Keskustelu

Anja KoivistoinenSuomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.9.7.2012 20.17
Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa. Senioripuolue päätti liittyä Itsenäisyyspuolueen jäsenyhdistykseksi ja Itsenäisyyspuolue hyväksyi liitoksen.





Senioripuolue liittyi Itsenäisyyspuolueen jäsenjärjestöksi

SSP ja IPU yhdistävät voimansa, koska näkevät tavoitteidensa olevan yhtenevät ja täydentävän toisiaan.

Senioripuolue on perustettu v. 2006 toimimaan ideologisesti sitoutumattomana. Sen tarkoituksena on ollut koota eläkeläiset ja lähiaikoina eläkkeelle jäävät kansalaiset toimimaan yhdessä perustuslaillisten oikeuksien ja ihmisarvoisen elämän puolesta.

Tavoitteena on edistää eläkeläisten laillisia taloudellisia ja sosiaalisia oikeuksia.

Edellisten eduskuntavaalien jälken puoluerekisteristä pudonnut Senioripuolue jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhdistyksenä. Se painottaa erityisesti hyvien peruspalvelujen turvaamista kaikille kansalaisille ja vanhusväestön oikeudenmukaisempaa kohtelua.

Itsenäisyyspuolue haluaa Suomen eroavan eurosta ja EU:sta, jotta hyvinvointi ja oikeudenmukainen yhteiskuntakehitys voidaan Suomessa turvata. IPU näkee keskeisenä tavoitteena myös sotilasliittokehityksen torjumisen.

IPU ja SSP rakentavat yhdessä organisaatiota, jonka tavoitteena on läpimurto tulevissa valtiollisissa vaaleissa. Suuri muutos on meneillään kansalaisten mielissä. Se tulee muuttumaan toiminnaksi, joka muuttaa Suomen suunnan.

IPU ja SSP haluavat tarjota suomalaisille uskottavan ja luotettavan kanavan muutoksen toteuttamiseen. Yhteistyökumppanit vaativat avointa julkista keskustelua tulevaisuuden vaihtoehdoista.

Anja Koivistoinen
Suomen Senioripuolue ry

TavastRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.9.7.2012 22.42
Onko vanhusväkeä jollakin tavalla laimilyöty Suomessa ?

Minua kiinnostaa lapsiperheet.

TavastRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.9.7.2012 22.45
Vai Kalevalanko Sammosta otetaan lisää nannaa kaikille ?

veteranoRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.9.7.2012 23.03
Parempi sammosta, kuin konkurssitehtaista, konsulteilta, hamppuprojekteista tai lampaanviuluista.
Jos et Tavast vielä tiedä, niin vanhuksia on jo pitkään hoidettu päin persettä. Lapsiperheitä sentään kuullaan ja hoivataan, sillä heistä maksetaan jatkuvasti suurempia valtionosuuksia.
Taidatkin Tavast olla aivan pihalla kunnallisista asioista. Pitäisikö sanoa, että voi hyvä tavast sentään.Suomessa on lastensuojelulaki, laki lapsen huollosta ja tapaamisista jne, Suomessa on eläinsuojelulaki, mutta ei vanhustenhuoltolakia. Miksiköhän, ja vastaus on siksi, että meillä on Tavast.

SenioriRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 8.14
Tavastille tiedoksi, että eihän Juankoskella ole enää muita ala olla kuin vanhuksia. Lapsiperheiden on lähdettävä naapurikuntiin kun ei ole enää kunnassa varaa tarjota heille kunnallisia palveluja ja sivukylien koulujakin ollaan lopettamassa.

Tavastia taitaa kiinnostaa muuten vaan lapsiperheet, niin minua kyllä huolestuttavat lapsiperheet ja heidän vaikea tilanteensa. Pelkällä kiinnostuksella ei enää korjata tilannetta minkä valtapuolue on saanut aikaan Juankoskella hoitamalla asioita pelkillä kiinnostuksilla. Ovat tarjoilleet meille senioreille joiden on pakko ottaa jäähdytettyjä ja sitten uudelleen lämmitettyjä usean päivän vanhoja ruokia, keskustankeittiöstä tarjoiltuna. Vieläpä todella huippukalliiseen hintaan.
Jotenkin kyllä meitä seniorejakin on laiminlyöty.
Vaippojakin vaihdetaan silloin tällöin.
On hienoa, että Saadaan senioreidenkin edustajia Juankoskelle ajaman meidän vanhuusväestön asioita. Muutosta tarvitaan.

työkyvyttömyyseläkeläinenRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 8.55
Olipa hieno lukea tiedotus täältäkin!

Ei Ipu ja Seniorit yhdessä unohda lapsiperheitäkään. Minusta jokaisen jota vähänkään kiinnostaa, kannattaa ottaa selvää millaisiin asioihin he YHDESSÄ tulevat panostamaan. Eläkkeensaajilla ja vanhuksilla kun ei ole enää samaa virtaa hoitaa epäkohtia jotka kohdistuvat siihen väestönosaan, on heidän asioistaan myös jonkun jaksettava pitää ääntä. Pieneläkeläiset pärjäävät todella huonosti tämän päivän Suomessa.
Ihmisiä kuitenkin olemme kaikki ja mitään ikä- sukupuoliryhmittymää ei saisi alenkatsoa. Toivon todella että muutoksia tulee, ei heti, mutta ajan kanssa kyllä.

Tena-ladyRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 12.21
tavastille vain tiedoksi, tutkimuksen mukaan 1/10:stä vanhusten hoitokodeista hoitaa vanhukset asiallisesti.

No, tulee se sinustakin joskus vanha. Kannattaa varmaan säästää jo vanhuuden varalle, niin on sitten vara valita se hyvä hoitopaikka.

työkyvyttömyyseläkeläinenRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 12.32
Itse ei vielä ikäloppu, mutta työkyvyttömyyseläkkeellä sitkuttelevana on pakko todeta sekin että niin mielelläni auttaisin lapsiani myös taloudellisesti. Nyt kuitenkin on todella pakko pantata kaikki itsellä, että saisi edes jonkinlaisen hoitomuodon vanhempana. Vanha se nuorestakin tulee ja tosi nopeasti, kun tässäkin iässä mietin nuoruuttani.

Omalla paikkakunnallani vain rahalla saa hoitokotiin paikan, vaikka se on kaupungin ylläpitämä. Jonojen ohi menet, jos sinulla on varallisuutta ja/tai hyvät tulot. Onko sekään oikein, minusta ei?

Sairaalasta vanhus kotiutetaan heti kun akuutti vaihe on ohi, viis vaikkei kotona olisi ketään ottamassa toipilasta vastaan. Niiiiiiiiin paljon on tehtävää, jotta nuoremmillekin olisi turvattu vanhuus. Ei siis oteta keneltäkään, vaan yritetään pitää huolta että kaikki selviämme elämästä edes jotenkin!

Pekka VRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 12.56
Moro,
onneksi on tulossa yhdenvertainen laki vanhusten hoidosta. Saadaan yhtenäinen vanhustenhoito ja kunnille laissa säädetty velvollisuus tiettyjen kriteereiden ylläpitämisessä valtionosuuksien pakolla.

Hyvä nimimerkki-veterano- olisi tehnyt mieli sanoa samat tavastille.

juristin alkuRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 14.13
Tavastin lausunto ?Vai Kalevalanko Sammosta otetaan lisää nannaa kaikille ?? osoittaa täydellistä piittaamattomuutta kanssaihmisten asioista. Lausunnosta voisi päätellä, että mm. senioirihmisten, vaikeasti vammaisten ja muiden itsestään huolehtimaan kykenemättömien asiat voidaan kylmästi jättää hoitamatta, koska Tavastin mielestä tuota ?Kalevalan nannaa? ei riitä kaikille.

Suomen perustuslain 6 §:ssä turvataan kuitenkin ihmisten yhdenvertaisuus seuraavasti:
?6 §
Yhdenvertaisuus
Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.?

Lady-Tena, Veterano ja muut todellista elämää seuraavat ihmiset tietävät, että suomalainen ?hyvinvointiyhteiskunta? on vakavasti sairas. Jos ihmisten kohdalla puhutaan elinkaaresta, voidaan todeta, että elinkaareen molemmissa päissä on vakavia ongelmia, jotka ovat jyrkässä ristiidassa jopa meidän perustuslain yhdenvertaisuuspykälän kanssa.

Ei ole hyväsksyttävää, että nuori ei pääse töihin ja opiskelemaan, koska aikojen saatossa kehitetty pykälä- ja muu byrokratiaviidakko (myös ammattiyhditysliikkeen aihauttama) pakottaa nuoren jopa alusta lähtien yhteiskunnan holhotiksi. Sama koskee mm. Lady-Tenan mainitsemia tutkimustuloksia vanhusten jättämisestä heitteille.

Suomalainen hyväksi mainostettu kunnallinen terveydenhuolto ei ole kansan suussa aiheetta saanut nimeä ?arvauskeskus?. Mene Tavast KELAN tai SOSSUN luukulle ja ala täytellä lomakkeita, joita ei edes KELAn pääjohtaja osaa itse täyttää, vaikka on tunnettu kepulainen tohtorisihminen. Häntä on myös mainostettu jopa huumorintajuiseksi.

Jos nuori opiskelija sattuu tienaamaan muutaman kympin ylimääräistä kuukaudessa, niin jopa siitä sitten rangaistaan leikkaamalla toimeentulotuesta, asumistuesta, opintotuesta tai mistä tahansa tuesta, jonka avulla nuorikin yrittää päästä elämänsä alkuun edes jollain inhimillisellä tavalla muuta kuin pulloja keräilemällä.

Kunnallisessa ja valtiollisessa hallinnossa todetaan aina, että meillä ei ole rahaa hoitaa asioita ja siksi tuota Tavastin mainitsemaa ?Kalevalan nannaa? ei yksinkertaisesti kaikille riitä.

Miksi meillä on kuitenkin miljardeja euroja hoitaa Kreikan ja Espanjan pankkeja ja korruptiokeinottelijoita? Eihän meillä noita euroja itsellä olekaan, mutta kun Jutta Urpilainen saa halpaa lainaa, niin kelpaahan sitä vähän aikaa otsikoissa pällistellä.

Näyttää siltä, että ?Kalevalan ja ulkomaiden velkanannaa? pitää antaa niille, jotka pystyvät eniten sitä haalimaan.

Minullekin on joskus sanottu, että kunnat ovat köyhiä ja siksi rahaa ei riitä joka paikkaan. Siihen olen todennut, että kunnat eivät minun mielestäni ole köyhiä. Niillä on paljon rahaa käytössään, mutta ?kunnat eivät osaa käyttää rahaa?. Yhteistä rahaa laitetaan kaikenkarvaisiin hankkeisiin, jotka eivät tuota mitään, eivätkä luo hyvinvointia. Silloin mikään raha ei tietenkään ole tarpeeksi.

Kun tähän holtittomaan rahankäyttöön saadaan muutos, niin ?Kalevalan nannaa? riittää kyllä yllin kyllin kaikille.

juristin anoppiRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 17.00
Juristin alulle on pakko toivottaa tervetulleiksi uuteen puolueeseen mukaan, ellet vielä ole! Sinulaisiasi tarvitaan, kun pitää tietää käytäntö, teoria ja mitä laissa sanotaan. Tosin jälkimmäinen on vain tulkintaa, kuten tiedämme, muuten ei maassamme olisi niin monta eri oikeusporrasta.

Joka tapauksessa pieni, mutta asiallisen fiksu suomalaisuuden puolue tarvitsee jäseniä - rahaa ei virtaa varmaan ovista ja ikkunoista, vaan kaikki tehdään omasta pussista ja vaatii jaksamista.

Lähtekää mukaan, yritetään edes puolustaa sitä mitä nykyiset jo todella iäkkäät ovat meille taistelleet ja luoneet tyhjästä ja jossa seuraavat sukupolvet ovat olleet myös sitä rakentamassa siihen mitä se on, tai oli ennen EU -sotkuja!

Piikki lihassaRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 18.06
Tavast on tyypillinen kaupunkilaiskepulainen, joka paasaa alitajuntaisesti vanhusten hoidon puutteesta tietämättömänä varojen siirtämistä isoille organisaatioille ja heitä edustaville konsulenteille.

Ei olekaan mikään ihme, että kepu on häviämässä taas vaalit 7-0.

TavastRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 18.28
On totta että Suomessa on iso määrä ihmisiä jotka ovat lisäavun ja tuen tarpeessa. Mutta todellisuus on myös että

1. suurin osa eläkeläisistä elää tosi hyvin ja keskittyvät kuluttamaan, toiset vähemmällä, toiset enemmällä. Täten ajatus että seniorit ryhmänä olisivat jotenkin huonosti hoidettu on minusta vastenmielinen. Puhukaamme heistä, jotka apua tarvitsevat, emmekä heistä jotka keskittyvät itseensä ja kuluttamiseen. Olen itse eläkeiässä 5-10 vuoden päästä, ja ärsyttää kuulla eläkeläisiltä että he ovat kaiken eläkkeensä ansainneet, eikä passaa pyytää heitä esim. lastenlapsiaan hoitamaan. Se kun on muka nykyään kunnallisen päivähoidon tehtävä.

2. Kun on nähnyt ja kokenut sen maailman jossa tavalliset ihmiset ja eläkeläiset elivät vielä 1960-luvulla on vaikeaa kuulla jorinaa että kaikille ikäihmisille pitäisi järjestää lisää nannaa. Se nanna josta me nautimme ei ole tullut erityisen kovasta työstä vaan öljystä ja atomivoimaloista. 50 vuotta sitten tehtiin vielä kovaa työtä. Muistatteko millainen Suomi silloin oli.

3. On yhteiskunnallinen ja biologinen välttämättömyys että pidämme lapsiperheitä huomiomme keskipisteessä.

napanuoraRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 20.27
Tavast kommentoi ja ihmetteli 9.7.2012
"Minua kiinnostaa lapsiperheet"
ja
"Vai Kalevalanko Sammosta otetaan lisää nannaa kaikille?"

Muistelen, että Tavast viisauksissaan kaipaili Juankoskelle myös vahvasti kaikille valokuitua, jonka avulla muun muassa hänen lapset voivat viihteen lomassa liimautuneena tilata samaa kuitua pitkin lisää vaikka mitä "nannaa" !

TavastRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 21.07
napanuoralle

On totta että suuri osa internetin käytöstä on nuorison viihdettä. Mutta ei sille mitään voi. Näin on. On Facebook, ystävät ja videopelikaverit maapallon toiselta puoliskolta, kieliä ja tietotekniikkaa nuorina oppivat lapset jne. Tätä voi voivotella tai sitten nähdä siinä tulevaa.

Juankosken osalta on kysymys siitä onko paikkakunnan nuorilla samat mahdollisuudet kuin Espoossa ja New Yorkissa kasvavilla nuorilla vai ei.

juristin anoppiRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 21.25
Tavastille sen verran ettei eläkkeellä olevat kadehdi lapsiperheitä, eikä olla ketään ikäryhmää vastaan. Tosiasia on kuitenkin että liian moni eläkkeellä oleva joutuu elämään kovassa taloudellisessa ahdingossa, eikä toivo paremmasta enää ole.

Lapsiperheet, jotka ovat pienituloisia perhekokoon nähden, tarvitsevat myös kiireesti apua ja heissä on väsyneitä yksinhuoltajia paljon.
Itse olin nuorempana tässä tilanteessa ja tiedän mitä se on.

Eläkkeet kuitenkin juuri pien- ja esim. yksinäinen keskituloinen eläkeläinen on pulassa kun eläkkeet eivät nouse, mutta kulut kasvavat ja terveys pakenee iän myötä. Heissä on kuitenkin juuri niitä jotka eivät uskalla edes pyytää apua esim. sossusta, tai eivät tiedä mistä pyytää apua.

Minusta vastaavasti rikkailta, hyvätuloisilta perheiltä pitäisi lapsilisät poistaa. Nämä varat siirtää vähävaraisempien lapsiperheiden tukemiseen. Lapsilisät aikoinaan "annettiin" että nimenomaan lapsiperheet pärjäisivät ja perheissä lapsia oli enemmän. Silloin varakkaita lapsiperheitä ei myöskään ollut näin paljon - kahtiajako on tullut viimeisen 10-15 vuoden aikana syväksi ja varakas ei sosiaalista apua lapsiensa elättämiseen tarvitse.

Toinen on supjektiivinen oikeus kunnalliseen hoitopaikkaan. Jos on kotona, eikä tarvitse hoitopaikkaa, se pitäisi antaa pois, eikä viedä lapsia hoitoon ja itse "huilata". Helsingissä yksi lapsi maksaa yhteiskunnalle n. 1000 euroa per kuukausi ja se kaikista varakkainkin perhe maksaa reippaasti alle 300 euroa per kuukausi. Siinäkin pitäisi olla maksuluokka hieman korkeampi näille todella hyvätuloisille perheille.

On sitä siis työtä lapsiperheidenkin parissa, mutta myös "viilaamista" - tämä on minun kantani!

Pekka VRe: Suomen Senioripuolue (SSP) ja Itsenäisyyspuolue (IPU) ovat päättäneet yhdistää voimansa.10.7.2012 21.42
Moro,
olen käynyt koulua ja ylioppilaaksi asti sekä Helsingissä ja sitten Detroitissa, yhdysvalloissa. Kun Tavast miettii, onko meillä yhtä hyvät mahdollisuudet nuorilla Juankoskella, Espoossa tai New Yorkissa, kerrottakoon, että Espoossa on paljon huonoja kouluja ja muutama hyvä. New Yorkissa, kuten Detroitissa, on paljon tosi heikkoja kouluja, lähinnä mustille ja muille heikommin toimeentuleville, sitten on myös loistokkaita yksityiskouluja. Joten vastaan syvällä rintaäänellä, että juuri Juankoskella on erittäin hyvät olosuhteet, jopa loistokkaat, verrattuna Espooseen tai varsinkin New Yorkiin, joiden koulujen taso heittelee tosi paljon. Mutta jos vertaat yksityiskouluun New Yorkissa, varsinkin vain valkoisille tarkoitetuissa yksityiskouluissa, on taso jokseenkin yksityiskoulun puolella, mutta olosuhteet meillä paremmat. Jos vertaat Espoon parhaaseen kouluun, ei isoa eroa löydy ja uskon, että muuten rauhalliset olosuhteet ovat meidän puolella.
Mutta jos vertaat vanhusten hoitoa kaikissa olosuhteissa, on vanhusten hoito vailla lainsäädäntöä, ja se onkin juuri se pahin vika, joka kyllä nyt on korjautumassa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: