakipaketista tuli yli 600 sivuinen bumaga, josta ei kukaan perustuslakivaliokunnan jäsen ota parhaalla tahdollakaan selvää, vaikka Sote Rehula on eduskunnan puhujan pöntöstä julistanut käsi sydämellä, että kaveria ei jätetä.

Ainakaan professorit eivät tunnu ymmärtävän Sote Rehulan lakibumagasta mitään, mutta sehän ei olekaan mikään ihme, koska Sote Rehula onkin entinen kunnanjohtaja.

Eihän tässä olisi tarvinnut kuin kaksi A4-sivun mittaista ns. Executive Orderia, joita Donald Trump kirjoittelee Amerikassa päivittäin useita.

Soten Executive Orderiin olisi tarvinnut kirjata vain, että terveys- ja sote alalla kunnallisesta monopolipalvelusta luovutaan.

Yhtään uutta laitostakaan ei tarvitsisi rakentaa tai suuria omaisuusmassoja siirtää millekään maakunnille, koska yksityiset toimijat voivat aivan hyvin tarjota palvelujaan myös kunnallisten virkailijoiden rinnalla jo olemassa olevissa samoissa terveyskeskuksissa kuin tänäänkin jo tapahtuu.

Eihän esimerkiksi siivoojan tarvitse olla kunnallisessa terveskeskuksessakaan kunnan virkamies.

Samalla tavalla lääkärinkään ei enää tarvitse olla terveyskeskuksessa kunnan virkamies.

Pääasia on, että lääkäri ei ole valelääkäri ja lääkärin tai sairaanhoitajan tavoittaa työpaikaltaan vaikka 24h/7.

Kepu pettää aina.

alan miesRe: 31312.3.2017 8.47
Ydin-Kuopiossa on paljon enemmän äänestäjiä kuin Juankosken taajamassa. Vaikka näin on, niin luulen harvemman kuopiolaisen äänestävän juankoskisia kuin päin vastoin.

PV:n logiikka ei pelaa. PV sanoutuu irti nurkkapatriotismista eli Juankosken etujen ajamisesta. Tällä hän yrittää syleillä koko Kuopion äänestäjiä. Taitaa olla tällainen takinkääntö myöhäistä.

PVRe: 31312.3.2017 12.18
Moro,
onko alan miehen järki jäässä vai viikonloppu vienyt mehut jutuista.
Kun kerron, että en ole nurkkapatriootti, se tarkoittaa suomeksi, siis ei kiinaksi, sitä, että en ole vain juankoskelainen, vaan kuopiolainen. Minä asun Säyneisessä ja tietenkin tahtoni on saada esim. juankoskelaiset ja Juankosken kiinteistöt hyvään arvoon.
Mutta tunnen alan miehen, ja hänen ainoa tavoitteensa on mollata minua. Kuitenkin alan miehen kirjoittelu on hiiren pierun varvoista korvissani ja uskon myös kannattajieni korvissa.
On sääli, ettei alan miehessä koskaan ole ollut miestä ehdokkaana mihinkään luottamustehtävään. Hameen alta on niin heleppo huudella.

vaalitarkkailijaRe: 31312.3.2017 15.08
Minä olen syntymästäni saakka ollut konsultti ja siksi olen joutunut konsultoimaan sekä iso - että pienikenkäisiä alasta riippumatta.

Yleensä minun antamistani neuvoista onkin ollut paljon hyötyä.

Kerran jouduin konsultoimaan jopa omaa poikaani, miten hän voittaa kauniin naisen sydämen puolelleen.

Sekin "toimeksianto" onnistui erinomaisesti. Nyt ovat olleet naimisissa jos kuinka kauan ja minusta on tullut jo kolminkertainen vaarikin.

Minä uskon, että olen siis kykenevä antamaan neuvoja myös Kuopion tulevia kunnallisvaaleja varten.

alan mies on yllä tehnyt mielestäni hyvän analyysin Kuopion äänestystilanteesta. Kysymys on lopulta äänimääristä, jotka kunnallisvaaleissa eivät ole kovin korkeita.

Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Kuopiossa uudet valtuuston jäsenet pääsivät valtuustoon pienimmällä äänimäärällä eri puolueista seuraavasti:
- Kokoomus: Veikko Tiihonen 185 (rehtori)
- Kepu: Anna Olkkonen 214 (Ttl suunnittelija)
- Demut: Tiina Kaartinen 221 (päiväkodinjohtaja)
- Persut: Sirpa Kulin 172 (asiakaspalvelujohtaja)
- Vihreät: Anne Paulo-Tuovinen 194 (psykologi)
- Vasurit: Erkki Virtanen 421 (kansanedustaja)
- KD: Markku Huttunen 171 (rak. mestari, yrittäjä)

Kuopiossahan äänestysprosentti oli viime vaaleissa vain 52%;ia ja tullee nyt olemaan mahdollisesti jopa sitäkin alempi tällä kertaa.

Jotta Kuopion valtuustoon pääsisi, täytynee siis saada suuruusluokkaa 190-220 ääntä.

Oletan, että ilmeisesti aleneva äänestysinto johtaa siihen, että läpipääsyyn tarvitaan nyt jonkun verran korkeampi äänimäärä kuin edellisissä vaaleissa.

Tästä seuraa se, että juankoskisten on pyrittävä keskittämään äänet ns. kärkiehdokkaille.

Ammatilla ei näytä olevan uusien valtuutettujen kohdalla merkitystä.

Eniten viime vaaleissa sai ääniä kuitenkin kokoomuksen Sari Raassina, joka oli silloin 49 vuotias erikoislääkäri.

Viime kerralla Markku Huttunen (KD) oli vanhin uusista valtuutetuista, 65 vuotta. Muiden uusien ikä oli haarukassa 51-60 vuotta.

Anna Olkkonen ja Markku Huttunen menestyivät hyvin, kun heille keskitettiin ääniä Olkkoselle alueelta Karttula-Syväniemi 40 ääntä ja Huttuselle Karttula-Keskusta 64 ääntä.

Moro Pekan tulee siis tavoitella noin 60-70 keskitettyä ääntä. Ns. yleisääniä voi saada sitten eri puolilta, jos onnistuu somessa viemään sanomansa läpi.

Luulisin, että persujen kodalla voi muutamalle valtuutetulle tulla kylmät, koska ovat niin voimakkaasti profiloituneet maahanmuuttovastaisiksi.

Moro Pekka on onneksi maailmaa nähnyt ihminen, jolla arvot ovat kunnossa.

Oletan, että tällainen suoraselkäinen sanoma uppoaa hyvin myös Pohjois-Savossa, joka on kärsinyt kepuloisten H.V. verkostojen kähminnöistä jo aivan riittävästi.

PVRe: 31312.3.2017 17.49
Moro,
vielä alan miehelle:
KD:n ehdokkaista (38) 20:llä on ylempi korkeakoulututkinto, yksi professori kaksi upseeria 4 lääkäriä, 2 insinööriä (ei ylempi korkeakoulututkinto) ja yksi lakimies. Kahdeksalla on sairaanhoitajakoulutus ja lopuilla muu koulutus. Joten on alan miehelle siinä purtavaa, kun yleensä arvostelee kaikkea.

alan kolmas miesRe: 31312.3.2017 19.59
Mikähän liikenainen tuo Salme luulee oikein olevansa, kun morkkaa nyt Papukaijaa?

Minä en ymmärrä sitä, että miksi NS:n pitäisi lähteä lainoja jostain pyytämään, kun yhtiöllä rahaa omasta takaa.

Eero Kekäläinenkin tietää rallikokemuksistaan, että velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.

Lainojen anominen tai ottaminen ilman mitään tuottavaa tarkoitusta ei liene hampaattomalle alan miehenkään mielestä liiketoimintaa, ellei ole pankki. Vaikka pieni ja ketterä Juankosken kaupungin erityisrahoittaja maltalainen Nemea Bank, joka tuntuu olevan nyt EKB:n erityistarkkailussa ja PwC:n holhouksessa.

New Ströms ei ole pankki, vaan se on pieni kehitysyhtiö, jolta ideat ja kontaktit eivät hevillä lopu. NS on aina etsinyt partnereita, jotka sijoittavat rahaa tuottaviin kohteisiin oman pääoman ehdoilla.

Näissä mahdollisissa hankkeissa oleellista on, että sijoituskohteista syntyy kannattavaa liiketoimintaa jo kahden vuoden tähtäyksellä.

Tämä toimintatapa poikkeaa selvästi esim. Eero Kekäläisen toiminnasta, jossa käytössä ei ole ollut kuin 2 500 euroa omaa pääomaa.

Vakuudetonta lainaa on ollut sitäkin runsaammin, suunnilleen 40 milj. euroa, kun otetaan mukaan myös myös JBOY lainat ja ne onnettomat tavaratoimittajat, jotka ovat uskoneet Kangasperkon valheisiin, että Tratta PBF:llä on ollut turvaavat vakuudet.

Tratta PBF:n turvaavat vakuudet ovat olleet yhtä vakuuttavat kuin muutosjohtaja Esterin hikinen ja veltto kädenpuristus.

Tässä kohtaa tekee mieli vielä lainata yhtä kepuloista "konsulttia", joka syksyllä 2010 lähti mukaan noihin Römssyn pesän lunastustalkoisiin.

Lähtiessään esittäytymään Esterille hän totesi NS:lle, että "ennen koiralta kusi loppuu kuin häneltä keinot".

NS varoitti Esteriä näistä konsulteista ja silloin minä myös totesin, että NS ei ole mukana noissa karkeloissa enää.

Tavattuaan Esterin tämä kepuloinen konsultti kuitenkin tiesi, millaista takausviritystä Kangasperko kehitteli.

alan hampaattomalle miehelle minun ei tarvitse lähteä enemmälti analysoimaan Green Nordic Fuel Oy:n toimintaa. Yhtiöllä on toimivat kotisivut ja PRH:sta löytyy kaikki taloustiedot. Ainoa asia, mikä puuttuu vielä, on riittävä rahoitus lennokkaisiin suunnitelmiin New Stromsin mallin mukaisesti.

Minusta ongelma on se, että pyrolyysiöljy ei ole toistaiseksi vakiinnuttanut asemaansa kaupallisten polttoaineiden joukossa erinäisistä syistä johtuen.

Tästä syystä noissa pyrolyysiöljyhankkeissa sijoittaja voi arvaamattoman nopeasti menettää rahansa.

Kun vielä katsoo EU:nkin poukkoilevaa ja massiivisiin tukiin perustuvaa enrgiapolitiikkaa, niin kyllä valitettavasti NGF:n hankkeisiin sisältyy arvaamattoman paljon epävarmuutta.

Hampaaton alan mies on sinä oikeassa, että Esteri ei voinut hyväksyä sitä, että NS:n takana oli venäläinen sijoittaja, joka vielä omalla nimellään esiintyi rahoittajana.

Minusta hyvä venäläinen sijoittaja on ihan ok. Minullakin on jopa Teboilin asiakaskortti ja bensaa olen aina saanut sopivaan hintaan.

Mutta olisihan Esterin tullut tarkistaa, mistä Risteferin mainitsema Projektiraha on peräisin. Tästäkin NS varoitti ennen laittoman takauksen myöntämistä Kangasperkoa!!!!

Keskusta pettää aina

alan miesRe: 31313.3.2017 9.41
Kommentti PV:lle. Olen kyllä monta vuotta yrittänyt selittää, että pieneltä paikkakunnalta ei voi löytää riittävästi sivistynyttä, älykästä ja korkeasti koulutettua porukkaa kunnan johtoon. On se hyvä, että PV:kin viimein tajuaa tämän.

Saman asian voi tietysti ilmaista negaationa tai positiivisessa mielessä. Minun on ollut pakko ilmaista negaationa, kun asiani on koskenut Juankoskea.

alan kolmas miesRe: 31313.3.2017 12.53
alan miehen analyysit johtamisesta voi vapaasti heittää roskakoriin.

alan mies kuvittelee taas, että johtaminen on jotain rakettitiedettä.

Tuohon olettamukseen on heti sanottava, että alan mies ei tiedä johtamisesta mitään. On tainnut nukkua miesten koulussakin, kun on puhuttu johtamisesta.

Johtamisessahan on kysymys ihmisten johtamisesta ja maatiaisjärjen käytöstä.

alan mies näyttää ajatelevan myös, että johdettavat eivät tajua mitään.

Se on heti sanottava, että kuntia johdettaessa ei tarvitse tietää derivaatoista tai integraaleista yhtään mitään.

Laskennassakin riittää erinomaisen hyvin peruslaskutoimitukset mukaan lukien prosenttilasku. Diskonttolaskussa voidaan sitten konsultoida vaikka alan kolmatta miestä, mutta ei Kuntaliiton erityisasintuntija Ekuria, jonka mielestä 10 milj. euron uusi biovoimala on arvoton.

Kunnillahan ei ole mitään muita tehtäviä kuin terveydenhuolto ja koulutus sekä verojen keräys.

Näihinkin on jo kauan saatu ohjeet valtion taholta, joten ei ole kovin vaikeata noudattaa annettuja ohjeita.

Kunnissahan järjestystä pitää yllä vielä valtion palkaama poliisi.

Mitä taas tulee kunnan budjettiin, niin kyllä jo alakoulussa oppii sen, että menot pitää asettaa korkeintaan yhtä suuriksi kuin tulot.

alan mies luulee, että näitä kuntien perustehtäviä ei tavallinen kansalainen osaa hoitaa. Tällaisiin käsityksiin on sanottava jyrkkä ei.

alan mihen ajattelusta voidaan päätellä, että alan mieskin näköjään joutuu kysymään vaimoltaan, mitä tänään tehdään ja kuinka suurella summalla saan käydä kaupassa, ettei eletä yli varojen.

Koska alan miehen tila on tuossa mallissa, niin onkin parempi, että alan mies pysyttelee visusti sisätiloissa ja asustelee varmuuden vuoksi Helsingissä, jossa on tarpeeksi viisaat päätttäjät.

Päätöksenteossa täytyy muistaa vääpeli Körmyn viisaat ja kannustavat sanat vartiomies Räikköselle, joka tunsi vartiossa olonsa tarpeettomaksi:

"Älä sinä Räikkönen huolehdi noista asioista. Armeijassahan on sitä varten upseerit, jotka ajatelee Räikkösenkin puolesta"



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: